- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
dr.bubo
őstag
válasz
DaDy0219 #4535 üzenetére
Jól tudod, hogy a mac cimet kell klónozni. A géped mac cimét kell klonoznod, ha a szolgáltató felé az lett regisztrálva. (Ezt könnyen megnézheted, router nélkül, ha megy a gépeden a net, akkor az van reggelve.) Esetleg az SMC mac cime lett, akkor nézd meg az smc menüjében a mac cimét és ird be a tp-link-be wan mac address-nél.
Lásd aláírásom!
-
DaDy0219
tag
válasz
DaDy0219 #4534 üzenetére
Megoldva!
Viszont a probléma továbbra is fenn áll, vagyis:
Kábel netes vagyok, eddig használtam egy smc routert a szolgáltat által adott modemmel.Az smc routerrel a net néha-néha megszakadt.Kicseréltettem a modemet a szolgáltatómmal, majd vettem egy másik routert( TP-Link).
A routert beállítottam, ahogyan kell, de nincs továbbra sem netem, ha visszateszem az eddig használt routert (SMC), akkor egyből van.
Valami mac címet kellene beállítanom az új routernél, de fogalmam sincs, hogy hol, a sokadig próbálkozásom is kudarc.
Az a baj, hogy a modemnek, routereknek és a hálókártyámnak is van saját mac címe.
Ha jól tudom, akkor a LAN és a WAN mac címnek egyezni kell, hogy működjön az internet?
Mit állítsak be?
Előre is köszönöm a választ! -
DaDy0219
tag
válasz
DaDy0219 #4532 üzenetére
...és még annyit, hogy
a TP Link TL-R460 routerhez tartozó 255.255.0.0 alhálózati maszkot hol tudom visszaállítani 255.255.255.0-ra, mert egy hiba folytán sajnos a router beállításokat nem érem el a 192.168.1.1 IP címen.
...vagyis a 192.168.1.1 router IP címét nem érem el. -
BGI
tag
válasz
DaDy0219 #2114 üzenetére
Hali,
Amit érdemes még ellenőrizni, hogy a két gép ugyanabban a munkacsoportban legyen.
Célszerű megnézni azt is, hogy a File- és nyomtató megosztás engedélyezve van-e mindkét gépen.
Parancssorból próbáld ping-etni a másik gép IP címét (ennek munkacsoporttól függetlenül működni kellene).
Nagyjából ez jutott eszembe hirtelen.
Remélem segíteni fog.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Mobil flották
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Futás, futópályák
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Revolut
- További aktív témák...
- Nintendo Switch 2 itthoni garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max