Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Revolut

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#30401) hedgehog válasza MasterMark (#30399) üzenetére


hedgehog
senior tag

hehe tényleg, nem is figyeltem hogy máshol keresgélünk... igaz nekem angol a telóm nyelve, ezért nem is néztem a kolléga milyen elérési utat ír :D

-- aka p3d3str1an

(#30402) MasterMark válasza Kobe (#30400) üzenetére


MasterMark
titán

A fiókodnál a fizetési lehetőségek nem ugyanazok mint az NFC-s fizetés. Mindkettőt Google Pay-nek hívja, de ez két külön dolog.

Nálunk nincs külön app, ott a beállításokban lehet az NFC-s Google Pay-t kezelni. Nincs beragadva semmi, ezek külön kezelhető dolgok.

szerk.: Az előbbi az accountodhoz kapcsolódik mint fizetési lehetőség, azzal tudsz a googlenek fizetni a szolgáltatásaiért pl, vagy a play store-ban.
Az utóbbi NFC-s az pedig magához a készülékhez kapcsolódik, azzal a készülékkel tudsz fizetni NFC-vel, google pay-jel.

Mind a kettőbe külön tudod felvenni és törölni a kártyákat. Nem kell, hogy ugyanazok legyenek, lehet csak az egyikben vagy csak a másikban is valami.

[ Szerkesztve ]

Switch Tax

(#30403) Kobe válasza MasterMark (#30402) üzenetére


Kobe
veterán

En ezt a reszet ertem, de azert a Googlenak csak az edesjo anyukajat, hogy miert hivja ugyanannak a 2 feluletet / szolgaltatast (kavarja ossze a usert), es miert tart fenn teves forrasokat amiket pl kesobb mas is atvesz (mondjuk a fintechzoneos cikkek amiben pont ugy hibasan van leirva uj kartya hozzaadasa ahogy en probaltam eloszor)

Valami automatizalt atjaras megiscsak lehet a 2 felulet kozott, vagy csak egy iranyba, mert en a revolut kartyat meg telefon gyari full reset elott engedelyeztem a google paynek (akkor meg volt fenn kulon apkmirroros gpay em is, es engedelyezes utan ott rogton megjelent a revo kartya), gyari reset utan amikor nem is telepitettem ujra a gpay appot megis bekerult a "hibas" "Fizetesek" reszbe is a revo kartya, pedig oda soha nem adtam hozza manualisan..... .
A "Fizetesek" reszbol eltavolitva viszont a gpayes reszen siman benne marad, ezert valoszinusitem hogy csak egyiranyu interface (gpay - > google Fizetesek, de visszairanyba mar nem) van a 2 felulet kozott (ami picit megteveszto, mert ezt sehol nem irja a google, es a FAQ ok is neha hol egyik, hol masik feluletre hivatkoznak)

[ Szerkesztve ]

(#30404) MasterMark válasza Kobe (#30403) üzenetére


MasterMark
titán

Igen ez ilyen. Én azt sem értem, ha már van nálunk is NFC-s Google Pay, akkor az alkalmazást hozzá miért nem kaptuk meg?

Én most adtam hozzá anyukám telefonján az NFC-s gpay-hez a Revolut appból a kártyát, és csak ott jelent meg, máshol nem. Az első kártyát csak így lehet hozzáadni, hogy appból, mivel addig nem is látszik a fent említett Google Pay menüpont a beállításokban. Utána már ott is lehet kézzel hozzáadni kártyát, vagy törölni.

[ Szerkesztve ]

Switch Tax

(#30405) Divinity válasza MasterMark (#30404) üzenetére


Divinity
őstag

Valószínűleg mert az appnak csak egy töredéke a kártyák kezelése ettől sokkal többet tud alapvetően és azok a funkciók nem érthetőek el nálunk

return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }

(#30406) zerodot válasza Divinity (#30405) üzenetére


zerodot
aktív tag

Nem igazán van benne semmi különleges. Váltogathatsz a kártyák között, beállíthatsz alapértelmezettet, megnézheted a tx historyt, illetve tárolhatsz benne hűségkártyákat. Kb. ennyi az egész.

(#30407) vmarci21 válasza zerodot (#30406) üzenetére


vmarci21
tag

Meg december óta még "néhány apróságot" is csinálhatsz benne, ha támogatott országban laksz..

>> into.hu - https://into.hu <<:::>> Webfejlesztés: https://intomedia.hu <<

(#30408) viharhozo


viharhozo
addikt

Anyam szamlajat kezdtek cseszegetni, aki nyugdijas. "Pension slip"-et kernek tole, de olyan Magyarorszagon sztem nem letezik, ill. aki keszpenzben keri a nyugdijat, az kap melle egy sajtcetlit, gondolom, ez kene nekik. Volt esetleg ilyennel dolga vkinek, mivel probalkozzak helyette?

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#30409) Kobe válasza viharhozo (#30408) üzenetére


Kobe
veterán

Nyugdijhatarozat

(#30410) viharhozo válasza Kobe (#30409) üzenetére


viharhozo
addikt

Az, amit akkor kapott, amikor nyugdijba ment? Ok nyilvan nem erre gondolnak, mert az utolso harom havit kerik ebbol is.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#30411) anadroid válasza Kobe (#30409) üzenetére


anadroid
senior tag

Minden év elején megküldik postán, benne van az előző évi összes kifizetés az esetleges adózáshoz.

Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.

(#30412) zerodot válasza vmarci21 (#30407) üzenetére


zerodot
aktív tag

Amit linkeltél, az egy teljesen más, új verzió, egyelőre csak az USA-ban érhető el.

A világ többi részén még mindig a "régi" GPay app van használatban, és ez kb. annyit tud, amit felsoroltam.

(#30413) Kobe válasza viharhozo (#30410) üzenetére


Kobe
veterán

ha nincs más tételes igazolás, akkor csak az marad. Én mindenhez annak a másolatát szoktam küldeni, eddig mindenhol elfogadták, külföldi jövedelem egyeztetésekhez is

(#30414) vmarci21 válasza zerodot (#30412) üzenetére


vmarci21
tag

Ja, hogy a régi változatot miért nem tették elérhetővé?
Erre könnyű logikus választ találni: egy kivezetés alatt álló alkalmazást viszonylag ritkán szoktak új piacokon elérhetővé tenni... (más kérdés, hogy milyen gyors lesz ez a kivezetés (USA-n kívűl mikor kezdik el lecserélni a régi appot az újjal). És ha ez megvan, akkor valószínűleg onnan számítva még kell egy kis várakozás, hogy Magyarországra is bejöjjön a Google Pay. Gondolom csak évek, évtizedek kérdése a dolog :D )

>> into.hu - https://into.hu <<:::>> Webfejlesztés: https://intomedia.hu <<

(#30415) MasterMark válasza vmarci21 (#30414) üzenetére


MasterMark
titán

Mindegy is, mert a google pay meg van lőve amiatt, hogy a bankok a saját alkalmazásukkal nyomják az NFC fizetést, és nem támogatják a google pay-t.

Switch Tax

(#30416) zerodot válasza vmarci21 (#30414) üzenetére


zerodot
aktív tag

Szándékosan raktam idézőjelbe a "régit". Ha a világ nagy részén csak az működik, akkor az inkább aktuális verzió, mint régi. Számomra nem logikus ez a magyarázat egyáltalán. Főleg hogy úgy hiszem, annyiból állna az egész, hogy megengedik a Playben a letöltést. Maga az NFC-s fizetés már így is működik, nem kell semmi extra fejlesztés hozzá, csak engedni használni a már meglévő appot, ami adna egy jobb GUI-t a meglévő funkciókhoz. Szerintem ez nem hogy nem logikus, hanem egyenesen nonszensz, amit művelnek.

(#30417) viharhozo válasza Kobe (#30413) üzenetére


viharhozo
addikt

Regen nyugdijba ment, sztem ki is dobta mar.

Eszkalalodik a dolog, most epp a jarulekfizetesrol szeretnenek igazolast. Persze a nyugdijas jarulekot se fizet, ugyh az sincs.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#30418) spider23 válasza MasterMark (#30415) üzenetére


spider23
aktív tag

Ez ebben a formában szerencsére már nem teljesen igaz. Pl.: K&H a napokban kukázza a saját nfc-s fizetési rendszerét és tér át google és apple pay-re.

(#30419) Divinity válasza zerodot (#30406) üzenetére


Divinity
őstag

:N
Ezeken felül küldhetsz(meg kérhetsz) pénzt más felhasználóknak valamint tömegközlekedéshez kapcsolódó jegyeket, bérleteket is tárolhatsz benne és ezek ugye nem érthetőek el nálunk, se az általad említett hűség kártya tárolás. Tehát minimális az a funkcionalitás amit itthon kaptunk.
Tehát ha kiadnák az appot akkor lenne egy app aminek a ~70%-a nem működik és azon menne az anyázás, hogy miért nem mennek ezek a funkciók ha ott vannak. Külön appot meg nem fognak csak ezért fejleszteni amikor a rendszer szolgáltatásból is elérhető.

[ Szerkesztve ]

return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }

(#30420) hedgehog válasza Divinity (#30419) üzenetére


hedgehog
senior tag

Tévedsz, a hűségkártya tárolás kiválóan működik, és ugyan a bkk vagy máv jegyeket/bérleteket valóban nem tudja, de repjegyeket pl. igen.
Én használom a MOL, Lidl, Tesco, Ikea kártyákat rendszeresen.
Nekem egyébként az app a főképernyőn van, mert az app shortcuttal választok kártyát ha nem kell a kedvezménykártya miatt megnyitni az appot és nem a defaulttal akarok fizetni.

-- aka p3d3str1an

(#30421) Divinity válasza hedgehog (#30420) üzenetére


Divinity
őstag

Persze működik hisz csak egy vonalkód de nem támogatott itthon. Ugye nem is ahhoz tudtad felvenni ami, értsd másik ország boltjához vetted fel őket, tehát ugyanott vagyunk, hogy az átlag júzer nem találja majd a magyar tescot, ugyanez igaz a jegyekre is

return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }

(#30422) hedgehog válasza Divinity (#30421) üzenetére


hedgehog
senior tag

Oké, de ettől még elérhető. Valóban, ha rákeresel hogy "Tesco", a magyart nem találod, de azért ebben a topikban nem olyanok vannak, akiket ilyesmi megakaszt :D

-- aka p3d3str1an

(#30423) Divinity válasza hedgehog (#30422) üzenetére


Divinity
őstag

Ja de nem tudják úgy elérhetővé tenni, hogy csak ennek a topikban :DDD Ezek a dolgok meg az átlag felhasználót simán megakasztja sőt fel is háborítja, ezért nem érhető el maga az app

return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }

(#30424) Friczy válasza viharhozo (#30408) üzenetére


Friczy
senior tag

Évente küldenek egy értesítést az aktuális nyugdíjról. Az szerintem jó lehet nekik is.

(#30425) zerodot válasza Divinity (#30423) üzenetére


zerodot
aktív tag

Ezek a tömegközlekedéses jegyek annyira zavaróak ám, hogy konkrétan csak most fedeztem fel, hogy egyáltalán van benne ilyen. És csak USA államokat látok ott felsorolva - ez alapján akkor szerinted USA-n kívül egyáltalán sehol nem is kellene engedélyezni az appot...

Másik felhasználónak küldés - ilyen menüpont nálam egyáltalán nincs.

A hűségkártyás rendszerük pedig régebben nem volt országokra bontott, csak általánosan voltak ott a boltok. És most is, ha pl. rákeresel, ott van a sima "Tesco" opció is, ami mellett nincs országnév, lehet használni azt, ha már (még?) nincs magyar.

Szerintem ezek elhanyagolható dolgok, az átlagjúzer még csak használni sem fogja akarni őket, nem hogy azon háborogni h hiányosan működnek. Itt arról van szó, hogy a fő funkció annyira alap lenne, hogy holmi hiányos mellékfunkciók kb. senkit nem érdekelnek. Kb. mintha aközül kellene választani, hogy nincs a kocsiban tetőablak, nem működik a tempomat és csak manuális klíma van versus egyáltalán nincs autód. :)

(#30426) #49155328


#49155328
törölt tag

Cryptósoknak kötelező! :C

(#30427) Årpi


Årpi
őstag

Sziasztok! Látom ismét megy ez a meghívós móka, revolut 18000-t ad egy meghívottért. Két családtagom is szeretne fiókot, így épp kapóra jön. Vajon úgy is működik a dolog, ha én küldök át nekik x ezer forintot és abból rendelik be a fizikai kártyát vagy mindenképp egy külsős kártyát kell hozzáadni, hogy teljesüljön teljes mértékben a promóció?

Ha esetleg valaki tudja erre a választ, megköszönném :R

 iPhone 15 Pro |  MacBook Air M3 | 7800X3D / 4070 Super PC | 

(#30428) milumilu


milumilu
csendes tag

Mért történt?
A kártyán lévő euróm egy részét Szlovákiában egy bank automatánál levettem.
A pontos összegre nem emlékszem de kb. 220 eurót vettem le de csak 200 eurót kaptam.
Utána néztem az APP-ban hogy valóban 220 eurót vont le...
Ez kezelési költség vagy nereség adó volt?

Előre is köszönöm a válaszokat!

(#30429) milumilu


milumilu
csendes tag

A Revoluton szerzett nyereséget átlehet vezetni TBSZ számlára? Ha jól tudom a TBSZ számlán 5 év elteltével nincs adózás az összg után. Vagy nem?

(#30430) Divinity válasza zerodot (#30425) üzenetére


Divinity
őstag

Nagyon félre ismerted az átlag felhasználókat, mivel nem értenek hozzá ezért mindenért is anyáznak. Plussz attól, hogy számodra nem érdekes funkciók még ott vannak és nem mennek hivatalosan ergo nem engedélyezhetik az appot, ennyi.

return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }

(#30431) Astery


Astery
senior tag

Srácok! Amikor majd lejár a most használt fizikai kártya ... akkor automatikusan küldik az újat?

(#30432) MasterMark válasza Divinity (#30430) üzenetére


MasterMark
titán

Az Apple Walletje is megy és ugyan ezeket tudja, ugyanígy limitálva mivel itthon se jegyek, se tömegközlekedés nem megy, és pontgyűjtős/hűségkártyából is csak néhány.
Ettől még van.

Switch Tax

(#30433) zerodot válasza Divinity (#30430) üzenetére


zerodot
aktív tag

Nem válaszoltál érdemben a kommentemre, ugyanazt ismételgeted körbe-körbe, csak most még azt is beleszőtted, hogy én vagyok a hülye. Ennek így nem sok értelme van.

Mindegy, már úgyis erősen offtopic volt.

(#30434) kp78 válasza Årpi (#30427) üzenetére


kp78
addikt

Nyugodtan (vissza)utalhatsz nekik, de min. 4e Ft-tal fel kell nekik tölteni az egyenlegüket (saját kártyával, vagy utalással), majd 3 vásárlást végre kell hajtani (a meghívottjaim buszjegyet vettek, ahol nem volt számlájuk, amit fizethettek volna). A vásárlás az azonnal használható virtuális kártyával (is) végrehajtható. :U
Én (csak) azután utaltam nekik vissza a kártyadíját, miután az összes feltétel teljesült, és jóváírták az egyenlegemen a meghívásért a pénzt.
A feltételek le vannak írva az alkalmazásban.

(#30435) hedgehog válasza Astery (#30431) üzenetére


hedgehog
senior tag

Nekem anno amikor beértem a lejárat előtti 30 napba, megjelent egy gomb az adott kártyán, amivel újra lehetett kérni. Nem tudom ez változott-e a 8.0 óta.

-- aka p3d3str1an

(#30436) Divinity válasza zerodot (#30433) üzenetére


Divinity
őstag

Talán azért mert most se cáfoltál rá semmire csak épp kifejtetted, hogy neked azok a funkciók amik nem mennek vagy legalábbis nem hivatalosan azok nem fontosak. Erre reagáltam, hogy neked lehet nem de másoknak lehet igen, az átlag user meg általában végig nyomkodja az appokat mert nem tudja mire is jó pontosan ergo belefutnak azokba a dolgokba amik nem működnek és vagy pl nem talál magyar megfelelőt bizonyos hűség kártyákból aztán meg megy a hiszti, ezt senki nem akarja. Persze módosíthatnák úgy az appot, hogy csak a kártya váltás legyen elérhető bizonyos régiókban (lásd a fent említett nem teljes Apple Wallet) de ez meg nem érdeke a Googlenek hisz főként az új appot nyomják már.
Tehát józan ésszel bele gondolva valahol jogos, hogy nincs app.

[ Szerkesztve ]

return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }

(#30437) weiss válasza milumilu (#30428) üzenetére


weiss
addikt

ATM-en levő számot kellett volna hívnod.

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#30438) zerodot válasza Divinity (#30436) üzenetére


zerodot
aktív tag

Hát akkor félreértetted, mert nem azt írtam, hogy nekem nem fontosak, hanem azt, hogy az átlagfelhasználókat nem érdekli.

De nem is az volt a lényeg, hanem az eleje, amit ignoráltál. A 3 dologból amit felhoztál, konkrétan kettőről leírtam, hogy nem úgy van, ahogy mondtad, a harmadik pedig csak félig.

Az Apple Walletet nem ismerem, de a kolléga kommentje alapján pont hogy hiányosan működnek abban is legalábbis a hűségkártyák. Mégis elérhető az app. De ezt valahogy sikerült a visszájára fordítanod.

> hisz főként az új appot nyomják már
Tényleg? Tudtommal csak az USA-ban érhető el az új app, mindenhol máshol a régi fut még. De javíts ki ha tévedek.

(#30439) balinlin válasza zerodot (#30438) üzenetére


balinlin
senior tag

Apay: Tesco, supershop megy stocarddal, clubsmart az nélkül is, auchan pl. nem. Tehát nem teljes értékű a videokártya kezelés.
Mondjuk mindent egybevetve sokkal jobban szeretem, mint a Gpayt.

(#30440) MasterMark válasza balinlin (#30439) üzenetére


MasterMark
titán

Supershop is megy natívan, a myspar appból hozzá lehet adni.

Meg az IKEA Family kártyát is hozzá lehet adni natívan az emailben küldött hírlevélben lévő linkkel.

[ Szerkesztve ]

Switch Tax

(#30441) Aryes válasza balinlin (#30439) üzenetére


Aryes
nagyúr

Tehát nem teljes értékű a videokártya kezelés.

Biztos nem jó a driver. :))

(#30442) ACE- válasza balinlin (#30439) üzenetére


ACE-
addikt

Ez nem attól függ hogy hol használod, van ami be tudja olvasni általában a vonalkódot képernyőről, főleg a kézi szkennerek, és van ami nem...

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#30443) Divinity válasza zerodot (#30438) üzenetére


Divinity
őstag

Szerintem nem érted.
Ott vannak a loyalty kardok amik csak nyakatekerve mennek - átlag felhasználó anyázna
Transit ami csak néhány regjegy esetén megy itthon - átalag felhasználó anyázna
Ajándék kártya ami szintén nem megy itthon - átalag felhasználó anyázna
A pénz küldés egy bonyolultabb process és azt tudják is blokkolni régió szinten azért nem látod, mindenestre a funkció lista között ott van amit ha lát az átlag ufelhasználó valószínűleg anyázni, hogy de há nálunk mé nem

Tehát ami marad feature és minden értelmi szinten használható az a kártya váltás és ennyi, ergo az app nagyrészt továbbra sem használható, nem az, hogy nincs ott se az papban mint APay esetén hanem ott van a menüpont csak nem megy vagy épp nem talál olyat ami jó volna. Az átlag felhasználó nem fogja a UK Tesco-t meg se próbálni MO-n csak egyből anyázni, tehát a workaroundok széles körben elérhető alkalmazásnál egyszerűen nem opció.

Mint írtam ha kigyepálnák, vagyis régió függővé tennék az adott pontokat akkor mehetne itthon is, addig viszont magát szivatás a Google.

A régi app pedig már csak security foltozásokat kap nincs új feature a roadmapen, az újat fogják elterjeszteni.

Ha ezt így nem sikerül megérteni akkor már nem tudom jobban szájba rágni

return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }

(#30444) Årpi válasza kp78 (#30434) üzenetére


Årpi
őstag

Igen igen, értem mire gondolsz. Csak én nem utalnám ugye, hanem "küldeném", nem tudom mi erre a megfelelő szakszó :D És régebben sem nézte ezt a kitételt, ezért is kérdeztem rá, hátha van valakinek kézzel fogható tapasztalata is a dologgal kapcsolatban. A 3 vásárlásos stb. dolgot is tudtam, csak ez az egy feltétel ami kérdéses számomra. Köszi az infókat, meg a buszjegyes tippet! :R

 iPhone 15 Pro |  MacBook Air M3 | 7800X3D / 4070 Super PC | 

(#30445) kp78 válasza Årpi (#30444) üzenetére


kp78
addikt

Vissza is küldheted. Revolut tagok között nálam a küldés és az utalás =
:)

[ Szerkesztve ]

(#30446) Årpi válasza kp78 (#30445) üzenetére


Årpi
őstag

Tökéletes, köszi. :K

 iPhone 15 Pro |  MacBook Air M3 | 7800X3D / 4070 Super PC | 

(#30447) balinlin válasza Aryes (#30441) üzenetére


balinlin
senior tag

:DD
Nem tűnt fel a félrelépés

[ Szerkesztve ]

(#30448) balinlin válasza ACE- (#30442) üzenetére


balinlin
senior tag

De amit nem tudsz beletenni, azt használni sem tudod...

(#30449) balinlin válasza MasterMark (#30440) üzenetére


balinlin
senior tag

Ezt nem tudtam. Amennyit én a supershopot használom, csoda hogy betettem a walletba, nemhogy még egy fölösleges appot feltegyek. :))
Egyébként az egész leginkább a (vonal)kód szabványon múlik, hogy támogatja-e a wallet app.

(#30450) MasterMark válasza balinlin (#30449) üzenetére


MasterMark
titán

Szerintem miután betetted törölhető az app.

Egyébként igen, a vonalkód vagy qr kód szabványon múlik, hogy mit tudsz bele felvenni.

Switch Tax

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Revolut
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.