Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Revolut

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29651) balinlin válasza K Norbi (#29650) üzenetére


balinlin
senior tag

Pontosan ;]
Szerintem nincs olyan ember aki ezt megmondja neked a jelen pillanatban.

(#29652) pirosmajom válasza razorbenke92 (#29640) üzenetére


pirosmajom
csendes tag

Aham, nagy okosság kell ám telefonnal fizetni, tényleg nem mindenki akkora géniusz, hogy erre képes legyen, csakis a kiválasztottak :D motor/gyalog zsenialis hasonlat, majd elmagyarázod nekem a párhuzamot? Mert lehet túl bugyuta vagyok megérteni. Persze hiába magyarázok olyan embereknek, aki telefonnal a kézben kel-fekszik-wc-stb :) Tudom, számodra elképzelhetetlen, hogy valakinek ne legyen rászíjazva a telefon a kezére (gyorsan fújj egy zacskóba, látom lelki szemeim előtt ahogy pánikrohamot kaptál ettől a gondolattól) Ez meg hogy a személyit nem viszed magaddal valahova, depersze az elengedhetetlen, pótolhatatlan telefonnak ott kell lenni sportolás, sétálás, bármi közben is. Elég siralmas.

[ Szerkesztve ]

(#29653) balinlin válasza pirosmajom (#29652) üzenetére


balinlin
senior tag

Akkor itt mi mind (legalábbis sokan) szarok vagyunk. Értettük. Köszönjük, hogy benéztél és hasznos észrevételeiddel gazdagítottad a topic kollektív tudását!
A személyeskedés külön jó, hogy jelen van, aktívabbá teszi a közösséget. Ezt Is szívből köszönjük neked!
További hasznos ismeretterjesztést kívánok neked valahol máshol!

[ Szerkesztve ]

(#29654) ACE- válasza balinlin (#29653) üzenetére


ACE-
addikt

+1

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#29655) fap333 válasza Quinine911 (#29611) üzenetére


fap333
aktív tag

A telefonom mindig nálam van. A pénztárcám egyre ritkábban....

10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.

(#29656) focvis


focvis
veterán

Srácok!

Megint nem megy BB-s kártyáról a feltöltés. Segítsetek lécci: hol a hiba, Revolutnál vagy BB-nél?

Picit visszaolvastam, de a GPay-en kersztül se megy (Android).
Köszönöm!

(#29657) jbnd-007


jbnd-007
tag

Korábban írtátok itt, hogy a Revolut virtuális kártya megy a Garmin Pay-el, de csak ha Mastercard. Most nyitottam egy számlát, de Visa virtuáls kártyát kaptam és nem is látok lehetőséget mást kérni. A Garmin Pay visszautasítja. Akkor ez most már bukta és csak a fizikai kártya működik?

(#29658) Stauffenberg válasza pirosmajom (#29652) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Nem teljesen világos mire fel folytatod ezt a kereszteshadjáratot az NFC contactless fizetés ellen, főleg úgy, hogy amit korábban leírtál a menetéről annak köze sincs a valósághoz. Nem kell az NFC-t kapcsolgatni és az NFC folyamatos bekapcsoltsága nem jelent többlet fogyasztást. Ha te ezt ki tudod mutatni csökkent üzemidőben, akkor szembemész minden tapasztalattal és az NFC működési elvét sem érted meg (nem fogyaszt áramot amíg passzív állapotban van, pont a rádiófrekvenciás gerjesztés hozza működésbe).

Nem lehet róla pénzt eltulajdonítani illetéktelenül. Két okból sem: Egyrészt addig nem engedélyezi a telefon a hozzáférést, amíg fel nem oldod és a feloldás módja is minimum biometrikus azonosítás vagy PIN kód kell legyen (beállítható úgy is, hogy ne kelljen, de ez a felhasználó saját felelősségére történik és többször fel is hívja rá a figyelmet, hogy kevésbé biztonságos, ráadásul nem ez az alapbeállítás). Másrészt pedig ahhoz, hogy tranzakció végbe tudjon menni egy terminál közreműködésével, azt be kell kötni egy bankhoz, ahol szerződéses partnernek kell lennie a kártyaelfogadó félnek, kapucnis-napszemcsis hackerek kamu adatokkal kizárva. De ha feltesszük, hogy valami félrecsúszik és egy ügyes hacker megközelíti a nadrágodat 5 centire, egyes kártyadatokat le tud olvasni, csakhogy ezek korábban is csak arra voltak alkalmasak, hogy CVC/CVV hitelesítést nem igénylő internetes fizetési felületeken lehessen a klón kártyákkal fizetni, de a többfaktoros hitelesítés kötelezővé tétele óta már ez is kilőve.

Ami meg a fizetés menetét illeti, gondolom kipróbáltál valami nagyon szar banki appot a régmúltból. Régen nem volt elterjedt annyira az ujjlenyomat olvasó a telefonokon, nem volt GPay és Apple Pay támogatás Magyarországon, így a banki app végezte a hitelesítést, meg kellett hozzá nyitni, ott bepötyögni a PIN-t. Ma már nincs így. Az NFC kapcsolgatásával meg csak magadat szívattad feleslegesen.

Ahogy ma van: Kihúzod a telefont a zsebedből, odaböksz az ujjlenyomat olvasóra és 0,3 másodperc alatt feloldott kijelződ van, odaérinted a terminálhoz, csippan, kész, elteheted a telefont.

Ez se nem gyorsabb, se nem lassabb a bankkártyánál, de BIZTONSÁGOSABB, mert a (praktikusan) biometrikus azonosításod nélkül nem lehet vele fizetni. A bankkártya nem kér ilyen azonosítást, ha elveszíted, ellopják, akkor a fél várost végig lehet fele fizetni amíg el nem fogynak a tokenek és PIN-t kér vagy levásárolták a napi költési limited.

Nálam csak egy Revolut fizikai kártya szokott lenni letiltott NFC-vel. A magyar bankok kártyáinál nem lehet ezt letiltani. Ha a telefonom lemerülne, kocsiban felejtem vagy ilyesmi, akkor is ott egy fizikai kártya SOS-ben, amit hagyományos bedugós, PIN kódot megadós módon tudok használni (de a Revolut appban másodpercek alatt vissza tudom kapcsolni ha kell). De eljárok sportolni is a városba/szabadba, ha valami oknál fogva véletlenül elhagyom a cuccaimat, akkor sem a telefonommal, sem a nálam lévő kártyával nem lehet illetéktelen vásárlást végrehajtani.

Továbbá nem árt elolvasni a bankok ÁSZF-ét, mert leszögezik: Az azonosítás nélküli, eltulajdonított kártyával történő contactless fizetések után nincs kártérítési kötelezettségük ha ezek a bank felé bejelentés előtt történnek.

Az meg nem érv, hogy te nem vagy telefonfüggő és mindenki hülye csak te vagy helikopter. Én sem vagyok telefonfüggő, de ez mondjuk senkit nem érdekel egy vitában, amiben a témához ennek semmi köze. Te konkrétan félrevezető, hamis vagy rég elévült információkra építve ágálsz, amik nem tükrözik a valóságot.

(#29659) kanyi51 válasza Stauffenberg (#29658) üzenetére


kanyi51
senior tag

:R :R :C

(#29660) jbnd-007 válasza jbnd-007 (#29657) üzenetére


jbnd-007
tag

Közben olvasgattam a Garmin fórumokon és lutri ez az egész, mindegy melyik országban vagy. Vagy csak a virtuálist sikerül hozzáadni, vagy csak a fizikait, van, hogy 10-15 próba után egyszer csak sikerül... Inkább ráragasztok egy bankkártyát az órára. :)

Úgyhogy ez egy rekord rövid életű Revolut account volt.

(#29661) hedgehog válasza jbnd-007 (#29660) üzenetére


hedgehog
senior tag

Azért törölni ne töröld, simán elképzelhető hogy jövőhónapban meg itt is működni fog, szerencsére folyamatosan bővülnek a szolgáltatások.
(én is csak arra várok a Ticwatch vásárlással, hogy hivatalosan is menjen itthon vele a GPay :D )

-- aka p3d3str1an

(#29662) pirosmajom válasza Stauffenberg (#29658) üzenetére


pirosmajom
csendes tag

NFC chip is actually in some kind of sleep mode and scans his environment only 10 times per second. NFC chips consume approximately 40 mA while reading or writing NFC tags (active mode) During sleep mode NFC chips only consume between 3 and 5 mA. Ennyit arról, hogy nem fogyaszt semmit. Nem sokat, de nem semmit.

Semmiféle hadjárat nem volt csak egy kérdés az egyik fórumozótól, hogy miért jobb, mint a kártya. Erre merészeltem elmondani a saját véleményemet. Amire kaptam hideget-meleget, többek között, hogy mekkora ősember vagyok.

Nem ősidőkben használtam a contactless appot, (most is hozzá van rendelve a kártyám) nem kell ilyet a számba adni.

Ha ellopják a kártyám: egy mozdulattal letiltom mobilbankban. Amúgy is limit van beállítva.

PIN-kód: nem jellemző, hogy napi rendszerességgel 15k felett fizetgetnék.

Azt meg, hogy igen gyakran szerencsétlenkednek előttem a sorban tepsivel hadonászva meg biztosan csak bevizionálom, én kérek elnézést.

Az összes többiben igazad van :)

(#29663) Quinine911 válasza Stauffenberg (#29658) üzenetére


Quinine911
aktív tag

:R :R

I was born for a storm, and a calm does not suit me.

(#29664) lempi


lempi
csendes tag

Sziasztok!
Kaptam az otp-től egy új kártyát csináltam egy próba feltöltést a revolutra sikeresen. Másnap már nem tudtam rá semmilyen összeget többszöri próbálkozás után sem, kb. hat napja nem tudom feltölteni. Kérdeztem az otp-t ott minden rendben van. A telekódot azt megváltoztattam azt mondták, bár én nem emlékszem rá. Töröltem a kártyát is a revolutról újra beírtam de semmi. Nem kapom meg az otp banki alkalmazásában a jóváhagyó értesítést sem. Tudna valaki segíteni mi lehet a probléma?
Köszönöm a segítséget!

(#29665) MADcat válasza Stauffenberg (#29658) üzenetére


MADcat
MODERÁTOR

Na ez így kerek. :R
A válasz is megjött rá pirosmajomtól. Innentől engedjük el.

Köszönöm!

Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!

(#29666) jbnd-007 válasza hedgehog (#29661) üzenetére


jbnd-007
tag

Már késő. Egyébként a Garmin fórumokon 2 éve megy ez a működik-nem működik huzavona, szóval nagy reményt nem fűzök hozzá.

(#29667) Stauffenberg válasza pirosmajom (#29662) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Szerk: Elengedve.

[ Szerkesztve ]

(#29668) razorbenke92 válasza pirosmajom (#29652) üzenetére

Szerk.: Közben látom MADcat kérte az off mellőzését. Átvonulhatunk egy másik topicba, itt nem folytatom. Elengedve.

[ Szerkesztve ]

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#29669) Friczy válasza Quinine911 (#29611) üzenetére


Friczy
senior tag

Nem kell PIN-kóddal piszkálni a terminált, amit rengeteg ember összefogdosott. A mostani járványhelyzetben szerintem nem mindegy.

(#29670) Friczy válasza Quinine911 (#29617) üzenetére


Friczy
senior tag

Hetente egyszer intézem a bevásárlást, jellemzően 15 feletti az összeg.

(#29671) Fifi


Fifi
őstag

Megint frissült nálam az app. Azóta nem lelem, hogy hova dugták az ingyenes KP felvét és váltási keretet és fordulónapját. :F
Aki megtalálta megírná? :B

Szerk: Meglett a profilon belül a díjcsomag alatt lett egy limitek menüpont. :K

[ Szerkesztve ]

(#29672) emeritus válasza lempi (#29664) üzenetére


emeritus
tag

Tégy egy próbát a következőképp: a Revolut feltöltés indítása után ne várj a jóváhagyó OTP értesítésre. Lépj be az OTP SmartBank appba (még jobb, ha nyitva van már), válaszd a kártyás tranzakciót, ott pedig a feltöltéshez használt kártyát. Általában ott már látszik a jóváhagyásra váró Revolut topup. Hagyd jóvá, majd az OTP bezárása nélkül lépj át a Revolut appba. Zárd be a jóváhagyásra váró OTP ablakot. Ha működik, akkor ez a jó megoldás.

[ Szerkesztve ]

Az a jó megoldás, amelyről ez a gyakorlatban bebizonyosodik.

(#29673) Stauffenberg válasza Fifi (#29671) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Amúgy agyam eldobom, hogy állandóan variálnak a kezelőfelülettel. Nem az a baj, hogy folyamatosan csiszolják és tökéletesítik, hanem amikor mindent a feje tetejére borítanak 6 havonta, mert miért ne. Egy banki/pénzügyi appnak inkább állandóságra van szüksége (de legalábbis ne pár havonta újuljon meg a felület) és azon belül polírozgassák.

Egyszer kéne egy olyan felületet összehozni, ami elbírja az új funkciókkal bővülést.

(#29674) hedgehog válasza jbnd-007 (#29666) üzenetére


hedgehog
senior tag

Csak azért írtam, mert afaik ha később újra akarsz regisztrálni, nem lesz könnyű menet. (de lehet hogy ez azóta változott, régen volt ilyen téma utoljára)

-- aka p3d3str1an

(#29675) lempi válasza emeritus (#29672) üzenetére


lempi
csendes tag

Köszönöm!
Feltöltés előtt beléptem az OTP SmartBank alkalmazásba megkerestem a feltöltéshez használt kártyát ahogy javasoltad. Beléptem a Revolut alkalmazásba hozzáadtam a kívánt összeget és megjött az értesítés a jóváhagyáshoz ami eddig nem akart megjönni. A legördülő menüben hagytam jóvá a feltöltést. Nem léptem vissza a alkalmazásba de ugye előtte megnyitottam. Hogy, mi lehetett az oka nem tudom, de köszönöm a segítséget! Csináltam másik feltöltést azt is ugyanígy, sikerült. :C

(#29676) V B A válasza Stauffenberg (#29601) üzenetére


V B A
aktív tag

+1 - ugyanez a gondom van Budapest Bankkal, ami azért bosszantó, mert más bankokkal nincs probléma, raádásul Revolutom is azért van, mert a Budapest Banknál nincs olyan szolgáltatás, hogy lakossági devzia kártya (!), 2021-ben (!). Úgyhogy most átutalom a pénzt egy Raiffeisenes családtagnak és onnan töltöm fel a Revolutot. Megőrülök.

(Egyébként is megőrülök a Budapest Banktól.)

(#29677) Quinine911


Quinine911
aktív tag

Mint az Apple Pay téma inditója köszi mindenkinek aki hozzászólt, tök világos lett a dolog! :R

igazából csak egy dolog miatt “nem megy” az egész, az pedig a maszk….mert ugye a teló meg face id-t kér az unlockhoz.
szóval egyelöre várok az egész kipróbálásával (nem akarok a boltba a maszkkal szarozni). Talán nemsokára levehetjük a maszkokat is…

[ Szerkesztve ]

I was born for a storm, and a calm does not suit me.

(#29678) balinlin válasza Quinine911 (#29677) üzenetére


balinlin
senior tag

Nem csak facid-val lehet fizetni.

(#29679) nort_on


nort_on
senior tag

Mit tud a BB, hogy mindenki ott bankol? :U

(#29680) Hovi válasza nort_on (#29679) üzenetére


Hovi
aktív tag

Erre én is kíváncsi lennék... :U

(#29681) MADcat válasza Hovi (#29680) üzenetére


MADcat
MODERÁTOR

Nekem céges csomagom van ott. Jók a kondíciók. Tízen x éve vagyok náluk. Mindent el tudtam intézni. Sosem volt velük sem személyesen sem telefonon problémám. Velem abszolút korrektek voltak, gördülékenyek. Az appjuk az egyik legjobb szerintem. Két bajom volt eddig, pár éve a fiók bezárások, most meg a revolut szenvedés.

[ Szerkesztve ]

Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!

(#29682) focvis válasza nort_on (#29679) üzenetére


focvis
veterán

Egy 12 évvel ezelőtt beállított kedvezménykódom van náluk, pl. Revolut feltöltésnél 2%-ot ad, hazai vásárlásnál 1%-ot, limit nélkül. Havi néhányezer forint talált pénz - kb. 3 alkalommal ők fizetik az ebédemet. 🤫 :R

A Revolut szerint a BB-nél a hiba, a BB szerint a Revolutnál. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#29683) AssAssynn


AssAssynn
őstag

Az imént kaptam egy SMS-t a revoluttól, hogy sikeres akármi és az alábbi linken tölthetem le az appjukat. Nem regisztráltam, soha nem is foglalkoztam velük. Telefonszámom is ezer éve ugyanez. Mennyi az esély rá, hogy nem csak szándékosan/véletlenül írta el valaki a tel. számot, hanem egy csalásba próbálnak belerángatni? Nem nyitottam meg a linket.

"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)

(#29684) Krethx válasza AssAssynn (#29683) üzenetére


Krethx
aktív tag

A linket megnézheted. (Lehet csalás is.) Csak ne telepíts semmit. Csak is innen: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.revolut.revolut&hl=en&gl=US

[ Szerkesztve ]

Mac mini M1 16GB/512GB - macOS Sonoma | iPhone 12 / 14 Pro 256GB - iOS 17 | Apple TV 4K 128GB - tvOS 17 | Watch S9 45mm - watchOS 10 | PlayStation 5 / 3 / 2 Network Adaptor 80GB HDD-OSD | Amiga 4000D Cyberstorm Mk-II 060 50MHz 128MB RAM/120GB-HDD/32GB-CF - AmigaOS: Workbench 3.1

(#29685) zsola400 válasza AssAssynn (#29683) üzenetére


zsola400
aktív tag

Ha erről a számról jött +36707177xxx ez egy hivatalos sms központ száma, több fintech cég is használja pl. Revolut, Transferwise, PayPal, Google. Több embernek jött ilyen sms aki nem akart regisztrálni, de a nem tudni miért.

(#29686) AssAssynn


AssAssynn
őstag

Köszönöm a válaszokat.
Közben megnéztem a linket: revolut.com/get úgyhogy ez legalább hivatalos. A szám pedig egy 30-as, és utána néztem, az emag küldött még innen sms-eket. Úgyhogy úgy tűnik nem átverés, hanem téves, habár nehéz elhinnem, hogy valaki véletlenül megadta az én számom.

"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)

(#29687) Oliverda válasza AssAssynn (#29686) üzenetére


Oliverda
félisten

Valakinek benne voltál a telefonkönyvében aki mindenkinek kiküldte a meghívót a pár ezer forintos jutalom reményében. Remélem, nem sokáig szórják már tovább erre a pénzt.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#29688) zsola400 válasza Oliverda (#29687) üzenetére


zsola400
aktív tag

De ilyenkor a meghívónak a telszámát kellene kiírnia, nem az sms központ számát.

(#29689) Hovi válasza MADcat (#29681) üzenetére


Hovi
aktív tag

Ok, értem. Félre ne értsd: közöm nincs hogy ki s hol bankol. Csak pusztán kíváncsiságból kérdeztem. Olvasni itt ugye a Revolut feltöltés "nehézségeiről" máshol egyéb "bakikról". Ezekből kiindulva, nem tűnnek valami fényesnek....Bár, mindegyik banknak megvan a maga nyűgje. Egyik sem tökéletes.

(#29690) Friczy válasza Quinine911 (#29677) üzenetére


Friczy
senior tag

A telefon felismeri, hogy maszkban vagy, és egyből átvált a PIN bekérésre. (sajnos nekem céges policy miatt bonyolult kell legyen a PIN, sokáig tart, de ez egyéni probléma) Én egy pillanatra lehúzom a maszkot ilyenkor, akkor azonosít, és máris megy a fizetés.

(#29691) MADcat válasza Hovi (#29689) üzenetére


MADcat
MODERÁTOR

Szerintem most a BB-nél levő revolut maszatolás miatt előkerültünk. Ha Raiffeisen-nél lenne a hiba, ők lennének most többen. :K

Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!

(#29692) zsola400 válasza Hovi (#29689) üzenetére


zsola400
aktív tag

Unicreditel is voltak topup problémák pár hétig, megoldottam utalással, akkor az Unicreditesek írogattak, hogy milyen xar, de megoldották azóta működik hibátlanul. Akinek működik az meg nem írogat, hogy milyen simán ment a topup, meg ma sem zárolták a számláját, stb.

(#29693) Divinity válasza Quinine911 (#29677) üzenetére


Divinity
őstag

Ahogy írták már ilyenkor ugyanúgy mintha feloldanád kéri a pined, egyébként ha van mellé watch is akkor lassan menni fog maszkban is :)

return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }

(#29694) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Gondoltam megosztom, lejátszódott nálunk is egy aml-check. Legelején blokkolták a számlát, de automatikusan felszabadították miután a legelső doksit feltöltöttem. Ezután kb 8hétig nem történt semmi, a számlát használtam, igaz kisebb összegekkel, aztán egy nap jött a support, hogy kérik a forrás igazolását. Rengeteg számladoksit, kivonatot kértek, de hálistennek elég volt nekik és nap végére végigzongoráztuk. Akik ebbe komolyan belebuknak, azok vállalkozók lehetnek még a miénknél is nyakatekertebb pénzügyi szituval, vagy olyasvalaki, aki nagyon sokat készpénzezik-van a bankrendszeren kívül, vagy tényleg feketézésből van a pénz.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#29695) Merlini válasza K Norbi (#29650) üzenetére


Merlini
tag

Amikor 2019 márciusában lejárt, akkor ingyen küldtek új Revo kártyát. (Az előző 3 évig volt érvényes.) Applikációban feljött, hogy lejár ebben a hónapban és rendelhetek ujjat.

Most kezdtek szállingózni a lejárat és CVC kód nélküli bankkártyák.
Pl. Vivid is ilyet fém kártyát küldött, csak CVC van az applikációjában, lejárat ott sincs.
16 számjegyes kártyaszám utolsó 4 számjegye van a kártyán és az app-ban is.

Nem lehet ezeket az adatokat lefényképezni, és nem lehet vele online fizetni. (Fizikai kártyának van egy virtuális párja az online fizetésekhez.)
Így visszaélés nem lehet, emiatt nem kell cserélni. Ergo soha nem jár le, amíg megvan és működőkepés lehet használni.

[ Szerkesztve ]

(#29696) anadroid válasza Merlini (#29695) üzenetére


anadroid
senior tag

Van lejárata és meg is lehet nézni, a kártyaszám első 12 jegyével és a CVC-vel együtt. Jó NFC-olvasó kell hozzá. A leolvasott adatokkal adtam hozzá a GPay-hez, és hónapok óta azzal fizetek mindenhol, ahol a Vivid visszatérítést ad.

[ Szerkesztve ]

Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.

(#29697) balinlin válasza Divinity (#29693) üzenetére


balinlin
senior tag

:N
Maszkban a telefon oldható ha van watch, fizetés szempontjából semmi nem változott, ott kell rendes faceid vagy feloldókód.

[ Szerkesztve ]

(#29698) Merlini válasza anadroid (#29696) üzenetére


Merlini
tag

"Van lejárata és meg is lehet nézni, a kártyaszám első 12 jegyével és a CVC-vel együtt. Jó NFC-olvasó kell hozzá."
Ezek szerint ezek fixen bele vannak "égetve" és nem tudják változtatni. Akkor ez csak a bankkártya lefotózásától véd, ami a Paypass -os használtat miatt már elég ritka.

"A leolvasott adatokkal adtam hozzá a GPay-hez, és hónapok óta azzal fizetek mindenhol, ahol a Vivid visszatérítést ad."
Mivel ad többet a fizikai kártya GPay-hez adása, a Vivid két virtuálisához képest? :)
Curve alá tettem, az hétköznap ~1,5-2Ft-al többet ad eurónként, mintha a Vivid váltaná a forintos vásárlásokhoz. (Hétvégén már más tészta.)

[ Szerkesztve ]

(#29699) Laby


Laby
senior tag

Sziasztok!
Autó vásárlás előtt állok jelenleg. A Takarékos bankszámlámról szeretném az összeget Euro készpénzre váltani.
Alapból segg hülye vagyok, sosem kellett Euro-t vennem vagy bármi hasonló helyzetben most először vagyok, így azt sem tudom hogy mi ennek alapból a legolcsóbb módja?! Még csak google-ben sem tudom hogy kereshetnék erre rá (levegyem a pénzt HUF-ban, majd menjek el egy valutaváltóba és váltsam ki? Vagy alapból letudom venni Euro-ban a banknál készpénzben? Ha van ilyen, akkor ott nagyon más árfolyammal számolnak?...stb. mindenféle opció érdekelne.)

Viszont van egy olyan lehetőségem, hogy havonta 1 átutalásom az ingyenes a bankomnál, és ez összeghatártól függetlenül. Így eszembe jutott, hogy van Revolut számlám is, és hátha valahogy tudnám hasznosítani az átutalásos verziót, hogy ne a Takaréknál kelljen 40 ezer forintért levennem a pénzt.

Euro-ban kéne és mindenképpen készpénz, mert magánszemélytől vásárolnék.

Van ötletetek, ami segíthet hogy mit kéne csinálnom?

Köszönöm! :R

(#29700) balinlin válasza Merlini (#29698) üzenetére


balinlin
senior tag

Vividet nem tudom, de valószínű így van ott is, hogy ATM-nél nem tudod használni.
Nekem is ezért van az egyik revo fizikai hozzáadva a wallethez, nem mintha sokszor kellene ATM-hez járulnom.

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Revolut
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.