Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Revolut

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29801) Aryes válasza Divinity (#29800) üzenetére


Aryes
nagyúr

Most miért nem akarod érteni? :U
Ez nem bug, hanem feature. :DDD

A baki az lenne, ha a link birtokában nem lehetne akármilyen számra sms-t küldeni. De valóban, a meghívó link lehetne egyszer használatos, vagy mehetne bele információ a meghívó félről.
Így viszont nincs szó semmilyen előfizetett sms szolgáltatásról, csak a Revolut saját "fegyverét" használja valaki.

(#29802) Oliverda válasza Aryes (#29801) üzenetére


Oliverda
félisten

Milyen saját fegyverét?

Valaki összeszedett egy rakás különböző telefonszámot a netről, amelyekre egy SMS szerverrel kiküldi a sablon meghívót, hátha valaki fennakad a horgon és regisztrált.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#29803) Aryes válasza Oliverda (#29802) üzenetére


Aryes
nagyúr

Szóval azt állítod, hogy Gipsz Jakab saját zsebből bérel egy sms szervert, hogy azzal - karitatív módon - egy tőle teljesen független cégnek szerezzen újabb ügyfeleket.

És azt el tudnád mondani, hogy ez mégis miért érné meg bárkinek is? :U

[ Szerkesztve ]

(#29804) Divinity válasza Oliverda (#29802) üzenetére


Divinity
őstag

Vagy épp pont a Revolut csinálja az eddig “begyűjtött” számokkal aztán meg farudra hivatkoznak :DDD

return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }

(#29805) Divinity válasza Aryes (#29801) üzenetére


Divinity
őstag

Azért mert ez f/szság. Rohadt nagy QA hézag ha random számokat engedne hozzá kötni semmi nélkül, kizártnak tartom, hogy megengednének maguknak ilyet, biztosan van valami alattas rendszerük ennek a validálására.

return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }

(#29806) Oliverda válasza Aryes (#29803) üzenetére


Oliverda
félisten

Igen, meghívottanként akár 7000-15000 forintért.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#29807) ATM_automata válasza Quinine911 (#29795) üzenetére


ATM_automata
őstag

Én is kaptam emailt és push értesítést is, hogy adjam meg az adóazonosítómat. Megjegyzem ez teljesen összhangban van szerintem az európai pénzmosás elleni törvénnyel amit ugye minden tagállam be kell, hogy tartson. Én megadtam. Azt hittem amúgy, hogy a kereskedési rész miatt küldték, de ezek szerint akkor nem.

Valószínűleg így le fogják majd jelenteni a nav felé a kereskedési tranzakciókat is, lehet egyszerűbbé válik az adóbevallásba betenni az értékpapír kereskedésből származó bevételeket (ha van ilyen)

Illetve remélem így még egy plusz infó lesz a user mellé és így nem fogják random blokkolni a számlákat, ha úgy érzik, hogy valami szokatlan tevékenység történik, hisz vissza lehet követni, hogy kihez tartozik. Az más kérdés, hogy ezt a számot csak úgy meg kell adni, tehát mi garantálja, hogy nem kamut ad meg az ember? :F

What else?

(#29808) Somatom válasza ATM_automata (#29807) üzenetére


Somatom
veterán

Azt részletezték, hogy melyiket kérik? Ha megkérnek rá, akkor megadom nekik a Magyart, úgysem ide fizetek adót. :)

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#29809) Donki Hóte válasza ATM_automata (#29807) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Én is kaptam ilyen megkeresést, hogy adjam meg az adóilletőségemet (megadtam), majd adjam meg az adószámomat (megadtam).

Erre továbbra is kéri, hogy adjam meg az összes adóilletőségemet. Dehát nekem csak egy van, a magyar. De akkor is erőlködik, nem tűnik el, az erre vonatkozó ismételt kérdés :(

Hogyan lehet neki elmagyarázni, hogy csak egy adóilletőségem van, hiába kéri ezerszer is, akkor se lesz több :U

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#29810) Andralin válasza Andralin (#29762) üzenetére


Andralin
aktív tag

Ezzel kapcsolatban senkinek sincs ötlete, tanácsa?

(#29811) Quinine911 válasza ATM_automata (#29807) üzenetére


Quinine911
aktív tag

köszi a magyarázatot, meg is adtam nekik aztán kész.

I was born for a storm, and a calm does not suit me.

(#29812) Fifi válasza st6969 (#29792) üzenetére


Fifi
őstag

Mivel sportra használjuk alapvetően, ezért Garmin óráink vannak, a fizetési lehetőség csak egy plusz feature. Nekem Fenix 6X Pro Sapphire, a feleségemnek pedig Vivoactive 3 van.

Nincs mókolás. A telefonos applikációban a Garmin Pay menüben regisztráltam a Curve kártyám. Ezután az órán fizetéskor 2 gombnyomással aktiválom az NFC fizetést és ugyanúgy érintéssel tudok fizetni, mintha a plastic kártya lenne a kezemben (nem kell telefon, internet stb.)

Az óra fizetéskor bekéri az applikációban beállított 4 számjegyből álló PIN kódot még az érintés előtt (Ez a pénztári sorban állás közben simán végre lehet hajtani. Most kipróbáltam nekem 15 másodpercig tartott.) Ha egy nap már megadtam ezt a kódot és az órát nem vettem le a kezemről (érzékeli a pulzusom), akkor 24 órán belül már nem kér PIN-t.

Garmin órák esetén a Garmin Pay, Samsung óráknál a Samsung Pay képes eszközöket keresd, ha Apple nem tetszik. Biztos még van más márka is, én ezekről tudok, hogy a környezetemben működnek és használják.

(#29813) modflow


modflow
veterán

Az app valami adóiletékesség megadását kéri.
Beírtam az adószámot, országot.
Ott a folytat gomb, de ha rámegyek, mindig kilép az appból.
Ez mi ez?
Ha akar valamit, miért dob ki?

(#29814) razorbenke92 válasza Somatom (#29808) üzenetére

Az adóilletőséged azokban az országokban van, ahol adót fizetsz, vagy ahol egy évben legalább 6 hónapot eltöltesz.
Résszel jelzik, hogy melyik kell nekik.

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#29815) Aryes válasza Oliverda (#29806) üzenetére


Aryes
nagyúr

Ezzel nem válaszoltál a kérdésemre. :U

1. A Revolut önként küldi ingyen ezeket az üzeneteket az általam felvázolt módon: minek ehhez sms szolgáltató?
2. Teljesen mindegy, hogy sms szerverről, vagy a saját telefonszámodról küldöd random számokra: ha nem a rendszer küldi ki az üzenetet, a Revolut honnan a fenéből fogja tudni, hogy kinek utalja a 15e Ft-ot? :F

(#29816) sipig válasza ATM_automata (#29807) üzenetére


sipig
csendes tag

És mi van akkor ha nem akarom megadni? :) Arról nem írtak semmit.
Nem mintha nagy titkaim lennének, de nekem tetszett, hogy legalább ebbe nem mászik bele az álam.
3 éve van revolutom, amióta lehet forintba tölteni, meg csak ezt használom. Eddig nem tiltottak le...remélem emiatt se fognak.

(#29817) Somatom válasza razorbenke92 (#29814) üzenetére


Somatom
veterán

Ha "vagy", akkor jó lesz ez. Kint dolgozok, de egy évben pár nappal többet vagyok itthon, mint külföldön, úgyhogy akkor megkapják a Magyar adószámomat.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#29818) ATM_automata válasza Somatom (#29808) üzenetére


ATM_automata
őstag

Tévedésben vagy, nem a magyart kell megadni, vagy nem csak a magyart. Le van írva ott, ahol meg kell adni, illetve emailben is leírják, és a jogszabály is úgy szól, hogy "Az adóilletőséged azokban az országokban van, ahol adót fizetsz, vagy ahol egy évben legalább 6 hónapot eltöltesz."

Tehát ez az úgyse ott fizetek adót ezért majd azt adom meg pont, hogy viszonylag nagy hülyeségnek hangzik (már bocs). Vonnék párhuzamot azzal a 10 éves gyerekkel aki azt mondja, hogy majd akkor lyukasztok jegyet, ha meglátom, hogy felszáll az ellenőr, aztán persze nem sikerül neki...

Donki Hóte: nekem is ezt írta ki, de egyrészt ott többet is fel lehet vinni, másrészt meg van egy X a főoldalon lévő kis box sarkán ahol kéri, hogy ezt add meg. Bezárod és többet nem kéri.

Még annyit esetleg érdemes megemlíteni, hogy nem adószámot kér a rendszer, hanem adóazonosító jelet - emlékeim szerint -. Nagy különbség a kettő. Mivel adóazonosító jele magánszemélynek van, adószáma pedig gazdasági szervezetnek, vagy vállalkozásnak/vállalkozónak. Nem vagyok adószakértő, de óva intenék mindenkit attól, hogy adószámot adjon meg, mivel akkor ez bevételnek minősül az egyszerűség kedvéért nevezzük KFT-Bt vagy egyéni vállalkozás részére amit teljesen más elbírálás alá esik, illetve ezek ugye nem Revolut Business fiókok amikről most szó van, hanem magánszemélyes fiókok.

SZERINTEM....

What else?

(#29819) ATM_automata válasza sipig (#29816) üzenetére


ATM_automata
őstag

Nem tudom, hogy mi van, ha nem adod meg. Ma jött ki ez a dolog mindenkinél...szóval mi is csak találgatjuk. Esetleg kérdezd meg az ügyfélszolgálaton online chat-be, hogy mi van ha nem adod meg. Igazából azzal, hogy a Revolut jelen van pl. a magyar piacon és Európában azzal szerintem pont, hogy az itt érvényes jogszabályok alá vonja magát, főleg a brexit óta, tehát a nav, ha úgy dönt, hogy kikéri a számla történetedet, akkor kötelesek kiadni nekik. Max az átfutási idő ami lehet nem egy nap lesz, hanem egy hét. Szóval adóelkerülésre vagy tranzakciók láthatatlanná tételére szerintem eddig se volt jó ez a megoldás, főleg, hogy általában ugye bankkártyával tölt rá mindenki pénzt, aztán ott egyből látszik az itthoni bankoknál lévő kivonatból, hogy hová tolják át a pénzt, onnan meg már csak egy email, hogy a nav illetékes osztálya lekérje a Revoluttól.

Amúgy én is évek óta ezt használom, ezen váltok dollárt/eurót, utazásnál ezzel fizetek, főleg, mert applepay ezen keresztül volt leghamarabb elérhető.

What else?

(#29820) Somatom válasza ATM_automata (#29818) üzenetére


Somatom
veterán

Most is azt írod, hogy ahol adót fizetek, vagy ahol az év nagyobb részét töltöm. Nálam ez két, különböző ország. Nekem tulképp tök mindegy, csak ne legyen beóvás arra, hogy semmi egyéb kötöttségem nincs abban az országban, ahol dolgozom/adót fizetek. Címem csak itthon van és a Revo töltésre használt bankszámla (ahova a fizumat utalják) is Magyar.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#29821) ATM_automata válasza Somatom (#29820) üzenetére


ATM_automata
őstag

Szerintem meg kell kérdezni a céged pénzügyesét, aki a fizetésed bérszámfejti. Lehet mind a kettőt meg kell adnod akkor (van rá mód, pont erről írtak alább), vagy csak azt, ahol a fizetésed után adózol jelenleg. Külföldön nem tudom hogy nevezik az adóazonosító jelnek megfelelő azonosítót. Minden országba más és más az adózás. :R

[ Szerkesztve ]

What else?

(#29822) razorbenke92 válasza Somatom (#29820) üzenetére

ahol adót fizetek, vagy ahol az év nagyobb részét töltöm. Nálam ez két, különböző ország.

Mivel ilyen bátran reklámozod, ezért gondolom nem vagy vele tisztában, hogy ez így nem szabályos. Ott KELL adóznod, ahol az év fele+1 napot élsz életvitel szerűen. Ha ez nem teljesül, mert kettőnél több országban éltél az évben, de sehol sem többet mint az év fele, akkor időarányosan kell adóznod minden országban.

Szerk.: Mielőtt felmerülne a kérdés, 4 évig magyarországi jelenléttel nem rendelkező külföldi munkáltató magyar munkavállalója voltam. (Mostmár van fióktelepünk).

[ Szerkesztve ]

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#29823) Somatom válasza razorbenke92 (#29822) üzenetére


Somatom
veterán

Tudod, 2 hét meló, 2 hét pihi beosztásban elég nehéz megállapítani, hogy nagyobb részben hol is élek életvitelszerűen. Vajon számon tartja vki, hogy a kéthetes melók utáni hazajövetelek közül hányszor sikerül még éjfél előtt átlépnem a Magyar határt? Mert kb. ezen múlik, hogy az évben melyik országban töltök több napot. Bevallom, én nem számoltam.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#29824) Zeki


Zeki
nagyúr

Segítség!
Lett Curve kártyám. Hozzá lett adva a Revolut, de hogyan töltsem fel a kártyám? Budapest bankos vagyok, a közvetlen Revolut nem megy. Köszönöm!

(#29825) MADcat válasza Zeki (#29824) üzenetére


MADcat
MODERÁTOR

Curve kártya mögött van a BB kártya? Volt vele chipes fizetés? Nekem csak azzal lett aktív.
BB kártya -> Curve -> Revolut

[ Szerkesztve ]

Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!

(#29826) Somatom válasza Zeki (#29824) üzenetére


Somatom
veterán

A Curve alkalmazásban beállítod a BB kártyát. Figyelj oda, hogy a Card currency HUF legyen, ha Forintos a BB kártyád! A Revolut alkalmazásban a feltöltésnél pedig a Curve kártya adatait add meg!

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#29827) Zeki válasza Somatom (#29826) üzenetére


Zeki
nagyúr

Köszönöm! :)

(#29828) Donki Hóte válasza Donki Hóte (#29809) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Na, valami nem gömbölyű a Revolutnál, kezdik elvetni a sulykot :(

Megadtam nekik az adóilletőségemet, meg az adószámomat, de ez nem volt elég nekik, követelnek rajtam egy másik adóilletőséget is. Hiába zárom be az erre vonatkozó csempét az alkalmazásban a jobb felső sarokban lévő X-el, akkor is előjön.

De ez nem elég nekik, miután megadtam az adataimat, két órával később még emailt is küldtek, hogy adjam meg az adóadataimat.

Ráadásul ez még nem is minden, ma késő délután bejelzett a telefonom, hogy gyanús aktivitást észlelt, egy alkalmazás (a Revolut!) folyamatosan hozzá akar férni a telefonomban a névjegyzékhez :U

Mi a fenét akar a Revolut a névjegyeimmel kapcsolatban :Y

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#29829) Ferdzsoo


Ferdzsoo
addikt

Sziasztok!

Friss reg, kártyát próbálok hozzáadni, "valamilyen hiba történt". Ennyi. Mi lehet a buktató?
Sima magyar bankos Mastercard. Már próbáltam párszor.

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#29830) Ferdzsoo válasza Ferdzsoo (#29829) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Most meg megy. No komment.
Vagy 1 órája próbálom :D

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#29831) Quinine911 válasza ATM_automata (#29818) üzenetére


Quinine911
aktív tag

Mi a különbség? Sztem magánszemélynek csak egyfajta van azt kalap. Én legalábbis azt adtam meg ma ami azon a zöld adókártyámon van.

ennek ellenére (!!) ma este újra megjelent ott a csempe h adjam meg…kinyomtam a csempét, egyszer már ma megadtam, hagyjanak békén

[ Szerkesztve ]

I was born for a storm, and a calm does not suit me.

(#29832) ATM_automata válasza Quinine911 (#29831) üzenetére


ATM_automata
őstag

ennek ellenére (!!) ma este újra megjelent ott a csempe h adjam meg…kinyomtam a csempét, egyszer már ma megadtam, hagyjanak békén

App hiba lesz. Most jött ki egy update.

What else?

(#29833) Aryes válasza ATM_automata (#29832) üzenetére


Aryes
nagyúr

Ezért jó, hogy nálam az automata frissítés ki van kapcsolva. Csak akkor frissítek minden appot, ha
- az app kifejezetten kéri (pl. nem indul el, csak ha frissítem)
- ha gond van vele
- ha új funkció kerül bele (és szükségem is van rá).

Még nem bántam meg. :U

[ Szerkesztve ]

(#29834) ACE- válasza Aryes (#29833) üzenetére


ACE-
addikt

Ja csak sosem tudhatod mikor kerül bele új funkció, mert rendszerint csak üres duma van az áruházban erről... és lehet olyan hiba is, amit nem veszel észre csak 3 hét után, akkor meg anyázol hogy miért nem frissítettél...

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#29835) Somatom válasza ACE- (#29834) üzenetére


Somatom
veterán

Erre való a topik. Én sem kapkodom el a frissítést. Előbb olvasgatok.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#29836) Aryes válasza ACE- (#29834) üzenetére


Aryes
nagyúr

Mikor jön egy új frissítés, várok pár napot, ha hiba van, általában beírja valaki.

(#29837) Donki Hóte válasza ATM_automata (#29832) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Az is app hiba, hogy engedély nélkül akar kotorászni a névjegyek között ?

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#29838) Aryes válasza Donki Hóte (#29837) üzenetére


Aryes
nagyúr

Korábban nem engedted meg neki, hogy ismerősöket keressen a névjegyzékben?

(#29839) zsola400 válasza Aryes (#29833) üzenetére


zsola400
aktív tag

Én pl. mentést csinálok az app-ról, majd utána frissítés, ha bármi gond van vagy valami nem tetszik visszatérek valamelyik előzőre. Mondjuk én bétázok, szóval itt nagyobb az esély a bugra

(#29840) Somatom válasza zsola400 (#29839) üzenetére


Somatom
veterán

Ezzel az a bibi, hogy maga az app nem ad lehetőséget mentésre/visszaállításra, tehát root nélkül az előző verzió újratelepítése után újra be kell lakni.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#29841) zsola400 válasza Somatom (#29840) üzenetére


zsola400
aktív tag

Így van, root alatt csinálom a mentést.

(#29842) Aryes válasza zsola400 (#29839) üzenetére


Aryes
nagyúr

Ügyes. :K

(#29843) Donki Hóte válasza Aryes (#29838) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Le van tiltva az engedélyek között a hozzáférés a névjegyekhez (meg a fényképekhez is, elég meglepő, hogy egy banki app keresgélni akar a fényképeim között :U ).

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#29844) zsamiatt válasza Donki Hóte (#29843) üzenetére


zsamiatt
őstag

mivel scannelt kép eléréséhez szükség van ehez a jogra... az más kérdés, hogy ezt miért nem lehet egy rendszeresen ideiglenesen megadni.

[ Szerkesztve ]

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#29845) Quinine911 válasza ATM_automata (#29832) üzenetére


Quinine911
aktív tag

jaja, megvan, köszi, azóta nem is kéri!

I was born for a storm, and a calm does not suit me.

(#29846) Somatom válasza Donki Hóte (#29843) üzenetére


Somatom
veterán

Hétvégén küldtem pénzt az egyik barátomnak, akkor megadtam az névjegy engedélyt. Aztán megvontam tőle. Eddig még nem panaszkodott.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#29847) Donki Hóte válasza zsamiatt (#29844) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Milyen képet kell szkennelni a Revolut app működéséhez?

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#29848) MADcat válasza Donki Hóte (#29847) üzenetére


MADcat
MODERÁTOR

Amikor újra felteszed, akkor kell selfie-t készíteni.

[ Szerkesztve ]

Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!

(#29849) vmarci21 válasza Donki Hóte (#29847) üzenetére


vmarci21
tag

[kép]

>> into.hu - https://into.hu <<:::>> Webfejlesztés: https://intomedia.hu <<

(#29850) MADcat válasza vmarci21 (#29849) üzenetére


MADcat
MODERÁTOR

Ja tényleg ez is.

Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Revolut
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.