Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• S W A T

senior tag

wikipédia HU-ró szedtem. További vevőjelöltek
    Indiai Légierő (126 repülőgép): Bár a Gripen még versenyben van az MRCA tenderen,[21] esélyei mérsékeltek. Felmerült egy hajófedélzeti változat kifejlesztésének gondolata az Indiai Haditengerészet számára.
    Görög Légierő (30-40 repülőgép).
    Norvég Királyi Légierő: Norvégiának, érdekes módon, az F–16 leváltására ajánlják a Gripen egy áttervezett, nagyobb hatótávolságú változatát (Gripen–N néven), jelentős ellentételezési csomaggal (48 repülőgép).[22]
    Dán Királyi Légierő: Dániának is egy áttervezett, megnövelt fegyverterhelésű változatot ajánlanak (Gripen–DK, 48 repülőgép).[23]
    Szlovák Légierő: A MiG–29-esek leváltására alkalmas lenne a Gripen, de azokon napjainkban hajtanak végre jelenős élettartam-növelést és képességbővítést, így leváltásuk a jövő évtizedre tolódott, amikor a Gripen már nem lesz gyártásban (14 repülőgép).
    A Bolgár Légierő (20 repülőgép), a Horvát Légierő (12 repülőgép) és a balti államok (12 repülőgép) a közeljövőben egy-egy századnyi vadászbombázó rendszeresítését tervezik.
    A Szlovén Légierőnél és Román Légierőnél 40-40 hasonló repülőgép vásárlása került szóba.[24]
    A Svájci Légierő a közeljövőben tervezi F–5 Tiger II repülőgépeinek cseréjét (20-33 repülőgép).[25]
    A Thai Királyi Légierő 2007. október 17-én jelentette be, hogy elöregedő F–5E Tiger II vadászbombázóit 12 Gripennel váltja le. A fegyverzetcsomag része két Erieye légtérellenőrző repülőgép is. Az első hat gépet az egyik légtérellenőrzővel 2010-ben állítják szolgálatba, a második hat gép később érkezik. A délkelet-ázsiai ország az első, mely a Gripent F–16-osok vásárlása után rendszeresíti.

Ezen országok közül vajon mennyien rendszeresitik a Gripent. :U :F

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés