Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Van Der

csendes tag

válasz #65675776 #2705 üzenetére

Nem szeretek állandóan regényt írni hozzászólásként. Természetesen csak egy ilyen (N) irányba fejlesztett gépre gondoltam volna . Ha már új gépeket vásárolunk, egyúttal próbáljuk meg fejleszteni a meglévő haderő színvonalát. A lényeg hogy a C/D típus teherbírása kicsinek tűnik, és a mostani árért lehetnének veszélyesebbek is.
    A Rafale az nekem is tetszene - csak eddig mindig a létező legolcsóbb megoldást kerestem (pld.Mirage 2000). A Rafale ideálisnak mondható, vérbeli multifunkciós vadász.
    Amiért nem tudtam eddig elszakadni az olcsó megoldástól az az volt, hogy nekünk mindenképp valamifajta túlerővel kell számolnunk , tehát ha korszerütlenebb eszközökkel is de 2-3 fronton több gép így is jelen lehet. Egy multifunkciós fighter pedig, hiába ér fel kb.2-3 régebbi típussal, sajnos egyidőben csak egy fronton lehet jelen. Viszont-viszont ha a gépparkunk elérné a 32-36 körüli darabszámot, onnantól kezdve elhanyagolható volna az imént vázolt szempont is.
    És amennyiben sikerülne kihozni :D 80 millió USD alatti értékben/db, akkor meg főleg.

Ukránok helyzetét főleg Magyarországhoz képest akartam meghatározni. Szlovákia és Románia között szimpatikus "szövetségesnek" tűnnének nekem. Láthatólag... lehet valamilyen kapcsolat a népeink között, (mivel ugye korábbi magyar szállásterületeken, élnek Levédiától- a régi Kazár birodalomig :K , ott is voltunk jóideig.),csak hát ők pld.szláv nyelven beszélnek.
    Szóval gondolkodásban egy részük közelebb áll, vsz. mint az itteni románok vagy szlovákok.
    Nagyon úgy néz ki, hogy képesek lesznek megvalósítani azt amire Magyarország nem volt képes - kihasználni a Keleti-Nyugati világ találkozásából adódó előnyöket. Ott lesz náluk minden szép és jó Oroszországból és Ázsiából, és az EU-s (akár NATO) kompatibilitásuk is megvan valamilyen szinten amíg képesek megtartani az önállóságukat.
    Kultúrálisan pedig ha csak a városaikat nézed meg, azok is Európai képet-léptéket mutatnak. Mindemellé az egyik legnagyobb ((agrár))ország /Oroszország éléskamrája volt/, tengeri-kikötők, és ásványkincsek - hatalmas terület -. Ugyanúgy szeretnének végsősoron az oroszoktól függetlenedni, mint az EU-s országok. Piaci viszonyok ráadásul most még fejletlennek mondhatók.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés