- Argos: Szeretem az ecetfát
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DasBoot #42998 üzenetére
Bár szeretik rendszeresen megvariálni, hogy mi hova kerül, de most ott van ahol kell.
3 Interface options -» P1 Camera Enable/disableA Cambridge Audio látja a kodi megosztását? dlna-n próbálja elérni? Ha jól rémlik, akkor az alapból ki van kapcsolva, neked kell bekapcsolni
-
DasBoot
aktív tag
Jó szerencsét! 2 témában szeretnék választ kapni a kérdéseimre. 1.) Nem régen használom a Raspberry pi model 3B+-on a Bulseye-t, de a configuration-ban nem látom a kamera engedélyezést. Utóbbit hogyan tudom elérni? Egy nem hivatalos - lényeges ez? - kamera van csatlakoztatva a megfelelő helyre. 2.) Kodi használatával szeretnék zenét hallgatni egy Cambridge Audio hálózati zenelejátszón. Ez a Kodi-t érzékeli, de semmi jele, hogy a Rasperry-hez csatlakoztatott USB-ről el is küldi a műsort. A hangkimeneten fejhallgatóval működik. Köszönöm a válaszokat. Üdv.: Joe
-
Bővítettem a fájlszerver leírását azzal, hogy hogyan lehet macOS alól elérhető, hálózatos TimeMachine meghajtót készíteni.
-
killer15
csendes tag
Sziasztok!
Valakinek van-e ötlete, hogy mi lehet a probléma. Adott Raspberry Pi4 4Gb eszköz ami nem enged USB3 keresztül SSD-re rendszert rakni. Mert mikor az "SD Card copier" program a végére ér (mindig ugyan itt) Drives changed - copy aborted hibával leáll és az egész rendszer lefagy.
Ha pendrive-al csinálom akkor simán lefut és működik.
De ha az SSD-t USB2-re dugom akkor lefut rendesen és működik. Csak ugyan olyan lassú mint a mem. kártya. Ha át dugom a 3-asba akkor bootolásnál hibákat dobál majd kezdi előröl.Táp van 3A és 5A is.
SSD van 2 fajta.
Bootloader 2021 szeptemberiHa a 2 SSD (Ntsf) rádugom simán megy az olvasás-írás 100Mb felett
-
atiska007
senior tag
válasz
SunMount3r #42992 üzenetére
Valóban.
Csak arra akartam reflektálni, hogy "dzsunka" megoldás van. -
atiska007
senior tag
Valakinek sikerült működésre bírnia Bullseye-on az RPi-monitort?
Busteren működött szuperül... -
atiska007
senior tag
válasz
SunMount3r #42988 üzenetére
HW Widevine nélkül is megy, 480p-ben
L3―(typically) 480p resolution limit. Software-based DRM only.
Ezért megy dzsunka kínai mediabox-okon is, android alatt, aptoid-os netflix klienssel.
Tehát Pi+Android+Neflix app -
atiska007
senior tag
válasz
Sweet Lou 6 #42984 üzenetére
Igen, jó sok sz@pás után...
"Csak" írási/olvasási jog kell külon az emby usernek...sudo chown emby:emby /media/usbhdd
sudo chmod 777 /media/usbhdd
értelem szerűen a mountolt HDD-raezután már látja Library a HDD-t és a könyvtárakat és be lehet tallózni.
ui.: nekem szétb@szódott az egész mindenség a frissítéssel.
Kellett egy friss telepítést csinálnom Pi Imager-rel
Én nem javaslom az update-et. -
hermanyi
addikt
Hy , került hozzám kipróbálásra egy Pi 4 4 gigás . A problémám vele ,hogy a HBO-go és a Netflix nem működik . Weben szeretném nézni és widevine codecet hiányolja . Ami érdekesség az egészben ,hogy tegnap felraktam neki és gond nélkül ment mind a 2 szolgáltatás , ma délutánra viszont előjött ismét . Szolgáltatok szerint nincs fent . Pedig fent van
Ja cromium alól futtatnám .
Valakinek tippje ? -
ReFleXx
addikt
valakinek van Pi4 + Ubuntu 20+ komboja?
kuldje mar be pls hogy nez ki az /etc/fstab -
0519
senior tag
válasz
Steady74 #42981 üzenetére
Esetleg még próbáld meg az Androidot. Talán jobban megy majd Youtube.
Marcsello31 korábban próbálkozott vele. -
Steady74
addikt
válasz
Steady74 #42980 üzenetére
Rálestem, utolsó esélyt adva a storynak, de ua. Chromium alatt tényleg gyorsabb kicsit az egész ffox alatt yt videó max 480p-ben hajlandó menni akadás-mentesen teljes képernyőben. Most már csak 1 dolog van, keressek valami jó kis feladatot neki, mert amire terveztem, arra nem használható.
-
Steady74
addikt
válasz
SunMount3r #42979 üzenetére
holnap nézem!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
wassermann #42975 üzenetére
Érdekes amúgy, mert LibreElec-el még a legmagasabb bitrátás FHD videókat is pöpecül viszi a Pi3 is a mai napig. A Pi4-el pedig már a 4K-ba is bele lehet(ne) szagolni (legalábbis specifikációi ezt ígérték szerint, de úgy látszik egyelőre nehezebb terep, mint a Pi3 volt, magyarán visszalépés is, de a FHD-nak mennie kellene). Itt jön be a böngésző és YT kavarása: még a FHD-t is VP9-ben, meg még kitudja milyen új, egzotikus kodek-ekben tolják alapból, amit egy mai PC gyomra bevesz, de a Pi már nem biztos. Ez ellen ajánlom: [link] beállítható, hogy YT esetén (többek között), maradjon a H.264-nél az újabb kodek-ek helyett, amit már azért a Pi-nak is vinnie kell. Ja és van Firefox-ra is: [link]
-
Steady74
addikt
válasz
wassermann #42975 üzenetére
Ezen segíthet valami?
-
-
Steady74
addikt
válasz
#68216320 #42968 üzenetére
Nem, nem ismerem, de megnézem.
Igazából az, hogy milyen sebességet mérek gyakorlatilag másodlagos, ami fontos lenne, hogy a böngészés, az esetleges YT videók lejátszási sebessége megfelelő legyen, ne akadjon 1080p-ben. De mivel teljes képernyőn egy FHD videó úgy szaggatott, hogy fájt nézni, innen indultam el, hogy a sávszélességet meg a kapcsolat sebességét ellenőrizzem.
Nem tudom mennyire normális amúgy, hogy a feltelepítés során kábelen volt a pi. Frissítettem a rendszert, feltelepítettem a FF-ot, majd át akartam állni wifire. Beállítottam a hálózatot, jelszót megadtam, kihúztam a lan-t és a wifi jelen kettő db piros X lett, és nem volt net kapcsolat. Kábel vissza, lett wifi kapcsolat. Kábel ki, wifi jelen piros X, restart, wifi ok. Ez így rendben van/volt?
-
cog777
senior tag
válasz
Steady74 #42966 üzenetére
Szerintem az sd kartya a szuk keresztmetszet a desktop felhasznalasban. Firefox es ugy altalaban a bongeszok a hattertarra toltik le ideiglenesen az aktualis weblap reszeit.
Lehet trukkozni, memoriaban levo ram drive-ra iranyitani a profilt/ccahe-t stb de az igazi az ssd lenne. Masreszt probald ki a chromium-ot is mert rpi-n tobb hw gyorsitast kap mint az firefox.En probaltam a bongeszest es egesz jol ment ssd-vel, most headless szervernek hasznalom.
-
Steady74
addikt
Kerestem a topikban és neten is, találtam leírást, segítséget, de itt is kérdeznék: RPI4 8GB RPI 32 bit OS-sel vezetékes net 120-130 Mbit le-fel a mért sebesség, ugyan arra a kábelre kötött laptop 980 Mbit (1000 Mbit, Digi, belső hálózat is gigabites). Wifi hálózatra csatlakozva a helyzet szarabb 20-30 Mbit úgy, hogy az eszköz 1m-re van egy Ubiquti AP-tól, amire csatlakozva telefonnal (SGS20 190/260-at mérek). Tápegység a gyári, SD kártya pedig Sandisk Extreme 32GB. A rendszer szűz, Firefox-ot telepítettem rá, mást nem.
Netezni iszonyat lassú, lassan töltődnek be az oldalak, böngészőből lan-on is a yt használhatatlan. Mi lehet a gond, hogy ennyire lassú minden hálózati kapcsolat? Köszi előre is a válaszokat. -
atiska007
senior tag
csináltam egy tiszta bullseye install-t...
feltelepítettem ez emby-t, de amikor hozzá akarok adni egy automatikusan mountolt HDD könyvtárat, azt nem találja az emby server.
/media/pi/My Passport helyre van most mountolva, és a folder választásnál eljutok a /media majd a /pi-hez, itt viszont tök üres...próbáltam csak betenni az elérési utat, akkor meg nem talál semmit.
Ilyen probléma a buster-rel nem volt
átnyálaztam egy csomó fórumot, de nem találtam megoldást.Hogy a fenébe tudok létrehozni így Library-ket?
-
RAiN91
őstag
Sziasztok,
ha Homeassistant-ot, egy OpenVPN szervert, és egy belső hálózaton lévő HDD-t szeretnék rakni egy Rpi-re, akkor nekem 3 darab Rpi kell? Vagy egy darabra is meg tudom ezt a 3 dolgot oldani? (sejtem, ha technikailag lehetséges is, akkor is kevés lenne erőben) -
cog777
senior tag
válasz
erkage #42955 üzenetére
En is azt javaslom hogy tegyel ra egeret, billentyut es lepj be. Megnezheted a wifi driver allapotat, tovabba az ip cimet, nev feloldast.
Nekem az RPi3 csinalta ezt par het utan, inkabb irtam egy scriptet amelyik ellenorizte a netet es ujrainditottade ha fel ora alatt reprodukalni tudod, akkor ellenorizheted mi lehet a problema.
RPi4 vezetekes nettel csatlakozik, soha nincs problemaja.
RPi0W-nek akkor nem latta a netet, ha a tapot az RPi4 USB-jerol kapta. Total nem latszott. Ha kulon tapja volt, akkor mukodott. Valamilyen zavar okozhatta... -
törölt tag
válasz
Marcsello31 #42957 üzenetére
#42449 Marcsello31 2021-10-01 11:32:21
Már futottál ezzel egy kört.
Akkor is nem fog működni, nem arra való volt a válasz.
Akkor most megint miért? -
válasz
Marcsello31 #42957 üzenetére
Ez nem fog működni.
-
Marcsello31
őstag
Sziasztok! Mielőtt le leszek hurrogva, előre is elnézést kérek, nem tudom, hogy hol kérdezzem meg ezt, Van egy raspberry pi4em,jelenleg linuxxal használva, Ezzel semmi gond nincs.
Azt az ötletet találtam ki, hogy lehet kapni ilyet:
alza:
[link]
PCIe x16 PCIe x1 (PCIe kiemelő) átalakító.
Azt találtam ki, hogy usbn keresztül kötnék rá a raspberryre egy külső videókártyát, esetemben egy nvidia kártyát, a kérdésem az, hogy a linux látná usbn keresztül ezt a kártyát ilyen átalakítóval? s ha külső tápot kapna az átalakító nem égetné szét a raspberyt? Ki próbálta már ezt valaki? A válaszokat ezereszer is köszönöm! -
-
erkage
csendes tag
válasz
erkage #42900 üzenetére
#42902 cigam -> erkage #42900
"A Pi-nek van háza? Milyen messze van a routertől?"
Igen van, a hivatalos műanyag ház. 1 méter.#42901 kutga -> erkage #42900
"Nincs esetleg egy usb WiFi sticked? Sosem használtam az Rpi saját wifijét"
Jelenleg nincs. En is gondoltam rá, de az úgy nem lenne az igazi, meg hát azért van rajta saját, hogy működjön, főleg 1 méteren belül...FEJLEMÉNY:
Megjött a hivatalos táp plusz mellé egy hivatalos usb-a usb-b átalakító, csak hogy akkor már minden meglegyen, éééés ugyanaz....
Tehát pár percig működik, aztán egyszercsak elmegy a wifi (No wireless intarfaces found), mintha nem is lenne. Wifi továbbra is 1 méterre, és telefonos hotspottal is próbáltam újra (szintén 1 méterre).Valakinek még valami ötlet? Lehet hogy szimplán hibás?
-
azbest
félisten
válasz
CPT.Pirk #42949 üzenetére
ignore_lcd
By default the Raspberry Pi LCD display is used when it is detected on the I2C bus.ignore_lcd=1
will skip this detection phase, and therefore the LCD display will not be used.hivatalos doksi [link]
szerk, multimonitor:
De amúgy elvileg tudhat működni egyszerre a dsi és a hdmi is. Lehet nálad is ez történik, csak a linuxnak nincs megadva, hogy használja a hdmi kimenetre kötött képernyőt is. Ha az lenne a cél, hogy mindkettő menjen egyszerre.
Csak rápillantva keresési eredményekre [link] lehet dtoverlay=vc4-fkms-v3d és max_framebuffers=2 opciók kellhetnek a config.txt-be.Erről egy gyalog galopp idézet jutott eszembe [link]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
pungora96 #42950 üzenetére
Ezért is írtam ezt a két beállítást. Alapból úgy működne, hogy a videó fps-ének megfelelő Hz-re váltja a kimenetet (25fps->25Hz), de a legtöbb monitor (főleg ha régebbi, vagy olcsóbb) nem tudja ezek az "alternatív" frekvenciákat, vagy legalábbis nem mindet (pl. 24Hz, vagy a leggyakoribb 23.976Hz-et). Mondjuk ekkor az szokott lenni, hogy nem ad jelet a monitor, de lehet itt mégis, de a probléma forrása attól még lehet ez is. Ilyenkor megoldás, hogy pl. fix 60Hz-en küld ki minden videót a lejátszó, amit a monitor még biztosan tud fogadni. Kényszermegoldás, de lehet nincs jobb.
-
pungora96
tag
válasz
csabi272 #42945 üzenetére
Nem lehet, hogy valamilyen monitor képfrissítés és kodiban beállított képfrissítés nem passzol? Láttam, hogy 24 és 25 fps-es videókat játszol le. Ezzel szemben a monitor 60hz-re van állítva. A kodiban van olyan opció, amiben be lehet állítani, hogy a tv képfrissítését hozzáállítsa a tartalomhoz. A 25 fps-t fel szokta konvertálni 50fps-re, tehát ilyenkor 50hz-re állítja a tv-t, a 24 fps-hez 24hz-re állítja a tv-t. De van olyan opció is hogy konvertálja fel a tv elérhető legmagasabb képfrissítéshez, na ez nem annyira jó. Akkor lesz a legsimább a kép, ha egész számszorosára konvertálja ezt fel. Lehet az OSMC-ben ez az opció nem működik, vagy alapértelmezetten más van beállítva.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Jól látom, hogy ha rá van dugva a DSI portra egy LCD, akkor sehogy se lehet rávenni a PI-t, hogy HDMI-re adjon ki képet az LCD helyett? A HDMI-re csak a szivárványt teszi ki és az rajta is marad.
A display_default_lcd=0 parancs nem csinál semmit. Ahogy nézem a találatokat, másnak sem. Rpi3 + Buster
-
válasz
csabi272 #42937 üzenetére
Valóban fura. Pl. a képek mindegyikén 100%-on pörög 1db mag a 4ből.
nem a korábbi sztereó jack-es hangszóró lett bedugva!
Hanem mi? Hogyan? Akkor hogy nézett ki ugyanazoknak a videóknak a terhelési mutatója?Régi 8.x-essel nem tettél egy próbát? Régen a 9-es sorozattal az volt a problémám, hogy az analóg hang szakadozott, de intenzíven, mintha valami effekt lett volna rajt, ugyanakkor HDMI-n meg semmi gondja nem volt.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
A boot partició config.txt-jében [link] be lehet "betonozni" a felbontást, le lehet tiltani a megjelenítővel történő egyéb kommunikációt (EDID, CEC) és ha jól emlékszem a hangra vonatkozó dolgok is vannak ott.
Itt kéne kézzel beállítanod mindazt amivel valószínűleg ő most automatikusan nem tud megbírkózni. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Hát it csakis a monitorra, ill. a DVI átalakítózásra lehet gyanakodni, ill. hogy ezek gondot okoznak az OSMC-nek.
A Videó/Lejátszási beállításokban lehet van valami, amit ki/be kapcsolva segítene.
Lejátszó képfrissítés indításkor/leállításkor és a Szinkronizálás a kijelzőhöz opciók pl.De az is lehet, hogy a Hang beállításokban kellene valamit átállítani. DVI-re ugye te nem tudsz így hangot kiküldeni, ez is bekavarhat.
-
csabi272
csendes tag
válasz
SunMount3r #42939 üzenetére
Igen, HDMI-DVI konverterrel + DVI kábellel kötöttem a monitorra és ekkor szakadozott a video.
Lecseréltem a kábelt egy gyári HDMI-DVI kábelre és ezzel is akadozott a video.
Lehet, hogy a régebbi HP monitort nem szereti valamiért az OSMC?
Bár ugyan ez a vas, kábel, monitor a LibreELEC 9.2.8.-el akadálymentesen megy! ???Kipróbáltam egy LG tv-vel HDMI-n keresztül és ott tökéletesen működik az OSMC, megy a video folyamatosan, van hang és még a tv távirányítóval ment a KODI vezérlése is.
-
0519
senior tag
Különböző csatornákat hoztak létre az eeprom frissítésekből.
1. Béta: a legfrissebb, a legbátrabbaknak
2. Stable: stabilitást váróknak
3. Critical: a stabilnál is konzervatívabb.A tied a Critical csatornában a legújabbra lett frissítve. A LibreELEC fejlesztői ezt tartották biztonságosnak.
-
hermanyi
addikt
Sziasztok . Ful wines vagyok (ezért tartok a Linux alapoktól is) ,de mivel brutális pazarlásnak tartom a mostani gépemet ezért szemezgetek egy PI 400 al . És mivel nekem ez a Pi nagyon új dolog Linux végkép
ezért kíváncsi lennék a véleményetekre .
Amire használva lenne az mezei netezés, Torrent kliens futtatása , Microsoft Teams (ezt néztem elvileg megy rajta). KB ennyi .
Szóval a kérdés ,hogy erre elegendő e a Pi 400.
Ami még kérdés ,hogy esetleg akinek van és Angol billes az meg tudta e oldani a billentyű kiosztását ékezetesre ,vagy Német billest vegyek és matricázgasak ?
Válaszokat előre is köszönöm . -
csabi272
csendes tag
Közben kipróbáltam az RPI -OSMC rendszeremet egy másik helyen azzal a különbséggel, hogy nem a korábbi sztereó jack-es hangszóró lett bedugva!
Így simán megy akadás mentesen a videók lejátszása és az audio menü sem akadozik!
Bár az analóg jack kimenet nem választható ki, de legalább megy működik rendesen az OSMC!
Érdekes, hogy az LE viszont ment ezzel a jackes hangszóróval minden akadás nélkül! -
válasz
SunMount3r #42933 üzenetére
Pi2-3 bármelyik változata szerintem (nagy HDMI csati helyét látom)
-
SunMount3r
nagyúr
Szerintetek Pi3B+-hoz is jó ez a ház? Mert nincs oda írva pontosan melyik Pi változathoz késíztette. (Mondjuk azt biztosan látom, hogy nem Pi4-hez.)
-
törölt tag
válasz
wassermann #42927 üzenetére
Én 76MB-ra emlékszem, de lehet tévedek. Mintha ennyi kellene a h264 hw gyorsításhoz. (kodi 18.x és omxplayer-t feltételezve)
#42928 cigam: Igen, mondjuk egy próba sokat lendítene a dolgon és pár hasznos paraméter a környezetről, média adatairól, hdd/ssd paramétereiről.
-
válasz
#68216320 #42926 üzenetére
Mivel nem árulta el a codec-et, ill. a lejátszás közbeni terhelésről sem adott infót, nem lehetsz biztos abban, hogy a Pi3 GPU-ja dolgozza fel a videót. Ill. arról sem nyilatkozott, hogy mi minden más fut még rajt. Pl. Nemrég már az ftp is szóba került.
Ezért is írtam, hogy a Kodi lejátszás alatt parkolópájára teheti a transmission-t. Kérdés, hogy nála be van-e állítva. -
törölt tag
Nem maga a Kodi cpu terhelése lenne a probléma. A Kodi hw accel közben alig terheli a cpu-t, a Transmission viszont 1 thread-et terhel 100%-on. Ergo transmission alatt is mehet a lejátszás, mivel marad a rossz skálázódás miatt cpu a Kodinak. Viszont biztosan limites lesz a letöltés sebessége és kérdéses, hogy 1GB (minusz VRam) elég lesz-e mindkettöre egy rpi3-ason.
Én x86 szerveren dobtam sok év után a Transmissiont, mert egy AMD A4 5050 APU házi szerveren még éppen képes volt egy 100Mbit/s netet kihasználni, de a zéró skálázódás miatt gyorsabb netet már nem. Namost tudtommal az rpi3 1 core teljesítményben gyengébb az említett APU-nál, így sanszos hogy a torrent is lassabban futna rajta. Emiatt én a qBit-et javasolnám. Remekül skálázódik több magon.
-
válasz
#68216320 #42916 üzenetére
Bár régen nem követem a Kodi fejlődését, de anno volt egy okos dolog benne: Amikor ment a lejátszás, le tudta állítani a transmissiont. Így a videó lejátszásakor az nem terhelte pluszban a processzort, a hálózatot, az USB meghajtót. Ha nem készült a többi klienshez is hasonló vezérlés, vagy nem kopott ki belőle az idők folyamán, érdemes lehet a transmission-nál maradni.
csabi272
Mikor lejátszol valamit, semmi más ne fusson. Se transmission se fájlmegosztás, se semmi. Úgy is akad? Mekkora a proccterhelés ilyenkor? Még mindég nem árultad el a formátumot, és konténert.
Plusz olvasd át ezt, mert van(volt?) pár konfigurációs trükkje.AiRLAC
Miért? Ami nem romlott el azt nem kell megjavítani, és ő is csak a verziószám/dátum miatt ekecselné. -
Sziasztok!
RPi4-nél érdemes frissíteni az EEPROM-ot 2019-09-10-ről 2021-04-29-re, valamint az USB3 firmwre-en keresztült 000137ad-ról 000138a1-ra?
Eddig nem nézegettem ezt a menüpontot és nem tudom, hogyha frissítek, akkor nem lesz -e valami gond.
Köszönöm a segítséget
.
-
törölt tag
válasz
csabi272 #42914 üzenetére
Hát, én a helyedben feltennék egy RaspiOS Buster Lite 32bit-et.
Arra feltennék egy Kodi-t (18.7) és egy qBittorrentet. (4.1.5 verzió van a repoban)
Transmission sajnos csak 1 szálon terheli a cpu-t, ami miatt elég lassú. Legalábbis linuxon ilyen.
A fentiek feltelepítése pedig nem különösebben bonyolult. Nálam 2db Rpi3 megy így Kodival. Mondjuk torrent nincs rajta, az a stream szerveren van, samba-val használom hálózatról a lejátszást. De részletkérdés. -
csabi272
csendes tag
válasz
wassermann #42912 üzenetére
Másik kártyára feltettem egy 9.2.8 Libreelecet, amin simán mennek akadasmentesen az RPI-in a videok illetve simán kitudom választani ay analog audio kimenetet a hdmi MELLETT.
A Libreelecen visyont nincs beépített torrent kliens (Transmission) ami nagzon tetszett ay OSMC-ben illetve nincs FTP server sem.
Esetleg nem tudtok segiteni, honnan tudnék felraki Libreelecre Transmissiont? -
SunMount3r
nagyúr
válasz
wassermann #42912 üzenetére
Lehet, de ugyan úgy lehet az OS hibája, vagy érzéketlensége. Az OSMC egy (elvileg) profi videó lejátszásra kihegyezett Kodi-s Linux, tehát nem elképzelhetetlen, hogy az ilyeneket, mint a Pi Jack kimenete nem is vették figyelemebe.
Ha meg csak "bármilyen" PC-s hangszóróról beszélünk, akkor jónak kell lennie hozzá a Jack kimenetnek is, teljesen "szabványos".
-
wassermann
Topikgazda
válasz
SunMount3r #42911 üzenetére
Ne vidd őt félre! Ha jó a táp, nem gondolom, hogy a jack hang-kimenettel bármi baj lenne, mert az már a kezdetek óta létezik: az első Pi-m régi fajta TV, SCART-csatlakozójára volt kötve átalakítóval és tökéletesen ment már akkor a KODI
Ha a videó is ott jön, az egyetlen amire figyelni kell: több fajta négy érintkezős mini-jack létezik (más a kiosztás). De ez nála nem merül fel!
Nem lehet, hogy csak akkor aktív, ha "érez" rádugva valamit?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
csabi272 #42910 üzenetére
Ez lehet éppen a gond (de csak mondom: lehet). OSMC ügyben kéne kérdezősködni/kutakodni máshol, mert lehet épp a Jack kimenetet nem szereti. (A Pi saját Jack kimenetléről én is csak nemrég tudtam meg, hogy elvileg még csak egy rendes DAC sincs hozzá a lapon, hanem valami mókolós megoldás, lehet ez fekszi meg az OSMC gyomrát). Megoldás lehet egy (akár nagyon olcsó) USB-s hangkártya/DAC kipróbálása is helyette. (Azt mondják bármi jobb, mint a Pi saját Jack kimenete). De amúgy meg az LE alatt így is van hang?
-
csabi272
csendes tag
válasz
SunMount3r #42909 üzenetére
Én pont a jack-en keresztül szeretném használni egy sztereo szamitogep hangszoroval.
Számitogép monitor a kijelzőm, abban nincs hangszóró illetve nincs HDMI csak digitális videó bemenet.
Nem értem, hogy miért inaktív az audio választás?
esetleg ay SD kártyak közti sebességkülönbség okozhat ilyet?
-
csabi272
csendes tag
válasz
SunMount3r #42905 üzenetére
Külsőházba rakott laptop winzo USB-én keresztül van csatlakoytatva az RPI-hez.
Felraktam Libreelec-et, ay meg akadásmentesen ment ugzan eyekkel a vinzokkal.
-
-
csabi272
csendes tag
Sziasztok!
RPI3B -m van.
Erre tettem fel OSMC-t, a legőjabbat illetve korábbiakat is, de a video lejatsyasakor szakadoyik a lejatszas (1080 videok, több is).
Transmission fut rendesen, de ayert a video is fontos lenne.
Mi lehet a gond? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Új - Gamer Gép - Gigabyte Z790 EAGLE, Intel i7 13700, 32GB DDR5, RTX 4070, 1 TB M.2 SSD, TT 1000W
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest