- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
IpiBcsi
tag
válasz
Fecogame #43899 üzenetére
A Lite verziót próbálom beüzemelni ssh-n keresztül, de a belépés megváltozott, már nem lehet a pi:raspberry párossal belépni.
A Release notes-ben ezt írják:
"* Default âpiâ user has been removed; the first-boot wizard enforces the creation of a new user account"
OK, de akkor hogy is lehet most új felhasználót létrehozni? Mert semmilyen jelszót nem fogad el. -
Új Raspberry Pi OS verzió jelent meg. Ráadásul van official 64 bites verzió is!
Release date: April 4th 2022
System: 32-bit / 64-bit
Kernel version: 5.15
Debian version: 11 (bullseye) -
-
IpiBcsi
tag
Köszönöm szépen, így már tiszta és világos.
És nem csak ezt, hanem, hogy annak idején megírtad a Logout cikket. Úgy gondolom, hogy ha nincs ez a leírás, nagyon sokunknak a Rpi csak valami távoli csoda maradt volna, amivel esetleg a linux guruk, meg a rendszergazdák szórakoznak. -
válasz
IpiBcsi #43894 üzenetére
Még mindég nem értjük egymást.
Te azt mondtad a miniDLNA programnak hogy a /media mappában tárolod azokat a fájlokat amiket meg szeretnél osztani. De nincs ilyen mappád, így nem oszt meg semmit.
Ha azt szeretnéd, hogy a "torrent" mappád tartalmát ossza meg akkor a minidlna beállítófájlban a
media_dir=/media/WDMyBook/media
sort cseréld le erre
media_dir=/media/WDMyBook/torrentHa meg a "latogato" tartalmát akarod megosztani a miniDLNA-val, akkor meg a
media_dir=/media/WDMyBook/latogato
sorra kell kicserélni.Csak abban a konyvtárban fogja keresni amit beírsz neki. A samba fálmegosztás, és a dlna megosztás két külön történet.
-
válasz
IpiBcsi #43887 üzenetére
Valamit nagyon keversz.
Ha a minidlna konfigba azt írod be, hogy media_dir=/media/WDMyBook/media, akkor a /media/WDMyBook/media mappában keresi a _média_fájlokat_, akkor a samba megosztáson keresztul (feltéve hogy a /media/WDMyBook mappa van megosztva) a Z:/media mappába kell másolnod a videófájlokat.
Ha copy paste végezted a telepítést, akkor az az újonan megjelent miniDLNA mappa a program adatbázisának, és naplófájljainak mappája. Az csak a működéséhez szükséges plusz.
Hogy néz ki most a konfigurációs fájl? Csak a media mappát adtad meg, vagy tematikusan meg van adva a képek, hangok, videók mappa is? Mert a DLNA szerver az ott beállított könyvtárban keresi azokat a tartalmakat, amiket elérhetővé tesz a TV számára. -
RAiN91
őstag
válasz
IpiBcsi #43891 üzenetére
A Samba-t én is próbáltam HA-n, és szintén ez volt, hogy nem látja a TV. Nekem az nem Rpi-n fut, hanem egy vékonykliensen. Az lenne a legjobb, ha nem kellene két eszköz ezekre a feladatokra (HA, DLNA, hálózati meghajtó -> RPI + vékonykliens), ezért is volt a fenti kérdésem.
-
IpiBcsi
tag
Én a Total Commandert használom, ott egy "Z" meghajtóra csatoltam fel Sambával megosztott mappákat. A DLNA telepítése után itt jelent meg a MiniDLNA mappa is. Lehet, hogy nem jól gondolom, de nekem egy olyan mappa kellene, amibe bemásolok egy filmet, amit aztán a tévén megnézek. A pendrive tévébe való dugdosását szeretném kiváltani. A tévén látom a video, zene, stb. mappákat, de nem tudom, hogy lehet ezekbe fájlokat tölteni.
-
válasz
IpiBcsi #43884 üzenetére
Pontosan melyik program nem látja? A DLNA megosztást nem fogod látni intézővel, mint egy (Samba) hálózati megosztást. Ahhoz olyan (médialejátszó)programra van szükség, ami ismeri a DLNA protokollt.
Amúgy a TV látja a benne lévő fájlokat?RAiN91
- igen, a rádugott merevlemez(eke)t képes megosztani a hálózaton
- igen, képes futtatni DLNA szervert(legyen az miniDLNA, vagy PLEX)
- igen, a Raspberry Pi os-re telepíthetőek ezek a programok/szolgáltatások- tippre azt mondanám, hogy simán. Attól függ mennyire "herélték ki", alakították át egyedire a Raspberry Pi OS-t. (nem nulláról írták meg az egész rendszert, hanem fogták, az alap rendszert, és kulcsrakész HA rendszerré alakították.)
-
RAiN91
őstag
Sziasztok,
ha az alábbi funkciókat szeretném Rpi-vel, akkor azt meg tudom oldani az alábbiak szerint?
-külső USB HDD-t szeretnék rá csatolni, amit hálózati meghajtóként, itthonról, hálózaton belül szeretnék elérni, pl. egy Windows laptopról
-ha laptopról rámásolok a HDD-re filmeket, akkor egy médialejátszóként szolgáljon az Rpi (pl. Kodi, Plex, nem tudom mik vannak, annyira nem vagyok képben, a lényeg, hogy saját lejátszó legyen rajta, ne pedig a TV-m lejátszója legyen használva, mert az nem boldogul minden formátummal)Ezeket meg tudom oldani az Rpi saját op. rendszerével? Elég alap kérdés, de nem vagyok sajnos képben ezekkel.
Itthon fut egy Homeassistant okosotthon rendszer, egy másik számítógépen. Ezt tudom, hogy egy külön operációs rendszer (Hassio), tehát gondolom ezt már nem tudnám rátenni, mert egyszerre több operációs rendszernem futhat az Rpi-n. Ha mégis, akkor azt hogyan tudnám megoldani?
Röviden, ezekre a funkciókra lenne szükségem:
1. HDD elérése hálózatról
2. Saját médialejátszó, amit HDMI-m rákötök a tv-re
2+1. Home assistant futtatásaköszönöm a segítséget!
-
IpiBcsi
tag
Sziasztok! Évek óta használom a kis gépet, melyet cigam Logout leírása alapján telepítettem. (többször is) Egy vinyó van fixen hozzá csatlakoztatva és a Transmission fut rajta hibátlanul. Nemrégiben vettünk egy szép nagy okos tévét és úgy gondoltam, elérkezett az idő, hogy DLNA szerverként is üzemeljen a kicsike. A leírás szerint elvégeztem a telepítést és a beállításokat, a számítógépen a "latogato" és a Transmission mappái mellett megjelent a "MiniDLNA" mappa is, benne a "log" mappával. Viszont "Media" mappa nincs, azt sehogy nem tudom elővarázsolni, pedig mindent a leírtak szerint csináltam. A tévé látja a mappát, a számítógépem viszont nem. Kérem, hogy segítsetek, mit ronthattam el?
-
DonCosta
tag
Sziasztok!
Van egy RPi3-am és hozzá egy RASPBERRY PI TV HAT. Raspbian alatt feltelepítettem rá a TVHeadend alkalmazást és itthon a helyi hálózaton szépen tudom is nézni a MindigTV ingyenes adásait. VLC playerrel csináltam egy listát és ott tudom váltogatni melyik adót akarom nézni.
Szeretném ha szüleim is tudnák távolról (külföldről) nézni. Ezért fontos lenne, hogy náluk minél egyszerübben lehessen az elérést megoldani (pl a fent említett VLC playlist-tel).Kérdés, hogy ezt VPN-nel lehetne megoldani? A VPN szerver szerintetek lehet ugyanazon a RPi3-on amin a TV headend fut vagy inkább a synology DS218 Play NAS-on fusson? Még soha nem állítottam be VPN szervert, csak elméletben értem, hogy azzal a saját helyi hálózatomba tudnának kerülni távolról, így magát a TV streamet is el tudnák érni.
Mást nem szeretnék megosztani illetve másokkal sem szeretném a tv streamet megosztani (nem cél hogy rajtam keresztül tévézzen a fél világ).
Tudtok ebben segíteni hogy mit hogyan kellene csinálni?Köszönöm!
-
Warter
addikt
-
válasz
Márton #43873 üzenetére
Minek? Hiszen a 4-et sem lehet kapni....
-
Márton
nagyúr
urak
Pi5-ről semmi hírmorzsa, ami nem csak spekuláció? -
válasz
sztanozs #43871 üzenetére
Hú erről a resol.conf-ról beugrott, hogy valamit mókolni kellett vele, mikor OMV alatt próbálgattam a pihole konténert. (egy áramszükenet után nem bootolt a kártyáról (a zöld és a piros LED is folyamatosan világított), most megint nulláról kezdtem felépíteni a rendszert OMV nélkül)
-
sztanozs
veterán
Passz, én ebbe futottam bele még anno:
Installing on Ubuntu
Modern releases of Ubuntu (17.10+) includesystemd-resolved
which is configured by default to implement a caching DNS stub resolver. This will prevent pi-hole from listening on port 53. The stub resolver should be disabled with:sudo sed -r -i.orig 's/#?DNSStubListener=yes/DNSStubListener=no/g' /etc/systemd/resolved.conf
This will not change the nameserver settings, which point to the stub resolver thus preventing DNS resolution. Change the/etc/resolv.conf
symlink to point to/run/systemd/resolve/resolv.conf
, which is automatically updated to follow the system'snetplan
:sudo sh -c 'rm /etc/resolv.conf && ln -s /run/systemd/resolve/resolv.conf /etc/resolv.conf'
After making these changes, you should restart systemd-resolved usingsystemctl restart systemd-resolved
Once pi-hole is installed, you'll want to configure your clients to use it (see here). If you used the symlink above, your docker host will either use whatever is served by DHCP, or whatever static setting you've configured. If you want to explicitly set your docker host's nameservers you can edit the netplan(s) found at/etc/netplan
, then runsudo netplan apply
. Example netplan:network:
ethernets:
ens160:
dhcp4: true
dhcp4-overrides:
use-dns: false
nameservers:
addresses: [127.0.0.1]
version: 2
Note that it is also possible to disablesystemd-resolved
entirely. However, this can cause problems with name resolution in vpns (see bug report). It also disables the functionality of netplan since systemd-resolved is used as the default renderer (see man netplan). If you choose to disable the service, you will need to manually set the nameservers, for example by creating a new /etc/resolv.conf.
Users of older Ubuntu releases (circa 17.04) will need to disable dnsmasq. -
válasz
sztanozs #43869 üzenetére
Ott volt, de miért nem cserélte le, mint régebben? Miért kellett újraindítani? Eddig telepítettem, és működött. Reboot-ról szó nem volt, se telepítés végén, se a Manuelben.
Soha nem figyeltem eddig mi vitte az 53-as portot. (pl. simán elképzelhető, hogy a systemd-resolved marad a DNS kiszolgáló, de a pihole-tól kérdez)
Az sem működött, hogy kézzel kilőttem a system-resolved szervízt, de ugyanúgy nem indult el az FLT. -
-
válasz
sztanozs #43866 üzenetére
Nem, azt telepítéskor kisöpörte.
sudo netstat -tupln|grep 53
tcp 0 0 0.0.0.0:5355 0.0.0.0:* LISTEN 16875/systemd-resol
tcp 0 0 127.0.0.53:53 0.0.0.0:* LISTEN 16875/systemd-resol
tcp6 0 0 :::5355 :::* LISTEN 16875/systemd-resol
udp 0 0 127.0.0.53:53 0.0.0.0:* 16875/systemd-resol
udp 0 0 0.0.0.0:5353 0.0.0.0:* 315/avahi-daemon: r
udp 0 0 0.0.0.0:5355 0.0.0.0:* 16875/systemd-resol
udp6 0 0 :::5353 :::* 315/avahi-daemon: r
udp6 0 0 :::5355 :::* 16875/systemd-resol -
-
Adott egy friss pihole telepítés, és valamiért nem indul el. A WEB-es felület megjelenik de nincs adat, és a kliensek névfeloldása sem működik.
pihole status
[✗] DNS service is NOT running
pihole -v
Pi-hole version is v5.9.1 (Latest: v5.9.1)
AdminLTE version is v5.11 (Latest: v5.11)
FTL version is v5.14 (Latest: v5.14)Mi lehet a baja?
-
Petikeje
tag
válasz
cinemazealot #43860 üzenetére
Értem. THX!
-
Új fejezet: Rsync szerver beállítása
-
cinemazealot
addikt
válasz
Petikeje #43852 üzenetére
Ha a nyomtatónak erősáramú kapcsolója van, akkor azt fixen "be" állásba billentve egy GPIO-ról vezérelt relével tudod alatta kapcsolgatni a 230 V-ot. Ha a nyomtató nyomógombbal kapcsolható be, akkor bele kell nyúlnod és a nyomógomb kapcsait kell kivezetni akár ugyanerre a relére, épp csak a vezérlőjelét kell másképp szabályozni.
-
cog777
őstag
válasz
sad2022 #43850 üzenetére
Most mas hibat latok. Eloszor megnezhetned hogy a RPi modul mar elerheto-e. Pl inditasz egy konzolt, majd python3-mat elinditod a parancsertelmezot.
import RPi -t hiba nelkul kellene futtatnia.kilepes quit()
A kommenteket megnezted a vegen? Lehet hogy python3 csomagok hianyoznak? Leiras python2-t emliti, te hibad python3-ban van, nem tudom hogy ezt megoldottad-e.
Alternativ megoldaskent @Airedhyal linkjet is megnezheted.I don’t know if someone suffered deciding using Python3. I did it, the solution is
instead of use:
sudo apt-get install python-pip
sudo pip install RPLCD
try with:
sudo apt-get install python3-pip
sudo pip3 install RPLCDWFOX on February 26, 2018 at 6:31 pm
It works!
import RPLCD as RPLCD
from RPLCD import CharLCD
import RPi.GPIO as GPIO
lcd=CharLCD(cols=16, rows=2, pin_rs=26, pin_e=19, pins_data=[13, 6, 5 ,11], numbering_mode=GPIO.BCM)
lcd.write_string(u’Hello world!’) -
madrac
senior tag
-
Petikeje
tag
Sziasztok,
Van arra mód, hogy a raspberryre kötött usb nyomtatót távolról bekapcsoljam?
Thx:
P! -
-
-
Petikeje
tag
válasz
body007 #43840 üzenetére
Hi, végül is ja. Azert nem töröltem, mert mindig a javításához tartozó 2 parancs kiadása után próbáltam, amikor nem létezett. Újraindítás után viszont tudtam törölni.
Ez a része ok.
A pi viszont még mindig 11-12 másodpercenként ker IP címet a routertol.Ez miért lehet???
Ahhh pics@, ez is megvan, a pi oldalon is be volt állítva a static IP.
Thx:
P! -
chemand
aktív tag
Sziasztok!
Régóta Rpi4-et használok openmediavault (OMV) rendszerrel. Docker-ben fut a qbittorrent. Egy ideje azt tapasztalom, hogy torrent letöltést kezdve csak nagyon nehezen vagy egyáltalán nem érem el a qbittorrent webui felületét. Eddig azt gondoltam, hogy a viszonylag nagy letöltési sebesség (60-80 MB/s) miatt lehet ez. (Az OMV felületét ugyanakkor minden esetben gond nélkül elérem, nem tapasztalok lassulást a letöltések alatt sem.) Tegnap feltettem Docker-be a Transmission-t, ezzel azt tapasztalom, hogy lényegesen lassabb letöltési sebesség mellett (13 MB/s) a Transmission Remote GUI is elég nehézkesen kapcsolódik a transmission kiszolgálóhoz és a letöltés alatt állandóan ez jelenik meg rajta:
Mitől lehet az, hogy ilyen nehézkesen vagy egyáltalán nem sikerül kapcsolódni a torrent kiszolgálóhoz a letöltések alatt?
-
ZeUS2140
aktív tag
Sziasztok!
Egy Rpi4-el tanulgatok. Jelenleg a retropie van fent és az alá pakolásztam fel torrent, xbmc, samba, ftp, apache, sql-t...
Nincs is semmi gond, viszont úgy vettem észre, hogy ha nincs semmi teendője és épp a torrent is pihen, akkor le-le kapcsolja a usb hdd-t, majd hallom kis idő múlva, mintha seek-elne a hdd.
Valahogy ki lehet kapcsolni, hogy az usb-s hdd-t kapcsolgathassa a rendszer?
Még azt sem találtam meg, hogy tudnám a smart-ot megnézni, hogy mondjuk 24h bekapcsolás alatt hályszor pörgött fel újra és újra.
google-ztem, de most nem volt a barátom.
Előre is köszönömöm a válaszokat!
Üdv! -
Petikeje
tag
Sziasztok,
(Lassan csak megtalálom hova akarom írni...)
Nálam headless raspberry pi os fut (32 bit). Home Assistant (superviced); transmission; minidlna; samba; wireguard; cups.
Mostanában (nem tudom egyenlőre mihez kötni) elkezdte, hogy újraindítás után a minidlna-n és az ssh kapcsolaton kívül minden tökéletesen látszik működni: a pi kb 3-5 másodpercenként kér új IP-t a routertől (a routeren openwrt van).
Így néz ki a router log:Wed Mar 30 06:46:49 2022 daemon.info dnsmasq-dhcp[4889]: DHCPREQUEST(br-lan) 192.168.1.182 dc:a6:mac-addr
Wed Mar 30 06:46:49 2022 daemon.info dnsmasq-dhcp[4889]: DHCPACK(br-lan) 192.168.1.182 dc:a6:mac-addr homeserver
Wed Mar 30 06:46:59 2022 daemon.info dnsmasq-dhcp[4889]: DHCPREQUEST(br-lan) 192.168.1.182 dc:a6:mac-addr
Wed Mar 30 06:46:59 2022 daemon.info dnsmasq-dhcp[4889]: DHCPACK(br-lan) 192.168.1.182 dc:a6:mac-addr homeserver
És ez ismétlődik. A routeren be van állítva a fix IP. A raspin ha lekérem a network logot:sudo journalctl --unit=wpa_supplicant
Ezt kapom (a kernel report sor ismétlődik sokszor, aztan Failed to init..., aztán újra és újra ugyanez):márc 12 09:59:11 homeserver wpa_supplicant[674]: nl80211: kernel reports: Match already configured
márc 12 09:59:11 homeserver wpa_supplicant[674]: nl80211: kernel reports: Match already configured
márc 12 09:59:11 homeserver wpa_supplicant[674]: nl80211: kernel reports: Match already configured
márc 12 09:59:11 homeserver wpa_supplicant[674]: ctrl_iface exists and seems to be in use - cannot override it
márc 12 09:59:11 homeserver wpa_supplicant[674]: Delete '/run/wpa_supplicant/wlan0' manually if it is not used anymore
márc 12 09:59:11 homeserver wpa_supplicant[674]: Failed to initialize control interface '/run/wpa_supplicant'.
You may have another wpa_supplicant process already running or the file was
left by an unclean termination of wpa_supplicant in which case you will need
to manually remove this file before starting wpa_supplicant again.
Javítani így lehet:sudo systemctl stop NetworkManager
sudo killall wpasupplicant
A következő újraindításig...
Van valami 5letetek mi lehet a gond? A raspi kábelen van csatlakoztatva a hálózathoz, ha rájön a dili, mobilról nem tudok rásshzni, csak hálókábelre kötött gépről (amit megintnemértek...)
THX! -
PistiSan
addikt
Pont ezért kezdtem el dockert használni én is, a 4.1.5 2018-ban jelent meg, a qbittorrent elég intenzív fejlesztés alatt van, sok az új verzió.
Ha egy dologot kellene megemlíteni, az RSS letöltés nagyon király az új verziókban, a flexgetet teljesen kukáztam azóta.Monday December 24th 2018 - qBittorrent v4.1.5 release
4.4.2 az atuális, itt vannak verzió információk. https://www.qbittorrent.org/news.php
-
válasz
Fecogame #43833 üzenetére
Nem csak az difi, a bitrate is lecsökken 24Mbps-re. Ugyanakkor tuti él a kapcsolat, hiszen mutatja a a kapcsolat sávszélességét, a wifi hálózat nevét, és a jel minőségét.
Elképzelhető, hogy olyan trükköt használ a router (pl több csatorna összefogása), egyébb spéci beállítás (ofdma,twt, inteligencs csatlakozás,... gyártófüggő elnevezések) amit a Pi még nem. Lehet külső RF zavar vagy éppen a "Power Managment" kapcsolja ki/le a fogyasztás csökkentése érdekében, és nem ébred fel rendesen, vagy a router nézi ezt rossz szemmel.
A router naplóját is át kéne böngészni. Pl. amikor ilyen állapot lép fel, akkor még látható a routeren a kliensek listáján?
Plusz pár hasznos parancs:
ip addr show wlan0
megmutatja az ip címét (feltéve hogy DHCP-t használsz)
ip -s link list wlan0
egy kis statisztika az eszközről(küldött, fogadott byte-ok, hibák)
ip monitor all
kilistázza az eszköz "állapotváltozásait" ip cím, útvonal, kapcsolatEz utóbbi futhat folyamatosan egy konzol ablakban, hátha kiderül mi történik amikor "megszakad" a kapcsolat.
-
-
RPi4-esem már WiFi-ről üzemel, azonban néha elveszíti a hálózati kapcsolatot, és nem hajlandó visszamenni rá, csak újraindítás után.
Némi debug-olás után rájöttem, hogy amikor lecsatlakozott a hálózatról, akkor a iwconfig wlan0 parancsot kiadva van különbség:
A fenti az, amikor nem működik, a lenti pedig amikor működik. Mit jelent az az egy sor, illetve hogyan lehetne a hibát kiküszöbölni?
-
Vodike
tag
Valaki hasznal esetleg zero w-t? Bekapcsolt allapotban vilagit rajta LED? Nem tudom eldonteni, hogy tonkrement az enyem vagy valami mas van csak vele
-
Ad@m
tag
válasz
jameshun02 #43828 üzenetére
Probaltad a masik hdmi portot? Az egyiknel csak kep megy ki nekem is
-
jameshun02
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy Kernel 5.10.x alatt nincs hang hdmi-n rpi4-én. Rengeteg mindennel próbálkoztam és olvastam, de nem találtam semmit.
Köszönöm a segítséget! -
sztanozs
veterán
válasz
Shummo #43825 üzenetére
https://stackoverflow.com/a/37410430/8154543
TL;DR:docker -it ...
helyettdocker -t ...
-t kell használni. -
Shummo
senior tag
Egy parancsot szeretnék lefuttatni minden induláskor kb 30 mp késleltetéssel
A parancs:docker exec -it hassio_audio pactl load-module module-alsa-sink
A problémám, hogy hiába teszem a CRONTABba
@reboot sleep 30 && docker exec -it hassio_audio pactl load-module module-alsa-sink
Vagy
csinálok egy .sh-t :#!/bin/bash
sleep 30
docker exec -it hassio_audio pactl load-module module-alsa-sink
Az eredmény mégis az, hogy a parancsnak nincs hatása. Lefut, de a modul nem töltődik be.
Ha csak simán SSHn beírom akkor viszont működik.
root vagy pi@raspberrypi:~ $ docker exec -it hassio_audio pactl load-module module-alsa-sink
Tudtok ebben esetleg segíteni?
-
drgyz
újonc
Sziasztok! Nextcloud telepítés előtt állok, a gépem RPi4 4GB, az operációs rendszer Raspberry Pi OS (64-bit). Melyik módszert ajánljátok: hagyományos (apache, php, mariadb), snap, docker? Melyiknek mi az előnye? Melyik a jobban karbantarthatóbb, frissíthetőbb?
-
faki_
senior tag
Nekem ugyanezt csinálta külső HDD-re. Eleinte percek, félórák, órák teltek el üresjáratban, de már olyan is volt nemrég, hogy napokig nem indult el. Elakadtnak jelölte a torrentet. Újraindítás, erőltetett indítás, ilyenekkel sem változott semmi. Ugyanaz PC-n a hozzáadás után rögtön tizenmegabájtokkal töltődött le. Felraktam a Deluge-t, hátha jobb lesz.
-
wassermann
Topikgazda
Sajnos hiába néz ki erősebbnek a Pi 4 8GB hardvere. Ha 4K videonézés a cél az Amazon Fire TV Stick 4K Max jobb megoldás mint a Pi.
Utánaolvasgattam az Android telepítésnek, ami sajnos nem "sima ügy". Sokan panaszkodnak, beszakadt telepítésekre. Például, hogy elakadnak a Pi-vel ilyeneknél: érvénytelen hardver regisztráció, érvénytelen tanusítvány... később lock-olt Google fiók!
-
PpenoO
őstag
A Fire stick 4k tudja 4kban a 4k Netflix, HBO és Youtube tartalmakat is streamelni, szerintem ez a legújabb Chromecastnek sem okoz gondot. Továbbá a Fire stick tud Kodival kadenciahelyesen lejátszani -> link
Na de nem akarom szétoffolni a málna topikot, mindenki olyan sticket vesz magának amilyet jónak tart. -
W1
senior tag
Sziasztok!
Egy ideje gyötör a probléma.
Az a jelenség, hogyha hozzáadok egy .torrentet a qBittorrent klienshez, hiába van feltöltő, nem kezdi el azonnal letölteni, de ha hagyom éjszakára, reggelre letölti, illetve ha ujraindítom az egész Pi-t, akkor kliens indulásnál felmegy a letöltési sebesség, aztán visszaesik 0-ra ismét. Bármit csinálok, nem jövök rá, hol lehet a gond.
Nem tudom, van-e összefüggés, ha kilépek a kliensből, a tálcáról eltűnik, de a Feladatkezelőben ott marad és csak kényszerített leállítással sikerül kilépni.Köszi előre is a segítséget!
-
PpenoO
őstag
válasz
Bali27 #43806 üzenetére
Libreelec és OSMC alatt is zökkenőmentesen megy az HBO Max Rpi2 illetve 3on, gondolom akkor a 4en is. A lényeg, hogy ne a legfrissebb CDM legyen fent hanem a korábbi 4.10.2252.5 verzió.
Hátrányok: Nem lesz HBO Max alatt se full se 4k felbontás, max 960x540. Ha ez gond, akkor Fire TV Stick 4k és felfelé
-
cpt rodgi
tag
válasz
wassermann #43798 üzenetére
ez a link alapvetően csak analog audio out-ot ad. nekem kellet meg mas. nekem igy egy indult el :
# Enable audio (loads snd_bcm2835)
dtparam=audio=on
#dtparam=i2s=on
dtoverlay=pwm-2chan,pin=12,func=4,pin2=13,func2=4
dtoverlay=audremap, swap_lr=off
#audio_pwm_mode=2
a komplett air play :
itt: [link]csak en nem egy 20 € s kütyüvel csinálom a hangot hanem ezzel
De en szeretnem mellette multiroom ot is.
a terv h x szoba x pi, es Homeassistant csinálja a multiroomokt, de ha akarom air play is indítható. -
Bali27
addikt
válasz
wassermann #43805 üzenetére
Tv-mnek semmi baja.. 4K-s, csak 2016-os LG..
Nézegetem a Mi Tv Box S, és Strong Leap s1-et. -
wassermann
Topikgazda
válasz
Bali27 #43796 üzenetére
"... a HBO-val meggyűlt néhányótoknak a gondja. Az lenne a kérdés hogy 2 Gb-os Pi4-el Tv-re ki lehet -e tenni... "
A Pi sajnos nem a legjobb hardver ilyesmire. Sok sok ügyeskedéssel talán megoldható, de ha a Pi csak erre kellene nem vágnék bele. Keress inkább valamilyen box-ot vagy eleve olyan TV-t ami Androidos!
-
Bali27
addikt
Ennyire hülye volt a kérdésem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Hobby elektronika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Spórolós topik
- Milyen routert?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- DUNE médialejátszók topicja
- Házi hangfal építés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC Alaplap + Intel Core i7-8700K
- Kezdő Gaming PC - MSI 390, i7 8700K, RX Vega 56, 16 GB RAM
- GIGABYTE Z390 M Alaplap + Intel Core i7-9700K + Be Quiet! SHADOW ROCK 2
- MSI Z590-A PRO Alaplap + Intel Core i5-10600KF
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest