- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lanszelot
addikt
Ezt ne tőlem kérdezd, én nem értek hozzá.
Nem azt írtam, hogy hdmi ről működik, hanme hogy áram alatt van.
Hdmi -ről kap áramot, hogy világítanak a ledek, mintaha nem húztam volna ki a tápot.
Mivel nincs bekapcsoló gombom tesztelni se tudom, hogy ráindulna e hdmi -ről.
A táp bedugásával indítom, ezért is kell kihúznom. -
majer_balint
tag
Akkor még egy kérdés, ha középen elvágom a kábeleket és egy wago csatlakozóba teszem az tökéletes megoldás ?!
Szomorú, hogy nem lehet két független eszköz, csak párhuzamosan kötve.. De elvileg így is megtudom oldani majd a webes részét. Csak mielőtt szétbarmolnám a kábeleket, jobb a megerősítés erre a wagos témára
-
válasz
Petikeje #43494 üzenetére
A Samsung TV-ben keresném a hibát. Lehet frissíteni a FW-t? Esetleg downgradelni egy próba erejéig?
Mivel Wifi-vel is problémája van, a vezetékes hálózat hibáját kizárnám. Esetleg a OWRT/dlna naplóját átvizslatni, hogy mik történnek a TV és a Pi között. Ugye a Pi-n nincs tűzfal vagy bármi szűrés? -
-
Petikeje
tag
Sziasztok,
Van egy openwrt 21.02 routeren. A routerre van kötve kábelen egy raspi, amin fut minidlna. A routerre van kötve egy switch amire van kötve még egy switch. A második switchre van kötve egy Samsung tv. A tvn a minidlna megjelenik pár másodpercre aztán eltűnik majd néhány másodperc után újra megjelenik. Ha wifin keresztül csatlakozik, a helyzet ugyanez.
Nem tudom hol tegyem fel a kérdést itt, rasperry vagy Samsung fórumon, de itt kezdek.
Mi lehet a baja, miért nem működik rendesen a lejátszás?
Másik eszközökön a minidlnas lejátszás működik rendesen
Thx:
P! -
lanszelot
addikt
Hello,
Rpi4b 8Gb gondom az lenne, ha kikapcsolom, kihúzom a tápot, a hdmi-ről még mindig szedi az áramot, azt is minden alkalommal ki kell húznom, és vissza dugni.
Nincs erre valami megoldás? -
válasz
majer_balint #43484 üzenetére
Ugyanoda:
A fenti képen piros a táp, narancs az adatbusz, és a fekete a test. -
ReFleXx
addikt
válasz
majer_balint #43484 üzenetére
1 wire az egy busz rendszerű kommunikacio ergo parhuzamosan kothetoek a szenzorok ugyanarra a busra.
-
ReFleXx
addikt
válasz
majer_balint #43481 üzenetére
kicsit leirhattad volna bovebben, de ha klasszik dallas 1wire mind a ketto szenzor, akkor csak kösd a masik melle , kiolvasas meg a megfelelo sensorid megvalasztassal lehet
-
majer_balint
tag
Nos átkötöttem a másik helyére, ott gond nélkül működik, szóval a kérdésem az lenne, hova kössem a második érzékelőt, illetve kell e bárhol állítanom még valamit ?!
-
majer_balint
tag
Sziasztok!
Van egy pi4-em, amin már van egy hőmérő szenzor, most csináltam egy másikat, ezt szeretném rákötni, ezt gond nélkül ráköthetem bármelyik pinre ? 1 ground 1 gpio és egy 3,3v kell neki, vagy azért ezeknek megvan a mit mikor és hova köthetek elve ? Most random rákötöttem pinekre, de nem látom az eszközt.. :/
-
Norbika88
senior tag
válasz
ReFleXx #43478 üzenetére
Igen az volt a hiba,köszi. Qbittorrentel próbálkoztam még.
Mappákat megcsinálta, de webuim még nincs.
qbittorrent.conf fájlt módosítottam:[AutoRun]
enabled=false
program=
[LegalNotice]
Accepted=true
[Preferences]
Connection\PortRangeMin=6881
Connection\UPnP=true
Downloads\SavePath=/var/media/nas/torrent
Downloads\ScanDirsV2=@Variant(\0\0\0\x1c\0\0\0\0)
Downloads\TempPath=/var/media/nas/torrent
WebUI\Address=192.168.0.188
WebUI\Port=8080
WebUI\ServerDomains=192.168.0.188 -
Norbika88
senior tag
Köszönöm a gyors választ!
Lehet félreértettem.
Sok "kacsacsőr" Puttyból való ctrl+c rakta bele.
Eléggé kezdő vagyok ssh-ban. Én cnc programozó vagyok
Volt egy android boxom amire sikerült LE raknom, úgy hogy úgy döntöttem megpróbálok egy pi4-et felprogramozni úgy hogy LE legyen a torrent kezelő és a házi fájl szerver.docker run -d \
--name=9091-transmission \
--net=host \
-e PUID=0 \
-e PGID=0 \
-e TZ=Europe/Paris \
-e USER=Transmission \
-e PASS=Libreelec \
-p 9091:9091 \
-p 51413:51413 \
-p 51413:51413/udp \
-v /var/media/nas hdd/torrent/config:/config \
-v /var/media/nas hdd/torrent:/downloads \
-v /var/media/nas hdd/torrent/watch:/watch \
--restart unless-stopped \
Iscr.io/linuxserver/transmissionMost azt a hibát kapom, hogy invalid reference format.
-
válasz
Norbika88 #43475 üzenetére
Valamit félreértettél, vagy rosszul írtál, mert az erőforrásigénye nem attól függ hogy közvetlenül, vagy dokkerben fut.
Plusz milyeza sok kacsacsőrös katyvasz, meg elvetélt útvonalmegadás?
> > -v /storage/.config/dockers/transmission/config:/config \
létezik a /sotrage/.config/dockers/trandmission/config könyvtár? És tényleg azt szeretnéd hogy a docker ott tárolja(érje el) a transmission config könyvtárát?
Nézzd át ezt, és ennek analógiájára add meg az elérési utat. pl. ha a HDD a /var/media/nas mappába van felcsatolva, akkor készíts az alá egy torrent könyvtárat és így add meg az elérési utját
-v /var/media/nas/torrent:/downloads \
Így a dokkerben futó trasmisson /downloads-nak fogja látni, de valójában a /var/media/nas/torrent mappába fog letölteni. -
Norbika88
senior tag
LE fent a pi4 en. Azt olvastam a neten, hogy nem érdemes az LE-re rakni a transmission deamon szerviz plugint, ha nem dockeren keresztül, kisebb cpu terhelés miatt.
Dockert feltelepítettem. Külső vinyóra szeretném, hogy dolgozzona letöltés de az elérési út megadásnál valamit elírhattam. Ugye kodiban úgy szerepel, hogy var/media/nas hdd.kodi:~ # > --name=9091-transmission \
> > --net=host \
> > -e PUID=0 \
> > -e PGID=0 \
> > -e TZ=Europe/Paris \
> > -e USER=transmission \
> > -e PASS=libreelec \
> > -p 9091:9091 \
> linuxserver/transmission> -p 51413:51413 \
> > -p 51413:51413/udp \
> > -v /storage/.config/dockers/transmission/config:/config \
> > -v /storage/.config/dockers/transmission/downloads:/media/nas hdd \
> > -v /storage/.config/dockers/transmission/watch:/watch \
> > --restart unless-stopped \
> > linuxserver/transmission
-sh: can't create linuxserver/transmission: nonexistent directory
kodi:~ # Unable to find image 'hdd:latest' locally
-sh: Unable: not found
kodi:~ # docker: Error response from daemon: pull access denied for hdd, repository does not exist or may require 'docker login': denied: requested access to the resource is denied. -
-
November óta használom így:
2,147 mhz cpu /750 mhz gpu
alap 37c
terhelve még 55 foknál nem nagyon láttam többet.
Hűtés:
[link]
Nekem halk havernál ua ez valamiért állítlag sípol vagy mi.egyedűl amire figyelni kell (el tudom képzelni , hogy valaki nem szedi le)
A 3db hűtőpadról le kell szedni a műanyag fóliát. -
-
törölt tag
válasz
Norbika88 #43463 üzenetére
"A ventillátort szembeni pin oldalon is beköthetem a 3,3V ill. GRND lábon, mert most brutális fordulaton pörög. Két bekarikázott lábra gondoltam."
Elméletileg nincs akadálya. De!
Figyelni kell, hogy a 3v3 mekkora össz terhelést kap. Model B+ esetében ez magasabb már, de az összterhelés nem tudja 1db pin-en. Mindenhol azt ajánlják, hogy ilyen esetekben inkább az 5V legyen terhelve saját 3.3V átalakítóval. Az alaplapon lévő nagyon tud melegedni. -
Norbika88
senior tag
válasz
wassermann #43464 üzenetére
Igen ismerem androidos boxon használtam, megpróbálom ha haza értem.
Gondolom ha valamilyen oknál fogva zárlat vagy ESD érte akkor nem kellene menni az omvnek se? -
válasz
wassermann #43464 üzenetére
Meg a tv-n is érdemes kikapcsolni (a próba idejére)
-
Norbika88
senior tag
válasz
body007 #43461 üzenetére
Egészen addig volt kép amíg fel nem raktam az PINNel dual bootosan az LE-t, kikapcs, ventit bedugtam. Onnantól nincs kép.
SSh elérem a gépet, fel is raktam az omv-t. SSh keresztül irogattam config filet. de semmi.
Ma veszek egy normális micro hdmi kábelt.
Egyébként sima FHD 120hz es Asus monitoron próbáltam, ill. 4K tv-én is.(Ha esetleg Zalaegerszeg környékén rá tudna valaki nézni azt megköszönném.)
Más.
A ventillátort szembeni pin oldalon is beköthetem a 3,3V ill. GRND lábon, mert most brutális fordulaton pörög. Két bekarikázott lábra gondoltam. -
atiska007
senior tag
-
g.gergo
senior tag
Üdv, teljesen egyszerű, és életképes megoldás. Igen, van hozzá plugin, azonban inkább a PlexKodiConnect-et használd. Ezzel fog rendesen működni a kadenciahelyes lejátszás. Azzal viszont számolj, hogy ha transzkódolásra kerül a sor, azt nem nagyon fogja bírni a Pi. Nekem Pi4 4GB csak SD tartalmakat bírt streamelni akadás nélkül távolra. Ezért is váltottam.
-
Norbika88
senior tag
For more options and information see
# http://rpf.io/configtxt
# Some settings may impact device functionality. See link above for details0# uncomment if you get no picture on HDMI for a default "safe" mode
hdmi_safe=1# uncomment the following to adjust overscan. Use positive numbers if console
# goes off screen, and negative if there is too much border
overscan_left=24
overscan_right=24
overscan_top=24
overscan_bottom=24# uncomment to force a console size. By default it will be display's size minus
# overscan.
#framebuffer_width=1280
#framebuffer_height=720# uncomment if hdmi display is not detected and composite is being output
hdmi_force_hotplug=1
hdmi_ignore_edid=0xa5000080
# uncomment to force a specific HDMI mode (this will force VGA)
hdmi_group=2
hdmi_mode=4# uncomment to force a HDMI mode rather than DVI. This can make audio work in
# DMT (computer monitor) modes
#hdmi_drive=2# uncomment to increase signal to HDMI, if you have interference, blanking, or
# no display
config_hdmi_boost=4
# uncomment for composite PAL
#sdtv_mode=2#uncomment to overclock the arm. 700 MHz is the default.
#arm_freq=800# Uncomment some or all of these to enable the optional hardware interfaces
#dtparam=i2c_arm=on
#dtparam=i2s=on
#dtparam=spi=on# Uncomment this to enable infrared communication.
#dtoverlay=gpio-ir,gpio_pin=17
#dtoverlay=gpio-ir-tx,gpio_pin=18# Additional overlays and parameters are documented /boot/overlays/README
# Enable audio (loads snd_bcm2835)
dtparam=audio=on# Automatically load overlays for detected cameras
camera_auto_detect=1# Automatically load overlays for detected DSI displays
display_auto_detect=1# Enable DRM VC4 V3D driver
dtoverlay=vc4-kms-v3d
max_framebuffers=2# Disable compensation for displays with overscan
disable_overscan=0[cm4]
# Enable host mode on the 2711 built-in XHCI USB controller.
# This line should be removed if the legacy DWC2 controller is required
# (e.g. for USB device mode) or if USB support is not required.
otg_mode=1[all]
[pi4]
# Run as fast as firmware / board allows
arm_boost=1Nincs ötletem, lehet megdöglött a hdmi rajta...
-
válasz
Norbika88 #43449 üzenetére
Fura... A config.ini-ben kéne force-olni a HDMI kimenetet, hátha segít.
Mikor szerelted, nem voltál feltöltődve, nem pattogtak szikrák? Ilyenkor télen nálunk olyan száraz a levegő, hogy a kanapéról felállva megrázok mindenkit. A számítógépet is csak úgy merem bekapcsolni, hogy előtte megfogom a vízcsapot. -
truefx
aktív tag
-
majer_balint
tag
Sziasztok!
Egy kérdés, van egy ds18b20 hőmérő szenzorom, ez simán a pi lábaira kötve tökéletesen működik. Tesztelnék egy másik házat: [link]
Így rákötbe ugyan azokat a kábeleket nem látja a hőmérőt. Ki sípoltattam, jó helyre van minden kötve, de mégsem megy. Mi a turpisság ilyenkor ? Nagyobb ellenállás kellhet vagy mi ?! -
válasz
truefx #43438 üzenetére
Armor Case a javasolt hűtési megoldás, amennyiben nem használsz WiFi-t vagy BT-t.
de el bírom képzelni, hogy 80 fölé fog szaladni, és valahol olvastam, hogy 85C már necces.
80 fölé nem igazán mehet, mert onnantól már leszabályozza a CPU sebességét. -
Norbika88
senior tag
Előzőhöz:
Lehet az alábbi videón látottakat kellene megcsinálni? [link] -
truefx
aktív tag
Sziasztok! Én most szereztem be egy Pi4-et, filmnézésre, stb. Kodi fel is ment rá szépen, jól működik. Sima standbyban a CPU 73 C-os, csak egy sima alap hűtőborda van rajta. Filmnézés közben még nem néztem a hőmérsékletet, de el bírom képzelni, hogy 80 fölé fog szaladni, és valahol olvastam, hogy 85C már necces.
Szeretnék még RetroPie-t is tenni a gépre később, ott is magas hőmérsékletekre lehet számítani gondolom.
Tudtok ajánlani vmi bevált házat, vagy sima ventillátort, ami az official házba befér (ha létezik olyan), ami drasztikusan hűt? Ha kapható, az se baj
Köszi! -
válasz
Kenderice #43436 üzenetére
A filmek a Pi USB-re dugott külső lemezén vannak. Jelenleg Kodi-val szépen működik a dolog. Felmerült, hogy jó lenne a családdal az Interneten keresztül megosztani a médiatárat (vagy csak egy részét)
Mi lenne ha ugyenezen a pi-n, a Kodi mellett futna egy plex szerver is? -
Adott egy rapberry pi os, és rajta egy kodi. Felmerült, hogy távolrol is el kellene érni a filmeket. Mennyire egyszerű, és működő koncepció, hogy feltelepítek mellé egy plex szervert, és ahoz csatlakozzon a kodi. Elkerülve a két adatbázis párhutamos működését. A kodi alapból felv an készítve, hogy a plex szerverre csatlakozzon, vagy kell hozzá vmi plugin?
-
válasz
Véreshurka #43433 üzenetére
Nézd meg az /etc/apt/sources.list fájl tartalmát, nálam így néz ki:
deb http://raspbian.raspberrypi.org/raspbian/ buster main contrib non-free rpi
deb http://mirrordirector.raspbian.org/raspbian buster main contrib non-free rpi
Valószínűleg abban lesz a hiba.
-
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
Egy raspberry pi-t szerettem volna frissíteni. Sajnos régen csináltam, most viszont ezt kaptam amikor próbálkoztam:
pi@raspberrypi:~ $ sudo apt-get update
Get:1 http://archive.raspberrypi.org/debian buster InRelease [32.6 kB]
Get:3 http://raspbian.raspberrypi.org/raspbian buster InRelease [15.0 kB]
Get:2 http://dl.ubnt.com/unifi/debian stable InRelease [3,038 B]
Reading package lists... Done
E: Repository 'http://archive.raspberrypi.org/debian buster InRelease' changed its 'Suite' value from 'testing' to 'oldstable'
N: This must be accepted explicitly before updates for this repository can be applied. See apt-secure(8) manpage for details.
E: Repository 'http://raspbian.raspberrypi.org/raspbian buster InRelease' changed its 'Suite' value from 'stable' to 'oldstable'
N: This must be accepted explicitly before updates for this repository can be applied. See apt-secure(8) manpage for details.
E: Repository 'http://dl.ubnt.com/unifi/debian stable InRelease' changed its 'Codename' value from 'unifi-6.1' to 'unifi-6.5'
Ebben esetleg tudnátok segíteni, hogy hogyan tudnék továbblépni? Sajnos az apt-secure manpage-ből nekem nem sok minden derült ki.
Előre is köszönöm!
-
dew28
aktív tag
Sziasztok,
Van valakinek konkret tapasztalata olyan PoE Hat-el, amelyik Armor case eseten is hasznalhato? (Pi4)
-
Sweet Lou 6
addikt
Megjelent beta verzióban a PiHole widget, gyors próba alapján nálam Windows 11-en rendben fut: [link]
-
0519
senior tag
válasz
gboszi #43421 üzenetére
Dual boot (dualboot) raspberry:
Próbáld meg ezt: [https://pinn.mjh.nz/]Kiválasztod az általad használni kívánt rendszereket, és készít neked telepítőt.
Leírás hozzá:
[https://www.tomshardware.com/how-to/dual-boot-raspberry-pi] -
faki_
senior tag
válasz
Pulsar #43406 üzenetére
Ezeket próbáltam:
Shinobi - Majdnem tökéletesen működik, ezért nem foglalkoztam tovább az alábbi két másikkal. Hiányzik, hogy nem tudom elforgatni a kameraképet, ill. néha kissé módosult a beállított elrendezés.
ZoneMinder - Hektikus működés, legfeljebb két kamerát kezelt rendesen, többin nem volt kép.
motionEye - Maximumon pörgette a processzort démonként is, az újabb TP-Link Tapo C200 képét nem mutatta, a régebbiét igen.
-
icemad
nagyúr
válasz
Norbika88 #43419 üzenetére
Pi3-al voltak problémáim tápegység miatt, így a pi4-hez már a gyárit használom. Az 5.1V/3A. Ha így nézzük, akkor az a Huawei nem a legjobb választás. Ettől függetlenül működhet, de előfordulhatnak problémák. Amit a hardveraprón kinéztél, ahhoz nincs tápegység?
Solti:köszönöm, szétnézek. Itt a prohardveren mindennek is van topikja, csak néha nehéz eldönteni, hogy melyik az, amelyik nekem kell.
-
gboszi
senior tag
Sziasztok, meg lehet valahogy oldani hogy két dualbootban legyen a RetroPie és a Volumio?
Nagyon szenvedek és hatalmas segítség lenne -
Norbika88
senior tag
válasz
icemad #43416 üzenetére
Köszönöm, az infot.
Érzékeny a tápegységre? Huawei mate 20 pro gyári töltőjével meg se próbáljam?#43417solti
Le is csaptam egy 4gb-os ra itt a hardveraprón. Már csak egy WD red cmr-es vinyót kell szereznem. -
icemad
nagyúr
Dlna problémához van külön topik? Mert nálam elég speciális a hálózat, ezért nem működik. Megoldást nem találtam rá, ha van valami szaktopik, akkor ott is feltenném a kérdést. Vagy, ha itt van valaki, aki nagyon otthon van az otthoni hálózatokban és lenne ideje privátban segíteni, azt megköszönném.
-
-
icemad
nagyúr
válasz
Norbika88 #43408 üzenetére
Nekem egy 4gb pi4 van, raspbian os+GUI, qbittorrent, plex server, +2 darab külső hdd rákötve. Még sosem láttam, hogy 1 GB RAM használatnál több lett volna. Libreelec kb hasonló, szóval akár a 2gb is elég lehet. 4gb talán akkor kellhet, ha még több extra dolgot is akarsz futtatni. 8gb szerintem már egy kicsit overkill ilyen felhasználáshoz. Arra viszont figyelj, hogy vagy a gyári tápot vedd meg hozzá, vagy valami tényleg jó minőségűt használj.
-
Márton
nagyúr
válasz
cinemazealot #43411 üzenetére
Nagyon macerás, távol tőlem a gép, berángatni a rendszergazdát, stb.
Mikor tuti csak a pi-n kéne konfigolni valamit, hisz az itthoni winemen is huzigálhatom az utp-t, mindig visszakapja a netet. -
válasz
Norbika88 #43408 üzenetére
LE-hez elég a 2GB is, nagyon takarékos a memóriával. Esetleg a Transmission (vagy másik torrent kliens) miatt lehet jobb a 4GB, de 8GB szerintem felesleges, főleg a mai árak miatt.
Mondjuk ugyanezt meg tudod oldani egy Amlogic doboz+CoreELEC párossal, ott is futtatnak sokan torrent klienst rajta (Amlogic topicban nézz körül).
-
peternac
tag
válasz
Pulsar #43406 üzenetére
a motion(eye)-t is érdemes megnézni
amíg nem "felhős" IP kamerám volt, addig ezt használtam egy sima webcam-mel:
https://motion-project.github.io/index.html (maga az alkalmazás)
https://github.com/ccrisan/motioneye (front-end hozzá)
https://github.com/ccrisan/motioneyeos (minden egyben image)
én a motioneyeos-t használtam egy pi3-on -
Márton
nagyúr
válasz
Márton #43298 üzenetére
Sajna úgy tűnik nem megoldás az 1perc delay sem.
Amit viszont kipróbáltam hétvégén, hogy ha kihúzom az utp kábelt, majd visszadugom, akkor várhatok perceket is, nem jön vissza a net, nem online a gép, nem érem el távolról. Egy restart után minden ok. Milyen beállítás nem jó, hol kéne kutassak, hogy lan bedugás esetén ismét online legyen a Pi2? (routerhez nincs hozzáférésem, de sztem ott minden jó, dhcp-n vagyunk, nem fix ip)
-
válasz
cinemazealot #43407 üzenetére
Köszönöm
-
Norbika88
senior tag
Ez a libreelec gondolat éjjel bennem is megfogalmazódott, meg hogy TV mellé rakom az egészet.
Csak nem tudtam, hogy bírja a Pi 4k felbontást és hdr10et.
Valószínű, hogy ez a legésszerűbb megoldás.
Ehhez kell a 8gb vagy elég neki 4gb-os verzió?Köszönöm, mindenkinek a segítséget.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Pulsar #43406 üzenetére
ffmpeg segítségével elvileg bármilyen általa ismert videofolyamot le lehet menteni. Én MJPEG formátumú streamet generáló TP-Link (TL-SC2020) kamerák képét mentettem le az alábbi paraméterezéssel:
ffmpeg -r 5 -i http://xxx.xxx.xxx.xxx/video.mjpg?mute -r 5 /path/to/save/stream.mp4
Ugyanez úgy, hogy a videón ott legyen az aktuális időbélyeg is:
ffmpeg -r 5 -i http://xxx.xxx.xxx.xxx/video.mjpg?mute -vf "setpts=PTS+(RTCSTART/(TB*1000000)),drawtext=fontfile=/usr/share/fonts/truetype/freefont/FreeMono.ttf: text='%{localtime\:%Y.%m.%d %X}': x=0: y=0: fontsize=12: fontcolor=white@0.9: box=1: boxcolor=black@0.3" -r 5 /path/to/save/stream.mp4
-
Sziasztok,
van valamilyen ismert, bevált ip kamera rögzítő progi pi-re? -
solti
senior tag
válasz
Norbika88 #43398 üzenetére
Pár gondolat :
— Miért nem teszed a Pi-t a TV mellé, és akkor nem hálózaton játszod le a filmet hanem lokálisan. Libreelec tud containert, abba meg bármit is találsz kulcsra készen (torrent, dlna server stb).
— Ha viszont nem a TV mellett van, akkor minek rá kodi?
Plex szervert is tudsz rá tenni bár a transzkódolást szerintem nek fogja bírni.
+1: én a NAS (325v2) mellé tettem be Pit hogy gyors legyen a torrent meg legyen VPN. 40-50 megabyte/sec letöltést is visz (szerk: mármint úgy ennyi, hogy a NASra tölt hálózaton) -
Kenderice
senior tag
válasz
Norbika88 #43400 üzenetére
Szerintem valamit keversz.
A KODI az kliens, nem tud szerverként működni mint mosdjuk egy plex szerver.
Ha csak arra kell, hogy letölts és arról nézd a filmeket vagy hallgass zenét, akkor - ahogy nálam is van - használj Openmediavault-ot qbittorrent klienssel.
Dockerbe meg feltehetsz PLEX-et vagy akár Emby-t is ha a dlna vagy az SMB megosztás nem jó neked.
Ehhez elég lesz a Pi4. -
törölt tag
válasz
Kenderice #43399 üzenetére
Nem próbáltam, de szerintem lehet hozzá az Arch repokat használni, ott pedig van több arm verzióhoz transmission.
Más kérdés, hogy a transmission rosszul használja a több magot, emiatt gyorsabb letöltésre alkalmatlan. A qbittorrent ebből a szempontból talán jobb választás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Hívószám-hamisítás
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- NBA és kosárlabda topic
- Viccrovat
- Pokoli repetát hoz az új GeForce driver
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest