Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-08-02 12:58:01

LOGOUT.hu

Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39801) cog777


cog777
senior tag

Nah, frissult a Chromium 84.0.4147.141 -ra. :)

HP ZBook Workstation A3000 - Linux Mint; Raspberry Pi4 - Raspbian

(#39802) bollokcs80


bollokcs80
Korrektor

Bocs, ha hülyeséget kérdezek, de a NOOBS-ban telepíthető op.rendszerek (Raspbian, LIBREELEC) már 64 bitesek? Nemrég nézegettem, hogy melyik Pi4-et vegyem és ennek kapcsán jutott eszembe.

B.Cs.

(#39803) _q válasza bollokcs80 (#39802) üzenetére


_q
addikt

Ha jól tudom a 64 bites még csak béta, vagy talán még béta sincs ezért szerintem 32 bites lesz a NOOBS-on.

[ Szerkesztve ]

(#39804) bollokcs80 válasza _q (#39803) üzenetére


bollokcs80
Korrektor

Köszi!

B.Cs.

(#39805) _q válasza bollokcs80 (#39804) üzenetére


_q
addikt

Szívesen :) Egyébként a raspberry oldaláról könnyen letölthető a telepítő, ami egyben arra is jó hogy SD kártyára/sőt már akár HDD/SSD-re is tedd a rendszert, ez szerintem egyszerűbb és mindig a legfrissebb elérhető rendszert kapod, lehet választani ugyan úgy Rasberry OS, ubuntu stb közül. Ezért kár a NOOBS-ot megvenni hozzá, de persze csak az én véleményem. Amúgy 4 GB verzió és gyári tápot javaslom. 2 GB verzió is elég, de a 4 GB időtállóbb, a 8 GB viszont hétköznapi felhasználónak nem fog kelleni.

(#39806) kutga


kutga
nagyúr

Hölgyek/Urak!

RPI3B+, friss Raspberry Pi OS telepítés, 'no wireless interfaces found' hibaüzenet fogad amikor csatlakoznék az otthoni wifire.

Nincs wlan interface-em csak eth és lo. Nincs blokkolva, előtte Libreelec alól sem működött, merre induljak el? Egy ideje már túrom a netet de semmi nem használ.

Let the Zone take me if I am.

(#39807) dew28 válasza kutga (#39806) üzenetére


dew28
aktív tag

localisation megvolt? (wifi country code, raspi-configban pl)

[ Szerkesztve ]

(#39808) kutga válasza dew28 (#39807) üzenetére


kutga
nagyúr

Nem, ott is ugyanez a hibaüzenet.

LE alatt legalább az usb stick működött, raspi os alatt az sem.

[ Szerkesztve ]

Let the Zone take me if I am.

(#39809) petty88 válasza elmo (#39623) üzenetére


petty88
csendes tag

Sziasztok! Ahogy tanácsoltátok teszteltem, hogy mi okozhatja a problémát. A Pi a saját 3A-es tápjával megy, szóval ez nem lehet gond, ha csak nem a tápnak van baja.
Kipróbáltam, hogy ha nem az egyik usb 3-as helyre, hanem valamelyik usb2-es portbaba van dugva a hdd, akkor nincs gond, több mint egy hétig működött így gond nélkül. Csak így a sebesség nem az igazi.
Most visszaraktam az usb3-ba a hdd-t, és kb két óra után megint ugyanaz a hiba, leválasztja a hdd-t "over current change" hibával, visszacsatlakozás után, meg már nem megy se a plex, se a torrent server, mert a mount csak a Pi újraindítása után történik meg.
Van még valami amit kihagyok, vagy tényleg a Pi usb3-as portjaival van gond? Ha igen, akkor ezzel mit tudok kezdeni?

(#39810) wassermann válasza petty88 (#39809) üzenetére


wassermann
Topikgazda

Veszel egy ilyen "USB3 Y-cable"-t,
ami segít plussz áramot leszedni a másik USB portról:


© CONRAD ELECTRONICS

(#39811) bollokcs80 válasza _q (#39805) üzenetére


bollokcs80
Korrektor

Köszi, Pi3-nál is így csináltam a telepítést, nem adok érte pénzt (memókártya van itthon amúgy is). :) Inkább csak szakmailag érdekelt, mert ismerősi körben többen is a 4 gigással szemeznek, de így nem igazán használható ki.

Nekem jelenleg a Libreelec megy sima médialejátszóként + torrent kliens, erre szerintem bőven elég a 2 GB-os is.

[ Szerkesztve ]

B.Cs.

(#39812) _q válasza bollokcs80 (#39811) üzenetére


_q
addikt

Igen arra a felhasználásra amit írsz arra bőven. Nekem NAS-ként használva is 1 GB körül használja a ramot, tehát a 2 GB-al is nagyon jól el lehet lenni sokáig.

Amúgy a Rasbian OS-ről tudok, hogy 64 bites kezdetleges verzió van belőle, a Libreelec-ből szerintem nincs. Esetleg egy armor case még jól tud jönni, nem melegszik túl, de így stabilan 65 fok alatt lehet tartani terhelés mellett is a hőmérsékletét.

Rasberry Pi Imager-rel is rá tudod egyből írni a szükséges rendszert az SD kártyára. Amúgy most ránéztem és abban van 64 bites Ubuntu, de csak a 4 GB verziótól javasolt használni. Nem tudom későbbiekben mi lesz a Rasbian OS-el, lehet ott is javasolt lesz majd.

[ Szerkesztve ]

(#39813) bollokcs80 válasza _q (#39812) üzenetére


bollokcs80
Korrektor

A ház armor case lesz mindenképpen, rendszernek marad a LibreELEC. Köszi! :R

B.Cs.

(#39814) geogabcsi


geogabcsi
tag

Sziasztok!
Raspberry Pi 3B+ official box-ban van szerelve, és ma jött meg egy Rii Mini i25 vezeték nélküli billentyűzet és távirányító. LibrELEC van rajta és Kodi. A kikapcsolás funkció távirányítóról megy, de egy igazi media box-ként használva a bekapcsolás funkció nem megy, van valahol jó leírás, hogy lehet ezt beállítani?

[ Szerkesztve ]

(#39815) kutga válasza geogabcsi (#39814) üzenetére


kutga
nagyúr

Szerintem sehogy. Egyáltalán miért kapcsolod ki?

[ Szerkesztve ]

Let the Zone take me if I am.

(#39816) Aryes válasza geogabcsi (#39814) üzenetére


Aryes
nagyúr

Kikapcsolni sem lehet valójában, nem fogja áramtalanítani magát, mint egy PC, csak leáll a rendszer és a processzor HALT állapotba kerül. De tudok egy trükköt, ami működhet! :DDD
A pi3-nak van egy hasznos képessége: az 5-ös pin (GPIO3) GND-ra zárása kibillenti a HALT állapotból, és bebootol a rendszer. Ezt én használom is a retropie konzolomban, reset/boot gyorsgombot kötöttem rá, működik.
Egy tsop1738 vagy hasonló infravevő adat lábát rákötve tetszőleges infra távirányítóval bekapcsolható lenne HALT állapotból. ;)

(#39817) wopi


wopi
aktív tag

Sziasztok,

Tegnap megérkezett az RPi4-em, 2 GB-os verzió. Tettem rá Rasbiant, illetve USB-n csatlakozattam egy HDD dockot. Ebben két HDD slot van, ment bele egy 1 TB-os HDD és egy 120 GB-os SSD. A rendszer nem sd kártyáról fut, hanem az SSD-ről. Ennek több oka is van: elfekbőben volt az SSD; szerintem hosszú távon jobb, mint sd kártyáról futtatni a rendszert.

Dockerből fut Plex server, QBittorrent. Ezen kívül Samba megosztás.

Következzen a kérdés. Elkezdtem a régi torrenteket betölteni, aminek hatására ellenőrzi a HDD-n lévő adatokat. Valószínűleg túl gyors voltam ezzel, mert hamar elfogyott a memória, és teljesen lefagyott a gép, sem ssh-n, sem sehogy nem tudtam elérni, csak áramtalanítás segített. Mivel SSD-n van a remdszer az sem volna baj, ha a swap-et használná. Látom a swap méretét, viszont 0-t haszál belőle.

Mit csináljak másképp?

(#39818) _q válasza wopi (#39817) üzenetére


_q
addikt

Én úgy tudom, hogy swap nem az SSD barátja és ezért épp hogy érdemes kikapcsolni.

A torrentek betöltéséhez ennyi memória kellene?

(#39819) cog777 válasza wopi (#39817) üzenetére


cog777
senior tag

A HDD dock-nak van sajat tapja?
A dockernek a memoria fogyasztasat lehet korlatozni amugy, de az ssd-n levo swap sokat segit ha elfogy a memoria, bar nem hiszem hogy az az oka a fagyasnak.
Egy htop-ot elinditanek ssh-n keresztul amikor inditod a torrenteket.

HP ZBook Workstation A3000 - Linux Mint; Raspberry Pi4 - Raspbian

(#39820) wopi válasza cog777 (#39819) üzenetére


wopi
aktív tag

Igen, a docknak van saját tápja.

Jelenleg úgy, hogy a torrent kliens nem csinál semmit, nem tölt sem le, sem fel, így nézünk ki. Ez egészségesnek tűnik?

(#39821) wopi


wopi
aktív tag

Alapvetően azt értem, hogy nem gond, ha a memória a boot után lassan megtelik, hiszen ez a dolga. :) Viszont úgy érzem, hogy ha szükség van még memóriára akkor nem szabadítja fel a megfelelő ütemben az op rendszer. Este, amikor tapasztaltam ezt a memória elfogyást, akkor mikor nagy nehezen sikerült belépnem ssh-n, kb 20 MB szabad memória volt, ezért gondolom ezeket. Mit gondoltok? Vagy mit csinálok rosszul?

Amúgy a hőmérséklet nagyon baráti, 50 foknál nagyobb értéket még nem láttam.

(#39822) cog777 válasza wopi (#39821) üzenetére


cog777
senior tag

A htop allapot teljesen egeszsegesnek tunik.

Alapertelmezesben a swappiness 60-on van (mint atlagos desktop rendszernel). Kb 2/3 - 3/4 telitettsegnel kezdi el a rendszer a lapozofajlt hasznalni. Szerintem olyan nincs hogy tele van a memoria es a lapozofajl nincs hasznalatban. (csak ha swappiness nagyon kicsire van allitva)

Tudnal csinalni kepernyofotot amikor elfogy a memoria? Szerintem nem az lesz a ludas.
Van egy angol leiras, de meg kell hogy mondjam, nekem is kicsit magas hogy mikor lapoz mert elegge dinamikusan van meghatarozva. Link
"So, if the system's distress value is low and swappiness is set to 60, the system will not swap process memory until 80% of the total RAM in the system is allocated"

[ Szerkesztve ]

HP ZBook Workstation A3000 - Linux Mint; Raspberry Pi4 - Raspbian

(#39823) Archttila


Archttila
veterán
LOGOUT blog

Nektek a Plex gond nélkül lejátszat az összes virágbolti Dolby Vision anyagot? Nálam csinál olyat, (DoVi SL vagy DL tök mindegy) hogy a DV filmeket HDR-ként indítja el, majd ha átváltom a hangot DTS-röl mondjuk AC3-ra, akkor a kép is átugrik Dolby Vision-re, de amint újra visszarakom a hangot DTS-re máris visszavált a kép is HDR-re...
Transcoding/felirat nincs beállítva. (de ettől függetlenül a transcoder quality-nek Make My CPU Hurt van kiválasztva, a background transcoding-nak pedig a Very Slow preset)
Szerintetek mi lehet a gond?

- Raspberry Pi 4 Arch Linux
- Plex Media Server (4.43.4) (1.20.4.3517)
- LG OLED CX (latest firmware)
- Back to the Future Dolby Vision DL

Codec HEVC    Bitrate 5244 kbps    Language English    D O V I E L Present true    D O V I Level 6    D O V I Present true    D O V I Profile 7    D O V I R P U Present true    D O V I Version 1.0    Bit Depth 10    Chroma Subsampling 4:2:0    Coded Height 1080    Coded Width 1920    Color Primaries bt2020    Color Range tv    Color Space bt2020nc    Color Trc smpte2084    Frame Rate 23.976 fps    Height 1080    Level 5.1    Profile main 10    Ref Frames 1    Stream Identifier 2    Width 1920    Display Title 1080p (HEVC Main 10 HDR)    Extended Display Title 1080p (HEVC Main 10 HDR)   

[ Szerkesztve ]

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#39824) geogabcsi válasza Aryes (#39816) üzenetére


geogabcsi
tag

Az ilyen Nespi házat szeretnék majd és ahogy látom ezeknek van power és reset gombjai amiket az alaplapra lehet kötni. Azt mondod, hogy nem gond, ha folyamatosan megy HALT állapotban?

[ Szerkesztve ]

(#39825) Aryes válasza geogabcsi (#39824) üzenetére


Aryes
nagyúr

Én ilyet nem mondtam. :Y
Valójában azt nem értem, miért kell kikapcsolni? 2W-ot ha fogyaszt idle-ben, HALT állapotban sem fogyaszt sokkal kevesebbet. :N Nálam két Pi2 teljesít szolgálatot mint médialejátszó, 0-24-ben bekapcsolva lógnak a tv mögött.
Nemcsak power és reset gombja van, hanem egy ACPI-hez hasonló kiegészítő áramkör is, ami ki és bekapcsolja a tápot.

[ Szerkesztve ]

(#39826) elmo válasza kutga (#39808) üzenetére


elmo
aktív tag

Nekem ez segített:

[pimylifeup leírás - wifi]

(#39827) body007 válasza geogabcsi (#39824) üzenetére


body007
addikt

Jaja nem kell kikapcsolni, inkább csináljon vmit amikor nem használod (torrent, otthon automatizálás, dns szerver, ...)

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#39828) jerry311


jerry311
nagyúr

Mikrotik passzív PoE-ről szeretném megtáplálni. (24 V)
Született az elmúlt években megbízható passzív PoE (HAT)?
Van kipróbált, ajánlott passzív PoE?

(#39829) Keem1


Keem1
addikt

Srácok, a Pi Zero W-met frissítettem a szokásos módon, láttam, ahogy feldobta, hogy eeprom-valami is van.
Nem figyeltem, nem láttam, hogy hol, de az update megszakadt valami miatt, majd ezután semmilyen parancsot nem fogadott el (érvénytelen parancs vagy ilyesmi).

Power on/off után már nem bootolt be, próbáltam másik kártyával, szűz rendszerrel is. A LED villogott, mintha bootolna, majd megállaopodott (és világít is folyamatosan), de semmilyen módon nem érhető el, gépre kötve sem.

Érdekesség, ha kiveszem a kártyát, géppel összekötve prüttyög a gép, és fel is dobja, hogy Broadcom XY csatlakoztatva (a Pi LED-je kikapcsolva ilyenkor teljesen).

Nincs micro HDMI kábelem (bár lehet holnap veszek egyet), de lehetséges, hogy meghalt szegény? Ha igen, ilyenkor valamilyen módon még vissza lehet hozni az élők sorába? :O

[ Szerkesztve ]

(#39830) Tal2


Tal2
tag

Sziasztok!
adott egy RPi4 4GB, docker, portainer és plex Server az egyik konténerbe telepitve. Hálózati SMB felmountolva, ahol a média tartalom van. Lejátszáskor meg alacsony CPU terhelés mellett is kb percenként a kliens tv pufferelni kezd. Pl 720-as MKV lejatszaskor is. Másik plex szerverrel nincs baja a kliensnek. Nincs előfizetés a plex Pass-ra. Van valakinek ötlete, mi lehet a gond? Egyik IT specialista barátom azt mondja, hogy egyszerűen kevés a Pi a plexhez. De annyian használják, csak van valami megoldás :R :R :R

(#39831) UberMutant válasza Tal2 (#39830) üzenetére


UberMutant
őstag

első körben kösd a PI-t és ha lehet a TV-t is kábelre.
második tipp, felirat ki.

[ Szerkesztve ]

(#39832) Tal2 válasza UberMutant (#39831) üzenetére


Tal2
tag

Tv és a pi is gigabit LAN-on van. Ha kikötöm a Pi-t, akkor nem fog a plex szerver futni... vagy hogy értetted a kikötést? A feliratot kiprobalom.

(#39833) body007 válasza Keem1 (#39829) üzenetére


body007
addikt

Nem akarlak elkeseríteni de kb. az egyetlen szoftveresen előidézhető kinyírás történt: eeprom írás közbeni hiba.

Valami hasonló szavakkal keresnék:
flash bricked raspberry eeprom

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#39834) UberMutant válasza Tal2 (#39832) üzenetére


UberMutant
őstag

mit mutat a plex szerver cpu terhelés oldalán lejátszás közben (jobb felül ekg ikon)?
traszkódolás van-e?

(#39835) Archttila válasza Archttila (#39823) üzenetére


Archttila
veterán
LOGOUT blog

Akkor nincs ötlet? Szerintetek miért nem transkódolja a DTS-t a Plex...?

Nov 12, 2020 08:49:07.281 [0xa7ff53b0] DEBUG - [Transcode] MDE: Selected protocol hls; container: mpegts
Nov 12, 2020 08:49:07.281 [0xa7ff53b0] DEBUG - [Transcode] MDE: analyzing media item 241
Nov 12, 2020 08:49:07.281 [0xa7ff53b0] DEBUG - [Transcode] MDE: Gru 3. (2017): Direct Play is disabled
Nov 12, 2020 08:49:07.281 [0xa7ff53b0] DEBUG - [Transcode] MDE: Gru 3. (2017): media must be transcoded in order to use the hls protocol
Nov 12, 2020 08:49:07.281 [0xa7ff53b0] DEBUG - [Transcode] MDE: Gru 3. (2017): selected audio stream is not the first audio stream and direct play stream selection is not enabled
Nov 12, 2020 08:49:07.281 [0xa7ff53b0] DEBUG - [Transcode] MDE: Gru 3. (2017): no direct play video profile exists for http/mpegts/hevc
Nov 12, 2020 08:49:07.281 [0xa7ff53b0] DEBUG - [Transcode] MDE: Gru 3. (2017): no direct play video profile exists for http/mpegts/hevc/ac3
Nov 12, 2020 08:49:07.281 [0xa7ff53b0] DEBUG - [Transcode] MDE: Gru 3. (2017): no direct play video profile exists for http/mpegts/hevc/dca
Nov 12, 2020 08:49:07.281 [0xa7ff53b0] DEBUG - [Transcode] MDE: Gru 3. (2017): no direct play video profile exists for http/mpegts/hevc/dca
Nov 12, 2020 08:49:07.282 [0xa7ff53b0] DEBUG - [Transcode] MDE: Gru 3. (2017): Audio Direct Streaming is disabled, so video's audio stream will be transcoded
Nov 12, 2020 08:49:07.282 [0xa7ff53b0] DEBUG - [Transcode] MDE: Cannot direct stream audio stream due to profile or setting limitations
Nov 12, 2020 08:49:07.282 [0xa7ff53b0] DEBUG - [Transcode] MDE: Gru 3. (2017): selected media 0 / 241
Nov 12, 2020 08:49:07.282 [0xa7ff53b0] DEBUG - [Transcode] Streaming Resource: Added session 0xaf631238:qat13ndhf3xrgt515xdmi5sn
Nov 12, 2020 08:49:07.282 [0xa7ff53b0] DEBUG - [Transcode] Streaming Resource: Reached Decision id=266 codes=(General=1001,Direct play not available; Conversion OK. Direct Play=3000,App cannot direct play this item. Direct play is disabled. Transcode=1001,Direct play not available; Conversion OK.) media=(id=241 part=(id=241 decision=transcode container=mpegts protocol=hls streams=(Video=(id=1208 decision=copy width=3840 height=2160) Audio=(id=1210 decision=transcode bitrate=774 encoder=aac channels=6 rate=48000))))
Nov 12, 2020 08:49:07.284 [0xa7ff53b0] VERBOSE - [Transcode] It took 0.0 sec to serialize a list with 1 elements.
Nov 12, 2020 08:49:07.285 [0xb11fe3b0] DEBUG - Completed: [192.168.1.160:56506] 200 GET /video/:/transcode/universal/decision?directPlay=0&directStream=1&directStreamAudio=0&protocol=hls&fastSeek=1&path=%2Flibrary%2Fmetadata%2F266&session=wl61otgtn4cbfkj4sowjdorz&mediaIndex=0&partIndex=0&mediaBufferSize=50000&hasMDE=1&subtitleSize=50&videoQuality=100&videoResolution=3840x2160&audioBoost=100&location=lan (9 live) GZIP 33ms 3510 bytes (pipelined: 4)

[ Szerkesztve ]

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#39836) -=lacko=-


-=lacko=-
csendes tag

Sziasztok, PI 4 + 2020-08-20-raspios-buster-armhf-full memória kártyáról elindul, majd a frissítés utáni reset, majd a recovery4.elf not found hibát dobja. Lenne valakinek tippje h mi lehet a gond?

(#39837) UberMutant válasza -=lacko=- (#39836) üzenetére


UberMutant
őstag

másik SD kártyával próbáld , vagy még jobb USB SSDvel

(#39838) -=lacko=- válasza UberMutant (#39837) üzenetére


-=lacko=-
csendes tag

szia 3 sd kártyával ill. usb-olvasóba helyezve is próbáltam, ugyanaz az eredmény.

(#39839) sztanozs válasza Archttila (#39835) üzenetére


sztanozs
veterán

Szeintem az lehet a gond, hogy az átvitelhez HLS-t használ, amihez pedig a videót át kell rakni MPEG2 TS-be. valószínüleg a szoftver nem képes a DTS-st úgy databolni, hogy megfeleljen a HLS előírásnak (10mp-es darabokra kell szétszedni), így átkódolja olyan formátumba, aminél erre képes.

Amúgy azt olvastam, hogy ha nem az elsődgehes audio csatorna van használva, a HLS-hez akkor is transcode kell, ha amúgy tudja a fogadó oldal az audio formátumot.

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#39840) 0519 válasza -=lacko=- (#39838) üzenetére


0519
senior tag

eeprom-ot frissítettél már rajta?
Ha nem, akkor próbáld meg a recovery-t megcsinálni a hivatalos oldalon lévő leírás alapján.
[link]

''Vígan ülünk tort azok fölött akik ellenünk törtek'' -Addams family

(#39841) Archttila válasza sztanozs (#39839) üzenetére


Archttila
veterán
LOGOUT blog

Igen ugy latom a logaban is panaszkodik a Plex, hogy nem az elsodleges audio van hasznalva. (ami egyebkent egy magyar AC3 hangsav)

A valaszodbol nekem az jon le, hogy gyakorlatilag a mindegy milyen hageszkoz, codec stb. van a rendszer ala telepitve, a transkodolast minden esetben a szerver vegzi. (mar amikor sikerul neki)

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#39842) sztanozs válasza Archttila (#39841) üzenetére


sztanozs
veterán

persze, transzkódolni mindig a szerver fog, nem a kliens. Igazából három dolog miatt transzkódol:
- ha nincs engedélyezve a direct stream
- ha nem tudja valamiért így átküldeni
- ha beállítasz korlátokat (kliens képesség, bitráta, stb)

[ Szerkesztve ]

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#39843) -=lacko=- válasza UberMutant (#39837) üzenetére


-=lacko=-
csendes tag

szia megoldódott :)) , a Raspberry Pi OS (32-bit) with desktop működik jól, nagyobb telepítő csomag pedig nem. Így feltettem a kisebbet majd hozzáadtam ami nekem kell.
Az epromot frissítettem korábban de nem az volt a baj.

[ Szerkesztve ]

(#39844) UberMutant válasza -=lacko=- (#39843) üzenetére


UberMutant
őstag

\o/

(#39845) lehella


lehella
senior tag

Sziasztok,
Openelec és Netflix felhasználók vannak köztünk? Rpi2-t használok friss LibreElec verzióval és Kodival. Felküzdöttem a Netflix plugint, pythonnal mindennel ami kellett. Nagyjából egy hétig nem volt gond a lejátszások során, tökre tetszett.
Egy ideje viszont mindenféle timeout hibát kapok. Az IPC-s timeout beállítást már használom. Egy Netflix vagy Kodi restart mindent megold, utána tudok egy videót nézni.Aztán ha végetér a videó, hibát kapok a menübe visszalépve és kb megint a restart a megoldás. Logban ilyet látok, valakinek szemetszúr valami esetleg?

2020-11-13 08:54:49.025 T:1155470208 ERROR: EXCEPTION Thrown (PythonToCppException) : -->Python callback/script returned the following error<--
- NOTE: IGNORING THIS CAN LEAD TO MEMORY LEAKS!
Error Type: <type 'exceptions.SystemExit'>
Traceback (most recent call last):
File "/storage/.kodi/addons/script.module.addon.signals/lib/AddonSignals.py", line 88, in onNotification
self._slots[sender][signal](_decodeData(data))
File "/storage/.kodi/addons/plugin.video.netflix/resources/lib/services/msl/msl_utils.py", line 61, in error_catching_wrapper
return func(*args, **kwargs)
File "/storage/.kodi/addons/plugin.video.netflix/resources/lib/utils/logging.py", line 164, in timing_wrapper
return func(*args, **kwargs)
File "/storage/.kodi/addons/plugin.video.netflix/resources/lib/services/msl/msl_handler.py", line 313, in release_license
get_esn())
File "/storage/.kodi/addons/plugin.video.netflix/resources/lib/utils/logging.py", line 164, in timing_wrapper
return func(*args, **kwargs)
File "/storage/.kodi/addons/plugin.video.netflix/resources/lib/services/msl/msl_requests.py", line 168, in chunked_request
self._post(endpoint, self.msl_request(request_data, esn, auth_data)),
File "/storage/.kodi/addons/plugin.video.netflix/resources/lib/services/msl/msl_requests.py", line 176, in _post
response = self.session.post(endpoint, request_data)
File "/storage/.kodi/addons/script.module.requests/lib/requests/sessions.py", line 581, in post
return self.request('POST', url, data=data, json=json, **kwargs)
File "/storage/.kodi/addons/script.module.requests/lib/requests/sessions.py", line 533, in request
resp = self.send(prep, **send_kwargs)
File "/storage/.kodi/addons/script.module.requests/lib/requests/sessions.py", line 646, in send
r = adapter.send(request, **kwargs)
File "/storage/.kodi/addons/script.module.requests/lib/requests/adapters.py", line 449, in send
timeout=timeout
File "/storage/.kodi/addons/script.module.urllib3/lib/urllib3/connectionpool.py", line 672, in urlopen
chunked=chunked,
File "/storage/.kodi/addons/script.module.urllib3/lib/urllib3/connectionpool.py", line 412, in _make_request
httplib_response = conn.getresponse(buffering=True)
File "/usr/lib/python2.7/httplib.py", line 1134, in getresponse
SystemExit
-->End of Python script error report<--
2020-11-13 09:02:22.389 T:1937065008 NOTICE: CVideoPlayer::CloseFile()
2020-11-13 09:02:22.399 T:1268769664 NOTICE: CVideoPlayer::OnExit()
2020-11-13 09:02:22.399 T:1268769664 NOTICE: Closing stream player 1
2020-11-13 09:02:22.401 T:1268769664 NOTICE: Waiting for audio thread to exit
2020-11-13 09:02:22.402 T:1195381632 NOTICE: thread end: CVideoPlayerAudio::OnExit()
2020-11-13 09:02:22.402 T:1268769664 NOTICE: Closing audio device
2020-11-13 09:02:22.434 T:1937065008 NOTICE: VideoPlayer: waiting for threads to exit
2020-11-13 09:02:22.455 T:1268769664 NOTICE: Deleting audio codec
2020-11-13 09:02:22.456 T:1268769664 NOTICE: Closing stream player 2
2020-11-13 09:02:22.457 T:1268769664 NOTICE: waiting for video thread to exit
2020-11-13 09:02:22.489 T:1178596224 NOTICE: thread end: video_thread
2020-11-13 09:02:22.491 T:1268769664 NOTICE: deleting video codec
2020-11-13 09:02:23.777 T:1268769664 NOTICE: Closing stream player 3
2020-11-13 09:02:23.906 T:1937065008 NOTICE: VideoPlayer: finished waiting
2020-11-13 09:02:23.906 T:1937065008 NOTICE: CVideoPlayer::CloseFile()
2020-11-13 09:02:23.906 T:1937065008 NOTICE: VideoPlayer: waiting for threads to exit
2020-11-13 09:02:23.906 T:1937065008 NOTICE: VideoPlayer: finished waiting
2020-11-13 09:02:24.067 T:1937065008 ERROR: Control 55 in window 10025 has been asked to focus, but it can't
2020-11-13 09:02:28.273 T:1298125696 ERROR: GetDirectory - Error getting plugin://plugin.video.netflix/directory/show/81071296/
2020-11-13 09:02:28.318 T:1937065008 ERROR: CGUIMediaWindow::GetDirectory(plugin://plugin.video.netflix/directory/show/81071296/) failed
2020-11-13 09:02:39.486 T:1268769664 ERROR: CPythonInvoker(214, /storage/.kodi/addons/plugin.video.netflix/service.py): script didn't stop in 5 seconds - let's kill it
2020-11-13 09:03:11.196 T:1220559744 ERROR: EXCEPTION: Invalid setting type

www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"

(#39846) Xenophobermn


Xenophobermn
csendes tag

Sziasztok!
Lenne egy régi PC-m, dual core2 2x2,5ghz, 4gb RAM, 256VGA. Ezt a PC-t használom jelenleg: openmediavault(debian) OS: nextcloud, ftp és samba megosztások, torrent kliens, plex media, webserver (főként tesztelési célra). Az jutott eszembe, hogy ezt a hangosan zúglódó PC-t kiváltanám egy raspberry PI 4 4GB-al, valami linux OS-sel. Szerintetek bírná ezt ez a kis kütyü? Csak saját célra használom a NAS-t, szóval nincs soksok felhasználó álltal leterhelve.
Ha igen, esetleg tippek?
Köszönöm szépen előre is! :DD

(#39847) _q válasza Xenophobermn (#39846) üzenetére


_q
addikt

Bírja, nekem 90%-ban hasonlóra 1 GB rammal elvan. Rasberry OS-re tettem fel az OMV5-öt.

(#39848) kets520


kets520
tag

Sziasztok Gyöngyös környékén keresnék
Valakit aki megtudná nekem azt csinálni hogy
Pi 3 hoz érintő kijelzőt föltudna programozni
VOLUMIO rendszerhez természetesen nem ingyen
Aki tud segíteni az kérem írjon privát üzenetet

(#39849) golya87 válasza ReFleXx (#39799) üzenetére


golya87
őstag

Még nagyon régen. Mi a problémád?

(#39850) Dißnäëß


Dißnäëß
veterán

Sziasztok, van egy Pi4/4G-m. Tudok rá varázsolni valahogy Kodit, illetve azalatt Netflix-et nézni ? Szülőknek szeretném összedobni a hétvégi házba, van ott egy 50-es régi (de kiváló) 1080p-s Panasonic plazma, wifi is adott. Melyik disztrót telepítsem az SD-re ehhez ? (Gondolom, nem a standard Raspbian-t). :R :R

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.