- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- eBay-es kütyük kis pénzért
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ZUK Z2 - Kicsi a bors, de erős!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igaz, de többnyire mobilra optimalizált oldalakat. Azért nem mind1, hogy pl. a m.prohardver.hu-t töltöd be, vagy a www-prohardver.hu-t.
Persze lehet rajta internetezni, de mindenkinek mások az igényei, elvárásai. Ugye alapból nincs pl. flash plugin (ami szerintem határozott előny, az imac-emen sincs fent.), de van akinek meg anélkül nincs internet.
-
RoundRobin
aktív tag
Már elküldtem a rendelést, úgy, hogy mindegy..
Találtam is egy linket, ami kissé elbizonytalanított:
https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?f=28&t=100992
De végigolvasva, azért nem olyan szörnyű a helyzet.
Tulajdonképpen szinte mindegy, mivel vettem volna másik pi-t mindenképpen. Csak lehet, hogy inkább a B-ből, amit én 5 kHUF-fal olcsóbban tudtam volna beszerezni.
Az egészet úgy képzelem el, hogy a debian-t újrafordítom, de minden fölös library-t kihagynék belőle, csak és kizárólag böngetésre optimalizálnám az egészet.
Összességében arra lettem volna kiváncsi, hogy mit várhatok el -az én esetemben 5 000 pénz pluszért - cserébe.
Az tény, hogy a B-nél lassabb nem lesz, ezt már önmagában a dupla mennyiségű RAM garantálja, azt nem tudom csak, hogy a plusz 3 mag mennyit tol a műveleti sebességen. De hát, majd meglátjuk.
Azért vetődött fle kérdésként az egész, mert azzal, hogy egy oldal nem x sec, hanem x pusz y sec alatt töltődik be, ahol y az x-nek csak töredéke, hát úgy nem biztos, hogy megéri a plusz kiadást, legalábbis erre a célra. -
RoundRobin
aktív tag
A barátnőmnek csinálnám meg, mert sokkal kényelmesebb a TV-n, 1980 x 1020-as felbontásban böngészgetnie, mint tableten, vagy notebookon, a 8, vagy 12 collos kijelzőn.
Alapvetően a B-s is megfelelt, de elég lassan tölti be az oldalakat. Nincs igény szélvész gyors betöltésekre, mert egy-egy oldalt általában végig is olvas, többnyire ismeretterjesztő oldalakat keres, youtube, vagy hasonló nem nagyon játszik, de a jelenlegi állapotnál azért lehetne smooth-abb.))
-
válasz
RoundRobin #12995 üzenetére
Internetezésre nem feltétlen jó választás.
-
RoundRobin
aktív tag
Remek!
Köszönöm a hozzászólásokat. TV-t okosítanék vele (internet, böngészés), alapvetően a B-s is megfelel a célra de nagyon éppen csak hogy..
Tartottam tőle, hogy a 4 mag nem hoz jelentős sebesség-növekedést, mármint hogy a szoftver, az opre nem használja ki azt érdemben, de ezek szerint fölös volt az aggódásom. Akkor asszem rendelek is a p2-ből egyet. Így legalább felszabadul a B-s is, egyéb célokra.))
-
layerke
aktív tag
válasz
RoundRobin #12992 üzenetére
Nagyon látványos szvsz. Egy bizonyos java-s szerverprogram xbian alatt futtatása az előző málnán minimum 22-24% procit használt, most ugyanez a program 5-6%-kal megelégszik. Én ezen tudom lemérni, természetesen a boot idő is rövidebb, de soha nem mértem másodpercre semmit, pusztán érzésre mondom, hogy szerintem sokat gyorsult.
-
HaZse
őstag
válasz
RoundRobin #12992 üzenetére
Igaz, nekem nem volt rpi-m, de másoknál láttam futni és azt kell, hogy mondjam, sokkal gyorsabb az egész.
-
RoundRobin
aktív tag
Azt szeretném kérdezni azoktól, akik pi2-t használnak, hogy a pi b plusz-os verzióhoz képest mennyire látványos a sebességkülönbség?
Boot up, port kezelés, applikációk futása, stb.Köszi a választ..
-
-
-
melan
senior tag
válasz
Arolotifar #12984 üzenetére
Még két apró kérdés:
ha külső winyó van rajta, akkor azt állandóan pörgeti, vagy, ha csak be akarok róla olvasni valamit (azaz, ha állandóan bekapcsolva fut, akkor folyton megy a wincsi)
a másik, hogy ha hálózaton (NAS) tárolom a filmeket, akkor mennyire gyors a menü/böngészés? (úgy gondolnám, hogy az kellően gyors, mivel magán a málnán tárolja a metaadatokat, és csak lejátszáskor tölt, mikor eléri a filmet) -
melan
senior tag
válasz
Arolotifar #12982 üzenetére
Én is az Asus Oplay kiváltását tervezgetem... milyen távirányítót/légegeret ajánlotok hozzá? Vagy elegendő a TV távirányítója is? (nekem Samu 650C van, ami elvileg támogatja az Anynet és Hdmi-Cec -et)
-
Arolotifar
őstag
válasz
betyarr #12981 üzenetére
Nálam hálózati médialejátszóként működik (oepnELEC+Kodi). Érdemes feltenni rá a Movie Sharkot is [link] (egy kolléga ajánlotta itt a topicban). Asus O!Play Mini Plus médialejátszót cseréltem le a Pi2-re.
Egy laikus ismerősömnek is beállítottam egyet, az elmúlt 2 hétben még nem szólt, hogy gondja lenne vele -
betyarr
veterán
feltenném itt is a kérdésemet,hiszen mégiscsak ez a saját totyikja:
készülök összetenni egy raspi pi2-őt openelec-el egy ismerősömnek hálózati játékos gyanánt.érdeklődnék,hogy ha beállítgatom neki amit kell és megmutatom a kodi kezelését,akkor nem kér további supportot a dolog?az ismerős totál láma hozzá és nem szeretném ha problémákba ütközne.
illetve én is gondolkodom,hogy a meglévő himedia 910-es kínai médiajátékos csodámat leváltanám pi2-re,ha tényleg annyira jól használható,mint azt sok helyen olvasni lehet.
nem azért cserélném le,mert úri kedvem úgy tartja,csak azért mert a kínai csoda valamiért alapból rosszul méretezi a képet és mindig állítgatni kell,hogy a megfelelő jelenjen meg.na meg a kodi adta plusz lehetőségeket is szeretném kihasználni.tehát röviden:
1. kérdés: láma ismerősnek pi2 mehet simán hálózati médiajátékosnak,avagy nem?
2. kérdés: érdemes-e lecserélnem a saját meglévő hálózati játékosomat erre a málnára?totál kiváltaná?nincsenek nyűgjei?köszönöm előre is a hozzászólásokat!
-
layerke
aktív tag
Gyors kérdés:
Mitől lehet az, hogy xbian van a pi2-n és egyszer lefagyott, áramtalanítás majd visszaindulás után pedig egy rakás beállítás elveszett, pl kinézet, webes felület beállítása, nyelv, stb. Médiatár és hálózati beállítások és kiegészítők jók maradtak. Tapasztalt valaki már ilyet?
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Celtis #12976 üzenetére
Nekem sokat javított annak idején - akkor még analóg hangot használtam, az már nem ropogott tovább és a basszusok is megjöttek rendesen.
A kondi természetesen nem teljes tápkimaradást pótol, de a fellépő impulzus szerű hirtelen terhelések ellen a PI oldalon kompenzálja a vezeték hirtelen megnövő dinamikus ellenállását. Minél nagyobb értékű annál jobb. Nálam a lényeg az volt: beférjen a nyák fölötti szabad területre, így nem akadályozta a normál házat sem. Egy 1000μF/25V -os fért be kopp nélkül (nem volt nagy választék itthon).
-
Celtis
veterán
Mielőtt nekiestek a pákával, felhívnám a figyelmet, hogy a kondenzátor legfeljebb nagyon rövid idejű áramigényt tud kielégíteni. Magyarul kicsit kisimítja az impulzusokat, szűri a zavart, de az alacsony feszültség, és a képernyőn megjelenő színes négyzet ellen semmit nem ér.
Egy 1000uF-os kondi 1A-es áramot 5V-on, fél volt feszültség eséssel kereken 0,5 ms-ig bírja.
Ha a tápba nincs fixen beépítve a kábel, hanem egy USB aljzat van rajta és a Pi-hez egy szabványos micro USB-s telefon töltő kábellel csatlakozik, akkor első körben a kábelt kell cserélni.
-
Használ valaki BMP2PNG-t? Istennek sem tudom lefordítani Pi-re. Mindig hiányol valamit, próbáltam már a libpng, zlib source-ot mellé másolni, libpng-t frissíteni, régebbi verziót is próbáltam. Megpróbálná valaki lemakeelni, pls., hogy nem csak én vagyok-e béna? B verzió, Raspbian.
-
tvamos
nagyúr
válasz
wassermann #12967 üzenetére
Mekkora kondi kell oda? Egy 10 uF kerámia elég lehet? Az ott az 5V?
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Kicsirics77 #12970 üzenetére
Igen, egy kellőképp vastag - kis ellenállású - összekötő vezeték is segít legtöbbször.
A feljebb mutatott kondenzátoros megoldás, pont a hirtelen áramfelvételek, vacak kábel okozta feszültségesését kompenzálja a PI-oldalán.
-
ruan
tag
válasz
wassermann #12967 üzenetére
Köszi, kicsit idegen tőlem ez a fajta megoldás, és mivel 1e ft-nál olcsóbban rendeltem ebay-ről egy jó, 2000 mAh-ás töltőt, (kimondottan pi-hez is ajánlották) ha az nem válik be akkor még szóba jöhet a forrasztásl
-
wassermann
Topikgazda
-
ruan
tag
Sziasztok,
LG webos után mondom, hogy marha jó egy Kodi-t futtató pi2, imádom.
Viszont feltűnt hogy a jobb felső sarokban egy szívárványos négyzet, és az utóbbi időben a piros led is néha pislákol, jól sejtem hogy, alacsony feszülség, volt miatt lehet, és egy erősebb táppal kellene használnom? Jelenleg egy régi noname töltőről megy.
Helyi videófájlokat szépen gond nélkül lejátszik, egyedül a youtube alkalmazásnál csinálja ezt, ami kicsit (lehet csak emiatt) néha crash-el.
Csak egy kis idő után eszméltem rá hogy youtube-on egyáltalán nincsenek reklámok (bezzeg web-os en..., át lehet ugrani) elég kellemes
Kíváncsi leszek mi lesz, ha később esetleg fizetős lesz a youtube, amit egyre inkább emlegetnek. -
Soderes
senior tag
Azt hiszem úgy lesz, kap egy 2A hálózatit és 2A USB hub-ot és akkor mindenre elég.
ODD próbált már alaki?
Működik vele? -
Üdv megint!
Találtam egy ilyet: [link]
Valaki, aki nem félti az adatokat az sd kártyán és van kedve tesztelni pls nézze meg ez jó e pi2-n. Köszi!
2. Asszem meg van a hiba a pi2-es pifm rádióval kapcsolatban. Ugyan a pi2-n (ahogy fentebb egy fórumtárs is írta) a 26-osig nem változtak, viszont a memória-beli azonosítójuk megváltozott. Asszem erről: 0x20000000 ---> erre: 0x3F000000
Sajnos sehol sem találom, hogy ezt az "id"-t hol tudom átírni...
Ezek a források:
"I changed the memory adress from 0x20000000 to 0x3F000000 like you said. I compiled with g++ -std=c++0x pifmc -o pifm now sometimes when switching I get a signal but no audio it seems random. Maybe I need to change some more I have no idea where to begin" (ez egy hsz itt)
Ez pedig a PiFm oldaláról van:
"The python library calls a C program (provided both precompiled and in source form). The C program maps the Peripheral Bus (0x20000000) in physical memory into virtual address space using /dev/mem and mmap. To do this it needs root access, hence the sudo. Next it sets the clock generator module to enabled and sets it to output on GPIO4 (no other accessible pins can be used). It also sets the frequency to 100.0Mhz (provided from PLLD@500Mhz, divided by 5), which provides a carrier. At this point, radios will stop making a "fuzz" noise, and become silent."
Valakinek van ötlete mit kell még átírnom?
-
-
-
Celtis
veterán
válasz
Soderes #12954 üzenetére
Nekem a gyakorlatban nem vált be. Openelec AEON NOX alatt a médiatárban a borítók kb. 1db/s sebességgel töltődtek be. Átrakva a rendszert egy pendrive-ra 5-10-szer gyorsabb lett ez.
A random 4k read vagy mi a franc, ami a gyenge paraméterre ezeknek az SD kártyáknak.
Hozzáteszem, hogy a pendrive 16GB-os kingston volt. Vettem egy ugyanolyan szériás 8GB-os pendrive-ot az megint olyan lassú mint a bűn. Sok benchmarkot csináltam meg leveleztem a kingstonnal, de a vége az, hogy ezek ennyit tudnak. Örülj, ha jót fogsz ki. -
Soderes
senior tag
Sziasztok!
Újonc vagyok a Raspberry PI témában.
Szeretnék venni PI 2 nemsokára, most gyűjtöm hozzá a cuccokat össze.
Media Center lesz belőle.Volna pár kérdésem :
Vettem egy Kingston SDHC Class10 16GB microSD kártyát. Ez elegendő az op. rendszernek vagy érdemes nagyobbat venni?
Mivel majd később külső HDD és egy külső ODD megy rá USB-n keresztül, mekkora táp kell neki?
Én úgy 5V/3A vagy 4A gondoltam.
Köszi a válaszokat!
-
-
Gyula84
veterán
most látom RDS jelet is lehet küldeni igaz nekem csak 1es PI-m van
-
Na, találtam egy ilyet: [link]
Akkor most ezzel sima ügy?
-
válasz
Kicsirics77 #12943 üzenetére
Nagyon remélem. Egyébként nem nagy ördöngősség. Csak át kell írni mondjuk gcc editorral a fájlokban a pi gpioit a pi2ére. Valahogy el kéne érni a fejlesztőt, mert nem érek rá moddolni a kódot. De hátha vkinek a fórumban van rá ideje, azt rám gondol.
-
válasz
Kicsirics77 #12941 üzenetére
Szia!
Nekem sem ment rasppi2-n. (Jó lenne ha menne rajta...) De a sima 512-es ramossal ment. Leszedtem a linkelt oldalról a modult, kicsomagoltam az asztalon egy mappába, nyitottam egy terminált, azt beírtam, h sudo ./pifm sound.wav . Azt utána végigtapogattam a pineket a pi-n és amikor a helyes pin-t megfogtam megszólalt a rádió. Aztán egy csiptetős kábelt raktam arra a pinre és woilá!
-
Köszönöm Mindenkinek! Most összehorkásztam az összes rádiót a lakásban.
(hú a feleségem arcát láttátok volna) Már csak azt kéne megoldanom, hogy egyfajta playlistként szóljon a zene. Az meg valszeg az lesz, h összevágom az összes zenémet wavba. Köszi még 1x!
Ui.: Úgy tervezem, hogy berakom a kocsimba a pi2-5 egyfajta szórakoztató eszközként.
-
-
válasz
wassermann #12934 üzenetére
Köszi!
Egyenlőre akkor kipróbálom ezt a GPIO-s cuccot. Ehhez milyen kábel/csati kell/hol lehet ilyet beszerezni BP-n? Illetve a rádión hanyas frekvencián tudom hallgatni? Kb mennyi a hatótávja?
Tudtok ajánlani valami usb-s transmittert?
Ja és úgy sejtem a régi pi-n a 7-es PINre kellett kötni. Pi2nél is ugyanez a helyzet?
-
válasz
azbest #12932 üzenetére
Sziasztok!
Szeretnék csinálni egy rádióállomást a pi2 segítségével. Azt szeretném vele elérni, h a konyhai FM rádióra streamelje a zenéket. Megoldható ez? Sajnos tök noob vagyok ehhez, úgyhogy pls részletesen írjátok le mit kell hozzá venni, mi kell hozzá stb.
Örök hálám!
Ui.: Bocs... Ez nem válasznak ment...
-
azbest
félisten
válasz
JohnnyX #12930 üzenetére
vagy az egész kártyáról csinálsz mentést (dd linuxon vagy win32diskimager) és kiírod a 8GB-osra. Aztán egy linuxos gépen gparteddel átméretezed az új kártyán a felhasználó particióját, hogy kitöltse.
Ha nem openelec hanem rendes linuxos rendszer, akkor a 8asra kiírás után a rendszeren lévő raspi-config neműben is van hely kitöltése opció.
-
JohnnyX
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kerdesem, hogy egy 4gb-os sd kartyarol at lehet valahogy pakolni a mar regen belakott, pluginelt rendszert 8gb-osra?
A 4gb-os cl4-es, a 8-as meg 10-es, gondolom kicsit gyorsabb lenne.
Kerdezem azert, mert nem lenne jo ujratelepitgetni mindent.Elore is koszonom!
-
azbest
félisten
válasz
macilaci78 #12926 üzenetére
Azt meglehet, hogy az armos környezetet emulálod. Ez kb a radpbian is lehet, de talán kernelből is másikkal és természetesen semmilyen raspi specifikus hardver nincs. Ez kb a szoftweres környezet chrootja, ami programok buildelésénél tud hasznos lenni [link]
-
macilaci78
nagyúr
Azt meg lehet csinálni, hogy Win7 alól indítok/emulálok egy Rpi2-n futtatott linuxot (3.18-as kernel)?
-
[Misel]
tag
válasz
#53314048 #12923 üzenetére
DS:homerseklet:GAUGE:1200:U:U \
DS:paratartalom:GAUGE:1200:U:U \
DS:legnyomas:GAUGE:1200:U:U \itt ugye három adatot adsz meg, a grafikonon viszont csak két értéket rajzolsz:
DEF:a=meresek.rrd:homerseklet:AVERAGE \
DEF:b=meresek.rrd:paratartalom:AVERAGE \
AREA:a#00CF00:"homerseklet" \
LINE1:b#002A97:"paratartalom"nem vagyok benne biztos, hogy emiatt nem megy, de első körben ezt vettem észre
-
törölt tag
Sziasztok!
Adatbázisba szeretnék rrdtool-al menteni és grafikonokat kiírni, az adatok: hőmérséklet, páratartalom, légnyomás. Cron-al egy python script 15 percenként lefut, ennyi idpnként olvas ki.
Eddig sikerült eljutnom:
rrdtool create meresek.rrd \
--step 600 \
DS:homerseklet:GAUGE:1200\
DS:paratartalom:GAUGE:1200\
DS:legnyomas:GAUGE:1200\
RRA:AVERAGE:0.5:1:288rrdtool update meresek.rrd N:27:47:999931
rrdtool graph /mnt/hdd0/pic.png \
--imgformat=PNG \
--end=now \
--title="teszt1" \
--rigid \
--base=1000 \
--height=96 \
--width=400 \
--lower-limit=0 \
--vertical-label="teszt" \
--slope-mode \
--color "BACK#4095FF" \
DEF:a=meresek.rrd:homerseklet:AVERAGE \
DEF:b=meresek.rrd:paratartalom:AVERAGE \
AREA:a#00CF00:"homerseklet" \
LINE1:b#002A97:"paratartalom"Az generált grafikonom egy tök üres marad. Csak ssh-n futtattam le a parancsokat.
Mi a gond?
-
dugesz77
őstag
Nem tudom nálam mi okozhatta. Háromféle kábel , három os rendszer több verzióban, config szerkesztés, tv és kodi menü többszöri áttúrása ,állítgatás.
Nálam azért volt egyből a tv-re kötve ,hogy az erősítőnek ne keljen mennie állandóan. Estére elég volt a tv hangszórója ha meg kell az "erezd el a hajam" akkor az erősítőt bekapcsoltam. Mindegy, szerencsére most így jó. -
HaZse
őstag
válasz
macilaci78 #12916 üzenetére
Annó nekem is volt ilyen felbontásó Pana TV-m. Próbáld meg 1280x720-as felbontásra állítani.
Nekem az a felbontás vált be.
-
azbest
félisten
válasz
macilaci78 #12916 üzenetére
Próbáljátok kézzel megadni a felbontást és képarányt [link]
Az is lehet hogy a pc üzemmódot a tv menüjében kell állítani natívra. -
golya87
őstag
válasz
bucihost #12913 üzenetére
Openelec 6 bétára frissítve tapasztaltam, hogy a zenék alatt nincs vizuális megjelenítés. Ma reggel konstatáltam, hogy ezt a részt is plugin-be "szervezték" ki. Így ha a beállítások/audio/lejátszás fülön kikapcsolod a vizuális megjelenítést, akkor csak egy fekete képernyőt fogsz kapni, ha eltűnik a vezérlősáv.
-
Laca0
addikt
válasz
dugesz77 #12875 üzenetére
Nekem is volt hasonló konfigom és semmi baj nem volt a tévével.
Amúgy is úgy javasolt, hogy a media lejátszó az erősítőbe legyen kötve, ha van ACR.
Így a tévé hangját is ki tudod tenni az erősítőre ugyanazon a kábelen.
A késleltetés is jobban le van kezelve, nem fog csúszni a kép meg a hang. -
VodaDroid
csendes tag
Sziasztok! Kezdő rpi2 felhasználóként lenne kérdésem.Elsösorban médialejátszónak használom tv re kötve hdmin. A forumot olvasva sikeresen felraktam,beállítgattam a kodit licenszeltem stb. ami nélkületek nem ment volna ilyen egyszerüen. Viszont smbn a nasról lejátszott nagy felbontásu filmek akadoznak ezért kiprobálom az osmc renszert is .Telepités ok a kérdés az,hogy ezen hogy kell az mpeg llicenszeket regisztrálni,az rpin az usb áramot megemelni egy plussz hddhez ,mit érdemes még piszkálni,hogy stabil gyors rendszer legyen? Putty fix ip van, nem muszáj részletes leirás (bár jó ha van a forumon) elég lenne pár hasznos link az utmutatásokhoz. Köszönöm
-
macilaci78
nagyúr
Van egy kis gondom az RPi2-vel.
A megjelenítő egy korosabb Panasonic tx-p42c10e TV, ami google barátom szerint 16:9 képaránnyal tud 1024×768 felbointást.
Az RPi2 szerint pedig 1184×624-es felbontásom van, ami hát nem tökéletes...Raspbian + Wheezy ez most épp, de Noobs és OpenELEC alatt is ugyanez.
-
dugesz77
őstag
válasz
Warter #12907 üzenetére
Köszi. Ez tényleg sokkal használhatóbb.
Én is csak ajánlani tudom a Nillkin kábelt. Tudja a 2 Ampert ,fogásra kialakításra is minőségi kábel.
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Noh felraktam az OSMC-t, így már nagyon baba a kodi végre.
Aki használ enigma2 streamet, az melyik kiegészítőt használja? Enigma-tv kiegészítőt nem bírom életre kelteni sehogyan sem....?
Továbbá valahol beállítható, hogy az alap nézet lista mondjuk poszter legyen?
Kábel: ha ellátogatok az ebayes kütyük topicjába mindenki a nilkin nevezetű kábelt és töltőt ajánlja....
Köszönöm
-
dugesz77
őstag
válasz
Warter #12905 üzenetére
Igen az Androidos App nálam elég háklisan működik. Nem léptet számot, lefagy, ha nyomok egy vissza gombot visszadob a program legelejére ip cím beírásig.
-
dugesz77
őstag
válasz
huliganboy #12880 üzenetére
dgyuri0123:
Semmi gond. Én a Volumio-t probálgattam. Mondjuk én sima Hdmi-n etetem az erősítőt. Én azért annyira nem vagyok kibékülve vele. A hang az teljesen jó így is de az androidos app az nem tetszik. Fagyogat és nekem egy kicsit logikátlan. Próbáltam telefonról is meg tabletről is, ugyan az. Viszont ki kell emelni a spotify integrációt. Az elég jól meg van csinálva benne.
huliganboy:
Mivel "gond" volt a hanggal lepróbáltam az összes nagy rendszert stabil/beta/régebbi kiadásokat. Nálam a Xbian vált be a legjobban.Gyors,keveset gondolkodik,pöpec az egész. Az egyik legjobb skin hozzá az Amber. Könnyű telepígetni (superrepo alapból rajta van). Leglassúbb és nekem átláthatatlan az alap skinnel a OSMC. Persze a skin cserélhető de én döcögősnek érzem az Xbian mellett. -
Szerintetek ez jó lehet PI-hez?
KOPPLA 3 portos USB töltő"3 USB ports.
Voltage USB ports: 5Vdc.
Current USB ports in total: Max. 3400mA.
Current per USB port: Max. 2400mA." -
Froclee
őstag
arra viszont van tippetek, hogy 2A töltővel miért van szivárvány külső winyóval (WD 500gb)? nem elég neki az 1 hub?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC Alaplap + Intel Core i7-8700K
- Kezdő Gaming PC - MSI 390, i7 8700K, RX Vega 56, 16 GB RAM
- GIGABYTE Z390 M Alaplap + Intel Core i7-9700K + Be Quiet! SHADOW ROCK 2
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest