- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
félisten
válasz
Celtis #13299 üzenetére
Fene tudja, biztosra mentem. Szvsz a custom setting kikapcsolása oldotta meg a problémát, de nyugodtabb vagyok hogy kézzel is átírtam mindent.
MOD
Most azon bosszankodom hogy ha a számítógépen lévő képeket tartalmazó mappámat smb megosztom, belépve nagyon lelassul majd le is fagy a készülék. -
kutga
félisten
válasz
Celtis #13275 üzenetére
Megcsináltam.
Először a grafikus felületen letiltottam mindent ami Transmission. A kliens beállításainál (még mindig a grafikus felületen) beállítottam a mappákat (minden esetben fontos a kis- és nagybetű, nem mindegy), ÉS ugyanitt kikapcsoltam a custom config fájlt.
Ezután ssh-val belépsz a Pi-re (felhasználó: root, jelszó: openelec).
cd /.kodi/addons/service.downloadmanager.transmission/resources
A mappában kiadod a nano settings.xml parancsot.
Az alábbi sorok érdekesek, ezek alap tartalmát kell megváltoztatni, a célmeghajtónak megfelelően (esetemben /var/media/MyPassport/Torrent):
<setting id="TRANSMISSION_DL_DIR" type="folder" label="3121" value="" default="/var/media/MyPassport/Torrent" />
<setting id="TRANSMISSION_WATCH_DIR" type="folder" label="3122" value="" default="/var/media/MyPassport/Torrent" />
<setting id="TRANSMISSION_INC_DIR" type="folder" label="3123" value="" default="/var/media/MyPassport/Torrent" />Ismét, fontos a kis- és nagybetű, nem mindegy.
Miután megvan, Ctrl+X-szel kilépsz, Y a mentésre, majd Enter. Visszalépsz a gyökérbe (cd ..)
Ezután cd /storage/.cache/transmission
A mappában kiadod a nano settings.json parancsot.
Az alábbi sorok érdekesek, ezek alap tartalmát kell megváltoztatni, a célmeghajtónak megfelelően:
"download-dir": "/var/media/MyPassport/Torrent",
"incomplete-dir": "/var/media/MyPassport/Torrent",
"watch-dir": "/var/media/MyPassport/Torrent",Miután megvan, Ctrl+X-szel kilépsz, Y a mentésre, majd Enter. Kiadod a reboot parancsot, grafikus felületen indítod a klienst.
PC-ről webböngészővel belépsz az eszközre (pi ip:tm port), hozzáadod a kívánt torrentet és megy a dolog. A korábban letöltött anyagokat is felismeri, mehet a seed.
-
bucihost
senior tag
válasz
Flowtation #13294 üzenetére
az viszont lehetséges, hogy nem tud már a "rendszerbe" írni, és azért akadnak a friss médiák.
Settings --> Video --> Clean Library <<< azt hiszem itt
-
Flowtation
őstag
válasz
bucihost #13293 üzenetére
Nem tudom,h miért lenne rossz a kódolás, amikor kiderült ez a probléma egy bizonyos filmnél, akkor letöltöttem az összes lehetséges verziót a filmből, de ugyanaz mindnél, illetve olyan is akad ami régebben ment, csak valamiért letöröltem. A másik amit észrevettem viszont az, h az sd fullra tele van, lehet, h ezèrt nem tud filminfot letölteni? Gondolom, h az adatbázis van tele, hogys lehet kitakaritani?
-
bucihost
senior tag
válasz
Flowtation #13292 üzenetére
kódolás miatt pl, de 85%-nál még van tartalék.. szóval azért nem kellene még neki "rosszalkodnia".
- Az új filmek milyen kódolással vannak ellenben a régiekkel? nem lehet hogy az új filmek kódolása nem tetszik a PI nek?
-
Flowtation
őstag
-
bucihost
senior tag
válasz
Flowtation #13279 üzenetére
Oké, de nem lehet h ott szállt el valami? hálózat vagy stb?
- más eszköz akadás mentesen játssza a filmeket a nasokról?
- amikor Pi-n akad a film, akkor a proci / ram használat hogy áll?
esetleg hőfokot is nézz, lehet túl melegszik és vissza veszi az órajelet (ebben nem vagyok biztos, nem tudom képes e rá a PI)?hirtelen több ötletem nincs
-
Celtis
veterán
Kodi default billentyű kiosztás
Kodi egyedi billentyűk beállítása és segédlet a lehetőségekhezTovábbá ha beállítod a preferált nyelvet, akkor nem kell az audio menüt lejátszás közben turkálni.
-
Horvi
őstag
válasz
yossarian14 #13285 üzenetére
Hali,
Nekem az a cisco csoda van amit a T ad, a RPi-ben pedig ha jól emlékszem egy ilyen stick van.
A probléma úgy jelentkezik, hogy az aktuális képkocka merevedik ki tehát nem fekete képernyő van.
-
yossarian14
tag
Asus RT-N18U routerrel és TP-LINK TL-WN822N wifi vevővel nálam Full HD filmek esetén sincs gond, pedig az xml fájlba se nyúltam bele. Két falon keresztül megy a jel és elég sok WiFi van a környéken.
Az akadás nálad hogy jelentkezik? Fekete képernyőt kapsz, vagy az aktuális képkocka merevedik ki?
-
Horvi
őstag
válasz
Kicsirics77 #13283 üzenetére
Kösz a választ neked is. Pedig reménykedtem. Akkor úgy látszik marad a kábel.
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Valaki tapasztalt már olyat .mkv filmek lejátszásánál, hogy megakad a film pár másodpercre aztán megy tovább?
A rendszer kb így néz ki:
A film egy 2,5"-es vinyón van megosztva samba megosztással. A vinyó egy BPi-re van kötve. A router switch része gigabites. Arra csatlakozik wifivel egy RPi B modell amin a legújabb openelec van. Ezen játszanék le egy 1080p-s .mkv filmet.Egy másik kérdés, hogy openelecben melyik billentyűvel/gombbal lehet előhozni a hangválasztó menüt?
Mert próbálgattam és azt Istennek nem akart menni.Ha valakinek van valami ötlete kérem ne tartsa magában.
Előre is köszi.Üdv,
Horvi -
bucihost
senior tag
válasz
Flowtation #13270 üzenetére
honnan játssza le a fájlokat? hálózat vagy külső tároló?
-
Flowtation
őstag
válasz
Flowtation #13270 üzenetére
Üdv!
Nekem tudnátok esetleg segiteni a fenti problémára?Köszönöm!
-
Celtis
veterán
Beállítások/kiegészítők/engedélyezett kiegészítők -> kikeresed a transmissiont -> letiltás.
Ezzel tuti leáll.
Ugyanebben az ablakban lehet az addont konfigurálni is. Nem tudom milyen beállítási opciók vannak, de a foldereket nem lehet itt beállítani?Egyébként az indító-leállító script is az addon saját folderében van, azaz /storage/.kodi/addons/ ...
A transmission nagyon jó kliens, kár megfutamodni.
-
bucihost
senior tag
Pedig (legalábbis szerintem) a TM a legjobb. Én speciel egy linuxot futtató nason használom, a "kliens" gépeken meg TM remote van. (a pi/kodi pedig a nasról szedi a filmeket, zenéket, stb). Tökéletesen működik. Ha haza érek ránézek én is, hogy Kodival miként is muzsikál(hat).
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Rpi b+-om van. Az a gondom vele, hogy egy ideje, kb két hete, hiába teszek át bármilyen filmet, nem játssza le rendesen, ilyen kockás, meg szétesett a kép, élvezhetetlen. Ugyanakkor ha rámegyek a videók könyvtárra és az új tartalom keresése parancsot választom, hogy legyen film info, azokat sem találja meg. Kézi keresésnél cim alapján megvan, de azt irja, h nincs információ. Mi lehet a gond? A régebben felmásolt filmekkel nincs gond, csak amiket mostanában tettem át. (avi, mkv, mindegy) De semmi frissités vagy ilyesmi nem volt, legalábbis tudtommal, kodi fut rajta.
Szerintetek mi lehet a gond?
Előre is köszönöm a választ!
-
válasz
Mr Dini #13267 üzenetére
Itt kell lennie a fájlnak:
/storage/.cache/transmission/settings.jsonCd-z fel ebbe a könyvtárba: /storage/.xbmc/addons/service.downloadmanager.transmission/bin/ , majd add ki a ./transmission.stop parancsot. (Lehet, h nem ez már a mappaszerkezet... Már naon rég volt dolgom kodival. Raspbiant használok, ez csak a régi kártyám, amit most halásztam elő direkt neked.
)
Ha leállt a tm, utána szerkeszd a konfigot, majd a fenti commandból cseréld le a stopot startra!
-
Incomplete dir tökmind1, h be van e rakva, v sem! Attól ugyanúgy felismeri.
Nekem a nason deaktiválni kellett a cuccot, mikor szerkesztettem.
Keress rá a fentebb írt find paranccsal, hátha nem csak 2 van. Pl nálam 4...
2. Nézd meg a jogokat a mappán és, h sikerült e egyáltalán módosítani a fájlt!
-
Celtis
veterán
Nekem a NAS-on fut a transmission, így pontos útmutatót nem tudok adni Openelec alatti beállításhoz, de alapvetően a settings.json fájlt kell szerkeszteni.
Sejtésem szerint a ....userdata/addon_data/... folderben lesz.incomplete-dir: String (default = default locations) Directory to keep files in until torrent is complete.
incomplete-dir-enabled: Boolean (default = false) When enabled, new torrents will download the files to incomplete-dir. When complete, the files will be moved to download-dir.Szóval szerintem a "incomplete-dir-enabled": false, beállítás lesz a megoldás.
-
-
kutga
félisten
válasz
martinkeet #13262 üzenetére
Mára feladom.
Megtaláltam a két fájlt amit módosítani kell. Az egyik ok, a másikat hiába írom felül, újraindulást követően nem maradnak meg a beállítások. De legalább nyomon vagyok.
-
kutga
félisten
-
-
kutga
félisten
válasz
Mr Dini #13258 üzenetére
Működik. Maradtam a TM-nél. Webes felületen beállítottam a külső vinyót, próbaképp beállítottam egy letöltést.
Már csak arra lennék kíváncsi, hogy a korábban letöltött anyagokat miért nem kezeli. Direkt olyan fájlt adtam hozzá amit már letöltöttem, csak a seed lenne a feladat, de a letöltés elindul elölről.
-
-
kutga
félisten
válasz
Mr Dini #13254 üzenetére
Kicsit máshogy oldottam meg.
Amit a Kodi alapból feltelepít a kiegészítők közül az csak egy 'nézőke', nem maga a kliens, ahhoz előbb be kell szerezni az 'openelec unsupported-addons' repót a kiegészítő beállítások közül.
Ez tartalmazza mind a Trasmission, mind az Rtorrent klienst, fel is pakoltam őket.
A Transmission elég fapados, szinte semmit nem lehet benne állítani, hozzáadod a torrentet és kész, kezdi tölteni, de se sávszélességet, se letöltési helyet nem lehet megadni.
Az Rtorrent már jobb, itt a le- és feltöltés sávszélességét, a letöltési mappákat is be lehet állítani. Ezzel annyi a bibi, hogy inaktív az indító gombja, tehát felmegy, de nem tudom elindítani, még dolgozom rajta.
-
válasz
martinkeet #13255 üzenetére
Nekem minden oke volt...
-
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Van valami jó leírás arra, hogy Transmission vagy Utorrent klienst hogy kell beüzemelni? A programok között letöltöttem és telepítettem mindkettőt, de mikor indítom hibaüzenetet kapok és a beállítások menü ugrik fel (IP cím, port, felhasználó, jelszó). Ezeket megadom és nem történik semmi.
Openelec+Kodin vagyok, csak seed kellene.
-
martinkeet
aktív tag
válasz
RaPiDsHaRe #13250 üzenetére
Ezt választottam.
48 órája folyamatosan megy, és nincs gubanc. -
kutga
félisten
válasz
RaPiDsHaRe #13240 üzenetére
Igen. Én egy abszolút nonanme hubot használok aminek saját tápja van.
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
válasz
martinkeet #13248 üzenetére
Tudsz ajánlani HUB-ot?
-
duffbeer
őstag
válasz
martinkeet #13248 üzenetére
Kezelnie kell a 2,5"-os HDD-t, ha az USB portokra max áramot adunk:
config.txt-ben: "max_usb_current=1"Disztribúció függvényében van GUI is ahol ez beállítható. Így van ez a Wifi adapterekkel is. Nem azért nem működik néhánnyal mert nem kompatibilis, hanem egyszerűen nem ad neki a RPi elég kakaót...
A legjobb megoldás viszont valóban az aktív USB hub.
DE! Nem olvastam vissza 13 ezer hozzászólást, lehet volt már róla szó. Azt kiemelném, hogy ezekkel a hubokkal vigyázni kell. Vettem egyet, talán sharkoon. Jó lesz, olcsó stb... A hubba táplált 5V visszament az USB-n keresztül a Pi-be. A régi B-vel nem volt semmi gond, még el is indult szépen, ezért így használtam OpenELEC-et, hogy a hubról kapta visszafele az 5V-ot. Gond nélkül ment. A Pi2 viszont frankón tönkre ment emiatt. Pár órát kísérleteztem csak, majd bootnál folyamatosan kidobálta, hogy USB túláram, úgy, hogy a végén már eszköz sem volt rákötve... Ezután egyszerűen elvágtam az USB kábelben a piros vezetéket. A feketét meg kell tartani a közös test miatt, de a pirosat el lehet vágni. Onnantól kezdve gond nélkül üzemelt (a következő Pi2-vel...
) egy TP-link WN722N-es antennás Wifi adapter + egy WD passport 1TB HDD.
-
martinkeet
aktív tag
válasz
RaPiDsHaRe #13241 üzenetére
Én is így jártam. A helyi csatárok segítettek.
A külső HDD-hez kell egy aktív hub. Az meghajtja a vinyót.
Torrent kliensnek pedig az rtorrent-tet ajánlom.
Webes felületen gond nélkül pörög.
Bélaaaa kolléga válaszában szereplő link alatt megtalálod ,hogy hogyan is kell letölteni. Pont mint a transmissiont.
Ezután a PI-n a rtorrent beállításainál megadod letöltési helynek a HDD-t.
Első nekifutásra asszem ennyi... -
-
melan
senior tag
Pi2-re fel lehet valahogy juttatni a Minecraftot? Sejtésem szerint nemigen lehet egyszerre kodi+xbmc és minecraft, ezért két sd kártyára gondoltam... esetleg van, aki szokott játszani a pi2-n? Lassan akkora a gyerek, hogy lesz igénye rá, nem szívesen vennék XBOXot
-
dmc
aktív tag
válasz
RoundRobin #13243 üzenetére
Köszi a választ!
Mindenhogy próbáltam már belépni de mindig ezt írja ki.
Sok leírást végignéztem de nem jövök rá hol lehet a bibi
Rá tudsz nézni egy virtuális sörért cserébe ? -
Bélaaaa
őstag
válasz
RaPiDsHaRe #13241 üzenetére
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
Valaki leírná nekem, hogyan kell ezt beállítani, hogy a torrent és a film menjen rajta? Végre lássa a mobil HDD_t is amit rákötök.
Lassan 2 napja megvan, de nem jutok vele semmire -
duffbeer
őstag
válasz
Sk8erPeter #13238 üzenetére
Köszi, bár ez még elég kókány munka, majd ha doboza is lesz! :-)
Vezérlés a Raspin futó webUI-al történik, amit a hálózaton lévő összes eszközzel elérsz, használhatsz amin van webböngésző, csak a lejátszó IP címére van szükség. Természetesen fix IP van hozzárendelve.A lejátszás minősége igen jó. A veszteségmentes formátumok CD minőségnél jobban szólnak, lágyabbak. Rengeteget számít a szűrő kondi. Nem is gondolná az ember.
A DSD audió viszont majdnem bakelit minőség. Hihetetlen jól szól...
-
-
dmc
aktív tag
Sziasztok!
Nem biztos hogy ide tartozik de ahogy néztem ez még élő fórumrész. Gondom lenne egy linuxra feltelepített proftpd vel.
Minden szépen megy csak az a gondom nem tudok belépni
Beírom a felhasználó nevet és jelszót és azt írja ki hogy 530 Login incorrect.
Nem jövök rá mi lehet a hiba.
Valaki tudna segíteni?
Köszi előre is -
kutga
félisten
válasz
RaPiDsHaRe #13233 üzenetére
Aktív usb hubot használj hozzá.
MOD
Hogy tudom megoldani hogy távirányítóval kapcsoljon be a készülék? Áram alatt van, természetesen. -
duffbeer
őstag
Hali mindenki! Nemrég készült el egy projektem RPi2-vel. Régóta keresgéltem jóféle digitális hangforrást. USB DAC-ok stb stb stb. Aztán rábukkantam a RPi-re köthető nagy felbontású DAC-okra, amik akár DSD audiót is képesek kisajtolni magukból, igen kedvező áron. Ezen felül a rendszer felépítésének köszönhetően lényegesen kevesebb a veszteség a hangforrás és a kimenet között.
Mivel egy ideje OSMC-t használok, ismerem valamennyire a Pi-t, beszereztem hát a szükséges minimális hardvert valamint szoftvert, RPi2 (RPi1 nem boldogul a DSD tartalommal...) + PCM5102 I2S dac, RuneAudio, valamint Volumio. Alapvető setup nem túl bonyolult, egészen addig, amíg nem kívánod az extrákat...
Régóta küzdöttem az elemekkel, kezdetekben az I2S kapcsolat létrehozása RPi2-vel... Mire működött a kütyü, belaktam RuneAudio-val. Nagyon szimpatikus szoftver, de aztán mint minden építő jellegű ember, telhetetlenné váltam:DAC szolid átalakítása, kimeneti szűrők WIMA-ra cserélése, aranyozott RCA. A fesz szabályzók is lehetnének jobbak és zajmentesebbek, de az én fülemhez ez bőven megteszi.
Kellene egy kijelző...
HD44780 kompatibilis LCD volt itthon néhány, de az snassz... Beszereztem egy 16x2-es i2c OLED kijelzőt. Természetesen a HD44780-as i2c driverekkel nem működött. RuneAudio Arch linux alapokon nyugszik és mivel a jelek szerint a támogatottsága Raspberry-n elég gyér, nem sikerült működésre bírni a kijelzőt (hazudok, a kijelző működött, csak nem kommunikált a zene lejátszó daemonnal különböző python nyavalyák miatt), szóval csere Volumio-ra, Raspbian alapokon. Ezzelröccenésmentesenösszejött.Ez így még mindig kevés, nehogy már külön kelljen leállítani a rendszert majd egy ótvar kapcsolóval áramtalanítani...
Beszereztem egy ATXRaspi-t. Aki nem ismerné, egy ATX tápegység jellegű... tápegység... Kommunikál a Raspberry-vel gombnyomásra bekapcs, majd gombnyomásra szoftvert leállít és áramtalanít.Így már késznek érzem a projektet, már csak valami pofás doboz kell neki...
Csatolok két fotót az eszközről. Ha lesz időm, egyszer megírom Logout-on a teljes hardver + szoftver felépítést, csak jussak el oda...Addig is, ha valakinek kérdése van, írjon privátot. A fórumot sajnos nem tudom folyamatosan nyomon követni!
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
A film / torrent-re milyen programot ajánlanátok?
Én felraktam a Kodi-t, elakadtam vele. Amikor közvetlenül rákötöm a mobilt HDD-t nem ismeri fel. -
Toninho13
aktív tag
Sziasztok!
Beszereztem én is egy ilyen csodát. A torrentet, meg a távoli elérést belőttem, viszont a dinamikus dns beállításával elakadtam, valamint az usb-s eszközök mountolásánál raspbiannál nem tudok mountolni, mert automatikus mount van beállítva. Tudtok ebben segíteni?
Ezt a leírás megcsináltam, de valami nem klappol. Lehet én vagyok a süsü. -
PpenoO
őstag
Néztem a neten de nem nagyon találtam. Tudtok esetleg osmc alatt működő esztétikusabb ftp klienst? Ha jól emlékszem mc.vel lehetett ftpzni de egy 50es tvén kicsit retró feelingje lenne a dolognak.
-
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
RPI2-n probalok motion-nel kepeket menteni, de azt irja a motion a kamerara, hogy UNABLE TO OPEN VIDEO DEVICE.
A beallitas a motion.conf-ban: videodevice /dev/video0
Es valoban, van ilyen: /dev/video0 /dev/video1
Tudja valaki, mi lehet a gond, es a megoldas?
Elore is koszi! -
válasz
sirarcheer #13222 üzenetére
Szia!
Buffersize növelés segíthet.
-
válasz
Sk8erPeter #13220 üzenetére
Ezt tudom. Én egy gyors és egyszerű pár soros parancsot írtam, mert ez működik az összes Linux alapú cuccon. Viszont a chown azért nem megy minden op-n, mert van ahol nincs külön felh. pl a /home alatt...
@PpenoO:
Igen. Ua a parancsot kell beírni, csak más számmal. Nézd át, h melyik jog, melyik szám. (neten biztos van 1 rakat)
-
PpenoO
őstag
válasz
Sk8erPeter #13220 üzenetére
Ezzel a paranccsal a media/mnt ownere nem az osmc lett a root helyett?
osmc@osmc:~$ sudo chown osmc /media/mnt
Gondolom még tudom módosítani a 777et, melyik legyen? 755, 666. 644?
-
sirarcheer
senior tag
Sziasztok!
Raspberry PI B modellem van. Friss telepítéskor teljsen jól vitte a 720p sorozatokat filmeket, mostanában akad. 10 percenként akad 5 másodpercekre, majd megszűnik.
Transmission először le volt korlátozva most már le van állítva még is csinálja, ezen kívül csak a flexget fut de az csak óránként.
Ez lehet szoftveres hiba? (azaz ha frissítek osmc megoldódik)
Frissíteni lehet parancssorból? Nincs kártya olvasóm, a neten eddig nem találtam leírást hogyan tudnám PI-re letölteni és telepíteni.Segítséget előre is köszönöm.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Mr Dini #13217 üzenetére
bucihostnak igaza van, a 777 azt jelenti, hogy bármelyik júzer, bármelyik csoport tagja is, bármit tehet az adott fájllal/könyvtárral, így alapvetően nem túl biztonságos.
Tényleg jobb az FTP-felhasználót egy olyan csoportba tenni, akinek van hozzáférése az adott könyvtárhoz, és az adott könyvtárra jogokat biztosítani annak a csoportnak (is). A problémát persze gyors tüneti kezeléssel megoldja, de alapvetően tényleg nem biztonságos. Persze nem biztos, hogy ez minden környezetben problémát jelent, ha alapvetően csak lokálisan férnek hozzá a tartalomhoz, de érdemes figyelembe venni ezt a szempontot. Itt egyébként látható, hogy a root a tulajdonosa a könyvtárnak.
-
-
-
-
layerke
aktív tag
válasz
bucihost #13208 üzenetére
Át sikerült írni, lefuttattam a két általad írt prancsot, a másodiknál ez a kimenet:
root@xbian ~ # sudo apt-get install --reinstall multiarch-support libgcc1 debconf
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
You might want to run 'apt-get -f install' to correct these:
The following packages have unmet dependancies:
debconf: PreDepends: perl-base (>= 6.5.1-4) but it is not going to be installed
E: unmet dependencies. Try 'apt-get -f install' with no packages (or specify a solution). -
layerke
aktív tag
válasz
bucihost #13207 üzenetére
apt-get update lefut szépen, semmi gondja.
binutilsra pedig azt hozza, hogy: you might want to run apt-get -f inatall to correct thiese:
the following packages have unmet dependancies:
binutils: depends: libgcc1 but this is not going to be installed
depends: libstdc++6 but this is not going to be installed
depends: zlib1g but this is not going to be installed
libc6 depends: libgcc1 but this is not going to be installed
E: unmet dependancies. try apt-get -f install with no packagesLefuttattam az apt-get -f install parancsot, megpróbál hibát javítani, de az meg abba szalad bele, hogy a multiarch-support is unpacked, but has never been configured.
http://prohardver.hu/tema/raspberry_pi/hsz_13208-13208.html
Ezt majd délután tudom megoldani, mert nem vagyok a málna közelébe, telefonon meg nem tudok odanavigálni, hogy átírjam a statust..Köszi
-
bucihost
senior tag
válasz
bucihost #13207 üzenetére
ha ez sem akkor:
nano /var/lib/dpkg/status
megkeresed a :
Package: multiarch-support
Status: install ok unpackedrészt
a lényeg hogy ne unpacked legyen ott. ha az van írd át installed re.
utána:
sudo dpkg --configure --pending
sudo apt-get install --reinstall multiarch-support libgcc1 debconfDe ha adsz egy komplett kimenetet, lehet többet tudunk meg mi is.
-
layerke
aktív tag
Sziasztok
Egy kis segítséget kérek,
binutils-t nem tudom felrakni a málnára, mert mindig hibát hoz, méghozzá ezt: E: unmet dependencies. Ezeket hiányolja: libgcc1, libstdc++6, zlib1g. Hiába akarom bármelyiket feltelepíteni, azok meg a multiarch-supportot kérik, ami viszont ezt a hibát hozza: multiarch-support is unpacked but has never been configuredIlyenkor mit lehet lépni?
Xbian van a pi2-n.
Köszi
-
simongab
senior tag
Hol lehet kikapcsolni hogy indulásnál a runeaudio bekérje a nevet: root, és a jelszót?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged