- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
Abban szeretnek segitseget kerni, hogy a PI-re ket kamerat kototte, de neha bekapcsolaskor megcsereli oket. (video1, video2) Be lehet ezt valahogy allitani, melyik-melyik legyen?
Nem tudom, ez off-e itt... azert off-ba teszem. -
tvamos
nagyúr
válasz
huliganboy #12697 üzenetére
Oke, ez csak egy mechanikus csatlakozo. Mogotte akar mi is lehet....
Azon az Aten-en, amit javasoltam, azon ez van amugy.Itt egy ebay szures. En a Geunine ATEN UC 232A-t vennem a helyedben...
-
tvamos
nagyúr
válasz
huliganboy #12693 üzenetére
Nekem ilyen van, egy szamtek boltban vettem otthon.
De ennek is jonak kell lenni, siman, a PI serial portjan. Ez nem penz erte. Rendelnek is egyet, csak nem hianyzik. Raadasul bambano mester is ilyesmit javasolt.
Majd holnap megnezem, mit hasznalok az oscilloscope-omhoz a cegnel, az a Farnelltol van, es az is valami olcso USB RS232 FTDI-vel, meg valami TTL-RS232 konverter IC-vel.
-
tvamos
nagyúr
válasz
huliganboy #12686 üzenetére
Arra USB-RS232 kell! Invertalni kell.
A zibejen olyan is van. -
válasz
gyurkikrisz #12689 üzenetére
Nálam terminál egész perfekt! Pythonból még csak a 3-at használtam, az aktuális külső ipm emailben való küldésre. Az szerintem nem vészes. Bár közbe felugrik a proci ~72%-ra kb 2 mpig.
-
gyurkikrisz
őstag
Sziasztok!
Milyen az eszköz működési sebessége? Úgy értem, hogy a mondjuk egy Python IDLE-t, vagy egy terminált folyékonyan el tud futtatni?
-
bambano
titán
válasz
huliganboy #12686 üzenetére
felesleges rákeresni, biztosan nem elég. az rs232-ben a 0 bit az +3 -- +15 volt, ezt talán elbírná egy ttl áramkör, de az 1 bit az -3 -- -15 V, a mínusztól biztosan elpukkan a ttl áramkör.
-
tvamos
nagyúr
válasz
huliganboy #12682 üzenetére
Nekem az Aten USB-RS232 siman megy a PI-vel.
Amugy ilyesmi USB-serial interface-t hasznalok. PC-n is, meg a Raspberry PI-on is. Termeszetesen ez nem RS232, hanem csak TTl jelszint. (Allithatod 3.3, vagy 5V-ra. Pl. Arduino mini es PI koze nagyon jo, en PI2-n probaltam 3-mal.)
-
bambano
titán
válasz
huliganboy #12682 üzenetére
a pc-n szabványos feszültségű rs232-es port van, a pi-n meg nem. az a max3232-es ic ezt a szintillesztést oldja meg.
tehát össze lehet kötni a pi-t közvetlenül a pc-vel, csak füstölni fog. a másik megoldás, hogy veszel usb-serial konvertert, és azzal kötöd össze.#12681: az usb árama programozható a pi-n.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
#31443712 #12681 üzenetére
A Pi-nél korlátozva van az USB-n kiadható áram! Ilyenkor más a megoldás: fickós USB-Hub egy ága csak tápot ad a Pi-nek, egy másikon adatot (USB) fogad a PI-felől, azaz a Pi így két portot foglal az USB HUB-on. A HUB fennmaradó többi portjára annyi perifériát teszel, amennyit csak akarsz
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
PI 2-re a gyárilag előkszített RS232 porton kívül szerintetek rá lehet akasztani valahogy egy "PC" portot? Vagy ez kizárólag csak a linkelt adapterrel lehet megoldani?
Köszönöm
-
törölt tag
Udv.
Lehet hulye kerdes, de akkor ne kovezzetek meg. Raspberry beszerzesen gondolkozom. Milyen illetve mekkora tapegyseg szukseges ahhoz, hogy usb-n keresztul ellassan 1-2 db 2,5" hdd-t?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
stopperos #12650 üzenetére
Köszi még egyszer.
A bill+egér (Microsoft wireless desktop 800) plug&play már az első bootoláskor. (Ékezetes karaktereket még nem próbáltam.)
A linkelt leírás a wifi-vel kapcsolatban csak azt írja, hogyan lehet használni AP-ként a 725N + RPi.
A többi kérdésre valakinek válasza?
-
USB-s optikai egységgel van valakinek tapasztalata? DVD-t néznénk.
Az megvan, hogy nyilván aktív USB HUB, de szoftver/UI-oldalon?
Köszönettel: MaCS
-
G4b0r
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Kis segítséget szeretnék kérni a hozzáértőktől! Pi2-es rendszert szeretnék torrent-filmezés kombóra használni, de önerőből sajnos nem tudom összehozni...
Személyes segítséget szeretnék kérni elsősorban Budapestről aki be tudná állítani a rendszert nekem!
Helyileg Zuglóban lenne, de a részleteket privátban beszéljük meg! Sok órát töltöttem el vele és nem sikerült dűlőre jutnom és biztos vagyok hogy másnak 15perc is elég hozzá...
Természetesen nem leszek hálátlan!
Köszönöm! -
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #12648 üzenetére
Én meg ma vettem egy ugyanilyet, bár lehet kár volt az SD, mert egy másik kártyára openelec-et tettem, és filmezni próbáltam volna. Kissé megakadt a technika a 3D-s filmeknél, leginkább az a bajom, hogy a menübe visszalépve 3D-ben ragad a projektor. Biztos én csinálom rosszul, mert talán 4 órányi tapasztalatom van vele, de hátha belefutott már valaki hasonlóba.
-
golya87
őstag
válasz
bucihost #12670 üzenetére
Ez a te oldalad.
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 15.0) Part 1
OpenELEC Testbuilds for RaspberryPi (Kodi 15.0) Part 2Ezen már Kodi 15 van, viszont hardveres támogatás hiányában nem hiszem, hogy ez jobb teljesítményt nyújtana HEVC alatt.
-
bucihost
senior tag
válasz
Benoe77 #12657 üzenetére
Valahol azt olvastam, hogy (elvileg) a v15-ös Kodi már tudja (tudni fogja) a HEVC-t. viszont az openelec 14-es (stable) verziót tesz fel a Kodiból. a 15-ös Kodi alpha / béta fázisban van. esetleg ezt próbálta már valaki? hogyan frissíthető a már meglévő kodi egy Nightly buildos v15-re?
Másik fórumon azt írták, hogy egy köztes megoldás lehet egy openelec-es vlc lejátszó. erról valakinek valami tapasztalat?
-
azbest
félisten
válasz
tvamos #12668 üzenetére
"En nem tudom, miert pont ez a Raspberry PI terjedt el ennyire"
Nagyon egyszerű. Az ára miatt. Korábban is lehetett kapni sokféle dev boardot, de azokat jellemzően fejlesztők számára célozták, akik elsősorban az adott platform épülő terméket terveztek kiadni. Azokon még a saját hardverváltozat elkészítése előtt ki lehet próbálni / fejleszteni a szoftveres oldalt. Így kisebb mennyiségben és lényegesen magasabb árszinten lehetett szerezni ilyet. Az ilyen célra gyártott boardok ma is több száz vagy akár több ezer dolláros áron mennek.
Az alapítvány fogott egy olcsó mobil soc-ot, pontosabban annak egy kissé butított változatát és olcsón elkezdték árulni. Tettek mellé egy szerethető ideológiát. Profit
A többi cég pedig meglátta, hogy van sokféle olcsó kínai soc és ők is elkezdtek hasonlókat összerakni ezen az árszinten. Persze ehhez az is kellett, hogy a mobil kütyük teljesítménye elérjen egy elég komoly szintre.A compute modul inkább iparibb irányban próbálkozás, ha lesz belőle új változat, akkor érdemes csak vele foglalkozni. De ott a modul maga annyiba kerül vagy drágább mint egy normál pi és a hozzá való dev io board pedig már ipari cuccos árat karistol alulról.
-
tvamos
nagyúr
válasz
azbest #12667 üzenetére
Az a compute module nekem is tetszene, de olcsobb megvenni egy PI2-t... Bar ez sem lenne, ha nem ingyen kapom.
En nem tudom, miert pont ez a Raspberry PI terjedt el ennyire, a sokszor ellenszenves uzletpolitikajukka. Ugy latszik mukodik. Tisztan uzleti alapon nem lehet elinditani egy ilyen panel fejlesztest. -
azbest
félisten
válasz
tvamos #12666 üzenetére
Az alapítvány alapítói közt több broadcom alkalmazott is van [link]. Így könnyen hozzáférnek olyan dokumentációhoz, anyagokhoz, amit külsős emberek csak nagyon szigorú feltételek mellett kaphatnak meg. Bár hivatalosan tagadni szokták, hogy a broadcom lenne kifejezetten az alapítvány mögött, azért eléggé jó marketingértéke van számukra. Egy átlagos cég / szerveret nem is kaphatott volna egyedi soc-ot, főleg nem 20 ezer darabos mennyiségben, ahogyan azt kezdetekkor az alapítvány kapott. Ennél csak sokkal nagyobb számban állnak szóba másokkal. A hardkerneles odroid-w is gyorsan el lett lehetetlenítve a broadcom által, amikor rájöttek, hogy konkurencia lenne az alapítvány compute boardjának. Szóval akármit is mondanak, erős az összefonódás a cég és az alapítvány közt.
Attól nem ijednek meg, hogy valótlanságot állítsanak vagy csúsztassanak, ha valaki feltesz nekik hasonló kérdést (miért broadcom, miért nem a modernebb soc - mielőtt a pi2 megjelent). A broadcomhoz a kompatibilitás miatt ragaszkodnak, mondván ahhoz lett kifejlesztve csomó megoldás, ami tényleg nagy munka lenne más gyártó soc-jával újra kezdeni. A problémás részek megtartását a raspi2-ben szintén a kompatibilitásra fogják, szerintem csak mellébeszélés a részükről, mert úgysem fut az új pi-n a régi kernel / binary blob. Szóval simán használhatták volna valamelyik elterjedt broadcom soc-ot is, ami hasonló a raspi2-ben megjelenthez. Valószínűleg szándékosan próbálják elkerülni, hogy más cégek klónokat készíthessenek, mert akkor komoly anyagiaktól esnének el. Egyébként a lényeg, hogy nem szabad elhinni a jövőbeli termékekre vonatkozó állításaikat, mert utolsó napig tagadják / hazudnak róla, hogy ne rontsa az eladásokat.
Persze ez az alapítvány pénze és hosszú távon tényleg sikeresek lehetnek, komoly milliós tartalékokat képeztek. Szóval a profitéhség bizonyos szempontból érthető a hosszútávú fennmaradásukhoz, de gondolom azért nem rossz üzlet alkalmazottként sem ott dolgozni
A szoftveres nyíltság területén is sokszor félrevezető állításokat mondanak, valójában mindig zárt lesz a rendszer központi része jogi okokból. Ez utóbbi meg is látszik némely területen: pl gpu képességeinek kihasználása, desktop funkciók gyorsítása, android támogatás. Viszont emellett azt is látni kell, hogy más kommerszebb soc-ra épülő boardoknál sem jobb a helyzet és ott még belső ember sincsen aki a bináris blob hibáit javítgassa. Az alapítványnál legalább hozzáférnek a zárt forráshoz is.
Arra leszek kíváncsi, hogy mondjuk 5 év múlva hol állnak, mit tesznek, mert addigra már lehet 10 millios tartalékot képeznek a mostani 2-3 helyett (fontban).
Nekem vegyes a véleményem róluk. Nagy dolgokat vittek végbe és elindítottak folyamatokat, ami nélkülük lehet nem történt volna meg. Így már tucatnyi konkurencia közül választhatunk kedvező áron. Valószínűleg azért érzem néha túl üzletiesnek a lépéseiket, mert az angoloknál más jellegű alapítványok is vannak és ez végül is tényleg működő modell.
-
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
wassermann #12663 üzenetére
Ezért nem ajánlott az usb dac/hangkártya.
-
gorog67
aktív tag
válasz
sirarcheer #12644 üzenetére
1 és 3: A 2MB/sec-et nem az USB2 határolja be, az kb. 20-at tud, hanem a lassú proci. Ha van mit kezdened a régi pi-vel és rászánod a pénzt, a pi2 jobban fog működni torrent szerverként, mint a pi, és a nagyobb memória miatt valószínűleg több torrentet is tud kezelni egyszerre. Evvel együtt az USB2 és a 100Mbites ethernet miatt lassabb, mint egy minipc vagy egy gigabites NAS, ez főleg a fájlok elmásolásakor számít.
-
wassermann
Topikgazda
Számomra az értelmezés a következő:
tudnak az összes fajta Pi-t érintő hibáról, de mivel nincs meg nekik sem, a harmadik fél (más gyártó) által birtokolt műszaki leírás nem tudnak lépni. Ha az USB-re csatlakoztatott eszköz tudja a hibás adatcsomagok kezelését (ez valószínűleg csak annyi, hogy újra kéri a csomagot) akkor a hiba nem vehető észre. -
sztanozs
veterán
USB hibára - remélem nem gond az angol. PI2-re is ugyanúgy vonatkozik, mivel azonos chipet használnak.
The USB driver may not be fixable, the jury is still out on this one. There are three key problems:
1) Documentation on the Broadcom USB controller is proprietary and is not made openly available by the Raspberry Pi Foundation.
2) The USB core for the Broadcom SoC was bought from a 3rd party, and we are told that not even Broadcom has full documentation, nor understands the driver.
3) The Foundation has discovered that the controller and its driver expect realtime response from the ARM core, and if Linux's non-realtime scheduling doesn't respond in 1 ms, a split transaction USB event can be dropped. Not surprisingly, this occurs regularly and produces lost mouse clicks, stuck keyboard keys, etc..
That's a pretty nasty combination of problems, and it means that assuming that it's fixable may not be a safe prediction. We'll have to wait and see.
For the time being though, USB and networking (which is implemented over USB) have a large catalogue of issues and incompatibilities. All boards have this inherent problem but YMMV on whether the issues bite you, as it depends on exactly what devices you have connnected and what you're doing with the board.
A kernel válaszadási képességen jelentősen javítottak, de még mindig előfordulnak problémák - főleg, ha olyan eszközt használunk, aminek kell a realtime válasz (bulk transfer módban működő USB2.0 eszközök) én nagy az adatforgalmi igénye. Amennyiben az eszköz nem kezeli jól a dobott vagy részleges csomagokat, akkor könnyen behal a drivere.
-
cigam
titán
válasz
sztanozs #12659 üzenetére
az USB-k közös hub-on lógnak a broadcom egyetlen belső usb-jén. Minden adatforgalom legalább kétszer megjárja ezt a csatornát
Az, hogy mi mere kószál, pont nem érdekel. Egy a fontos: működik.
bugos is (valahol).
Erről is csak hallottam, de pontos magyar leírást nem találtam(igaz nagyon nem is kerestem). Adatvesztést eddig nem tapasztaltam.
Amíg hálózaton át tudok rá írni/olvasni akár 10MB/s-al, nem zavar a dolog. Amúgy a NAS definíciójában hol szerepel a gigabit, vagy az USB3 kitétel?
-
sztanozs
veterán
Az a vicces, hogy az USB-k közös hub-on lógnak a broadcom egyetlen belső usb-jén. Minden adatforgalom legalább kétszer megjárja ezt a csatornát, ami ráadásul bugos is (valahol). Ráadásul a net is csak 100/100-as - ami nem gond, tekintve, hogy az usb2.0 ki sem bína szolgálni gigabitet.
Szóval lehet belőle építeni valami NAS-szerűt, de hogy ez teljes értékű NAS legyen, attól fényévekre van.
BTW, sikerült már valakinek beizzítani a PleXBMC-t távoli szerverre (OpenELEC)? A hétvégén elég sokat szenvedtem vele, de nem sikerült. Weben természetesen elérem a szervert (plex.tv-n keresztül).
-
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Újra raktam a PI-t. Openelec + kodi.
Adott egy film:
Általános
UniqueID/String : 194263713590488785830149623707950549252 (0x9225D48F45FE70EAAE6DAC5C71368904)
Teljes név : Z:\Torrent\Taken.3.2014.mHD.720p.WEB-DL.x265.MD.HUN\Taken.3.2014.mHD.720p.WEB-DL.x265.MD.HUN.mkv
Formátum : Matroska
Formátum változat : Version 4 / Version 2
Fájlméret : 918 MiB
Időtartam : 1 óra
Teljes adatsebesség : 1 234 Kbps
Film : Taken.3.2014.720p.WEB-DL
Kódolás dátuma : UTC 2015-01-28 15:41:22
Kódoló szoftver : mkvmerge v7.5.0 ('Glass Culture') 32bit built on Jan 4 2015 16:37:25
Kódoló könyvtár : libebml v1.3.1 + libmatroska v1.4.2
_STATISTICS_WRITING_APP : mkvmerge v7.5.0 ('Glass Culture') 32bit built on Jan 4 2015 16:37:25
_STATISTICS_WRITING_DATE_UTC : 2015-01-28 15:41:22
_STATISTICS_TAGS : BPS DURATION NUMBER_OF_FRAMES NUMBER_OF_BYTES
DURATION : 01:43:50.126000000
NUMBER_OF_FRAMES : 238497
NUMBER_OF_BYTES : 248990868
Kép
Sáv száma : 1
Formátum : HEVC
Formátum/adatok : High Efficiency Video Coding
Formátum profil : Main@L3.1@Main
Kódek azonosító : V_MPEGH/ISO/HEVC
Adatsebesség : 889 Kbps
Szélesség : 1 280 képpont
Magasság : 544 képpont
Képarány : 2,35:1
Képkockasebességi mód : állandó
Képkockasebesség : 25,000 fps
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling : 4:2:0
BitDepth/String : 8 bit
Bit/(képpont*képkocka) : 0.051
Adatfolyam mérete : 662 MiB (72%)
Kódoló könyvtár : x265 1.4:[Windows][GCC 4.9.0][64 bit]
Kódoló könyvtár beállításai : wpp / ctu=64 / tu-intra-depth=1 / tu-inter-depth=1 / me=3 / subme=3 / merange=57 / rect / no-amp / max-merge=3 / temporal-mvp / no-early-skip / no-fast-cbf / rdpenalty=0 / no-tskip / no-tskip-fast / strong-intra-smoothing / no-lossless / no-cu-lossless / no-constrained-intra / no-fast-intra / open-gop / interlace=0 / keyint=250 / min-keyint=25 / scenecut=40 / rc-lookahead=25 / bframes=4 / bframe-bias=0 / b-adapt=2 / ref=3 / weightp / no-weightb / aq-mode=2 / aq-strength=1.00 / cbqpoffs=0 / crqpoffs=0 / rd=4 / psy-rd=0.00 / psy-rdoq=0.00 / signhide / lft / sao / no-sao-non-deblock / b-pyramid / cutree / rc=crf / crf=25.0 / qcomp=0.60 / qpmin=0 / qpmax=51 / qpstep=4 / ipratio=1.40 / pbratio=1.30
Default : igen
Forced : nem
colour_range : Limited
colour_primaries : BT.709
transfer_characteristics : BT.709
matrix_coefficients : BT.709
_STATISTICS_WRITING_APP : mkvmerge v7.5.0 ('Glass Culture') 32bit built on Jan 4 2015 16:37:25
_STATISTICS_WRITING_DATE_UTC : 2015-01-28 15:41:22
_STATISTICS_TAGS : BPS DURATION NUMBER_OF_FRAMES NUMBER_OF_BYTES
DURATION : 01:44:03.640000000
NUMBER_OF_FRAMES : 156091
NUMBER_OF_BYTES : 712524280
Hang
Sáv száma : 2
Formátum : MPEG Audio
Formátum változat : Version 1
Formátum profil : Layer 3
Format_Settings_Mode : Joint stereo
Kódek azonosító : A_MPEG/L3
Kódek azonosító/Tipp : MP3
Adatsebesség mód : állandó
Adatsebesség : 320 Kbps
Csatornák száma : 2 csatorna
Mintavételezési gyakoriság : 44,1 KHz
Videó késleltetés : -105emp
Adatfolyam mérete : 238 MiB (26%)
Default : igen
Forced : nemA PI megfekszik tőle. A proci kiakad 100% ra, szaggat a kép, a hang so-so elfogadható.
Próbáltam már a procit is húzni, 'Medium' módra 900 | 333 | 450 | 2
De ugyan az a felállás. Mivel lehetne orvosolni a problémát? -
PeterPH
senior tag
válasz
macilaci78 #12651 üzenetére
A "Read" funkció akkor szerinted mire való?
-
stopperos
senior tag
válasz
macilaci78 #12648 üzenetére
Szia, nem tudok mindenre felelni.
Első kérdésedre (gondolom windows alatt kell): http://sourceforge.net/projects/win32diskimager/
Linux alatt sima dd is megteszi.
A wifi kérdésedre ez az oldal segít.
Valamint ugyanit az előtte lévő kérdésedre is találsz válasz, pár oldallal arrébb. -
macilaci78
nagyúr
Na, megjött a motyóm: Raspberry Pi 2 Model B 1GB + 8GB Noobs edition.
Pár kérdés:
- hogyan lehet az SD kártya tartalmát lementeni, hogy később visszatölthessem akár egy másik kártyára? (több projektet is kipróbálnék, hol az egyik kártya, hol a másik kártya futna)
- a display portra kötött kijelző és a HDMI-re kötött kijelző megy-e egyszerre? Ha igen, akkor tükrözve azonos felbontással, vagy két külön kijelzőként (kiterjesztett asztal, vagy mi)? (Örülnék a display-re kötött kijelzőnek, mert a GPIO szabadon maradna.)
- van egy döglött Wayteq xTab-100S tabletem 9,7" IPS kijelző, 1024×768 felbontással. Ezt a kijelzőt rá tudom-e kötni a Pi-re?
- Ez az AV-kábel jó-e? (Otthon nincs HDMI-s megjelenítőm.)
- ez a bill+egér jó-e hozzá?
- TP-Link TL-WN725N wifi adapter jó-e hozzá?Sokféle dolgot szeretnék kipróbálni vele:
torrent, média lejátszó, kapunyitó, ledvezérlő, liftvezérlő, erős áramú vezérlő, NAS, kameraszerver, stb.
Jelenleg 1 db készülék egy marék SD-kártya az alap. Aztán ha valami beválik, oda veszek állandóra újabb készüléket. -
válasz
sirarcheer #12644 üzenetére
1. Teszteld le, de valószínűleg a kettő együtt lassabb, mint egyből a hdd-re.
2. Érdemes, most ez a támogatott, folyamatosan érkeznek hozzá a frissítések
3. B+ ra nem, inkább Raspberry Pi 2-re, ami már négymagos, de arra se feltétlenül, ha a régi még jól működik -
válasz
Celtis #12641 üzenetére
Köszi.
Sajnos most nem tudom, hogy mi van engedélyezve, mert vidéki projekt, és elfelejtettem hazahozni.
Azt már látom, hogy a TV-stick nem lesz jó, a chipset nem támogatott.Úgyhogy venni kell, és sajnos itthon. Tudom, hogy sokat volt már róla szó, de ezek a dolgok változnak: milyen USB-s tévévevőt lenne érdemes hazai boltban megvenni?
-
sirarcheer
senior tag
Sziasztok!
Egy raspberry PI B-t használok otthon sorozat és film nézésre.
Raspbmc+transmission+flexget1. A letöltés sebességem most max 2 MB/sec, de ha jól olvastam ez az USB HDD-re töltés miatt van.
Ha SD kártyára töltenék majd utána másolom át USB-re akkor gyorsabb lenne? (A netem 10MB/sec-es, és kábelen kapja a PI)2. Érdemes váltani OSMC-re? (Add annyi pluszt, vagy csak ez támogatják már csak, és ez a frissebb)
3. Érdemes váltani B -ről B+ -ra?Segítséget előre is köszönöm.
-
-
tvamos
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #12638 üzenetére
Ertem...
(#12628) Mr Dini válasza tvamos (#12626) üzenetére
Van router a munkahelyen, csak nincs rajta SSH. Es a PI sem mehet fol.
(A router beallitasokhoz meg johogy nem ferek hozza. Eltolnam, ezer ember nem tudna dolgozni.)
A mobilos megoldas mukodik, csak akkor meg a szamitogep is a mobilnetemet akarja.
En meg azt nem szeretem.(#12627) cigam válasza tvamos (#12626) üzenetére
Koszonom! Elsore nem sikerult, de valoszinuleg a PI-t allitottam be rosszul.
Holnap folytatom a probaszkodast, munka utan. -
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
envagyok #12639 üzenetére
Itt kéne megkérdezni, jobban érthetnek hozzá.
-
envagyok
veterán
válasz
Mezga Aladár #12638 üzenetére
Szerintetek rossz lehet amit linkeltem?
-
tvamos
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #12634 üzenetére
Az usb-vel mi a gond?
-
envagyok
veterán
válasz
Mezga Aladár #12634 üzenetére
25 usd vs 30 Euro
384/32bit vs 192/24 bit -
anonym1s
őstag
válasz
bucihost #12581 üzenetére
Hali.
Szerintem azok a problemas mkv filmek mpeg2 vagy vc1 kodolasuak, amihez licensz kell. Nekem is van egy vc1 kodolasu filmem es ugyanezt csinalta licensz nelkul. Aztan vettem licenszt, azota hibatlan. Nezd meg a film adatait, es ha mpeg2 vagy vc1, akkor tuti licensz gond. -
envagyok
veterán
Tudtok ajánlani usb vagy i2s dacokat pi-re?
Érdekelne hogy melyik a legjobb ár-érték arányú.
Pi2-vel és volumio-val használnám. -
válasz
tvamos #12626 üzenetére
Ha van droidos mobilod, az nagyeséllyel tud wifit sugározni. Ha meg csak ssh kell, azt még el is bírja. Szerintem ezzel a megoldással nincs annyi macera. (Csak annyi, h a mobilod {ha olyan fajta} addig míg sugároz nem tud más hálóra felmenni. És az aksi eszi...}
Ui.: a munkahelyeden hogyhogy nincs router?
-
cigam
titán
válasz
tvamos #12626 üzenetére
Pedig van hozzá "hogyan ..."
-
azbest
félisten
válasz
tvamos #12623 üzenetére
Zavart érzek az erőben
Ha wifin kapcsolódsz az internethez, akkor az egy wifi router 99%-ban. Arra a pi-ről is fel tudsz csatlakozni és az eszközök által kapott ip-n egymást is elérik.
Persze, ha mondjuk egy kollégiumról van szó vagy más olyan helyről, ahol nem sajátod az internetet adó wifi eszköz, akkor lehet, hogy tényleg bonyolultabb a helyzet.
Windows-on elég instabil a wifi-s internet megosztás támogatása. Lehet jobban jársz, ha kábellel kötöd össze őket inkább. Linuxon kiforrottabb, de azt meg lehet nehezebb beállítani.
-
-
tvamos
nagyúr
Van egy gepem, ami wifi-n csatlakozik az internethez, meg egy pi, amin szinten van wifi.
Arra gondoltam, hogy a gepembe dugok egy masodik usb-wifi kartyat, es szeretnem a netet megosztani a geprol a pi-nek, es kozben ssh-val bizgetnem a pi-t. Hogyan tudnam ezt megcsinalni?
Bocs, ha of-topic, es ezt valahol mashol kene kerdeznem.... -
-
-
-
Bélaaaa
őstag
Nektek minden jó, ha OpenELEC-el ISO-t játszotok le?
Nálam valami galiba van, nem látszik a CD/DVD menüje. Ha vakon elindítom, a filmet már jól játssza le.
-
válasz
Benoe77 #12609 üzenetére
Köszönöm -- az unofficial repo sajnos nem hajlandó települni, felvillan a telepítési folyamatjelző, aztán 0%-nál el is tűnik.
Aztán egyéb, kissé kaotikus másodvonalas kísérletekből az látszik kirajzolódni, hogy eleve a TV-stick sem lesz jó. A kompatibilitási listákból nekem nagyon nem egyértelmű: a Dyras DVTU-265 vajon megy Pi/OSMC/OpenEleckel?
-
válasz
Celtis #12605 üzenetére
Köszönöm, de sajnos nem megy.
A Tvheadend backend elvben telepítve van, de a 9981 port Unable to connect üzenetet ad. (A sima IP-címre belépéssel az alap kezelőfelület pedig bejön.)
Érdekes módon ugyanez a jelenség OpenEleckel is, amiben pedig elvben helyből benne van a Tvheadend.
-
Froclee
őstag
egyébként a cec csak nálam lassú? sharp tv van és olyan ~0,5-1 másodperc a reagálási idő. kibírható, de azért néha idegesítő.
-
cigam
titán
Szabad itt a Chip-et linkelni? (A kivágott pdf oldalakat.)
Nem szabad.
sztanozs
Mi olyan vicces? Nálam OpenElec fut, és mint NAS is funkcionál.
Mr Dini
Nem. Egy SD mindenképpen kell a bootoláshoz. Amúgy semmi értelme, mivel az OE beolvassa magát a memóriába, és onnan fut. Csak a beállítások módosításakor ír az SD-re.
-
Tudom, hogy én vagyok reménytelenül béna, de egyszerűen nem találom a megoldást, még ha emlékszem is rá, hogy egyszer már lezongoráztam az egészet.
RPI B+ - OSMC - tévénézés.
TVheadend server és client telepítve, de folyamatosan Access denied hibát ad a kliens. A szerver beállításait meg simán nem találom.
Hogyan tovább?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest