- Pajac: tpm.msc
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
golya87
őstag
válasz
Mr Dini #13687 üzenetére
Én eddig a UPC Direct-ről hallottam, hogy működik a tvheadend történet. Az Austriasat árul még csak kártyás opciót és néhány embernél még Digi-s kártya megosztásáról hallottam. De Telekomosról még nem, ettől függetlenül, ha sikerül megoldani, vagy valaki megerősít, hogy működik, azt akár megoszthatnád velem(ünk) is!
-
azbest
félisten
válasz
Mr Dini #13694 üzenetére
Háát... mondjuk linux alól kártyaolvasóvan pcsc_scan lehet ad segítséget, a kártya adatainak kiírásával, de nem biztos. A szolgáltatós topicot érdemes megnézned hozzá, azt is figyelembe véve, hogy több éves vagy frissebb kártya, mert lehet párhuzamosan a régebbi és újabb fajta is használatban.
-
kutga
félisten
Ma megjött a korábban ajánlott távirányító meg az infra vevő. Ki is próbáltam, egyből működik minden funkció. Kényelmesebb mint az okostelefon.
-
scream
veterán
Valakinek van esetleg tippje, hogy hogyan lehetne Ubuntu Mate alatt a root partíciót 3.8GB-ról nagyobbra növelni (16GB-os kártya van benne)? Sajnos a Mate oldalán lévő resize-partition nem megy, Win alól MiniTool-lal meg egyszerűen nem engedi átméretezni, csak arrébb tudom tolni...
-
-
azbest
félisten
válasz
Mr Dini #13686 üzenetére
A fat boot partición vagy egy ~100 megás SYSTEM fájl, abban van a rendszer. Az meglehet, hogy sok memóriás pi2 esetén a fájl felolvasásakor a bufferben megmarad nagyrészt, de szerintem semmi sem garantálja, hogy mindig ott is marad. Ha valami memória intenzívebb dolog megy, akkor a bufferek felszabadítják a nélkülözhető helyet. A squashfs előnye, hogy mivel csak olvasható, így az alaprendszer kevésbé hajlamos összedőlni, ha például futás közben áramtalanítják. Persze a beállításokat és bővítményeket tartalmazó partíció még sérülhet ettől függetlenül. A tömörítés miatt gyakorlatilag gyorsabb is a betöltés, mert kevesebb olvasás mellett kapja vissza a tartalmát, cserébe a procit kicsit jobban terheli.
A 256MB memóriás pi-nél 112MB-ot kap a gpu, ott eleve nincs annyi szabad memória, hogy felolvassa a fájlt teljesen, mert azért a futáshoz is kell pár mega szabad memória.
(#13687) Mr Dini
ha CI+ szabványú kártya tartozik hozzá, akkor kb semmi esélye, mert pécére nincs ezt támogató modul fogadó. Ha még a régebbi fajta kártya, akkor talán egy megfelelő dvb-s tunerrel és smartkártya olvasóval, oscammel talán megoldható. Nem csak a párosítás probéma, hanem a Ci+ szabvány is. -
válasz
martinkeet #13690 üzenetére
Nemtudom milyen nasod van, de általában a "gyári" nasokon alapból van samba szerver, ezt a raspberyről el tudod érni. Ha openelecet használsz, akkor a videók menüpont alatt a fájlok alatt újat kell hozzáadni, kiválasztani az smb-t, majd a munkacsoportod nevét(ez ált. WORKGROUP) és ez alatt a nasod válaszd és az adott letöltési mappát. Ha kell jelentkezz be az adott megosztásba!
Ha pedig épített nasod van, akkor kézileg fel kell raknod a sambát és konfigolni kell vmilyen szinten.
Esetleg a sambán kívül még az UPNP-t is megpróbálhatod.
A nasod ügyében pedig nem tudok segíteni(arra, h miért nem látja a router) mert elég kevés adat van a birtokomban... Kicsit kifejthetnéd... Bár ez nem ez a topik.
-
válasz
martinkeet #13688 üzenetére
Hálón, sambán.
-
martinkeet
aktív tag
Sziasztok!
Ti hogyan oldottátok meg a fájlok elérését NAS-ból?
USB-vel ,vagy hálózaton keresztül ?
Köszi! -
Sziasztok!
Van egy telekomos TV előfizetésem. Tányéros, családi csomag+egy dekóder.
A kérdésem az lenne, h mit kéne vennem a rasppi2-mhöz, h tudjam használni, mint tvheadend szerver. Egyáltalán ez lehetséges?
Köszi a választ!
-
-
-
azbest
félisten
-
Celtis
veterán
válasz
Mr Dini #13681 üzenetére
Ezt azért cáfolnám. Hiába van az oprendszer a RAM-ban, ha az adatbázist a kártyáról szedi. A borítóképek lapozása igen lassú lehet még egy class 10-es SD_vel is. Nálam kb. 5-szörös gyorsulást hozott az, hogy a rendszert USB3-as pendrivra telepítettem. Hozzáteszem, hogy pendrive és pendrive között is hatalmas különbség van. Nálam egyazon márka egyazon típusának eltérő kapacitású változatai voltak. A 16GB-os gyors, a 8-as használhatatlanul lassú volt.
-
layerke
aktív tag
Sziasztok,
PI2-n Xbian rendszer (legutóbbi stabil verzió) elfelejti időnként a képernyő felbontást, nyelvet, időzónát. De megmarad mindig a mappák elérhetősége, a hálózati fájlok, borítók, ilyesmik. Hogyan lehet ezt megoldani, hogy ne felejtsen időnként? Mi okozhatja?
Köszi, üdv
-
-
gonorrea
senior tag
Egy SanDisk 8 GB class 4 kártyám van itthon elfekvőben, ezzel használható rendesen, vagy kell neki a nagyobb class a sebesség miatt?
-
-
melan
senior tag
válasz
gonorrea #13673 üzenetére
Én pont arra használom, amire Te akarod. Zyxel 320-on a filmek és vagy 200-300 tori, hálóba kötve a Pi2-vel. Openelec van rajta, és minden tökéletesen megy rajta. Előtte Asus O'playem volt (RP1), illetve a Samu Tv-m is a hálón van dlna kapcsolatban. A PI2 odaver nekik rendesen sebességben, nem gondolkodik film indításkor. Tabról jól elérem/vezérlem stb... szóval vedd meg nyugodtan, nem fogod megbánni.
-
gonorrea
senior tag
Szeretnék egy Rpi 2-t venni, de kérnék egy kis infót előtte, vagyis inkább megerősítést:
van egy zyxel nsa 325v2-m arról megy a tori, pi csak medialejátszó lenne, ill néha youtube, vagy böngészés! Egy samu D5000es tvre kötném hdmivel!
Erre a célra megfelel a pi egy openelec szoftal? -
GoZoL
senior tag
Csak nem maradok win IOT-n. Olyan linux kellene amit be tudok paraméterezni, hogy egyből RDP induljon és csatlakozzon is a szerverhez. Köszi!
-
GoZoL
senior tag
-
tvamos
nagyúr
válasz
gyurkikrisz #13662 üzenetére
Nekem egy wd my passport 500 gb van, az 350ma korul eszik, usb2-be dugva, amugy usb3-as. Nem tudom, hogy ez segít - e. (Egy fél éve mértem, a b-n volt gond vele, a 2-n nem próbáltam.)
-
kutga
félisten
válasz
Root Banane #13660 üzenetére
Nem megy, nekem ugyanilyet nem hajtott meg, kell a hub.
-
gyurkikrisz
őstag
válasz
Root Banane #13664 üzenetére
én is wd vonalon gondolkozok, vagy elements vagy passport, ami olcsóbban lesz
-
válasz
Root Banane #13663 üzenetére
A legtöbb esetben akkor nem. Nekem van egy samsung 2tb-os külsőm 1,5 amperes táppal, meg kell mondjam gyönyörűen dolgozik!
Még hangja sincs!
-
Root Banane
tag
válasz
gyurkikrisz #13662 üzenetére
Köszi.
Te milyet veszel? -
gyurkikrisz
őstag
válasz
most hogy utánaolvastam, arra jutottam hogy nem, vagy csak szerencsével. ugye egy usb 2.0 500mA-t tud visszaadni max. általában ezzel beérik ezek a vinyók, mivel a WD-ken nincs külön táp USB, ezért max ennyit kérhet. az alap beállítással 600mA-t ad le a Pi a 4 USB-n, szóval így eselytelen, max_usb_current=1-el lehet hogy megy, mivel így 1,2A-t ad le a 4-en, viszint ez se biztos, attól függ mennyi kér a vinyó, amire pontos adat szinze sehol sincs. én ajánlom az aktív hub-ot, én is veszek egyet, jol jönni csak jól jöhet.
persze próba kérdése. vedd meg egy korrekt webshopban, ha nem megy élj a 14 napos jogoddal az elálláshoz
-
válasz
Szerintem kelleni fog, ha több dolog is van a Pi-n.
-
Root Banane
tag
Csak simán rá lehet dugni az USB portra egy merevlemezt vagy kell még ilyen aktív USB hub?
Egy ilyen merevlemezzel lenne használva: [link] -
válasz
Flowtation #13656 üzenetére
Megnöveli az USB-k áramellátását.
gyurkikrisz:
Úgy emlékszem(most nem vagyok otthon, a gyerekekkel nyaralok
), h 700mA-t ad per usb a táp, de ugye jön még a rasppitől is craft, meg nem volt teledugva az összes "slot".
-
kutga
félisten
Ma reggel hirtelen kétszer is újraindult a lejátszó gyors egymásutánban. Úgy tűnik ez sem lesz mentes ettől.
-
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Mit jelent pontosan ez a max usb current dolog? Egyszerre csak egy usb megy? Nekem a távirányitó meg usb hangkártya lenne rajta, akkor ez nem kell ugye? A hangkártyának nincs saját tápja, usből veszi fel az áramot.
Üdv! -
Nerd
aktív tag
válasz
gyurkikrisz #13652 üzenetére
Ilyet: Toshiba 2.5" 1TB STOR.E PLUS USB3.0 (HDTP110EK3AA)
Raspberry PI 2-vel es ezzel a tappal: STONTRONICS - T5582DV - PSU, RASPBERRY PI, 5V, 2A, MICRO USB
Aktiv hub nelkul, max_usb_current=1 beallitassal, megy gond nelkul, 24/7-ben ugy 3 honapja...
Szerintem ennek a vinyonak a 2TB-os verziojat is megveheted. btw a nexus 5 telefonom is meghajtotta az telefon usbjerol felporgott es megnyitotta a fajlokat
...
-
válasz
bwin.party #13648 üzenetére
Szia!
Alapból nincs rajta oprendszer.
Venned kell egy sd kártyát és arra feltenni a kívánt oprendszert. (Kicsomagolod a .img-t) ...Vagy veszel egy noobsos kártyát (esetleg csinálhatsz is), amin ki tudod választani, h milyen oprendszert/-eket szeretnél és aktív kábeles (!) internetkapcsolat mellett letölti.
Tehát sd mindenképp kell hozzá!
Ez olyan, mint PC-n a merevlemez.
-
válasz
gyurkikrisz #13652 üzenetére
WD passport.
Asszem egy logitech usb hubbal. (Aktív)
-
gyurkikrisz
őstag
Van aki HDD-t használ a Pi-vel? És milyet? És milyen aktív HUB-ot használtok mellé?
-
scream
veterán
válasz
Én is tőlük rendeltem, most pénteken fél 3-kor, 5 perc múlva jött az e-mail, hogy átvehető. Szóval majd hétfőn megyek is érte.
-
kutga
félisten
válasz
Én is tőlük rendeltem, azt kaptam amit kértem.
-
gyurkikrisz
őstag
válasz
semmi baj nincs velük, múlt héten voltam, igaz csak egy USB kábelt vettem, de nem úgy néztek ki akik át akarnak verni. ha NOOBS-os Pi-t veszel akkor egy Samsung kártyát adnak hozzá, attól nem kell tartanod.
-
bwin.party
aktív tag
Sziasztok!
A héten sajnos alig lesz újra időm bármihez is, de most a hétvégén szeretném megrendelni a Pi2-m. Azért kérem a segítségetek, mert mint már írtam teljesen kezdő vagyok. Régebben pár hétig használtam Ubuntu 12.04 LTS-t. Azt hiszem jól írtam. Első sorban egy saját hálózati tárolónak szeretném használni, pl.: távolról tudjak hozzá csatlakozni android telefonommal. Igazából FTP-re van csak szükségem, hogy fel és le tudjak róla tölteni. A 0-24h rendelkezésre állás szerintem nem okoz majd neki problémát. A gyári előretelepített szoftvert érdemes használni rajta? Illetve a malnapc oldaláról rendelném meg. Bár előre kéri a pénzt, nem tartok tőle, hogy átverés lenne. Mégis mennyire korrekt a cég? Illetve a náluk kapható SD kártyákkal érdemes számolni, vagy inkább vegyek egyet én a cucchoz?
-
válasz
Root Banane #13646 üzenetére
Én az openelecet ajánlom. Van rá transmission és rtorrent is.
-
Root Banane
tag
válasz
gyurkikrisz #13645 üzenetére
Okés.
Most találtam egy OSMC nevű rendszert rá, ez tényleg csak annyi, hogy kattintgatással rárakom az SD kártyára és már megy is?
És ehhez a oprendszerhez hogyan lehetne a torrentet is hozzá rakni? -
gyurkikrisz
őstag
válasz
Root Banane #13644 üzenetére
1-2 honapja en is ugy vettem meg hogy semmi se tudtam a linuxrol, de mostmar egesz jol kijovunk egymassal
a neten sok tutorial van, azokkal el lehet boldogulni, talan meg tanulni is, en is igy jottem bele.
-
Root Banane
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy Pi 2 B+ modelt beszerezni. A cél egy olyan eszköz létrehozása lenne, amelyen tudok 1080p-ben MKV videót lejátszani és torrentet visszatölteni. (Nem egyszerre)
Viszont. Linuxot még soha életben nem láttam, nem vagyok valami nagy guru, de ha vannak megfelelő leírások, akkor valamennyire elboldogulok. Így szerintetek érdemes lenne belekezdeni? Vagy ehhez nagyobb tudás kell?
Láttam, hogy az XBMC-t kattintgatós módszerrel is fel lehet rá tenni. Annak nincs valami kiegészítője amivel lehet torrentet futtatni?
Köszönöm előre a segítséget. -
-
kutga
félisten
-
gyurkikrisz
őstag
[link] pl igy, mostanában én is nézegetek a témában, egy ilyen kijelző alig néhány ezer forint, az ébresztős projektembe illene is.
más: a 2-es modellen van ugye 4 rögzítőpont, addig eljutottam hogy M2.5-ös csavar kéne, csakhogy jó a sima fém is, vagy mindenképpen műanyaggal próbálkozzak?
-
papen
csendes tag
Meglehet adni a dátum, időt manuálisan openelec alatt?
Ugyanis nem frissíti az 1970 januári dátumot. Be van állítva az időzóna az ország ntp szervernek a pool.ntp.org
wifin csatlakozok a nethez.
(Amikor a tévéről átváltok a kodira a felső csíkon mutatja a felbontást és a helyes időt majd visszaáll a fenti dátum) -
-
válasz
Sk8erPeter #13629 üzenetére
Ezt csak viccnek szántam...
Azért van ott a
szmájli.
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
Természetesen ismerem a FileZillát, mint még elég sok más FTP-klienst is, a WinSCP-hez képest jóval kényelmetlenebb a használata, egy darabig azt használtam, aztán mióta a WinSCP-t ismerem, azóta a FileZilla felejtős.
(#13606) cigam:
"Nagyon jó akkor lenne, ha kezelné az UNC elérési utakat"
Igen, ebben teljesen igazad van, ez nagy hiányossága, de attól még elég jó.Bár igazából tényleg elég vicces, hogy hány éve volt ezzel kapcsolatos request, és még mindig nem sikerült kialakítani a támogatást hozzá - nem értem, mi az oka, azért nem egy rocket science.
(#13607) stopperos:
Igaz, el is felejtettem, hogy Wine-on keresztül is használható Linuxon, de érted, azért az mégsem ugyanaz az érzés, mint egy olyan alkalmazás, amihez nem szükségesek ezek a plusz köztes "rétegek", hanem "natívan" fut.(#13608) Mr Dini:
"ott a wine és azzal megy a winscp [...] Látom nem csak én vagyok profi linuxos."
Bocs, hogy kiábrándítalak, de attól nem leszel még profi Linuxos, hogy képes vagy a Wine-t használni.No offense, csak ez így picit vicces volt.
-
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
PC hangfalat rá lehet kötni? Semmi extra, 3,5 mm jack csatlakozó van rajta.
-
sonar
addikt
válasz
Sk8erPeter #13605 üzenetére
FileZilla is pont ugyanezeket tudja. És van Linux alá is.
-
melan
senior tag
Sziasztok! Megnéztem, hogy a hangprojira (ami ugyan csak 2.1) külddve a 2.0 és az eredeti hangot, mekkora a különbség, egész pontosan megér e 6-7 ezret. Meg. SZóval szeretném a PIről optikai kábelen küldeni rá az eredeti hangot. Ezzel meg tudom oldani? Ezt Pi A/B-hez írják, nekem meg ugye a Pi2 van... kompatibilis vele? Vagy van valakinek javaslata, hogyan kivitelezzem?
Ilyen elgondolásom van még, de szeretném, ha megmaradna a CEC támogatás, mert a táirányítómmal nagyon szuperül tudom vezérelni a Kodit, főleg, hogy át tudom konfigurálni a gombokat is a maximális kényelem érdekében... -
azbest
félisten
válasz
gyurkikrisz #13619 üzenetére
fstab [link]
-
-
gyurkikrisz
őstag
Hogyan tudnék úgy egy USB-t indulásnál felmountolni, hogy az általam kívánt mappába mountoljon, vagy legalább én legyen az owner? mert csak a root-nak ad jogokat, ez pedig FTP-nél kényelmetlen, mert onnan csak a sajátjaimat tudom írni.
-
ht42
senior tag
Mennyi nálatok a pi2 proci hőmérséklete? Nálam hűtőbordával 50 fok filmlejátszáskor, érdekes módon ha pause-olom a lejátszást, akkor 57 fokra is fölmegy.
-
gyurkikrisz
őstag
válasz
Mr Dini #13614 üzenetére
én is ezt vettem, nagyon jól funkcionál, semmi feszültség esés, semmi szivárvány. engem az zavar hogy a tetejébe kell bedugni a kábelt, azért figyelni kell hogy ne törjön meg.
ha már ugyis írtad hogy a Duna Plázában vetted át, tudom javasolni hogy a MálnaPC-től rendelj egy 1,4m-es kábelt, 620 Forint, 2,5A-t tud. Én most azzal használom. És a Duna Plázától csak egy busznyira van az "üzletük", csináltam egy kört és így beszereztem mindent az RPi-hez
-
Van valamilyen olcsó tápos hub, ami ajánlott?
-
Sziasztok!
Nemrég vki feldobta azt a pcx-es olcsó, 2.5 amperes tápot. Mivel nekem úgyis aktuális a tápváltás, mert amit hozzá vettem 2A-s táp (természetesen MiC
) még 700 mA-t sem tudott kiadni...
Tehát picit furcsáltam érte azt az 1 411 Ftot, de mivel ez nálam nem pénz 1xélünk módon rendeltem egyet. Szállítást nem kértem, hanem el kellett mennem a Duna Plazaba.
Nagyon gyorsan megjött a cucc az üzletbe, (1,5 nap) jött az email korrektül, h átvehető.
Kicsit furcsáltam az eladók mézesmázaskodását, gondoltam magamba, most röhögnek rajtam, h milyen jó vétL-t csináltak...
Tehát hazavittem, kibontottam bekötöttem a kicsikét és eddig nagyon jól szuperál! (Külső (nem aktív) HUBot is elbírta 1 bt adapterrel, 1 wifi adapterrel, 1 hddvel és egy dvd meghajtóval)
Úgyhogy ajánlom mindenkinek!
Előnye: olcsó, 5.2 voltos és 2.5 Amperes
Hátránya: usb/microUSB kabel kábel nem volt hozzá; a szerkezet picit magas ("bumszli"); {ja és ez ugyan nem az eszköz hibája, hanem csak engem zavar picit, h személyes átvételnél is meg kell adni a címet(én random beírtam vmit, de akkor is
)}
Egyébként cubieboard töltő.
-
azbest
félisten
válasz
azbest #13610 üzenetére
áh megvan a szó, ami előbb nem jutott eszembe:
szóval úgy tűnik a win iot rendszerrel is lehet interaktív kiosk célra felhasználni a pi2-t. Nem mintha linux alapon ne lehetne ilyet, csak ha valahol win alapú infrastruktúrához használnák, oda lehet jobban passzol az.(#13611) beti
ha esetleg noobs-os több oprendszeres megoldást használsz, az valami trükkös módon kezeli a config.txt-t és lehet, hogy nem ott módosítottad, mint ahonnal alkalmazza az openelec rendszer indulása.De az is lehet, hogy tényleg kevés a táp. Főleg, ha még egér és billentyűzet vagy más usb eszköz is van rákötve. A magasabb terhelésű mód is csak 1.2A-t enged ki a négy usb-n összesen. A pi tápbemenetén pedig 2A biztosíték van, szóval nagyobb tápot hiába tesz rá az ember.
LEhet hogy külön tápellátás, vagy aktív hub kell a winyóhoz, ha máshogy nem megy.
-
beti
csendes tag
Sziasztok !
A héten vettem meg az RPI 2-őt, minden frankón megy, feltettem rá az Openelec-et.
Az a gondom, hogy hiába írom be a config.txt-be a max_usb_current=1 sort, még így sem bírja egyik külső vinyómat sem.
Mi lehet a gond ? A táp egy 2A-es Samsung töltő. -
azbest
félisten
Ha valaki lenne olyan elvetemült, hogy Win10 IOT verzióval használja a pi 2b-t, akkor nézze meg ezt a videót [link], úgy tűnik az elkészített alkalmazások használhatják a gui-t, szóval akár grafikus célprogikat is lehet futtatni.
-
melan
senior tag
válasz
Köszönöm a tippet, Winscp-vel helyből sikerült, sajnos totcommal nem boldogultam...
Valaki használja optikai kimenettel a Pi-t? Fontolgatom egy ráapplikálható csatlakozón... érdekelne, valakinek van e már.
-
válasz
"Linuxosok kár, hogy nem tudják használni, pedig nagyon jó."
Erre a célra valóban inkább csatolást használok, de ha x86-om van, akkor ott a wine és azzal megy a winscp.
Szerk.: úgy látom stopperos megelőzött... Látom nem csak én vagyok profi linuxos.
-
stopperos
senior tag
válasz
Én használom linux alatt is wine+WinSCP kombinációban. A queue jól szokott jönni.
(Minden másra pedig ott az scp vagy az sshfs.)+ a playonlinux is sokat segít, pl 64 bites gépre 32 bites wine telepítése, illetve az alkalmazások külön-külön kezelése. Persze a pi-n nem fog menni, csak az asztali pc-n.
-
cigam
titán
válasz
Hát.... Nagyon jó akkor lenne, ha kezelné az UNC elérési utakat. Anélkül reménytelen a helyi hálót betallózni, és egy megosztásról feltölteni/letölteni valamit.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Csak éppen szerintem fölösleges, a Total Commander lokális fájlkezelésre nagyon jó, imádom, de távoli kapcsolatokhoz én nem ajánlom, nagyon nem szeretem, persze ebben közrejátszik az, hogy régen nagyon bugos volt a működése ilyen célokra. A stopperos által ajánlott WinSCP nekem is kedvencem a célra. Nagyon kényelmes, TC-hez hasonlóan kétpaneles fájlkezelő, csak épp távoli kapcsolatokhoz, (S)FTP, SCP, stb., portable is van belőle (kibontod a zipet, és kész, megy, hurcolhatod a beállításaidat egy ini-fájlban), több sessiont is tudsz futtatni párhuzamosan (különböző füleken jelenik meg), tudsz könyvtármonitorozással és manuálisan is szinkronizálni, meg csomó beállítási lehetősége van. Linuxosok kár, hogy nem tudják használni, pedig nagyon jó.
-
vkp
aktív tag
Totális kommanderhez is létezik sftp plugin, kugli segít előásni.
-
vargalex
félisten
válasz
wassermann #13597 üzenetére
Pont ezt írtam én is, csak nem tudtam, hogy a kolléga már leirta.
-
melan
senior tag
Valaki erre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest