- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Argos: Szeretem az ecetfát
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanzi89
addikt
Ha már így örülök neki, hogy megy az Opelenec, tudtok ajánlani valamilyen házat a Raspberry Pi 2-hez ami bevált? Esetleg lehetne rögzíteni valahogy a TV hátára?
-
Dudee
senior tag
válasz
sanzi89 #11284 üzenetére
Próbáld meg leszedni innen az openElec disk image-t:
[link]Aztán az itteni lépések mentén telepíteni:
[link](én a linuxos telepítést használtam, és csont nélkül elindult...)
Amúgy a raspberry oldalán tök régi openElec van fent, az nem is megy Pi2-őn!
Ez a dátumból simán feltűnhetett volna neked..2014 június...Ezért érdemes a saját weboldalt használni...
-
sanzi89
addikt
Megjött a vadi új Raspberry Pi 2 Model B 1GB-os csodám, amit majd TV okosítónak szeretnék használni.
A gondom az, hogy egyszerűen sehogy se tudok életet lehelni bele. Mit rontok el?
Leformázom az SD kártyát a SDFormatTool4-el (FormatSizeAdjusment ON), letöltöm innen a NOOBS .zip-et, kicsomagolom majd átmásolom ahogy a videóban a csaj mutatja és ez az eredménye: VideóDe letöltöm a lentebb látható RASPBMC vagy OPENELEC image-eket, felrakom a Win32DiskImager programmal a pendrive-ra, és azzal még a monitor se kapcsol be.
A táp egy Nokia 5V 1.2A töltő, de asztali gép USB portjáról (elvileg 5V 2A) is ugyanaz a helyzet. Kérlek segítsetek, mert már kikészülök, hogy semmi se működik normálisan mostanában.
-
válasz
ulaci78 #11273 üzenetére
Én LG (az egyik legalább öt éves) és Samsung tévékkel használom a RPI-t, és simán megy a CEC, még egy AVR-en keresztül is.
Ez nyilván hasznos dolog, nagyon is, de a telefonos vezérelhetőség lehetőségének értelmét ne becsüljük alá! Egy Yatse 1000 forintos nagyságrendű áron SOKKAL több szolgáltatást nyújt, mint egy akármilyen jó távirányító (hogy hirtelen mást ne mondjak: billentyűzet...), és legfőképpen szükségtelené teszi a vezérléshez a tévé bekapcsolását. Én akármilyen jó CEC-es távirányítás mellett sem mondanék le róla, sőt, még a Bubble-ről sem!MaCS
-
Nagyon jópofa, meg érdekes formaterv -- csak éppen nem tűnik túl praktikusnak. Ha az ember elkezdi teledugdosni eszközökkel, egy rettenetes vízfej lesz belőle, amit nem lehet ügyesen eldugni, még annyira sem, mint a hosszú elosztósorokat.
Viszont legalább mindegyik lyuk használható belőle, nem fedik le egymás helyét az idióta, ellentétes kialakítású tápegységek.MaCS
-
golya87
őstag
válasz
ulaci78 #11273 üzenetére
Nekem Samu és Sony tv-m is van igaz még csak keveset használtam Pi2-vel, előtte viszont 1-2 évet Pi1-el.
Nekem semmi gondom nem volt velük, viszont én a helyedben a megfelelő Samsung topicban nézelődnék. Esetleg nincs szoftver frissítés a tv-hez? A nem túl okos Philips tv-mhez volt. -
Dudee
senior tag
válasz
LógaGéza #11274 üzenetére
Ha az a töltő 2-3 órát gond nélkül megy, akkor elmegy az 0-24-ben is. Ha nem forrósodik, akkor sztem jó az.
És kb tök ugyanaz lehet benne, mint abban, amit becsomagolnak szép málnás logóval. Még akár egy gépsoron is készülehettekKapcsolóüzemű konstrukció, pár darab alkatrésszel, kész.
-
LógaGéza
veterán
2A körüli tápot keresek Pi-hez. Most egy 1,4A-es gyári LG töltővel megy, stabilnak tűnik, de gondolom ezeket nem 365/24-es terhelésre tervezték, márpedig a Pi így fog menni. Mi lenne a jó, és stabil megoldás az energiaigényének kielégítésére?
-
ulaci78
csendes tag
Sziasztok!
Azon fórumtársak jelentkezését várom, akik használják a HDMI-CEC (anynet+) funkciót rPi 2+KODI rendszerrel. Magyarul a TV távszabályzóját használják az XBMC-KODI vezérlésére. Tudom volnának erre kézenfekvőbb lehetőségek, mint smart billentyűzet vásárlása vagy okostelefonos applikáción keresztüli vezérlés, de ezek helyett, ha működne korrektül, miért ne használnánk ezt költséghatékony megoldást. Pláne, hogy a KODI mindennap használatos funkcióinak eléréséhez kis túlzással tényleg nincs szükség több a négyirányú navigációs gomra, plussz az OK gombra, amik rendelkezésre állnak a TV távszabályzóján.
Ezen a héten két teljesen azonos rendszert üzemeltem be, nevezetesen rPi 2-t Openelec 5.0.x rendszerrel, a különbség "csak" a megjelenítőkben van, különböző TV készülékeken nézzük. A TV-kre egyébként más eszközök is csatlakoznak HDMI-n (műholdvevő box, játékkonzol, ilyesmik). Sony illetve Samsung TV-k vannak a málnákra kötve, egyik sem fiatal darab (Smart funkciók hiányoznak, a Sony-n még internet csatlakozási lehetőség sincs), pont ez adta a rPi készülékek beszerzésének apropóját. A TV távszabályzóval történő vezérlés a Sony TV vel működik rendesen, viszont a Samsungnál csak bizonyos feltételek mellett. Az utóbbi esetében, ha a TV-re a málnán kívül más is rá van dugva HDMI-n (műholdvevő, XBOX stb.), akkor bár a TV látja a CEC eszközt, írja is, hogy KODI, de nem tudja a funkciót elindítani, hibaüzenettel eldobja, a csatlakozás nem sikerül. Ha a málnán kívüli eszközöket kihúzom a HDMI csatikból, és újraindítom a rendszert (TV és málna is ki-bekapcs), akkor megy az irányítás. A Sony TV-n viszont mindenféle faxni nélkül, a TV menüjében a megfelelő funkció aktiválása és a CEC eszköz keresése után stabilan működik. Függetlenül attól, hogy a Sony-ra is van műholdvevő illetve BD/DVD lejátszó is kötve, nem okoznak problémát. Ja, és természetesen 1.4-es specifikációjú egyforma HDMI kábellel vannak bekötve a rPI 2-k mindkét TV-re, tehát biztosan nem a HDMI kábel a problémás.
Nem volna túl életszerű a Samsung TV esetében a HDMI kábeleket folyton ki-be dugdosni.
Köszönettel várom a tapasztalatokat, véleményeket, megoldási javaslatokat. -
envagyok
veterán
Felelslegessé vált a pi-m, meg van egy két régi USB-s webkamerám.
Az lenne a kérdésem, hogy openelec alatt van-e lehetőség, vagy van-e külön rendszer arra, hogy a webkamera képét streamelje a belső és a külső hálózatra?
-
Dudee
senior tag
Végül lehet, hogy találtam valamit. Több ember is panaszkodott hasonlóra, mint én.
Arra tippelnek -sőt, mintha igazolták is volna-, hogy hiába a frame rate sync, az xmbc/kodi nem mindig ismeri fel jól, hogy 23.976 vagy 24 frame/sec a forrás. Ha rossz frissítéssél játsza le, akkor ez 41.2 másodpercenként ugrást okoz.
Már csak azt kell megfigyeljem, hogy tényleg ez van-e nálam is. -
Dudee
senior tag
válasz
wassermann #11266 üzenetére
Köszi, de sajnos ez nem kadencia probléma. Egyrészt be van állítva a frame rate sync, a tv is tudja a 24p-t, másrészt az könnyen felismerhető, 'statikus' szaggatás, ami nem random jelentkezik egynéhány percenként..
Mindenesetre megpróbálom majd kimérni, hátha mutat valami mintázatot, de eddig nem fedeztem fel. -
wassermann
Topikgazda
Az ilyen időnkénti 1-2 frame-es beszaggatás abból szokott adódni, ha a film mondjuk 24fps a HDMI viszont 50Hz-re van állítva, ami nem pontosan a 24 többszöröse.
Nem Openelec-et használok, hanem Raspbmc-t, ebben van olyan beállítás valahol, hogy a frame rate igazításas a filmhez. Nézz körül az Openelec-ben, hátha ez okozza. -
Horvi
őstag
Hi,
Létezik valami más progi banánra/raspira amivel windowson is elérhető megosztást lehet készíteni ami nem samba? Mert azzal vannak bőven sebesség gondok és gondoltam kipróbálnék valami mást is?
Köszi -
Dudee
senior tag
(a következő kérdést feltettem RPi2 topikban is, de megpróbálom itt is)
Egyelőre túl sok tippet nem kaptam a következőhöz, ezért megpróbálkozom mégegyszer:
RPi2-őt használok, 5.0.5-ös OpenELEC-kel.
Azt vettem észre, hogy mkv lejátszásakor pár percenként beszaggat a lejátszás. Egészen piciket, szerintem 1-2 frame-et, de svenkelés közben azonnal ki lehet bökni a megakadást, elég zavaró tud lenni. A hang nem ugrik semmit.
A hálózat sávszélességével nem lehet gond, mert 70-80Mbit-es mpeg4-et is simán lejátszik. A forrás NAS NFS protokollal.
Tulképp eddig minden filmnél láttam, de netes kereséssel nem sokra jutottam, mert a 'frame skip', 'stutter' és egyéb ilyen varázsszavak mindenféle találatot adnak.Láttatok már ilyesmit akár RPi1-en is? Van esetleg ötletetek merre induljak el?
Köszi szépen!
-
cigam
titán
A transmission.start scriptbe beleírtam, hogy sleep 5, vagyis vár 5mp-et. Ez már fél siker! Nem hibaüzenetet ad a WEB-es felület, hanem mutatja rendben mind1ik torrentet. De!
Mindegyik pause státuszú -
cigam
titán
válasz
lord.lakli #11259 üzenetére
Bocs, azt nem írtam hogy openELEC alatt futtatnám. Kerestem is. itt pl azt írják, hogy próbáljam meg kilőni, és frissítsem a böngészőt a WEB felületen. Ott - ahogy írják is - mindegyik átkapcsolt pause-ra. Majd amikor ráböktem a start all torrent gombra, szépen beröffent.
Meg is nyitottam a service.downloadmanager.transmission.service fájlt, de abban már szerepelt a megoldásként írt Type=idle sor már szerepelt a [Service] szekcióban.Itt hívja meg a /storage/.kodi/addons/service.downloadmanager.transmission/bin/transmission.start scriptet.
Nem lehet azzal kezdeni, hogy várjon pár mp-et? Tippem szerint a daemon hamarabb beröffen, minthogy hozzáférhetne az USB lemez fájlrendszeréhez.
Persze lehet tévedek, de egy próbát megérne. Egyébb ötlet? -
cigam
titán
válasz
sztanozs #11247 üzenetére
Köszi!
Azonban ma belefutottam még1 problémába: A web-es felület mindegyik torrentre ezt írja:
Error: No data found! Ensure your drives are connected or use "Set Location". To re-download, remove the torrent and re-add it.
Beléptem ssh-val, és a ps aux |greptransmission kimenete gyanús:
transmission-daemon -f -g /storage/.cache/transmissionMiért nem úgy működik mint hétvégén? A külső meghajtó most ext4-re van formázva. Ez gond lehet?
-
válasz
wassermann #11226 üzenetére
Köszönöm szépen
Nem TV távirányítóra gondoltam, hanem külön távvezérlőre, csak a PI-hoz. -
Horvi
őstag
válasz
wassermann #11255 üzenetére
Akkor úgy látszik csak nem úszom meg a hekkelést.
-
Magga
aktív tag
Simán lehet, hogy valamivel nem működik, én is sokat keresgéltem, mert sajnos a rasplex (ezt szerettem volna használni) nem szerette az ASUS-N10 nano-mat és valamiért Openelec és Xbian alatt sem bírtam működésre bírni a wifit...
-
Horvi
őstag
-
Horvi
őstag
Hi,
Egy olyan kérdésem lenne, hogy raspbmc alatt kell valami külön konfigolgatás, hogy életre tudjam kelteni az usb-s wifi sticket? Valami driver telepítés vagy ilyesmi? Mert próbáltam a dolgot de nem akart menni.
Köszi -
LógaGéza
veterán
Valószínű az lesz, most ráraktam egy 2,1A-es tápot, és egyből megy - igaz, hogy folyamatosan 100%-on pörgetve folyamatosan a procit (ntfs-3g
), de legalább ment.
Másik kérdés: ha már újrahúztam a rendszert (utolsó MINIBIAN ment rá), akkor érdekelne, hogy melyik a legminimálisabb DE? Openboxnál van kisebb? Annyira kell, hogy legyen egy X felület, ami felett pqiv tud futni, és omxplayer tud videót játszani.
-
oba
addikt
akit esetleg érdekel(t), speedtest banana pi -vel, digi 100/50 -es net, kábelen keresztül
[link]torrenten átlagosan 7-8 Mb/s letöltési sebesség van, sata hdd -re töltve, cpu átlag 50% -ban terhelt, ram használat elhanyagolható, deluge kliens
-
sztanozs
veterán
válasz
Mr Dini #11236 üzenetére
1) Ami fent van az RPi Download oldalon az teljesen jó. Nekem vagy meglepetés volt, hogy kb 10 mp alatt már használható a rendszer - a régi változat (256MB-os rev 1 RPi B) kb fél percig bootolt.
2) [link]
3) Multiboot: [link]
Amúgy az OpenElec csak boot időben piszkálja az SD-t, meg ha configot változtatsz, minden egyéb memóriából megy. HDD-ről is lehet bootoltatni, viszont azt vedd figyelembe, hogy az összes USB és a háló kártya egy belső USB-n lóg. Ráadásul az smsc chip (USB/Network hub) még mindig bugos, így szvsz az IO problémák előfordulásának esélye nagyobb egy USB-s lemezzel, mint az SD kártyával. -
lehella
senior tag
válasz
Mr Dini #11236 üzenetére
Szia!
Első ponthoz én az 5.0.4-et használtam sokáig, tegnap raktam fel az 5.0.5-t és rendben van ez is.
Távirányítóból ilyen C120-am van, nekem a célra megfelel, a gombok működését be lehet állítani utólagosan is. -
-
Üdv!
1.Szeretnék a Raspberry 2-mre openelecet rakni. Melyiket javasoljátok, ami stabil és megbízható? Illetve szeretnék venni hozzá egy távirányítót. Abból milyet javasoltok?
2. Szeretném megtartani a Debiant a Raspon, ezért gondoltam megkérdezem nem lehet e ezt valahogy egy dualboothoz hasonlóval felruházni, hogy minden startupkor megkérdezze melyik induljon be?
3. Ez az SD kártyás módszer nekem nem szimpi... Mert könnyen tönkremehet. Ezért szeretném egy hddről futtatni. Hogyan lehetséges ez?
Thx!
MrDini -
Dudee
senior tag
válasz
Mr Dini #11232 üzenetére
Az az 1 Amperes is simán elég kell hogy legyen, ha nem valami olcsó fis-fos, amire csak ráhazudták az 1 Ampert.
Esetleg akkor lehet kevés, ha saját táp nélküli vinyót fogsz rádugni az USB-re. Ha nem, akkor mennie kell simán. Valakinek 0.6-ossal is megy vinyó nélkül, hálózati lejátszással.De ha van 2A-s tápod az már végképp tuti.
"Illetve miért jobb ha 3A-t veszek bele?"
Elhangzott ilyen? Nem kell ilyet vegyél, bőven jó a kettes. De ha van otthon elfekvőben 3A-es, az is jó.
De ha 10Amperes van, az is jó, értedAlsó korlát van, nem felső.
-
-
cigam
titán
A hétvégi tapasztalatokat gyorsan leírtam, hogy később ne keljen keresgélni. Remélem mának is hasznos lesz ez a blog.
Per pillanat a Transmission leírása van még csak benne, de reményeim szerint bővülni fog, ha időm engedi.
Véleményt, ötletet, kritikát szívesen fogadok!---
Ezek az USB-s mérők inkább jelzésértékűek, és nem venni észre, hogy egy-egy hirtelen megugró terhelést hogyan visel el a tápegység. Viszont ezzel összekapcsolva már valóság közelibb képet kaphatunk, hogy a tápegység valóban képes-e tartósan leadni azt a beigért 1-2A-t. Ugyanakkor ez statikus terhelés. Nem érzékeny a tápegység felől érkező zavarokra, ill. nem tudja szimulálni az raspberry-t mint fogyasztót, ami dinamikus terhelést generál.
-
wassermann
Topikgazda
A TV távirányítójával akkor megy, ha a TV tudja HDMI-n a CEC-et (vezérlőjeleket küldeni). Ha nem tudja, akkor a Pi-hez saját távirányító pár kell. Egy vevő amit rá csatlakoztatsz és a kezedbe az elemes párja gombokkal.De mindez megy USB-s egérrel is ha rádugod, vagy vezeték nélküli egér6billentyűzet párossal, hiszen számítógép is.
-
válasz
MaCS_70 #11222 üzenetére
Köszönöm.
Tehát akkor nem feltétlenül szükséges rá a kijelző, mert ha itthon vagyok, akkor látom telefonon keresztül. Ha pedig, mondjuk elutazom és szeretném magammal vinni, mint médialejátszót, külső USB-s forrással, akkor meg, ha rákötöm TV-re, fogom tudni kezelni egy IR távirányítóval. Jól gondolom?
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Mitől lehet az, hogy ha ráduguk a Pi-mre egy pendriveot (NTFS 64GB), felmountolom (sudo mount /dev/sda1 /media/usb), és megpróbálok bármit felmásolni memóriakártyára (rsync -ah --progress /media/usb/adas.mp4 /home/pi/ vagy akár sima cp /media/usb/adas.mp4 /home/pi/), akkor nem elég, hogy egy idő után ledobja a pendriveot, még a hálózatot is megszakítja - ami mondanom se kell, egy távoli, VPN-en, és SSH-n keresztül kezelt eszköznél nem olyan jó dolog...
Most itt van mellettem, frissen újrarakva, és frissítve, és sima hálózaton, VPN nélkül is ez történik... -
Sziasztok!
Előre is sorry a láma kérdésért...
Lesz egy Raspberry Pi-m. És sajnos nem rendeltem hozzá töltőt. Viszont van itthon pár Samsung mobiltöltő. Azzal szerintetek menne? Illetve honnan lehet olcsón tápot venni hozzá?
Előre is köszi!
MrDini
-
válasz
wassermann #11216 üzenetére
Telefon alatti vezérlést úgy értem, hogy pl. zeneszám kiválasztásához ne kelljen bekapcsolnom a TV-t, hanem a telefonon is lássam a média tartalmat.
-
Dudee
senior tag
válasz
lord.lakli #11215 üzenetére
valóban nem tudom, hogy melyik rip honnan van, viszont egyről tudom, hogy én csináltam, és ott semmi trükközés, vagy tömörítés nem volt, sima iso rip. Viszont ott is rossz a menü.
Inkább arra lennék kiváncsi, hogy egyálalán működik-e valakinek? -
wassermann
Topikgazda
-
válasz
MaCS_70 #11212 üzenetére
Köszönöm
Nem ragaszkodom az érintőpanelhez. Ha mondjuk elviszem magammal a PI-t olyan helyre, ahol nincs helyi hálózat, akkor is fogom tudni telefonnal vezérelni és látni a telefonon a menüt?Miket kellene bevásárolnom, hogy működjön, amit elképzeltem?
(Érintőkijelzőtől tekintsünk el)
-
Sziasztok!
Nagyon kezdő vagyok a témában, de szeretném leváltani a jelenlegi médialejátszómat (A.C. Ryan HDMini2) és ebbe az irányba lettem terelve.
Amit tudnia kellene a készüléknek:
- a jelenlegi formátumok többségének lejátszása (mkv, DVDiso, mp3, flac, stb, stb)
- online rádió adások lejátszása
- IR távvezérlővel történő irányítás
- esetlegesen beépített érintőkijelző (ha jól tudom létezik ilyen PI-hoz)
- okostelefonnal (Android) történő vezérlés oly módon, hogy a telefonon lássam, a készülék menüjét (pl. zene elindításához és erősítőn keresztül történő hallgatásához ne kelljen bekapcsolnom a TV-t).
- helyi hálóra történő csatlakozás, lejátszás NAS-ról (gondolom a telefonnal történő vezérlés miatt kellene bele Wi-Fi modul is. Vagy nem feltétlenül?)
- mindez egy dobozba legyen beépítveEz megoldható egy Raspberry PI 2-vel? Ha igen, akkor körülbelül mekkora költséggel számoljak és milyen software-t érdemes telepíteni a fenti elvárásokhoz?
Előre is köszönöm a segítséget
-
cigam
titán
válasz
vargalex #11207 üzenetére
Akkor most a settings.xml-ben, vagy a settings.json-ben kell eltekerni a paramétereket?
Amúgy most, hogy minden könyvtár a winyóra mutat, vmi elromlott benne. Látszólag fut:
320 root 0:06 transmission-daemon -f -w /media/sda1-usb-Hitachi_HDS72101/bittorrent --incomplete-dir /media/sda1-usb-Hitachi_HDS72101/bittorrent/incoming --watch-dir /media/sda1-usb-Hitachi_HDS72101/bittorrent/watch -e /storage/.kodi/userdata/addon_data/service.downloadmanager.transmission/service.log -g /storage/.cache/transmission -a *.*.*.* -t -u nev -v jelszoDe nem szedi fel a torrent fájlt a watch könyvtárból. WEB-es felületen megetetve már a merevlemezre mutató incoming könyvtárba szedi a fájlt, tehát az elérési utak jók.
-
vargalex
félisten
válasz
lord.lakli #11206 üzenetére
Szia!
Ezek mind olyan tulajdonságok, amik a settings.json-ban állíthatók.
-
lord.lakli
őstag
Ezek szerint mégis felolvassa. Nekem sem törölte sosem, de nem is zavart, mert időnként kézzel kitöröltem.
Ráadásul most osmc alatt a kiterjesztés added lesz valamiért. Régen nem megmaradt torrentnek.
Egy WD Red-et kötöttem rá direktbe pi-re és minden, a letöltéssel kapcsolatos könyvtár a winyón van. -
cigam
titán
válasz
lord.lakli #11204 üzenetére
Az 5.05-ben már ez az alapértelemzett:
"watch-dir": "/storage/downloads/watch",
"watch-dir-enabled": true
Szóval pöc röff működik. Bár felveszi a watch könyvtárból a torrent fájlt, nem törli azt onnan. Ez normális?Azt nem teljesen értem, hogy a settings.xml-ben a
<setting id="TRANSMISSION_ENABLE_CUSTOM_CONFIG" value="false" />
<setting id="TRANSMISSION_PATH_CUSTOM_CONFIG" value="/storage/.cache/transmissi$
szerepel, akkor miért veszi figyelembe /storage/.cache/transmission/settings.json beállításokat.A másik kérdésem az, hogy most egy 16GB-os kártyáról megy a rendszer. Elég csak a bittorrent letöltött könyvtárat átírni, vagy a figyelő, és a letöltést végző könyvtárát is toljam át a merevlemezre? Ennyire nem bírják a gyűrődést ezek az SD kártyák?
A mentésre tényleg elég a cp -r /storage/.kodi /storage/usbmeghajto/openelecmentes/ parancs?
Ez visz mindent (add-on-ok, beállítások,...)?
Csak most, hogy próbálgattam a beállításokat, az n+1 reboot alkalmával már ki nyúlt a kártya fájlrendszere. Kezdhettem mindent előről. -
cigam
titán
válasz
lord.lakli #11201 üzenetére
Egyáltalán nem buta, sőt! Mivel beállítja a könyvtárat azt hittem hogy ...
Melyik konfig fájlban kell engedélyezni, és hogyan?Közben megjelent az 5.05-ös verzió.
-
zolda
tag
válasz
Kroni1 #11185 üzenetére
szia,
köszönöm a megerősítést, akkor nyugodtan fogom a TV USB-ről táplálni, amíg az kielégíti az igényeimetközben sikerült találnom egy youtube videót is a librtmp frissítésről, ami nálam (B+ Openelec 5.0.4) most gond nélkül lefutott, bár az eredményt majd még tesztelni kell...
további szép napot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anime filmek és sorozatok
- alza 404 akciók
- Milyen autót vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xbox Series X|S
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest