- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Froclee
őstag
válasz
Chris Kiki #12798 üzenetére
miért nem a nas-odon van a torrent kliens?
hopsz -
Rick4
félisten
válasz
Chris Kiki #12798 üzenetére
A nason nincs torrent kliens? Telepítsd rá, nulla forintért.
-
Chris Kiki
senior tag
Sziasztok!
Vennék egy ilyen RPi2 kütyüt, a kérdésem az, hogy a következő dolgok megvalósíthatóak-e vele:
Gyakorlatilag csak torrentek futtatására használnám. A RPi-n futna a kliens (Transmission?), mely tárhelynek Samba vagy NFS megosztáson keresztül a NAS-om tárhelyét használná. Automatikusan belépne a NAS-ra, és lefoglalná a szükséges tárhelyet magának, ne kelljen mindig mindenféle belogolási dolgokkal foglalkozni.
Ezenkívül kéne valamilyen remote a klienshez, hogy torrentet bármilyen Windowsos és Androidos gépről hozzá tudjak adni, indítani, leállítani akár helyi hálózatról, akár a világ bármely pontjáról ahol van net elérés.Megoldható ez? Ha igen, milyen programok kellenének hozzá?
-
Celtis
veterán
válasz
huliganboy #12795 üzenetére
Azért stabilitásban még vannak gondok az Enigmához képest. Én már hetek óta küzdök azzal, hogy időnként kifagy a kép, szétszáll a pufferelés.
Úgy tűnt, hogy meglett a megoldás (workaround), de ma megint előjött egyszer a hiba. Ilyen dreamboxon sosem volt. -
azbest
félisten
válasz
huliganboy #12795 üzenetére
A régi raspivel mindig kijött valami baj, először a tunerek adatcsomagjai vesztek és ezért szétesett a kép, aztán amikor azt javították, az usb kártyaolvasótól dobta el az usb alrendszert. Azóta szereztem én is raspi2-t, csak annyi munkám volt mostanában, hogy nem tudtam még betenni a t61es noti helyére. Az biztos, hogy a raspi2 4 maggal már nem szűkölködik proci erőben. Annyit ki tudtam próbálni, hogy a rajta futó tvheadend 1 tunerrel alig terhel procit. A kártyaolvasót nem próbáltam vele még. Persze ha digihez kell, vagy más kódolatlan szolgáltatóhoz, akkor egy gonddal kevesebb. Az openelec-et is próbáltam futólag, az is szépen ment a pi2-n. Szóval jó eséllyel az openelec és a tvheadend megfér egy pi2-n és elég teljesítményt ad alá.
Egyik kollégám úgy emlékszem dvb-c tunert is használ vele. Ahhoz kevés volt a pi1 procija, de pi2-vel szépen működött neki.
-
Zebu
addikt
HP MCE USB infra vevő ment rá.
Myharmonyban Microsoft Windows Media Center-t állítottam be. Így szuperül működik.
Igaz kiírta a harmony alkalmazás, hogy kell külön infra a működéshez és az infra modell számát adjam meg, de ha azt csináltam akkor nem volt 1 gombos audio váltásra lehetőség. Kicsit más kiosztást csinált ami nem volt az igazi.
-
törölt tag
Sziasztok!
Érdekes dolgot csinál a raspberry PI 2-m. Eddig nem nagyon néztem a szabad memóriát, vagy csak elvétve, de mindig több száz mega volt szabadon.
Jelenleg így áll:
total used free shared buffers cached
Mem: 851872 835580 16292 0 46188 665172
-/+ buffers/cache: 124220 727652
Swap: 102396 0 102396Ezt az után néztem miután felmountoltam még egy USB HDD-t és a Samba-n is elkövettem ennek a HDD-nek a megosztását is. Egy paranccsal kilistáztam a process-eket aszerint hogy melyik mennyi memóriát eszik, semmi szembetűnő nem volt, a legnagyobb valami 11 megát használt.
Fogalmam sincs, hogy miért marad 16MB szabad memórié és miért van chaclt 665MB.
Ez mennyire normális?
Jól tudom hogy a chacelt memóriát egyébként bármikor fel tudja szabadítani és hogy abban csak a bezárt programok "szemetét" hagyta, hogyha újra el akarom indítani a memóriából gyorsabban indul?Néhány szolgáltatás fut csak rajta:
- Samba
- Transmission
- Kodi -
Zebu
addikt
kipróbálok egy 1000ms a harmony, hátha csak ez a baj.
MÁS:
Valahogy meg kellene azt oldanom, hogy a gyerekek is tudják kezelni. Sajnos a médiatárban nem jelenít meg mindent amink van, mert nem talál hozzá metaadatot. Pedig nagyon bíztam benne. Igazánól van amit rosszul is ismer fel.
A gyerekek dolgai egy külön mappában vannak. Be tudom azt állítani valahogy, hogy ez a külön mappa nyíljon meg nekik a főmenüből? Lehet olyat csinálni, hogy a mappa listában a nevek elé sorszámot tenni?
El lehet rejteni valahogy a mappa strutúrából a system és recovery mappákat?
Jól megvettem a tápot hozzá és gyönyörűen megy a router USB portjáról!
-
Zebu
addikt
Bekapcsolás nem akar menni a Harmonyval. Meg lehet csinálni ezt valahogy?
-
törölt tag
Sziasztok!
Pár napja érkezett meg az rpi2. Raspbian rendszert futtatok rajta. 3 dolog lett telepitve rá: Couchpotato, Kodi, Transmission.
Egyetlen problémám van: ha a kodit bezárom akkor fekete, kép nem reagál semmire. Találtam pár megoldást neten, de elvesztem bennük, hogy melyik is lenne jó. Ha ez megoldódna akkor mehetne autostartba a kodi és kész is. -
envagyok
veterán
-
Celtis
veterán
válasz
Benoe77 #12778 üzenetére
Köszi.
Két előnye még mindig van a GUI-hoz képet. Egyrészt tudsz egyszerre több kiválasztott elemet szerkeszteni. Másrészt a csatorna logonál vannak okosságok, akár magától is 80-90%-os találati pontossággal lekeresi az ikonokat. Na, mondjuk a csatorna számozásban is tud segíteni.
Műholdazásnál hasznos, ahol nagyon sok csatorna van. -
válasz
Celtis #12777 üzenetére
Ahhoz képest, hogy kínból készült, egész jó az az alkalmazás!
Köszönjük!Én nemrég 5.0.8-as OE-t raktam egy PI2-re tvheadend-del és egy Afatech AF9033 (DVB-T) tunerrel, és egész jól működik.
Mondjuk frissülni nem frissül, mert nincs net-re kötve.
De én is arra várok, hogy újabb tvheadend-et rakjanak a repo-ba (ha egyáltalán fognak), olyat, amiben már javították a pontos idő DVB hálózatról történő beállítását. -
Celtis
veterán
válasz
envagyok #12768 üzenetére
Köszi, hogy próbálsz segíteni, de eléggé ismerem, hogy hol és milyen formában tárolja a tvheadend a csatornalistát. Még kínomban egy csatornalista szerkesztőt alkalmazást is készítettem hozzá, mert főleg régebben a GUI használhatatlan volt.
A gond az, hogy az 5.0.8-as konfiggal nem indul el a backend. Nulláról kéne újrakonfigurálni. -
-
Zebu
addikt
Sziasztok,
Hol tudok HDMI passtrough-t beállítani?
Erős0tőbe kötöttem és mindenáron dekódol....
-
Celtis
veterán
válasz
lehella #12760 üzenetére
Kipróbáltam, de a backend egyáltalán nem működött,szóval gyorsan visszamentem 5.0.8-ra.
Van itt egy javított kliens 5.0.8-ra: stalin.negge.fi/files/pvr.tvh/ RPi2-re: pvr.tvh-0.9.8-linux-armhf.zip -
envagyok
veterán
Tudja valaki, hogy tvheadend szerveren meg lehet-e oldani, hogy samba megosztásra mentse el a felvételeket?
Eddig sd kártyára mentettem (nand install, nem pi), de néha elvesztem az sd kártyát, mert nem látja csak ki-ki behelyezés után. -
Celtis
veterán
Van valakinek tapasztalata az Openelec 6.0-val? Állítólag a tvheadend kliens alapos javításon esett át, és valószínűleg az én problémámat is megoldja. Csak nem szeretnék újabb bug-okkal küzdeni.
-
OLE-3
tag
válasz
huliganboy #12752 üzenetére
RPi Monitor? Vagy nem ilyenre gondolsz?
-
Celtis
veterán
válasz
huliganboy #12752 üzenetére
Ja igen, a rendszerbeállításokban az élő tv menüben engedélyzeni kell az élő TV-t.
-
Celtis
veterán
válasz
huliganboy #12749 üzenetére
Egy megfelelő Kodi addon kell csak hozzá. Dreambox-szerű beltérikhez a VU+/Enigma2 addont kell csak felpakolni, beállítania box elérhetőségét és már ott is van a Kodi főmenüjében az ÉlőTV menüpont, belépve pedig a csatornák listája, EPG, stb. Kattintásra pedig indul a lejátszás.
Annyi kiegészítés, hogy a boxba ehhez egyáltalán nem kell vinyó vagy bármi okosság.Nem tudom Rick4 boxa milyen erős, de nekem csak egy kínai klón CloudIbox2-m van. Ebben azt hiszem 500 MHz-es proci van. Elég gyors is, de HD csatornák streameléséhez kevés a vas. Szóval nálam ez a felállás nem működött ezért inkább vettem külön tunert.
-
lehella
senior tag
Sziasztok!
Vennék egy Samsung SE-208AB külső DVD író-olvasót a Pi-hez, OpenElec alatt szeretnék dvdről filmeket nézni. Tudja kezelni a meghajtót, valamint az xvid filmeket? Mpeg2-hez meg licensz kellene? -
envagyok
veterán
Újabban azt tapasztalom openelec-el, hogy feliratos filmek mikor vált a felirat, egy hajszálnyit megakadnak.
Más nem tapasztalt ilyet? -
Rick4
félisten
válasz
huliganboy #12745 üzenetére
Celtisnek usb-s tunerje van, nekem meg egy szobával arrébb egy kéttuneres beltéri, aminek tuner server funkciója is van, tehát pl a berakott vinyóra rápakolja a tuner server mappába az összes csatit, ami egy vlc m3u féjl lesz. Akármelyikre kattintok, a beltéri elkezdi streamelni a gépemre, telómra, tabletemre a tévéműsort. Így tévézek a gépen egy ideje...Katt és megy. A beltérimnek van webes felülete, ott is tudok csatornát választani, az épp futó műsorokat is kiírja. Jó dolog nagyon.
-
Ranagol_5
őstag
Sziasztok!
Valaki meg tudja nekem magyarázni, hogy miért jó a dev board-on, hogy cserélhető benne a raspberry pi ugyan azokkal a paraméterekkel? Oké, hogy van rajta emmc integrálva meg lehet több kártyám több különböző rendszerrel, de ezt sd kártyákkal is meg lehet oldani. Azért kérdezem csak, mert ha nem csak erre jó, hanem van valami olyan board, amibe pl 2-3db ilyen raspi-t be lehet tenni, akkor lehetne belőle cluster-t össze rakni hálózati szimulációhoz, és igazából ez lenne a célom tesztekhez a munkámmal kapcsolatosan.
A válaszokat előre is köszönöm.
-
huliganboy
addikt
Srácok ajánljatok már valami grafikus terhelés figyelőt ami log-ot készít, pi2 és raspbian alapra!!!!
Továbbá: Rick4, Celtis
Hogy értitek, hogy a PI mogott van egy backand beltéri? Ez azt jelent, hogy tuner nélkül tudsz vele tvt nézni, mivel a box tunerjétől kapja a jelet?
Köszönöm
-
Rick4
félisten
válasz
Benoe77 #12742 üzenetére
Azt nem tudom, a beltéri milyen protokollal dolgozik, de a pvr kiegészítőt hozzá írták, tehát inkompatibilitás szinte kizárt. Azon is csodálkoznék, ha a kliens nem akarna működni, ugyanis már 2 éves fórumbejegyzések is vannak róla. [link] Valamint azt se nagyon hiszem, hogy a raspbmc, osmc, openelec mind olyan letöltési lehetőséget kínál fel, ami amúgy az adott eszközön nem is működne.
-
Rick4
félisten
válasz
Celtis #12740 üzenetére
Tunerre, vagy nármi másra.
A gépemen is fent van a kodi, meg egy rpi2-n is, nálam egy vu+ kéttuneres beltéri a backend, amíg a gépen simán beszívja a csatilistát, epg-t, mondjuk 1 perc alatt, addig az rpi meg se nyekken ugyanazokkal a beállításokkal, 20-30 perc alatt se csinál semmit. Openelec, raspbmc, osmc is ugyanezt csinálja. Nem értem miért, még a csatilistáig se jut el. -
Celtis
veterán
A tunerre gondolsz? Az DVBSKY S960 USB DVB-S2 tuner. Az OE fórumon ajánlották, és nem is volt gondom vele.
A problémámhoz biztosan nincs semmi köze, mert a hiba akkor is jön, ha a Pi-ben csak egy SD kártya van, és a másik HTPC-ben futó Tvheadned backend szerverhez kapcsolódik (amiben egy PCIe tuner van). Sőt, úgy könnyebb is reprodukálni a hibát, már a Pi bekapcsolásakor is jön néha. Valószínűleg azért, mert amikor Pi-n elindul a Tvheadned kliens, már egy működő tunerhez kapcsolódik, hamarabb indul a streamelés így a kezdeti EPG frissítés belecsúszik ebbe. Ez most az elméletem. Mindenesetre nyitok majd egy ticketet a problémára, mert nagyon súlyos. -
Celtis
veterán
válasz
Benoe77 #12551 üzenetére
Tvheadend megint. (Emlékeztetőül, egy idő után szaggat, szétesik a kép, kihagy a hang, végül teljesen lefagy)
Az OSMC nem segít. Ugyan ki nem próbáltam, de ugyanerről a Tvheadend hibáról olvastam OSMC-s fórumon.Rengeteg küzdés után megtaláltam az okát is. Streamelés közben az EPG adatok frissítése valamit kiakaszt.
Ha a konfigban az "EPG adatok frissítése lejátszás alatt" pipát kiveszem, akkor stabil a rendszer.. -
TheProb
veterán
-
golya87
őstag
Mkv, x264, xvid az megy, legalábbis a három évnél fiatalabbak biztosan.
A többiről nem tudok nyilatkozni, nem próbáltam, de elvileg mennek.
Hanggal gond lehet, ha nincs bekapcsolva a pass-through. Ilyenkor nem a Pi dolgozza fel a hangot, hanem a tv-nek továbbadja HDMI-n.
A 14-es Kodi óta a tv-m "nem támogatja" a pass-through-t, de ettől függetlenül szaggatást nem tapasztaltam 1-es Pi-nél sem. -
TheProb
veterán
válasz
vargalex #12726 üzenetére
durva, hogy még ebben is erősebb a CPU, mint a jelenlegi NAS-omban és harmad annyiba kerül(t)...
Lehet, hogy ha tovább DC-zik a VPN, lassul le, stb.stb. akkor megszabadulok tőle aztán keresek vmi normálisabb HW-t, mert 30ért ezt a tudást kezdem kevesellni... Na mindegy, köszi a tapasztalatokat neked is.u.i.: Tudom azt vhogy csekkolni, hogy a fent említett esetekben valóban a nas agya száll-e el vagy netán a router teszi ki a "megtelt táblát"? Bár TP 1043 V2-es, openwrt-vel nem hiszem, hogy szarakodna. De azért jó volna kideríteni mi okozza ezeket a jelenségeket.
-
spe88
senior tag
válasz
golya87 #12728 üzenetére
Értem, ahogy elnéztem a 2 licenc (VC1 és MPEG-2) összesen olyan 4 $ körül van, szóval nem tétel!
3D-t nem nagyon nézek!Viszont az egyszerűség kedvéért leírom miket néznék:
NAS-ról:
- xvid/divx
- h264/x264
- ISO DVD vagy már "kibontott" DVD (VIDEO_TS)
- Blu-ray
- egyéb népszerű HD vagy SD szabványokA hang meghatározó, azon mit értsek? Nem visz valamit? Vagy a minőség?
-
Mr Dini
addikt
Mpeg2 a legtöbb dvd "formátuma".
Igen a h264-et alapból tudja, dvd menüt csak a frissebb oe-k tudják, a legtöbb bluray-t lejátsza, de a 3D iso picit kemény neki, illetve a hang nagyon meghatározó. Xvidet/divxet lazán kihajtja. Elég sok formátumot tud a kis oe.
Mpeg 2 pl akkor kell hozzá, ha külső dvdről akarsz hw kódolást.
Van még asszem vc1 és valami dolby licenc rá ha érdekel.
-
vargalex
félisten
válasz
TheProb #12724 üzenetére
Szia!
Amit elfelejtettem írni, az az, hogy nekem a GoFlex-en csak addig volt gyári rendszer, amíg felraktam rá az ArchLinux ARM-et. Így a gyári képességekről nem tudok nyilatkozni. Nekem ezen volt samba, NFS, ftp, minidlna, lighttpd, PHP, MySQL, subversion, transmission.
-
spe88
senior tag
válasz
gorog67 #12723 üzenetére
MPEG 2 azért lehet jól jönne. Bár már nem mai szabvány ahogy nézem.
Az mit takar, hogy licenc kell hozzá? Ránéztem és 2,4$-ért meg lehet venni? Ez lehetséges? Nem tűnik nagy összegnek...Akkor ezek szerint, ha beszerzem a licence-t, akkor mindent vinni fog? H264, Blu-ray, Xvid, DVD stb.?
TX
-
-
gorog67
aktív tag
- Már inkább a Raspberry Pi2 ajánlott
- Oprendszer: Openelec
- Ha a tévéd nem tudja a hdmi-n érkező 5.1-es hangot kitenni az optikai kimenetre, akkor csak sztereó hangod lesz.
- A Raspi-n csak sztereo jack és hdmi kimenet van. Optikait külön kártyával lehet rátenni. Pl. ez:Digi – connect your external DAC Van többféle, de egyik sem olcsó.
- Sokfélét lejátszik, de az MPEG-2-höz licensz kell. Az extrém minőségű hangot és a 3D ISO-t nem ismeri, talán a proci is kevés lenne hozzá. -
spe88
senior tag
Hello,
NAS-ról akarom, routeren keresztül lejátszani a filmeket az LCD LED TV-n. Legtöbben ajánlották, hogy ne használjam a TV-be beépített lejátszót, mert sok mindennel nem bírkózik meg!
Szóval alternatívaként a Raspberry Pi-t mondták média lejátszóként!Milyen op. rendszerrel használjátok ebben az esetben? Illetve, ha HDMI-vel küldöm a jelet a TV-re, akkor a hangot az erősítőre a TV digitális audió kimenetéből oldjátok meg vagy van a Raspberry-n is DA meg HDMI is? Nem nagyon találtam olyat, de nem vágom...
Illetve ha Raspberry-ről játszatjátok a filmeket az bevált? Lejátszik mindent?
Köszi
-
Rick4
félisten
válasz
TheProb #12719 üzenetére
Hogy jó is legyen, xpenology-t, de lehetne bármi más, OMV, freenas is, nem ezen múlik. Nem tudom, mit olvastál a neten, a havernak is raktam össze egy ilyet, ott egy 128-as OCZ SSD van benne, 11W a win7-nél, 12 ha youtube fullhd-t nézel.
De nem is értem, miért kellene többnek lenni, az i3-as itx gépem is 22W körül eszik, és az azért más kategória teljesítményben is.
-
Rick4
félisten
válasz
TheProb #12717 üzenetére
Nem tudom, miket mértél ezzel kapcsolatban, nekem egy ilyenem van, egy 3TB-os HDD-vel a konnektorból mérve konkrétan 12W-ot eszik, ebből legyen 2W a HDD, tehát 10W vs 2W-ról beszélsz. Óránként 8w különbség az egészen pontosan napi 192Wh, azaz 5 naponta lesz 36Ft különbség. Amennyiben neked havi 200Ft-nyi kiadás minden más szempontot félredobva kérdéseket generál, és írásra késztet, minden bizonnyal csak félóránként 2 percre kapcsolod be a gépedet, hogy megnézd, kaptál-e üzit, a reklámok alatt kikapcsolod a tévét, és a villanyt is csak annyi időre szoktad felkapcsolni, amíg megnézed, a sötét szobában merre akarsz menni, ugye?
-
Rick4
félisten
válasz
TheProb #12714 üzenetére
Építs nast egy asrock q1900-as lapból, ne ebből.
Valaki tudja amúgy, hogy openelec-kel, infra vevővel hogy vezérli az rpi2-t egy logitech harmony touch? Hétfőn vettem, de már fel is raktam az apróba, mert nem bírok vele. Mediacenter táv viszi, azzal nincs baj, de a Logitech-et szeretném használni, feltanítva se akarja, mediacenter pc-ként sem.
-
dugesz77
őstag
válasz
TheProb #12714 üzenetére
Az a gond hogy a pi-re nem raktak se sata se usb3 se gigabites portot. Menni megy csak a lemezkezelés így lassúcska. A banapi-nél van sata+gigabites ethernet . Nasnak az jobban megállja a helyét.
Viszont Nas mellé egy rpi2 és mondhatni tökéletes multimédia lejátszót hozhatsz ki belőle. -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Most látom, hogy van már 4magos PI is (PI 2) és felmerül bennem, hogy talán leválthatnám vele a jelenlegi Synology DS115j-s NAS-omat, mert a simpla magos 800MHz-es CPU-jával kicsit kevéske az én igényeimnek (torrentek futtatása 0/24, VPN szerver, etc.). Mit tanácsoltok, tapasztaltatok eddig, megállná a helyét középkategóriás NAS-ként?
-
Rick4
félisten
válasz
wassermann #12708 üzenetére
Annyira nem életbiztosítás, hogy sok éve használom ennek a sokkal olcsóbb változatát, kb 2-300 órát mehetett már, mindenféle hiba nélkül. Pl ez is az: [link], igaz nekem az a változat van, amihez tápegység is van.
-
szalay_1
csendes tag
válasz
schferenc77 #12706 üzenetére
Igaz SH-D163B standart satás olvasó
elfelejtettem oda írni, hogy kapott egy Stata/USB konverter panelt
ezen keresztül csatlakoztattam az USB hub-hoz. -
flegga92
senior tag
válasz
schferenc77 #12706 üzenetére
Mondjuk egy ilyennel.
-
szalay_1
csendes tag
válasz
MaCS_70 #12695 üzenetére
@ MaCS_70 Ahogy mondod, ha már médialejátszó !
Röviden leírom a sajátomat:
Mivel médialejátszó RaspBMC Új nevén OSMC Kodit raktam fel, ebben a built ban
nagyon sok javítást csináltak, gyorsabb stb, és viszi az MPEG 2-őt licence nélkül
így egy kicsit akadozik a kép de próbára jó, miután meg adtam neki a licence kulcsot
rendesen megy, ja és a kodinak köszönhetően dekódolja a DivX 3 -low by M$
amit a korábbi builtok nem tudtak, ennyit a rendszerről.Optikai meghajtónak én samsung SH-D163B olvasót használok, mert találtam
hozzá Low_noise_RPC1 FW-t így csak max 4x-sen olvas = csendes.
Természetesen USB-hubra csatlakoztattam, mindent lejátszik.
Az open/close nincs rendesen megoldva szoftveresen, a saját eject gombját használom.
Persze próbáltam más optikai meghajtókkal is és müxik.Hát ennyi.
-
vargalex
félisten
válasz
tvamos #12703 üzenetére
Szia!
Ilyen problémával USB-s nyomtatók kapcsán találkoztam (még routeren OpenWrt-vel). Ha valami alapján azonosítható a két eszköz (nyomtató esetén tipikusan másik gyártó volt - azaz más PID/VID), akkor hotplug scripttel lehet megoldani úgy, hogy a PID/VID-nek megfelelően egy-egy symlink-et kell létrehozni a megfelelő device-ra, majd a config-ba a symlikre hivatkozni a device helyett.
-
tvamos
nagyúr
válasz
huliganboy #12701 üzenetére
Azert javasoltam, mert a szamtek boltos azonnal megvan, ha nem jo vissza tudod vinni, es nem csak a Raspberry PI-hoz jo, hanem akar masba is be tudod dugni. Sokfele megondolas lehetseges, termeszetesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ DLSS4 Gamer PC 14Gen i5 14400 / 16GB DDR4 / RTX 5060 8GB / 512GB NVME SSD
- i7 asztali pc játszani, és sok másra, bomba áron!!!! Socket 2066 64GB 8GB VGA
- Eladó Gamer PC 14900K/192GB/5TB SSD
- Számítógép, i7 9700, Gtx 1070 8gb, 32gb ddr4, 500GB nvme, 1TB hdd
- Eladó Ryzen 7 7700X, 7800 XT 16Gb, 32Gb DDR5, 1Tb M.2, 1Tb HDD gamer pc!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
- Dell 14 Latitude 5440 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest