Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sto1911
üzenetére
Figy most az, hogy havi 10, vagy 12 ezer, már oly mindegy. TDM servert szeretnek, amin max 5 v 5 tud futni. FFA szerintem felesleges az rengeteg van fent és vannak is rajtuk.
Igazából a TDM server is , azért jutott az eszembe, mert alig játszanak TDM fent, és azon feeloztam az annak is betudható talán, hogy nem lehet mappokat váltani és az baromi idegesítő. NA most , amit én akarok TDM server azon pont az lesz a pláne, hogy lehet mappokat váltani, ha megszavazzák a playerek...
1 évre előre nem akarom megvenni, mert ki tudja , mennyire lesz értelme ezt futtatni , lehet egy lélek nem fog jönni rá

-
sto1911
veterán
Nezegettem tegnap tobb VPS-t is, de vagy dragabbak, vagy kevesebb az eroforras, limitalt a forgalom (gondolom 1 tera forgalom eleg azert havonta) stb. El kellene donteni, hogy hany emberre hany szervert szeretnel es annak megfeleloen nezelodunk tovabb.
A Contabonal van egy egszeri setup dij, ami valoban a wtf kategoriaba tartozik, hiszen ket kattintas egy uj szervert letrehozni, szoval ezzel szamolni kell havi/eves szinten. Es lehet a dragabb havidijas egy evre pl. olcsobban jon ki.
Es ugye ez a masik kerdes, hogy milyen hosszu tavra kellene - ha nem megy, akkor felesleges egy evre elofizetni.
-
törölt tag
Valahogy ENNEK most nagyon üt a hangulata
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Legyen már olyan téma, ami engem is érdekel.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
válasz
sto1911
üzenetére
Heréltnek épp nem nevezném, főleg, hogy hivatalos MS. most is azon vagyok. Média centerre meg pasziánszra meg valahogy nem érzek igényt
A C3 az egy Soros által támogatott free kezdeményezés volt még a magyarországi internet hajnalán. A freemail pl. az ő "gyermekük" volt és sokáig alapnak számított anno. Szóval kihelyeztek ilyen szép kis ingyenes fémbillentyűs/érintőképernyős (2000-ben az azért feeling volt) terminálokat pályaudvarokra, a várba meg sok nyolvános helyre, úgyhogy ott álltak sorban az egyetemista skacok, meg pár idősebb arc, akiknek derengett mi a lófütty az internet és a kávédaráló közti különbség. -
válasz
sto1911
üzenetére
Nah látod, még jó , hogy utána néztél! Figy én ezért mondom , Te értesz hozzá, szóval örülnék, ha tudnál keresni egy megfelelő servert. Neked kell úgy is eldönteni meg felel-e vagy , sem + összeállítani a konfigot rá.
Ha meg van a server, be linkeled, megnézem és a havi díját akár át is tudom neked utalni.
Gondolom nem , olyan ember vagy, aki benyel kemény 8 - 10 ezer ft-ot... -
sto1911
veterán
A Contabo-rol ezt talaltam:
http://myvpsreviews.com/contabo-review-cheap-windows-linux-vps-91/
Like I read it on virtdeal.com:
Contabo is one of the worst hosting providers on the market!
Support sucks. They don’t offer any kind of refunds, and charge setup fee which is ridiculous.
Should be avoided in any way!
they are thieves
on July 15, 2013 -
WolfheartGR
őstag
Ez jó meccs volt!
-
sto1911
veterán
Meg nem volt idom megnezni a VPS szervereket, de munkatarsam gondolkodik az o szervere eladasan (Proliant 110 G6, Intel Pentium processor G6950 (2.80 GHz, 73 W, 3MB, 1066) 3GB RAM), ha erdekel valakit szervernek.
@(#4584) Nick Marshal: a kiherelt winrol mar volt szo, azt hittem ezt valami kulso programmal erted el

Mi az a C3? Tul fiatal vagyok? Sose lattam
-
törölt tag
Basszus, hogy megy az idő most, hogy így belegondolok.. Számomra olyan, mintha múlt héten lett volna, még az arcok is itt vannak előttem, akik sorban ácsorogtak. Persze főleg fiatalok. Az "idősebbek" azt sem tudták mi a franc az
Most meg ha mész a metrón, vagy ilyesmi, 10 emberből 9 ülve-állva a tepsifonján netezget, vagy játszik és abban a 10-ben tuti lesz 2 kisiskolás, meg ugyanennyi 60-70 év körüli. Úgy értem, manapság már inkább a zsebükben hordják az internetet. Az internet meg őket. Egyébként, amin én néha nézegettem a leveleimet az egész megkímélt állapotban volt
Mondjuk ott dekkolt mindig egy hozományi őr paszomántos Orwell rokolyába szalutálva bizományba, hogy ne cigizzünk közba
Néha kértem tőle tüzet ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
válasz
sto1911
üzenetére
(#4573) sto1911: @Nick Marshal: nehogy elpatkolj, mielott elarulod a titkod!
Nem köll aggódni, harmadnapra respawnolok

Szóval az első: Maga az OS van úgy tervezve, hogy ramdrive-ba cache-eljen (a háttérben létrehoz magának egyet) és az IO műveletek java részét abból és/vagy oda végzi, ezért (régi/elavult/fapad/kevés erőforrással rendelkező/szutyok stb) gépeken is jól fut. Cégeknek szállítja a microfost, hogy ne kelljen leselejtezniük a régi, adott esetben párezer vasból álló gépparkjukat és 1. win7-re álljanak át 2. linux helyett, ha esetleg eszükbe jutna ilyesfajta eretnekség 3. hogy az ms-nek pénzt hozzon a konyhára így vagy úgy és/vagy megmaradjon a függőségi viszony. "Hiányzik" (hiányzik a rossebnek) belőle a .Net3.5, a keresősáv (szolgáltatás) és még pár dolog, pl. media center (nekem sosem kellett egyik sem, max ati driverhez a .net3.5, de AMD átállt .Net4-re szóval kit izgat az is) Pofára totál ugyanaz, mint a többi win7 aero-val megatöbbi sz@rsággal, hétköznapi (különleges kívánságokat mellőző) használatnál nem érzel semmi hátrányt, ellenben gyorsabb, mint a többi "nagy", kevesebbet zabál és 2-3gigán elvan (maga a telepítő is valami 1.5 giga körüli iso) de ezt teljes funkcionalitással, szemben a starter és egyéb huncutságokkal, meg aztán eleve már SP1-el jött ki és későbbi/csiszoltabb verzió is, mint az "eredeti" win7 (persze ez is "eredeti" annyiból, hogy az MS kreálta, nem valami sufnibuhera torrentringyóz)
A "másik" ramdrive, amire céloztam: hasonló elvet használ, igaz, főleg a diskekhez: ezer éve a piacon vannak ezek is
Meg talán emlékszel a C3 régi (kihelyezett) gépeire a pályaudvarokon, önkormányzatoknál, metrónál stb. 2000 körülről. Na azok jó példák arra, amit mondtam: az egész OS, minden hobelevanccal egy ramdrive-ból futott (mert amúgy a masinák iszonyú lassúak lettek volna már akkoriban is önmagukban enélkül) Gond akkor volt, ha áramszünet volt, vagy kihúzta a takarító
Akkor hetekig nem működtek, míg a C3-as karbantartó méltóztatott kiszállni/rápislantani. De egy szerverkörnyezet más azért, ott ellenőrzöttebb/stabilabb (jó esetben) az infrastruktúra, hűtik/figyelik és valszeg áram is van stb. -
Jim-Y
veterán
Hát, most nagyon egyszerűen meg pongyolán fogalmazva van két branch (ág) linuxokat tekintve, az egyik a Red Hat és leszármazottai: http://futurist.se/gldt/wp-content/uploads/12.10/gldt1210.png
A másik a Debian és leszármazottai. Pl az Ubuntu a Debian testingből származik, frissebb csomagokkal van ellátva, hogy minél jobban kielégítse a felhasználók igényeit. Míg a stock debianban régebbi csomagok vannak, ám csúnya szóval szarrá vannak tesztelve, így sokkal megbízhatóbb a rendszer mint pl egy Ubuntu. Ezért (is) szokták ezt szervernek használni.Pl nekem is Debian van a szerveremen, meg már a PC-n is

Ha sto tudja az Ubuntus beállításokat, akkor a Debiannal se lehet gondja, lévén az Ubi a Debianból származik

-
Azon az oldalon mondod , amit sto911-nek linkeltem kcist feljebb ? Jah most rakom össze , Te a Debian 7-es rendszerre gondolsz...? Az is linux amúgy ? Bár én nem értek a linuxhoz nekem aztán tök mindegy, melyik rendszerrel veszem meg
Az a lényeg sto1911-nek legyen megfelelő , Ő fogja intézni a technikai részét ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
sto1911
üzenetére
Nah keresgéltem, és ez volt a legszimpatikusabb.
Meg kéne nézned,ki kéne választani, melyik linux legyen, meg vannak lejjebb egyéb választható opciók pl: Administration panel, Data security, Individual configuration. Nekem fogalmam sincs ezek közül kell -e valami nekünk , azért kéne megnézned, aztán én már intézem a többit...
Elvileg ez német , legalábbis a company adatokból itélve

-
sto1911
veterán
válasz
üzenetére
Azt biztos nem irtam, hogy csak belso halon megy, megy az barhonnan, ha van netre kilatasa (es be is latnak), magyarul a tuzfalakon kell kiengedni a portokat, es keszen is vagy.
A gep merete meg attol fugg, hogy hany emberre akar az ember szolgaltatni. Ha 16-ra, akkor nem akkora vas kell ala nyilvan, mint 64-re, de ezt en meg nem tudom pl. Ha megtudjuk, akkor is le kellene tesztelni, mielott publikaljuk, nyilvan nem elesben kell letesztelni, amikor mar jonnenek ra az emberek.
Amugy meg nem desktop PC-rol van szo, hanem VPS-rol, tehat berelt virtualizalt szerverrol beszelunk.
Ezt a vinyo cache-t ramdriveba beallitast megoszthatnad (velem) velunk

-
törölt tag
válasz
sto1911
üzenetére
Jelenleg, csak 12-vel szolgálhatok +jómagam

Azt hittem, csak belső hálón működik (régebben mintha azt mondtad volna QL "offline" kapcsán a linuxos host szerverre) Own nem tudja megkérdezni az ESR-es ismijeitől, már ha van valamelyiknek? Most itt találgathatunk napestig, de ha elromlana az autóm, szakihoz vinném, ha tüdőlötyögésem lennekarmesterhez stb. Akárhogyis, én inkább felülbiztosítanám. Tele a QL gyorsan fáradó/problematikus szerverekkel (főleg magán) Plusz egy szivatós nem biztos, hogy üdítően hatna, még akkor sem, ha magyar fémjelzéssel. Akkor már inkább legyen korrekt és szeressék nem? 4G az alap a mai desktop OS-eknek így 2013 derekán és nem túl nagy érvágás DDR3-ból pár giga, nem hiszem, hogy azon múlna. Sőt, én az egészet egy ramdrive-ba tenném úgy ahogy van. A mostani desktop OS-em is nagyon meghálálja (saját magának) a ramdrive gyorsítótárazást (a winyókat pl. szinte sosem hallom mióta fennvan és még ezen a sz@r vason is pöpecül pattannak a dolgok)
-
törölt tag
válasz
sto1911
üzenetére
Ne értsd félre, nem okoskodni akarok, de egy duel szerver (bottal) belső hálózaton nem azonos terhelést produkál, mint pl. egy 16 személyes FFA/TDM/CA/CTF stb. élő személyekkel, eltérő pingeloszlással (és összeszinkronizálással "kívülről" (mert ugye a szinkront is a szeró végzi, meg a híváskezeléseket/csomagküldés-fogadásokat ésatöbbi) Szóval szerintem közel sem ekvivalens, (sőt) inkább exponenciálisan nő a terhelése a plélyerek számának növekedésével. Aztán imádok tévedni.
-
sto1911
veterán
model name : AMD FX(tm)-6300 Six-Core Processor
cpu MHz : 3516.1191 magot kapott, nem mind a hatot!
MemTotal: 1011872 kB
MemFree: 878028 kBOsszesen 1GB ram, boot utan 130 korul foglal az OS.
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
/dev/sda1 19G 1.8G 16G 10% /Ebbol a QL mappa:
835M ql_668/Elinditottam negy duel szervert ezen a gepen:
PID USER PR NI VIRT RES SHR S %CPU %MEM TIME+ COMMAND
1168 ql 20 0 162m 34m 2600 S 0.7 3.5 0:00.74 qll64
1170 ql 20 0 162m 34m 2604 S 0.7 3.5 0:00.67 qll64
1167 ql 20 0 162m 34m 2600 S 0.3 3.5 0:00.67 qll64
1169 ql 20 0 162m 35m 2604 S 0.3 3.5 0:00.74 qll64Ezek utan a szabad memoria ~600MB:
MemFree: 622136 kBSzoval nem olyan keves az az 1GB.
-
sto1911
veterán
válasz
üzenetére
Akkor inkabb csitelj

Naszoval:
Nem minimum 2 GB-t foglal, hanem a neve minimal
2 alatt foglal, de nem tudom pontosan mennyit. A QL-nek szinten kell vagy 5 GB, tehat 10GB-vel booooven jok vagyunk, de ha kell, akkor elott pontosan le tudjuk merni.Az en QL szerveremben 1GB ram van, maga a QL alig ezik valamit, egyszer lemertem, 100 MB alatt volt, de nem akarok 50-60 megaval hulyeseget mondani.
Felolem lehet BSD is, az ubuntut csak azert mondtam, mert egyreszt nekem azon van, masreszt azt "mindenki" tudja kezelni (persze GUI nincs rajta).
Ki a zold majom?

@(#4564) AnginaP: na jo, beroffentem a sajatomat, remelem meg beindul, es megnezem egeszen pontosan mi mennyi benne.
-
törölt tag
válasz
sto1911
üzenetére
Aludni má nem menő, úgy könnyű (csíter csíter!
)
Egyébként az ubulububuntu mióta OS
Inkább fOS 
2gigát foglal a minimum? A komplett Tiger 10.4.8 foglalt 3.5-öt minden sz@rral együtt emlékeim szerint
(Na jó, az 1G nyomtatódriver-pack nélkül) Arch nem jobb neki, ha már linus torvald(és a zöld majom
) átka? Csak stabilabb/gyorsabb, mint egy szutyok ubul.. BSD-n nem lehet amúgy? Egyébként én a ramon se' spórolnék, a 2G naggyon karcsúnak tűnik így első olvasatra. Másodikra is -
sto1911
veterán
Azert nem megy nektek a QL, mert nem alusztok rendesen

@Sn00k: nem neztem meg, de ha meg is nezem se tudok erdemben nyilatkozni rola, mert nem probaltam egyiket sem. Ami biztos, kell az OS-en kivul meg 2GB hely es vagy 2GB ram osszesen.
OSnek ott az Ubuntu minimal, az alig foglal 1-2 GB-t. Egyebkent meg a legolcsobbat bereld ki, aztan ha nem jo, akkor menj feljebb
-
Sotho
őstag
válasz
WolfheartGR
üzenetére
A rail buziknak való.
Rocket meg shotgun a király! -
törölt tag
válasz
WolfheartGR
üzenetére
Meg a shoti
A quad viszont egy nagy f@szság -
WolfheartGR
őstag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
-
törölt tag
-
Jim-Y
veterán
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Jó nektek, nekem szinte sosincs 60-as LG-m

-
törölt tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Azt látom. Csak nem vágom hogyan. Rajta tartottam jó ideig

-
törölt tag
Fura. Most jövök egy meccsről, 60%-os LG-m volt (én sem tudom hogyan
) és nem ölt. Ez normális 
-
törölt tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Ménem?

-
törölt tag
-
AnginaP
aktív tag
Amióta megnéztem az általatok belinkelt német szerver ajánlatokat, azóta majd' minden oldalon német szervereket olcsón kínáló reklámokat látok.

-
törölt tag
válasz
Synthwave
üzenetére
Pont az a kulcs, hogy mész. Pszichoszklerotikus/pszichokataton állapotot csak úgy űzhetsz el, ha az ellenkezőjét teszed, még ha nem is látod értelmét és/vagy nem hiszel benne (előtte) Szisztematikus deszenzibilizálás: tedd az ellenkezőjét. Mindennek van értelme. Semmi sincs véletlen (véletlen nem létezik)
Tudom, nem nagy érv, de azért megjegyzem: Elképzelésem sincs, mit (meg)adnék egy ilyen "bográcsozásért". De nincs rá reális lehetőségem. Hogy miért, az most mellékes. A lényeg: "Azokkal a lapokkal kell játszani, amiket az élet oszt. Van hogy nyersz, van hogy veszítesz, de: legalább részt veszel benne". Gondolom neked nem ismeretlenek ezek a szavak, ha hihetek a sejtésemnek (DS9 - Vic Fontaine) Ami azt illeti, nekem sok időbe telt, míg megértettem, pedig elsőre egyszerűnek/evidensnek tűnt. És kibb@***ttul igaza van! Én a helyedben elmennék és várnám mit dob az élet. Mondom ezeket jószándékkal, úgy, hogy ismersz mekkora gyökér tudok lenni
Persze szabadon választott, csak egy észrevétel volt. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
üzenetére
Én nem tudom, de az utolsó 20 meccs alatt már a végkimerülés + fejfájás + heveny kézfájás alatt vergődtem. Nem is tudom, minek. Nem érzem az ujjaimat. Annyit viszont sikerült elérnem, hogy az FFA win-ratio visszaesett 76 %-ra. Legalább az elo felment 2576-ra, de persze QLRanks b@ssza befrissíteni a Top10-be.

Ma meg bográcsozás lesz, de szerintem nem megyek. Minek?
Na mindegy, hagyjuk. Csak jobban befordulok. -
törölt tag
Valamit nagyon eltolhattak a QL-es fiúk.. Irreálisan magas találati arányokat ad, most jövök pár meccsről és bemdob ilyen 2db 100%-os railt 10másodpercen belül, meg 55%-os shotgunt (SOHA nem volt 55) miközben a legkisebb Rocket is 61% átlagban meg 85-100%. Valami nem stimmel, ennyit nem fejlövök 1nap alatt és látszik, hogy szenvednek az ügyfeleim is, mintha nem látnának rendesen, vagy ilyesmi. Akkor volt hasonló, mikor felmentem egy szeróra régebben és pár részeg ruszkit találtam ott

(#4532) [oWn]f4te: Köszi, ezt kipróbálom. Egyébként azt a pontpont vesszőcske dolgot vágtam, csak ha utána is pont van mintha máshogy reagálna, tehát: /m_yaw (vagy akármi) .022. (vagy akármi)
Amúgy, mintha lett volna valami command, hogy "bot_followme" vagy ilyesmi.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
atidzsiforc
üzenetére
ins *.cfg-jében láttam először. Jó kis zombi-apokalipszist lehet így játszani.

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
atidzsiforc
üzenetére
bot_gauntletOnly 1
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
üzenetére
m_cpi arra való, hogy beállítod az egeret felbontását (pl. m_cpi 800) és a sensitivity értékkel tudod beállítani, hogy hány cm legyen a 360 fokos fordulat, ha az m_pitch és az m_yaw 0.022.
Pontosabban ha default pitch és yaw mellett használod az m_cpi-t, elosztod a 360-at a kívánt cm-rel és az eredmény a sensitivity lesz.pl. ha 20 cm-en akarod fordulni a 360 fokot, akkor 360 / 20 = 18, tehát 18 lesz a szükséges sensitivity.
Ha accel-t is használsz, akkor a cl_mouseAccel a real accel-ed és az offset az egérsebesség cm / s-ben, amikor a gyorsítás megjelenik.
Real sens = cm / 360
Real accel = (360 / real sens * sensitivity)^2 * (cl_mouseAccel / (1000 * m_yaw))
egyszerűsítve (ha nincs Windows vagy egyéb driveres egérhatás):
------------------------------------------------------------------------------------
Real sens = 360 / (m_yaw * egér felbontása * sensitivity)Real accel = (m_yaw * egér felbontása^2 * cl_mouseAccel) / 1000
Fontos, hogy az egér cpi-jét átváltsd dots / cm-re úgy, hogy a felbontást osztod 2.54-gyel.
Csak cl_mouseAccelStyle 0-val működik.
Egy időben használtam, aztán utána nem, mert minek. Jóideje nem variáltam a sens-emmel.
---------------------------------
Nem sok kedvem volt PH!-zni, elvoltam ESR-en.
cl_mouseAccelOffset magas értéken ---> neked kell kikísérletezni, hogy mi a jó. Az emberek túlnyomó része 0-át vagy 5-öt használ.
Mai extra frissítés után nálam is majd' mindenki össze-vissza warpolt, német szerveren legalábbis. Remélhetőleg javítják hamarosan.
-
törölt tag
Egyébként most volt megint plugin frissítés, azóta folyamatosan bagzik (nekem legalábbis) Pl. lagol/rendkívül darabosan mozog az összes arc, +olyan furcsaságok, hogy a fegyverenkénti célkeresztek eltűntek, van helyette most a shotinak beállított baszottnagy célkereszt fixen az összes fegyónál (Direkt ellenőriztem a cfg-met, abban a "régi" felállás szerepel) remélem csak ideigleneszen sz@r@xik.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
sto1911
üzenetére
cl_mouseAccel -vel beállítod az áhított gyorsítást, majd a cl_mouseAccelOffset-tel azt a határt, ahol a gyorsítás bekapcsol. 0-nál a legkisebb mozdulatoknál is érvényesül. Általában 0-át vagy 5-öt szoktak használni, de lehet kísérletezni köztes, ill. némileg nagyobb értékekkel is.
Lehet még próbálgatni a cl_mouseSensCap cvar-t is.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
üzenetére
#tdmpickup (/ #ctfpickup)
irc.quakenet.org szerveren channel-ek.
!a - hozzáadod magad az éppen készülő játékhoz
!r - meggondolod magad és eltávolitod magadat a leendő játékból
!w - a bot kiírja, hogy kik azok,akik a készülő játékhoz már hozzáadták magukatAmikor megvan a 8/8 player, valaki indít egy (német) szervert, a link kiposztolódik a channel-re és lehet csatlakozni. A password TDM esetén mindig "tdm". Ha nincs premium előfizetésed, akkor még !a előtt körbe kell a channel-en kérdezni, hogy tud-e valaki invite-ot adni, de ezzel a legtöbb esetben nem szokott probléma lenni.
Ha már elkezdődött a játék, köteles vagy 5 percen belül megjelenni a szerveren vagy ha ez nem megy, akkor találni valakit a channel-en, aki beugrik helyetted (sub-nak hívják ezt). Ilyenkor a bot új team-eket generál.
Ha nem jelensz meg és nem is keresel / találsz sub-ot, akkor változó időtartamú (ált. 1-2 nap) ban-ra számíthatsz a #tdmpickup channel-ről. A flame-elést és (nagyfokú) tiszteletlenséget sem preferálják, sem játék közben, sem pedig a csatornán. Itt nem a szokásos trashtalk-ról van szó, hanem a tényleg sértő / rasszista megnyilvánulásokról.Hogy rendesen működjön ez az egész, célszerű regisztrálni a nick-edet az IRC szerveren, aztán AUTH-olni (ezeket a parancsokat az IRC ablakba gépeled be):
/msg Q HELLO youremail@address youremail@address
/msg Q@CServe.quakenet.org AUTH username password
Csak értelemszerűen.
A Prism IRC-kliense is tökéletes a célra (ez gyakorlatilag egy ChatZilla), én IceChat-et használok - nagyon jó kis progi. De bármilyen IRC-kliens megteszi.
A csapatelosztásokat IRC bot végzi. Nem a szintedhez illő játékosokkal dob össze, hanem a qlstats.info oldalon szereplő rating-ed alapján sorsol össze a többi player-rel, próbálva a két team között nagyjábóli egyensúlyt létrehozni.
Van egy-két low skill ember is, de a zöme mid- és high skill játékosok, gyakran előfordulnak div1-es player-ek is, bár sokuk elite-et (pickup a pickup-on belül) játszik (20-as rating felett).
Célszerű a fontosabb bind-okat is beállítani, mert normális esetben a csapattal folytatott kommunikáció kulcsfontosságú (már ha nem FFA-t játszó CA-retard-okkal sorsolnak össze, mert néha olyan is előfordul).
pl.
TDM:
bind 2 "say_team <<<ATTACK POWERUP ^4#h^7/^1#a ^7: ^3#w"
bind 3 "say_team <<<POINT SAFE^4#h^7/^1#a ^7: ^3#w"
bind 4 "say_team <<<POINT LOST^4#h^7/^1#a ^7: ^3#w"
bind 5 "say_team <<<ROGER / ON MY WAY, HOLD ON! ^4#h^7/^1#a ^7: ^3#w"
bind 6 "say_team <<<ENEMY POWERUP"
bind 7 "say_team <<<POWERUP DOWN"
bind b "say_team <<<ITEM AVAIL ^4#h^7/^1#a ^7: ^3#w"
bind h "say_team <<<NEED HELP HERE ^4#h^7/^1#a ^7: ^3#w"
bind m "say_team <<<NEXT RA AT:..."
bind n "say_team <<<NEXT MH AT:..."
bind , "say_team <<<NEXT SHAFT AT:..."
bind . "say_team <<<NEXT RAIL AT:... "
bind MOUSE3 "say_team <<<ITEM TAKEN ^4#h^7/^1#a ^7: ^3#w"CTF:
bind INS "say_team <<<ENEMY IN HIGH ^4#h^7/^1#a ^7: ^3#w"
bind DEL "say_team <<<ENEMY IN LOW ^4#h^7/^1#a ^7: ^3#w"
bind HOME "say_team <<<ENEMY OUT HIGH ^4#h^7/^1#a ^7: ^3#w"
bind END "say_team <<<ENEMY OUT LOW ^4#h^7/^1#a ^7: ^3#w"
bind KP_MINUS "say_team <<<BASE UNSAFE ^4#h^7/^1#a ^7: ^3#w"
bind KP_PLUS "say_team <<<READY TO ATTACK ^4#h^7/^1#a ^7: ^3#w"Mind a TDM, mind a CTF pickup-nak van saját TeamSpeak szervere.
TDM PICKUP TS:
tdmpickup.eu
pass: pickupCTF PICKUP TS:
ts[1.2].playquake.com
pass: -Sajnos elég kevés embert lehet rávenni, hogy használják, de azért vannak páran.
A CTF pickup is hasonló módon működik, mint a TDM.
Ha zászlókergetésre adod a fejed, ezt mindenképpen olvasd el előtte, mert fontos. Röviden összefoglalja, hogy egyes mapokon az egyes posztokon (attacker, defender, mid-) játszó játékosok milyen alap stratégiát kell, hogy kövessenek, ill., hogy melyik item-eket vehetik fel. -
válasz
üzenetére
Ez a jelenség esetleg annak tudható be ,hogy valamelyik erősebb valamelyik gyengébb server hárdverileg(talán).

sto1911: Te mint QL szaki
, mit javasolsz ? Tudnál nézni egy alkalmas német VPS servert, amit érdemes lenne befogni ? Számítok a hozzáértésedre, neked kellene eldönteni, milyen erős kofigú legyen , illetve , milyen rendszer fusson rajta... -
törölt tag
Nem tudom ki hogy van vele, de amióta QL-ozom, nekem a német szerókon volt a legkiegyensúlyozottabb az egész. Régen sokat toltam brit, meg holland szerókon is (a románt hagyjuk a helybéliek 2-3-8-as pingjével, mondjuk ott nekem is 15-20 volt mindig, de a többi "külföldi" elvérzett 70-ekkel) és pl. a brit szerókon akkor is/most is elég sok "furcsaságot" tapasztalok (lövés késéseket pl. amikor pedig a ping elvileg nem indokolná, de több ilyen van) Hozzátenném, hogy szerintem német és német szerók közt is van különbség, némelyik egy idő után olyan, mintha "elfáradna" és olyankor az összes játékos darabosra vált és lagzik (bár ezt csak újabban vettem észre pár hónap óta) más német szeróknál viszont nem jön elő, szóval furfangos a kicsike. Csak egy észrevétel

-
sto1911
veterán
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Nemetorszagban van egy csomo, inkabb idehaza epitsunk egyet
Almom a 10 alatti ping 
-
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Oké, néztem. Azért ide is beírom a véleményem, szerintetek nem lenne jobb egy magyar VPS helyett , inkább egy német VPS-t venni, mert azon gondolom, mindenkinek jobb lenne a pinge, ha a többi európai playerre is gondolok. Nekem a frankfurti servereken 28 as pingem van , még 5 v 5 nel se nagyon megy 30 fölé, úgy-hogy szerintem az lenne célszerűbb, de javítsatok ki, ha tévednék.
celka5: Az a helyzet én a saját gépemről nem nagyon akarom futtatni, inkább a VPS

-
atidzsiforc
őstag
válasz
sto1911
üzenetére
Nem vagyok mar benne a temaban, de szerintem mar nem szolgaltat a srac, akivel bereltem a VPS-t ilyesmit egy jo ideje.
(#4513) Sn00k: Stabil VPS-rol tokeletesen ment nekunk Ubuntu alatt, 1 magrol 1-2gb rammal jopar portot fogsz tudni futtatni egyszerre szerintem, ha nem megy mellette mas. PM-et nezd meg.
-
válasz
sto1911
üzenetére
Így , ahogy leírtam megtudod csinálni ? Meg azt kéne még eldönteni, honnan vegyem meg a VPS servert , jó lenne magyar VPS is ? Azon nem laggolnak a külföldiek ?
sto1911 : OK , akkor már csak egy emberke kéne, aki a VPS témát megválaszolja meg esetleg adna egy linket , ahol érdemes meg venni a VPS-t...
-
sto1911
veterán
En fel tudom rakni, nem egy bonyolult dolog
Es szivesen segitek is.Viszont 7ep3seknek volt (van?) privat szerveruk,nem nagoyn hasznaltak. Reklamozni kellene, hogy tudjanak rola az emberek, mint ahogy a brazilok csinaljak.
@(#4513) Sn00k: VPS temaban nem vagyok otthon, de meg tudom csinalni ugy a szervert, ahogy irod.
-
Valaki tudna nekem segíteni, hogy tudok, nyilvános servert létrehozni, amit látnak, mondjuk az európaiak? Gondolom kell venni egy VPS servert meg rá kell rakni a QL server klienst, és ennyi lenne ? Én fizetném, havi szinten a servert, ha kell, csak kéne valaki, aki ért hozzá és ezt megtudja csinálni. Olyan serverre gondoltam, ami TDM és lehet rajta mappokat váltani, talán jobban vonzaná a teamelni vágyó emberkéket.
-
Damage401
senior tag
Látom már az ikonok is átalakultak. Race-t próbáltam érdekes

-
sto1911
veterán
Elesitik a QLPP18-at. (Termeszetesen akkor, amikor epp jatszanek
) -
törölt tag
Vágom vágom, de én arról beszéltem, mekkora szánalom. Pl. ez az ikrahím kemény 13.19%-s. Egyébként, ha már okulás. Ma rájöttem, hogy kék leddel sokkal pontosabb az egerem. Ha ezt tudom, előbb kicserélem. Kár, hogy nem tudom most nyomni, csak kipróbáltam. Szét akar robbanni a fejem mint aállat. Ilyenkor néha azon gondolkodom tán mégsem olyan rossz ötlet az a "tré kell mi obi van?" (de nagy.. nyakigláb, hapci és aramis ajánlásával, hogy a fene vinné el)
-
törölt tag
Asszem megtaláltam a QL legszánalmasabb loserét. Bemegy FULL noobok közé ilyen 5-10-es vagy atz alatti elósokhoz és agyaggalamb lövészetet rendez a pontokért
Valamilyen 'joj' a csávó, de nagyon szánalom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Xiaomi Redmi 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060Ti 8GB SilentiumPC Signum SG1 TG FSP 700W
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- Apple iPhone 7 32GB fekete színben, független
- Lenovo ThinkPad X1 Active Noise Cancellation fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

), és zoot meg ddk fog narrátolni. wáááááá 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Néha kértem tőle tüzet

) vagyok talan, de mar neha jobban szorakoztat a buheralas, mint maga a jatek.

Inkább fOS
(Na jó, az 1G nyomtatódriver-pack nélkül) Arch nem jobb neki, ha már linus torvald(és a zöld majom

Es szivesen segitek is.