Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim-Y
veterán
válasz
sto1911
üzenetére
Hát mert a kollégának már az is csiter szerintem, aki nem rj-ol végig a pályán hússzor.. Kevés pályán lehet original-campelni, mint Campsen a bridges lépcsőnél, de ebben a játékban az ilyen ellen egyből kap 10 nade-et és volt, nincs.. Ezért nem is értem, hogy sokan miért whinolnak ennyit kemperekre hivatkozva, én se találkoztam sok camperrel...
-
sto1911
veterán
Mondjuk en capmelokkel nagyon ritkan talalkozok, mocskos csiterekkel azert tobbszor.
-
törölt tag
Itt most nem arról van szó, hogy ki hogy éli meg, kit mennyire "érdekel", hanem arról, hogy "gyárilag" engedélyezett olyasvalami, ami máshol kimondottan tilos, ahogy a régi Q3 szerveres időkben mindigis tiltva volt. Ezt max elviselni lehet, de szeretni nem, hacsak valakinek épp nem ez a perverziója, hogy camperekre specializálódik. A Q3 nem CS, nem sniperrel lőjük halomra az ellent egy tetőről lecampelve. Ez egy nevetséges játékmód, aki ezzel él, ultralow.. A Quake a folyamatos mozgásra épít és a gyors reakcióidőre. Ha reagálni akarsz valamire, ahhoz kiváltó ok is kell. Képzeld már el, ha ez lenne a normális egy quake-ben: mindenki ott guggolna valami magaslaton, vagy számára megfelelő pozícióban és campelve várná a többi campelőt, akik valami másik helyen szintén őt várják campelve.
-
Jim-Y
veterán
válasz
üzenetére
Nem szándékoztam nagyképű lenni, ugyanis én is szoktam sírni, csak én nem azon, hogy más hogy játszik, mert szerintem az ha más stílusán lovagolsz csak azt mutatja, hogy nem tudod kezelni az ő játékát, legyen az kemp, vagy más. A többi dologgal egyetértettem, csak ezzel nem.
Az én véleményem a camp vs no-camp témában az, ha elég jó vagy, vagy elég sokat játszottál, akkor nem fog érdekelni ha valaki kempel. A kempert is meg lehet lepni, csak egy jó fejhallgató kell hozzá, ingame music off, és ambient sound on.
-
törölt tag
Ez a TE szubjektív véleményed valami alapján, a világ játékosainak nagyobbik része éppen ellenkező állásponton van. A legtöbb játékban tilos a camp, aki kezdő, annak pedig ugyanúgy van "keresnivalója a játékban", mindenki volt kezdő 1x, szóval a logikád elég fos, főleg, hogy a quake live-on és a többi játékban is mindig jönnek új generációk. Vond le a következtetést.
Amúgy a nagyképű dumát nem bírom, ha no offense, ha offense..
-
törölt tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Hát pedig a Q3 szervereken rendszeresen volt anticamp és talán a CS-t kivéve mindenhonnan bannolják normális játékokban/helyeken a campereket. Én ezt nem nevezném "semmilyennek". A punkbuster meg lehet, hogy szar, de van vagy 12 éves és egy QL-nak szerintem illene tennie valamit a cheaterek/camperek ellen, ha más nem, fejleszteni egy sajátot, főleg a fizetős részben. Arra meg konkrétan emlékszem, hogy Q3-ban, ha meghaltál, NEM 2 méterre ODA, épp annak az útvonalába b@szott le respawnkor, aki most nyírt ki, ez 100%. Volt, hogy egy quados gyerek 5x nyírt ki egymás után így FFA-ban úgy, hogy a környéken nem is volt más a közelben. Megjelentem:lelőtt. Megjelentem: lelőtt ezt játszottuk, kurva értelmes.. Mondhatod, hogy várjak, de a Q3-ban miért van normálisan megcsinálva, ebben meg, ami állítólag azt a vonalat viszi tovább, ilyen fos?
-
sto1911
veterán
Akit erdekel: van uj dedikalt szerver, 2012. 12. 17-i allapotrol, letoltes innen.
-
atidzsiforc
őstag
-
törölt tag
válasz
sto1911
üzenetére
Talán a legfosabb map amit Quake2 ota láttam.
Meg az is egy közröhely, hogy 3 pálya közül lehet választani, totálisan elb**ták az egészet ezzel, meg a szar ping (anti)balance-al, azzal, hogy ha respawnolsz, egyből annak a pofájába éledsz újra, aki 2 másodperce nyírt ki, hogy nincs anti cheat beépítve, hogy nincs anti camp, hogy nem lehet normálisan kickelni, ha valaki görénykedik, simán visszajön.
Az eredeti Quake-ben nem így voltak ezek, hiányzik a korrekt game és a régi feeling. Kedvencem az, mint ma is: bejön a legamatőrebb szerverre egy pro és mindenkit szarrá lő 5 perc alatt, az arány meg 3-4 meccs alatt 50/10 körül mozog, amiben a 10 a második helyezett.. Meg az a rengeteg afk killer fos 'gamer', quaddal fentről railezgető ultragyökér nyomorék camper is elmehet a picsába. A QL tavaj még jó volt, tavaj előtt is, mára néhány idióta játszótere, akik megmaradtak. Eleve tavajig sokkal többen voltak, szerintem vagy 3x ennyien.
-
sto1911
veterán
Nagyon jo lett az "uj" The Edge hangulata. <3
-
törölt tag
-
Sotho
őstag
válasz
WolfheartGR
üzenetére
Játékban nem fordul semerre klikkelés megy, menüben megy.
-
Findzs
addikt
ez a hiányzó /rossz dll megoldódik azzal, hogy törli az ember a cfg -ket, újrakreálja a ql mikor belép az ember
most prism -et próbálgatom eddig jó
köszi a megoldásokat

-
törölt tag
QL fórumon ezt írta egy arc:
"you should find uix86.dll in \id Software\quakelive\home\baseq3 alongside cgamex86.dll, qagamex86.dll, quakelive.dll and you're cfg files.
none of these should be marked as read only. If you delete them when you next load quakelive it should recreate the files with the correct versions and premissions, but it would not be able to do that if some other application has that .dll open so the file is locked.
As of this post uix86.dll
Size 183 KB (187,528 bytes)SHA-160 : 299D6749A504D35AB19B2D6388F083AE816BE7AE
CRC-32 : 3665EC50Digital signature : id software"
Egy másik meg azt, hogy neki onnantól állt elő ez a probléma, hogy a vegas letöltött/telepített valami nagyobb frissítést
-
törölt tag
Celka, Shoto, findzs: Nemt'om, nálam megjegyezte [QoS-1] - [QoS-2]. Ez lényegében a limitáció limitálása
Ezért kell eleve azzal kezdeni, hogy enabled-re teszi az ember és 0-ra állítja az értéket, mert különben a "gyári" értéket veszi alapul, én legalábbis így tudom. Akárhogyis, nekem sohasem csinálja ezt a sz@rakodást, mást viszont csinál 
1. Bizonyos böngészőkkel (IE-Chromium pl.) eleve be sem enged a profilomba, nem jut el a szerver választóig stb. de ezt csak Win7 alatt.
2. Random befagy a grafika (belassul, diavetítés lesz) kb. 3másodpercre meccsenként olyan 2 alkalommal, amikor érzi (bár nekem elvileg "nem támogatott" a GFX kártyám, túl régi és ezt is csak Win7 alatt csinálja. Próbáltam volna beállítani, hogy amikor indítom a játékot, kikapcsolja az "asztal összeállítást" ami az aero miatt sokszor bekavar 3D-s játékoknál, de ugye QL-nél egy plugin indul exe meg hasonlók helyett, így nem tudtam vele zöldágra vergődni.
A registry buherát én nem javaslom, főleg nem ilyen "registry cleaner/healer"-ekkel.. nagyon sok kárt tudnak tenni és míg használtam őket, nálam csináltak is galibákat, nem is keveset. Valaki 1x írt is erről, megkeresem: [Windows tweaking: NE tedd!]. Amit írt a srác, nekem is ahhoz megszólalásig hasonló tapasztalataim voltak, volt, hogy kompletten eltűntek az office indító ikonok a helyükről, nem indultak programok "hibával leállt/az alkalmazás újratelepítése megoldhatja a problémát/XY fájl nem található" stb. Most CoolNovo-val indítom a QL-ot és ennyi az össz gondom ultrahigh graf részletességnél is, amennyit leírtam. Esetleg magát a dll-t nem tudod újra telepíteni/regisztrálni, másikat beszerezni stb?
-
Sotho
őstag
Findzs: [link]
-
Sotho
őstag
[link]hálókarim volt előző melóhelyemen maradt
Mostani "modern" gigabites alaplapi meg szeret elszállni.
Ja nagyon igénytelen játék a ql, csak kell hozzá fasza egér alátéttel normális monitor és kifogástalan hálózati eszközök de a cpu se legyen túl gyenge egyedül a videokari az ami nem fontos annyira
Prismet mingyá tesztelem
-
Findzs
addikt
köszi szépen srácok a segítséget

most majd próbálgatom mi lehet a baj
opr:
neked külön köszi az ötleteket és külön thx a poénokért jót nevettem

celka5:
az is jó móka lesz mire kiderül mi okozza
mindenképpen oszd majd meg velünk
-
celka5
tag
Üdv
Nekem azt játsza, hogy x másodpercenként belaggol.(stabilan 60körül van a ping , majd 1-2 mpre felmegy 300-ra, 999re). Mind wifin,mind kábelen.
(Nem fut torrent, semmi max skype).Ma este megnézem ubuntun is játsza-e.
(UPC 25/10es net,smc router(nagy wifi terhelésnél wifi meghal benne kibehúzni kell a tápot )) -
WolfheartGR
őstag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Nekem speciel fps laggol, ha a vas tekeri a vinyót. Ezért nem árt esetenként rendbe tenni, kitörölni a demokat, esetleges egyéb mentéseket. Bár emiatt ki nem vágott sosem, de fagyott már ki miatta mostanában a prism.
-
atidzsiforc
őstag
válasz
WolfheartGR
üzenetére
QL olyan szinten nem terheli a mai hardvereket, hogy akkor sem akadt, amikor az athlon II x2 240-em gyari hangyapocs hutobordaja es a ventillator kozott annyi por volt, hogy nem jutott at kb semennyi levego.
Ugyanezzel a Counter-Strike: Source 2 perc jatek utan lement 20 fps-re 100rol. Amugy ez tipikusan az a fajta problema, amit kb egy rossz helyre pottyant porszem is okozhat. -
Elvileg valamelyik a következőkből okozhat ilyet (leglaábbis ezek a legvalószínűbbek):
- kevés vagy rosszul van feltéve a procihűtő
- bios-ban valami nagyon idiótán lett beállítva
- amd/ati digitális hang-bullshit szexuálja az audigi-det (hd3000-től van ilyen asszem, de lehet már a 2000-ben is volt...)
- drivergondok
- szarásig vagy spyware-el meg egyéb finomságokkal (a sok sivatagos-kétpuputevés-online-papás-mamás video, ugye...
)
- wifi-kártyát nem szereti a windózIlletve olyat is sikerült már látnom, hogy az okozott ilyet, hogy az alaplapot távtartók nélkül sikerült becuppantani valakinek a gépházba, nem volt tökéletes a lakkozást, és kapott néhány alkatrész egy kis extra-delejt néha.
Megoldási javaslat (én így csinálnám...):
- BIOS-ban fail safe defaults, utána belőni, hogy elsődleges vga legyen az, ami az apu-ban van (ha jól láttam, nincs külön vga-d). Memsettings, stb minden mehet simán auto-ra, majd ha teljesen stabil lesz a gép, lehet játszogatni
- Ha van fent olyan program, ami piszkálja a hálózatot (pl. Hamachi hülye vpn-je be tud kavarni néha), azt gyilok lefelele, majd ha nagyon kell és minden megy, vissza lehet rakni
- Minden drivert legfrissebbre cserélni
- Minden winfos szolgáltatást, illetve fölösleges hw modult letiltani a frászba. Egy msconfig se árt, ha tudod, mit csinálsz. Friss installnál felesleges, egyébként a registry-t se árt néha helyrepakolni, de itt se piszkálunk, csak ha biztosan tudod, mit csinálsz. Különben lehet vicces dolgokat csinálni
- QL pluginnak írmagját is eltüntetni a rákba, registry szinten, aztán restart (igazi, nem csak amolyan feladatkezelős explorer.exe restart)
- QL reinstall
- Teszt
- Ha megy, örül, ha nem megy, falhoz basz és füstölög
Remélem tudtam segíteni valamit

-
törölt tag
Az aurum minden, csak nem 'kevés', még 400W-osból is
(bár, nem tudom mik vannak alatta)Ha újraindul, az erősen melegedős gyanús, de az még nem magyarázná meg a csomag eldobálásokat/QL szakadást, meg ilyeneket. Szerintem simán lehet driver gond, vagy IRQ ütközés. Múltkor öcsém gépén valami hasonlót csinált egy játék, már ha épp elindult. Bújtam a netet, már minden sz@r-on gondolkoztam mi okozhatja.. Erre mi van? Kiderült, hogy a lejátszó eszközöknél a hang beállító panelen kell nyomni egy jobb klikket és bejelölni az elrejtett eszközök megjelenítését és elfogadtatni valami digitális audio interfészt vagy a rosseb emlékszik már a nevére mi volt. A lényeg az, hogy addig a játék játszhatatlan volt, ha egyáltalán elindult, utána semmi gond.. De ki a franc gondolna ilyen hülye megoldásra?
(úgy értem magától) -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
WolfheartGR
üzenetére
Nem kevés az a 400 W.
-
Findzs
addikt
válasz
WolfheartGR
üzenetére
ezeket már mind próbáltam és semmi
lehet kipróbálok egy win 8 -at
az is lehet melegszik a gépem mert most is csinálta, hogy játék közben kifagyott és újra is indult a gép azzal a lendülettel
a napokban kb. 8x csinálta ezt kapásból 8 quit a statomba
sajnos a kábel nem megoldható

[oWn]f4te:
egyszer korábban már próbáltam de valmi nem tetszett benne majd most előveszem újra

-
Findzs
addikt
válasz
üzenetére
elképzelhető mert új gépem van
de a tesztek lemennek a win-el nincs gondegyedül ha valamit letöltök pl. filmet vagy drivert akkor szokta csinálni, hogy megszakad a letöltés
igaz, hogy wifim van de ugyanez a wifi kártya volt az elöző gépemben is és sose volt ilyen gondomszóval kutakodom mi lehet a hiba
firefoxal el sem indul a ql

crhomal használom -
törölt tag
válasz
WolfheartGR
üzenetére
jaaa a trojan.. múltkor bejött pár meccsre egy noob szerverre amatőrök közé, kb. olyan 50/10 volt az arány pár perc alatt az ő javára. 50 ő, 10 az utána következő második.
-
törölt tag
válasz
WolfheartGR
üzenetére
Wolf, mit kell nézni?

-
törölt tag
Boldog hanukarácsonyt neked is és mindenkinek

(Findzs nalam sosem csinalja, a géped tájékán lesz valami bibi, Nálam nem léptet ki, meg ír ilyeneket, viszont random freezeket produkál pont mikor ugrok természetesen)
Amúgy karira megajándékozott jósorsom ura egy WMO 1.1a-val, azóta az előző egeremre rá se birok nézni, ki is vittem a szobából

-
Sotho
őstag
Ez szoros volt [link]

-
Sotho
őstag
válasz
WolfheartGR
üzenetére
Aztat nem értem mondjuk, hogy román meg ukrán szerver van akkor magyar miért nincs?

Németen vagyok fent mostanában de a román is van amikor jó és ott még tudok győzni néha
.
Engem nem zavar ha lűnek.. Nem kell türelmetlenkedni. Nekem kb 80-as ping felett az ami szar. -
Findzs
addikt
mostanában sokat crashel a ql nektek nem?
lefagyok és pár másodperc múlva kilép, hogy ql hiba és küldjem a jelentést, persze úgy veszi mintha kilépnék

-
WolfheartGR
őstag
Nohát, kibe futottam bele: [link]
-
Damage401
senior tag
Boldog Karácsonyt minden Frag gyűjtőnek

-
Findzs
addikt
találkoztatok már olyannal, hogy játék közben szinte szabályos időközönként megfagy a játék?
egyszerűen megáll és a jobb alsó sarokban a hálózatot jelző rj45 -ös dugó képe villog arra az időre amíg újra jó leszelég zavaró mert kb. 10 másodpercre "kifagy" minden más jól megy csak a ql -nél jött most elő
pl: far cry3 -al semmi gond, meg ha netről töltök valamit akkor sem csinálja, -
Damage401
senior tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Én UTból jöttem át. Ott folyamatosan olyan játékmóddal toltam mint itt CA (Tamnak hívták Team Arena Master) Én CTFzek gyakran, meg CAzok. FFA nem szeretem

-
atidzsiforc
őstag
válasz
Damage401
üzenetére
Azert Wolfheart nem kezdo, csak meg nem erte el azt a szintet, amin lenni szeretne.

Clan Arena-t pont nem ajanlanam amugy, mert nem szoktat ra, hogy figyelj az itemekre, ami ahoz fog vezetni, hogy amikor mesz pl ffa-zni, tdm-ezni, vagy akarmi mast jatszani, ragelni fogsz hogy nincs fegyver nincs pancel nincs quad mert elveszik eloled.
-
Damage401
senior tag
válasz
WolfheartGR
üzenetére
Szia,
Én mint kezdő ajánlom vagy a CTF-et, vagy Clan Arenat. FFAnál nekem is csak kudarcok vannak. CTF és a CA megadja a kellő szórakozást, és segít fejlődni. Most már több a killem mint a deathom

Szerk.: Pedig én UT2004 ről jöttem át QL-ra

-
WolfheartGR
őstag
válasz
Synthwave
üzenetére
Ugyan áruld el kedves Mesterem, mi is a bajod szerénytelen személyemmel?
Szívesen megbeszélem mekkora n00b vagyok, nem probléma, tisztában vagyok vele. Pont mint te azzal, hogy mennyit ..opok a netemmel. De egyenlőre ez van. Ha kimorgom magam könnyebb, jobban érzem magam tőle.
Mindemellett igyekszem betartani az útmutatásaid, evégre azért tartok egyáltalán itt mert te foglalkoztál velem. Nélküled ennyi eredményem sem lenne. És ezért hálás is vagyok. De ha bajod van velem mondjad. Ne "bazergáljál". -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Megjött a tél, a síránkozás estéi.

-
Sotho
őstag
válasz
WolfheartGR
üzenetére
Nekem volt olyan ffa (16 player) hogy 13x nyírtak ki amíg egyáltalán fegyóhoz jutottam.
-
WolfheartGR
őstag
A kulcsszó az esetemben a fejlődés. Amíg nem érek el egy színvonalat ez nem játék. Nettó szívás.
Mondjuk ha [oWn]f4te-t elkalapálom akkor megvan a színvonal amit elvárnék magamtól.
Félretéve a félkomoly féltréfát. Amikor elveszi azt az örmöt/sikerélményt amit okozni/a kellene, pontosan akkor szűnik meg játékká válni. Onnantól semmi más csak szenvedés, nyűg és nyavaja. De gyötröd magad mert jobbá akarsz válni, és hiába minden erőfeszítésed rajtad kívülálló okok miatt szívsz. Oszt itt kötsz ki két agyvérzés közepette anyázva.
Ha csak puttyogatni, játszogatni akarnék visszamennék HL2DM-ezni, azt már ledegradálták olyan szintre.
-
Findzs
addikt
Nem tudom mit húzzátok fel rajta magatokat ez csak játék

Nem örülnék ha az a kis magyar társaság aki még néha fent van azok is eltűnnének

-
sto1911
veterán
válasz
WolfheartGR
üzenetére
Annyira sokan panaszkodnak a netkodra, hogy en elhiszem, hogy nem tudod cfg-szinten megjavitani

-
WolfheartGR
őstag
válasz
sto1911
üzenetére
Annak először neki kell állnom kitakarítani az "ajándék" cfg-ket, mert mint írtam pár hónapja, eléggé kiborító ami most van.

QL-re visszatérve, lehet meg kellene túrnom a pro-k cfg-jeinek net beállításait, hátha abban van némi titok, ami segíthet. Csak majd rá kell jönni mi az. Bár igazság szerint tényleg ott tartok, hogy hagyom az egészet a hokiba.
-
sto1911
veterán
válasz
WolfheartGR
üzenetére
Naszoval akkor CPMA?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vagy offline gyakorolunk.
-
WolfheartGR
őstag
Lehet lejár a pro-m és el is köszönök ettől a semmirevaló sz@rtól. Rohadtul unom, hogy akinek 40ms vagy az alatti pingje van amikor nekem 50 körüli az gyakorlatilag bármikor bedarál mert nem lehet eltalálni...
-
atidzsiforc
őstag
-
törölt tag
Kipróbáltam az ioQuake-el a CPMA-t, sokkal jobban fut, nincs semmi akadás, viszont elképesztően sötét és sz@rt sem látni
valami tipp? Nekem csak az ignorehwgamma jutott eszembe, hátha, de hulla vagyok most kipróbálni.Jah, aim. Akkor egy kérdés: melyik fegyver vesz le egy lövésre 124HP-t+50armort? Quad nélkül. QL csak annyit írt, hogy "gunned down " vagy ilyesmit. Másik kérdés: ha hasbalovök valakit (direct hit, nem érintőleges) 3x gyors egymásutánban, ahhoz, hogy kibírja mennyi páncél, mega stb. kell?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Linux felhasználók OFF topikja
- Suzuki topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Path of Exile (ARPG)
- MIUI / HyperOS topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 15 2025 M4 16GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MÉG OLCSÓBB Thinkpad P52s workstation: Core i7 8650U, 32GB RAM, P500 VGA új kijelző / akkumulátorok
- OnePlus Nord 2T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Egyébként tavaly és nem tavaj ...
csak a hangulatarol beszeltem (szinek) 

Mostani "modern" gigabites alaplapi meg szeret elszállni.
Ugyanezzel a Counter-Strike: Source 2 perc jatek utan lement 20 fps-re 100rol. Amugy ez tipikusan az a fajta problema, amit kb egy rossz helyre pottyant porszem is okozhat.

Olyan hangulatos pályái voltak..