Hirdetés
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sotho
őstag
Elkezdtem megint játszogatni egy 3. accounton ami titok!
hogy edzésbe jöjjek valamennyire, és már ki is ba*ztak egy játékból. 
-
ncc1701
veterán
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Nagy kő esett le a szívemről. Kb fizuval megkapom a bennragadt tavalyi szabijaim után is a zsetont, annak egy jó részéből lesz a gép.
Meg hát sajnálnám is ezt a jó kis fps játékot, nekem nagy nosztalgia a ql, mintha tizen évvel fiatalabb lennék. Meg a haverom is lehet sikerül lassan visszabolondítanom kicsit. 
-
-
ncc1701
veterán
Win alatt a játék egérkezelése rendben van, nem bugos? A másik fórumon kissé fikázzák, nem örülnék neki, ha jövő héten elköltenék csak ezért 120-150eFt-ot új alkatrészekre, oszt kiderülne, h programhiba miatt behalt az egész.

-
ncc1701
veterán
Igazából hosszabb távon is érdekes lehet a 4 helyetti 6 mag. Bár az is tény, h sok időm nincs játékra, van napi 1-2 órám itthon, amikor nem edzek, nem dolgozok, és asszony is békén hagy, ebbe kell beleférnie kis netezésnek, kis játéknak.
-
ncc1701
veterán
Egy 6 magos procit ki tud használni a ql? Fx-4300 és fx-6300 között gondolkodom.
-
törölt tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Neked is boldog karácsonyt. Meg a többieknek is
Aki meg menóra gyújtogató háttérrel rendelkezik, azoknak: Jó channukát 
-
atidzsiforc
őstag
Boldog Karacsonyt Mindenkinek!
-
kokler
aktív tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Sajnos tuti .js és az is volt. A furcsa, hogy kiprobáltam egy másik gépen is, amire csak ezért raktam QL-t és azon sem megy...
-
kokler
aktív tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Nagyon köszönöm!

Annyi problémám azért van, hogy nem jelenik meg a menü
Kerestem már rá magyarázatot, de egyelőre nincsen... -
ncc1701
veterán
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Az a vicces, h az apus gép lenne a drágább, kb fele sebességgel. Meg akkor már nem mindegy, h 100, vagy 150 fps van meg fixen. Esetleg mekkora mikrolaggal. És hát igen, van más játék is esetleg, ha már elbírja a gép.

-
atidzsiforc
őstag
válasz
ncc1701
üzenetére
ql olyan szinten nem hasznalja ki a hardvert, hog pl haverom igp+dedikalt vga komboval felszerelt msi laptopja igp-n maradt jatek kozben es nem akadt neki. persze nem azert mondom h apu-t vegyel minden aron, gondolom mas jatekokat is nyuznal, ha mar osszeraksz eg rendes desktopot.

-
atidzsiforc
őstag
Nah, megjelent a cucc. Ezt beeszed a cfg-d melle, aztan elinditod a jatekot. A bal felso quake live logo alat meg kell hogy jelenjen egy "hook" menupont. Ott a szovegmezobe beirod a hasznalni kivant userscript id-jat, ez a te esetedben 111519 es a save-re klikkelsz. olyombodotta
-
kokler
aktív tag
Ha tudja valaki, hogyan kell a qlranks scriptet feltenni az új kliens alá, linkelje be vagy írja le hogyan is kell. Köszöntem!

-
ncc1701
veterán
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Jaja, nem rossz az az apu, tetszene a technológia, de még nem az igazi a tesztek szerint. Ugye vehetnék mellé 2400MHz-es ramokat, (de legalább 2000-2133mhz-eseket), ami jó drága, és igazából csak 2x4G kitben van, nekem meg 2x2G elég. Az x4 760k is olcsóbb 10e-el, és itt már meg is van egy hd7770 20eFt-os ára. És ugyan quake live teszteket nem láttam, de apu vs 7770 grafikai összehasonlításban bőven ez utóbbit hozzák ki nyertesnek. Plusz a sok "milyen gépet vegyek?" fórumon is az az első, h megmondják, h az apu-s configot felejtse el az ember játékra, mert abból a pénzből van jobb.

Szóval ez lesz januárban. Megkapom a bennt ragadt szabi pénzt, oszt hadd szóljon, egy részét feláldozom a gépre. Úgysem volt tartható állapot 13.3"-os notin nyomatni 30-60fps mellett, 22"-on fhd-ban csak jobban lehet célozni.
-
ncc1701
veterán
válasz
mert_csokis
üzenetére
Gondolom más szerverek üresek voltak. Vagy unatkoztak.
És ugye van, aki erre élvez. -
mert_csokis
senior tag
Az hogy a gyíkba lehet, hogy skill matched játékot indítok, de grandmaster szintű emberkék pofátlankodnak be. Rohadtul nem fair. Egyáltalán, hogy engedi be őket a játék?
-
ncc1701
veterán
Egy amd A10-6800K apu-val mire számíthatok fps ügyileg? Tennék mellé vmi fincsi 2400MHz-es memóriát, plusz valami komolyabb hűtést, szóval kapna valami szolíd tuningot is, ha bírná. Nem kell full h felbontás, hd, vagy 1024x768 már bőven elég lenne, ha vinné a 120fps-t.
Ha kevés hozzá, akkor meg kell várnom a kaverit. Esetleg veszek fm2+ alaplapot, amibe elvileg belemehet a kaveri. Rájöttem, h nem akarok kihagyni 2-3 hónapot.
-
ncc1701
veterán
Na 1.7 alatt már van raw input, de amikor mozgatom az egeret, akkor addíg nem frissül a grafika.
Úgyhogy most kivárom, mire valaki feltalálja az okosságot linuxra.
De van egy olyan kezdeményezés, h playonlinux, állítólag jó eséllyel bekerül alá, itt eleve nagyon sok game van. Vagy február gépére megjön az amd új apu-ja, amire beruházok, oszt nyomatom w7 alatt. Addig pihi, sok skill nem vész el, bár kezdtem élvezni, h sem ffa-ban, sem instagibban nem én vagyok a free frag. 
-
ncc1701
veterán
válasz
sto1911
üzenetére
W7 alatt? Most is ingadozott, van olyan pálya, h 30fps-re is leesik simán.

Egyelőre sikerült behergelnem az 1.7.1-es wine-t. Sajna el kell kezdenem üffelekhez rohangászást, de majd meglátom, az 1.6 már tud raw mouse vezérlést, reménykedem. És wine alatt elvileg gyorsabbnak kellene lennie, mint a böngésző pluginnal, jól esne egy kis fps növekedés. De az igazi egy desktop gép lesz.
-
ncc1701
veterán
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Eddíg ugye in_mouse=2-vel használtam, ami raw inputot jelent, azaz az egér közvetlenül a QL-nek adta át az infót. Most ez nem működik, -1 kell, ami windowsos egér vezérlést jelent. Ez meg olyan faszán működik, h mondjuk megrántom az egeret 5x, és 5x teljesen máshogy reagál. Azaz nem tudom beállítani. Mert az, h eddíg 1 volt a sensim, és ezen állítanom kell, ez ok. Az, h az accel eddíg volt 0.011, és ezen állítanom kell, az is ok. De hogy teljesen random működik, az azt jelenti, h használhatatlan.
Több opcióm van:
-veszek egy desktop gépet otthonra, csak játékra, és win alatt használom (jelenleg a munkás notimmal jáccottam)
-marad a noti, esata csatin tolok rá egy vinyót külső keretben, telepítek rá windowst (szerintem most ez jön)
-újabb wine elvileg tud kezelni raw mouse inputot, és itt megint csak van 2 lehetőségem:
a: dobom a debiant, feltelepítek valami ubuntut, amiben 1.6-1.7-es wine van alapból
b: marad a debian, de próbálok rá fordítani újabb wine-tSajna ahogy elnéztem, a debian jessie-ben is ugyanaz az 1.4.x-es wine van, mint a jelenlegi wheezy alatt, úgyhogy egy dist-upgrade sokat nem hozna a konyhára.
Elöbb-utóbb kellene otthonra vmi fix gép, mert ez az ingadozó 30-60fps, amit ez az i3 tud integrált grafikával, nem az igazi. És az sem segít a railnek, h 13.3"-os monitora van, és 640x480-ban játszok. :Đ Régen, fénykoromban már morcos voltam, ha 60% alá beesett a railem, nem volt ritka a 70-75% sem instagib esetén, most ugyanez megvan 35-40%, de igazából már megszoktam, h ez ilyen.
-
AnginaP
aktív tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Csak érzésre... Ha húzom ahogy szoktam, mintha másképp reagálna...

-
ncc1701
veterán
Na lehet most lesz abbahagyva az egész. Újrakezdés ment 2 hónapot, oszt jött ez az új verzió, és annyi. Kell nekem linuxot használnom, a feje tetejére állt az egész, totál máshogy használja az egeret. Még meglátom, megéri-e vacakolni az egésszel.
-
AnginaP
aktív tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
LoL ez mekkora!

-
atidzsiforc
őstag
-
AnginaP
aktív tag
Arra gondoltunk itt 4en a haverokkal, h szívesen nyomnánk egy kis instafreeze-t.
Mondjuk szombat délután.
Aki szeretne jönni, az jöjjön. ^^ Csinálok majd szarvert, és attól függ ki milyen player, lehet prém is.
Elvileg 2 plusz embert tudok még invite-olni haverokon kívül. 
-
atidzsiforc
őstag
-
ncc1701
veterán
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Thx. Akkor melegíteni jók lesznek.

Még egy kérdés: a szerverek szint szerint vannak sorolva: zöld, sárga, meg fehér ikonos. Namost ez konkrétan mit jelent? Amikor indítják a szervert, akkor állítódik be ez a tulajdonsága, vagy a bennt levő játékosok skillje alapján állítódik? Elöbbire tippelek, mert a sárgán is van, h simán az első harmadban vagyok. (FFA szerverekről van szó.) Meg van olyan is, h nagyon mmegagyalnak, mert ugye az, h tier4-be tesz a gama, az sokat nem jelent, ahogy elnéztem.
-
ncc1701
veterán
Ha olyan szerverre csatlakozok, ami csatlakozásnál azt írja ki, h unranked, az nem fog látszani később a statban? Csak mert tegnap zsinórban volt 3 insta ffa, amit nyertem, oszt most sehol sem látom. Ez egy ilyen kutyaütő hobbista újrakezdőnek, mint én, elég fájó.

-
AnginaP
aktív tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
DH isten volt! ^^
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Tán 1-1,5 hét. Hope so.
-
Flow
senior tag
Olyan, hogy 2v2 tdm történik még? Ha igen, milyen mapokon?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Múlt havban átlokálódtam germán hegyekbe.
Köll lapi. Aztán mehet is a szervezett div 3 TDM-practice.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Not. Gonna. Happen. Ever.
Csak még nem vettem gépet. December..
-
Nálam króm alól is tökéletesen fut...
-
WinnerB0Y
senior tag
Hali!
Újra elkezdenék játszani ezzel a játékkal.
Viszont a probléma, hogy az ingame contentek letöltése úgy néz ki, hogy:
Elindul 15 kb/s el majd 20 perc múlva már 33 byte al.
Komolyan premiumot vagy Pro t kell vegyek ahhoz hogy tudjak játszani? -
ncc1701
veterán
válasz
sto1911
üzenetére
Több fps-t produkál, mint windowson. Még anno, mikor elkezdtem, meg jártunk spanokkal earthquake lanparikra, meg nevetünk versenyre is, anno is linuxon futtattam, most is. QLPrism simán megy linux alatt is.
Offline meg annyi, h otthoni linuxos szerveremre hekkeltem QL szervert, oszt arra otthon csatlakozok, akkor az is standalone. Vagy a notimon futtatok egy szervert, amin szintén linux fut, úgyis arról játszok. De persze botokkal lehet játszani, csak minek?

-
sto1911
veterán
Jon a QL standalone!
Ennyit arrol, hogy az offline megoli a QL-t: http://www.quakelive.com/forum/showthread.php?34313
Lassan rajonnek ok is, hogy ez igy sz@r.
A masik, ami a balfekseguket mutatja: nem lesz linux/mac verzio, holott a Q3 es a QL is siman fut linux alol (allitolag).
-
atidzsiforc
őstag
R.I.P.
-
törölt tag
válasz
WolfheartGR
üzenetére
Azt nem mondtam/nem is gondoltam Wolfie

(#5231) [oWn]f4te:ye ye yee yippie yo yippie yay

-
törölt tag
válasz
Synthwave
üzenetére
1. Nem jönnek ("kinyír" jelentése=kicsinál, kikészít, kigyilkol, kill a gyengébbek kedvéért)
2. Én inkább a neveltetésed hiányosságainak és az emberek irányában tanusított destruktív szemléletednek "köszönöm". (hogy még te is megértsd: képesek vagytok te és a haverod megbántani/vérig sérteni/varezcsávóknak hazudni embereket ha úgy látjátok, hogy fennáll a "lehetősége" 1%-ban annak, hogy a játékotok "sérül")
Nah. Beszélgetés vége, szellemi vakság ellen nincs orvosság..
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
FT tournament-en másodikak lettünk, de sikerült elhappolnom az MVP award-ot és a hozzájáró token-t. \(: D)/
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Van szerver.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Van megint szerver. Most ledőlök, de menni fog.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Szerver ismét up, kicsit variált mappool-lal.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Van megint szerver (s9*Freiya).
Mappool:
Hidden Fortress
Hell's Gate
Concrete Palace
Battleforged
Retribution
Gothic Rage
Arcane CitadelDEU, 10 players, 51 % ready up rate, no vote, standard, vanilla QL, ranked.
-
dunc
nagyúr
Köszi mindenkinek

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Synthwave
üzenetére
ill. a
\clearcvar cg_forceEnemySkin
Ez utóbbi akkor, ha nem akarod, hogy a 100 különféle enemymodel ne egységes blue/red/sport_blue/sport_red vagy brightskin-ben legyen (a cg_enemyHeadColor, cg_enemyUpperColor, cg_enemyLowerColor színbeállításai függvényében).
Aztán majd rájössz, hogy egységes model-enemycolor kell.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ez a cvar ami neked kell;
\clearcvar cg_forceEnemyModel
"Ha nem látszik mi értelme külsőt választani?"
Semmi. Azon kívül, hogy játék közben melyik model hangjait találod megfelelőnek ugrás / sérülés közben.
A hitbox-ot is keel és tankjr tölti ki a legjobban, előbbi r_lodbias -2, utóbbi r_lodbias 2 mellett.
Ezt valamennyire tudod kompenzálni r_lodbias 0-val, ha sokféle enemymodel van, de a pontlövő fegyverek (elsősorban rail) nem lesznek konzisztensek a különféle enemymodellek és azoknak a lodbias-beállítás (hiánya) miatti hitbox-pontatlanságai miatt. Az egyiken néha átmegy a rail, a másikon nem, a harmadikat akkor is eltalálod, amikor a célkereszt 2 mm-rel a model mögött van, etc. Ez minden, csak nem jó.
Aztán ott vannak a brightskin-ek, amiknek előnyéről biztosan nem kell esszét írnom. A gfx-beállításaiddal kontrasztos színű modelleket pixel-szinten kiszúrod nagy távolságokból is.
A nagyon világos *.cfg-k (r_mapoverbrightbits 10, r_overbrightbits 1, r_gamma 1.4+, etc.) esetén a nem-bright modellek is láthatóak, de mivel mindenki úgy fog kinézni, ahogy azt magának beállította, így sem lesz konzisztens, amit látsz. Az egyiket észreveszed ~50 m-ről, a másikat 10-ről is épphogy csak. Tudod őket force-olni blue, red, sport_blue, etc.-kategóriába (cg_forceEnemySkin), akkor valamicskét javul a helyzet, de még így sem a legjobb - meg nem is ezt akarod.
Mivel a hangjaik is különbözni fognak, az egyiket hallod 15 m-ről a falon túlról, hogy közeledik, a másikat meg csak akkor veszed észre, amikor befordul előtted a sarkon. Ha meg netán teamgame-re adnád a fejed, csak még nagyobb káosz lesz. Ez megint minden, csak nem jó.
Én anno, amikor bejött az OSP a brightskin-ekkel, zokogva néztem föl az égre, hogy vééégre. Legalább akkora élmény volt, mint mikor fölfedeztem az r_picmip-et és a nomip-fegyvereffekteket. Végre LÁTTAM. :>
-
Jim-Y
veterán
Tisztázzuk (bár lehet ezt tudod).
Be tudsz állítani magadnak egy skint-t, ezt a többiek akkor látják, ha nem állítottak be enemyskin-t. Be tudsz állítani egy enemyskin-t, ekkor minden ellenfél olyan lesz. Illetve be tudsz állítani teamskin-t, ekkor minden csapattagod ilyen lesz. Vagy egyiket sem állítod be, ekkor FFA-ban minden ellefél úgy jelenik meg számodra, amilyen karaktert ők választttak maguknak.
Más lehetőség nincs. üdv -
dunc
nagyúr
Srácok, hogy tudom beállítani,hogy ffa ba ne legyen egyforma minden ellenfél?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Fellőttem egy szervert. Egy darabig így marad. Lassan meg csicsika.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus 15.6,core i3 5005(4x2,0Ghz)IntelHD VGA,8-16GB RAM,SSD,,Win.11,Jó akku
- Roborock Q5 PRO robotporszivó (garis)
- G.SKILL Trident Z5 RGB 2x24GB DDR5 6400MHz CL32 - Gari 2034.09.08. -ig - Eladó!
- Philips Shaver Series 7000 (elektromos 3 fejű borotva)
- MacBook Pro 15 A1707 (2017) asztroszürke és Apple Magic Mouse A1296 Olvasd el figyelmesen kérlek
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy Tab S9 128GB Wifi tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- AKCIÓ! Motorola Edge 60 Pro 5G 512GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

hogy edzésbe jöjjek valamennyire, és már ki is ba*ztak egy játékból. 
Meg hát sajnálnám is ezt a jó kis fps játékot, nekem nagy nosztalgia a ql, mintha tizen évvel fiatalabb lennék. Meg a haverom is lehet sikerül lassan visszabolondítanom kicsit.

Sajnos...

Kerestem már rá magyarázatot, de egyelőre nincsen...
Mikor lesz geped?