- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
WolfheartGR
őstag
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
üzenetére
lmao
Kösz a gratulációt, az mindig jól jön, ámbátor a felvetéseid meg lettek válaszolva, csak a szemed siklott át fölöttük, amolyan kényelmes, mitsemtörődöm tempóban. Gamepadról pl. szó sem volt, hanem egérpadról. Látod, mondom én. :>
Nincs nekem szükségem önigazolásra, úgy játszom a játékot, ahogy az meant to be; ésszel, fortéllyal, amikor kell sunyin és célratörően, de tisztán, csalások nélkül és a tiszteletet megadva (ha az kölcsönös).
-
törölt tag
válasz
Synthwave
üzenetére
Bullshit csúsztatás hegyekkel. Én qrvára nem ezt/nem ennyit mondtam, de úgy látszik szükséged volt erre az önigazolás maszlagra, amit összehordtál. A logikai levezetés meg.. gyakorlatilag magadnak alkottál premisszákat és arra válaszolgattál az én felvetéseim helyett. Hadd gratuláljak
Nincsenek itt semmiféle "száraz tények", max a képzeletedben és a 3-4méteren lecövekelés még mindig nem számít "okosságnak" sőt még játéknak sem nevezhető ,csak egy F05. Amiket ehhez hasonlítgattál, a game pad, meg egyéb hülyeségek meg: no comment... -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
üzenetére
A legjobban azt imádom, amikor utánam csatlakozik be a 3/4 bagázs, aztán meg sírnak, hogy menjek el. Menjenek ők, ha nem tetszik valami.

Az, hogy okosabban játszom, mint ők, az nem fair play kérdése. Ennyi erővel akinek normális egere meg padja van, az is forduljon fel, mert lehet, a másikaknak nincs, és nem fair, hogy ő oda tudja mozgatni a célkeresztet, ahová akarja, a többiek meg percenként 4x a plafont nézik.
Amíg valaki nem cheat-el, addig teljesen fair a játék, mindenki számára adottak ugyanazok a lehetőségek. Más kérdés, hogy valaki él velük, valaki meg nem.
"De neked nyilván bejön, szemmel láthatólag, még eszmét is kanyarítottál köré."
Pont leszarom.

Semmi eszme, csak a száraz tények. Nem azt kell nézni, hogy a másik milyen "szemétséget" csinál így meg úgy, hanem azt, hogy a saját játékodon miképpen tudnál javítani. Ennek sokszor az a módja, hogy nézed a náladnál jobb player-ek játékát és tanulsz belőle. Ha erre nem vagy hajlandó, akkor ne is borulj ki azon, amikor az ilyen player-ek megvernek. Ők tanultak a hibáikból és mások trükkjeiből. Ez csak jogos, nem?
Minden loss-odnak te magad vagy az oka (már ha nincs fps-lag vagy valamilyen egyéb, tőled független technikai hátráltató körülmény, ill. nem csapatjátékot játszol), ahogy minden win-ednek is."prémiumra meg nem tudok belépni"
Hogyne tudnál. Pro friend küld egy meghívást és annyi.
-------------------------------------------------
Sotho: Vagyis addig, amíg fel nem fordul.

-
törölt tag
Kérdés: a fegyverváltások közt mennyi delay van?
(#4093) Sotho: én ott szoktam hagyni őket. Meg amelyiknek csak meggymag köpködője van azt is.
-
törölt tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
És mitől "erőltetett" az a korrektség? Magyarázd már meg légyszíves. Játékokban nem kell korrektnek lenni, mert.. miért is
Ha ezen a logikai nyomvonalon továbbmegyünk, akkor mi a skála másik vége? Gyíknak, becstelennek és szánalomra méltóan alantasnak, alattomosnak kell lenni, mert az a jó? Úgy értem kötelező, sőt minél alantasabb valaki, annál jobb, hisz ez "csak játék". Na de hol van ez megírva, ki mondja? -
törölt tag
válasz
Synthwave
üzenetére
Sejtettem, hogy vaéami ilyesmivel indoklod. Tegyük fel mindenki ezt csinálná. Lecövekelne mind a 8 player a pálya egy részén, ahol tud és/vagy szimpatikus és ott várná az ügyfeleket. Néhány pályát leszámítva ott ácsorogna mindenki pár méteren és nézné a falat, meg számolgatná az itemeket. Te "positioning"-nek hívod, meg kényelemnek, én campelésnek (amit JELENT ez a tevékenység, hiába szépíted)
Ennyi. Elég fura pszichológiai jellemzőkre utal, az, ha egy 45%os körüli player belépeget noob meccsekre 10-20%-osok közé, majd abban leli élvezetét, hogy felugrál a legmagasabb pontra, mondjuk egy tetőre és ott leparkolva céllövészkedik (egy aréna jétékban) Nem tudom ebben mi a kihívás és mekkora élmény lehet, sosem csináltam, nem is fogom soha. De neked nyilván bejön, szemmel láthatólag, még eszmét is kanyarítottál köré. Nekem is vannak ilyen "eszméim", vagy inkább elveim: 1. nem megyek be egy csapat ovodás közé és rúgom őket szájba, csak mert megtehetem és "kényelmesebb" mint mondjuk nekimenni egy 120 kilós pumpagyulának, még ha logikusnak tűnne is, 2. SOSEM campelek, még akkor sem, ha tudom, hogy így pontot vesztek. Inkább legyek a -8adik, de korrekt, becsületes játékkal, ami kihívást és örömet ad, mint hogy ásítozva és unottan gyepáljak hozzám képest tizedgyenge noobokat egy tetőről 200méterről, míg ők egymással hadakoznak és esélyük sincs egyáltalán kiszúrni. Egy CTF-ben/duelben megértem és kell is. De nem egy FFA-ban. Az én szememben nem sokban tér el attól a "hatalmas" eredménytől, mint mikor valaki teleszórja felülről a pályát gránátokkal és kb. ennyiben kimerül a játéka, tönkretéve közben másokét. Elvi kérdések.Ezt a pickup dolgot egyáltalán nem ismerem, azt sem tudom mit jelent, prémiumra meg nem tudok belépni. A rakétás trükköt nem ismertem, de majd kipróbálom, hátha nem lövöm magam seggbe.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
üzenetére
Nem, ezek csak sirámok.

Úgy kell játszani, hogy ilyen dolgok ne történjenek meg veled.
Minek vetném bele magam a tömegbe null stack-kel meg egy gránátvetővel, ha egy helyről kényelmesen lövök zsinórban 7 fraget egy karcolás nélkül? POSITIONING. Ezt meg kell tanulni, nincs mese. Folyamatosan kell gondolkodni előre, hogy hogyan helyezkedj, merre menekülj, hogy vágj elé, etc.Normális OSP-ben (és egyéb tournament-modokban) soha nem volt anticamp.
Vote: premium szervereken meg pickup-okon kell játszani, ott nincs ilyen. Lehet standard profillal is, csomó ideig én is úgy csináltam.
"Próbáld meg kiszedni longesten a quad teleport platformról úgy, hogy közben 5-en lövik a segged."
Számtalanszor megtettem. Rocket jump a lenti dobbantóról és máris fölötte vagy, nagy valószínűséggel észre sem vesz. Másik megoldás, hogy a platform holtterében játszol, amíg le nem jár a quad.
-
törölt tag
válasz
Synthwave
üzenetére
Hülye ne legyél own. Pontosan tudod, miről beszélek. Lehet, hogy te imádsz végigcampelve a meccset száz méterekről céllövészetet tartani (láttam dredwerkz-en mit műveltél a háztetőről az idő 90%-ában) de tudod az emberek játszani akarnak és nem 40HP-val indulni, mert néhány gyáva kis pöcs biztos távolságból azonnal fejberailezi, amikor respawnol pl. longestyard-on a rail platformról, vagy megáll fent a quadnál 3méteren és onnan tart agyaggalamb lövészetet. Ez nem CS, nem is Sniper Elite, úgyhogy hiába próbálsz engem bagatellizálni a "sirám" jelzőiddel, amiket felsoroltam nem sirámok, hanem jogos elvárások, főleg, hogy az eredeti gémben/Q3 szervereken bevett rendszer volt az anticamp és az üzenet is, amit a RENDSZER dobott ("move or die") ha lecampeltél és vette le a HP-dat, míg meg nem indultál. Lehet röhögni, lehet kifigurázni, de az eredeti játékban a respawn sem 5 méterrel odébb tett, ahol megpusztultál, hanem a pálya másik részére. A vote rendszer meg eleve egy fos, ne mondja senki, hogy normális az, ha valakit egyhangúlag kiszavaznak, mert gyökér és nem lehet tőle megszabadulni, hanem 21x is visszajön pofátlanul és 7 másik ember idejét/játékát b@ssza tönkre, ahogy a map voting is random saját életet él, akármit nyomunk, köpi, amit érez 50-60%-ban. Ha ezek neked "sirámok" akkor tudlak sajnálni, nőj föl, vagy gyógyulgass, szabadon választott.
(#4085) Sotho: "Campelni meg nem nagyon lehet ez nem cod meg társai, gyönyörűen ki lehet szedni őket akárhonnan" Codban nyakonb@szom egy gránáttal és tűzfészek kilőve. Ki lehet szedni gyönyörűen? Próbáld meg kiszedni longesten a quad teleport platformról úgy, hogy közben 5-en lövik a segged. ja és rendszerint kik is csinálják? Jah a 10-20-as pingűek (Na persze a technológia cáfolataként már megkaptam itt azt is, hogy a ping nem számít, csak ha 70 fölött van, SŐT! még jobb is, ha nagyobb, meg ilyen bullshiteket)
-
Sotho
őstag
válasz
üzenetére
Nemtudom de ha quaddal leirtott valaki várd meg az auto respawn-t hagy fogyjon az ideje. Campelni meg nem nagyon lehet ez nem cod meg társai, gyönyörűen ki lehet szedni őket akárhonnan. Egyetlen dolog amire panaszkodok az a netkapcsolatom hogy a bixet is már 20-al pingelem és rendszeresen időről időre akad a pálya de itt csak ez van (ill mobilnet de azt hagyjuk...).
-
törölt tag
Miért, az milyen, amikor egyhangúlag kikickeltünk valakit 20x(MEGTÖRTÉNT!!) és 21edszer is visszajött/jöhetett?
A QL vote rendszere egy F05, az anticamp system teljességgel hiányzik, a respawnkori elhelyezés pedig nyomában sincs a Q3-asnak (visszatesz a quados csávó mellé 2 méterre, aki 1másodperce lőtt le, aztán megint, aztán megint és az egész annyiból áll, hogy lelő/respawnolsz/lelő/respawnolsz/lelő és ezt így, míg meg nem zavarják, vagy el nem unja) Ha már elméletileg Q3 alapú, a régi, jól bevált dolgokat/rednszereket miért is hagyták ki belőle? Pl. "move or die" ismerős még valakinek, ahogy veszi le a HP-t? Vagy az, hogy ha kikickelnek valakit, nem jöhet vissza következő meccsig? Vagy a mapvoting.. Tipikus metódus, hogy 8 emberből 5 szavaz, az 5-ből 3 egy bizonyos pályára, a maradék 2 egy másikra, végül betöltődik egy harmadik, amire senki nem szavazott. Zenimax bullshit.. Még újat sem kellene kitalálniuk (nem mintha nagy vasziszdasz lenne) elég lenne másolniuk 12-13 éves szisztémákat, amiket mások már kitaláltak. De neeem, inkább szenvedjünk. Biztos qrvanagy meló lenne megoldani, meg zseninek kell lenni hozzá vazze

-
Findzs
addikt
de egy féreg playerek vannak mostanában

4v4 erre belép, mindenki mondja neki specteljélmáridiota erre nyomja tovább persze, hogy esélytelen volt utána a játék és ráadásul egy jobb játékos SVKHtK
megint divat a no shuffle meg virágzik a campelés meg stb..
egy pár hétig olyan nyugodtan lehetett játszogatni e mindig van ilyen hülye időszak mikor megbolondulnak
hogy nem tudnak erre kitalálni valamit? mondjuk nem tudna belépni ha nincs még egy ember specten miközben a két csapat egyenlő, meg minden játék megkezdése előtt auto shuffle ami egyébként csinált szerverek némelyikén van, és ezért is érdekes miért nincs alapból
-
törölt tag
Megint lehalt a QL
-
törölt tag
válasz
Synthwave
üzenetére
Tökmindegy, a lényeget értem: sérült serdült vagy, akire ser dült, ezért belázadtá. Vágom én, nem vagyok hülyeee

-
-
törölt tag
válasz
Synthwave
üzenetére
Hajrá ráró a tv-ben
Nem vagy egy egyszerű eset
Különbenis nemondd má, hogy nem élvezed, ha 21 db. 25-ös karú, kengurú comb only-ra gyúró, pubertás előtt lévő tinilány felsőtesttel rendelkező ipse miniatűrizált változatban kerget egy még miniatűrebb bőrbogyót zöld háttér előtt, kórusban kántálással vegyes sakáli halálüvöltések híséretében, miközben 2 db. kommentátor egymást túllicitálva időről időre közli a nyilvánvalót (most lőtt, most felbukott, most haját igazgatja, most akkora majnemgólt lőtt, hogy a tegnapi majnemdugásom a majnemlotto5ösöm után majnem lófütty!) 
(#4069) WolfheartGR: Mosmér?

-
törölt tag
válasz
Synthwave
üzenetére
Forma1, smaragdzöld alga szaporodási rátája, lábműköröm építés, palibaba varázsszőnyegének légellenállástényező számítgatása, valóvilág8, justin bieber szemöldök fésűjének genetikai örökítőanyag tartalma, bill clinton ükapjának mósómaci sapkája, a halotti beszéd számmisztika alapú lekottázása rockgitárra, elvis él és tényleg földönkívüli?
-
Sotho
őstag
válasz
WolfheartGR
üzenetére
A vicc az hogy milosax-al ketten kezdtük aztán szépen beszálltak a többiek és mindenki állat módjára nyomta.

Trajannak nem jött össze az 50 frag biztos rettentő elégedetlen volt utána
-
Sotho
őstag
válasz
WolfheartGR
üzenetére
Ki kis picsázott mindenkit . Egyszer lelőttem az már nekem sikerélmény.

-
-
törölt tag
válasz
WolfheartGR
üzenetére
"Amugy Sotho aktuálisan is épp Trajanékkal nyomul" Hogy érted?
"Mondjuk woOrygyerek télleg vicces..." Hogy érted?
-
törölt tag
válasz
WolfheartGR
üzenetére
Nem vágom ezt hogy hoztad össze, szerintem simán leverted volna őket. Trojan-al ma én is összefutottam, nem tudom mi lelte, gogy benézett hozzánk: demon longest purgaterminator Jah, ez utóbbi (woOry) csávó tipikusan olyan, mint amit mondok: hiába lövöd, hiába vagy felvértezve, kb. sz@rt se ér. Mondjuk rá 60%-ot ír, ami már kezd érdekes lenni
Na ez a demó szerintem még megvan pl. (ezt sto-nak)(#4056) Sotho: A BFG-t vágom, hogy ilyenkor engem is sebez, de őt is, amúgy meg egy "szobában" voltunk a judge dredwerkzen, ahova bemenni is kacskaringós, nemhogy még lőni kívülről (ha esetleg hülye és/vagy vak lennék, hogy ne vegyem észre)
(#4057) sto1911: gondoltam már rá, de mindig leoltotok, úgyhogy nem láttam értelmét. Talán megvan, ha kimentettem pont azt (is) de egy ideje naponta törlöm, mert a ringyóznak kéne 1-2 giga szabad hely, a demók meg folyamatosan jönnek. Ha lesz ilyen lehet, hogy még össze is vágom őket legközelebb videóba.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
WolfheartGR
üzenetére
Ja, olyasmi. FFA-ban, mert mást nem játszottam még vele. Meg nyilván mapfüggő is.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
atidzsiforc
üzenetére
ÁLTALÁBAN.
Aztán előfordul 50-60 % overall is. :>
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
~yawn
-
törölt tag
válasz
WolfheartGR
üzenetére
Akkor kösd fel a gatyádat, mert a sofa gyerek mellett sam_urai, r1ssk, meg az a latin nevű.. hogy is hívják (asszem veritas
) mozdulni nem tudtak, kikaptak csúfosan, ki is léptek szépen egyszerre. -
törölt tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Arra voltam kíváncsi, hogy ha mondjuk ezek a public playerek nyomulnak 35%-on úgy, hogy gyakorlatilag (specből nézve) pötty, pötty, pötty, pötty raileznek (közelről, távolról, fejük fölé közvetlenül, mindenféle szögben, levegőben, teleportból nincs időd rematerializálódni, előre egy fejes, közvetlen utána 180 fokban hátra egy fejes ugrabugrálás közben (ezt pl. a risk gyerek csinálta előszeretettel) szóval akkor a PRO-k, tehát az olyanok, mint rapha, cooller, strenx és a többiek hány %-osnak számíthatnak?
Egyébként vannak érdekességek. Egyikre szó szerint ráugrottam, bele a pofájába és 5 virtuális centiről fejbelőttem BFG-vel, ő meg éppen akkor tüzelt shotgunnal. Eredmény: én azon nyomban megdöglöttem 200HP/100RED ellenére, neki kutya baja, megy tovább
Amikor fordítva történt hasonló (Mega/red ugyanaz nálam, de ő tüzelt BFG-vel 1-et, csak kb. 50méterről) az eredmény: halál. Félreértés ne essék, én egy noob f@sz vagyok, az aim-em lófütty, de 5 centiről még én sem hibáztam el és quadja sem volt nekie, szóval bekaphassa ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
Szamujály 2x lett pillanatnyi megrökönyödésemben, szóval a harmadik ipse EZ volt. Utánam még ledarált pár meccset 4perc/50frag 3x egymás után, míg megunták és kiközösítette a noobtársadalom (meg én is a szemetet fúúj gusztustalan
) Amúgy, ha ez számít 35%-osnak, ki számít 100-asnak
Mert én már a 80-at sem tudom elképzelni igazából. -
törölt tag
..ezek a disznók voltak.
Az első csajjal még ellennék, de úgy látom pontosítanom kell a követeléseimet:

Valami ilyesmi a megcélzott alany, de ő is jó lesz, ha kapok hozzá egy időgépet fluxuskondenzátorral

A SÖR pedig SZENT és itt kezdődik kb.:

A csoki meg valahol itt:

hogy tiszták legyenek a paraméterek

(#4045) [oWn]f4te: "Ja, amúgy a sört se szeretem" <---ERETNEEK!
Ezért a kijelentésért jutalmad egy:
és egy
lemez

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Megtarthatjátok őket.

Ja, amúgy a sört se szeretem.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
törölt tag
Ma ronggyá lőtt mindenki.. először valami risk, aztán váltotta szamuráj, végül sofaking vagy ki a retek gyalázta meg a levegőben tovaszálló fakuló holttestemet raillel
(vagy 3x) Kezdek depresszi
s lenni.. Sajnáljatok, vagy valami (sör, csoki, tinilányok ilyesmi belefér még, sodexho necces, kárpótlási jegy nem érdekel) -
Belako
tag
Azért a csilivili látvány elemekkel nincs gong az aréna is ha jól emlékszek elég sok mindent vert grafikailag akkor. De a hangulata valóban vitt mindent és azok a hangok. Bár nem hiszem hogy most akkora siker lenne. Tele vagyunk úgynevezett csillámf**zú "gémerekkel", ezek meg nem értik.
Marad a Live.
-
törölt tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Szerintem
tudom -
törölt tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Nagyon helyes szórjad csak őket hadd lohadjon a fejük

(#4031) [oWn]f4te: Ez az ember még nálam is készebb van

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
atidzsiforc
őstag
Az elo rendszer eredetileg ketszemelyes jatekokra lett kitalalva, sakk es tarsai; duel elon kivul a tobbinek nem sok ertelme van. Nekem is ~1000 CA elom van, tegnap felmentem poenbol loni egyet skill matched jatekba, es mindenfele megeroltetes nelkul porra alaztam a nepet...
-
Findzs
addikt
nyomjad a quake live -ot attól jobbat úgyse tudnak

ha lesz is újabb tuti el lesz cseszve csilivili látvánnyal játékélmény meg a béka segge alatt lesz
nézd meg ott a quake 4 is, annak is van online része hasonlít az arénához de mégse nagyon játszanak velemás:
nem igazán értem, hogy az miért van, hogyha jól szerepel az ember egy meccsen de a társai bénák és kikapunk akkor miért von le elo -t a rendszer
ez így tényleg béna -
Belako
tag
Hola!
Jó dolog ez a live cucc. Az aréna volt a legjobb fps amivel eddig toltam.
Nagyon hiányolom ezt a fajta gamét.
Amikor még csak cs-volt nem értettem hogy tolhatja azt valaki. Nekem marha unalmas volt.
Ezek kommandós játékok elég uncsik.
Hátha lesz eccer újra aréna. -
törölt tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Mer disznaj

-
atidzsiforc
őstag
Tok jo, hogy ca-ban skill matched szerveren berak olyan emberek koze akik a 20as shaftot nem lovik meg.

-
Sotho
őstag
5 hónapig nem játszottam, most lőttem párat meglátjuk mi lesz...akkora input lagom van lcdn (és agyilag is még
) tök gáz.. -
GoTReX
őstag
Egy nagyon régi Q3 frag moviet keresek,talán tudtok segíteni.Az intro a Man in Black "best of the best" részéből lett összevágva. Előre kösz

-
Findzs
addikt
válasz
WolfheartGR
üzenetére
nem gyenge
46% 40% 65% -
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
WolfheartGR
üzenetére
Másféle FFA nem nagyon van, mint pub.
-
Jim-Y
veterán
válasz
WolfheartGR
üzenetére
nem tudom, de a 40-es lg, meg a 65-ös rail nemszar

-
WolfheartGR
őstag
Nahát, itt az első az még ki a f@aszom...
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
atidzsiforc
üzenetére
ITS A RELIGION ))
-
atidzsiforc
őstag
Kvék iz not a gém, itsz a lájfsztájl. A többit harcoljátok le püben.

-
Phvhun
őstag
válasz
üzenetére
Szépen elkerülted a lényeget.
"Szerinted kikből lesznek a nagy játékfejlesztő cégeknél ilyen pozícióban dolgozók?"
Szerinted a blizzard emberei, meg az összes nagynevű játékfejlesztő cég a garázsban úgy indult el, hogy egyetemi játékfejlesztő diplomás emberek ültek ott, és összerakták a világmegváltó tervüket?
Hogy egészen friss ténnyel jöjjek fel, de számtalan ilyenre van példa:
Az új CS:GO-hoz kiadtak új map packot, amit "hobbymapperek" dobtak össze, és jobb mapok is vannak benne, mint amiket az eredeti fejlesztők raktak össze. Steamen keresztül értékesítik, és jutalékot kapnak érte. Tehát a fejlesztőcégben a mapper az szakember, aki meg nincs cégben, és nincs róla papírja, az csak ilyen lézengő ember. ( megsúgom, a céges mappereknek sincs )
Cernbe hogy kit vesznek fel, nem teljesen releváns, mert az egy nagyon speckó dolog, és tényleg meg kell szűrni a munkaerőt.
De ha már külföldi példát hoztál, akkor az hogy magyarországon milyen szolgáltatást lehet indítani, és mit nem, az nem érdekel, hiszen ezek rám nem nagyon vonatkoznak.
Külföldre dolgozok, mint programozó, sitebuilder, és online marketinges. Ezek mind olyan szakmák, amiket nem igazán tanítanak értelmesen iskolában ( nálunk legalábbis ), eléggé új dolgok, és simán lehetsz benne jó úgy hogy magadat tanítod, és szabadúszóként dolgozol alkalmi munkásként. És aztán ha profibb rendszereket teszek össze, mint egy egyetemről frissen kijött programozó, akihez legszélsőségesebb esetben van egy 7éves lépéselőnyöm, mert ő akkor tanulta meg hogyan lehet kiírni a képernyőre a "hello world" szavakat, amikor én már feltörtem több program másolásvédelmét, felépítettem több vállalati weboldalt kézzel kódolva a 0-ról, és még ezekkel meg sem karcoltam a felszínét azoknak a dolgoknak amikkel foglalkoztam a témakörben, akkor mégis kit neveznél szakembernek? -
törölt tag
"És akkor ha valaki egy cégnél dolgozik, aki a cfgket bűvöli, és mapokat építi, az se szakma?"
De, AZ szakma. Te a játékfejlesztésről beszélsz, ami nem azonos azzal, amiről own, meg én diskuráltunk, plusz, egy játékfejlesztő nem csak ennyit csinál, szóval ne keverjük a hobbi mapeditáló "kockákat" a komoly játékprogramozókkal. De ha már kevered, kérdés: hány ilyen, általad leírt delikvenst látsz ebben a "szakmai" topikban? Nyugodtan átnyálazhatod kezdetektől fogva, ha gondolod. Nem sürget az idő, én megvárom.
"Az előző kérdést magadnak helyesen megválaszolva"
Manipulátorok közt nőttem fel jiddische mame környéken, szóval.. szép próbálkozás, bár kicsit amatőr. Azt javaslom csiszolgass, még rajta, ha akarsz valamit

"Te mivel definiálnád a "szakmát"?
Nem igazán lehet értelmesebben definiálni, mint hogy valaki aki egy dolog után érdeklődik, kifejleszti a képességeket, hogy azt művelhesse, másoknak szolgáltatást vagy tudást nyújtva, valamilyen ( pénzbeli ) kompenzációért."Nem
Ebből a körből máris kihagytad a kereskedelmet pl. úgyhogy maradjunk annyiban, hogy: iskolai és/vagy tanfolyami rendszerű szakképzés keretein belül elsajátított elméleti és gyakorlati jártasság, amelyről a szakmát gyakorolni szándékozó delikvensek elismert SZAKMABELI tanárokból/oktatókból álló viszgabizottság előtt (komplex) elméleti/gyakorlati vizsgát tesznek, vagyos olyan (valamelyik/mindegyik) állam által elismert szakképesítés, amely munkakör betöltésére, foglalkozás, tevékenység gyakorlására képesít és annak gyakorlására feljogosító oklevelet ad, amivel elindíthatod az adott szakma/foglalkozás gyakorlásának megkezdéséhez szükséges jogosítványok megszerzését. Megvan
A vécésnéni is lehet, hogy megél a munkájából (valahol a nagyvilágban) lehet, hogy jól csinálja, amit csinál, de ettől még nem lesz vécésnéni a szakmája 
"Nos ebbe a gémerség igenis beleillik, másokat és magukat szórakoztatják, többezer órát fektetnek bele, és megélnek belőle ( nem csak ők, hanem több más iparág is )"
"Abba" (a te logikádba) talán beleillenek, de a való életbe nem. Senkit nem vesznek föl a cern-be, csak mert állítása szerint "elég jól" érti a quantummechanikát. Ugyanígy olyan "orvos" kése alá sem feküdnél szívesen, aki nem esett át orvolsi képzésen és nincsenek meg a megfelelő jogosítványai (azon kívül, hogy törvénytelen és büntetendő is az ilyen módon való gyakorlása) És ha már a "szolgáltatást" említetted: magyarországon eleve nem is indíthatsz vállalkozást mondjuk olyan tevékenységi körbe tartozó szolgáltatás kapcsán, mint pl. fodrász, vendéglátóipari, szervízelési ésatöbbi, kivéve, ha rendelkezel az adott szolgáltatáshoz szükséges iskolai végzettségekkel (ill. talán az is elég, ha megteszel egy megfelelő végzettségű személyt vezetőnek) Vagy pl nem kerülhetsz be az artisjus kedvezményezettjei közé pusztán azért, mert van egy együttesed és relatíve jól csinálod: minimum konzervatóriumot kell végezned és nem árt 20-30 év elismert zenei múlt sem (ha már a szórakoztatás felhozódott) De lehetnél te mindenféle artisjus nélkül, mondjuk a magyar PSY is az általad felsorolt paraméterek alapján ("másokat és magukat szórakoztatják, többezer órát fektetnek bele, és megélnek belőle - nem csak ők, hanem több más iparág is")

-
Phvhun
őstag
válasz
üzenetére
És akkor ha valaki egy cégnél dolgozik, aki a cfgket bűvöli, és mapokat építi, az se szakma?
Az előző kérdést magadnak helyesen megválaszolva, jön a következő kérdés: szerinted kikből lesznek a nagy játékfejlesztő cégeknél ilyen pozícióban dolgozók?Te mivel definiálnád a "szakmát"?
Nem igazán lehet értelmesebben definiálni, mint hogy valaki aki egy dolog után érdeklődik, kifejleszti a képességeket, hogy azt művelhesse, másoknak szolgáltatást vagy tudást nyújtva, valamilyen ( pénzbeli ) kompenzációért.Nos ebbe a gémerség igenis beleillik, másokat és magukat szórakoztatják, többezer órát fektetnek bele, és megélnek belőle ( nem csak ők, hanem több más iparág is )
-
törölt tag
válasz
Synthwave
üzenetére
Értem..
Fogalomzavarban élsz. A "szakmaiságot" vagy magát a "szakmát"/jellemzőit NEM azok az ismérvek határozzák meg, amiket felsoroltál. Hogy emberek meg tudnak belőle élni
Sokan kapálásból is megélnek, vagy mosogatásból, némelyek komoly díjakat nyernek vetélkedőkön, akkor az is "szakma"? A cfg bűvölős történet és a hobbi mapkészítgetés "szakmaként" prezentálása meg már közröhely kategória.. A "hardcore gaming" maximum "online és/vagy virtuális sport" és mint ilyen szintén nem "szakma", vagy "szakmai", legföljebb hivatásszerűen űzött tevékenység. Említettem már a kurvákat? Ők is "tudnak valamit" és "meg is éltek/élnek/fognak élni belőle" méghozzá némelyik nem is rosszul. Szakma? NEM! Ahogy ezek sem, amiket felsoroltál. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
WolfheartGR
üzenetére
-
Findzs
addikt
válasz
WolfheartGR
üzenetére
én is voltam 1700 körül de nem tartom magam kemény diófélének azok 2000 -nél kezdődnek
mostanában nagyon lementem 1500-1600 körülre abba kéne már hagyni, hogy ha valami buzi kilép akkor benn maradok oszt hagyom magam legyakni
meg nem kéne beállni ezekhez a gyökerekhez c4rwl vagy hogy hívjákhoz shuffle nélkül játszani zsinórba 3 10:0 meccset játszani
-
Findzs
addikt
válasz
WolfheartGR
üzenetére
nagyon szépen keni a raksit
mondjuk szép pillanatai mindenkinek vannak szerintem

én is össze tudnék hozni egy ilyen látványos fragekkel teli videót (mondjuk az más kérdés, hogy kb. 1-2 év alatt
) -
törölt tag
válasz
WolfheartGR
üzenetére
maraggymá, ez komoly?
veryédes
Amúgy szemeddel mi van? -
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- BestBuy topik
- Viccrovat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Gigabyte GA-E350N WIN8 (Rev. 1.0) használt alaplap integrált CPU-val
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Gamer PC I5 12400F, RTX3050 OC 8 GB, 16GB DDR4. 1 TB SSD
- LG 27MP60G 27" IPS FHD monitor
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- REFURBISHED - DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- Gyors és kedvező csomagküldés Magyarországon és külföldre!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HE FHD notebook - i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 Ti 4GB WIN11
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nincsenek itt semmiféle "száraz tények", max a képzeletedben és a 3-4méteren lecövekelés még mindig nem számít "okosságnak" sőt még játéknak sem nevezhető ,csak egy F05. Amiket ehhez hasonlítgattál, a game pad, meg egyéb hülyeségek meg: no comment...

Ha ezen a logikai nyomvonalon továbbmegyünk, akkor mi a skála másik vége? Gyíknak, becstelennek és szánalomra méltóan alantasnak, alattomosnak kell lenni, mert az a jó? Úgy értem kötelező, sőt minél alantasabb valaki, annál jobb, hisz ez "csak játék". Na de hol van ez megírva, ki mondja?

Kürtőskalács az egyik kedvencem. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

s lenni.. Sajnáljatok, vagy valami (sör, csoki, tinilányok ilyesmi belefér még, sodexho necces, kárpótlási jegy nem érdekel)

tudom