Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Pickupok és ligák még mindig vannak, utóbbiaknál tárgynyeremények is szoktak lenni.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Akad egy-kettő, ahogy Steam előtt is akadt.

Mos pihi van egy jóideje, mert a teljesítési és az elvárásokkal szembeni megfelelési kényszerből eredező stressz annyira nem hiányzik pluszban az életemből. Ettől függetlenül a Pandaemonium él és virul, a srácok aktívak, fent vagyunk Disocordon, dehumanizer és xiphos indul a közelgő HoQ 2v2 TDM ligában, ahol dehu már admin.
A magam részéről az utóbbi évben visszatértem gyerekkorom másik nagy szerelméhez, a klasszikus Doomhoz, és az utolsó 6 hónapban nem is játszottam mással (pedig hegyekben állnak az érintetlen PC/PS3/PS4 gémek a polcon...). Itt legalább másoknak még nincsenek elvárásai velem szemben, csak magamnak, szóval kevésbé stresszes, meg ettől elvonatkoztatva az id Tech 1-es környezetek mindig is a szívem egyik szép nagy csücskét elfoglalták, eszméletlen hangulatosak és visszaküldenek egy olyan korba, amikor nem csak minden lehetséges volt, de egyszerűbb is. Amúgy nagyon skilles game; a Doomnak is van ám movement bibliája.
Érdekel a speedrun és mapping része is a dolognak, bár egyelőre leginkább az ismertebb minőségi WAD-okat tuszkolom végig, Ultra-Violence only ofc. Eddig ezek voltak meg (TUD + Doom 2 többször, de hát azokat ki számolja):
The Ultimate DOOM (ep 1-ep 4)
SIGIL (ep 5)
DOOM II
No Rest for the Living (Doom 2 expansion by Nerve Software)
TNT: Evilution
The Plutonia Experiment
Plutonia 2
a Plutonia Revisitedben map 19-nél járok
Doom Zero
Scythe
Vanguard
Valiant
Japanese Community Project <3
Epic
Memento Mori
The 64 kB Challenge: Vanilla Selection
John Romero's E1M4b (Phobos Mission Control)
John Romero's E1M8b (Tech Gone Bad)Meg igen aktívan részt vettem egy készülő megawad első elkészült (óriási és hipperrészletes) mapjának béta tesztelésében (Hell's Farthest Shore: Command Center by LordEntropy); szerintem ennyi szöveges inputot nem sok mapper kapott eddig.

Illetve a héten elkezdtem az alapjátékokat végignyomni minden mapon pistol start/no save-vel (UV-n) is, eddig a Doom 2 és a Doom 1 episode 2 és episode 3 van meg, de haladok tovább, szépen sorban.
Főleg Crispy Doom pörög, amihez MBF vagy Boom kompatibilitás kell, ahhoz DSDA Doomot használok (PrBoom+ fork, csak jobb), de a Chocolate Doomnak is van egy kis saját szeglete az szüvemnek tövin. Persze a GZDoom is nagy királyság, de amit nem kifejezetten ehhez csináltak, arra nem ezt használom, mert más a mouse code és a fizika, nem speedrun legal cucc. PvP multiplayerre meg Zandronum.A közvetlen lejátszási (WAD) listában most ezek vannak:
Lunatic (by skillsaw, nyami)
Alien Vendetta
Ancient Aliens (just wow)
Eviternity (just wow No. 2)
Lost Civilization (just wow No. 3)+Wolfenstein: Blade of Agony (igen, ez egy ----> Doom mod <-----!)
Meg még 56 másik

Amúgy brutális mennyiségű quality wad/megawad/mod/textúra pakk/midi pakk/tool/asset van, szerintem nem túlzok, ha azt mondom, az ember egy életre el van látva még akkor is, ha nem játszik ezentúl mást. Durva. Meg aztán a community él és virul, folyamatosan jönnek az új anyagok, némi multiplayer scene is van, szóval nem döglött a paci, hanem délcegen nyihog, sőt, a Doom (2016)-nak és a Doom Eternalnak köszönhetően a második reneszánszát éli.
És hamarosan co-op LAN várható.
Valószínűleg a Memento Mori 2-t fogjuk pirítani Crispyvel. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
2 év szünet után újra itt.
A Pandaemonium még mindig aktív (legutóbb dehu és xiphos aranyat hoztak HoQ 2v2 TDM Summer Season @ div2-ben) , tagok megvannak. Szeptember 30-ától HoQ 4v4 TDM 2020 Fall Season, div1, szóval időszerű lerázni azt a rozsdát. A rosta majdnem a régi; dehumanizer, 1993, Wood, xiphos, Osnart (új ember, korábban ILMS-ben játszott) und én.

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
ncc1701
üzenetére
xiphos = xiphos, div1-es CA, meg high div2/div1 CTF/insta CTF, TDM-ben újonc még. Néha streamel is. Az egyik CTF Draft Cupon találkoztunk, csapattárs volt. Tetszett, hogy lehet rá támaszkodni, sokat kommunikál és chill, szóval meginvitáltam hozzánk, mivel kellett még egy ember a max létszámhoz headz távozása (brühühü
) után. Érdekelte, aztán egyelőre úgy fest, hogy marad.Mindegy, utolsó mapon van bőven kamera-time. Előtte is volt pár szerencsésebb megmozdulás, amit cooke elkapott.
Most nézem, majdnem 1900 glicko vagyok TDM-ben. \(: D)/
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Szóval az elmúlt 2-3 hónapban gyakorlatilag nem kvékeztem (a nemrég edgRral megesett QC 2v2-zés, meg tegnapelőtt pár óra QC-n kívül), csak annyit tudtam, hogy elvileg lesz QL House of Quake 4v4 TDM 2018 őszi szezon, viszont ESR-en valahogy kihagytam a vonatkozó posztot. Liga ugye, három divízióval (ami mostanra már sajnos csak kettő lett, de talán tavasszal visszatér majd a div3 is), mi 2018 tavasztól div1-ben játszódunk, halleluja. Discord-bejelentkezéssel is akadtak problémák, no mindegy. Szerencsére a Pandaemoniumos srácoknak nem kellettem ahhoz, hogy maguktól is nevezzenek - szóval az elsőből ugyan kimaradtam, de tegnap megesett a második és harmadik forduló: kettőt játszottunk, mert úgy tűnik, múlt héten az ellen elnapoltatta tegnapra az esedékes meccset. A magam részéről masszívan rákészültem, puffogtattam előtte 10 percet botokkal, DM6-on. Best practice you can get.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Elsőként az ILMS-sel játszottunk, félórás késésben az eredetileg fixált időponthoz képest - egy playerükre vártunk. Itt még eléggé "ébredeztem" (szerencsére nem ezen múlott), de a következő, Platige Team elleni körben már magamhoz tértem a kihagyásból, és némileg jobban megéledtem (az egyik külön pikantéria, hogy ellenük az első map az OSPDM5 (Deep Inside) volt, amit mindannyiunk utál, és xiphos még csak nem is ismeri rendesen, hiszen a start előtt a railt kereste )) ).
Akit esetleg érdekel némi szervezett QL TDM, 102.cooke szokás szerint streamelte mindkét BO3 gémet, ami már YT-n is fent van, némi orosz kommentárral kísérve: [link]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
explorer68
üzenetére
Néha nekem is random elszáll újabban, bár mid-game gyakoribb, mint szerverváltásnál. Lehet, valami Steam update vagy NVIDIA driver miatt - másra nem nagyon tudok gondolni. Mondjuk utána mindig vissza tudok lépni, nem kell vele szenvedni, bár sokszor fel sem ajánlja a safe módot, ami azért érdekes. Official alatt szerencsére még nem esett meg.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
ncc1701
üzenetére
Ja, hát az Alsotraz - om3n páros dobott rajtuk. Ezért is kéne néha practice-olnunk, mert így is majdnem nyertünk a második forduló két meccsében; közel volt eléggé, na.
Nem nagyon. Megint szüttyögni kéne OBS-sel, normálisan beállítani, mert a mostanival full screen applikációt valamiért nem tudok streamelni.
Meg +input lag. Közeljövőben tervezem az i5-3470 --> i7-3770 / 3770K upgrade-et, talán majd akkor jobban rá tudom magam venni.
Mér mentél le? A dolog itt kezdődik. )
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
ncc1701
üzenetére
Köszi, van egy varázsa, igaz a div átlagszínvonala azért már gyengébb, mint mondjuk 5 évvel ezelőtt.
Ellenben pl. a (tavaly óta tovább erősödött!) b52 elleni második két meccsünk nagyon szoros volt, igazából nyerhettük volna, szóval van még remény. Majd kikupálódik ez; az első div1-es szezon inkább csak tapasztalatszerzés, bár ha a qb elleni második fordulót nyerjük (utolsó ligameccs tavasszal), akkor bronzérem. Meg kő csinálni.------------------------------------------------------
(#14566) izee: ^_______^
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
De felbaszott ez ma, hallod..
Hogy a bánatos retekért játszottuk az első mapot azon a szanaszét warpoló, 3. világbeli mocskon, ahol a ruszkiknak még vagy 40-es pingelőnyük is volt, amellett, hogy minden zsírlagban úszott és minden 3. másodpercben mikrowarp-hegyek..és így is majdnem megfeküdtek a nyomott map pickjükön.
Aztán Limbus ez rekt sosi suka után meg egy rakás szar dm20-on.
Az a mag1c gyerek meg 3 mapon keresztül teleportált szinte folyamatosan, dm20-ra már különösen belehúzott, már azt hittem, hogy belekúrok a monitorba egy lapátot. Csak miután a szovjet nyaka köré tekertem. 40-es pingje van, csak eltalálni nem lehet.
Szóval fasza volt, de nagyon. Főleg a legelső. 1993-nak a végén már ilyen 85-90-re felugrált a ping.
Van rá egy ötezresem, hogy ha az első mapot ugyanazon a szerveren játsszuk, mint a többit, akkor 2-0 lett volna ide..
Király, még mindig idegroncs vagyok emiatt a szar miatt.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Yay. Vagy nem.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Keine anung. Soha nem volt lg-hitbox problémám.
Na, talán elkezdesz kicsit pickupozgatni? Kis TDM? Vagy valami?

------------------------------------------------------------------
Ja, meg KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY:
OMG League CTF draft kupa lesz, április 1-jétől lehet jelentkezni itt; [link]
Ill. a HoQ 4v4 TDM Spring-re is megy már a nevezés; [link] Itt majd kapsz eligazítást. A #clan-recruitment-ben jó eséllyel lehet találni csapatot is.
Ha esetleg valamiért mégis lejárnának a linkek, dobj egy privit és adok újat.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Na, Wood (Team Hungary-ban játszott) és T1E csatlakozott a Pandæmoniumhoz. xpeHOPE3-nak most sok melója van, szóval nemcsak egy ötödik ember kellett, hanem egy hatodik is.
A tavaszi HoQ TDM szezonra a rostánk: 1993, dehumanizer, Wood, T1E, headz és
.Pár pcw volt már. Lesz is még, remélhetőleg.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Lassan közeledik HoQ 4v4 Spring 2018. Ezt azért komolyabban fogjuk venni, mint a 2v2-es téli szezont. Arról nem is írtam, mert nem volt érdemes. Kicsit most pótlok (meg bedobok két YT linket).
Szóval a HoQ 2v2-ben 3 ember lehet az aktuális squad rostán, így 1993-mal és dehumanizerrel megvolt a trió. A bökkenő csak az volt, hogy hármunknak összesen van kb. 50 2v2 a tarsolyában, míg a liga tele volt 2v2 kockákkal (pl.Polosatiy, k1lljoy stb.) - de még olyan testvérpáros is akadt köztük, akik évek óta játszanak együtt.
Emellé 1993 komolyan le is becsülte a játékmódot (ezt az egyet nem tettem, pontosan tudtam, hogy mire számíthatunk), de ez a meglátása azóta már változott; rébredt, hogy a 2v2 és a 4v4 teljesen más. )Nekem most volt egy 3 hónapos szünetem. Na jó, ez így nem egészen pontos; december eleje óta játszottam kb. 4-szer, abból 3 official game volt. Ergo nem gyakoroltunk semmit, senki nem vette igazából komolyan. Olyan is lett, már nem is érdekel. A mi asztalunk különben is a 4v4.
------------------------------------------------------------------
Tegnap este megtört a jég, pcw-ztünk az E4 div2-es squad-ja ellen. headz is visszatért közénk egy bő fél éves kihagyás után, szóval nem csak nekem kell lekaparnom magamról a rozsdát.
Drayan és haz_mat ugye már nincs a csapatban, így egy új ember után néztünk, hogy meglegyen a 6 fő a rostán (ami jelenleg 1993, dehumanizer, xpeHOPE3, headz és én). Egyelőre úgy fest, hogy talán Wood lesz az új tag.Időközben 1993 és főleg dehu csapatnevet, ill. clantaget akart változtatni, amitől xpeHOPE3 sem idegenkedett. Az elsőt vétóztam a fenébe, a tag-be belementem, aztán átadtam dehu-nak a csapatkapitányi posztot a tavaszi szezonra, hogy intézhesse a managementet - majd ősszel visszavándorol hozzám.
Baromi fura volt ennyi idő után megint játszani; a warmup alatt spawn után állandóan SHIFT-et tuszkolanding a sprinthez nem volt túl jó ómen az est további folyására nézve. )) A régi sensi is full idegennek érződött, így gyorsba jól felcsavartam, ahogy a fov-ot is visszavettem 100-ra.
Az első map a dm14 volt (Grim Dungeons), amit mi szeretünk, erős mapunk is volt, de olyan botrányos lett, hogy zokogni tudtam volna. Mondjuk már ott elment tőle a kedvem, amikor Discordon kb. egyedül én beszéltem és annyi, az első halálomnál meg már volt olyan köztünk, aki mínusz tizenakárhányban volt.. Mercy-t kaptunk a végén, juhuhú. rofl
Miután közöltem, hogy ha a következőben is kb. csak én fogok voice com-on pofázni, kilépek, egy kicsit megéledt a csevely. ) Amúgy a NOKIA N8 agybadugós headsettel játszottam és meglepően jó volt vele TDM-ezni.

A második map (Dreadful Place) már egy pöttyet máshogy alakult, fel is dobtam YT-ra; [link]
A harmadik map (Purgatory) pedig követte a pöttyös utat, szintén YT-ra: [link]
)
Ha minden jól megy, szombaton vagy vasárnap este lesz a következő pcw, Platige Team ellen.
Éledjen már kicsit a totyik. PLEY MOAR KVEK.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Köszke. A tavaszi ezüst érem után már beért a dolog. ^^
Dec. 12-én kikerült official-ba is:
--------------------------------------------------------------
Neked meg eljött az ideje újra QL-ezni. Főleg, hogy van új avatár is.
#tdmpickup vár. Már csak jönni kő. : >
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Véget ért a House of Quake TDM 4v4 Fall Season 2017 és verycsudásan írhatom le, hogy div2-ben Európa bajnokok lettünk a Pandæmoniummal (1993, dehumanizer, Drayan (már nem tag), xpeHOPE3 és én).

Szóval csuhéjjság van.
Sikeresen hoztunk minden round-ot, háromszor dupla mercy, map loss is csak kettő volt (na jó, abból az egyik elég rofl).
Az utolsó forduló ma este esett meg, vittük dupla mercy-vel. Sajna ez a round nem volt streamelve.Itten van egy stream-csokor, meg pár igmdb-s render, saját PoV-val, egy-két mapról,
ae vs. vO (Catchup Round, Map 1)
ha valakit érdekel.
Talán megint lesz egy nagy, mindenféle és fajta statcsokor, mint tavasszal, ha rá tudom venni magam egy délutánnyi kockulásra a demokkal.
Písz.
És play more pickups. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
anfx91
üzenetére
Hali.
Persze, cool people still play it. : >
Hmm, pubCTF még asszem' van valamennyire, orosz CTF pickupon is előfordul pár game.
Pubon FFA és CA a jellemző. Már nem olyan mennyiségben, mint régen, de azért még van.
Duelt az ember 90%-ban úgyis csak ismerősökkel játszik.
PubTDM évek óta non-egzisztens és amíg volt is, addig sem játszotta kb. senki. A TDM-esek azért nem, mert a a pub szerverek nem használtak proTDM rulesetet, a nem-TDM-esek meg azért, mert még így is túl hardcore volt nekik.
TDM pickup viszont van, mind Nyugat-európai, mind orosz színtéren. Utóbbi kicsivel aktívabb. Tessék jönni.
Célszerű egy Discordot telepíteni, mert az érdemi community nagy része migrált oda, mint közösségi platformra. NY-európai TDM pickuphoz kell IRC is. Ill. alap angol erősen ajánlott.
House of Quake 4v4 TDM liga most is éppen fut, januártól már 2v2 is lesz. Szóval tavasszal és ősszel 4v4 liga, nyáron és télen meg 2v2, yay. Ill. doz3r megpróbálja a CA ligát is újraindítani.
Szerintem ezzel megválaszoltam, hogy érdemes-e megvenni. : >
Ha techikai jellegű segítség köll, szólj.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
És lesz HoQ TDM Fall Season. Yay.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Egy hét QC-only rageslideshowvergődés után egy tegnap esti QL pickup dm6-on (BOOM és a retardált pickjei); [link]
9,1k dmg, 65 frag, 22 net, no Quad.
Volt némi idegesítő lag, de amúgy fel voltam pörögve, ami szerintem látszik az egérkezelésen is. Eager for blood. ))
s7ry és nc panaszkodtak, hogy a túl sok QC-tól elkrumplisodtak. Nálam pont az ellenkezője - inkább sérthetetlennek éreztem magam a meccs alatt; végre egy olyan játékot játszom a néhány tucat (főleg duel) Csempionsz után, ami nem slideshow, látok, hallok, pontosan az történik, amit akarok. : D
No mindegy, egész jó kis game lett végül. A render a szokásos igmdb csoda, bla bla.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Emmeg +30 net, Dreadful Place. Csak, hogy jó legyen.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Egy jobban sikerült pickup Limbuson. 11k dmg, +22 net, 17 impressive.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Egyelőre úgy fest, hogy Fall Season-re HoQ liga admin leszek. ^^
Remélem, minden jól alakul.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Megyeget-megyeget.
Néha 3-4 game / nap-est, néha 15. Mikor hogy.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
atidzsiforc
üzenetére

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Próbálkoztam.

Amúgy köszcsi.
A stathegy még bővülni fog, egy része már kész van (items taken / round, items taken overall, PU time / round, PU time overall, number of self kills / team kills / getting team killed, accuracy roundokra meg komplett szezonra lebontva), de talán jön még hozzá ez-az.
Ha beérkezik hozzám mindenkitől a cucc, akkor lesz egy nagy zip is, ami majd tartalmazza az összes ae-tag cfg-jét + HUD-ját, ill. az összes official HoQ demot, külön, playerenként.
Ill. doz3rtől tudom, hogy a ruszki "hey," ősszel már div1-ben játszik. Ahogy azt most tavasszal is tenniük kellett volna.

Ősszel tervezem majd más teamek meccseit is streamelni, ha olyan napon játszanak, amikor nekünk nem lesz game. Ha esetleg odakerül a sor, szívesen látnálak ezügyben Discordon / ts-en. Ha már ketten szájalgatunk valami zöldséget (english), nem olyan unalmas. Amúgy sem vagyok egy nagy elemző. : >
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Official final standings for HoQ TDM Spring 2017 Division 2 (by doz3r):

Vasárnap kerül ki a site-ra.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Synthwave
üzenetére
A két game PoV-ját feldobtam igmdb-re, mert miért ne?
Ha nagyon unatkozol, akkor most ~40 percig csak feleannyira fogsz unatkozni.-----------------------------------------------------------------
Ill. ma pár órát beleöltem, hogy a teamünk szereplését a mostani tavaszi szezonban kicsit számszerűsítsem.
Ha valakit érdekel, akkor klikk, oszt nagyobb lesz.Sajna a weapon / killek résznél a mai (hopp, már tegnap volt : >) 2 map adatai nem szerepelnek, sem külön, sem pedig az összesítésben, az eggyel feljebb taglalt qlstats-jóanyja miatt. <3
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ma este megesett az átütemezett HoQ 6. forduló játéka is, ahol az unnamedteam ellen nyomtuk.
oldsplatterhand amúgy gwynplaine, régi Clanbase / ESL-eseknek így jobban ismerős lehet, lemmings effectben (le) játszott chubzzal és drkivel (ők ketten most is unnamed tagok), rehepappal és még néhány taggal egyetemben.
Számunkra már nem volt tétje, a helyezésünk biztosított volt, szóval eléggé relaxált állapotban kezdtünk neki. Meg is látszott, mert szanaszét pörögtünk. A második map meg mercy lett. >8] Szaúval 2:0 ide. Drayan most is pihizett.
Persze a szájbarakott qlstats-on nincs fent EGYIK GAME SE.
Ahogy az előttük lévő, nyert Ragnarok pickup sem. Ami külön öröm, mert elkezdtem a falka mostani szezonban nyújtott teljesítményéről egy orbitális stathegyet összerakni és kissé kéne hozzá. 
Kisakkoztam egy alternatív megoldást; a két streamer szerencsére átváltott a Statistics fülre a scoreboardon a gémek után. RoumanianCham csak az első mapon, de mák, hogy kisa megtette ezt a második mappal is. <3 Így csak a fegyverfüggő statok (weapon / kill) hiányoznak az összefoglalómhoz.
Bedobom a két plusz lopott képet is, csak hogy yuhuhu legyen.Map 1: Purgatory
Map 2: Ragnarok
Itt a screenshotok idejére sajna ketten már távoztak.
Amúgy RoumanianCham streamelte: [link]
Szokás szerint orosz kommentár is van. Már cooke YT csennelére is felkerült: [link]kisa is streamelt: [link]
ggs this season. \(: D)/
Egyelőre úgy fest, hogy a szeptemberben induló HoQ TDM Fall 2017-re is nevezünk.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nnna, megvolt a HoQ Spring 2017 Catchup Round az orosz RAKS ellen. Velük eredetileg 2 hete játszottunk volna, de mivel csak hármunknak sikerült a megadott időben online lenni, wildcardot használtunk (ebből minden teamnek 1 van szezononként, ha felhasználjátok, akkor az éppen ominózus enemyvel az összes fordulót követő felzárkózási körben játszotok).
Mára esett a dolog.
Ahogy néztem az opponent korábbi meccseit houseofquake.com-on, erőteljesen érlelődött bennem a gondolat, hogy most nem a dm14-et kellene választanunk (pláne, mivel ma Drayan egyáltalán nem volt elérhető, ő pedig kell oda - meg amúgy minden mapon kezdőben van ő is). XPEHOPE3 azért jó szokásához híven gyűjtött egy kis extra intelt a srácokról. Ez tovább erősítette bennem a dolgot, hogy a pörgősebb mapokon jobb esélyeink vannak.
Persze a legerősebb lineup-ukkal jöttek, ami várható volt (a miénk talán Drayan, haz_mat, dehumanizer és én).
A vége 2:1 ide lett.A cointosst nyerték és mit ad Isten, a dm14-et választották. Időközben mi kisakkoztuk, hogy nekünk bizony a Ragnarokot kell eszközölnünk saját picknek. Így is lett.
Map 1: dm14
Egészen szoros volt, de a menet közepe felé eléggé átmentünk passzívba. Tudjátok, milyen nehéz azon a mapon RA-t támadni, ha a szembenálló fél képben van azügyben, hogy mit csinál - ők pedig igencsak képben voltak.
A glicko-ik qlstats-on annyira nem mérvadóak, hiszen zömében orosz pickupon játszanak, az meg valamiért (B) glicko.Map 2: Ragnarok
Az első halálom az 5. percnél következett be, muhaha. Div2 official gémben az nem olyan rossz.
A végére kicsit leeresztettünk, de azért sikerült relatíve komfortosan hozni.
Most jött a mindent eldöntő 3. map. Mi elsőként a Dreadful Place-t dobtuk (akkor is azt írtam volna be, hogy -dp, ha nem lett volna nagyjából egyöntetű vélemény a csapatban ezügyben )) ).
Tudtam, hogy a ruszkik a dm20-at fogják dobni, s úgy is lett. Mi ezután ospdm5-től (Deep Inside) szabadultunk meg, így maradt Limbus vagy Purgatory. Tudtam, hogy a RAKS Purgát fog választani, és így is tettek. Az jó, mert mi is szeressük - viszont nekik is elég erős mapjuk.Map 3: Purgatory
Ez nem indult túl bíztatóan. Relatíve szoros volt, de ők egy picivel előbbre voltak. A menet közepe felé (10 frages hátránynál) bedobtam azt a timeoutot, mert nem lesz ez így jó; kicsit lenyugodva gyorsan átbeszéltük, hogy mit kéne tenni (rail rail rail).
Baromi szoros volt, de a végére sikerült pár fragos előnyt kicsikarni és megtartani.
Huh, close one.
Sajna a negyedik emberük a screenshot idejére már ragequitolt, így ő lemaradt a képről. )A mai gémeket k1lljoy streamelte, ha valakit esetleg érdekel: [link]
Az első map 10 perc 15 másodpercnél kezdődik.Holnap még játszunk egyet az unnamedteam ellen (velük a múlt hét hétfőn kellett volna megütköznünk, de először ők rakatták át keddre, majd kedden én tettem ugyanezt erre a hétre), de akármi is lesz az eredmény, az már biztos, hogy a "div 1.5-ös" hey után (komolyan, még mapot sem nyert tőlük senki, nemhogy szettet - na mindegy, ezt kb. tudta mindenki, amikor kezdődött a tavaszi liga) a második helyet sikerült bebiztosítanunk magunknak a mostani div2-es szezonban. Yay.
\(: D)/
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Feldobtam YT-ra a dm20 gémet, me csak; [link] Pár bullet híján 13,5k. ^^
Volt még néhány "kicsit" komolyabb pcw mix is a "div1.5"-ös hey ellen is. Drayannak dolgoznia a kellett, a másik kettő jómadár meg nem volt online, így kellett egy zsoldos. Ezek a személyek váltakoztak az est folyamán, a feltöltött gémben abso volt a delikvens.
Ragnarok. +20-as net meg majd' 9k dmg, yuhu.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Na milyen?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
atidzsiforc
üzenetére
^^
Nézd meg az utoljára posztoltat. Szerintem rohadtul adja az aimot. : >
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Synthwave
üzenetére
Emmeg a *.cfg, amit a HoQ első fordulójában, meg most használtam: [link]
Fincsi darab szerintem. Railezni <333.
Nem van rendszerezve, meg pár fölös cvar is akad benne, de most jó ez; így sem egy Cypher-féle szeméthegy.
Az egér 800 cpi, displayrefresh 144, a HUD meg az utóbbi időben megszokott cooller HUD. A múltkor itt megosztott *.cfg-s zip-ben benne van.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
ncc1701: Thx.
Tessék QL-ezni. KEEP THE FLAME ALIVE.
----------------------------------------------------------------
LnB: Ja, UT4 pre-alfában trollkodom. A QC teljesen kifordított önmagamból.
----------------------------------------------------------------
A PoV-ok (igmdb, szóval a scoreboard bug tiszteletét teszi):
Map 1 (dm14): [link]
A 3 perc utáni timeout-nál realizáltam (ok, már előtte is, de itt untam meg), hogy a ts teljesen néma. A múltkori pcw után mute-oltam az embereket, miközben tettem-vettem a desktopon, aztán véletlenül úgy maradt, rufl.
A game az utolsó 3 percre kissé ellaposodik. Azért a pozitív net és a 10 impressive megvolt.
Map 2 (dm20): [link]
Itt elszabadulnak az indulatok.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Megvót ma HoQ TDM Spring 2017 5. fordulója. Az orosz Quake Brothers (qb) ellen játszottunk. A vége 2:0 ide.
Volt némi vergődés, hogy milyen szerveren nyomjuk, mert valakinek mindig baja volt a pinggel. DEU nekik nem volt jó, SWE nekünk (mondjuk nekem tökmindegy lett volna; úgy látszik, csak itten van zsír, 2500 Ft-os net : D), aztán végül Latviára mentünk. Drayannak és headznek 60+ volt a hálózati késés, de a két csapat átlagpingje közti különbség még így is csupán ~6 volt, így maradtunk ezen. Ideje volt, mert fél órás késésben voltunk már a tervezett 2100h kezdéshez képest.
A cointosst megnyerve mi választottunk először mapot, ami a dm14 (Grim Dungeons) lett. Én "erőltettem", hogy az legyen, ne pedig Limbus vagy Purga. Eddigi pcw-k alapján fekszik nekünk a Grim, bár nem mindenki rajong érte. A magam részéről csípem. Szép, lassú, megfontolt ninjázás. Meg dupla PU, ugye.
Map 1: dm14
Elég szoros volt, de sikerült hozni. Az utolsó percben a +back mértéke igencsak megnőtt. : >
Az ő választásuk, ahogy az kb. 100 %-ra várható volt, a dm20-ra (Hidden Fortress) esett.
Map 2: dm20
A második mapra xPEHOPE3-ot és a pingen befordult headzt váltotta a jó öreg dehumanizer és haz_mat.
Megleptük magunkat a meccsel, mert a lelke mélyén szerintem senki nem gondolta igazán közülünk, hogy ezt megnyerhetjük - így a valós reményeket a sorsdöntő harmadik mapba helyeztük. Persze azért nem úgy kezdtünk neki, hogy egyből feladjuk, de valószínűbb volt, hogy ezt ők fogják vinni. A kettős teammate-csere azért adott egy kis okot a bizakodásra.
Ehhez képest a végén csak 15 kellett volna a mercylimithez. : >
Segített, hogy haz_mat beastingelte a Quadot meg a mapot, nekem meg Quad nélkül 9,2k-t sikerült beletunkolom a népbe.
dehumanizer is kitett magáért, Drayan pedig Drayankodott. Yay.RoumanianCham streamelte: [link]
15 percnél kezdődik, orosz kommentár.
Ill. kisa is megtette ugyanezt: [link]
1 óra 13 percnél kezdődik, ha valakit érdekel.
Szerintem majd igmdb render és feldobom YT-ra a két PoV-ot. Mer mé ne?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nem olyan is, hanem gyakorlatilag nem létezik pub TDM (és amíg volt is valami - évekkel ezelőtt -, az sem proTDM rulesetet használt).
Pedig nem te lennél a leggyengébb pickupon, az tuti. Nem is második vagy harmadik. Ha ez a gond.
Nekünk csak jó, ha beesik egy-egy új player.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Időközben lezajlott a HoQ TDM Spring League 2017 második és harmadik fordulója.
A 2. fordulóban (múlt hét hétfő) a ruszki "hey," formációval volt szerencsénk találkozni.
Érdekes team, ESR-en kisebb vitát is kiváltott, hogy div1 helyett div2-ben indultak (pl. 421 (102 player), Alostraz). Practice warokon sokszor lenyomtak div1-es teamet is, meg amúgy is a playereik egy része simán div1. Legjobb tudomásom szerint gyakoroltak is együtt rendesen.
Persze a legerősebb lineupukkal jöttek, szóval az eredmény papírforma szerint alakult, 2:0 oda. A szerver is fos volt, az sem segített (utóbbi időben sokat lagzok), de nem keresek kifogást, most jobbak voltak.
Map 1: Limbus
Map 2: dm20
Itt van cooke stream-je YT-ra töltve: [link]
-------------------------------------------------------
A 3. fordulóban (tegnap este) az "I Love My Squad"-dal (SQUAD#) mérkőztünk meg. Ők is már div2-ben nyomják, egy jóideje együtt vannak a srácok.
Map 1: Limbus
Map 2: Purgatory
Map 3: dm14
A map pick egyébként úgy megy, hogy cointoss és a nyertes csapat választ először mapot. Másodiknak játsszák a cointosst elveszítő team mapját, 1:1-es állás esetén pedig a poolban megmaradt 5 mapból 4-et kukáznak és azon játszanak, ami a végére megmarad. A map dropot az a csapat kezdi, aki elveszítette a cointosst.
A mi pickünk Limbus volt, amit csodásan el is veszítettünk.
A magam részéről többet voltam az lg-környékén és kevesebbet (mint all-time) az RA-rg térségében a kelleténél, ez is közrejátszott. A rohadt idegesítő lag mellett. Esetenként a játék megfagy egy fél másodpercre és a célkereszt full random irányba és random fokban elugrik. Persze közben in-game történnek a dolgok. Fegyverváltás esetén gyakoribb. Imádom. No mindegy.Az ő pickük a Purgatory volt (szeressük mi is). Az elején úgy látszott, hogy hahó van, de aztán szépen stabilizálódtunk, visszaszereztük a rail controlt és bebiztosítottuk a wint, yay. Azért vicces, hogy mindketten nyertük a másik csapat mapját.
A remove-ok után a mindent eldöntő map a dm14 lett végül (Grim Dungeons). Ez sem indult rózsásan, nemszép hátrányban voltunk az elején, de aztán beindult a ninjázós gőzhenger. Elárasztottuk a Red roomot, lopkodtam a shaftokat és csapatjátékkal mercybe toltuk őket. \(: D)/
Szóval a vége 2:1 lett, ide.
Az utolsó map POV-ját igmdb-vel kirendereltem, oszt YT, mer mér ne?
Streamekkel nem tudom, hogy mi a helyzet, mivel div1-es gémek is mentek tegnap, és leginkább azokat streamelték az emberek. Aztán lehet, hogy majd felbukkan valami.
-------------------------------------------------------Még annyi, hogy tegnap full új cfg-vel nyomultam, a ligameccsek voltak az első éles próbák. Ha már lúd..
Új sens, accel, yaw, pitch, acceloffset, teljesen oldschool GFX-vonulat. Modern Quake-ben szokatlan lehet, de szerintem egész fun vele játszani. Nem aim-ra kihegyezett btw.
Ha nem 144-es monitorod van, akkor az r_displayRefresh-t ne felejtsd el 0-ra átírni, mielőtt execeled.Külalakra amúgy szépen rendszerezett, minimalista, minden felesleget nélkülöző darab.
Itten van a cfg + HUD, ha valakit esetleg érdekel: [link]
Nekem teljes Steam QL cfg reset után valamiért elfelejti a shotgun cg_weaponConfig-beállításait, pedig a cfg-ben hibátlanul benne van minden. Szóval ha a sg nálad nem drawgun 2, akkor a menü Weapons pontja alatt copy-paste-eld be a cfg-ből a cg_weaponConfig_sg paramétereit a megfelelő helyre, oszt utána már jó lesz.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Amúgy ezek a teamek vannak a tavaszi HoQ-ban;
div 1:
b52: HiRi_, prestij, Troooolz, evt, cherepoff, lethiferous
Falafel Kings: un4x, hodenmann, Smurfy, trippy, NOOBAKIllAH
KogdaKvad: pecka, antonio_by, d1z, hattifnattar, YegorB
lastpick: bab, bl4jnd, fresARN, proZaC, stickan, dibbe
rekt: rehepapp, khan, gienon, brescia, h8m3, Xron
Team Hungary: dash, feeder, s7ry, Wood
Worldstar: R1EPA, Ant3stor, GaRpY, 4by55, Luminusdiv 2:
hey: om3n, 421, femme_fatale, real_grubby, Alostraz, N0tnice
I Love My Squad: Osnart, snaga, Eteto, JunkZ, pipeline
Pandæmonium: headz, Drayan, Freiya, dehumanizer, haz_mat, XPEHOPE3
Quake Brothers: lostcost, inz_, andjey, kke, qbn1, s0da
RAKS: 170bpm, Kalter, KindDevil, ratu, Dmkn, Mureau
unnamedteam: oldsplatterhand, chubz, ani, t.krr, kane, drki
Zombei: k1lljoy, furti_ve, Laskiy, FX, zanes_, Vendigodiv 3:
Anchors: maf, Gibi, kartman, creator, nxsofsys, KuleshoV
Chess Club: NeyroN, play_ua, DMN, Betelgeuse, Dznglm
Catz & Slippers: Fliperrr, 8Myp3uk, trancer, koshmare, Shinobbi, axEy
get armor frag bitches: aesick, tKy, pebben, saka1, dnf_nocturne
OverPowered: skillz, NotueRn, jugg1s, Grels
Placebo Effect: Prophy, lo2dk, veRRo, chaaron, SouJirO, qoyote
Platige Team: kosq3, spooky, SSRI, cream, zeal_x, r1bo
Virtual Owners: Ewil, dzouKi, Dloobiq, brajente -
Synthwave
HÁZIGAZDA
"zanes-t duelben lattuk szerintem. 125 FPS?"
Az lehet, mert 2100 duel elo az ember.
Amúgy jó kis buffot kapott a Zombie. Ugye páran kiváltak belőlük, hogy átmenjenek div3-ba új csapatot alapítani, oszt jött helyettük ez a zanes, FX (régi orosz div1-es CTF player, igazából TDM-ben is div1 inkább szerintem) meg Vendigo (nagyon régóta nyomja ő is, ukrán nemzeti válogatottban volt ESL CC-ben anno, szóval div1 ő is).
Meg is leptek minket, hogy mi ez a team.
--------------------------------------------
(#14398) LnB: Thx.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Most az előbb megvolt a HoQ TDM Spring 2017 div2 első meccsünk Zombie ellen.
Eredetileg Hétfőn lett volna, de a másik team kérte, hogy egy nappal előbb játsszunk. A fél csapatuk átalakult, sokan kiváltak és mentek újat alakítani div3-ba, ezért az új felállásban erősödtek két div1 playerrel (FX, Vendigo).
Sajna a szerverek (az első game után váltottunk) elég lagosak voltak, néha egy fél másodpercre megdermedt a cucc, rohadt idegesítő volt - meg amúgy sem voltam ma este a topon (hosszú és döglődéses nap volt, némi QC bétával, és melankóliába úszó fáradtsággal), de végül 2:1-re hoztuk.
Map 1 (Purgatory):
(Itt Vendigo nem ilyen kevés dmg-et csinált, hanem egyszer volt egy pause, mert kifagyott és újra kellett csatlakoznia.)
Map 2 (dm20):
Map 3 (Limbus):
Következő ligameccs jövő-jövőhét hétfő, ha minden igaz.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Én azon nem tudtam még magam túltenni, hogy...
...sok sikert eltalálni bármit is raillel, miközben egy villogó, részecskezáporban úszó polygoneffektorgiára próbálsz lőni, ami a fullra butítás miatt még recésedve el is mosódik. A fix frameratet már szándékosan hagyom ki az egyenletből..
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Emmeg egy dm14-en pcw vs kicsit erősebb mix team ellen, szintén tegnap estéről.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Egy TDM pcw vs. Zombie mix dm20-on, tegnap estéről. Yay.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Synthwave
üzenetére
Na, alakult kicsit a helyzet. A szervertulaj ígéretet tett, hogy először is elbeszélget az akkor éppen "ügyeletes" adminnal, aztán felkeresi a qlstats fejlesztőjét és visszaállíttatja a dolgokat a profilomban. Remélem, sikerrel jár, mert ez most tényleg irgalmatlanul felb****tt.
Amúgy meg sikerült kisakkoznom (és a szervertulaj is megerősített); ez volt a kis véglény: [link]
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ezt nem hiszem el, ****.
Retek szerveren játszom, vezetek kb. 10-12 fraggal (nem olyan sok), erre valami kis nyomorult, admin jogokkal megáldott tier 2 náci -20 frages büntetést applikál rám. Miután kisírtam, hogy mennyire szánalmas, elborult az agyam, aim on in the zone és 2 perc alatt ISMÉT SIKERÜLT átvenni a vezetést, minekutána MÉG EGYSZER -20 frag. Aztán ugyanez (csak már -30-cal, kétszer) dm12-ön, ahol csak 7-8 fraggal vezettem, miután egy kifejezetten ótvaros mocsadék kezdés után a tabella elejére vergődtem magam.
1200 game után végre 2805 volt már az FFA glicko-m, erre egy ilyen irígységben úszó, fasiszta senkiházi utolsó abortuszmaradék kutyafejű patkánymajom miatt SZÁZNYOLCVANEGY mínuszt kapok egy olyan meccsért, amit KÉTSZER nyertem meg.

Ilyenkor örülnék egy olyan szupererőnek, hogy az ilyen kis férgekhez át tudnék nyúlni a monitorán keresztül és a semmirevaló fejét addig tudnám verni a klaviatúrájába, amíg az arccsontja egy darabban van. És akkor még finom voltam.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Azt hiszem, ma végre rájöttem, hogy hogyan kéne játszanom azt a szájbarakott Ragnarokot.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Vagy lehet, hogy a "halottról csak jót vagy semmit" elv lépett életbe.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A mérleg nyelve nem a Honor Magic 8 Air felé dől
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Motoros topic
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- További aktív témák...
- MacBook Air M1 13" 16GB RAM 256GB SSD 27% áfás számla, (0228)
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Eladó egy Xiaomi 12T pro Töltővel adom
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

) után. Érdekelte, aztán egyelőre úgy fest, hogy marad.

.

A magam részéről többet voltam az lg-környékén és kevesebbet (mint all-time) az RA-rg térségében a kelleténél, ez is közrejátszott. A rohadt idegesítő lag mellett. Esetenként a játék megfagy egy fél másodpercre és a célkereszt full random irányba és random fokban elugrik. Persze közben in-game történnek a dolgok. Fegyverváltás esetén gyakoribb. Imádom. No mindegy.