Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8002) Jenne


Jenne
senior tag

Én az elmúlt 20+ évben csak villanyossal borotválkoztam, abból is csak a körkéses fajtával. Aztán tavaly ősz elején igen olcsón (alig tízezerért) hozzá jutottam egy vadi új Braun 760CC-hez. Gondoltam majd eladom drágábban, de aztán amikor kipróbáltam megtetszett. Azóta is az az elsődleges borotvám. Nemrég szereztem egy Philips RQ1280/16 beretvát, másod borotvának utazásokhoz és a csendesebb reggelekre. Vadi új volt és tízezer alatt sikerült megvennem, csak akku cserére szorult. Négyezer volt az akku csere költsége.
Meglepően jó ez a filipsz. Az RQ12-es 3D fej a Braun 760 vágási végminőségét majdnem hozza. Időben is kábé annyi kell vele egy-egy borotválkozáshoz mint a braunnal. 90 percet simán elmegy akkuval, de ekkor még pörögne de én ilyenkor már felteszem tölteni.
Két nagy és vitathatatlan előnye van a Braunhoz képest.
Szerintem.
Az egyik, hogy igen csendes. Még az általam sokáig használt PT920-nál is érezhetően és hallhatóan csendesebb. Egyik reggel amikor borotválkoztam vele (időnként szoktam használni az akku karbantartása miatt), elfelejtettem becsukni a szoba ajtót. A másik szobában aludt az asszony de nem ébredt fel rá, azt mondta nem is hallotta. Pedig minden kis neszre fel szokott ébredni.
A másik előnye, hogy a 3-4 napos borostát is gond nélkül kezeli és nem húzza a szőröket. Egy próbát megtettem mert kíváncsi voltam rá. Nyugodtan rá tudom tolni az arcomra a 3-4 naposra, pedig elég erős és sűrű a borostám. Nem húz nem csipeget bele, csak halkan surrog és vág. A Braunnal (nálam) az ilyen 3-4 naposnál a borotválkozás elején, kicsit óvatosabban kell rányomnom az arcra mert picit bele-bele csipeget. Nem vészesen, de az elején kicsit óvatosabban kell huzigálnom a borotvát amíg le nem szed a borosta szőrszálak hosszából.
Mindezek ellenére a Braun 7 760 marad az elsődleges borotvám.

A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.