Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4001) n00n válasza tihi_ (#3999) üzenetére


n00n
őstag

Ha van rá keret akkor valóban érdemes az eggyel újabb szériát megvenni, erősebb motor, jobb ergonómia kialakítás, stb. A tisztítóállomás meg szerintem megint csak nagyon jó dolog, elszoktam mosni minden borotválkozás után a borotvát, majd mikor felrakom a heti tisztításra mégis rengeteg szőrszálat belemos a folyadékba. Szóval sokkal alaposabb munkát végez és ez még csak 3-as szériás, ha jól tudom az 5-ös szériás már meg is szárítja a végén, így tisztítás után egyből újra használható.

(#4002) kisgabor87 válasza zolikaDB (#4000) üzenetére


kisgabor87
tag

Nekem is érzékeny a bőröm és 3-as braunt használok de csak nagyon minimális irritáció jelentkezik a borotválás után közvetlenül.
A cooltecről nincs véleményem mert nem ismerem, az viszont biztos hogy csak azért mert hűsít nem éri meg azt a plusz pénzt, hiszen az irritáció okozója elsősorban az hogy ugyan azon a területen át kell menned többször a borotvával. Ergo egy jó minőségű géppel ugyan azt az eredményt hozhatod. Az 5-ös vagy 7-es szériás gépek már nagyon jók,szerintem inkább azok között kéne nézelődnöd.

(#4003) kisgabor87 válasza tihi_ (#3999) üzenetére


kisgabor87
tag

Személy szerint úgy vagyok az állomással hogy ha valakinek van rá annyi plusz pénze akkor vegye, amúgy meg a braun tisztító sprayvel tisztítottam eddig a borotvámat és a penge ugyan úgy kihúzta majdnem 2 évig a bőröm nem irritálódott. Tehát egy kényelmi extra, de a spray ugyan úgy tisztítja és keni a borotvát, hetente egyszer leszedem a fejet, befújom vele, leöblítem, ennyi, max 5 perc egy flakon 100ml-es,1300ft körül mozog és kb 20x tudom vele kitisztítani a beretvát.

(#4004) zolikaDB válasza kisgabor87 (#4002) üzenetére


zolikaDB
veterán

Ha jol tudom, akkor a Braun rezgokeses. Ezek szerint ez jobban ajanlott erzekeny borre, mint a korkeses, es akar kremezos Philipsek?

(#4005) n00n válasza zolikaDB (#4004) üzenetére


n00n
őstag

Ezt se lehet látatlanban megmondani. Nekem és egy haveromnak is érzékeny a börünk. De engem a körkéses, haveromat a rezgőkéses irritálja jobban.

(#4006) zolikaDB válasza n00n (#4005) üzenetére


zolikaDB
veterán

Teny, h a korkeses nem valt be nekem, kizarasos alapon marad a rezgos.
Azt meg tudjatok mondani, h az arat leszamitva milyen kulonbsegek vannak nag vonalakban a 3-as, 5-os, 7-es szeriak kozt?
Ugy gondolom, nekem olyasmi kellene, amivel lehet nedvesen borotvalkozni, es nem bannam, ha nemcsak akksirol menne, hanem halozatrol is.

(#4007) n00n válasza zolikaDB (#4006) üzenetére


n00n
őstag

A Braun honlapján le van írva, hogy egyes szériákban mik az újítások, pl erősebb motor. A szérián belül általában már csak "extrákban" térnek el a modellek. Pl. zuhany alatt használható, tisztítóállomással rendelkező.

Nekem egy 3-as szériás Braun-om van, nem panaszkodok rá, de azért ádámcsutkánál okoz kellemetlenségeket.

(#4008) zolikaDB válasza n00n (#4007) üzenetére


zolikaDB
veterán

Utanaolvashattam, valoban :R

(#4009) DannyL90


DannyL90
csendes tag

Sziasztok!

Mai napon vásároltam egy Braun 760cc4-es készüléket. Első használat után elég jó tapasztalataim vannak. Viszont teljes feltöltés után a kijelzőnél a 20-as érték nem világít, a többi igen, a 100-as pedig villog. Olyan mintha jelzőfény kiégett volna és csak a körültötte lévő fények miatt világít halványan. Ez "normális" jelenség, vagy forduljak vele szervízhez?
Válaszokat előre is köszönöm.

(#4010) nepszter1


nepszter1
addikt

Sziasztok szeretnék borotva gépet venni fogalmam sincs hogy milyet. De nekem olyasmi kellene ami a nagy szőrt is levágja tudtommal ezekkel minden nap kellene csinálnom nem ? Miket ajánlotok lehetőleg valami olcsóbb kellene köszi

(#4011) kisgabor87 válasza nepszter1 (#4010) üzenetére


kisgabor87
tag

Olvass vissza, az egész topik erről szól. Ha csak kis pénzed van borotvára (értsd 10-15e ft) akkor inkább gyűjtögess!

(#4012) kisgabor87


kisgabor87
tag

Akik elektromos borotva vásárlásán gondolkodnak:
Vannak a rezgőkéses (Braun) és a forgókéses (Philips) borotvák. Nem lehet megmondani hogy kinek melyik fog bejönni, abszolút az adott személy bőrétől függ, viszont a tapasztalatok alapján a Braun borotvák kevésbé irritálják a bőrt, így érzékeny bőrűeknek inkább ez ajánlott. Konkrét típusok:
10-15e ft környékén: ennyiért senki ne vegyen borotvát mert tuti nem lesz elégedett, pénzkidobás, sem a Philips sem a Braun nem kínál ennyiért minőségi terméket.
20e ft környékén: Braun series 3 bármelyik modell, Philips AT750, RQ1145, PT870
30e ft környékén: Braun series 3 valamelyik tisztítóállomásos modell, Philips RQ1155
40e ft környékén: Braun series 5, Philips RQ1175, RQ1185
50e ft környékén vagy e felett: gyakorlatilag bármi, mindkét nagy gyártó kiváló készülékeket kínál ebben az árkategóriában.
Fontos megjegyezni hogy például a Braunnál az adott széria összes terméke megegyezik az alapvető tulajdonságokban, azaz szérián belül a motor, a pengék és a szita megegyezik, eltérés csak a kínált extrákban van, tehát ha megveszed egy széria legolcsóbb termékét, ugyan azt a borotválkozási színvonalat kapod mintha a széria legdrágábbját vennéd meg. Philipsnél nagyjából ugyan ez a helyzet, érdemes böngészgetni a gyártók oldalait.
Tisztítóállomások: hasznos extra, de nem nélkülözhetetlen, manuálisan, kézzel is el lehet végezni a tisztítást.
Néhány megjegyzés: Az elektromos borotva nem borotvál olyan "mélyen" mint a penge, ezért gyakrabban kell használni (a borotva minőségétől függően, mert pl egy series 3 már nem igazán boldogul egy 3-4 napos erős szakállal, ezért ezt a típust érdemes legalább 2 naponta használni). Legálább 10-12 alkalommal kell használni a borotvát mire a bőr hozzászokik az új borotválkozási típushoz, ilyenkor az irritáció teljesen normális, idővel elmúlik. A pengéket Braunnál általában 18 havonta, Philipsnél 24 havonta kell cserélni, de egyes Philips típusoknál (pl. RQ1145) 12 havonta. Braun pengék 8-9e ft körül mozognak, Philips 10-15e ft. Nagyjából ennyit a borotvákról. Röviden a lényeg, minél drágább annál jobb. Panasonic és Remington borotvákról nem tudok mit írni, kevesen veszik őket, nincs sok tapasztalat.

(#4013) zoli03 válasza kisgabor87 (#4012) üzenetére


zoli03
őstag

"10-15e ft környékén: ennyiért senki ne vegyen borotvát mert tuti nem lesz elégedett, pénzkidobás, sem a Philips sem a Braun nem kínál ennyiért minőségi terméket."

Ilyet azért nem mondanék. HQ6900-at vettem, két évig simán használtam, pedig ennél olcsóbb 3 körkéses Philips akkor nem volt, a pengénél sokkal jobban szerettem. Aztán vettem egy alig használt, nagyjából új HQ7300-at kb 4e-ért. Érezhetően jobb, de ha vissza kéne váltanom a HQ6900-ra, azzal se lenne semmi gondom. Minőségre meg semmi gond nem volt a HQ6900-zal se.

(#4014) n00n válasza kisgabor87 (#4012) üzenetére


n00n
őstag

Ennél jobban azt hiszem össze se lehetett volna foglalni. :C Nem kellene valami ilyesmit berakni első hozzászólásba?

(#4015) kisgabor87 válasza zoli03 (#4013) üzenetére


kisgabor87
tag

Igen, talán egy kicsit erősen fogalmaztam.
Az igazság az hogy nem használhatatlanok ezek a típusok, de lényegesen nehezebben használhatók mint a drágább társaik. Egy eladó barátom mondta nekem, hogy akik ilyen olcsó borotvát vesznek azok egy része pár hét múlva visszatér venni egy drágábbat, másik részük panaszkodni megy vissza hogy ezt nem kellett volna megvenniük, nyilván néhányan a sarokba dobják őket mondván hogy ez a fajta borotválkozási forma egy hülyeség, és persze olyan is akad mint te, aki elégedetten használja. Sokfélék vagyunk, de a külföldi fórumok tanulságai szerint is az olcsóbb készülékekkel addig elégedett az ember míg nem próbált ki egy kategóriával jobbat...

(#4016) zolikaDB válasza kisgabor87 (#4012) üzenetére


zolikaDB
veterán

Köszönöm én is a leírást!
Mint kiderült, az egyik irigyelten sima arcú ismerősömnek is Braunja van, illetve ez is meggyőző: [link]
Bár, ahogy olvastam, a rezgőkésesek inkább érzékenyebb bőrre, és rövidebb szőrre jók.
Valamiféle pre illetve after shave kell villanyborotválkozásnál?
A nedves villanyborotválkozás jobb, mint simán, szárazon?

#4015: valahogy ilyesféleképp vagyok én is...

[ Szerkesztve ]

(#4017) kisgabor87 válasza zolikaDB (#4016) üzenetére


kisgabor87
tag

Pre shave nem kell, azt hiszem a Braunnál olvastam hogy kifejezetten írják hogy kerüljük a használatát. Borotválkozás előtt meg szoktam mosni az arcom arctisztítóval (bár erre is azt mondják hogy nem kell, de valamiért zsírtalan arccal jobban megy a borotválkozás) , meg aftershavet használok, a DM-ben lehet kapni 700ft-ért Balea sensitivet azt tudom ajánlani, olcsó de nagyon jó, bőrbarát az összetétele.
A nedves borotválkozással úgy vagyok hogy ugyan úgy mosni kell a borotvát mint a pengésnél, ha habbal használod így időt nem spórolsz, a végeredmény meg ugyan olyan mint szárazon.

[ Szerkesztve ]

(#4018) hoodoo86


hoodoo86
tag

Allithato hosszusagu borosta vagasara: Philips RQ sorozathoz lehet venni fejet. A vagofej helyere kell bepattintani.

Amazon: http://www.amazon.de/gp/aw/d/B00861T0WE

[ Szerkesztve ]

(#4019) pfinyo válasza hoodoo86 (#4018) üzenetére


pfinyo
újonc

Ugyanez az "adapter" hasonló áron - a MediaMarkt-ban láttam ~8000 körül - van itthon is. Szerintem nem éri meg külföldről rendelni.

A JecClean tisztító folyadék viszont itthon elég húzós. 2000-2500 körül mozog, míg amazon.com-on már 3-5USD áron is van. Pedig még a csomagolás is 100%-ban egyezik.

(#4020) hoodoo86 válasza pfinyo (#4019) üzenetére


hoodoo86
tag

Koszi az infot. Elsosorban a kepek miatt linkeltem. Nemreg volt kerdes, hogy tud e ilyet valamelyik borotva.

(#4021) nepszter1


nepszter1
addikt

Inkább vettem egy új hajnyírógépet :D

(#4022) kisgabor87


kisgabor87
tag

Aki szeretne Braun borotvát kipróbálni pénzvisszafizetési garanciával:
http://braun.braun.com/hu/promotions/money-back-guarantee.html

(#4023) Henka77


Henka77
újonc

Segítenétek? Karácsonyra szeretnék a páromnak borotvát venni, de annyira nem értek hozzá. Van neki egy Philips borotvája, körkéses. Eddig már eljutottam. Gondoltam, hogy veszek neki ugyanígy Philipset, mert ez már bevált neki. Néztem a PT920/21-es modellt, valamint a RQ1290-est. Tudom, hogy óriási a különbség, csak a 1290-esnél nem tudom, hogy fogalmazzam meg, szabadon van a feje és az mozog borotválkozás közben az arcon. Na mármost ami van neki most is, az olyan mint a 920/21-es, ami közvetlenül a fogóba van beépítve. Hú, remélem érthető vagyok, pedig nem vagyok szőke nő:) Nem tudom, hogy mennyire más a szabadon álló, nem zavarná-e? Tudtok válaszokat, véleményeket írni? Köszönöm szépen előre is!

(#4024) Nagya21 válasza Henka77 (#4023) üzenetére


Nagya21
addikt

HAli!!
Ha ilyen "szabadfejes" borotvát veszel, és nem kellenek a + ficsörök, akkor nagyon jó ám 1250-es is, és olcsóbb, mondom én akinek egy 1250-es van.
Én egy 8894-esről váltottam, és határozottan jobb borotválkozni a 1250-essel.
Talábn csak annyi a negatívum, hogy az orr alatt kicsitt jobban kell figyelni, hogy a hajlatban is levigye a szört, de végül is pajeszvágó is van rajta....... :D
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#4025) Henka77 válasza Nagya21 (#4024) üzenetére


Henka77
újonc

Köszi, hogy írtál, rendes vagy. Közben nézegettem a 1250-est én is, az is tetszik, pláne árban:) Akkor ez a szabadfejes is jó? Amúgy nagyon más, mint a nem szabadfejes? Vagy szerinted megszokja könnyen. Macerás neki ajándékot venni...

(#4026) Nagya21 válasza Henka77 (#4025) üzenetére


Nagya21
addikt

HAli!!
Nyugodtan vedd a 1250-es, érezhető különbség lesz a kéz borotva között.
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#4027) TOZ


TOZ
addikt

Urak!

A fix és mozgó fej között mi a lényegi különbség a használat során.

Apám 30 éve fix fejes Philipsekkel nyomja. Szárazon. Most cserelnenk neki. Nem értek hozzá... 30-40k kategóriában nézelődtem... Van ilyen is, olyan is...

Én hagyományos penge, pamacs, szappan vonalon vagyok... (Néha még kés is játszott, de gyerekek miatt ne volt praktikus, így az marad nincs)

[ Szerkesztve ]

(#4028) SOAD19 válasza TOZ (#4027) üzenetére


SOAD19
addikt

Jobban követi az arc vonulatát. Egy kis marketing videó: [link]

(#4029) membrandj


membrandj
nagyúr

Braun Cooltech szériát használ valaki?

Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.

(#4030) TOZ válasza SOAD19 (#4028) üzenetére


TOZ
addikt

És a filipsz? Az is kb. ezt csinálja, gondolom. Braun nem játszik, csak Philips.

(#4031) TOZ


TOZ
addikt

Philips RQ1145?

(#4032) membrandj válasza TOZ (#4031) üzenetére


membrandj
nagyúr

1250-et szokták ajánlani.

Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.

(#4033) Traxx válasza kisgabor87 (#4022) üzenetére


Traxx
őstag

Na erre vártam, és még szerintem sokan :C :R Indulhat részemről a töprengés és a pénzmag gyűjtögetés...

[ Szerkesztve ]

"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

(#4034) SOAD19 válasza TOZ (#4030) üzenetére


SOAD19
addikt

Mindkét márka ajánlott, kinek ez, kinek az válik be. A Phillips körkéses, míg a Braun rezgőkéses. Philipsszel nincs tapasztalatom, majd egyszer jó lenne azt is kipróbálni. Szerintem nekem kicsit össze-vissza irányba nő a szőröm, lehet a körkéses jobb lenne. :F

(#4035) TOZ válasza membrandj (#4032) üzenetére


TOZ
addikt

Az túl van a lélektani határon.

Braun nem játszik, mint írtam, apum harminc éve körkéses cuccot használ. Sokáig vmi szovjet traktor, majd a kilencvenes évektől csakis Philips.

(#4036) kisgabor87 válasza TOZ (#4035) üzenetére


kisgabor87
tag

Én nem értem akkor mi a kérdés igazából? Vedd meg a legdrágább Philipset ami belefér a keretbe, pl. 1155 vagy 1175.

[ Szerkesztve ]

(#4037) zolikaDB válasza SOAD19 (#4034) üzenetére


zolikaDB
veterán

Nekem is osszevissza no, a nyakamon foleg, vissza, a hajlatban, es a korkeses, bar olcso Philips nem az igazi, baar... A szorom eros, a pofam extra erzekeny, a ketnapos, olyan max 1.5-2 millis borostat leviszi. A nagyobb az kinlodas, mert huzigalja, es nagyon kipirosodik.
Most torom a fejem valami 5-os Braunon, visszavasarlasi garival.
Igaz, van a MM-ban valami extras Philips 30-ert, tipust nem tudok, kék a burkolata... Amugy a MM-ban dragak a borotvak.
Kremezos Philips van meg?

(#4038) kisgabor87 válasza zolikaDB (#4037) üzenetére


kisgabor87
tag

Megosztok egy hatalmas titkot veletek. Szinte mindenkinek összevissza nő a nyakán a szőr, és egyszer próbáltam egy 3d-s philipset és nem mondom hogy nem vált be, de az 5-ös braun pont ugyan úgy leszedi a cuccot annak ellenére hogy nem mozog a feje 798 irányba. A lényeg a jó szita, a többi nagyrészt csak marketing.

(#4039) zolikaDB válasza kisgabor87 (#4038) üzenetére


zolikaDB
veterán

És mi az a minimum készülék, aminek igazán jó a szitája? A csajszi a MMban a Braunnál magyarázott, h pl az 5-ösök szitája más, mint a hármasé. Melyik készülékkel érhetőbb el alaposabb, babapopsibb borotválás? Ha naponta kell nyírni, h ilyen legyen, az nem baj, csak ahogy végigsimítom a képem, ne sercegjen.

(#4040) kisgabor87 válasza zolikaDB (#4039) üzenetére


kisgabor87
tag

A legjobb nyilván a 7-es braun, de az 5-ös is nagyságrendekkel jobb mint egy 3-as szériás, vagy egy 30-35.000 ft-os philips.
A kérdésedre válaszolva, minimum 5-ös széria ami neked kell, vagy philipsből 1250,de az meg drágább.

[ Szerkesztve ]

(#4041) membrandj válasza kisgabor87 (#4040) üzenetére


membrandj
nagyúr

Cooltech fejről tudsz valamit?

Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.

(#4042) kisgabor87 válasza membrandj (#4041) üzenetére


kisgabor87
tag

Annyit, hogy állítólag nem éri meg az árát. Ugyan annyi pénzért az 5-ös széria jobb választás. A braun alkalmazta már ezt a technikát 100 éve az epilátorokban, ott sem aratott túl nagy sikert. A Cooltec legfőképp a hűsítő technika miatt drága, nem a kiváló borotválási technika miatt. Bár ezt csak olvastam, nem személyes tapasztalat...

(#4043) mfercso


mfercso
tag

Sziasztok én jó régen KB 5éve vettem egy HQ6940-t 1,5 évig használtam de aztán vissza váltottam pengére gondoltam a napokba visszaváltok rá ne legyen ott a szekrény mélyén na de azért ráférne egy alapos tisztítás mind a gépre mind a pengékre tudjátok elég szemfüles vagyok ilyen téren és egy jó állapotú cuccot akarok használni ezt találtam mert a körkések már nem a legjobbak [link] ez eléggé érdekes meglátás legalábbis ahogy le van írva mert ha beválik akkor nem kell vennem új késeket ami 8e tudjátok karira inkább több pénz maradjon.

Amibe szeretném kikérni segítségeteket,tanácsotokat érdemes ezt megcsinálni ? vagy inkább vízzel kimosni a késeket és a szitákat ?
:R

Teloszámot már az első pm-ben kérek !

(#4044) kisgabor87 válasza mfercso (#4043) üzenetére


kisgabor87
tag

Felejtsd el. Inkább tisztítsd meg alaposan alkoholos fertőtlenítővel, pucold ki és használd. Elég sokat kibírnak ezek a régebbi philips kések, de az otthoni házi élesítgetés nem tartozik ezek közé...

(#4045) zolikaDB válasza kisgabor87 (#4040) üzenetére


zolikaDB
veterán

Itt durvan 50k korul vannak Braun 5-osok: [link]
Philips RQ 1250 MM: [link], 53k

(#4046) kisgabor87 válasza zolikaDB (#4045) üzenetére


kisgabor87
tag

Én jónéhány helyen találtam Braun 5030-at 40.000 ft körül, csak most nem tudom linkelni mert tabletről nyomom... Kb egy tizes a difi.

(#4047) kisgabor87 válasza zolikaDB (#4045) üzenetére


kisgabor87
tag

Meg vedd figyelembe a járulékos költségeket: Philips RQ12 fej 17.000ft-tól, Braun 52 9300ft a legdrágább helyen.
Nem akarlak lebeszélni meg rábeszélni se egyikre sem. A Braun 5 egy jó borotva, a 1250 szintén nagyon jó. Innentől kezdve ez a bőrödön múlik hogy melyiket tolerálja jobban és melyikkel tudsz alaposabban borotválkozni.

[ Szerkesztve ]

(#4048) zolikaDB válasza kisgabor87 (#4047) üzenetére


zolikaDB
veterán

Alapbol is a Braunra gondoltam, foleg, h van 100 napos visszavasrlasi gari. Ha az nem jo, visszakuldom, es veszek Philipset v nem. Ha meg jo, akkor fonyeremeny! :)

(#4049) SOAD19


SOAD19
addikt

Lenne egy tippem. Mostanában azt vettem észre, hogy ha este bekenem az arcom krémmel, akkor másnap reggel mintha könnyebben le tudnám borotválni az arcom, jobban viszi a gép. Ha gondoljátok próbáljátok ki. :)

[ Szerkesztve ]

(#4050) TOZ válasza kisgabor87 (#4036) üzenetére


TOZ
addikt

Az, hogy mozgo fejes vagy fix fejes Philips...

Tehat PT vagy RQ?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.