Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7551) Jenne


Jenne
senior tag

Egy ilyen borotva mennyire használható? Időnként utazáskor kellene.

A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.

(#7552) Lawrence Z.


Lawrence Z.
újonc

Üdv mindenkinek!

Régóta olvasgatom a fórumot,de ez az első hozzászólásom.(hosszú lesz :) )
Pár hónapja elhatároztam,hogy kipróbálom a villanyborotvát.
16 éve borotválkozom,mindig próbáltam jó minőségű borotvákat használni,hosszú évek óta a Gillette Fusion Powert használom,illetve már nem! :)
Mindig probléma volt nálam,hogy borotválkozás után a nyakam tele lett apró kis piros pöttyökkel,illetve 1 napig nagyon érzékeny volt a bőröm.Emiatt csak heti 1-max. 2 alkalommal borotválkoztam.-Ezért kezdtem érdeklődni a villanyborotvák iránt,gondolván,hogy azzal nem fogom majd olyan mélyen levágni a szálakat,s így megszűnnek az apró benövések,az irritáció,gyakrabban tudok majd borotválkozni,és nem kell állandóan hallgatnom az asszonyt,hogy "Mikor fogsz megborotválkozni???".....
10 évvel ezelőtt kaptam ajándékba egy körkéses Philips-et.Nagyon nem tetszett,tépte a szőrömet,és össze-vissza karistolt.Rákvörös volt a fejem tőle használat után,így 2-3 használat után elajándékoztam.
Az emlékekből kifolyólag gondoltam most adok egy esélyt a rezgőkésesnek is.
Elkezdtem nézni a kínálatot.Gondolkoztam,hogy vegyek egy Braunt 20-30-40 ezerért?És,ha nem válik be?És vajon mivel tudnak azok többet,mint egy 5-6 ezres borotva?Ez is-az is borotvál.Vajon megéri a hatalmas árkülönbség a márkásabb javára?
Mivel kezdetben csak kísérletezésnek szántam ezt az egészet,ezért maradtam az olcsóknál.Gondoltam,ha nem válik be max.kidobom.
És most ne nevessetek ki,de én ezt vettem: [link]
Azt kell,hogy mondjam,hogy imádom!Akinek van kedve olvassa el a véleményt róla,a hosszabbik az enyém.
Gyakorlatilag mindent tud,amit egy középkategóriás Braun is,csak nem az van ráírva... :)
5.000ft volt szállítási költséggel együtt.
Eddig kb.8 alkalommal használtam,nagyon szépen borotvál,nem penge simaságú,de majdnem.Kb. olyan,mint penge után fél nappal.(bár attól függ honnan nézzük,mert én visszafele is lehúztam pengével,hogy tükör sima legyen.)
A kis piros pöttyök,az irritáció,a borotválkozás utáni érzékenység mind megszűntek(legnagyobb örömömre) :)
Nagyon jó használni,egyedül a nyakamnál kell kicsit trükközzek,hogy ott is szépen levigye,de ahogy olvasgattam ez még a nagyon drágáknál is probléma szokott lenni.Persze ott szinte mindenkinek puhábbak kicsit a szőrszálai,jobban elfekszenek és kicsit össze-vissza nőnek,és ezért "küszködnek" ott a villanyborotvák.Én három részre osztom a nyakam,és mindhárom részen végigtolom minden irányba a borotvát,gyakorlatilag csillag alakban.Így egész jó lesz a végeredmény.

Más:Nem tudom már,hogy ki ajánlotta itt a pre shave-et,de köszönet érte! :) -Ma eszembe jutott,és beugrottam a rossman-ba.Szerencsémre volt 1 db Barbon belőle.Este mindjárt ki is próbáltam.Nem gondoltam volna,hogy tényleg ennyire hasznos cucc!Hamarabb is végeztem,simább is lett a bőröm,és a nyakamon szinte egy "kóbor" szál sem maradt.Az is feltűnt,hogy könnyebben siklik a borotva,és most nem láttam a szitába apró kis fehér hámdarabkákat.-gondolom ez attól van,hogy a pólusokat összehúzza,és ezáltal kisimul az arcbőr,amitől a borotva nem tud annyira "beleszántani".Egyszóval tényleg jó cucc,engem meggyőzött!
Ennyit szerettem volna.Elnézést mindenkitől a regényért!Lényegében egy kezdő villanyos tapasztalatait szerettem volna leírni. :)
Szép napot,éles késeket mindenkinek! :DD

[ Szerkesztve ]

(#7553) mzso válasza Lawrence Z. (#7552) üzenetére


mzso
veterán

"(bár attól függ honnan nézzük,mert én visszafele is lehúztam pengével,hogy tükör sima legyen.)"

Ebből kifolyólag úgy is megoldhattad volna a problémát, hogy nem húzod le száliránnyal szemben is, amit nem szabad. :DDD Attól van a sok benövés.

(#7554) Lawrence Z. válasza mzso (#7553) üzenetére


Lawrence Z.
újonc

Teljes mértékben igazad van,és ezzel tisztában voltam én is,hogy hol a hiba,de mindig úgy voltam vele,hogy ha már pengét használok,akkor legyen tükör sima a képem.Sokat is agyaltam ez miatt:"Máskülönben mi értelme a pengének?Ennyi erővel használhatnék villanyost is,az is borotvál úgy,mint a penge szálirányba!És legalább kényelmesebb is használni!" stb...-és ebből a sok agyalásból jött végül az elhatározás... :)

(#7555) Snoop27 válasza Lawrence Z. (#7554) üzenetére


Snoop27
őstag

Koszonom, hogy megosztottad a tapasztalataidat, nagyon magamra ismertem a leirasodban (erzekeny bor, verzo nyak, szurossag miatt sirankozo feleseg). En par napja rendeltem egy Philips S9031-es gepet (remelem ma megerkezik) szinten a fentebb emlitettek miatt, mar unom, hogy csak heti 1x borotvalkozhatom, mert ha 3 naponta probalom az egesz nyakam verzik annak ellenere, hogy ovatosan csinalom. Remelem ez a gep megoldja a problemamat (bar semmiben sem lehetunk biztosak) de emelle talan berendelek egy altalad emlitett gepet is, nem draga s egy probat meger. Hasznald egeszseggel! :D

LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max

(#7556) Lawrence Z. válasza Snoop27 (#7555) üzenetére


Lawrence Z.
újonc

Köszönöm szépen!Szurkolok,hogy neked is beváljon a dolog!
Nekem mindössze a legelső használatnál pirosodott ki kicsit a nyakam,de akkor közel 5 napos borostára engedtem rá,illetve kicsit bénáztam is.De szerencsére rögtön észrevettem,hogy mi volt a hiba,így a 2. használattól kezdve semmi problémám nincs!Sőt,amire még nem volt példa,szinte várom a borotválkozást! :DD
Ha szabad tanácsolnom valamit,akkor szerezz be egy ilyen pre shave-et,és,ha szeretsz kísérletezni,akkor csak akkor próbáld ki,mikor már rutinosan használod a villanyborotvát.Tuti észre fogod venni a különbséget!
Szép napot!

(#7557) janes1976


janes1976
őstag

Én se küldöm vissza a Waterflexet! Ezzel a pre-shave-vel ég és föld a borotválkozás. Na ezzel már megközelíti a pengés borotválkozást, úgyhogy marad. Meg köszi az ötletet! ;) :C

Azt hittem, ez csak parasztvakítás, de nagyon nem. :B ;]

[ Szerkesztve ]

Xiaomi X6 Pro 512/12 GB (Grey)

(#7558) mzso válasza Lawrence Z. (#7554) üzenetére


mzso
veterán

Logikus.

Mondjuk én körkésessel is le tudtam vágni olyan simára az arcom mint pengéssel, csak sokáig tartott, igencsak égett az arcom, és jobban vérzett mint pengéssel bármikor. :DDD

Most fogok bepróbálni egy olcsó rezgőkéseset. Kár hogy nem írtál hamarabb mert akkor valószínű én is inkább AEG-t veszek, egy olcsó Povos helyett. Azon lett volna még ilyen hosszab szakállat lenyíró bizbasz is középen. Márpedig én nem szoktam naponta borotválkozni.

[ Szerkesztve ]

(#7559) Snoop27 válasza Lawrence Z. (#7556) üzenetére


Snoop27
őstag

Koszi szepen, a tanacsot is. Esetleg azt nem tudod, hogy szamit-e a márka is, vagy a lenyeg, hogy pre-shave legyen rairva?
Mennyire tudtam irigyelni azokat akik 10 parc alat le tudnak borotvalkozni pengevel, akar napi szinten is barmifele irritacio nelkul, de ez van, el kell fogadjuk, hogy a mi borunk erzekenyebb.

LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max

(#7560) Jenne válasza Snoop27 (#7559) üzenetére


Jenne
senior tag

Pre Shave-et nem igen fogsz találni itthon a Barbonon kívül, de az is bőven megfelel. Én évek óta használom.
Barbon Pre Shave
Egy jó tanács az arcra való felvitelhez. Én egy ilyen kozmetikai szivaccsal kenem be borotválkozás előtt az arcomat. Ezzel mindenhova sokkal egyenletesebben el lehet kenni és nem is kell annyi belőle alkalmanként mintha a tenyeredbe cseppentgetnéd és úgy kennéd fel az arcodra. Egy ilyen szivacs egy évig biztosan kitart és úgy már nem is tűnik olyan drágának.
DM-ben, Rossmannban, Müllerben ...lehet kapni.

[ Szerkesztve ]

A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.

(#7561) Lawrence Z. válasza mzso (#7558) üzenetére


Lawrence Z.
újonc

Kicsit engem is bosszant,hogy ilyen sokáig húztam,halasztottam és nem váltottam már jóval előbb.
Az a középső penge elvileg a hosszabb szálakhoz van,gondolom e miatt vitte nálam olyan frankón első használatkor az 5 napos borostát.De azért ezeket a villanyborotvákat nem arra találták ki,hogy állandóan ekkora szőr legyen nyírva velük. :)
Egyébként én sem használom minden nap,inkább csak 2 naponta,illetve mikor hogy.A héten pl. hétfőn nem használtam,viszont kedd-szerdán igen.Kifejezetten szeretek vele borotválkozni. :)

(#7562) Breki válasza Jenne (#7560) üzenetére


Breki
veterán

Van azért több fajta is

pl.

Niveanak és a Williamsnak és Old Spicenek is van tudtommal
Kérdés mennyire forgalmazzák Magyarországon.

Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561

(#7563) Lawrence Z. válasza Snoop27 (#7559) üzenetére


Lawrence Z.
újonc

Én a rossmannba csak ezt a Barbont láttam,ebből is csak 1 volt.De ez olcsó és jó! :)
Nálam azért nem volt ennyire durva a helyzet pengével,mint nálad.6-7 perc alatt kész voltam,szinte sose véreztem,csak szökő évente vágtam meg magam,viszont a nyakam állandóan kipattogott,a szám fölött is lett mindig egy-két kisebb pattanás,illetve nagyon érzékeny volt utána a bőröm főleg a nyakamon,és az állkapocs éleknél.És bármilyen pengét is használtam,a bajuszrészt mindig nagyon kellemetlen volt lehúzni.
De ezek a panaszaim mind megszűntek amióta a villannyal tolom. :)

(#7564) Snoop27 válasza Lawrence Z. (#7563) üzenetére


Snoop27
őstag

Meg is erkezett az S9031, meg 0 tapasztalat, este fogom kiprobalni, ami tetszik, hogy adnak +1 ev garanciat ra, igy 3 ev lett.
Breki: koszi, nem is gondoltam, hogy ilyen sok ceg gyartja, ezek szerint valoban hasznos lehet, foleg villanyborotva eseten.

[ Szerkesztve ]

LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max

(#7565) Jenne válasza Breki (#7562) üzenetére


Jenne
senior tag

Ezekről tudok, de én már nem találtam hazai forgalmazót.
Évekig a Malizia Pre Shavet használtam, mert ebből az utánit is és a balzsamot is használom, így illatban azonosak lennének. De már legalább egy éve nincs hazai forgalmazónál Malizia Pre Shave. Állítólag a gyár leállt ezzel mert nem volt rá kereslet. De szerintem már sem a Nivea sem az Old Spice sem gyárt márt Pre Elctric Shavet.
Így hát maradt a jó magyar hazai Barbon. Ez legalább olcsó. Nekem egy 100 milis flakon kábé 5 hónapig elég.

A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.

(#7566) Gergely0809 válasza Jenne (#7565) üzenetére


Gergely0809
tag

Még ezeket találtam: [link]

Le2Max 3/64

(#7567) Jenne válasza Gergely0809 (#7566) üzenetére


Jenne
senior tag

A Gillette az gél, nem arcszesz.[link]
A Pitralon az meg piszok drága, az Malizia az fele ennyibe sem került és sokkal jobb volt az illata.
Egy Pitralon árából kijön négy Barbon. Ahol én veszem ott öt Barbon kerül ennyibe és még marad is egy kis apróm.

[ Szerkesztve ]

A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.

(#7568) zsoltzsolt válasza Breki (#7562) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Old Spice tuti leállt a gyártással, egy külföldi fórumon olvastam, a gyár írta a kérdezőnek, aki a férjének kereste, mert azt használta már évek óta.

(#7569) jozsi252


jozsi252
veterán

Sziasztok

Nemsokára 2 éve hogy megvettem a Philips RQ1251 borotvámat. Itt az ideje a körkés cserének. Nem tud véletlenül valaki külföldi webshopot ahonnan eredeti körkést kapok hozzá? Itthon 18-20k környéke hozzá, így ha van rá lehetőségem megpróbálnék kintről olcsóbban szerezni.

Gondolom ez a típus jó hozzá Philips RQ12/60 férfi borotvaegység fej

Az nem baj hogy enyém RQ1251, a körkés nevébe meg az van hogy 12/60? Vagy a lényeg az hogy 12 legyen a nevébe, az pedig az összes 12-es szériás borotvába jó?

:R

iPhone 13 Pro Max

(#7570) Jenne válasza jozsi252 (#7569) üzenetére


Jenne
senior tag

Szia!

Majd a biztos választ valaki itt meg fogja adni aki használ ilyen borotvát.
Én azt tudom, hogy az RQ1150/RQ1155-ös borotvába gyárilag RQ11-es fej van, de az a fej csereszabatos a sima RQ12-vel. Viszont az RQ12+ az már nem jó bele mert nem teljesen ugyan az mint a "sima" RQ12-es fej. Biztos van valamilyen eltérés a kettő között.

A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.

(#7571) Jenne


Jenne
senior tag

Egy Li-Ionos akkus borotva ami 2 éves de eddig még nem is volt használva, annak az akkuja vajon még milyen állapotban lehet? Biztosan nem tesz jót ha ennyit áll és nincs töltve. Mennyi esély van rá hogy esetleg már nem veszi fel teljesen a töltést és hamar lemerül? Szerintem van rá esély de szeretném más véleményét is meghallgatni.
Tőlem kértek tanácsot ez ügyben ezért kérdezem ezt.

A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.

(#7572) Gergely0809 válasza Jenne (#7571) üzenetére


Gergely0809
tag

Ki kell próbálni, sztem jó lesz. Lehet első töltésre nem bír annyit de visszaáll, nem hinném, hogy túlmerült volna. Ez is olyan kérdés, amire a válasz a gyakorlati próba.

Le2Max 3/64

(#7573) mzso válasza Jenne (#7571) üzenetére


mzso
veterán

Ha nincs ami merítse az akkut akkor lehet hogy tökéletes állapotban van. (Pl ha nincs is benne a készülékben, de ez emlékeim szerint borotváknál nem jellemző) Ha viszont kikapcsolt állapotban is szív valamennyi energiát az elektronika akkor már lehet, hogy teljesen tönkre ment. A Li-ion akksikat nem szabad teljesen lemeríteni.

(#7574) Jenne


Jenne
senior tag

Köszönöm mindenkinek a tanácsot. Én magam is úgy gondoltam hogy ennyi állás és nem töltés után nem biztos hogy tudja az akku azt amit kellene. A megerősítés végett kérdeztem rá. Több vélemény az talán egyértelműbb döntés.
Egy akkunak (akár az autó akkumulátornak is) a legnagyobb bajt az okozza ha sokáig áll és nem kap töltést.
Más: pár hónapja áttértem a rezgőkéses borotvára sok-sok éves vagy már inkább évtizedes filipsz használóként. (Braun 7 760CC-re)
Nagyon meg vagyok vele elégedve csak egy dolgot hiányolok nagyon belőle. Nincs benne internet... :DDD

[ Szerkesztve ]

A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.

(#7575) Bali27 válasza jozsi252 (#7569) üzenetére


Bali27
addikt

Nekem a Philips 1150-hez jó volt a 12/60-as fej, és azóta ujra vissza szoktam a villanyborotvára:D
A 11-es fejjel horror volt ehhez képest :C

(#7576) Jenne válasza Bali27 (#7575) üzenetére


Jenne
senior tag

Miért? Összevágtad magadat?
Az RQ11-es fejnek ugyan olyan a szitamintázata mint a HQ8-asoknak és a benne lévő kések is ugyan azok. És azok nem is vágnak annyira rosszul.

[ Szerkesztve ]

A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.

(#7577) Nagya21 válasza Jenne (#7576) üzenetére


Nagya21
addikt

Hali!!
Nekem van mind a kettő, van összehasonlítási alapom.
Hát ha szerinted( meg szerintem is ) nem rossz a HQ8-as, akkr az RQ12-es hozzáképest maga a gyönyör...... :DD :DD :DDD :DDD :C :C

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#7578) Dolphine


Dolphine
addikt

Sziasztok!

A tanácsotokat szeretném kérni!
Az utóbbi időben pengés borotva helyett csak hajnyírót használtam és azzal nyírtam le a szőrt az arcomról, mivel a pengés borotvától végem van! :O Az arcom vörös, kipattog, fáj stb.
A hajnyíró "nullás" változata borostás érzetet ad utána.
Hetente egyszer nyírom az arcszőrzetemet ez talán fontos információ.
A múlt héten vettem egy ilyen készüléket (arcszőrzet formázására), amiben van egy mini borotva fej. Kipróbáltam a nyakamon és az arcomon, de semmi irritációs, semmi, csak sima arc. Ezt a mini borotvafejet nem az egész arcszőrzetre szánták, ezért gondolkodtam egy villanyborotvában.
Konkrétan erre gondoltam.
A Remington magyarországi képviselettel leveleztem, és írták, hogy a mini borotva fej is rezgőkéses. Ezek szerint adhatok neki egy esélyt? Jobb lenne, mint egy pengés borotva? :F

Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

(#7579) zsoltzsolt válasza Dolphine (#7578) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Vágj bele, az ára sem vészes,ha mégsem vállna be hosszútávon. És mivel próbáltál egy hasonlót, nagy csalódás nem érhet.

(#7580) Dolphine válasza zsoltzsolt (#7579) üzenetére


Dolphine
addikt

A legnagyobb félelemem, hogyha mégsem jó, akkor vettem egy számomra elég drága porfogót! :F

Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

(#7581) mzso válasza Dolphine (#7580) üzenetére


mzso
veterán

Erősen kétlem, hogy rosszabb lenne mint egy igen egyszerű tartozék a hajformázóhoz. Főleg, hogy ugyanaz a márka is.

Valaki nem rég írta be, hogy az 5000Ft alatti AEG és bevált neki. Ha gondolod vehetsz olyat és akkor olcsóbb porfogó lesz ha nem válik be.

(#7582) Breki válasza Dolphine (#7578) üzenetére


Breki
veterán

Miért nem próbálod ki a #7552-ben írtat?

Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561

(#7583) Dolphine válasza Breki (#7582) üzenetére


Dolphine
addikt

Megfogadtam a tanácsotokat és meg is rendeltem ezt.

mzso ez így valóban nem lesz olyan drága porfogó, hogyha mégsem jönne össze! :DDD

[ Szerkesztve ]

Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

(#7584) Bali27 válasza Jenne (#7576) üzenetére


Bali27
addikt

Nem vágtam össze magam, csak a nyakamnál, és az arc bizonyos pontjain mindent ott hagyott, ez meg nem..ÉS az Rq12-nek totál más a mintázata mint a 11-nek

(#7585) Lawrence Z. válasza Dolphine (#7583) üzenetére


Lawrence Z.
újonc

Szerintem elégedett leszel vele!
Én most már elég jól kitapasztaltam,simán hozom vele egy eldobható 2 pengés szintjét! :) (pre shave ajánlott)
Az akkuja is jól bírja,4-5 borotválkozás,8-10 perc alkalmanként.Van amikor pöcsölősre veszem akkor 12-13 perc,de akkor is megvan a 4 alkalom,de olyankor az 5.-nél már nagyon kívánja a 220-at. :)
Egy dolog rossz benne,hogy a töltő nem kapcsol le,ezért figyelni kell.Én 4 órát szoktam rajta hagyni.
Mondjuk szerintem az árát nézve ez elnézhető neki!
Arra figyelj,hogy a használati utasításban azt írják,hogy az első használatba vétel előtt 10 órát töltsük.Nehogy szót fogadj!!!Előbb használd,merítsd le teljesen.Nekem full teli aksival küldték 4x borotválkoztam meg vele,míg lemerült,ha kapásból töltőre rakom 10 órára,akkor ki is nyírtam volna az aksit!
Ezért az árért persze Ni-Mh aksi van benne,ne töltsd össze-vissza,mindig merítsd le teljesen.
Üdv!

(#7586) Dolphine válasza Lawrence Z. (#7585) üzenetére


Dolphine
addikt

A próféra beszéljen belőled! :)

Igen, tisztában vagyok a "hiányosságaival". A Ni-Mh aksi ez már csak ilyen.
Ha megérkezik kipróbálom, akkor majd beszámolok róla! :)

Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

(#7587) Jenne válasza Dolphine (#7586) üzenetére


Jenne
senior tag

Szia!

Nem akarom az előttem szólót felülbírálni, szó sincs róla. Jó tanácsot adott a töltéssel kapcsolatban és én inkább csak kiegészíteném. A későbbi akku élettartam miatt ajánlatos így eljárni a NiMH akkuknál.
Tehát: - Amikor megjött a borotva akkor addig használd amíg le nem áll magától. Ezután tedd fel töltésre és mivel Nikkel-Metal-Hidrid (NiMH) akkuról van szó, ezért ez az első töltés 14-16 órán keresztül tartson. Utána használd megint addig amíg le nem áll magától. Ismételd meg ezt a 14-16 órás töltést másodszor is. Használd és ha már kezd lassulni akkor innentől kezdve már tölthető akár, már nem kell megvárni míg leáll. De ekkor is mindig legalább 4,5-5 órán keresztül tartson egy-egy töltés.
Azért ennyi ideig, mert - bár az akkuban a cellák a töltöttségi szintet egy/másfél óra múlva elérik, a befejező vagy más néven zárótöltésnek meg kell lennie. Ez a zárótöltés nagyon fontos része a töltési folyamatnak a NiMH akkuknál, de Li-Ionosoknál is. Ha rendszeresen elmarad, azt az akku élettartam rövidülése és idő előtti tároló képesség vesztése sínyli meg. A zárótöltésnek a gyakorlati tapasztalatok alapján általában mindig a töltési idő min. duplája kell legyen. Jelen esetben az alap töltési idő Nálad ~ 1,5 óra, így a zárótöltés plusz még ~ 3 óra. Azaz: ~1,5 + ~3 = ~ 5óra.

[ Szerkesztve ]

A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.

(#7588) Dolphine válasza Jenne (#7587) üzenetére


Dolphine
addikt

Szia!

Köszönöm a tanácsot igyekszem megfogadni, bár először a borotva érkezzen meg! :DDD

Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

(#7589) Jenne válasza Dolphine (#7588) üzenetére


Jenne
senior tag

Ha majd mégsem válik be akkor enyhén zsírozd be egy kevés gépzsírral és egy erőteljes mozdulattal dobd el.
Ha sikerül 66 fokos szögben indítanod az eldobást, az a legjobb mert az a ballisztikai pálya ideális görbületi szöge.
A zsír az meg azért kell rá, mert úgy jobban siklik a levegőben és kisebb a rá ható légellenállási erő, így messzebbre dobható. :DDD

A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.

(#7590) Dolphine válasza Jenne (#7589) üzenetére


Dolphine
addikt

:D

Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

(#7591) zsoltzsolt válasza Dolphine (#7590) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Majd írj, hogy miként vált be ez a borotva, tényleg érdekel. Láttam a neten egy felete-sárga kivitelben, második borotvának megvenném :) Jól nézett ki.

(#7592) Lawrence Z. válasza Dolphine (#7588) üzenetére


Lawrence Z.
újonc

Én is nagyon kíváncsi vagyok,hogy neked,hogy válik majd be!
Valamelyik nap azon röhögtem,hogy ha kilyukadna a szita 3200ft lenne az új.4000ft volt a borotva.Nyilván vennék új szitát! :D :D :D
Egyébként a fejet nyugodtan öblögetheted majd a csap alatt!Én először nem nagyon mertem,de mivel azt írták lehet,ezért lesz ami lesz alapon benyomtam a csap alá.Azóta minden használat után leöblítem és még járatom is közben a gépet,bírja!

(#7593) Jenne válasza zsoltzsolt (#7591) üzenetére


Jenne
senior tag

Én a múlt héten vettem másod borotvának (jó lesz az csendesebb reggeleken) egy vadi új Philips PT877-es borotvát minden gyári tartozékéval potom áron, az egyik hirdető oldalról. (7500 Ft volt postával és tegnap meg is hozta a postás. Az eladó ajándékba kapta karácsonyra de nem kellett neki és nem is tudta szerintem, hogy mennyi egy ilyen borotva bolti ára...én meg nem világosítottam fel hanem gyorsan megvettem...)

[ Szerkesztve ]

A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.

(#7594) Dolphine válasza Lawrence Z. (#7592) üzenetére


Dolphine
addikt

Az AEG HR5626-os villanyborotva bár előrendelhető, de ma kaptam egy levelet, hogy nem tudják, hogy mikor érkezik.
A nagy kérdés, hogy várjak még, vagy helyette a HR5625 vagy a HR5627 típust rendeljen? Mindkettő raktáron van!

Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

(#7595) Lawrence Z. válasza Dolphine (#7594) üzenetére


Lawrence Z.
újonc

Honnan rendelted?
Én a mystore-ról.Igaz ott kemény 400ft-tal drágább volt,mint az aeg webshopban,de másnapra itt volt.
Én a 25-öst nem venném meg,a 27-es meg már 2x annyiba kerül.

[ Szerkesztve ]

(#7596) Dolphine válasza Lawrence Z. (#7595) üzenetére


Dolphine
addikt

Most én is megpróbálom onnan, ahonnan Te rendelted.
Kíváncsi leszek! :)

Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

(#7597) Jenne válasza Dolphine (#7596) üzenetére


Jenne
senior tag

Téves...

[ Szerkesztve ]

A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.

(#7598) Dolphine válasza Jenne (#7597) üzenetére


Dolphine
addikt

Ezt most nem értem! :F
Mi a téves?

Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

(#7599) mike1334 válasza Dolphine (#7598) üzenetére


mike1334
veterán

Valószínűleg a kommentje. (rossz topik, nem válasz akart lenni, egy olyan kérdésre válaszolt, ami nem is volt, vagy félreértette, stb. Vagy ő Woland alteregója a win telefon fórumból, ő szokott ilyen "bő" kinyilatkoztatásokat tenni, ha valamivel nem ért egyet :P )

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#7600) Jenne válasza Dolphine (#7598) üzenetére


Jenne
senior tag

Betettem Neked két linket az AEG-ről, hogy hol vásárolható még, de figyelmetlen voltam. Túl gyorsan cselekedtem és előtte nem néztem utána csak betettem a linkeket. Utána vettem észre hogy mindkét ajánlatnál már a 'Nem rendelhető' van odaírva. Ezért gyorsan, még a szerkesztési idő alatt töröltem azt a hsz.-t és ezért volt ott a téves.

A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.