Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9001) Jhonny06 válasza Tompie (#9000) üzenetére


Jhonny06
veterán

Nem mértem le, de látszik a különbség. :D 0.5-tel másnap kicsit még kevésnek érzem, 1-el másnapra pont jól néz ki.

(#9002) Tompie válasza Jhonny06 (#9001) üzenetére


Tompie
őstag

Én is csak hozzávetőlegesen értettem :) A lényeg, hogy van különbség :)

(#9003) #94529552


#94529552
törölt tag

30%-os Braun borotva akció a MM-ben, de csak ma éjfélig.

(#9004) jeni válasza #94529552 (#9003) üzenetére


jeni
félisten

a most akciós BRAUN 3-3020 borotvához az alábbi géphez a tartálya?

Ehhez gyárilag használható a Braun Series 3 390cc tisztítótartály

Esetleg ezzel párosítva?

[ Szerkesztve ]

(#9005) batagy


batagy
őstag

A Philips QT4015 akksiját 2017.01.17-én töltöttem fel először.
Azóta ma (2017.02.19) jelzett először a sárga LED, hogy le akar merülni. Minden nap használtam. Egész jó, 1 hónapig bírta. ;)

(#9006) Jenne válasza jeni (#9004) üzenetére


Jenne
senior tag

Szia!

A borotva típus száma után ott kell lennie a CC jelölésnek is, mert csak azoknak az elektronikája tudja kezelni a tisztítóállomást. Az S típusok azok nem kezelik! Azokból hiányzik az a vezérlő egység. Erre figyelj a vásárláskor. Ha gondolod, akkor erre rákérdezhetsz a Philis szervízben is.

[ Szerkesztve ]

A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.

(#9007) #94529552 válasza jeni (#9004) üzenetére


#94529552
törölt tag

Azt nem tudom, csak megláttam ezt az akciót. Nekem egy Cruzer 3 van tizenvalahány éve, eredeti állapotában, még szita vagy kés se volt cserélve, ami kb. 6 ezer Ft lenne, és ahhoz képest egy Cruzer 6-os 13K-ért jobban megérné, mert lenne egy vadi új borotva komplett. A régi kicsit hangos, de gondolom ez a Braun-okra jellemző. Vagy egy 3-as széria mennyire lehet halkabb ehhez képest?

(#9008) krisztianAMG


krisztianAMG
senior tag

Nem tudom, hogy van-e itt rajtam kívül más felvidéki is, de ha igen (és tisztítóállomása is van), akkor nagyon fog szeretni:
3×Philips HQ200 300ml (=900ml!) - 4,90€

Pont egy ilyen ajánlatra vadásztam. :P

(#9009) zsoltzsolt válasza krisztianAMG (#9008) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Gondolom Magyarországra nem szállítanak

(#9010) krisztianAMG válasza zsoltzsolt (#9009) üzenetére


krisztianAMG
senior tag

Sajnos nem.

(#9011) csababarca


csababarca
őstag

Sziasztok!

https://edigital.hu/egyeb-ferfi-szortelenites/remington-mb4045-szakallvago-komplett-keszlet-p374115

Van egy ilyen szakállvágóm, de a probléma, hogy a töltője eltűnt. Valahol elhagytam, vagy elkeveredett takarítás közben.
Honnan tudnék beszerezni? Sajnos nem is találom milyen töltő kellene hozzá...plusz magyar webshopokon se találok semmi ilyesmit.

Nem akarok venni új gépet egy töltő miatt.
Esetleg valakinek tipp,hogy egyáltalán hol keressem?

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#9012) misirulez


misirulez
senior tag

Sziasztok!

Biztos sokszor kérdezték már, de a keresővel nem találtam.
Szóval Braun 9-et szeretnék, de annyi féle van ebay-en, hogy nem tudom melyik milyen.
Arukereson a top1-es az ez van ennél jobb ajánlat itthon garival? Ha ebayről fele ennyi lenne, de ezáltal nem lenne rá gari akkor annyira nem fontos. Esetleg valami típus ami tudásban csak picit marad el, de lényegesen olcsóbb? Szóval végülis ár/érték arányban melyik braun 9x-et érdemes hol venni?

illetve, eddig szárazon használtam elektromost (pre shaveel), de mostanában még érzékenyebb lett a bőröm és rendesen fizikai fájdalommal jár az ádámcsutkám környékén a borotválkozás, utána elég durván be is irosodik(már inkább vörösödik)

szóval ehhez a 9-hez milyen habot ajánlanátok? ahogy olvastam többet írták h ehhez már se pre shave se hab nem érdemes mert anélkül is jól megy, de ha én mégis biztosra akarnék menni, akkor mit ajánlanátok?

(#9013) zsoltzsolt válasza misirulez (#9012) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Az általad linkelt borotva tökéletes. Semmi irritáció, semmi bőrpirosodás, nagyon kíméletes. Olvasd el az értékeléseket, szinte mind említi, hogy nagyon gyengéd a bőrhöz, miközben nagyon alapos. Nekem is hajlamos volt kipirosodásra, főként a nyakam, de mióta ezt használom ez teljesen megszűnt. Szárazon használom, bár mostanában rászoktam megint a Barbon pre-shave-re. Alapos arcmosás vagy fürdés/zuhanyozás után a Barbon pre-shave-vel bekenni az arcot, majd borotválkozni, az eredmény még tökéletesebb.

[ Szerkesztve ]

(#9014) Jenne válasza csababarca (#9011) üzenetére


Jenne
senior tag

Szia!

Univerzális töltőt tudnak adni hozzá, 3790Ft-ba kerül.
Itt. Alul a Kapcsolatoknál rá tudsz kérdezni.

A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.

(#9015) tipuka


tipuka
addikt

Sziasztok!

Nagyon informálatlan vagyok elektromos borotva terén, de szeretnék mostanában venni egyet, légy szí ajánljatok nekem valami jót.
Erős szőrű, érzékeny baba arcom van, szakállat, bajuszt, ilyesmit nem szoktam hagyni, a teljesen csupasz arcot szeretem, maximum pajeszt igazítok még. Jó lenne, ha nem csípné oda a bőröm, aksis lenne, legalább cseppálló lenne, mert fürdés után használnám főleg, lehessen kapni hozzá fejet/pengét, vagy amit kell cserélgetni, tisztító kefe, fésű, olaj, ilyesmim nincs itthon (mármint borotvához való). 20-25k -t szánnék rá (pár ezer +/- -on nem múlik), remélem nem hagytam ki semmit. :D Köszönöm szépen előre is . :R

(#9016) korn válasza tipuka (#9015) üzenetére


korn
aktív tag

úgyis mindenki a sajátját dícsérné :)
Szerintem braun, remington, panasonic ezek közül válassz. 3 késes legyen.
Nekem remington f5800-as van. Teljesen jó. Van valahol egy teszt róla, ott ár-érték aranyban az egyik legjobbnak hozták ki, ugye ez 20k körüli alsó-közép osztály. Erős, agresszív gép, izomból letolja a szőrt nagyon gyorsan, de mégis kíméletes. Nekem is érzékeny a bőröm, de nem irritál. Negatívum, hogy kissé hangosabb és rezgősebb fajta.

(#9017) Namelesske válasza korn (#9016) üzenetére


Namelesske
addikt

Én nem tudom a sajátomat dícsérni :DDD

Erős szőr, ritka használat: Körkés
Mindennapos használat, átlagos, közepes szőr: Rezgőkés
Babapopsi elvárás: Rezgőkés
Gyors eredmény, melós borotva: Körkéses
Akku: Li-ion
Márka: Philips Braun Panasonic Remington
Kategória: 25-30
Nem kell nedves technológia, fontosabb a kábelről használhatóság.

Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV

(#9018) gedikart


gedikart
aktív tag

Üdv. Elektronyos borotvát szeretnék, jelenleg egy bazi régi Philips HQ5426-ot használok, de nem vág olyan alaposan mint egy hagyományos borotva. Soha nem cseréltem fejet rajta, csak rendszeresen tisztítottam.

Középkategória és a felső(bb) kategória is érdekelne, napi használat, és minél alaposabb vágás a cél. Volt régen egy Braunom még a Philips előtt, de az rémlik, hogy jól tépte az arcomat illetve a szita is kiszakadt.

Körkés vagy rezgőkéses? Fejet mindegyiknél kell cserélni, ha igen, milyen időközönként?

Köszi

(#9019) tipuka válasza korn (#9016) üzenetére


tipuka
addikt

Köszönöm a tanácsokat, alaposan körbenéztem az árukeresőn minden borotvát, amelyik szimpatikus volt és megfelelt a kritériumotoknak. A 3 késes a 2 szélén lévő a szita, amelyek a trimmelőt ölelik körül ugye? Legalább is így értelmeztem, max. kijavítotok.
Az MM-ben 15% kedvezmények vannak a borotvákra most, lehet épp kapóra jönne, illetve az árukeresőn van Avplanet nevű oldal, ahol jóval olcsóbbak a borotvák nagy része a többi boltéhoz képest, nem tudom mennyire megbízható hely ?! Mert, ha az, akkor akár egy 5-ös szériás Braun is szóba jöhetne simán.
A Braun régebbi és új szériáját néztem meg első sorban, azokból az 3 -ast és az 5-öst. A régiből az 590cc-4 -hez és a 390cc-4 -hez van tisztítóegység, (azt szerintem örömmel használnám, hasznosnak tűnik), az új szériából meg a 3050cc/3090cc és az 5050cc/5090cc lenne, amihez szintén van tisztítóegység. Az újabbat érdemes vennem? Úgy olvastam másabba a feje, ami jó.A 3-as és az 5-ös széria között csak annyi a különbség, hogy mozog a feje minden irányban?
A 3050cc és 3090cc között csak az utazótáska fajtája különbözik? ( 5-ös széria 5050cc és 5090cc-re ugyanez lenne a kérdésem). Ér annyit az a nyamvadt tisztítóegység felárként, vagy csak nekem jön be így előre úgy, hogy még nem használtam? :DDD A töltöttségkijelzés, a lemosható fej és a kinézet is mind bejön így első olvasásra.
A Remington -okkal és a Philippsekkel hadilábon vagyok még, mert egy Soros volt az utóbbiból, amihez adtak ilyen tisztítóegységet, a körkéseseket meg nem néztem még, mert, ha tényleg jó cucc, akkor a Braunok közül választok. Csak így is próbáltam a kérdéseimet leszűkíteni. :DDD Köszönöm ismét a segítséget. :R

[ Szerkesztve ]

(#9020) #86564352 válasza tipuka (#9019) üzenetére


#86564352
törölt tag

Többiek leírják jobban, én félév Braun tapasztalattal írom csak: Szérián belül elvileg ugyanaz a vágófej, például 5-ös szérián belül az 5030-tól 5050-ön át 5090-ig csak a tartozékok szütyő helyett kemény tok, tisztítóállomás és a fej színe (fekete vagy ezüst) jelenti a különbséget. Kivétel az 5040 amit habbal is lehet használni, bár szerintem a többi se menne tönkre egy kis habtól, nem tudom én szárazon használom. A tisztítóegységről nem tudok nyilatkozni, én is gondolkoztam rajta ugyanolyan árban választhattam két csomag között: borotva plusz extra vágófej vagy borotva plusz tisztító. Én az extra vágófejet választottam. Kipróbáltam volna az állomást is, biztos kényelmes de pont akkor nem volt Braun visszavásárlási akció.

Tisztításhoz vettem egy 2000 forintos Braun spray-t, ez 100 ml majd kiderül meddig elég. Hétköznap csak forró vízzel és 1-2 csepp folyékony szappannal elmosom a borotvát, hétvégén a spray-ból kap 3 fújást innen-onnan. Citromos illata van, olajoz és fertőtlenít, mintha új lenne tőle a vágófej.
Én az említett boltból vettem a készüléket a kedvezőbb ár miatt, nem volt gondom. Ha budapesti vagy, a Bosnyák térhez közel van az üzletük. Rendes gyári csomagolás, számla, rendben volt minden. Hogy aztán garanciális ügyintézésnél milyenek azt nem tudom, mert 6 hónap alatt rendesen teszi a dolgát a készülék. (Braun 5030s)
Tudtommal gond esetén a számlával a hivatalos hazai Braun szervizhez közvetlenül is lehet fordulni, kihagyva a vásárlás helyszínét.

A 9-es nekem anyagilag csak álom, a 3-as és 5-ös széria közt ár/érték arányban egyértelműen az utóbbi éri meg: 5-ös jobb a vágófej, jobb akku, erősebb motor, és az tutira Made in Germany. Philips-hez képest a Braun hangosabb ezt nem árt tudni ha reggel 6-kor kell. A Philips talán jobban gyűjti a szőrt, a Braun kicsit potyogtat. A nyakon a körkéses és a rezgőkéses is macerás Gillette-hez képest. Én még nem dobtam el a Mach3-at, egy makacs szál miatt nem fogom a Braunt tologatni háromszor három irányból, ha egy mozdulattal megoldható pengével. A pajesz igazítás miatt is. A Braun pajeszvágója érthetetlen okból egy kicsit ívelt és nem is vág jól, így nehéz vele egyenesre igazítani. Philips-nél meg cserélgetni kéne a fejet. Na ez így mindkettőnél hülyeség, pajeszhoz marad a Mach3 és egy mozdulat. Minden másban bevált, nincs vérzés, irritáció. Az arc vonalát követő fej szuper, az akksi akár egy hónapot is kibír. A fogása, illesztések remek, az a gumis rész minőségi. A kézikönyv szerint mosakodás előtt érdemes, hát ez szerintem hülyeség. Egyik oldalon logikusan javasolják tartsuk tisztán, fertőtlenítve a szitát aztán a másik oldalon az a tanács a koszos, zsíros bőrön tologatni a borotvát? Jobb csak tiszta arcon használni, ha túl száraz a bőr egy kis víz vagy preshave hogy csússzon a borotva, végén hideg víz vagy Nivea balzsam és kész.

(#9021) #94529552 válasza gedikart (#9018) üzenetére


#94529552
törölt tag

A körkésest nem tudom, de a rezgősnél 18 havonta ajánlott cserélni, bár nekem saccra 13-14 éve van Braun Cruzer3, és még nem kellett cserélni, a szita sem kopott el, tehát nem lyukadt ki, és jól nyír még mindig. A múlt heti 30%-os MM akcióban majdnem vettem egy Cruzer6-ot 13k-ért.(a kés+ szita kombó 6k kb.) De egy 3-as vagy 5-ös, ha azok halkabbak vagy még jobbak, akkor inkább azokból kellene, de nincs infóm. Már csak azt nem tudom, hogy többnél is most azt írják, hogy csak akkuról megy :F ? Az enyémen a töltő állványról át lehet dugni a kábelt a borotvára.
twofatcat Akkor az 5-ös se halk?

[ Szerkesztve ]

(#9022) gagyilovag


gagyilovag
aktív tag

Na,bő 1 hónap,és a KEMEI borotvákba kopnak a kések,már időnként húz :F Ha kicsi,akkor meg alig nyír belőle.
Biztos biliacélból készülnek a kések :DDD

[ Szerkesztve ]

(#9023) #94529552 válasza gagyilovag (#9022) üzenetére


#94529552
törölt tag

Akkor olyat se rendelek. :P Kösz az infót. ;)

(#9024) gagyilovag válasza #94529552 (#9023) üzenetére


gagyilovag
aktív tag

Szívesen :)

(#9025) mike1334


mike1334
veterán

Belémbújt a kisördög, lehet lecserélem a waterflexet egy 5030-ra. Bár nem tudom mennyivel hozna jobb eredményt. Egyedül a nyaki részen macerásabb a wf-szel, mondjuk az 5030-nak a szitája "billeg", lehet az segítene vmennyit...van esetleg itt olyan, aki wf-ről váltott series 5-re?

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#9026) Kutykurutty7 válasza gagyilovag (#9022) üzenetére


Kutykurutty7
aktív tag

Én is köszönöm, hogy megírtad a bő 1 hónap utáni tapasztalatodat. :R
És külön köszönet az elfogulatlanságodért... :C Ha van kedved még tovább használni, engem érdekelne az ezutáni tapasztalat is. Jól emlékszem, hogy adtak a borotvához plusz késeket?

Hasonlóra számítottam, bár őszintén szólva bíztam benne, hogy 3 hónapig azért kitart az újkori állapotban a borotva. Én voltam az, aki le mertem írni ebben fórumban a kételyeimet a márkával kapcsolatban és azt is, hogy miért gondolom (sejtem) így a dolgot. Egy kedves fórumtárs teljes dühével nekem esett, hogy mindenkit meg akarok győzni a hülyeségeimről, meg hogy nagyon előitéletes vagyok a kínai webshop-okkal kapcsolatban... A héten 3 kínai webshopos rendelésem is megérkezett, ennyit az előítéletekről...

Ja... és a kedves fórumtárs azóta sem osztotta meg velünk a KEMEI borotvával kapcsolatos tapasztalatát.

[ Szerkesztve ]

Életem a száguldás! - Szólt a csiga és bedőlt a kanyarban.

(#9027) tipuka válasza #86564352 (#9020) üzenetére


tipuka
addikt

Köszönöm a válaszod.
Az 25,2k a 3050cc, az 5050cc meg 40k, ennyire nagy a különbség minőségben, hogy megérje a felárat? :)

(#9028) #86564352 válasza tipuka (#9027) üzenetére


#86564352
törölt tag

Dönteni neked kell te pénztárcád, olvass még vissza akár itt a keresőt használva. Saját tapasztalatom nincs a 3-asról, lehet valakinek az is bevált, én utána olvasva egyből 5-öst vettem és nem sajnáltam az árát. MM-ban megnéztem a 3-ast is, de az 5030 jobban tetszett. Komolyabb darab. Úgy gondoltam ha az 5-ös nem válik be akkor legalább biztosan tudom nem való nekem az elektromos (vagy nézzek körkésest) és maradok a hideg víz+hab+penge módszernél. Tehát nem alsókategória alapján akartam megítélni.

3-as belépő szint a Braunnál, csak Ni-Mh akku nálam már ezért kilőve, kínai gyártás állítólag.
5-ös középkategória, Li-Ion akku, mozgó-állítható vágófej, jobb felépítés, Made in Germany.

Ezek a különbségek engem meggyőztek. Ha lenne most Braun visszavásárlási program, mondanám próbálj ki egy olcsóbb 3-ast ha az is elég jó éljen, ha nem válik be visszaküldöd. Csak január végén pont lejárt a kockázatmentes program. Egyébként amit írtál 5050cc 40-ért, szeptemberben amikor én nézelődtem abban a boltban emlékszem még 55K volt. Kicsit most izé lettem erre, jól lementek az árak. És azóta kiderült a német Amazon ingyen szállít hozzánk is, következő Black Friday idején elérhető árba kerül a 9-es is? :) Na mindegy, az én tárcámhoz az 5-ös illett és teljesen nem hagytam el a L'Oréal hab+Mach3 módszert sem. Csak akartam egy rendes villanyborotvát is Braun 5 lett nekem, legrosszabb esetben passzoltam volna apámnak, de eddig jó. Még egy évet minimum bírnia kell a szitának, az lesz a döntő.

(#9029) Napfénysüti válasza tipuka (#9027) üzenetére

Valószínű jöbb lehet az 5-ös gép,bár nekem pont 3050cc van mert én 40k-t már nem szántam a borotvára. Elégedett vagyok vele bár igaz hogy van ahol többször át kell mennem az arcomon hogy tökéletes legyen az eredmény.
Persze ha belefért volna a keretbe akkor én is inkább 5050cc-t vettem volna. Kinek mennyit ér meg egy borotva...

Més que un club!

(#9030) gagyilovag válasza Kutykurutty7 (#9026) üzenetére


gagyilovag
aktív tag

Annyira nem gáz,de csökkent a hatékonyság :)

(#9031) tipuka


tipuka
addikt

Köszönöm a sok írást, kereső használatával is visszaolvasgattam kicsit, most sikerült eldöntenem ,hogy aludtam rá egyet. :R
Mivel első elektromos borotvám, megfelel nekem a 3050cc is úgy döntöttem. avplanet-nél 25190ft rendelve, 1 hét kb mire megkapnám, szóval az se holnapra lenne meg. :D
Azon gondolkodok, hogy érdemes -e várnom valami akcióra, promócióra ?! (tudom nincs jósgömbötök, de ilyen visszavásárlásos próbagari, meg 20%-os akció jól jönne)
Nem sürgős a vétel, pár hetet tudnék várni vele, ha már eddig kibírtam nélküle. :)

(#9032) Lami66 válasza tipuka (#9031) üzenetére


Lami66
őstag

20 ezerért Braun 7-es nem lenne jobb?
[link]

(#9033) #86564352


#86564352
törölt tag

Ugyanabban a boltban 30-ért már 5-ös szériát kapni (5030) igaz tisztítóállomás nélkül. Ami csak kényelmi funkció, 5 ezret nem ér meg a következő kategória, jobb akkuval és vágófejjel? CC modellekről kérdeztél, a tisztítóállomás ennyire sarkalatos? Mert annak is lesz költsége a patronokkal. Nem bizonytalanítani akarok, csak tényszerűen mindössze 5K különbségről van szó az alsó- és középkategória között.

(#9034) artru60


artru60
csendes tag

Sziasztok!

Van egy őskori Philips 2425-9s villanyborotvám még mindig vág, de a nyakam nyáron mikor izzadok csúnyán kipattogzik tőle. Naponta borotválkozok. Fej csere nem volt, de nem éreztem szükségét. Olvasgatva fórumot talán a rezgőkésesektől talán nem lenne kiütésem. ~20000 ft-ot tudnék áldozni egy új borotvára. Remington, Panasonic, Braun 3 ami belefér árban.
Ami beleférne
Remington XF8500 [link]
Panasonic ES RT 67 [link]

Braun S3 340S [link]

Ár értékben és hosszútávon melyik éri meg jobban?
Panasonicnál a szita +fej készlet 10000 ft körül van egy fél borotva ára. Nagyon tetszik, de 18 havonta 10000 ft elég sok. Tényleg szükséges 18 havonta cserélni a fejet és a szitát vagy elég ha már kopott?

[ Szerkesztve ]

(#9035) Kutykurutty7 válasza Lami66 (#9032) üzenetére


Kutykurutty7
aktív tag

Ez egy használt elektromos borotva, vannak sokan akik nem szívesen használnának ilyet (én is így vagyok ezzel). Ezért nem is hasonlítható össze az ára egy új bármilyen borotváéval, hiába 7-es sorozat.

Életem a száguldás! - Szólt a csiga és bedőlt a kanyarban.

(#9036) mike1334 válasza Kutykurutty7 (#9035) üzenetére


mike1334
veterán

Ha fejet cserélsz, akkor "szinte" új lesz. Az meg kb 10e ft-ból megvan.

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#9037) Kutykurutty7 válasza artru60 (#9034) üzenetére


Kutykurutty7
aktív tag

Nekem egy 3-as sorozatú Braunom van, amivel elégedett vagyok, ezt kb. fél éve vettem.

Előtte egy Panasonicom volt, abból a kategóriából, amit linkeltél. A Panasonic-kal is elégedett voltam, most 12 éves, még mindig tökéletesen működik. Szitát és kést sem cseréltem rajta. Lehet, hogy az ráférne, a Braun újként alaposabb munkát végez. Úgy dönöttem, hogy új szita/kés helyett kipróbálok egy Braunt kicsivel többért. Nem bántam meg, de az lenne a korrekt, ha új szitákkal hasonlítanám össze a két borotvát. Még annyi, hogy a Panasonic kicsit hangosabb, de lehet, hogy az is halkabb volt új korában.

Remingtonom nem volt még, de ebben az árkategóriában (a Panasonic-okhoz hasonlóan) ugyanabban az árban kicsit többet szoktak nyújtani, mint a Braunok.

Életem a száguldás! - Szólt a csiga és bedőlt a kanyarban.

(#9038) Kutykurutty7 válasza mike1334 (#9036) üzenetére


Kutykurutty7
aktív tag

Igen, ezzel egyetértek.
Tudom, hogy alaposan el lehet tisztítani/fertőtleníteni a fő egységet is, de a borotvát én mégis egy olyan 'intim' dolognak tartom, amiben nem szívesen osztoznék mással.

Nekem erről az 'Alig használt óvszer, újszerű állapotban eladó!' felirat jut eszembe. ;]
Bocs a hülye poénért, nyilván nem ugyanaz a kategória... :)

Életem a száguldás! - Szólt a csiga és bedőlt a kanyarban.

(#9039) #94529552 válasza mike1334 (#9036) üzenetére


#94529552
törölt tag

Erről jut eszembe, hogy aki új borotvát vesz, az nézze meg a kés+szita árát is, forgósnál meg a komplett fejet, nehogy meglepi legyen 1-2 év után.

(#9040) artru60 válasza Kutykurutty7 (#9037) üzenetére


artru60
csendes tag

Köszi :)
Jó lenne kipróbálni a borotvákat azután dönteni.

(#9041) artru60


artru60
csendes tag

Ezt most találtam az amazon.de-n elég jó árnak tűnik érdemes megvenni ennyiért ? [link]

Vagy itthonról 3-t

(#9042) Lami66 válasza Kutykurutty7 (#9035) üzenetére


Lami66
őstag

Tudom, hogy használt borotva. Az talán nem olcsó vásárlási lehetőség? Tulajdonképpen mi is a legnyomósabb érv egy használt borotva ellen? Akinek egészségügyi kifogásai vannak, vegyen bele új fejet, még akkor is csak 28 ezer az ára. Bár akkor mi értelme a CC-nek, vagyis a borotva tisztító állomásnak? Az akkor nem ér semmit? Nem tisztítja tökéletesre a borotvát?
De persze ez csak egy lehetőség, azért ajánlottam neki, mert úgy láttam nagyon szeretne a lehető legolcsóbban hozzájutni a borotvához. Aki akar vesz használtat töredék áron és használja. Más megveszi ugyanazt két-háromszoros áron. Vagy ugyanazért az árért vesz két kategórával alacsonyabbat.
Hozzáteszem, hogy én eddig szinte kivétel nélkül használt borotvákat vettem (kb 15 félét), és soha nem éreztem ennek hátrányát.

(#9043) Kutykurutty7 válasza Lami66 (#9042) üzenetére


Kutykurutty7
aktív tag

A kérdező az AV Planet-nél és az MM-ben nézelődött, ahol jellemzően nem használt dolgokat árulnak...

Attól függetlenül, hogy nem merült fel benne, hogy használtat venne, lehet jó tipp egy használt borotva vásárlása is.

[ Szerkesztve ]

Életem a száguldás! - Szólt a csiga és bedőlt a kanyarban.

(#9044) kissit


kissit
csendes tag

Sziasztok! Tegnap megérkezett az avplanet-től rendelt braun 5030s borotvám. 30e-ért szerintem jó vétel, egyetlen szépséghibája volt a dolognak, hogy a doboza kicsit meggyötört állapotban jött meg. Erről egyébként telefonon előre tájékoztattak, úgyhogy korrektek voltak.
Én 1,5 év után 350cc-ről váltottam most 5030-ra. Jóval erősebb a motorja, a 3 napos borostámat nagyon könnyedén leszedte, sokkal hamarabb végeztem a borotválkozással a 350-hez képest. Ott, ahol a 3-ast többször át kellett húzni, az 5-ös 1-2 húzásra végez. A nyaki részen azért az 5-ös is otthagyott pár fekvő szőrszálat, körülbelül ugyanazt a 2-3-at, amit a 350.
Mivel a pajesz igazítása miatt pengés borotvát is használok, a nyaki részen maradt pát szőrszálat evvel szoktam leszedni.
Összességében elégedett vagyok az 5030s-el, egyértelműen érezhető az előrelépés a 350cc-hez képest. Aki vásárlás előtt áll, ha teheti az 5-ös szériát vegye meg a 3-as ellenében. Remélem tudtam segíteni.

(#9045) Kutykurutty7 válasza kissit (#9044) üzenetére


Kutykurutty7
aktív tag

Nekem egy 3080-as Braunom van, de kicsit hajlok én is arra, hogy jobban jártam volna egy 5-ös sorozatúval (bár a 3-assal is elégedett vagyok alapvetően).

Kérdés, hogy ez az érezhető eltérés a 3-as és az 5-ös között, mennyiben köszönhető annak, hogy a 3-as borotvád már másfél éves (főleg a szita/kés állapota miatt), az 5-ös pedig gyakorlatilag 1 napos?

Bennem ez a kérdés akkor merült fel, amikor az új 3-as Braunomat összehasonlítottam egy 12 éves Panasonic-kal.

Életem a száguldás! - Szólt a csiga és bedőlt a kanyarban.

(#9046) T. Almeida


T. Almeida
senior tag

Olvasgatom a fórumot, de úgy tűnik, itt mindenkinek tükörsima az orcája :)

Én olyan szakállvágót szeretnék venni, amelyik 2-3 napos borostát hagy. Tud valaki olyan ajánlani, amelyiket saját tapasztalaton alapján jó szívvel ajálja erre a célra? Az árukeresőt nézegettem, a véleményeket olvasgattam, de egyre jobban belezavarodok :D Valahol ajánlják a babylisst, valahol nem, valahol ezt, valahol azt fújolják...

Köszönöm!

(#9047) Drenadar válasza T. Almeida (#9046) üzenetére


Drenadar
veterán

Nekem is hasonló lenne a kérdésem, csak annyival kiegészítve, hogy Braunból vagy remingtonból van e jó ajánlott szakállvágó gép :)

(#9048) gagyilovag


gagyilovag
aktív tag

Megjött a KEMEI KM-2801 borotva!
Eddig pöpec,majd 1 hónap múlva jelzem a fejleményeket. :DDD

(#9049) #94529552 válasza gagyilovag (#9048) üzenetére


#94529552
törölt tag

Pár napja írtál a márkáról, hogy nem jó, most mégis ugyanolyat vettél?

(#9050) zsoltzsolt válasza #94529552 (#9049) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

KIpróbálja az összeset, hátha valamelyik bírja egy hónapnál tovább :DDD

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.