Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#13001) Namelesske válasza Mercutio_ (#13000) üzenetére


Namelesske
addikt

Nagyjból az egyik alma a másik körte. Mindkettő gyümölcs de nehéz összehasonlítani miben jobb a másiknál. Rezgőkéses vs Körkéses. Olyan vita ez mint a Pepsi vs Coke. :D Diesel vs Benzin stb.

Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV

(#13002) M0RGI válasza #94529552 (#12995) üzenetére


M0RGI
őstag

Köszi, ha lesz akkor beruházom rá. Egy Philips QC5115-öt váltana.
Bár ahogy nézem ez nem jó hajváságsra nekem.

[ Szerkesztve ]

(#13003) #94529552 válasza Mercutio_ (#13000) üzenetére


#94529552
törölt tag

Az is számít, hogy milyened van most. Kezdő villanyosként elvileg a forgókésest kevesebben tudják megszokni, használni, mint a rezgőst. Talán jobban rá kell nyomni, hogy teljesen simára vágjon, de ki kellene próbálni mindkettőt. A videopartnál most akciósak a borotvák, [link], mint ahogy Philipsnél is.

(#13004) #16695808


#16695808
törölt tag

A philips S8980-asomhoz rendeltem smartlean tisztító állomást és 2 db tisztító patront. Én szeretek habbal is borotválkozni... ebben az esetben milyen gyakran használjam a tisztítót? Mennyi ideig használjatok el az 1 db patront? Igaz hogy csak 3 hónapig jó és hogy az is csak heti használattal. Az akkor azt jelenti hogy 12 alkalom aztán kuka?

(#13005) Mercutio_ válasza Namelesske (#13001) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ajjaj, akkor ezt nem volt jó ötlet bedobni :U :B

Pumma: S6630-at kaptam szülinapra, de még nem próbáltam ki, gondoltam előbb tájékozódom mire számíthatok. Ha jól látom annyival tud többet a Series 5000-től, hogy van egy siklást könnyíti rész a fejek körül, de ugyanazt az SH50 fejet használja. (Nem lehet ezeket jobb fejekkel tuningolni?:D)

Érzékeny a bőröm, picit olvasgattam és látom pre-shave hasznos lenne, pitralon, Hättric és Tabac Szentháromság illata nem a stílusom, van nem elszállt árban más itthon beszerezhető ajánlott pre-shave ? :R

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#13006) Namelesske válasza Mercutio_ (#13005) üzenetére


Namelesske
addikt

Hát én egyetlen kimondottan elektromos borotválkozáshoz gyártott cuccról tudok amit venni is lehet, az pedig a Barbon Pre-Shave. Hogy is mondjam retró az illata. Nem feltétlenül pacsuli, de nem egy kis hajó.

A Philips gépei körkésesben rettentő jók, a know how amit szereztek a 60-as évek óta egyértelműen megéri felárat egy bizonyos szintig. Nekem még sose okozott irritációt a gyári késekkel egyik gépük se. Kicsit úgy érzem hogy már már túl kompenzálták és túlságosan is óvja a bőrt és lassabban halad vele az ember, az olcsóbb gépeknél még a fordulattal is bazseváltak egy kicsit.

A Braun is szintén úttörő a fóliás rezgőkéssel, szerintem ez jobban vág mint a Philips de cserébe még lassabban lehet vele borotválkozni ha elhanyagolt szakállal találkozik szembe. Ahogy kopik ez jobban hajlamos a teljesítmény vesztésre és az irritációra.

A Panasonic valahogy a kettő közé rakta be a termékpalettáját, még ugyan nem volt, de amit láttam és hallottam róla eddig engem abszolút meggyőzött, főleg a lineáris motoros borotváik.

Az olcsóbb Remington, Aldi, Aliexpress, Ebay borotvák sose a teljesítményben rosszak, hanem tartósságban és irritációban szoktak kompromisszumosak lenni.

De például faterom esküszik a kínai pengékre a Philips S5000 gépén, mert sokkal gyorsabban halad vele reggelente. De olyan fos késre gondolj, amit már én mókoltam össze mert darabokra hullott hajtómű része és ki van belőle herélve a csukló mechanika meg stb. De nem cserélné le semmire, pedig ott van a gyári kése a dobozban.

Én mostanában kezdtem rákapni erre a gyorsan borotválkozzunk és legyünk túl rajta, korábban még elszöszöltem meg féltem hogy jaj irritálni fog meg stb. Ebből a megfontolásból rendeltem egy komplett gépet, mert faternak néztem csere kést(mert a mókolás sem tart örökké), de annyiba került mint a komplett borotvám...

Szóval nem kell fosni tőle, bele kell vágni mert igazából ha csak valami nem nagyon noname fóliás daewoo meg dyras meg stb kínai újracimkézett gépet vesz az ember hanem kimondottan Aldi Tesco Lidl saját márkást akkor rosszat venni nehezebb mint egy közepesen jót. Braun meg Philips meg Panasonic meg presztízsből se árul rosszat (na jó Braun S1 az játékborotva rendes áron azt hagyjuk).

Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV

(#13007) Namelesske válasza Namelesske (#13006) üzenetére


Namelesske
addikt

Pre-Shave témába még az jutott eszembe, hogy néha jobb nem használni ilyen olajos dolgokat mert nehézzé teszi a tisztítást, ugyanis beleragad minden szőrdarab meg por és hamarabb elhasználódhat a kés miatta.

A Braun szokott a gyári olajból heti 1 cseppet javasolni, a Philips már teljesen elhagyta a témát valami saját aeroszolos takarító megoldása van ami állítólag ken is. De ennyi év után azt mondom jobb ha szárazak a kések, ha van ultrahangos mosó forróvízben ki kell vele néha mosni és annyi, akkor lehet rá tenni 1 csepp gyári olajat ha van és nem is kell több.

A legjobb a tisztító állomásos megoldás, de annak meg a fenntartása elég költséges.

[ Szerkesztve ]

Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV

(#13008) SPF


SPF
senior tag

Sziasztok, vákuumos szakállvágót használ valaki?

(#13009) #94529552 válasza Mercutio_ (#13005) üzenetére


#94529552
törölt tag

Ja, hogy nem is kell választanod, így akkor nyilván körkésest fogsz használni, kitartást hozzá és Happy Birthday!
Majd lassan, óvatosan kezdd el használni, megtanulni a kezelését, nehogy irritációt okozzon, mint nálam, hogy rá is nyomtam a régit, mert nem vitte rendesen, meg túl sokáig is használtam egyszerre. Inkább több rövidebb használat legyen főleg az elején, ha úgy látod.

Pre-Shave és tisztítás dolgában többek közt Jenne is elég sokat írt a tapasztalatairól, majd esetleg olvasd vissza, most úgy néz ki, hogy lelépett innen egy beszólás miatt, de hátha lehiggad majd és folytatja. A Philips vágófejekben is inkább ő tudna segíteni, hogy melyiket melyikre meg ilyesmi, én csak amit olvasok annyira ismerem egyelőre, amíg nem veszek egyet. Tervben van, de nem kapkodom el.

(#13010) insyde5


insyde5
aktív tag

Sziasztok.

[link]

Erről mi a véleményetek?

Szakáll, hogy testszőr vágásra lenne használva.

Első gépem lesz.

[ Szerkesztve ]

(#13011) Namelesske válasza insyde5 (#13010) üzenetére


Namelesske
addikt

Hát nem tudom mennyire lesz ergonomikus ez a kivitel.

Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV

(#13012) #94529552


#94529552
törölt tag

Valakit ha érdekel, jó áron kínálnak egy bontatlan Philips S5420/06 száraz nedves borotvát 10k-ért Várpalotán. Ha még megvan, és mondjuk csomagautomatával elküldi, az még kb. 700Ft plusz lenne.

Vagy jó vétel lehet ez a vadonatúj Braun Series 7 borotva is 25k-ért.

(#13013) LaZaRpEtEr


LaZaRpEtEr
csendes tag

Sziasztok!
Eddig egy régi Braun 3-as szériás rezgőkéses borotvát használtam felváltva a hagyományos pengével. Nagyon érzékeny bőröm van, ráadásul nagyon változó irányokban nő az állam alatt és nyak tájékon a szakállam. Kipattog a bőröm nagy az irritáció. A napokban vettem egy Philips Shaver S6620/11 típusú körképet gépet. MM-ban 39k volt. Akinek van tapasztalata, jó tanácsa ilyen vagy ehhez hasonló géppel legyen szíves megírni.
Eddig kétszer borotválkoztam vele, nyak alsó részen van csak enyhén pirosodás.
Köszi a segítségeket előre is!

(#13014) Namelesske válasza LaZaRpEtEr (#13013) üzenetére


Namelesske
addikt

Nekem ugyan S5000 volt korábban, de amit tudok mondani:
Ha teheted 2-3 naponta használd.
Adj neki 2-3 hetet, mire megszokja az arcod meg bekopik a kés.
A kezednek is rá kell még állni a körkörös mozgásra.
A 3 késsel előfordul hogy annyira a szőrre koncentrálsz, hogy közben a nyakadat vágja az egyik kés üresjáratban és sok irritációt okozhat (angolul razor burn).
Érdemes a legérzékenyebb helyen kezdeni a borotválkozást.
Ha semmi sem segít akkor még mindig ott a Barbon Pre-Shave Elektromos Borotválkozás előtti arc-szesz.

Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV

(#13015) koxkids


koxkids
őstag

Sziasztok!
Van egy BRAUN 5145s Series 5 borotvám amit 2018 év elején vettem. Ritkán használom de állandóan az állásban lemerül, plusz fura hogy nagyon gyorsan fel is tölt, de utána pár nap és be sem kapcsol. Kuka lenne az akksi? Lehet sokat állt a boltban is már? Van ötlet mit lehetne vele tenni?

(#13016) Nagya21 válasza koxkids (#13015) üzenetére


Nagya21
addikt

HAli!!
Van rá 2 év gari, használd ki......
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#13017) koxkids válasza Nagya21 (#13016) üzenetére


koxkids
őstag

Ipon-tól vettem, meg kell keresnem a papírokat. Remélem nem egy évet kaptam rá. :F

(#13018) Namelesske válasza koxkids (#13015) üzenetére


Namelesske
addikt

Meghalt az akku, magas az ön kisülése. Talán ha újra használod picit jobb lesz. De hetente 1 töltés amúgy gyári specifikácio.

Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV

(#13019) Namelesske


Namelesske
addikt

Egyébként van egy eladó Braun S3 borotvám, 5000 HUF gyári kések vannak rajta 80%-kos állapotban. Akit érdekel esetleg írjon privátot.

Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV

(#13020) gergo5991


gergo5991
őstag

sziasztok 10-15e között tudnátok mondani szakállvágót? sokat nézegettem de mind csak olyat találtam amire lehet tenni adaptert hogy hány milisre lehet vágni vele a szakállat, de ezzel az a bajom hogy a bajszomat nem tudom vele levágni mert az adapter túl hosszú és az orrom ugymond nem engedi a mozgást. Remélem érthetően irtam. (4 milis állithatóságu lenne a tökéletes)

(#13021) BoneDragon


BoneDragon
veterán

Udv.

Van egy braun bt 5070-es készülékem, ami 2 eves sincs de konkretan nem tudom hasznalni, mert annyira elkopott a penge. Lehet valahol kapni hozza masikat, vagy mit lehet ezzel kezdeni?

(#13022) Lami66 válasza BoneDragon (#13021) üzenetére


Lami66
őstag

Ki lehet cserélni az elkopott késeket, ilyen alkatrész kell hozzá [link]

(#13023) BoneDragon válasza Lami66 (#13022) üzenetére


BoneDragon
veterán

Szuper, köszönöm! :R

(#13024) mike1334


mike1334
veterán

Nem teljesen borotválkozás, de kapcsolódik. Télen a hidegtől, és a száraz levegőtől baromira szárad, néhol hámlik az arcom, főleg borotválkozás után...tudtok vmi jó krémet ajánlani hidratálásra? Köszi!

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#13025) Breki válasza mike1334 (#13024) üzenetére


Breki
veterán

Medinatural Teafa Arctej

Ez igazából tisztító arctej, de annyira jó, hogy sokan használják lemosás nélkül köztük én is, sokszor borotválkozás után is mert remekül nyugtatja a bőrt.

[link]

Az MSM az egyik legtutibb bőrrumalgasító, bőrszépítő anyag. Aki szedett már valamilyen porc-, ízületvitamint, az tudja, miről beszélek.

Egyes kutatások azt mutatják, hogy az MSM és a szilíciumszármazékot tartalmazó helyileg alkalmazott krém alkalmazása csökkentheti a rosaceat (az orr hajszálértágulatával, fokozott faggyútermeléssel járó bőrgyulladás), a bőr elszíneződését, allergiát vagy lassú sebgyógyulást eredményező gyulladást. Az MSM segíthet csökkenteni a bőrpírt, megkönnyíti a rosacea-tünetek kezelését.

Bár egyelőre kevés tanulmányban bizonyították, de az emberek MSM-et is használnak, hogy fiatalos legyen megjelenésük, mivel úgy tűnik, segít megelőzni a ráncokat, a hegképződést és a sötét foltokat. Hogy lehetséges ez? Az MSM szükséges a kollagén termeléséhez, és a kollagén segít megakadályozni, hogy a bőr nyirkos, ráncos, repedezett és száraz legyen.

Az MSM segítségével értékes kollagént és keratint tárolhatunk, mivel a kén szükséges ezen “fiatalos” vegyületek előállításához. Még több eredményt tapasztalhat az MSM bőrön való alkalmazásával, ha kombinálja más antioxidánsokkal, beleértve a C vitamint, az E-vitamint és az A-vitamint, amelyek mindegyike új, egészséges bőrsejteket hoz létre.

amit én rendszeresen használok.

MSM liposzómás krém az Iherbről

[link]

Body Shop borotválkozás utáni krémek.
[link]

Ezeket a boltban általában ki lehet próbálni!

Proraso borotválkozás előtti és utáni krém (mentol) (100 ml)
[link]

Erről már írtam korábban először borotválkozás előttre vettem, általában nagyobb kiszerelésben vásárolom, de annyira bevált, hogy sokszor utána is használom.

Nem véletlen használja szinte mindegyik barber Shop!
[link]

Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561

(#13026) Breki


Breki
veterán

Holika Holika aloe Vera gél meg kimaradt!



Holika Holika Aloe 99% Soothing Gel

Az aloe vera igazi csodaszer, gyógyító hatása régről ismert. Amellett, hogy hidratálja bőrödet az apróbb sérülések gyógyulását is segíti: epilálás, borotválás után csökkenti a bőrirritációt, égés, napégés kezelésére, a fájdalom enyhítésére is kiváló. Használhatod hidratálóként, sminkalapként, a hajadra hajvégápolóként, de a fáradt szemeket is kiválóan hűsíti. A könnyű gél formula könnyen beszívódik, nem hagy ragacsos érzetet, illata friss és tiszta. Nagyon kiadós, így sokáig elegendő, bár mi azt vettük észre, hogy gyorsan fogy, mert valahogy mindig ehhez a gélhez nyúlunk, ha bármilyen irritáció vagy sérülés éri a bőrünket.
Mit tartalmaz a Holika Holika Aloe gél?
A Holika Holika aloe vera gél 99%-os aloe vera kivonatot és lótusz, bambusz, uborka, dinnye, káposztalevél és ázsiai gázló összetevőket tartalmaz, nincs benne parabén, ásványi olaj, szinező anyag sem. Minden bőrtípusra, arcra, hajra, testre és az egész családnak tiszta szívből ajánljuk, a dizájn díjat is elnyert praktikus csomagolás garantáltan a fürdőszobád dísze lesz!

[link]

Én speciel aloe vera növényt termesztek is akár az is használható ablakban egy cserépben és ha szükséges, csak le kell törni a leveleit persze az gél formában sokkal egyszerűbb és praktikusabb

Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561

(#13027) mike1334 válasza Breki (#13026) üzenetére


mike1334
veterán

Huuu....Köszi a bő választ! :)
Ha ezekből egyet kellene választani, akkor az melyik lenne? Borotválkozástól függetlenül, mindennapi használatra.

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#13028) petipetya válasza mike1334 (#13027) üzenetére


petipetya
nagyúr

Nekem némelyik ujjam belső fele hullik télen, mint a vakolat. Csatlakozom a kérdéshez, hogy ezek közül melyik lehet jó rá.

"nincs rá lezsóidő"

(#13029) Breki válasza mike1334 (#13027) üzenetére


Breki
veterán

Ami legegyszerűbben beszerezhető az a Medinatural Teafa Arctej illetve ha van közeledben Body Shop bolt akkor az.

Amit én leggyakrabban használok az az MSM-krém, de ahhoz Iherbes rendelés szükséges.

Illetve, hogy megbonyolítsam, ha van közeledben Evca Natural elérhetőség akkor ezt is érdemes kipróbálni.
[link]

Tőlük én a borotválkozás utánit használtam általában bioboltokban kapható
borotválkozási balzsam néven, de az oldalon most nem találom, esetleg rá lehet Évánnál a facebookon kérdezni.

Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561

(#13030) Breki válasza petipetya (#13028) üzenetére


Breki
veterán

Esetleg ezt
[link]
Illetve barátnőmnek hasonló tünetekkel most vettük a Body Shoptól a a kendermagolajos kézkrémet
[link]
Vélemények
[link]
Ez és a többi szintén kipróbálható a boltban
De hogy ne csak off legyen!

Kaphatók borotválkozó dolgok is itt, nincs közöm a céghez drágállom is őket akcióban érdemes ilyeneket venni, viszont tetszik, hogy szinte minden kipróbálható megszagolható náluk.
[link]

Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561

(#13031) petipetya válasza Breki (#13030) üzenetére


petipetya
nagyúr

Köszi

"nincs rá lezsóidő"

(#13032) mike1334 válasza Breki (#13029) üzenetére


mike1334
veterán

Köszi! :)

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#13033) #86564352


#86564352
törölt tag

Én most a hidegben egy Neutrogena illatmentes hidratáló krémet használok arcra, drága de jó 25% akcióban vettem. Kézre a párját. (ebből sajnálom nincs tégelyes, a tubus macerás)

Niveából ez is jó lehet

vagy ez
(akár a legolcsóbb régi tégelyes mindenes alap Nivea krém is, van már For Men változat is)
illetve L'Oréal

[ Szerkesztve ]

(#13034) M0RGI válasza #86564352 (#13033) üzenetére


M0RGI
őstag

Ezekkel az a baj, hogy rengeteg szintetikus és nem jó összetevő található bennük, hiába Neutrogena, meg LOreal. A Nivea sensitive még tűrhető.
Én évek óta ezt használom, természetes összetevők, arckrém és borotválkozás utáni krém is:
Magister Férfi arckrém
Érdemes megpróbálni. Ha kell tudok segíten a rendelésben.

[ Szerkesztve ]

(#13035) #86564352 válasza M0RGI (#13034) üzenetére


#86564352
törölt tag

Biztos jó az is, kinek mi válik be :)

(#13036) Breki válasza M0RGI (#13034) üzenetére


Breki
veterán

Magister productsnak a Lurdy házban van boltja, szintén ki lehet próbálni.

[link]

Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561

(#13037) Gempas 70


Gempas 70
aktív tag

Sziasztok!
A Panasonic ES-LV6N miben különbözik a ES-LV65-S től? Felénk csak az első elérhető. Amúgy meg csak Braun 9 és Philips 9000 vennék. De nagyon jókat írtatok a panasonic ról tehát gondoltam kipróbálom.
Philips
Braun
Panasonic
Ezekből kéne döntenem.
Árakat látjátok.
Komoly hogy itt Svájcba 2-3 féle Pre shave cucc elérhető :)
Na de az majd ha beszereztem a gépet azután.
Előre is Köszönöm :R

[ Szerkesztve ]

(#13038) Gempas 70


Gempas 70
aktív tag

Bocsánat.. ez lemaradt
Panasonic ES-LV 95
Panasonic ES-LV9Q

[ Szerkesztve ]

(#13039) #94529552 válasza mike1334 (#13024) üzenetére


#94529552
törölt tag

A krémeken felül esetleg még annyi, hogy a villanyborotva is okozhat irritációt, hámlást, kipirosodást. Amíg az aldis borotvát használtam, sokszor olyan volt, mint neked, mert nagyon simára szoktam borotválni, és sokáig használtam, meg biztos jobban rányomom, mint kellene. Hasonló használat mellett a Pana jóval kíméletesebb, meg hát gyorsabb is.

(#13040) mike1334 válasza #94529552 (#13039) üzenetére


mike1334
veterán

Olyan helyen is hámlik az arcom, ahol nem borotválom, szóval nem hiszem, hogy attól van. Amúgy 5-ös Braunom van.

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#13041) #86564352 válasza Gempas 70 (#13037) üzenetére


#86564352
törölt tag

Jó kérdés! A honlapjukon csak a fej számozásában találtam különbséget.

mike1334: Téli hideg, száraz levegő, túlfűtött helyiségek... krémezni, hidratálni kell, párásítani

(#13042) mike1334 válasza #86564352 (#13041) üzenetére


mike1334
veterán

Tudom, ezt írtam én is.
Csak tippeket kértem krémekre. :)

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#13043) #86564352 válasza mike1334 (#13042) üzenetére


#86564352
törölt tag

Még eszembe jutott, ha arcszeszt használsz, próbálj helyette balzsamot. Niveából van több is. Braun 5 neked hogy vált be, mióta van meg?

(#13044) mike1334 válasza #86564352 (#13043) üzenetére


mike1334
veterán

Pre shavet használok, utána meg lorealt, meg azt amúgy is napi 2x, de ez is kevés sajna.
Braun egész jó cucc, teszi a dolgát, előtte waterflex volt. Ez jobb, de nem ég és föld. Mondjuk nem bántam meg, a wf-et elajándékoztam, az is bevált az új helyén :)
Több mint egy éve van még azt hiszem, sőt lehet annál is régebben.

[ Szerkesztve ]

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#13045) Corsa02 válasza Gempas 70 (#13037) üzenetére


Corsa02
őstag

Szia! Amikor vettem december elején LV65-S-t akkor én is néztem és olvasgattam utána, hogy mi a különbség az LV6N-hez képest. Gyakorlatilag annyi, hogy LV6N újabb fejlesztés, de 99%-ban ugyan azt tudja mint a LV65, egyedül egy egész kicsit, optimalizálva van a fej hajlítása, bár állítólag szemre sem látszik és a tesztekben sem vették észre az előnyét. Én a kettő közül az olcsóbbat venném. (nekem mondjuk kinézetre az LV65 szebb, bár ez nyilván nem a legfontosabb :D )
Az ES-LV95 pedig egy LV65 csak tisztítóállomással.

Üdv

The Truth Is Out There --->

(#13046) #86564352 válasza mike1334 (#13044) üzenetére


#86564352
törölt tag

Na, az jó ha bevált! Én kb. 3-4 éve használom, már cseréltem rajta egyszer vágófejet. (vételkor +1 ajándék volt) Csak a nyakamon macerás és a hangját nem szeretem, amúgy jó gép! Amikor ez a vágófej is elkopik elpasszolom és váltok Philips 9-es szériára. Az halkabb vagyis máshogy szól.

Corsa02: igazad van, egy shavercheck cikkben azt olvastam a Panasonic LV65-S elméletileg 2013-as gyártmány, az LV6N kicsit újabb. 99% gyakorlatilag ugyanaz. Az "S" ahogy a Braunnál is azt jelzi nincs hozzá jacuzzi tisztítóállomás. Szerintem csak összehoztak egy minimális frissítést, hogy újként reklámozhassák vagy nem tudom miért ilyen széles a kínálat sok gyártónál. Philips-nél is az ember alig bírja követni a szériákat, különkiadásokat...

(#13047) Kront


Kront
tag

Sziasztok! Egy HQ5465-öst nyúztam az elmúlt 18 évben. Nagyjából elpusztíthatatlan volt, egészen mostanáig. Első, gyári késsel használtam, szinte napi rendszerességgel. Minden alkalommal pucolás, hetente alkoholos mosás, a fej teljes szétszedése mellett. Mechanikailag teljesen rendben van a mai napig, bár egy vágófej csere azért ráférne.

Szeretnék valami hasonlóan strapabíró forgópengés készüléket. Szárazon használnám. Extra igényeim nincsenek, talán csak annyi, hogy csap alatt mosható legyen a fej, bár ahogy elnézem, ezt már szinte mind tudja. Elég lenne ha hozná az 5465-ös szintjét, bár gyanítom ilyen tartós terméket már nem nagyon gyártanak manapság. Visszaolvastam úgy 1000 HSZ-t. Jól látom, hogy a legjobb amit tehetek, hogy veszek egy 9863-ast és reménykedek, hogy a széria/ár miatt hoz magával valami tartósságot is a többihez képest vagy esetleg van olyan készülék, amit tapasztalatotok alapján kifejezetten jónak (jobbnak) tartotok? Részemről csak a vágófej minősége és a strapaállósága (a rendszeres takarítását elviselje) számítana, további extrák kevésbé, erre viszont nem sajnálom a pénzt.

(#13048) #86564352


#86564352
törölt tag

Aki vett karácsonyra Aldiban 30 ezerért Philips S8980-at, milyen nektek az első benyomás erről? A manual szerint kompatibilis az SH90 vágófejjel, így baráti az ára! Még láttam pár darabot belőle, gyorsan kéne dönteni mielőtt eltűnik az akció. Faternak venném meg ő régi Philipses, de lehet még magamnak is veszek egyet.

[ Szerkesztve ]

(#13049) Namelesske válasza Kront (#13047) üzenetére


Namelesske
addikt

Nekem a modern kori megfelelője van 3 éve, S5000 a fő baj ezekkel ez a hülye bajonett zár meg a csukló gyors + csatlakozó az eszköz nyakán. Olyannyira vigyázni kell rájuk, hogy hihetetlen. A bajonett elkopik a csukló kilazul a zongoralakk karcolódik.

Nem lesz olcsó kiáltani, de én mindenképp Smart Clean állomásos gépet vennék, azt szét szedés nélkül képes takarítani magát. Sokkal tartósabb mint ezek közép kategóriás gépek. Amiket szerelgetni is kell.

Most akciós amúgy kétszer ennyi. [link]

Ha pedig nincsen rá keret, akkor egy igazi klasszikus régi módi gépet vennék az olcsóbb kínálatból. [link]

Kevesebb a mozgó alkatrész jobban viseli a hosszabb távú használatot. A wet and dry feliratú gépek nem mennek töltés közben szóval ha akku kuka akkor a gép is javítás igényel. Érdemes kábeles és akkus használatú gépet nézni.

[ Szerkesztve ]

Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV

(#13050) Kront válasza Namelesske (#13049) üzenetére


Kront
tag

Köszönöm a választ. Én is sajnos sok rosszat olvasok a fej mechanika kikopásáról. Ahogy elnézem, kábeles _és_ akkus gép már nincs is 3000-es széria felett. Mindkét termékcsoport (körkéses, rezgő késes) szinte teljesen átállt a wet & dry-ra, csak elfekvő, régebbi modelljeiknél van kábel is. (Bár nem könnyítik meg a különféle régiós számozások és a teljes specifikációk hiánya ennek megállapítását.)

Valószínű, hogy egy akciós 7-es sorozatnál maradok, aztán ha hamar szétesik, váltok rezgőkésesre. Azok ránézésre strapabíróbbnak tűnnek, csak 18 év alatt elszoktam tőlük. (meg tartok attól, hogy a 2-3 napos rendszerességű borotválkozásra kevésbé alkalmasak, mint a körkésesek)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.