Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
t_a_m_a_s
addikt
Bali, itt egy jó kis deep house muzsika, nincs benne vokál A film is jó!
Holnap majd jól beletépünk...
-
gorgo
őstag
válasz Novics #63652 üzenetére
höhö, Auchanban, Tescoban, Intersparban lehet tojáslikőrt kapni. És még vagy 1000 piát. bevásárolunk, és leülünk a pénztársor meg a kis üzletek sora közötti pihenőpadokon. Esetleg a parkolóban?
Amúgy nincs olyan nap amikor valakinek nem jó. Nekem H, Sze saját programomról lemondás, Kedd nem megy egyáltalán, többi elvben (még) jó. De azért a helyet ki kéne tűzni. Jó közlekedés legyen, hogy mindenki mindenhonnan gyorsan oda/hazajusson.
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Balinov
titán
válasz t_a_m_a_s #63661 üzenetére
nocsak, ez tenyleg kellemetes hallgatnivalo
Filmrol meg:
elmult 1 hetben sikerult 2 filmet megnezni.
Bridget Jones 3: hot lapos sztori, korosodo szineszekkel, kb az egyszer megnezos
Inferno: konyvben olvastam asszem a nyaron, sztem a 3 Dan Brown megfilmesites kozul ez a leggyengebb, pedig konyvben olyan jo volt, nem birtam letenni a Kindle-tUj Bourne filmet viszont, amit karacsonykorul a telefonon neztem meg, merem ajanlani
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
mostanaban ritka az olyan,hogy egy filmet ne kene N+1x megallitani harom kozul a bourne jott be legjobban.
Valaki, talan m3ss ajanlott egy sziciliai maffias filmet, nem emlekeztek a cimere?
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
föccer
nagyúr
Sziasztok!
Ha használt DSLR vázat szeretnék venni, akkor hol, milyen oldalon érdemes körbe nézni? Jelenleg egy 600D-n töröm a fejemet. első gép lenne, ne kövezzetek meg érte.
Köszi.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
válasz aleister #63669 üzenetére
Köszi!
60k-ért láttam egy ~80k expós gépet, itt aprón 77k-ért egyet 9k expóval. Mennyire életszerűek ezek az árak? a 80k expós gép szenzorára aztgondolnám, hogy eléggé lestrapált. Képes lehet még minőségi fotókat készíteni, hosszú expókkal?
Köszi
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
m3ss
veterán
válasz Balinov #63666 üzenetére
azaz, suburra. de romai nem szicilia. nekem bejott ez az olasz maffiozosdi, meg is neztuk utana a gomorra sorozatot, az meg a napolyi maffiarol szol. elso evad sztem kifejezetten jo. masodik mar nem mondhatni...
necroval mi van? el van tunve.
szmogriado, holnap nem mehetek ki kocsival. bezzeg a csiptuningos kormolos bojreszerek meg igen, igaz balint?https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
rbalint88
addikt
a csiptuningos boyracert aláírom, a kormolóstól elhatárolódom nagyon nem vagyok egy hullámhosszon a smoke&charm gyökerekkel. nálam addig lesz húzva az autó, amíg nem füstöl, de azért egy 220 ló körül fog tudni. amúgy most levett hengerfejjel biztos nem fogja szennyezni a környezetet
a splash meg euro5, szinte tisztítja a levegőt -
fi:zi'k
nagyúr
Nem rég beszéltem vele, mostanság nem nagyon fórumozik.
(#63673) t_a_m_a_s
Jól mondod, 0-4-ig szól a tiltás.
Amúgy mennyivel igazságosabb lenne, ha páros-páratlan rendszám tiltás lenne.(#63676) TayRol
Jó neked.[ Szerkesztve ]
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Freddy76
addikt
válasz fi:zi'k #63675 üzenetére
Miért lenne igazságos? Miért szívjak én itthon a 15-ös benzinesemmel, hogy a 30 éves koromgyárak közlekedhessenek csak azért, mert azoknak páros a rendszámuk? Szerintem éppen az igazságtalan, hogy nem a szennyezést veszik figyelembe, hanem a rendszám végződését.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Lassú Víz
addikt
válasz fi:zi'k #63675 üzenetére
Mert a 4-es környezeti osztályos autó jobban felkavarja a szilárd tüzelésből és konvektoros fűtésből származó PM10 részecskéket mint a többiek mi? Lófaszt. Kollégának nem éri el az üzemmeleg állapotot az autója mire megérkezik. Az akkori szennyezésről meg ugye fingunk nincs, de sejtjük és a megállóban állva érezzük is, hogy kevesebb nem lehet. Az egész egy humbug. Ha szmog van akkor az mozoghat autóval akinek muszáj. Szemétszállítás, közművek hibaelhárításai, élelmiszer szállítás, kék lámpások, tömegközlekedés. A többi meg ha kihagy 2-3 napot kb. alig vesszük észre. Szerintem.
Kb. két hete letettem az autót munkába járáshoz. És a villamosra várva érezvén a piros lámpánál álló hideg motorokból kiáradó gázokat, bizony megfordult a fejemben, hogy lenne bája a dugódíjjal kipaterolni az autók jó részét a városból.
Szerk: A központi befecskendezésű benzin motorokra még az Euro 6 sem ír elő PM 10 határértéket. Akkor most vagy a szabvány készítői voltak sík hülyék a témához, vagy nem jellemző a PM10-es részecskék kialakulása, esetleg 2009 óta nem jellemző a központi befecskendezés.
Freddy: a fekete korom sem nagy öröm, de az nem jut be olyan mélyen a szervezetedbe mint a láthatatlan apró koromszemcse. És sokkal könnyebben meg is szabadulunk tőle.
[ Szerkesztve ]
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Byk01
őstag
válasz Lassú Víz #63681 üzenetére
Nem olvastam sehol arról, mi történik, ha valamiért hétvégén fizetős övezetben kellene hagynom egy autót, amivel hétfőn már nem indulhatok el. Teszemazt pénteken elmegyek valakihez, akivel elutazunk síelni, és csak hétfőn hajnalban jövünk meg. Ekkor már nem indulhatok el, viszont pénteken még nem tudhattam arról, hogy hétfőn nem mehetek sehova az autóval, tehát esélyem sem volt kivédeni a helyzetet.
(#63682) Freddy76 Azért mindig van, akinek muszáj. Én pl. nem szívesen taxiznám át a fél várost holnap oda-vissza. Gyalog messze van, biciklihez az idő nem ideális, tömegközlekednem meg nem lehet. Lehet, hogy speciális eset vagyok, de akkor, amikor épp influenza járvány van, mindenkit beterelni a közösségi (tömeg) közlekedésre, nem biztos, hogy sokkal jobb, mint megengedni nekik, hogy autózzanak.
[ Szerkesztve ]
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Novics
senior tag
Síleni mész? Burzsuj vagy. Fizess!
Ha akarnék sem járhatnék be autóval melózni, de azt nagyon jól tudom, hogy mindenkinek "muszáj" autóval közlekednie. Tudom, hogy még fiatal vagyok, és számomra minden probléma megoldása egyszerű, de a simán kitiltanám én is az autókat a belvárosból. Csak ezzel 2 gond van. Na jó, legyen 3. Az autósok elég komoly szavazóbázist jelentenek, ezért kb politikai öngyilkosság lenne ezt meglépni. Aztán, akkor kéne valami használható, nagy tömegeket gyorsan, kényelmesen - fe legalább elviselhető módon - szállítani képes tömegközlekedési hálózat. Jó, valakinek tényleg muszájos autóznia. (De ez szerintem ha 10-ből 1.)
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
t_a_m_a_s
addikt
Azért azt is megnézném, mi történne Bp-en (vagy akár itt Dujvban is) ha egyszer tényleg mindenkinek tömegközlekedni támadna úri gusztusa, és letenné a verdát... Lenne egy káosz ebből is szvsz.
A szmogról: itthon Rácalmáson elég gyér a forgalom hisz kisváros/falu. Ellenben mindenki tüzel valamiféle kazánban, kályhában, hogy a gázfogyasztást leredukálja. Pontosan ugyanúgy vágni lehet a levegőt itt is mint a nagyfaluban.
Novics: azért két gyereket szétdobálni bölcsibe, oviba, plusz még beérni a melóba is viszonylag időben... Esélyesebb kocsival Konkrétan nekem a tömegközlekeős verzió minimum 1,5 óra lenne, kocsival meg mondjuk legyen fél óra.
[ Szerkesztve ]
Holnap majd jól beletépünk...
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz t_a_m_a_s #63686 üzenetére
Bp-et leszámítva nem is az autók okozzák a gondot, vagy jelentik a megoldást. Bár itt is inkább csak egyszerűen nagyobb a hozzájárulásuk.
Ellenben viszonylag hatékonyan szabályozhatóak a háztartásokkal szemben.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Lassú Víz
addikt
válasz t_a_m_a_s #63686 üzenetére
"Azért azt is megnézném, mi történne Bp-en (vagy akár itt Dujvban is) ha egyszer tényleg mindenkinek tömegközlekedni támadna úri gusztusa, és letenné a verdát... "
Felszállnának a hátsó villamoskocsikba is, meg beljebb mennének az ajtóból . Kb. két hete letettem az autót melóba járáshoz. Azon a szakaszon és időben amikor én használom van még a tömegközlekedésben tartalék. Dupla utas simán felférne.
Byk01, Novics: van egy-két szakma akinek tényleg jobb, ha mozogni tud autóval. Pl. dugulás esetén azért nem hátrány ha tud jönni a szaki a csőgörénnyel. Ezek lefedhetők kvótákkal és előre kiváltható engedélyekkel. Ha a parkolóőr le tudja ellenőrizni a rendszámomat, meg kamerák alapján osztják a közteresek a bírságot kötelező haladási irány be nem tartása miatt, akkor azt se gond ellenőrizni, hogy ki mozog jogosan és ki nem.
[ Szerkesztve ]
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
törölt tag
válasz Novics #63685 üzenetére
Nekem tömegközlekedéssel kereken egy óra bejutnom a Belvárosban található munkahelyemig, kocsival mindez kb. 35 perc. Utána lesz egy köröm kétszer 15 perc utazással, oda tömegközlekedéssel kb. 40-40 perc lenne. Aztán megint egy kör, amit kb. 5-5 perc alatt teszek meg, tömegközlekedéssel kb. 20-20 perc lenne. Ez így egyszerűen túl sok időveszteség egy sokat dolgozó embernek. Megjegyzem, ha az elmúlt években nem dugították volna el a budapesti autósok elől egyik menekülő utat a másik után, még gyorsabb lehetne a közlekedés és kevesebbet kellene dugóban állni. A legtöbbször számomra sajnos nem jelent valós alternatívát a tömegközlekedés, de legalább igyekszem keveset szennyezni, ezért nem dízellel járok.
Érdemes megnézni, szép TL-videó Prédkolálószékről.
[ Szerkesztve ]
-
Byk01
őstag
válasz Mercutio_ #63689 üzenetére
Azért nem mindegy, hogy azzal a 10-20 emberrel kerülök viszonylag közeli kontaktusba, akivel a napi munka miatt kell, vagy több száz emberrel, a buszon, a villamoson és a metrón.
Ja, és arról ne beszéljünk, hogy az üléseket, meg kapaszkodókat még ki tudja hányan fertőzték össze, mielőtt én hozzájuk nyúltam volna.
[ Szerkesztve ]
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Novics
senior tag
válasz Lassú Víz #63688 üzenetére
Én nem is azokra gondoltam, akiknek munkaeszköz, hanem akik a sarki közértbe is autóval mennek.
Jo mondjuk engem az is kiakaszt, hogy fel sem tud gyorsulni a busz, de már ott a következő megállóhely. Aztán csodálkoznak, hogy 1,5 óra alatt ér át a városon.A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
aleister
veterán
Szerintem a legnagyobb probléma a gépkocsik kapacitásának a kihasználatlansága. Pár éve többször is busszal mentem Füredre melózni, és a távolsági buszmegállóban a várakozás alatt kíváncsiságból számolgattam, hogy hányan ülnek átlagosan egy 5 személyes gépkocsiban. Kb az volt az eredmény, hogy 10 esetből 7-ben q sofőr utazott egyedül, 2-3-ban, hogy ketten ülnek benne. Nagyritkán volt csak olyan, hogy 2-nél több ember utazott egy személygépkocsiban.
Ha jobban, tudatosabban dübörögne a telikocsi rendszer, az megoldás lehetne. Gondoljatok bele, hogy már az mekkora előrelépés lenne, ha csak lefeleznénk a gépkocsi forgalmat. A fentit alapul véve, szigorúan elméleti síkon mozogva, simán lehetne harmadolni, negyedeln is.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
konyi79
addikt
Rendszeresen előfordul, úgy van dolgom BP-en ami megoldható lenne tömegközlekedéssel. Az első probléma a dologban ott van, veszek egy I. osztályú retúrjegyet, ami lássuk be itt nem a luxusról szól, csak normálisabb, már a vonatjegy drágább BP-Kmét viszonylatban, mint felmegyek kocsival, egyedül. De ha a tömegközlekedést is odateszem, már több a sima IC jegyárral számolva is. Ok, fanatikus környezetvédők még ezt is benyelhetik, de az ilyen nyilatkozatok után, aki az M5 helyett a volánt válassza,
biztos nem százas.az ügynök. Vagy mazochista. Vagy valami. -
Ear001
addikt
válasz Lassú Víz #63681 üzenetére
A szabvány készítői voltak sík hülyék, a központi befecskendezős motorok simán kormolnak többet, mint egy dízel!
-
TayRol
nagyúr
Techbuzulás:
12.5-es notira kell fhd kijelző (csak és kizárólag érintős van), vagy elég a sima hd? Van mellé 2709-es Dell monitorom... Amúgy az érintőkijelzőnek van előnye/értelme otthoni felhasználásnál? -
-
konyi79
addikt
válasz TayRol #63696 üzenetére
Nem szükség. De pl a UX30x (13') Asusnál nagyon jó fHD panellel van szerelve, és tök jó dolog natívban lejátszani az ilyen tartalmat. A win felülete más kérdés, ahhoz már szem kell, mert a skálázása okádék.
Meg ha külső megjelenítőnek rá lesz rakva az 1200 soros monitor, nagyon zavaró lehet, ha kibővitett asztalnak használod, mikor egyikről-másikra mozgatod az egeret és sokkal kisebb a másik megjelenítő felbontása.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xbox Series X|S
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen monitort vegyek?
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Bluetooth hangszórók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik