Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#33992) A Zéé


A Zéé
addikt

volt szó mostanság a steakekről, megosztom én is a friss élményem...
Egyszer még nagyon régen ettem steaket, asszem medium volt, és akkor valamiért nagyon nem jött be, barátnőm meg eredendően ellene volt, mert hogy fujjfujj, véres.
Viszont az elmúlt időszakban egyre jobban érdekelt a dolog. Nálunk szilveszterkor mindig van tatár beefsteak, így idén is hoztam egy csinos bélszín darabot, amikor szeleteltem daráláshoz, elkezdett mozogni a vezérhangya, hogy egy karikát csak meg kéne sütni, hát így is lett. Egy kb centi vastag szeletet megsóztam, borsoztam, hagytam kicsit melegedni, pihenni, amíg ledaráltam a többit, már alig vártam hogy végezzek vele. Megvolt a 3x darálás, vettük is elő a serpenyőt jól felforraltam, egy löttyintésnyi olívaolajra már ment is rá a hús. Oldalanként 1-1 percig volt rajt, aztán utána 2-3 perc pihentetés. Kicsit talán angolosabb lett, mint vártam, egy hangyafaxnyit még lehet, hogy süthettem volna, viszont még így is az élmény... Kicsit érdekes volt az első falat, viszont az állag, a szaft, az íz még most se megy ki a fejemből, és ami meglepett, még barátnőmnek is bejött. Azt hiszem el kell kezdenem komolyabban utánajárni a steakkészítés rejtelmeinek, nem csak improvizálni. :))

Just a simple Lineman...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.