Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
A következő helyzetre keresek megoldást.
1. router (telekom sagemcom 3890v3) ebbe csatlakozik lan porton két telekom android box (chromecast funkcióval!)
2. router (saját) összekötve a úgy , hogy Sagem LAN-----> Saját router WAN , illetve a sagemben fix ip kiadva és ez dmz -be beírva.
Mivel így már minden saját eszközömmel a saját routeremre csatlakozok , hogyan tudom elérni pl. telefonról az android box chromecast funkcióit, így hogy külön alhálón vannak?
-
törölt tag
válasz MasterMark #57304 üzenetére
Ez nekem magas labda
-
inf3rno
nagyúr
válasz user12 #57300 üzenetére
Köszi! Nekem úgy tűnik, hogy az lesz a vége, hogy minden gépet körbe járok, hogy begyűjtsem a MAC címeket, aztán utána megnézem, a switchen, hogy melyik porthoz milyen MAC cím tartozik. Remélhetőleg managed, ahogy mondod, és megoldható rajta. Lehetne akár fix IP-t is adni minden gépnek, hogy ne kelljen később visszakeresni, hogy melyik IP melyik gépet takarja, ha esetleg látom, hogy C&C forgalom van. Az IP scanner nem biztos, hogy belefér, olyasmi szoftver lenne csak jó, aminek tudom a működési elvét, és nagyon megbízható a gyártója, vagy ami open source, és át tudom nézni a forráskódját mielőtt futtatom.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
-
válasz jerry311 #57308 üzenetére
Nem tudom mit és hogy tanítanak manapság.
A RAID tömbjeid számát viszont csak a sas és-vagy sata portjaid száma meg a pénztárcád szabja meg.
Bár értem, hogy eredetileg mire értetted, és tény hogy kevés user akar egy időben több RAID tömböt használni. De azért akadhat néhány. Arról nem beszélve, hogy még otthon is lehet 4+x lemezes nas is. Hogy ne menjünk messzire a 3615-ös is, alapból 12 HDD-t kezel.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
jerry311
nagyúr
válasz Essejó #57309 üzenetére
Tényleg nem megy a szövegértelmezés.
Ha menne, akkor sikerült volna felfogni, hogy átlag otthoni NAS-ról beszélek, nem az olyan ritka esetekről, mint ami például nekem is van itthon (8 HDD, 1 SSD, 2 RAID, 3 volume, 10G háló). Alapvetően hibás érvelés átlag NAS esetén felhozni a ritka high-end modelleket. -
Nunder
őstag
Felújított kádár-kockába szeretnék cimborámnak MESH hálót kialakítani, mert talán az lenne neki a legjobb megoldás. Csak vezeték nélküli történet játszik, nem tudunk UTP-t húzni sehova.
Jelenleg egy 100 éves Linksys E900 végez mindent, azt szeretném kivenni már a képből.
Ahogy olvasgattam a TP-Link Deco M4 3-pack megfelelő lenne a célra, 100Mbit van jelenleg (hamarosan upgrade lesz), nem terveznek 4k streameket, és a telefonokon kívül nincs is más okos eszköz a házban, csak 2 PC.
Kérdésem: kell-e különálló router emellé a 3 mellé, vagy elegendő ha az egyikük végzi a routolást? Maga a lefedettség stb. másodlagos, az eddigitől így is fényévekkel jobb lenne. A router dolgot azért kérdem, mert a budget véges, így is kicsit karcos az 50k. Emellett nem biztos, hogy megérné nekik.
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
jerry311
nagyúr
válasz Nunder #57312 üzenetére
Nem szükséges, az egyik lehet router is. A termékleírásból kiderül.
-
mezis
félisten
-
Land
veterán
-
Nunder
őstag
válasz jerry311 #57313 üzenetére
Igen olvastam is (és írtam is: "egyikük végzi a routolást" ), inkább arra gondoltam, hogy van-e bármi előnye/hátránya annak, hogy dedikáltan más eszköz látja el a router szerepét, nem pedig a mesh egyik tagja.
Mondom ezt úgy hogy nálam minden Ubiquity (EdgeRouter X + AC-k), de ugye az ott más felállás.
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
dkess
őstag
válasz Nunder #57318 üzenetére
Talán annyi, ha parental control és/vagy QOS lenne állítani, akkor a NAT képesség olyan 550 Mbps -re esik be. Volt szerencsém ilyen Deco hármas pack -hoz. Mondjuk ezeket nem használva, meg semmi extra, akkor átviszi a gigabit -et. Alapvetően ezekben gyengébb vas van, mint a routeres megfelelőikben ...
-
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Édesanyámnál pár napja a szolgáltatói eszközt cserélték nagyobb sebesség miatt. Azóta vacakol az internet. Amit észre vettem, hogy a szolgáltatói eszköz ami egyben Router is más tartományban van mint a fő routere... (szolgáltatói eszköz: 192.168.0.1, Router: 192.168.1.1)
A fő Router dynamic ip addres protokollal van kapcsolódva a szolgáltatói eszközhöz..
A szolgáltatói eszköz nem állítható csak minimálisan, de az ip tartomány nem!
Okozhatja a folyamatos netszakadást a külön tartomány?
Fő Router:
Köszönöm
-
Topikgazda
válasz huliganboy #57323 üzenetére
Milyen típusú a szolgáltatói eszköz?
Okozhatja a folyamatos netszakadást a külön tartomány?
Nem de külön tartományban is kell lenniük.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
huliganboy
addikt
válasz Gubek-Einste #57324 üzenetére
Helyi szolgáltató, ezt elfelejtettem írni:
[kép]Eddig régi eszköznél ki volt kapcsolva a DHCP és a fő Router osztotta..
-
Topikgazda
válasz huliganboy #57325 üzenetére
Át lehet állítani a szolgáltatói eszközt, hogy csak modemként működjön?
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
huliganboy
addikt
válasz Gubek-Einste #57326 üzenetére
Nem! Teljesen le van butitva!
-
válasz huliganboy #57327 üzenetére
Akkor kérd az átállítást a szolgáltatótól
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
gxcman
tag
Sziasztok!
Fali kábelen szeretnem a routertől +3 helyre vinni a netet 8+2+6m, kinéztem az alábi kábelt:
Cat7 S/FTP falkábel 1200MHz LSoH 305Ft/m [link], duplán árnyékoltat akarok ( nem csak az erek árnyékoltak), patch kábelt nem szeretnék, ugye elég lehet alap 1G Digi netre?Az előkészítés minden végpontig MűII. merev falú 25-s védőcsőben menne, RG6 kábellel együtt aminek még nincs meg végig a helye a
falban mindenképp amennyire csak lehet szeretném messzire elkerülni a 230V-s vezetékeket, ha esetleg keresztezi egymás a net, és a hálózati vezeték kb 3-5cm fizikai távolságban az belefér nem okoz minőségromlást?A másik kérdés a csatlakozók, ha jól láttam Cat 7-s fali aljzat nem létezik ?
Jobban járok, ha az STP Cat7 kábel mindkét végére dugót rakok?
Ha jól láttam főleg szerszám nélkül szerelhető kivitelben léteznek?
Az lenne az igényem, hogy tömszelencés megoldás zárná le a csatlakozó végét lehetőleg full fém házas kivitelre gondolok [link] ilyenre gondolok Cat7-s kivitelben.Esetleg tudtok konkrét típust ajánlani kb 2eFt környékén?
Gondolom pld lengő Cat7-aljzat az csak felesleges átmenet, inkább mind 2 végén dugó legyen. -
mezis
félisten
válasz gxcman #57329 üzenetére
Üdv.!
Duplán árnyékolt: Ipari, erősen zavart (vagy zavartól védett) környezetbe, de azt úgy is kell bekötni!
230V-s vezetékeket, ha esetleg keresztezi egymás a net,: Cat5e-vel sem lesz gond, és az is tudja az 1Gbps-t
Lengő dugó vagy aljzat: Ha nem zavar, a legegyszerűbb, legolcsóbb.
mezis
-
válasz gxcman #57329 üzenetére
Az ipari környezetbe szánt full árnyékolt kábelek egyik végét földelni kell! Ez ipari környezetben megoldott, de az otthoni eszközeidben nem. Földelés nélkül az árnyékolás, antennaként gyűjti a zavar jeleket. Szóval én hanyagolnám az extra árnyékolást. Ha csak valami földelhető patch panelt nem raksz a rendszerbe.
-
gxcman
tag
válasz Essejó #57332 üzenetére
Ebben az esetben a full árnyékolt ami az érpáron kívül a köpeny is árnyékolt. jól értem?
Cat7-s fali kábelből ugye létezik ami nem full árnyékolt is ezek UTP kábelek,,jól tippelek?
Ugye legtöbb Cat7-s dugó szerszám nélküli, ( amiket néztem-és tetszik) ahol külön rézszalagot tekernek felszereléskor a visszahajtott köpeny árnyékolás, és a dugó fém része közzé, főleg a karmantyús menetes rögzítésűekre gondolok, emiatt nézegettem STP kábelt.A kábel árnyékolás akár pld a ház EPH rendszerével is összeköthető, mint pl a fűtésrendszer?
-
menyhartlevi
aktív tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e két Huawei WS5200 routert egyszerre (HiLinkkel?) összekötni úgy, hogy mindketten egy UPC-s modemből kapják az internetet. Sajnos az nem megoldható, hogy az egyik routerből a másikba dugjak kábelt, de egyelőre csak így tudtam működésre bírni. Ha nem így kötöttem őket össze, hanem a modemből külön, akkor csak wifin kapcsolódtak egymáshoz és osztja tovább a második router. Mi lenne erre a megoldás?
Előre is köszönöm! -
-
gxcman
tag
válasz Reggie0 #57335 üzenetére
Jól sejtem a villamos hálózat 230/400V rendszer földelése sem ok,
ha nem független földelés kell kiépíteni.
Leverek egy 2m-s vas csövet/ rudat, úgy is kertes ház, és nemrég volt falbontás ahol az új gázcső bejön mellette elfér úgy is ház felújításban vagyunk ...lassan a végén, gondolom ez a járható út más nem. -
gxcman
tag
Nem konkrétan a témához, ezért off.
EZ a földelés dolog pld az RG6 3x árnyékolt kábelekre is igaz, ott az antennát kell leföldelni, mert gondolom a tv ( 14V 3.25A ) tápegysége nem lehet földelt inkább kettős szigetelésű.
Mondjuk antennát mivel a tetőn belül raktam eddig soha nem földeltem még. -
mezis
félisten
válasz menyhartlevi #57334 üzenetére
Üdv.!
A UPC (Vodafone) eszköze router üzemmódban van?
[ Szerkesztve ]
mezis
-
Reggie0
félisten
válasz gxcman #57337 üzenetére
Az arnyekolast mindig az adott keszulekek kotik valahova. Egy EPH nagyfrekvencias szempontbol barmi is lehet, akar antenna is, amivel csak rontasz a helyzeten, de legtobbszor egyszeruen nem szur, mert az a szal kanoc amivel bekotod nagy induktivitast kepvisel. Itt a lenyeg, hogy a keszulekekben az ado es vevo oldal kozott ne tudjon bekerulni zaj, nem az, hogy jol legyen foldelve, tehat akar egyutt is lebeghet a ket oldal.
[ Szerkesztve ]
-
gxcman
tag
válasz Reggie0 #57340 üzenetére
Ha jól értem akkor nagyban függ milyen frekvenciatartományú jelet szed össze a kábel árnyékolása, ez minél közelebb van a kábeléhoz annál nagyobb lesz a negatív hatás ami bekerül a rendszerbe.
Vagyis ideális esetben 1 Faraday kalicka rendszerű ház lenne az ideális az STP kábeleknél.
Tehát nem a minél alacsonyabb földelési ellenálláson ( ohm )van a hangsúly. -
Reggie0
félisten
válasz gxcman #57341 üzenetére
Rosszul erted. A lenyeg az, hogy a zajforrasok hatasat minimalizalja, nem az, hogy jo legyen a foldeles. Egy szal rezvezetek, amivel bekotod az EPH-ra, mar eleve nem rendelkezik megfelelo tulajdonsaggal, hogy megfelelo impedanciaval csatoljon, ezert sok ertelme nincsen. Ha olyan eszkozt szeretnel arnyekolt kabellel osszekotni, amelyik nem arnyekolt kabelre van tervezve, akkor az a legjobb, ha a csatlakozohoz legkozelebbi femburkolatahoz, ha az nincs, akkor az eszkoz legkozelebbi foldpontjahoz csatlakoztatod, de az arnyekolasnak csak egyik vegen. Ha tobb fuggetlen arnyekolas van(pl. ketto kabel arnyekolas, vagy kulon kabel es erpar arnyekolas), akkor egyiket egyik vegen, masikat a masikon kell bekotni.
Zajforrasok lesznek a lakason belul is, mint pl. mobiltelefonod vagy egyeb elektronikus eszkozeid, kabeleid, igy a faraday kalickadon belul is van zaj es kell megfelelo arnyekolas.
[ Szerkesztve ]
-
Johnzy
tag
válasz k-dani #57271 üzenetére
Én azért megkérdezném, hogy milyen módban vannak a HDD-k...
Mert ha pl 4 lemez van benne RAID 5-ben, ami mondjuk tömbként 400-500MB/sec-el írkál/olvas, akkor még egy párhuzamos használat esetén elérhető a 150-200-250Mb/sec-et is ki lehetne használni. Persze két felhasználó egyidejűleg használata mellett, viszont itt már keményen a gigabites csati lenne a szűk keresztmetszet, ha egyedül lenne...Pörögjünk!!! - mondta a papagáj és belerepült a ventilátorba...
-
Reggie0
félisten
válasz Johnzy #57344 üzenetére
Nekem pont igy van megoldva, csak annyi kulonbseggel, hogy round robin balancingot hasznalok, amit nem tud minden router/switch, linux viszont igen. Igy akar egy juzerrel is tudna a 2Gbitet. Viszont, ha csak tobb juzerre szeretne ezt, akkor nem kell round robin, eleg valamelyik megszokott elosztas.
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz menyhartlevi #57343 üzenetére
Egy alhálóba egyetlen router legyen. A többi (WiFi-s) router switch üzemmódban (DHCP = Off). Az alhálózat pedig csillag kacsolásban, semmi gyűrű. A gyűrűs kapcsolás nagy (ipari), hibatűrő rendszerekbe való.
mezis
-
trialboj
őstag
Sziasztok,
Hirtelen felindulásból vettem egy Xiaomi range extendert pro-t, hogy legyen a kinti műhelyemben is wifi, mert odáig már nem visz el a benti router, összekötöttem majdnem fasza, de mint kiderült, létrehoz egy külön hálózatot amihez mindig manuálisan kell csatlakozzak.
Na most ez nagyon nem jövőbe mutató megoldás, van valami módja hogy a telefont, vagy ezt a kis szerkezetet úgy állítsam be hogy magától csatlakozzon rá a teló ha ott használom ahol az extenderrel erősebb a jel, de ha bejövök a házba akkor visszacsatlakozzon a routerre?Eddig kint mobilnettel ügyetlenkedtem de azt is eléggé árnyékolja a vas szerkezet, viszont ott legalább mikor bejöttem a házba a wifi magától csatlakozott és nem kellett ezzel foglalkozzam. Nagyon remélem hogy van rá valami megoldás, mert hiába volt olcsó, ez így nem egy jó megoldás
Köszönöm
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest