Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dkess
őstag
válasz Sancho78 #57100 üzenetére
Hát ez HGW lesz. Koax -on jön be a net ...
Akkor nagyjából marad az, hogy ez router módban és:
- saját eszköz router módban, akkor annak WAN portjának a HGW -n DHCP -n foglalsz IP -t (vagy fix IP -t állítasz) és DMZ -t állítasz erre az IP -re. Aztán AiMesh ethernet backhaul -al konfigurálva. Ugye parental control meg hasonló funkciók is ebben az esetben tudnak működni (amelyik STB -t ilyenformán akarnád szabályozni azt saját router után kellene kötni - nem a HGW -be). Az STB -ket meg amennyiben lehet mindegyiket a HGW -re kötöd.
- vagy saját eszköz AP módban. Ekkor mondjuk egy a HGW mögé kötött gigabit switch -re kötöd az összes Asus egységet. Az STB -ket meg amennyiben lehet mindegyiket a HGW -re kötöd. Ekkor is tudsz AiMesh -t konfigurálni ethernet backhaul móddal is. Az Asus egységek ekkor csak a WiFi -ért felelnek, meg a LAN portjaikra dugott vezetékes kliensek is elérik a hálózatot ...
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz TheProb #57098 üzenetére
Kimennek megcsinálni, csak nem olcsó. Egyébként pedig nyugodtan vállalhatod a pár ezer forintos fogót és tesztert. Amire neked kell, arra megfelel. A link csak példa. Ott kell megvenni ahol a legolcsóbb. Digitus nem rossz ebben a kategóriában.
Mi alá kell írás?
-
Sancho78
kezdő
-
dkess
őstag
válasz Sancho78 #57105 üzenetére
Jó, csak tényleg minden hsz -emben leírtam a választ: a 20K HUF -ért cserébe kapod (ahol a 3 egységből az egyik az AX82U mondjuk a nappaliban):
- 5 GHz -en dupla annyi spatial stream (HT160 támogatással). Azaz jóval több klienst le tud kezelni,
- külső antennák miatt is ezen egységnek nagyobb WiFi lefedettsége - pl. kiér az udvarra is ...
- USB3 port, melyhez Asus -éknál egy raklap funkció kötődik. Könnyen elképzelhető, hogy valamelyik érdekelne az idők folyamán,
- a WAN port mellett van 4 db LAN port is. Azaz leegyszerűsítve kvázi egy switch -et is ki tudna váltani. Vezetékes klienseket is tudnál rákötni ahová kerül és ezt érdemes is megejteni, mert a vezetékes kliensen is jobb lehet a felhasználói élmény, de e mellett jobb lesz a WiFi -d is, hiszen kevesebb kliens terhel rá ... -
gyulank
addikt
Tudtok akkor ilyen POE szettet (feladó meg leválasztó), gigabiteset? Mert én gigabitesből csak feladót találok.
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
TheProb
veterán
válasz sziszi-fuszi #57103 üzenetére
Én ezt néztem ki: [link]
Amúgy sem árt, ha van. Ritkán kell, de akkor jó ha van és jó eséllyel 1x kell megvenni.#57099dkess: Pont, hogy azt írtam, hogy az ő eszközükig jó. Az ő ZTE-jük és az én routerem közti tyúkbél lett szar.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz TheProb #57111 üzenetére
Nyugodtan vedd meg. Amit írtam, csak példa volt. Azt azért vedd figyelembe, hogy ha tönkremegy bármiért is, akkor nem érdemes bosszankodni rajta, hanem venni kell másik eszközt, akár fogót, akár betűző szerszámot, akár a műszert. Nem véletlenül kerül az egész cca. 16 EUR-ba.
Mi alá kell írás?
-
gyulank
addikt
válasz Gyurka6 #57114 üzenetére
De a routereknek vannak saját tápjai. És amiket linkeltem, azokat úgy ahogy vannak közvetlenül össze lehet kötni a kábel 2 végére. A Gigabithez Gigabites csatlakozó, meg kábel kell. Ha ilyenekkel van szerelve, akkor jó. A feladó amit találtam az is ilyen, és Gb-es.
-
Reggie0
félisten
válasz Gyurka6 #57121 üzenetére
Mindegyikben passziv elemekkel van megoldva a szetvalasztas.
#57120 gyulank: A feladoval levenni is tudod, csak a tapcsatlakozo tipusa nem lesz megfelelo neked. Levagod a felado gyari csatijat es raksz ra olyat, ami neked jo, igy kesz a levevod. Vagy csinalsz az eszkozodhoz kompatibilis tapkabelt amit ra tudsz dugni a felado csatijara.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Juteszembe, ha feladobol csinalsz levevot, egy diodat sorba kell kotni, hogy ha rosszul kotott ethernet kabelt dugsz ra, akkor az eszkozod ne kapjon forditott polaritasu tapfeszt.
-
gyulank
addikt
válasz Reggie0 #57125 üzenetére
De ő csak a hüvelyt cseréltetné dugóra. De én szeretném csak akkor szétszedni, ha elromlik, és alapból jót venni. Pláne hogy pont az lenne kint. Persze arra sincs olyan írva, hogy időjárásálló.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz gyulank #57126 üzenetére
Nem is nagyon lesz, mert ezek a hengeres tapcsatlakozok sem kulterre valok, szoval ilyen szempontbol veszett fejsze nyele. Igy idojarasallot sem fogsz talalni. Ehhez olyan kulteri eszkoz kell, ami tudja a PoE-t es idojarasallo. Mikrotiknek vannak ilyen cuccaik. Vagy veszel egy kulteri kotodobozt es tomszelencevel bevezeted a kabeleket.
Bar kulteri PoE-vel nem art ovatos lenni, az behozza a villamot is es a masodlagos hatasait is, szoval kene a 230-ra es az ethernetre is valami vedelem.
[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
válasz Reggie0 #57127 üzenetére
Alapból AP-n jön a NET, UBiQUiTi airgrid M5, annak van 24V tápja, ha az nem vonzza be, akkor ez se.
-
Doky586
nagyúr
válasz MasterMark #57119 üzenetére
Még sose kellett 100m nél távolabbra vinnem..
Léteznek 9-12-15V dugasztápok. A hozzá adotthoz sem kell ragaszkodni. Ne telefonvezetéket használj hozzá hanem hangszórókábelt..!
[ Szerkesztve ]
-
user12
őstag
válasz gyulank #57113 üzenetére
Amiket linkeltem, azok is gigabitesek. Nézd meg a specifikációját.
Ez is gigabites, és hasonlít arra ,amit linkeltél viszont hivatalosan csak feladó oldali van. (mivel access point-ok megtáplálására szolgál)
Vegyél kettőt, az egyiken cseréld le az aljzatot dugóra és ha "kimegy" rajta az áram, akkor szerencséd van. Ha nincs, akkor van a feszültség ágon egyenirányítás. Plusz ha a másik oldalon csak 100 mbites linked lesz, akkor az utp-n is van valamilyen védelem (pl visszamenő feszültség ellen)Amit te linkeltél annál az a trükk, hogy 4 vezetéken meg az adat és 4 vezetéken az áram, tehát ez max 100 mbitet tud.
[ Szerkesztve ]
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
gyulank
addikt
válasz user12 #57130 üzenetére
Amit én linkeltem az is Gigabites. És mivel ez ugyanaz, csak Gigabites, az a különbség, hogy a csatlakozó, meg a kábeldarab Gigabites. Attól, hogy a táp rá van kötve, még mehet adat, ahogy megy az antennákon is... Az zavar, hogy a véleményeteket tényként adjátok elő. Ha nem működne Gigabiten, akkor az a feladó se működne, amit te linkeltél, mert az is ráköti a tápot 4 vezetékre, nem teleportálja fel az áramot. És egy UTP kábel van abba is, szóval nincs földelve, hisz ugyanúgy csak az érpárokon jöhetne a villám, amik nyilván nincsenek összekötve egymással, és a földdel.
-
Doky586
nagyúr
válasz MasterMark #57135 üzenetére
És ez miért zavarna engem?
A terhelés állandó, a veszteség állandó, pár voltal pedig simán meg tudom emelni a beinjektáló tápfeszt. -
Doky586
nagyúr
válasz MasterMark #57137 üzenetére
Már miért ne tudnám? Egy új dugasztáp vásárlása azért nem egy nagy érvágás manapság.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz Doky586 #57144 üzenetére
Igen, pont ezert mondtam a DCDC-t helyette.
Vannak olcso 1:2 bemeno fesz atfogasuak olcson, de 1:4 atfogasu bemenettel biro modulok is kaphatoak, mondjuk 9V-36V.
Vagy meg olcsobb egy 48V-os tapfesz es ugy barmennyi esik csak lefele kell konvertalni 12V-ra.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz Doky586 #57146 üzenetére
A hangszorokabelhez nem kell, ha kelloen nagy a keresztmetszet. Erdemes elore kiszamolni a maximalis terheles eseten fellepo feszultsegesest.
Mondjuk en a hangszorokabelt kifejezetten nem javaslom, mamar olyan hanyadek minosegek vannak a piacon. Foleg ha bemesz valami helyi kis elektronikai boltba, lomexbe vagy ilyesmi. Inkabb H07V-U kell, azt tuti lehet majd forrasztani is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- OLED TV topic
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- DIGI kábel TV
- Nők, nőügyek (18+)
- Microsoft Excel topic
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest