Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  OTP Bank topic

Hozzászólások

(#1201) luciferk válasza leviske (#1200) üzenetére


luciferk
senior tag

Mire gondolsz pontosabban? nálam minden ok

(#1202) szabogabor10 válasza leviske (#1200) üzenetére


szabogabor10
veterán

Nálam rendben van.

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#1203) leviske


leviske
veterán

Engem dúrván egy órrán keresztül nem engedett be, miután az sms-ben kapott kódot beírtam. Folyton megakadt a "Kis türelmet" résznél és se a frissítésre se semmire nem reagált, csak mutatta, hogy tölt. Most már beenged.

(#1204) Laurh


Laurh
aktív tag

Sziasztok! Rendelkezem egy simple csomaggal és szeretnék páromnak egy társkártyát. Csak kártyás vásárlásra használná jóformán. Ti mit ajánlanátok, van valaki hasonló cipőben? Előre is köszönöm a reakciókat.

I ain't as good as I once was, but I am good once as I ever was.. http://bit.ly/1pxNjZA

(#1205) asturel


asturel
őstag

Sziasztok!
Le szeretném cserélni a mostani mastercard standard kártyámat. Viszont nem találom, hogy mi a különbség a MasterCard Online/Standard és MasterCard Online Jump Kártya között, illetve, hogy mennyibe fájna nekem ez a csere? Ugyanis itt https://www.otpbank.hu/static/portal/sw/file/Bankkartya_Lak_H_20140505.pdf nem írnak kibocsátási díjról, ezek szerint csak ezt a 360Ft-os díjat kéne kifizetnem?

(#1206) dptrsk válasza asturel (#1205) üzenetére


dptrsk
addikt

Szerintem az első éves kártyadíjat kell kifizetned, mivel a kártyadíjat előre, s nem utólag fizeted. A te esetedben 3605Ft, s ha leadod bankfiókban a standard kártyát, szerintem időarányosan visszakapsz az éves díjból, de ez nem 100%.

MCO és MCO Jump(ha még lehet ilyet kérni) szerintem csak az a különbség, h a Jump az Jump számlához jár.

[ Szerkesztve ]

(#1207) asturel válasza dptrsk (#1206) üzenetére


asturel
őstag

És a MC Standard vs. Online között?:D Tekintve, hogy az online-nak fele annyi az éves díja.

(#1208) szabogabor10 válasza asturel (#1207) üzenetére


szabogabor10
veterán

A Standard dombornyomott, azaz offline elfogadóhelyeken is fizethetsz vele (elég ritkák manapság), esetleg lehet kötni kedvezményes biztosítást is vele. Az Online egy elektronikus kártya, azaz minden esetben csak banki engedélyezés után lehet vele vásárolni, offline módon (pl. imprint) nem használható. Az OTP-s MCO külföldön és interneten is használható.

[ Szerkesztve ]

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#1209) talpas válasza leviske (#1200) üzenetére


talpas
aktív tag

Azzal nem volt május ut. hetében, de az életben először nem kaptam SMS kódot, rögtön végrehajtás megtörtént üzenet volt. Frissítettem a lapot, ránéztem még 1x, tényleg átment kód nélkül. Remélem "enyhe" rendszerhiba volt. Belegondolva ha a lottó ötösöm /sajna nincs/ töredéke így kontrol, jóváhagyás nélkül kerülne a rendszerbe, már betojtam volna ijedtemben. Szerintem ennek nem szabadna megtörténnie, következőnél személyes látogatásom lesz egy előadónál.

[ Szerkesztve ]

"Veled, Uram, de nélküled..."

(#1210) dptrsk válasza talpas (#1209) üzenetére


dptrsk
addikt

Feltételezem rögzített űrlapról utaltál, mint arról a bank OTP direkt üzenetben tájékoztatott(ha jól emlékszem talán április 14től van), hogy a rögzített űrlapoknál nem jön kontroll SMS(kényelmi funkció), ezt be lehet kapcsoltatni, ha akarod. Rögzített űrlapoknál SMS megerősítés kell, hogy elmentse a rendszer. Talán április 9-én jött a postaládádba. Tehát ez nem hiba, hanem kényelmi funkció.

(#1211) talpas válasza dptrsk (#1210) üzenetére


talpas
aktív tag

Akkor ez változott és nem figyeltem. :R Most egyszerűsített.

"Veled, Uram, de nélküled..."

(#1212) albiosz


albiosz
őstag

Jót röhögtem ma. Kaptam egy AmEx Gold kártyát csak úgy a semmiből hozta a posta a héten. Vajon mire föl küldözgetik? 1 490 000 kerettel ráadásul. :Y

(#1213) szabogabor10 válasza albiosz (#1212) üzenetére


szabogabor10
veterán

Jól tejelsz a banknak. ;]

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#1214) dptrsk válasza albiosz (#1212) üzenetére


dptrsk
addikt

Ez ilyen csalikártya, magadtól lehet, hogy sosem rendeltél volna, de most hogy van lehet, hogy beaktiválod, s elég egyszer nem a teljes felhasznált összeget visszafizetni, máris hatalmas kamatot fizetsz. Okos dolog a hitelkártya, annak aki be tudja tartani azt a szabályt, hogy mindig határidőre visszafizeti a teljes felhasznált keretet és nem vesz fel róla kp.-t. Ha nem használod s csak úgy van akkor pedig ráfizetés, amex goldnál azthiszem 17ezer az éves díj, ami pár csomagnál 8ezerre csökkenthető, azaz évi 1,7m/800ezer forintnál nagyobb forgalom kell, hogy "nyereséges" legyél.
Gondolom a levélben is szerepel, hogy ha nem tetszik az ajánlat ne csinálj semmit, dobd ki. Ha tetszik, aktiváltasd. (mindez persze csak az én véleményem)

(#1215) talpas válasza albiosz (#1212) üzenetére


talpas
aktív tag

Kapsz majd máskor is. Pinceajtómra ragasztottam már kettőt, meg régi plasztikokat vegyesen. Engem a "kék" miatt hívott 1 előadó. Ráérek? rá. Mit és hogyan és miért jó nekem, elmondta. Mit akarhat így magamban? Kérdése volt a felhasználással kapcsolatban. Röviden elmondtam, "védőhálónak" szántam, hál isten nem költöttem róla, megmaradtam, a betegségem félig legyőzve. Megint mondja a manager szöveget és 1 perc múlva megkérdi, akkor hogyan fogok róla költeni? Vaazzeee! ment fel a pumpa, 1 percnyi idő alatt a betegségem, állapotom nem változott, hogy érti mi lesz az én költekezési szokásom ezután, mikor elmondtam, miért is lettem én szerződött? Szóval költs, fogyassz róla. Nálam minden bajuk lehet, hogy még nem költöttem róla, közel 1 éve.

"Veled, Uram, de nélküled..."

(#1216) albiosz válasza szabogabor10 (#1213) üzenetére


albiosz
őstag

Pedig nem. :D Igaz 10 éve van náluk a számlám, de rendszeres (átlagos) fizu még csak tavaly óta érkezik rá. Ráadásul most vettem fel lakáshitelt náluk. :D

(#1214) pietrasko: eszemben sincs aktiválni, nem egy szerencsés konstrukció. Bankban dolgozom (egy másikban), hitelkártyákkal is foglalkozom. Vannak jó konstrukciók, amik tényleg megérik, de ez nem az. Számomra az ajánlott keret, ami megdöbbentő. Általában nálunk a nettó fizu kétszeresét szokták adni, nekem sajnos nem 750K a nettóm, szóval értetlenül állok a helyzet előtt :D

(#1215) talpas: nálam is hasonló sorsa lesz. Maga a plasztik tényleg nagyon jól néz ki, ez is egy extra parasztvakító faktor.

(#1217) Vesztor87 válasza albiosz (#1216) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Nem a jövedelem 2x-ese a keret, egy Amex Blue-nál 80k-s jövdelem a minimum, erre is lehet 240k-s kereted is simán, bírálat függvénye:) Goldot 170k-s nettó fölött adnak:)

(#1218) DataTraveler


DataTraveler
tag

Sziasztok! Szeretnék egyik ismerősömnek 20.000 Ft-ot utalni OTP-én keresztül készpénz befizetéssel. Az lenne a kérdésem, hogy így menyit kel fizetnem az utalásért és menyi idő alatt fog megérkezni a pénz a számlájára?

Don’t steal, don’t lie, don’t cheat, don’t sell drugs. The government hates competition..

(#1219) Vesztor87 válasza DataTraveler (#1218) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Ha bemész az OTP-be és befizeted a számlájára az ingyenes:) Abban a pillanatban amikor megteszed a befizetést, már jóvá van írva a LAFO-ján :)

(#1220) DataTraveler válasza Vesztor87 (#1219) üzenetére


DataTraveler
tag

Kösz a gyors segítséget :R

Don’t steal, don’t lie, don’t cheat, don’t sell drugs. The government hates competition..

(#1221) Vesztor87 válasza DataTraveler (#1220) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Megbízunk egymásban :DD

(#1222) janos666


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Egy külföldi bank EUR számlájához tartozó VISA kártyájával HUF készpénzt szeretnék kérni a magyarországi OTP ATM-ből és feltesz nekem egy-két olyan kérdést, amit a kis kijelzőn nagy betűkkel megjelenő szövegből nem értek (illetve legutóbb amúgy is siettem, de párszor még lesz ilyen, így jó lenne legközelebb felkészülten menni), de valami olyasmi lehet a lényege, hogy melyik bank végezze a valuta váltást és/vagy legalábbis a készpénzfelvételi díjat az EUR számláról EUR-ban vonják le, vagy HUF-ból úgy, hogy előtte több EUR-t vált át HUF-ba (bár ennek így nem igazán látom túl sok értelmét, ezért is vergődtem át ezen legutóbb next-next-finish stílusban, hogy majd itthon utánanézek a következő alkalom előtt -> csak most google-el sem lettem okosabb).

Van erről tapasztalata valakinek, hogy melyik opciót érdemes választani, vagy tudja valaki, hogy hol van ez leírva, hogy mikor mi történik?

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#1223) -secret-


-secret-
Arcképgyáros

Kártyához tartozó PIN-t hol tudom megváltoztatni? Csak egyes terminálokon?

(#1224) Vesztor87 válasza -secret- (#1223) üzenetére


Vesztor87
senior tag

ATM vagy bankfiók :B

(#1225) batai15


batai15
félisten

sziasztok,
meg kaptam ma az új kártyámat.
Aktiváltam is.
De ha bemegyek az otp online felületemre, akkor ezt látom:
MasterCard Online
Mco junior a kártyáknál.
van folyószámla hitelem, amit szoktam is néha használni.
Elvileg a régi kártyát szét kellene vágnom.De az online felülettel mi a helyzet? előre is köszi!

(#1226) dptrsk válasza batai15 (#1225) üzenetére


dptrsk
addikt

Milyen csomagra váltottál?

(#1227) batai15 válasza dptrsk (#1226) üzenetére


batai15
félisten

kártya váltás volt junior-ról.
Szal pasz.

(#1228) dptrsk válasza batai15 (#1227) üzenetére


dptrsk
addikt

Ha lejárt a kártyád s azért kaptál újat, a régi bent marad a rendszerben míg le nem jár, gondolom 06/14 a lejárat, akkor júliusban el fog tűnni a direktből(az is lehet, hogy nem automatikus az eltűntetés, ha ma aktiváltad, lehet, hogy csak holnapra tűnik el.)
A lényeg, ha lejárt a régi s újat kaptál el fog tűnni a régi a direktből.

(#1229) batai15 válasza dptrsk (#1228) üzenetére


batai15
félisten

Köszi! :R :R

(#1230) 0xmilan


0xmilan
addikt

Üdv!
Külföldön (Anglia) hogyan működik a kártyás fizetés? Milyen árfolyamon váltják? Van valamilyen plusz költsége a váltásnak illetve, hogy nem angol a kártya, stb?

(#1231) dptrsk válasza 0xmilan (#1230) üzenetére


dptrsk
addikt

plusz költség elvileg nincs vásárláskor.
Ha kint kártyával fizetsz a váltás elméletileg így néz ki:
GBP-EUR-HUF(MC esetén)
A VISA/AMEX kártyákról nem tudok nyilatkozni

(#1232) bigyo108


bigyo108
aktív tag

Én 2-n otthagyom az OTP-t , elég volt belőlük .( 12 év után )
A fizum levétele után megint levont 1600-ft-ot , saját automatából .
Takarékbank lett a nyerő , 73 méterre van tőlünk , puritán egyszerű , átlátható .

A PC visszafelé MINDIG kompatibilis lesz,.... MINDENRE!! :)

(#1233) Vesztor87 válasza bigyo108 (#1232) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Mennyi kp-t vettél fel hogy ez történt? Díjmentes kp felvétel nyilatkozatot megtetted? A számládhoz kapcsolódik több bankkártya is?

(#1234) bigyo108 válasza Vesztor87 (#1233) üzenetére


bigyo108
aktív tag

A nyilatkozat megvolt , webes feüleleten .
január 24-n ... így tehát + 2 hónap ... márciusban aktiválták .... aprilis rendben volt .... aztám megint jött egy lehúzás ... majd ebben a hónapban megint .
Ma beszéltem velük .
Készségesek voltak , sztornóztak valamiféle rendszerhibát ....
De gyorsan ha már emberrel beszéltem, lemondtam mindent amit csak lehet , gyors spóroltam évi 10.000 -et .
Jövőhéten bemegyek személyesen és ha tudok váltani az OTP Szimplára akkor maradok .
Lecsomkított gagyicsomagban fogom nyomni !
Folyamatos OTP direkt eléréssel .

A PC visszafelé MINDIG kompatibilis lesz,.... MINDENRE!! :)

(#1235) Vesztor87 válasza bigyo108 (#1234) üzenetére


Vesztor87
senior tag

És a folyószámládhoz 1 bankkártya tartozik? Azért kérdem, mert csak a fő kártyával díjmentes a kp felvétel.

(#1236) bigyo108 válasza Vesztor87 (#1235) üzenetére


bigyo108
aktív tag

igen igen ... tudom ... CSAK 1 van hál istennek .
Most a bank és pénzügyeimet rendbe kell tennem ... legalábbis nagyon átláthatóvá .

A PC visszafelé MINDIG kompatibilis lesz,.... MINDENRE!! :)

(#1237) Vesztor87 válasza bigyo108 (#1236) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Azért furcsállom, mert nekem is OTP-s számlám van, nincs velük bajom...

(#1238) bigyo108 válasza Vesztor87 (#1237) üzenetére


bigyo108
aktív tag

Bajom nekem sincs, csak nagyon berágtam , és hirtelen felindúltam, hogy egy kis rendet tegyek .
A csaj a telefonba rámbeszélt volna minden szart, de én csak kevesebbet akartam fizetni, azt majdnem többet fizettem mire letettem a telelfont .
A Szimpla jó lesz nagyon, he nem lesznek rejtett dolgok a háttérben .

A PC visszafelé MINDIG kompatibilis lesz,.... MINDENRE!! :)

(#1239) Vesztor87 válasza bigyo108 (#1238) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Nekem az volt mindeddig, nincs benne semmi rejtett dolog. Lakáshitel miatt kellett számlacsomagot váltanom, a Simple bejött:)

(#1240) bigyo108 válasza Vesztor87 (#1239) üzenetére


bigyo108
aktív tag

Nagyon várom már .... nekem NET van ... régen volt kocsi törlesztő meg TV törlesztő .... de már nincs sem csoportos beszedés sem semmi más ... így nem teljesítem a fetételeket ... átadom másnak ezt az extrázott csomagot :R

A PC visszafelé MINDIG kompatibilis lesz,.... MINDENRE!! :)

(#1241) Vesztor87 válasza bigyo108 (#1240) üzenetére


Vesztor87
senior tag

:D Én netre váltok, mert a simple-nél nem lehet társtulajdonost kapcsolni. A net akkor olcsó havidíjú (5-600 ft) hogy ha érkezik jövedelmed.

(#1242) albiosz válasza Vesztor87 (#1241) üzenetére


albiosz
őstag

Nem lehet? : O
Amikor kötöttem, kérdezte a fickó, hogy szeretnék-e. Bár hozzáteszem, full nem volt képben sem ő, sem a főnöke. :D

[ Szerkesztve ]

(#1243) Vesztor87 válasza albiosz (#1242) üzenetére


Vesztor87
senior tag

A simple elég új, azért nem voltak képben :)

(#1244) albiosz válasza Vesztor87 (#1243) üzenetére


albiosz
őstag

Annyira azért nem új már. :)

Nade akkor nem lehet társtulaj? Pont gondolkozunk, hogy közös kassza kéne.

(#1245) Vesztor87 válasza albiosz (#1244) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Nem biza. Ha társ tulajdonost kapcsolsz az egyébként 1783 Ft... és ingyen kp felvét úgy is csak 2 lesz a számlához (az elsődleges karival csak!)

(#1246) albiosz válasza Vesztor87 (#1245) üzenetére


albiosz
őstag

Most akkor lehet vagy nem? :D
Vagy más díjcsomagban ennyi?

(#1247) Vesztor87 válasza albiosz (#1246) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Úgy kezdtem hogy nem biza:P
Szval NEM :DD

(#1248) albiosz válasza Vesztor87 (#1247) üzenetére


albiosz
őstag

Arra is írhattad volna akár, hogy nem annyira új csomag.

Akkor ez jó nagy hülyeség. Persze érthető a háttere. :D

(#1249) albiosz válasza albiosz (#1248) üzenetére


albiosz
őstag

Na rákérdeztem azért a csetes mókusnál. Amikor anno kötöttem a szerződést, fiókos kolléga azt mondta, hogy lehet társtulaj. Cél nálunk az lenne, hogy mindkét fizu ide érkezzen, de:
,,Péter: a Simple számla egy névre szólhat, társtulajdonos nem lehet rajta. Társkártyát azonban igényelhet, amely szintén Simple bankkártya
2014.06.25. 16:52:12"

Társkártya gyak semmit nem ér, mert ugye fizu csak saját névre (is) szóló számlára érkezhet.

(#1250) canniball válasza albiosz (#1249) üzenetére


canniball
nagyúr

Úgy tudom más számlájára is kérhető az utalás.

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  OTP Bank topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.