Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  OTP Bank topic

Hozzászólások

(#5001) dptrsk válasza Victoryus (#5000) üzenetére


dptrsk
addikt

Azonnal, ha bankon belül átvezetésről van szó

(#5002) Razor1 válasza mokus18 (#4997) üzenetére


Razor1
aktív tag

pedig ingyenes bármilyen ATM-en, de havonta csak az első két kp felvételre, összesen 150ezer forintig, ha betéti kártyával veszed fel és forintban.

(#5003) Victoryus válasza dptrsk (#5001) üzenetére


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

Hát, pedig még midnig euróban látom... plusz a reggeli direkt bróker igénylésem is törölték időtúllépés hibára hivatkozva.

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#5004) dptrsk válasza Victoryus (#5003) üzenetére


dptrsk
addikt

direkt bróker?

Én folyószámlák közötti átvezetésről beszéltem, értékpapírszámlával nincs tapasztalatom.

(#5005) Victoryus válasza dptrsk (#5004) üzenetére


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

Nem. Reggel igényeltem direkt brókert, mert amit visszaváltok teszem részvénybe. Tenném... Azóta se írták jóvá. Ha ráindítom újra, akkor meg azt írja, hogy ön ma már ezt elindította, tranzakció befejezve 11:57-kor. Sima számláim közötti átutalás/váltás.

De van pozitívum is, a nem működő jóváhagyó smsekről szóló panaszom kivizsgálták, elismerték, hogy náluk volt a hiba. A jóváhagyó sms-ek díjmentesek, bla bla...nem lemondhatók 2018okt.utáni kártyáknál.

[ Szerkesztve ]

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#5006) Victoryus


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

Megbízás sikertelen... Ma megint próbáltam, most elsőre hibát dobott, meg azt, hogy van már egy ugyanilyen megbízásom. Harmadjára már kerek értéket adtam meg, arra nem dobott hibát... Nekik alap, hogy 0,88 eurót csak úgy benyelnek? ... Legalább jelezné a kretén weblapjuk. Komolyan, az az érzésem mintha náluk gyakornok informatikusok dolgoznának kizárólag. 1 sor javascript vagy php lenne kiíratni, hogy bocs, a centeket nem áll módunkban átváltani, benyeltük...
Semmilyen hibát nem ír, ha nem egész értéket adok meg.

[ Szerkesztve ]

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#5007) vnorbi válasza Victoryus (#5006) üzenetére


vnorbi
aktív tag

Nem lehet, hogy a tizedes elválasztóval van a baj? (Pont helyett vessző, vagy fordítva). Vagy esetleg nem jó az átutalás pénzneme. Amikor HUF-ból váltok EUR-ra, akkor a felület a cél számlaszám alapján automatikusan kitalálja, hogy az összeget biztos EUR-ban akarom megadni, de ez így nem jó, át kell állítani HUF-ra, és akkor tudom megadni forintban, hogy mennyit váltanék. Lehet, hogy ugyanez van a vissza irányban is, a számlaszám alapján HUF-ot választ ki pénznemnek, amit át kell állítani EUR-ra, és akkor tudod cent pontossággal euróban megadni az átváltandó összeget.

(#5008) Victoryus válasza vnorbi (#5007) üzenetére


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

A pénznem jó. Alapból forintot ír be, de ott eurót választottam mindig.
Legelsőnek, tegnap simán bemásoltam az általuk kiírt euróm összegét, gond nélkül elfogadta. Utána már beírtam inkább kézzzel. Megerősítés előtt kiírja az utalás adatait, és ott rendben volt. Szépen átírja a saját formátumukra, 9.999,99... Számlatörténetnél semmit sem ír. Számomra ez is teljesen logikátlan, hogy miért kell egy külön menüpont a tranzakciók ellenőrzésére, mikor ez mind számlatörténet gyakorlatilag.
A devizaszámla költségét a folyószámláról vonja, tehát nekem ebből logikusan az következik, hogy teljesen lenullázhatom a deviza számlát, mert a költségeket nem arról vonja. Plusz meg akarom szüntetni.
Még az lehet, hogy aki nyitotta ezeket a számlákat nekem, valamit iszanyúan elcseszett. Nem véletlenül nem ment a Xetra egyszer se... Ennyire azért nem vagyok béna, a BUX-on érdekes módon tudok adni/venni. Nesze nekem prémium ügyintéző. Az Ersténél ugyanez volt, ott is a sima jobban tudott midnent a prémiumosnál, de azoknak nem volt joguk prémium ügyfelek ügyeit intézni.
Úgy látom megint be kell menjek személyesen, csak nincs sok értelme. Megint széttárja kezeit a néni, telefonálgat a központba, jobban mondva mossa kezeit... Egy rohadt bocsánatkérésre nem képes. Sajnos másik meg nem nagyon van.

[ Szerkesztve ]

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#5009) vnorbi válasza Victoryus (#5008) üzenetére


vnorbi
aktív tag

Hát, ilyen mondjuk előfordulhat, nekem is elsőre rossz típusú devizaszámlát nyitott az ügyintéző anno, de szerencsére még ott helyben észrevettem, és csináltattam vele másikat.

Ha az OTPdirektben a "Beállítások" -> "OTPdirekt számlakör karbantartás" menüt megnézed, akkor mit látsz a devizaszámlád Konstrukciókódjánál? Ha nem valami speciális számlacsomagod van, akkor ott "LABD"-nek kellene lenni, ami a sima "Lakossági belföldi devizaszámla".

(#5010) Victoryus válasza vnorbi (#5009) üzenetére


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

LABD-ot ír.

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#5011) vnorbi válasza Victoryus (#5010) üzenetére


vnorbi
aktív tag

Az elvileg jó. Akkor tényleg személyes ügyintézés lesz belőle. Nekem nincs több ötletem, hogy mi lehet még a hiba oka.

(#5012) Victoryus válasza vnorbi (#5011) üzenetére


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

Az lett. A lényeg, hogy a bankos fickó szerint mindig arról a számláról vonja az utalás költéségét a bank, amiről utalunk. Valami uniós szabály miatt most már akkor is befogadja a rendszerük az utalást, ha nincs elég fedezet rajta... Csak ezt nekem, honnan a bánatból kéne tudni, ha utalás közben nem jelez hibát?
Korábban automatikusan levonta utaláskor a díjat. Szóval nekem azért nem sikerült, mert a teljes összeget akartam utalni, és nem volt fedezet az utalási költségre, ami egy ezrelék. Pár hónapja ilyen, ennyit mondott. Végre nem a hölgyikéhez kerültem :)
Ami még totál logikátlan, hogy amit én ma elkezdtem a neten utalást, az még mindig függőben van, és ő sem tudja törölni. Én sem találtam meg a weboldalon, hol lehet visszavonni. E miatt nem is tudta megszüntetni a deviza számlám. De basszus, ha ott vagyok, és kérem az egész összegem, plusz megszüntetném a számlát, akkor miért nem lehet visszavonni? Max valami papírt akkor aláírok, hogy igen, akarom. De nem, ilyen sincs.

És még nincs vége, tegnap igényeltem újra direkt brókert, majd abban a hiszemben, hogy sikerült is, üzleteltem. Este látom, piros üzenet, a direkt bróker aktiválása időtúllépés miatt sikertelen. Utána láttam, mennyit is vont le a tőzsdei tranzakciómra... király. Ez nagyon nem az én bankom.
Ugyanez volt ugye a múltkor az sms megerősítéssel, majd elismerték, hogy náluk volt a hiba. Csak ez így elég gáz, hogy mindig panaszt meg hibajelentéseket kell nekik írogatni... Hogy használhatnak ennyire béta állapotú rendszert? Miért nem tesztelik előtte normálisan?
Másnál nem volt gond a DirektBrókerrel a napokban?

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#5013) vnorbi válasza Victoryus (#5012) üzenetére


vnorbi
aktív tag

Ez a lehetőség nekem is eszembe jutott, de mivel tényleg van ilyen, hogy a devizaszámlára lehet megadni költségviselő számlát, gondoltam, hogy akkor miért ne működne úgy, ahogy írtad (de azért valami szabályzatban azt leírhatnák, hogy ez a költségviselés mit jelent).

Az egyébként furcsa, hogy így nem teljesítették az utalást. Eddig inkább az volt a gyakorlat (forint számlánál legalábbis), hogy megcsinálták, ráterhelték a költséget, és hagyták negatív egyenlegben a számlát, amire éves 30% kamatot felszámoltak.

Direkt Brókert múlt pénteken délután 4 után igényeltem, nem volt vele gond. Amúgy ha nem sikerül az igénylés, akkor annak van két jele:

1. A Bankszámla nyitó oldalon az "Értékpapír" menüpont marad, nem vált át a neve "Direkt Bróker"-re.

2. Az értékpapíros oldalon a jobb felső sarokban "kilépés" link van, nem pedig "kilépés a Direkt Brókerből". Ugyanitt már nincs inaktivitási időlimit, ha 5 percnél tovább vagy bejelentkezve, miközben semmit sem csinálsz, mert mondjuk valami grafikont figyelsz, akkor sem dob ki a rendszer.

(#5014) Cranium


Cranium
tag

Sziasztok! Volna egy kérdésem.
Az Euronicsnál vásároltam televíziót OTP áruhitel keretében. Nos, én úgy kértem, hogy csekként fizessem be, de sajnos épp hogy el szoktam jutni a postára. Kérdésem az, hogy a csekken szereplő hitelszámla számra tudom utalni a havi törlesztő részletet OTP Direkten belül?

(#5015) csako válasza Cranium (#5014) üzenetére


csako
veterán

Másik megoldás: A csekken van QR kód? Mert ha igen, akkor egy okostelefon + iCsekk app segítségével is mehet a befizetés.

Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...

(#5016) Cranium válasza csako (#5015) üzenetére


Cranium
tag

Nincsen sajnos rajta QR kód, eleve úgy küldték ki a csekket, hogy nekem kell kitölteni tollal, lakótársam is részletre vette az ő TV-jét, neki kitöltötten küldték ki a csekkeket.

(#5017) viktorhu válasza Cranium (#5014) üzenetére


viktorhu
veterán

Utalhatod, de valamilyen azonosító legyen rajta. Legjobb lenne lefotózni a smartbank alkalmazással.

(#5018) Keem1 válasza Cranium (#5014) üzenetére


Keem1
addikt

Elvileg a hitelszerződésben benne van, hogy HA utalsz, akkor erre és erre kell ilyen közleménnyel utalni. Anyám mosógép szerződésében ez benne volt 2 éve, pedig ő is csekken intézte.

(#5019) Jhonny06


Jhonny06
veterán

Sziasztok!

Német számlára hogy érdemes kis összeget (25 euro körül) utalni a legolcsóbban? Múltkor a SEPA utalást választottam és egy 10 euro-os utalásra kb. 2500 ft költséget számolt bazz.. :W Ezt szeretném elkerülni. Sajnos nincs PayPal-ja meg semmi egyéb értelmes opció.

(#5020) Oliverda válasza Jhonny06 (#5019) üzenetére


Oliverda
félisten

Transferwise, Revolut.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#5021) Jhonny06 válasza Oliverda (#5020) üzenetére


Jhonny06
veterán

Sajnos sikerült kifognom egy nagyon problémás eladót, nem hajlandó semmit tenni és olyan cucc, ami máshol nem beszerezhető.. :( Akkor ezek szerint nem én rontottam el az OTP-s utalást, hanem ez ennyibe kerül? Elvileg a SEPA óta olcsóbb az utalás, akkor mennyi lett volna korábban? :DDD

(#5022) Oliverda válasza Jhonny06 (#5021) üzenetére


Oliverda
félisten

Igen. Talán decembertől lesz olcsóbb.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#5023) dptrsk válasza Jhonny06 (#5021) üzenetére


dptrsk
addikt

A SEPA utalás azt biztosítja, hogy EURÓÖVEZETEN belül helyi utalás díjáért utalsz. Pl. Franciaország->Németország

Mivel Magyarország nem euróövezet jelenleg, így a SEPA/nem SEPA díja akár ugyanannyi is lehet.

[ Szerkesztve ]

(#5024) vodrosjozsi


vodrosjozsi
őstag

Sziasztok
Ma kötöttem egy szerződést az otp-ben, smart számlacsomagra.
Ugye minden 0 forint, jövőre kell fizetni 2000 ft-ot az éves számlavezetés miatt, de kötelező volt egy folyószámla hitelt is írni (nem hiteligénylés, nem vettem fel semmit), de nem tudom miért. Ugye a kötelező szerintük a 65.000ft min. meg egy biztosítást is alá kellett írnom ha munkanélkülivé válnék.
Elmagyarázná valaki, hogy mi ez tulajdonképpen? Mert bent nem voltak képesek

Samsung Galaxy A52s/Samsung Watch 4

(#5025) Oliverda válasza vodrosjozsi (#5024) üzenetére


Oliverda
félisten

Már rátukmálják az emberre a hitelkeretet is egy sima folyószámla megnyitásánál? Megáll az ész... :(((

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#5026) vodrosjozsi válasza Oliverda (#5025) üzenetére


vodrosjozsi
őstag

Hát igen. De elvileg nincs aktiválva (az internetbank szerint) és ha nem nyúlok hozzá akkor nem kell fizetnem se ugyebár. De papírt kaptam róla, kérdés, hogy most átbactak vagy nem.

Samsung Galaxy A52s/Samsung Watch 4

(#5027) Oliverda válasza vodrosjozsi (#5026) üzenetére


Oliverda
félisten

Persze, hogy még nem aktív, de azonnal bekapcsol, ha bármi miatt 0 alá kerülnél.

Ha nincs erről publikus hirdetmény, akkor egyszerűen csak rád sózta az ügyintéző. Gondolom jutalékot kapnak minden értékesített hitel után.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#5028) vodrosjozsi válasza Oliverda (#5027) üzenetére


vodrosjozsi
őstag

Hát majd nem megyek 0 alá. De majd visszamegyek és lemondom a pitába

Samsung Galaxy A52s/Samsung Watch 4

(#5029) vnorbi válasza vodrosjozsi (#5028) üzenetére


vnorbi
aktív tag

A Smart számlacsomag kötelező eleme a folyószámlahitel szerződés, ezzel nem tudsz mit kezdeni. Én bő 6 éve nyitottam, amikor még Simple volt a neve, és problémáztam is akkor, hogy ezt ugyan alá nem írom, nem ezért jöttem, de aztán csak rávettek. Volt egy 7 oldalas nyilatkozat "Általános Nyilatkozatok - Folyószámlahitel" címmel, amit alá kellett írni, és még 3 oldal "Folyószámlahitel szerződési tájékoztató".

Ezen volt a lényeg rögtön az elején:

Igényelt hitelkeret összege: 0 Ft
Felülvizsgálatok alkalmával beállítható hitelkeret összege: 0 Ft
Szerződéskötéssel egyidejűleg beállítható hitelkeret összege: 0 Ft

Ezzel már hajlandó voltam aláírni, és azóta is szinte minden alkalommal, amikor személyesen intézek ügyet, rákérdeznek, hogy látják ezt, és nagyon szívesen beállítanák (aktiválnák), amit persze nem kérek. Az elmúlt 6+ évben nem volt még vele semmi költségem, de mondjuk nem is mentem negatív egyenlegbe.

A biztosítás már inkább érdekes, ilyenem nincs, ezt nyugodtan próbáld meg lemondani.

[ Szerkesztve ]

(#5030) vodrosjozsi válasza vnorbi (#5029) üzenetére


vodrosjozsi
őstag

Köszi, akkor megnyugodtam. Azt megnézem holnap, de annyi baj legyen.

Samsung Galaxy A52s/Samsung Watch 4

(#5031) Jhonny06 válasza vnorbi (#5029) üzenetére


Jhonny06
veterán

Amúgy ez kivételesen nem bullshit és biztonsági tartalékként érdemes lehet beállíttatni egy normális összeget, mondjuk 100k. Ha nem használod, akkor nincs díja, szóval semmit nem veszítesz vele.

(#5032) vnorbi válasza Jhonny06 (#5031) üzenetére


vnorbi
aktív tag

A nyitáskor teljesen mereven elzárkóztam tőle, bele sem gondolva, hogy mire is lehet jó. Azóta mérlegeltem, hogy hasznos lehet-e nekem, de arra jutottam, hogy nem az. Amivel ez ki tudna segíteni, azt hitelkártyával is meg tudom oldani, és ott a visszatérítések bőven fedezik a kártyához tartozó költségeket (készpénzhez jutásra is van forgatókönyvem alacsony költséggel kamatmentesen).

Az jogos, hogy ingyen lenne, ha nem használom, de próbálom minél egyszerűbbre fogni a banki szolgáltatásokat, mert így is elég követni a kondíciók változását, az meg nem hiányzik, hogy olyanokat is figyeljek, amik aktívak, de nem használom őket.

(#5033) Oliverda válasza Jhonny06 (#5031) üzenetére


Oliverda
félisten

Ez így elsőre jól hangzik, csak éppen, ha egyszer belecsúszol a keretbe, akkor esélyes, hogy sokáig benne is leszel és szépen fizeted havonta a kamatokat. Ki van ez találva.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#5034) gzbotii válasza Jhonny06 (#5031) üzenetére


gzbotii
veterán

Nekem is be van állítva, már vagy másfél éve, szerintem egyszer használtam, komoly 8000Ft-al :D

(#5033) Oliverda: ezt kifejtenéd? Első alkalommal, hogy pénz érkezik a számládra visszavonják a tartozást, tovább kamat sincs. Mire gondolsz?

Más: Androidos mobil app másnak működik rendesen? Kb egy órája nem tudok belépni (egyenleget sem mutatja).

Szerk: most megy. WiFi kapcsoaltra panaszkodott, átálltam 4G-re, úgy se ment. Most újra próbáltam, 4G-ről ok.

[ Szerkesztve ]

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#5035) Oliverda válasza gzbotii (#5034) üzenetére


Oliverda
félisten

"A felhasznált összeg után a felhasználás időtartamára kamatot és számlacsomagtól függően kezelési költséget vagy lehívási díjat is felszámítunk."

Itt nincs kamatmentes időszak, mint a hitelkártyánál. Elég egyszer túlköltekezni ahhoz, hogy utána hónapokig (vagy akár évekig) használd a hitelkeretet és szépen fizetgess utána. Nem véletlenül tolják orrba-szájba.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#5036) vodrosjozsi


vodrosjozsi
őstag

Nekem ma a simple nem ment, és mivel az a kártyám amit ennél bereggeltem nincs nálam és kp sincs így elég meredeken érintett a dolog. Persze semmi info h ezt meddig gondolják

Samsung Galaxy A52s/Samsung Watch 4

(#5037) Oliverda válasza vodrosjozsi (#5036) üzenetére


Oliverda
félisten

Csak a szokásos rendszerhiba. Évek óta ezt játsszák és számomra egyre inkább úgy fest, hogy a helyzet belátható időn belül nem is fog normalizálódni.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#5038) vnorbi válasza gzbotii (#5034) üzenetére


vnorbi
aktív tag

A direkt webes felületén írja, hogy van hiba:

"Technikai okokból az OTPdirekt internetbankban és a SmartBank alkalmazásban egyes kártyás tranzakciók (pl. kártyaegyenleg lekérdezés, kártya limit módosítás, autópálya matrica vásárlás, telefon egyenleg feltöltés, kártyák közötti utalás) jelenleg nem működnek.
Nagy erőkkel dolgozunk a hiba kijavításán. Köszönjük türelmét!"

Facebook-on kb egy órája írták ki valaki kommentjére válaszolva, hogy tudnak róla.

(#5039) gzbotii válasza Oliverda (#5035) üzenetére


gzbotii
veterán

Ezt most kicsit nem értem.

Szóval ha egyszer túlléptem (például áprilisban) 8000Ft-al, akkor a következő hónapban (május) visszavonták ezt az összeget+kamat. Júniusban és az után mit számítanak fel, milyen alapon?

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#5040) vodrosjozsi válasza vnorbi (#5038) üzenetére


vodrosjozsi
őstag

Akkor a simple is ezért nem megy. Dühítő h nem írnak ki semmi infót maguktól

Samsung Galaxy A52s/Samsung Watch 4

(#5041) Oliverda válasza gzbotii (#5039) üzenetére


Oliverda
félisten

Tegyük fel, hogy havonta 200 000 forintos fizetés érkezik a számlára és van mellé 100 000 forint folyószámla hitelkeret, de nincs könnyen hozzáférhető (vagy épp semmilyen) megtakarításod. A 200 000 nagyjából pont elég a havi kiadások fedezésére, hó végére rendszerint legfeljebb pár ezer forint marad. Egyszer valamilyen okból (pl. elromlott az autó, szuper akciós volt a TV és elcsábultál, stb.) felhasználsz 80 000 forintot a keretből. A következő havi fizetés beérkezésénél bár automatikusan törleszted a felhasznált hitelt, hónap végéhez közeledve kénytelen vagy ismét hozzányúlni a kerethez, hisz nagyjából épp annyi bevételed van, amennyiből kijössz egy hónapban. Az OTP az ilyenekre utazik, elég nagy sikerrel.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#5042) vnorbi válasza vodrosjozsi (#5040) üzenetére


vnorbi
aktív tag

Mondjuk a Simple facebook oldalán meg nem panaszkodnak...

(#5043) gzbotii válasza Oliverda (#5041) üzenetére


gzbotii
veterán

Ja, hogy ez egy ördögi kör, és takarónak mindkét vége rövid, csak egyik végéből levágod és a másik végébe beletoldod story. Azt hittem, valami rejtett költség van, amit a felhasználás után több hónapban is kell fizetni.
Igazából egyszer használtam, hogy ne a közös számlához nyúljak, de úgy érzem, hogy egy vész-vész tartaléknak jó, ha a jövőben egy törölt járat miatt Izlandon vagy más értelmezhetetlenül drága helyen ragadnék :D

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#5044) Oliverda válasza gzbotii (#5043) üzenetére


Oliverda
félisten

Az ilyen esetekre szerintem célszerűbb egy hitelkártyát tartani.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#5045) viktorhu válasza Oliverda (#5041) üzenetére


viktorhu
veterán

Ez nem arra való, hanem hogy ha az a párezer forint marad a példád szerint a hó végén, attól még le tudják vonni a villanyszámlát vagy akármit amit pont fizetés előtt kellene kifizetni.

Hitellel mindennel el lehet csábulni, nyilván a banknak az éri meg, ha használod a szolgáltatást, Neked meg tudnod kell, hogy meddig nyújtózkodhatsz. Pl. ha tényleg szükség van arra az akciós mosógépre, mert a réginek vége, akkor arra vannak jobb hitelkonstrukciók (akár hitelkártyával kifizetni, és utána részletfizetést kérni, akár helyben kérni áruhitelt).

(#5046) Oliverda válasza viktorhu (#5045) üzenetére


Oliverda
félisten

"Ez nem arra való, hanem hogy ha az a párezer forint marad a példád szerint a hó végén, attól még le tudják vonni a villanyszámlát"

Ezt az OTP nem így kommunikálja, illetve ettől függetlenül az ügyfelek sem így tekintenek rá. Nincs semmilyen adatom (nehezen is lehetne), de tippem szerint az ügyfelek legalább kétharmad része használhatja kvázi folyamatosan a hitelkeretet. Részben ebből jött össze a szerény 61 milliárdos osztalék.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#5047) Jhonny06 válasza Oliverda (#5041) üzenetére


Jhonny06
veterán

A hitelkártya is ugyanilyen, csak az még veszélyesebb, mert még nagyon gyenge jövedelemhez is közel 1 millás hitekeret társul. Kvázi az az érzés, mintha lenne egy feneketlen számla, amiről bármennyit költhetsz. Aztán jön a pofon. Addig jó, míg van annyid, hogy levonja az egészet a következő hónapban, de ha épp kijössz hónap végére, akkor ezzel is ugyanúgy meg fogod szívni.

(#5048) axioma válasza Jhonny06 (#5047) üzenetére


axioma
veterán

"levonja ez egészet"? Hat ezt utoljara tudtommal a Raiff okoskartya csinalta nem kis havidijert. Minden mas esetben a _minimum_ torlesztoreszletre vonatkozik csak az automatikus kiegyenlites...

(#5049) Oliverda válasza Jhonny06 (#5047) üzenetére


Oliverda
félisten

A hitelkártyánál van kamatmentes időszak, jobb esetben pedig valamekkora visszatérítést is ad a vásárlások után. Nyilván ezek is költésösztönzést szolgálják, de a folyószámlával összemosott hitelnél még így is jobbak lehetnek a feltételek.

1 millás keretet pedig nem adnak 100-200 000 ezres fizetés mellé, sőt.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#5050) gzbotii válasza Oliverda (#5049) üzenetére


gzbotii
veterán

Szerintem nekem, nem érné meg egy hitelkártya, mivel ~18 hónap alatt használtam egyszer. Ezért kár elmenni egy bankba és igényelni egyet...

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  OTP Bank topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.