Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17701) Wolfskin


Wolfskin
őstag

sziasztok
mostanában egyre gyakrabban csinálja az operám (1202), hogy írás közben elveszti a fókuszt. először a gmail, és pl. origo kommnetmezőben vettem észre- 2-3 szó után a gmail szövegmező kerete kékről (aktív) szürkére (inaktív) vált és nem érzékeli többé a klaviatúrát elég fárasztó 2-3 szavanként belekattintani...
tapasztalt valaki ilyet??? :F

a másik hiba, hogy a Unit alatt az alkalmazások nem települnek. pl. Fire sharing. hiába kattintok a "Download the application anyway"-linkre, nem történik semmi. a régi 11.06 operában ez megy gond nélkül.

a gmailben, ha a feladó alatt a címzettre (kis nyíl) kattintok (sajnos újabban az is egy külön felugró ablakban jelenik meg - tuskó google) nem tudom kikopizni a címeket, egyszerűen nem érzékeli...(???) IE pl simán viszi. van erre gyógymód?

[ Szerkesztve ]

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#17702) dqdb válasza Wolfskin (#17701) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Hamarosan megszűnik a Unite támogatása, az Opera 12-ben már gyárilag ki van kapcsolva. Az opera:config#UserPrefs|EnableUnite beállítással tudod engedélyezni, de már nem sokáig: áprilisban azt mondták, hogy valamikor év végén kinyírják a widgetekkel együtt a platformot.

A fókusz elvesztését, ha csak az Opera érintett, akkor valószínűleg egy bővítmény vagy user JS okozza. Próbáld meg kikapcsolni őket szépen sorban. Ha nincsen ilyened engedélyezve, akkor passz.

A Gmailes problémát jelezd az Operának az oldalbejelentő ablakban, oldják ők meg browser.js-ből, mert a Google-nek annyira marginális az Opera, hogy még olyan feature-öket is képes letiltani, amik maszkolással kíválóan működnek.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#17703) dqdb válasza dqdb (#17702) üzenetére


dqdb
Topikgazda

... azaz kiválóan :B

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#17704) Wolfskin válasza dqdb (#17702) üzenetére


Wolfskin
őstag

igen, közben az engedélyezésre rájöttem, de az alkalmazásokat már nem tölti le. ezt írta Penge is az opera blogon. de miért szűnik meg? és akkor hogyan lehet majd pl. mappát megosztani?

kikapcsoltam az öszes ujs-t, de most is csinálja...

[ Szerkesztve ]

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#17705) dqdb válasza Wolfskin (#17704) üzenetére


dqdb
Topikgazda

de miért szűnik meg?
Ha a felesleges blablát törlöm a nyilatkozatból, akkor a válasz igen egyszerű: mert :U

és akkor hogyan lehet majd pl. mappát megosztani?
Így nem. Vagy máshogy. Vagy más hülye választ tudok csak mondani, mert nem tudok más hasonlóan kényelmes megoldást. Az FTP/HTTP szerver macerás, portokat kell nyitogatni, felhasználókat létrehozni. A DropBox/SkyDrive/Google Drive sem az igazi, mert ott nem lokális fájlt oszthatsz meg, hanem a felhőbe feltöltöttet (bár úgy rémlik, mintha lett volna a Live Mesh-ben valami ilyen lehetőség :F bár azt meg a Microsoft nyírta ki a SkyDrive miatt).

Sajnos az csak ideiglenes gyógyír, hogy hordozható módban telepítesz Opera 11-et és letiltod a frissítést, mert a Unite háttérrendszerét is le fogják állítani, és onnantól nem élnek majd az abc.operaunite.com címek).

kikapcsoltam az öszes ujs-t, de most is csinálja...
Reboot volt a probléma megjelenése óta? Ha nem, akkor próbáld meg. Ha igen, akkor csak ismételni tudom önmagam: passz :(

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#17706) Wolfskin válasza dqdb (#17705) üzenetére


Wolfskin
őstag

értem szóval az opera is a fejlődés útjára lépett...

azt nem tudod, a youtube-ot miért cseszték szét? van benne egy ilyen fícsör, hogy a csúszka, meg automatikusan elugrik az egér elől. amikor elviszem az egeret akkor eltűnik, amikor fölé viszem előugrik, de nagyon nehéz eltalálni, mert fel-le ugrál. megnéztem pl. IE alatt teljesen normális, statikus, mindig látszik, nem zavar.

bírom az ilyen fejlesztőket, akik csak azért csinálnak valamit, hogy saját létezésüket igazolják. nekem pl w7 van fenn, de még mindig az xp-ben lévő tradicionális felszínnel (talán win98), xp klasszikus startmenüvel, gyorsindítóval és minden fícsör kikapcsolva. megszoktam,működik, jó. nincs hiányérzetem.
igaz, pl a betűkezelést már visszaállíthatatlanul szétcseszték, az élsimítástól olyan minden, mintha folyton könnyezne a szemem.

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#17707) Sk8erPeter válasza Wolfskin (#17706) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Furcsák a nálad jelentkező hibák. Szoktam én is észrevenni bugokat, de az általad írtak szerintem pont nem jellemzőek, mármint úgy általában, legalábbis itt sem nagyon lehet erről olvasni (jó, mondjuk persze ettől még nem jelenti azt, hogy nincsenek másnál ezek a hibák, csak nem annyira általános).
Teljesen szűz telepítést csináltál már?

(#17697) Penge_4 :
most mit akartál mondani ezzel a Forms Managerrel? Nem igazán értettem. :D Hogy vicces a létezése? Vagy mi?

(#17705) dqdb :
nem szoktam követni az Operás híreket, így számomra újdonság, hogy a Unite megszűnik. Engem is érdekel: mivel indokolták? Szimplán nem volt népszerű, így nem éri meg fenntartani?

(#17683) Penge_4 :
ez remek, sokra megyünk ezzel. :D
Csak gyorsan átrohantam a cikken, de kábé ez jött le: "na, kösz a feedback-et, skacok, qrva jók vagytok, tudjuk ám, hogy ezeket javítani kéne, tehát megerősítettétek, hogy jól gondoljuk, hogy ez szar". :D

Arról tudsz esetleg valamit, hogy a keresés színének LÁTHATÓSÁGA a source code-ban (amiről korábban már sokat dumáltunk) mikor kerül valamelyik stable változatba?

Sk8erPeter

(#17708) Wolfskin válasza Sk8erPeter (#17707) üzenetére


Wolfskin
őstag

nem szűz telepítés, egy 11.61 es usb frissítette magát. a szűz (usb) telepítésben nem tudja kezelni a tabulátortok szélességét. pont a próbálkozás miatt csúszott be a véletlen frissítés... :W

egyébként nem szeretem frissíteni, mindig rengeteg macerával járt. a skin iniben átírni dolgokat, a jobbklikkes menüket átszerkeszteni, a hun.lng fájlban is vannak saját dolgaim. van egy majdnem 6 oldalas doksim, egy csekklistával, hogy miket kell felülírni, kicserélni. nem egyszerű. de még mindig egyszerűbb, mint minden alkalommal újratanulni és új szokásokat kialakítani. minden új verzióban lebutítanak valamit. most pl a menükből vették ki a színes ikonokat. minden szürke, egyforma, alig megkülönböztethető. azokat is ki kellett cserélgetnem.

de ez a "defókusz" már előjött a laptopomon is...

[ Szerkesztve ]

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#17709) Sk8erPeter válasza Wolfskin (#17708) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Pl. a jobbklikkes menüket miért kell mindig újraszabnod?
opera:config#UserPrefs|MenuConfiguration
Miért nem elég, ha pl. itt megadod a saját fájlodat?

Ez a fókuszvesztés elég furcsa. Próbálkoztál hosszabb távon - tényleg csak próbából - másik böngészővel, hogy ott nem fordul-e elő ugyanez a jelenség? Lehet fent akár az oprendszeren is valami program, ami miatt történik ez... de ennyi infó alapján nagyon nehéz kideríteni.
Nem csak userJS-eket kéne letiltani, hanem az összes extensiont is.

Meg lehet, hogy abszolúte semmi összefüggés, de ki tudja már, az igen csúf klasszikus témáról picit válthatnál valami modernebbre is, szintén csak próbából.

"a szűz (usb) telepítésben nem tudja kezelni a tabulátortok szélességét."
Hogy érted, hogy nem tudja kezelni, mire gondolsz?

"most pl a menükből vették ki a színes ikonokat"
De ez skinfüggő!
Most például csak kattintgattam Opera-témák között, és ezt a közel sem tökéletes témát is kipróbáltam: [link] (sőt, kifejezetten ronda a taboknál az alsó csík) - ennél pl. a főmenüben is csicsa színes ikonok vannak.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#17710) Wolfskin válasza Sk8erPeter (#17709) üzenetére


Wolfskin
őstag

Pl. a jobbklikkes menüket miért kell mindig újraszabnod?

kigyomlálom belőle a felesleges cuccot: beállítás háttérképnek, letöltés a letöltések mappába, meg ilyenek. majd én tudom, mit hova töltök, a c-t amúgy is csak a rendszer használja. a képekhez, linkekhez, dokumentumokhoz, mindenhez más jobbklikkes menü van. kicserélni simán azért nem szeretem, mert minden verzióval változtatnak valami mást is (gondolom).

persze, az IE-t, Avant Browsert is rendszeresen használom. amit nem tud az opera... :D
ott nincs fókuszvesztés. és itt is ritkán. szerintem egy rebooot megoldaná. csak ftp-ztem és nem akartam megszakítani.

"a szűz (usb) telepítésben nem tudja kezelni a tabulátortok szélességét."
[link]

"most pl a menükből vették ki a színes ikonokat"
ez így van, viszont ugyanazt a skint használom vagy 5 éve, és a standard skin függvényében változik. azt egyszer megcsináltam, ahogy jó (minimális tab szélesség (75) és magasság, hogy minél több kiférjen, nagy kontraszt -fekete-zöld-, meg egy-két ikont lecseréltem egyértelműbbre stb.). nem az kell, hogy csicsa legyen, csak a csupa egyforma szürke kis biszbaszt lehetetlen megkülönböztetni. pl. a letöltések fület a barna ikonjáról 70-80 tab közt is gyorsan megtalálom...

asszem kicsit rigolyás vagyok. de nem szeretem, ha megváltoztatják a környezetemet. akaratom ellenére. majd én... ;)

[ Szerkesztve ]

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#17711) Sk8erPeter válasza Wolfskin (#17710) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ja, hát ez érthető, az ilyen egyoldalú módosításoktól sokszor én is kimegyek a fazonomból. Lásd Fészbuk, egyszer csak önkényesen megváltoztatták a profilomat arra a fostalicska okádék Timeline-ra, amit én gyűlölök, na ezzel sikeresen elvették a maradék kedvemet a Fácsézástól. :N Nem mintha olyan túl sokat izélgetném, de ez nálam eléggé kiverte a biztosítékot.

Nem az volt a kérdés, hogy mi az OKA annak, hogy átszabod a jobbklikkes menüket, mert az magánügy. :DD Én is átszabom. Arra voltam kíváncsi, hogy miért nem elég az, ha egyszerűen a korábban megadott beállításnál megadod a saját vonatkozó fájlodat, amiben definiálod a jobbklikkes menüpontok sorrendjét. Én is jópár éve hoztam létre ezt a fájlt, amibe beraktam a saját sorrendemet, aztán mindig ezt a fájlt adom meg, és akkor már át is van szabva.

"persze, az IE-t, Avant Browsert is rendszeresen használom. amit nem tud az opera... "
Mondjuk ha már alternatíva, használhatnál tisztességes böngészőt is. :P

A csupaszürke fos menü nekem sem tetszik, de úgy látszik, mostanában ez a divat, lásd Google Drive ikonjai... vagy új Hotmailes (most már online Outlookos) felület... szerintem mindkettő ronda lett. Állítólag ez a "modern" layout (színtelen, élettelen, ocsmány szar úgy látszik egyenlő a modernnel :DDD).

Sk8erPeter

(#17712) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#17707) üzenetére


Penge_4
veterán

"most mit akartál mondani ezzel a Forms Managerrel?"

Jó, hogy van benne ilyen is, de igazából nem jó semmire, mert aki nem használja az autofill-t, az ezt sem fogja, aki meg használná az szintén nem fogja, mivel ezzel macerás. A vicces az volt, hogy rá pár órára megjelent az elégedettségmérő survey-ről a post. Vagy önirónia és emlékeztetőnek szánták, hogy a survey kitöltése közben többeknek eszébe jusson eme hiányosság, vagy csak véletlen egybeesés. Mindenesetre vicces volt. :D

A 12.10-ben benne lesz és az jelenleg béta és végleges között van. Már a 2. snapshot jön ki belőle a béta óta, amiben a szokásos bugfixek mellett flexbox támogatás is érkezett.

"Állítólag ez a "modern" layout (színtelen, élettelen, ocsmány szar úgy látszik egyenlő a modernnel )."

Évtizedenként változik. Ez után majd újra a részletgazdag, színes ikonok jönnek a retina display és a 3D terjedésének köszönhetően, majd ha már az is unalmassá/megszokottá válik megint elkezdik majd butítani ilyen rovásírás szintűre. ;]

(#17713) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#17712) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Hát én személy szerint Chrome-ban használom, mert ott egyből felkínálja, kényelmes is. Regisztrációs formok kitöltésénél (már ahol tényleg hajlandó vagyok megadni valós adatokat) jól jöhet, ahelyett, hogy mindent kézzel bepötyögnék.
Operánál valahogy nem álltam rá.
De amúgy miért tartod olyan macerásnak?

Na, a 12.10 gondolom még messze van. :(

Sk8erPeter

(#17714) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#17713) üzenetére


Penge_4
veterán

A 12.10 szerintem max. 1-2 hónap. Jelenleg elég stabilnak tűnik állandó használatra is.
Én személy szerint egyiket sem használom, de az Opera megoldása azért macerás, mert
1. A felhasználónak kell előre manuálisan kitölteni (és ha csak nem hallott róla, hogy van ilyen, nehezen talál rá).
2. Csak korlátozott számú mező áll rendelkezésre.
3. Globálisan minden oldalon felajánlja a manuálisan előre bevitt adatokat.

Az autofill (ami minden más böngészőben van) oldalspecifikus, automatikus és teljesen magától értetődő, mivel második alkalommal már felajánlja a korábban bevitt szöveget az adott formokban.

(#17715) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#17714) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Az autofill (ami minden más böngészőben van) oldalspecifikus, automatikus és teljesen magától értetődő, mivel második alkalommal már felajánlja a korábban bevitt szöveget az adott formokban."
Nem a szokásos, mindenféle mezőnél jellemző autofillre gondolok (vagy hogy is mondják, amikor korábbiakat felajánl), hanem konkrétan amikor egy regisztrációs formnál vagy, és jellemző mezők vannak (pl. megadott class-ok alapján vágja a böngésző (most ne az új HTML5-ös mezőkre gondolj), hogy ez mondjuk címmező, telefonszámmező, stb.), pl. a Chrome-ban felajánlja, hogy előre kitölti, nyomsz egy lefelét, egy Entert, és akkor sok mezőt kitölt egyszerre. Vágesz? :D

Sk8erPeter

(#17716) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#17715) üzenetére


Penge_4
veterán

Miért, a Chrome gondolatolvasó, vagy mi? Valahogy ott is be kell vinned manuálisan az adatokat, hogy legyen mit felajánlania. Ugyanez van ősidők óta Operában is (Form Manager). Erre mondtam, hogy nem túl népszerű. Ezt az is bizonyítja, hogy te is írtad, hogy Operában nem használod, Chrome-ban pedig igen. :D

De ahogy mondtam, én egyiket se használom, de szvsz az emberek többségének az autofill kéne, vagyis ami sültgalamb módjára működik, mert ezt kérdezgeti 10-ből 8 user. A form managert pedig kb a 20-30 emberből 1-2 ha megemlítette (mikor még volt "Én Operám" postverseny a blogon), hogy ő személy szerint használja. Meg szerintem a usage stat is közrejátszott, hogy a Choose Opera blogon is írtak róla.

(#17717) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#17716) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Miért, a Chrome gondolatolvasó, vagy mi? Valahogy ott is be kell vinned manuálisan az adatokat, hogy legyen mit felajánlania."
Nyilván be kell vinni egyszer manuálisan - DE az a nagy különbség, hogy emlékeim szerint EGYSZERI regisztrációs form kitöltése után a Chrome AUTOMATIKUSAN felajánlotta, hogy elmentethetem ezeket az adatokat, nem kellett nekem külön elnavigálnom a chrome://chrome/settings/autofill címre, és bepötyögnöm, hanem rögtön felkínálta ezt a lehetőséget. Ez meg ezerszer értelmesebb, mint hogy külön oda kelljen mennem, és elmentenem, mert ilyenre szerintem az emberek többsége nem fog időt szánni, még ha később előfordulhat is, hogy időt spórol neki.
Tehát Operában valószínűleg azért nem népszerű, mert nem találták ki ezt a hót egyszerű megoldást.
Operánál sokszor amúgy sem jellemző, hogy a kézenfekvő megoldásokat implementálják. Lásd a korábban beírtak listában való felkínálását az űrlapmezőknél, ami miatt már igencsak régóta nyavalygok, hogy ugyan mi a francért nem tudják már Operánál is megvalósítani.

Operánál még ami felháborít: a Dragonfly - még mindig képtelenek voltak megvalósítani, hogy oldalanként különböző példányokat lehessen megnyitni egymástól teljesen függetlenül, akárcsak Chrome-nál.

Sk8erPeter

(#17718) Wolfskin


Wolfskin
őstag

na, megörültem, hogy végre működik a tabulátorok áthelyezhetősége. a 11.61 egyből csoportba foglalta, akárhogyan húztam át. itt viszont egy érdekes újításba futottam bele. ha egy tabulátort elhúzok a helyéről, akkor az felugrik a felső sorba. utána már csak az ottani helyét tudom módosítani, onnan nincs kijárás. ennek pontosan mi értelme van?

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#17719) Dictator^


Dictator^
veterán

Az új flash player óta a youtube videónézés a legújabb operába egyszerüen borzalom, szétesik a kép stbstb..
Valami megoldás van rá?

lletve már flashes alkalmazásnál pl youtube, nem lehet a hardwares gyorsítást ki-be kapcsolni.

[ Szerkesztve ]

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#17720) w.miki


w.miki
veterán

Hali!

Azt vettem észre, hogy az Opera, a 12.01 után, ebben a 12.02. sokkal kevesebb adatot takarít meg Turbo módban... Ami a 12.01.-ben volt 70% megtakarítás, az itt jó, ha 50%.
Ti is így látjátok?
Melyik Opera változatot lenne érdemes használni, ami a legtöbbet spórolja? Vagy ezt milyen címen lehet megkérdezni a fejlesztőktől?

... és... mi az az Opera Next??

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#17721) kispx válasza w.miki (#17720) üzenetére


kispx
addikt

Az Opera Next a következő Opera verziójának a bétája.

(#17722) fatal` válasza kispx (#17721) üzenetére


fatal`
titán

Vagy Alpha, vagy RC. Attól függ milyen állapotban van éppen. Jelen pillanatban a 12.5 alpha, a 12.10 béta és rc között.

[ Szerkesztve ]

(#17723) Dictator^ válasza Dictator^ (#17719) üzenetére


Dictator^
veterán

Erre valaki?
Flash player frissítés után az összes flashes alkalmazás atom el van cseszve, youtube főleg, ki be nagyítgat , szétesik a kép.. meg sorolhatnám még.

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#17724) brd válasza Dictator^ (#17719) üzenetére


brd
nagyúr

Opera verzió, x64-e, HW gyorsítás állapota, és ilyesmik jól jönnének (ha más nem, okulásként, hogy mit kerüljünk), mert én x86/12.02/HWoff változatban nem tapasztalom a hibát, sem Win7x64-en, sem XPx86-on, több gépen, különböző VGA-k használatával. Mit értesz az alatt, hogy nem lehet kapcsolni a Flash-ben a HW acc'-ot? Szürke a négyzet, vagy nem változik semmi? A Flash Player frissítés alatt azt érted, hogy (most éppen) már a 11.4.402.287 van telepítve belőle, és úgy rossz?

The only real valuable thing is intuition.

(#17725) w.miki válasza kispx (#17721) üzenetére


w.miki
veterán

hú de bonyolult
azt milyen címen/fórumon tudnám megkérdezni a fejlesztőktől, hogy melyik Operaváltozatnál a legjobb a Turbo?
Melyik verzió spórol a legtöbbet?

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#17726) M_AND_Ms válasza w.miki (#17725) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Szerintem nem verziótól függ, mert az adatok tömörítését az Opera szerverei végzik.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#17727) Dictator^ válasza brd (#17724) üzenetére


Dictator^
veterán

Konkrétan arra gondoltam, hogy nincs ott a négyzet. Teljesen más menü jött ki jobbgombozva a flashes dolgokra. De fura, letöröltem az egész adobe flash-t újraraktam, és ugyanaz volt a helyzet. Felkeltem ma reggel és a kép se esik szét, és a HW is ott van.. érdekes..

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#17728) zileut


zileut
tag

Miért van az, hogy bekapcsolt Opera Turbo mellett akarok megnyitni egy honlapot, akkor gyakran ezt írja ki a böngésző: "A távoli kiszolgáló megszakította a kapcsolatot. Ellenőrizze, hogy helyesen írta-e be a címet, vagy keressen rá az oldalra." és a adott honlapot csak akkor tudom megnyitni, ha nyomok egy F5-t?

(#17729) brd válasza Dictator^ (#17727) üzenetére


brd
nagyúr

?

The only real valuable thing is intuition.

(#17730) Wolfskin válasza Wolfskin (#17718) üzenetére


Wolfskin
őstag

sziasztok,
van egy gondom a youtube videókkal.
a nagy részüknél alul az info sáv, hangerő, lejátszás pozicióját jelző csúszka stb.
automatikusan eltűnik. ezeknél lehetetlen bármit állítani, ha közelítek az egérrel, akkor felugrik, de ha a csúszka fölé érek, eltűnik... lejjebb megyek fölugrik, fölé megyek, eltűnik (ezt folytathatnám sokáig...).

ezt valaki sima szívatásnak találta ki, vagy a youtube tényleg nem akarja, hogy b@szkuráljuk a lejátszást? "nézd meg elejétől a végéig, jó, hogy nem majd beletekersz, mi? csak a lényeget akarod megnézni, csak a hab kellene a tortáról...?!"

az a különös, hogy az egyik video ilyen (mondjuk a többség), a másik meg sima, normális. de az is érdekes, hogy ha az operában ilyen eltűnős, ugyanaz a video IE alatt normális. ez egy kis reményre ad okot, hogy talán valahogy ki lehet kapcsolni/iktatni ezt a szuper új fejlesztést. (nem azért mer nem klassz, mert jövőbe mutató, meg minden, meg köszi youtube, hanem hogy kíméljem, hogy ne kopjon...)

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#17731) Sk8erPeter válasza Wolfskin (#17730) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Már megint ez a "rohadék nagyvállalat, biztos ki akar b@szni velem"-stílusod, mint a Gmail-topicban, ez annyira fárasztó... :O :(
NYILVÁN azért találták ki, hogy kiszúrjanak veled, és a felhasználók elégedetten dühöngjenek, ahogy Te is csinálod, nem? Nem gondoltál arra, hogy esetleg ez vagy egy Opera-bug, vagy nálad nem stimmel valami?

Ha jól emlékszem, korábban azt írtad, próbálkoztál szűz telepítésekkel, mégis megpróbálhatnád egy USB-s portable változattal is, hogy azzal is előfordul-e ez a jelenség.
De könyörgöm, ne találj már ki minden egyes hozzászólásodban valami vicces összeesküvés-elméletet...

"hogy ne kopjon" - Igen, ez tényleg valószínű, hogy azért találták ki (csak neked, külön akció), hogy NE KOPJON. :W

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#17732) Wolfskin válasza Sk8erPeter (#17731) üzenetére


Wolfskin
őstag

pedig pont a te hatásodra próbáltam meg megtalálni a pozitívumokat a fejlődésben. ;)

egyébként nem az én bosszantásomra, ennyire nem vagyok beképzelt, sokkal inkább a saját létük igazolására. egy terméket fejleszteni piackutatás, meg felhasználói szokások vizsgálata, meg egy csomó kísérletezés, programozás, rengeteg pénzbe kerül. ugyanakkor bizonyos időnként hozzá kell nyúlni, mert a marketing vastörvényei megkövetelik. na ilyenkor jönnek a látványos semmik, a túlbonyolított fícsörök, a funkciótlan baromságok. pl anno amikor a google képkeresőjét megdizájnolták, hogy csak a képet mutatja, meg flash, meg ha fölé viszed az egeret felugrik, meg jujj! csak onnan kezdve nem tudtam használni arra, amire addig: képeket keresni. hál Istennek, némi utánajárással ezt klassz új dolgot ki lehetett iktatni. azért már teljesen nem vagyok nyugodt, mi lesz, ha újra "fejleszteni" kezdik... :Y

próbáltam szűz portablet telepíteni, abban nem tudja kezelni a tabulátorok szélességét (feljebb valahol be is linkeltem). a kísérletezés miatt frissítette mag át az addig használt 11.61. de szerintem abból fogok felrakni egy újat... bár abban meg nem ment a youtube blokkolás, a kiterjesztések beállítása, a tabulátorok mozgatása (rögtön csoportba foglalta), a gmail normális kezelése... nem könnyű.

annyira jó lenne, ha nem kellene ezzel foglalkozni. egyszer rászánom azt az egy napot, beállítom, és egy darabig senki nem fejlesztene semmit, hanem minden működne...

na jó, ezentúl nem találok ki vicces magyarázatokat. bár erre pl. tényleg elképzelni sem tudom, hogy milyen előnnyel jár, ha nem teljes képernyős módban nem látod a csúszkát, meg a hangerőt, a lejátszási időt, meg egyáltalán semmit. ha fölé viszed az egeret, akkor meg ubrabugrálni kezd. vagy lehet, hogy ez csak engem zavar? vagy csak nálam van így???

update: kipróbáltam ezt a videót, és sehol máshol nem tűnik el az info sáv, sem az IE, sem a Avant, sem a opera 12 szűz telepítésben, csak itt abban, amit használok. [link]

akkor lehet, nem is a goggle fejlesztette, hanem, valami beállítás, kiegészítő stb. az operában... (???) :F

[ Szerkesztve ]

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#17733) Sk8erPeter válasza Wolfskin (#17732) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"vagy csak nálam van így???"
Átfogalmaznám: inkább esélyes, hogy azon kevesek között vagy, akik ezt a hibajelenséget tapasztalják.
Megnéztem az általad linkelt videót, semmi probléma, ahogy általában más Youtube-os videónál sem tapasztalok ilyen problémákat, amiket leírtál. A 12.02-t használom, abból is a 32 bites változatot (opr.: Win 7, x64).
Meg kéne már próbálnod úgy is, hogy NEM azt az okádék klasszikus módot használod a megjelenítésben. Ez meglepő dolgokat tud okozni.

Egyébként a többi leírt dologból arra a következtetésre jutottam, hogy nem sok fogalmad van a szoftverfejlesztésről. Ami önmagában nem baj, mert annak, aki nem az informatika valamelyik területén tevékenykedik, vagy nem érdeklődik iránta, annak nem is kell, hogy sok fogalma legyen róla; a zavaró inkább az, hogy az átlagfelhasználó a hibákból csak azt látja, hogy ezek a rohadékok már megint valamit elcsesztek az én idegesítésemre.
Pedig nem így van. A fejlesztés során nem "önigazolást keresnek", nem másokkal való kiszúrásból akarnak egy felületet megújítani, esetleg újabb szolgáltatásokkal bővíteni azt. (Főleg nem érdeke a felhasználók idegesítése egy hatalmas felhasználói bázissal rendelkező cégnek, aki ezt a bázist még bővíteni is szeretné.)
Ezek sokszor a cég munkatársai által kitalált újítások, VAGY a felhasználók által beérkezett kérések miatt megvalósított fejlesztések. Utóbbinak meg elvileg örülni kellene. De a fejlesztésbe mindig csúszik valami hiba, és amikor ezt a hibát kijavítják, akkor beleraknak egy másikat. :) Aztán még a tesztelés a másik folyamat, ami nagyon nem egyszerű, bár annak tűnik: mindenféle platformon, mindenféle körülménynek alávetni, tesztelgetni nem kétperces feladat. Ezt általában nem is a fejlesztők csinálják. Aztán még ott vannak a felhasználói visszajelzések, anyázások, amik nyomán a hibákat folyamatosan reprodukálni és javítgatni kell, aztán kiadni egy újabb változatot a szoftverből, bugfixeket készíteni, stb. Ez sem egyszerű.

De a lényeg, hogy a szoftverfejlesztés nagyon összetett folyamat, tele hibalehetőségekkel, a felhasználói visszajelzések pedig hasznosak, és ezerszer hasznosabbak, mint a szoftver megállás nélküli fikázása, értelmetlen összeesküvés-elméletek kreálása a fórumokban.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#17734) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#17733) üzenetére


Penge_4
veterán

"Főleg nem érdeke a felhasználók idegesítése egy hatalmas felhasználói bázissal rendelkező cégnek, aki ezt a bázist még bővíteni is szeretné."

A felhasználók idegesítése nem is. A kis létszámú power userek beáldozása a plusz piaci részesedésért viszont annál inkább, ezért általában a régi funkciókat inkább elhagyják, mintsem hogy támogassák továbbra is és hasonló drasztikus lépések. Ez a szoftverfejlesztésben is megfigyelhető (egyik ékes példája az Opera :D) és a netes szolgáltatásokban is.

(#17735) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#17734) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ez tény, de én konkrétan arra gondoltam, amiről ő írt, hogy nála ugrabugrál Youtube-on a progress bar, ha föléviszi az egeret. Ez meg olyan dolog, ami ha általános lenne, akkor qrva sok felhasználó agyára lehetne menni, nem csak a power userek agyvize menne fel.

Sk8erPeter

(#17736) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#17735) üzenetére


Penge_4
veterán

Tény és való, hogy ugrál és az előnézeti képek eltünedeznek ha nem tökéletesen pozicionálsz (WebM-ben meg már-már használhatatlanul). Chromiumban ezzel szemben majdhogynem tökéletes, értsd: jobban tűri, ha nem szorosan a vékony progressbar mentén húzod. Próbáld ki. Ez rohadtul bosszantó tud lenni olyan embereknek, akik nehezebben kezelik az egeret (lásd: hányan panaszkodtak a Tab Stacking miatt is, pedig én véletlenül még sosem húztam egymásra két tabot).

És akkor számold ki, hogy a YouTube/Google felhasználóinak hány százaléka Opera felhasználó és azon belül hány százaléka, aki parkinson kórosan kezeli az egeret. :)

(#17737) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#17736) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Hidd el, kipróbáltam, naponta egyszer azért valamit átlagban meghallgatok Youtube-ról, beletekergetek, és egyáltalán nem volt ilyen problémám se Operánál, se Chrome-nál (direkt nem Chromiumot írtam). Pedig nem kell különösebben bűvészkednem, hogy eltaláljam azt a kb. 10 pixel magas csíkot, és az előnézeti kép sem ugrál. Én sem szoktam aztán letagadni az Operás bugokat, sőt... láthattad már, hogy sokszor kritizálom, de speciel ezzel kapcsolatban nem találok hibát. De igazán mutathatnátok valami pármásodperces videót, vagy screenshotot, hogy mire gondoltok, mert nálam tényleg nincs ugrabugra.
Ja, és ráadásul most csakis tapipadról mozgatom a kurzort, mert jelenleg nincs külön egerem...

"hányan panaszkodtak a Tab Stacking miatt is, pedig én véletlenül még sosem húztam egymásra két tabot"
Ezt nehogy már annak tudjuk be, hogy valaki nehezen kezeli az egeret... :W Nálam is számtalanszor előfordult már ez az idegesítő jelenség, hogy egymásba AKARTAK csoportosulni a fülek áthúzáskor, mert ezt tényleg szarul oldották meg. Nyilván el tudom kerülni, hogy csoportosítva legyenek, azzal, hogy kicsit továbbhúzom. De rohadt idegesítő, hogy erre kell figyelnem. Ha kikapcsolható lenne, azonnal kikapcsolnám. Mondjuk biztos qrvára nehéz lenne az Opera fejlesztőinek mindezt egy billentyűlenyomásra elérhetővé tenni...például ha nyomom a Ctrl-t, akkor legyen Tab Stacking funkció, mert lehet, hogy néha használni is akarom, de ne ez legyen az alapmagatartás. De ez nyilván teljesen földtől elrugaszkodott fantáziálás, hogy ilyen módon alakítsanak ki egy funkciót (tehát értelmesen, átállíthatóan, hogy a lehető legtöbb igényt kielégítsék, kevés plusz erőfeszítéssel).

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#17738) Ndruu válasza Wolfskin (#17730) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

Nincs HTML5 módra állítva nálad a youtube? (Akkor csinálja azt, hogy amelyik videónál reklám van, ott a sima Flash Playerrel játssza le a videót.)
Hardveres gyorsítás ki- vagy bekapcsolása nem segít?
Nincs feltelepítve valami Opera kiegészítő, ami a youtube-ot módosítja (pl.ExtendTube, CleanTube)?

Ha egyikkel sem sikerül, akkor tegyél fel egy korábbi Flash Playert, azzal talán sikerül...

Harrrr!!!!

(#17739) Wolfskin


Wolfskin
őstag

sziasztok!

bizony ugrabugrál a youtube, de nem mindegyik, és amelyik, azt is meg lehet szelídíteni. rájöttem, hogy ha a satus bar csíkra viszem az egeret, akkor vadul elugrik, lemegy teljesen, de ha nem mozdulok, akkor visszajön és ha klikkelek, akár oda is ugrik a film. olyan ez, mint lovat szelídíteni...
csak koncentrálni kell, kis kézügyesség, meg önuralom, hogy ne kapjak utána. ami ha csak felszínesen, gyorsan végig akarok pörgetni valami videot nem biztos, hogy kapásból kéznél van. viszont fejlődöm, lehet, jobb ember leszek általa....

update: @Ndruu: közben kiderült, hogy de. köszönet! :R html5-ben volt. nem tudom hogyan kapcsolódott oda, én biztosan nem, mivel azt sem tudtam, hogy van. hacsak nem öntudatra ébredt. viszont jó, hogy vannak ilyen fejlesztések, mert ki lehet kapcsolni őket, és így viszonylag gyorsan megoldják a problémákat. amiket okoztak. (bocs Sk8erPeter)

kikapcsoltam, most jó a státuszbár, viszont a kis videó, amin teszteltem folyamatosan újraindulgatott. tartok tőle, hogy oda az youtube autplay kill képessége... eddig tartott. kicsit furcsa érzés, amikor megnyitom a böngészőt, és betölti az előző folyamatból a 60 oldalt, amiből 20 egyszerre kezd zenélni. kakofónikus.

a Tab Stacking a 11.61-en TÉNYLEG nem működött. 10-ből 10x csoportba foglalta, 100-ból 100-szor, 1000-ből ezerszer. tovább nem próbáltam, elfogadtam tényként. pedig ügyesen forgatom az egeret, rengeteget dolgozom photoshoppal is, és jó egereket használok (G1, G3,. G5, MX518), és mégsem pedig próbáltam hosszú órákon át. 1/10 pixelenként mozgattam be közéjük, és máris csoportban volt. a 12.02 -ben lehet mozgatni, de érdekes módon csak a felső sorban. ha valamelyik alsóbb szinten mozgatnám oldalra, azt is felrántja a felső sorba és vissza már nem engedi. ez így kell, hogy legyen, vagy megint csak nálam van így?

[ Szerkesztve ]

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#17740) Sk8erPeter válasza Wolfskin (#17739) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Én is kipróbáltam a HTML5-ös verziót (fura, korábban már átállítottam bejelentkezve, azt hittem, ez mentődik véglegesre, amíg vissza nem állítom, nem vágom, most miért nem volt aktív a HTML5-ös), most próbálgatom, de nem sikerül reprodukálni az ugrálást, már kezdem magam rosszul érezni, hogy nálam nincs bug, bezzeg nálatok van, de jó nektek. ;]
Melyik verziót használod? Nálam 12.02 x86 van fent.
Újraindulgatás meg szintén nem jelentkezett.

"kicsit furcsa érzés, amikor megnyitom a böngészőt, és betölti az előző folyamatból a 60 oldalt, amiből 20 egyszerre kezd zenélni. kakofónikus."
Az valóban kakofonikus. És ez is az Opera hibája szerinted? :D Vagy a Google-é? :D

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#17741) Wolfskin válasza Sk8erPeter (#17740) üzenetére


Wolfskin
őstag

na, feltöltöttem ide egy ilyen kis részletet. az oldal 130%-ra van nagyítva, a jobb láthatóság miatt.
[link]

hát, bizony ciki, ha nálad semmi bug nincs. így aztán egy csomó kalandból kimaradsz... ;]

Verzióadatok
Verzió 12.02
Összeállítás 1578
Környezet Win32
Rendszer Windows 7
XHTML+Hang A bővítmény nincs betöltve
Böngésző azonosítása
Opera/9.80 (Windows NT 6.1; WOW64; U; hu) Presto/2.10.289 Version/12.02

a youtub-ot meg ezzel próbálom blokkolni, felemás sikerrel: Youtube Autoplay Killer v2.1-b Made by Nippey

az, hogy maguktól indulnak videók nem tudom kinek a hibája. talán az operáé, mert blokkolhatná őket. talán a youtube-é, hogy megpróbálja mindig kicselezni a védelmet. talán az enyém, mert inkább olvasnék, ahelyett, hogy a neten lógok... :W

egyébként, ha egy honlapon elindul a videó vagy hang magától, még akkor is rögtön zárom, ha pont azt kerestem. annyi weboldal van a széles interneten, nem fogok pont egy olyat megnézni, amelyik magától zenél. annál nagyobb taplóság alig van... (ha pl. keresek egy témát, akkor megnyitom a google találati listából a 10-15 leginkább releváns oldalt -a háttérben. majd aztán végiggörgetem őket. ha csak ebből 3-4 zenélni/pofázni kezd...

[ Szerkesztve ]

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#17742) brd válasza Wolfskin (#17741) üzenetére


brd
nagyúr

Miért nem használod a beépülők indítását kézire állítva? :F Olyankor a nagy Play gombra kell rábökni, hogy elinduljon:
opera:config#UserPrefs|EnableOnDemandPlugin

The only real valuable thing is intuition.

(#17743) Penge_4 válasza Wolfskin (#17741) üzenetére


Penge_4
veterán

Köszönöm a videót. Én is ugyanerre gondoltam. Egyébként ez a WebM változat volt, nem a Flash. Utóbbi azért magasan jobb. Ott a csík nem tűnik el, csak néha meg-meg akad az előnézeti ablakban lévő kép és el kell húzni az egeret, majd vissza és ilyesmi. Szóval Chromiumban valamivel simábbnak tűnik, de ismétlem: Flash esetében minimális a különbség. Én köztudottan háklis vagyok az ilyesmire (lásd: position: fixed bug), ami sok usernek fel sem tűnik.

ps: Nálam x64-es Opera, ennél fogva OOPP-s, szintén x64-es Flash van, szóval ez is lehet az oka.

(#17744) Wolfskin válasza brd (#17742) üzenetére


Wolfskin
őstag

na igen, ez üt. már el is felejtettem, pedig egyszer tudtam... :B
mondjuk gusztább, amikor látod az indítóképet, de ez legalább biztos megoldásnak tűnik... köszi!

@Penge_4 "Nálam x64-es..." dobhatnál egy linket, te honnan töltöd le? vagy akár egy kész, beállítottat, amibe csak bele kell tenni a skinemet. ha csak nem az cseszi szét... (???) kíváncsi lennék, hogy használják a hozzáértők... :R

[ Szerkesztve ]

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#17745) AtHoS


AtHoS
nagyúr

1.15-ös ExtendTube működik rendesen aki használja?

Nálam fekete téglalap van csak a video helyén és nem jelenik meg egyetlen kezelő sem hozzá. Ha kikapcsolom az ExtendTube kieget és frissítem a youtube oldalt, akkor bejön egyből

Bármelyik youtube vidivel ezt kapom

32 bites 12.10b1624 és b1627 (HW gyorsítás nincs engedve) alatt bizton így működik nálam

read-only mode on the forum

(#17746) PhoenixSzG válasza AtHoS (#17745) üzenetére


PhoenixSzG
tag

Nalam mukodik rendesen. x64 12.02

(#17747) AtHoS válasza PhoenixSzG (#17746) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Lehet 12.10-el akad össze :F

read-only mode on the forum

(#17748) PhoenixSzG válasza AtHoS (#17747) üzenetére


PhoenixSzG
tag

Kiprobaltam egy szuz 32 bites 12.10 b1627-tel, nalam nincs fekete kep.

(#17749) Rimuru válasza PhoenixSzG (#17748) üzenetére


Rimuru
veterán

Gondolom azért nert nincs ExtendTube, majd ha gépnél leszek megnézem Linuxon mit művel.

Vigyázat, csalok!

(#17750) PhoenixSzG válasza Rimuru (#17749) üzenetére


PhoenixSzG
tag

A szuzet ugy ertettem, hogy az ExtendTube is bennevan (szoval friss telepites, es csak az ExtendTube kiegeszito). Windows 7-en probaltam amugy.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.