Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18951) Gerisan


Gerisan
tag

Kitöröltem a Dll-t frissítettem de utána megint behalt folyton. Most bemásoltam az új dll-t és megint jól megy.
Nekem úgy van beállítva,hogy jelezzen ha frissítés van.

GIGABYTE GA-B85M-D3H ,Core i5 4460, 12 Gb Ram,GigaByte Geforce GTX 650Ti Boost 1024 MB DDR5,1,5TB SATA HDD,60 Gb SSD

(#18952) Csontikka


Csontikka
aktív tag

Sziasztok,

azért ide teszem fel a kérdésem mert elsősorban operát használok és annak örülnék a legjobban ha ebben létezne ilyen "fícsör" de bármilyen más böngészőben is érdekelne ha van megoldás, bár sok reményt nem fűzök hozzá, de hátha... :)

Szóval megnyitok egy honlapot legyen ez mondjuk a hirlista.hu

Van rajta vagy 100 link ami különféle oldalakra mutat.
Egyik másik oldal rendkívül leterhelt szokott lenni, ezért azt szeretném hogy a böngésző ezeket az oldalakat előre leszedje (miután az általam jelenleg megtekintett oldal betöltődött és éppen "unatkozik".)(nyilván 1 szint mélyen, az egész internetet nem kell hogy becachelje :) )
(Vagy pl van egy oldal amin van 100 index kép, az indexképek mutatnak a nagy képekre, és értelem szerűen csak akkor "cammog be" a nagy kép amikor rákattanok / felé húzom az egeret)

Értem én hogy tök fölöslegesen egy csomó forgalmat generálna, de úgy lennék vele, hogy "elfér", mert így nem sokat ér a bitang net, ha az ember egy cikkre/képre tökmindegy mire csúcsidőben fél percet vár mert az adott oldal épp túlterhelt.

Szerintem ennyiből már kivehető mit szeretnék, tud valaki ilyen tulajdonsággal megáldott böngészőt, (létezik esetleg ilyen plugin operához) , vagy menjek a fenébe? :)

Előre is köszönöm!

Üdv,
Csontikka

(#18953) Penge_4 válasza Csontikka (#18952) üzenetére


Penge_4
veterán

Ilyen kéréssel 10-ből 9 rendszergazda elküldene a halál f@szára, mivel extra forgalmat generálsz, ami önmagában nem nagy dolog, de ha elég sokan használnának ilyen megoldást, az felérne egy masszív DDoS támadással, ami egy Facebook vagy Google méretű oldalt is leölne. A hosting cégek viszont pezsgőt bontanának az extra előfizetések miatt (csak hogy árnyaljam a képet). :D

Ezzel remélem a kérdés azon részét megválaszoltam, miért nem épít be ilyen funkciót egyetlen böngészőfejlesztő sem. Még a Google is csak DNS preload-ig merészkedik, de azzal pár bites forgalmat generál, nagyjából olyan, mintha pingelné az oldalt. És nagyobb a marketingje, mint a haszna, mivel manapság egyrészt nem a kapcsolódás a szűk keresztmetszet, hanem az adatok letöltése, ráadásul ha egyszer már kapcsolódott egy domainhez, akkor ott van a DNS Cache-ben és innentől az összes aloldal nem amiatt lassú.

Viszont elvi lehetőség kivitelezhető, akár még egy userJS-sel is (bár, hogy jól konfigurálható legyen, ahhoz azért elkél egy extension). Ezen az elven működött régen Operához a prefetch nevű userJS. De az csak azokat az oldalakat töltötte előre (képek nélkül, csak simán a DOM fát), ahol

1. A link rel paraméter arra mutatott. Tehát amikor Fast Forward funkcióval lapozol Operában.
2. Az oldalak nevei sorrendben következtek, mint page1.htm, page2.htm, page3.htm, stb.

Szóval a te gondodat maximum módosítással tudná megoldani.

(#18954) Sk8erPeter válasza Csontikka (#18952) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ne viccelj már, egy nagy hírportálon belinkelt összes oldalt akár a legérdektelenebb hírekkel is, mind be szeretnél járni, és tárolni annak a tartalmát, képeit, stb.? Ezt szerinted meddig bírnád tárhellyel? (Ja, gondolom tudjon periodikus törlést is.) Amúgy is teljesen elvadult ötlet az egész. Ha a "bitang neted" nem sokat ér, és fél perceket kell várnod, akkor igényelj magasabb sávszélességet. Ha meg az adott oldal épp túlterhelt, akkor nyilván pont tök jót tesz, hogy te automatizáltan kotorászol az oldalon. Nem csak a te szemszögedből kell nézni, hogy "elfér", mert az adott szervernek lehet, hogy nem "fér el" a túl nagy forgalomgenerálásod, és tiltani fogják az IP-címedet (igen, dinamikus IP-címmel, proxy-val, stb. megkerülhető).
Ajánlok egy ennél ezerszer értelmesebb ötletet: régóta feltalálták a többfüles böngészést (ha már Opera topic), a téged érdeklő (!) híreket nyisd meg szépen a háttérben pl. egy Ctrl+klikkelgetéssel, így a már letöltött hír olvasgatása közben nyugodtan töltődhet be a többi oldal is a "bitang neteddel" is, így nem kell rá (annyit) várnod... :)

====

(#18953) Penge_4 :
"Ilyen kéréssel 10-ből 9 rendszergazda elküldene a halál f@szára"
Gondolom az a +1 meg csak simán ignorálná a kérést, mert annyira elvetemültnek találná... :)

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#18955) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#18954) üzenetére


Penge_4
veterán

"Gondolom az a +1 meg csak simán ignorálná a kérést, mert annyira elvetemültnek találná..."

Vagy tudatában van, hogy milyen szar is az, amikor egy nagyon rossz webergonómiával rendelkező oldalon több oldalt kell végignézned, de egyenként még 2-3 lapon át kell verekedned magad, mielőtt megkapnád a ténylegesen kívánt tartalmat a ténylegesen kívánt formában. És persze tetűlassú az oldal (amiben talán ezen a hülyesége is közrejátszik).

Sok oldalas cikkeknél is jobban kedvelem a nyomtatási nézetet, pedig a PH-n gyors a betöltődés. Képzeld el ott, ahol 3-4 kpbs-sel tölt be 1-1 új lap és ilyen http://72.135.212.33/content/47394732fjueery.gif címekről húzza a reklámot, amit még blokkolni sem tudsz, ráadásul úgy van megírva az oldal, hogy a tartalom töltődjön be utoljára, tehát még az se működik, hogy nyomsz egy Esc-et, amikor látod, hogy mondjuk egy iframe-ben már 128 megánál jár a töltődés, ami egy swf fájl. Persze a reklámvideó nem indul el az ODP miatt, de azért olyan hülye módon van megírva, hogy az swf önmagában is elkezd töltődni. Ezt még koronázhatja, mikor egy 400x600-as iframe-en belül kidob pár JS alertet, hogy a számítógépem veszélyben van és bármit nyomok, ha nem Esc-elem gyorsan, akkor átirányít a kamuvírusirtós oldalra. :D

Az ilyen módon megírt, reklámokkal telepakolt klikkvadász oldalakat valahogy nem tudom sajnálni, ha pár vérpistike rászabadul.

(#18956) Penge_4


Penge_4
veterán

A https://blockchain.info/wallet/login oldalon miért nem működik az Opera jelszókezelője? :Y Nem ajánlja fel, hogy megjegyzi.

(#18957) dqdb válasza Penge_4 (#18956) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Ha a főoldalon bal oldalt az azonosító mezőre gondolsz, akkor azért, mert ügyesen nem egy HTML form része.

Az Opera jelszókezelője úgy működik, hogy egy form elemen belül az összes input értékét megjegyzi. A Wand kitölti az összes mezőt, és meghívja a form elemhez csatolt onsubmit eseményt, vagy a submit típusú input elemet. Itt nincsen form, nincsen submit URL, nincsen mit megjegyezni és automatizálni.

Az AJAX térhódításával együtt egyre több ilyen oldal lesz, ahol a fejlesztő nem gondol erre a problémára (vagy direkt tesz az ügy érdekében).

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#18958) Penge_4 válasza dqdb (#18957) üzenetére


Penge_4
veterán

Az gáz. És nem lehet valamit tenni vele, mondjuk userJS-sel?
Amúgy meg miért jó egy oldalnak, ha direkt szívatja a felhasználókat?

(#18959) dqdb válasza Penge_4 (#18958) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Az gáz. És nem lehet valamit tenni vele, mondjuk userJS-sel?
Elvileg lehet, csak meg kell nézni a pontos működést, hogy hová és milyen formában mennek el az adatok (jQuery alapú az oldal, azt horror kibogozni, legalábbis nekem rendkívül kicsi hatékonysággal megy). Ha van lehetőség arra, hogy ez egy form submit folyamán történjen meg, akkor 30-40 sornyi kódból megoldható.

Amúgy meg miért jó egy oldalnak, ha direkt szívatja a felhasználókat?
Opera felhasználóként ez még kérdésként felmerül számodra? :DDD

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#18960) Sk8erPeter válasza dqdb (#18959) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"jQuery alapú az oldal, azt horror kibogozni"
Miért lenne már "horror" kibogozni a jQuery-kódot? :Y
Ha valaki jól ismeri a jQuery-t, akkor neki pontosan ugyanannyi erőfeszítés kibogozni a jQuery-ben megírt kódot, mint a plain JavaScriptben készültet. Sőt, adott esetben gyorsabb is lehet, mert a jQuery ugye csak egy library a JavaScriptben kódolás egyszerűbbé és gyorsabbá tételéhez, így jQuery-ben sok minden egy sorban is megoldható, ami plain JS-ben 5-6 sor, ergo ilyen kódoknál a kibogozás is gyorsabb lehet.
Amúgy is, ezen az oldalon nem az a gond, hogy milyen library felhasználásával készült a kód, hanem hogy minimalizálva van a kód (whitespace-ek kiszedve), lásd pl. ezt - de erre is van egy megoldás, fogod a kódot, bedobod http://jsbeautifier.org/-on a textarea-ba, és szépítteted. De ekkor jön a következő probléma: felfedezed a gyökér változóneveket és függvényneveket, ami viszont kivételesen nem a fejlesztők "hibája", hanem azért van ez, mert valszeg obfuszkálva lett a kód.
Szóval a kibogozás nehézségének semmi köze ahhoz, hogy a kód egy része jQuery-ben készült.

A kód amúgy is ezer sebből vérzik: ott van a HTML-kódban az a probléma, amit említettél (miért nem lehetett egy nyomorult form elembe rakni azt, ami űrlap része), aztán a JS-kód tele van console.log() hívásokkal, amitől pl. az IE8 azonnal kiakad (értem én, hogy nem támogatják, de attól még a console.log()-ot és társait alapvetően fejlesztési célból, debuggolásra, kód helyes/helytelen lefutásának ellenőrzésére használjuk), meg van még egy pár hülyeség sztem, de eléggé OFF-olás lenne itt felsorolni.
Amúgy nem értem az ilyen fejlesztőket, attól még, mert alapvetően modern akar lenni az oldal, attól még nem kell tákolni, mint egy nyomorult kezdő, pl. úgy elkészíteni egy űrlapot, hogy csak odab@sszintanak valahova egy input-elemet, úgy, hogy nincs körbevéve egy form taggel, ami pedig szemantikailag is helyessé tenné az űrlapelem jelenlétét.

Na, de rátérve a konkrét parára, az Opera Wand működőképessé tételéhez nem elég, ha userJS-sel vagy extensionnel körbevonjuk oldal-betöltődéskor egy form taggel a megfelelő űrlapeleme(ke)t? Nem próbálgattam még a probléma megkerülését, mert szerencsére nem sok olyan oldalt látogatok aktívan, ahol ilyen gyökérül van megoldva (vagyis nincs megoldva) az űrlap, de érdekes lehet a dolog.

Sk8erPeter

(#18961) brd válasza Sk8erPeter (#18960) üzenetére


brd
nagyúr

Amúgy nem értem az ilyen fejlesztőket, attól még, mert alapvetően modern akar lenni az oldal, attól még nem kell tákolni, mint egy nyomorult kezdő...

Hát ez úgy megy nagyban, hogy ilyen munkákra gyakran a havert, vagy olcsón dolgozót alkalmaznak, aki többnyire csak annyit tud, hogy a keresőt használva összetákolja a kódot működőre, a többit le...ja, mert vagy agya nincs hozzá, vagy nincs megfizetve.

The only real valuable thing is intuition.

(#18962) dqdb válasza Sk8erPeter (#18960) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Ha valaki jól ismeri a jQuery-t, akkor neki pontosan ugyanannyi erőfeszítés kibogozni a jQuery-ben megírt kódot, mint a plain JavaScriptben készültet.
Na ez az, fejlesztő, de nem webfejlesztő vagyok, és az eddigi jQuery tudásomat is oldalak forrásszövegéből szedtem össze (annyira nem érdekel a téma, hogy részletesebben utánanézzek, annyira más területen mozgok). Az obfuszkált kód ebben eléggé megnehezíti a dolgokat, és épeszű ember éles környezetben már csak a kisebb adatforgalom miatt is ezt a változatot használja, szóval így végiggondolva nekem nem igazán a jQueryvel van gondom, hanem az obfuszkált kóddal, ami történetesen eddig mindig jQuery volt :)

Na, de rátérve a konkrét parára, az Opera Wand működőképessé tételéhez nem elég, ha userJS-sel vagy extensionnel körbevonjuk oldal-betöltődéskor egy form taggel a megfelelő űrlapeleme(ke)t?
Elég lenne, erre utaltam Penge_4-nek írt hozzászólásomban a 30-40 sornyi kóddal. Más kérdés, hogy a submit funkciót helyettesítő gomb lenyomásakor milyen - adott esetben aszinkron - kód kerül végrehajtásra, és azt vissza lehet-e vezetni egy egyszerű form submitre.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#18963) Sk8erPeter válasza brd (#18961) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Hát ez azért nem igaz szerencsére, hogy "nagyban így megy", hogy kezdőkkel hozatnak össze nagy cégeknek oldalakat (én mondjuk erről a cégről nem tudok semmit), és hogy ez tök általános jelenség lenne. A "haveri alapon" attól még persze az. Azért ezen az oldalon, amiről szó van, látszik, hogy nem kezdők hozták össze, mivel komplex, és nem valószínű, hogy a keresőt használva tákolták volna össze. Nem emiatt nem rakták ezt az input-elemet egy form tagbe, valszeg csak valamiért így volt egyszerűbb az adott fejlesztőeszközzel, vagy első körben tényleg lefosták a kompatibilitást, nem lett agyontesztelve, nem érkezett erről még felhasználói visszajelzés (sajnos azok is b@sznak küldeni sokszor negatív visszajelzést, akik aktívan használnak egy oldalt, pedig ez fontos! Normális fejlesztőbrigád ezt nem veszi rossz néven, hanem az igényeknek megfelelően próbálnak alakítani az oldalon, persze plusz pénzért), stb... aztán nem lett második kör. :D

Sk8erPeter

(#18964) Sk8erPeter válasza dqdb (#18962) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Bőven lehet látni obfuszkált plain JS-kódot is... :) Csak mivel mostanság a jQuery elég divatos (végül is legnépszerűbb library tudtommal), mivel tényleg egyszerűvé teszi a JS-kódolást (ahogy persze más library-k is), és számtalan mennyiségű plugint fejlesztenek hozzá, ezért nagyobb eséllyel találkozol jQuery-kóddal, mint plain JS-kóddal. :)

"Elég lenne, erre utaltam Penge_4-nek írt hozzászólásomban a 30-40 sornyi kóddal."
Körbevenni egy elemet form taggel jQuery-ben egyetlen sor. Példa:
http://api.jquery.com/wrap/
Legfeljebb a jQuery felhasználhatóságához kell pár sor, de erre itt írtam stackoverflow-n korábban egy nagyon egyszerű példát:
http://stackoverflow.com/questions/2648042/using-jquery-within-opera-user-javascript/6108059#6108059

Viszont mennyire vagy biztos benne, hogy a form tag a hiba? Nem lehetséges, hogy a Wand lekezeli azokat az űrlapelemeket is, amelyek körül nincs form tag?
Ugyanis itt erősebb az, hogy az "autocomplete" attribútum off-ra van állítva, van egy ilyen sor a JS- (jQuery-)kódban:

$("input,button,select").attr("autocomplete", "off");

az autocomplete attribútumról:
http://www.w3.org/wiki/HTML/Elements/input/text#HTML_Attributes

autocomplete = on/ off/ default
on
The on state indicates that the value is not particularly sensitive and the user can expect to be able to rely on his user agent to remember values he has entered for that control.
off
The off state indicates either that the control's input data is particularly sensitive (for example the activation code for a nuclear weapon); or that it is a value that will never be reused (for example a one-time-key for a bank login) and the user will therefore have to explicitly enter the data each time, instead of being able to rely on the UA to prefill the value for him; or that the document provides its own autocomplete mechanism and does not want the user agent to provide autocompletion values. [Example A]
default
The default state indicates that the user agent is to use the autocomplete attribute on the element's form owner instead. (By default, the autocomplete attribute of form elements is in the on state.)

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#18965) dqdb válasza Sk8erPeter (#18964) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Bőven lehet látni obfuszkált plain JS-kódot is...
Persze, rutinnal, az obfuszkálás előtti állapotot stílusát ismerve bőven lehet. Én is tudok szemre ASN.1-et dekódolni ...

Köszi a linkeket, majd ránézek. Mivel ez már a sokadik oldal, ahol belefutok a jquery.min.js-be, így lassan a saját érdekem lesz vagy megszokni az oldalak hülyeségét, vagy elkerülni őket, vagy felfejleszteni a jQuery tudásomat (csak ez utóbbi helyett szeretem olyan területen képezni magam, aminek a munkában is használt látom).

Viszont mennyire vagy biztos benne, hogy a form tag a hiba?
Csak futólag néztem bele a kódba, nem volt időm többet foglalkozni vele, de a DOM fát kibontva azt láttam, hogy nulla darab form tag, egyetlen input type="text" és egyetlen button. Ennyi infóból nem véletlen, hogy a Wand tehetetlen.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#18966) Sk8erPeter válasza dqdb (#18965) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Én is tudok szemre ASN.1-et dekódolni ..."
Nem úgy értettem, hogy én simán tudom szemre dekódolni az obfuszkált kódot :)

"Mivel ez már a sokadik oldal, ahol belefutok a jquery.min.js-be, így lassan a saját érdekem lesz vagy megszokni az oldalak hülyeségét"
Mármint itt milyen hülyeségükre gondolsz?

"Ennyi infóból nem véletlen, hogy a Wand tehetetlen"
Jaja, ez ettől még lehetséges, de mondom, itt az autocomplete attribútum off-ra van állítva, ami azt jelenti, hogy akkor az automatikus kitöltés nem is fog működni, kényszerítve van a júzer, hogy begépelje az adatát. Szenzitív jellegű adatoknál szokták ezt csinálni, pl. a Neptunnál is ez van, ha belekukkantasz a forráskódba, igaz, ott magára a form tagre határozták meg.
Persze ettől függetlenül teljesen jogos, amit mondasz, azért SEM működik a Wand, mert nincs form tagbe pakolva. Már csak azért is gyökérség ez, mert így egy szövegmezőben nyomott sima Enterre nem submitolódik maga a form.

Amúgy látom a jelszómező meg egy sima display:none-nal el van tüntetve alapból, gondolom csak azután jelenik meg, miután ellenőrizve lett külön az azonosító, így nem is tudom hirtelen, hogy jól fog-e működni a Wand, miután form tagbe pakoltuk az egészet mondjuk egy userJS-sel vagy extensionnel. Úgyhogy ez még nyitott kérdés.

A plain JavaScriptes wrap sem lenne 30-40 sor, majd reggel rittyentek demókódot, de most inkább aludni kéne. :DDD

Sk8erPeter

(#18967) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#18958) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ez még nem userJS, de kimásoltam egy az egyben az azonosítós és jelszós részt az általad linkelt oldalról, és itt pl. már körbeveszem egy form taggel, megjelenítem az alapból rejtett jelszómezőt, valamint az autocomplete attribútumokat on-ra állítom:
http://jsfiddle.net/Sk8erPeter/cbezg/
Elég okádék a sok parentNode, de máshogy, értelmesebben nem lehetett megtalálni a restore-guid azonosítóval rendelkező elem megfelelő sokadik "felmenőjét" (szülőelemét), ami jó ahhoz, hogy oda kerüljön az egészet körbeölelő form tag (amibe becsomagoljuk az egészet). De ez így működőképes lehet. Nyilván ezt még userJS- vagy extension-formába is kell önteni. Azt nem tudom, a validálásnál mi lesz a parája, mivel az azonosítót külön validálja a jelszómegjelenítés előtt, már amennyire elnéztem a működését (csak sejtem futó rápillantás után, ellenőrizni nem tudtam, mivel nincs ilyen azonosítóm).

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#18968) Penge_4 válasza dqdb (#18959) üzenetére


Penge_4
veterán

"Opera felhasználóként ez még kérdésként felmerül számodra?"

Nem csak az Opera érintett, a Chrome sem ajánlja fel itt a jelszómegjegyzést.

(#18967) Sk8erPeter: Beírtam random szöveget a névhez és a jelszóhoz is a JSFiddle-s tesztoldalon és nem úszott be a jelszómegjegyzéses sáv így sem. Még mikor a frame-ből kitörtem sem.

(#18969) zolee0307


zolee0307
őstag

Sziasztok!

Másnak sem működik a yahoo mail? Operát használok a gépen (12.15 x64) és a telefonon (Browser, Mini) is, de mától nem tudok belépni a yahoo mailbe, mert azt írja, hogy frissítsek safarira, vagy firefoxra, ha ki akarom használni a yahoo mailt. Pedig támogatott böngésző az opera.

///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\

(#18970) brd válasza zolee0307 (#18969) üzenetére


brd
nagyúr

Cookiek és oldalspecifikus beállítások törlése? Nekem egyébként 12.14 x86-on működik rendesen.

The only real valuable thing is intuition.

(#18971) Ndruu válasza zolee0307 (#18969) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

Nálam is jó, 12.15 x64-gyel, bár nehézkesen engedett be az elmentett jelszóval. Egy captcha és a titkos kérdés megadása után aztán végül sikerült bejelentkezni.

Harrrr!!!!

(#18972) zolee0307 válasza brd (#18970) üzenetére


zolee0307
őstag

Próbáltam, töröltem a cookikat, előzményeket, próbáltam az aznosítás is áltoztani, de semmi. Ahogy belépek ez a frissítéses dolog jön be és nem tudok semmit csinálni. Ez azoldalspecifikus beállítások ezt hol találom?

Ndruu: Ahogy belépek a frissítéses dolog jön be, nem a postafiók.

[ Szerkesztve ]

///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\

(#18973) Csontikka válasza Penge_4 (#18953) üzenetére


Csontikka
aktív tag

Köszönöm szépen az útmutatást, tényleg user js irányba volt a legegyszerűbb elmozdulni, ez eszembe sem jutott, mivel ezt még sosem használtam, kb azt se tudtam hogy van.

Átírtam az általad linkelt scriptet, igaz nem minden linket ismer fel, de ez már csak azt tükrözi, hogy nem értek a JS-hez. :)

Még1x köszönöm, egész baráti lett!

Üdv,
Csontikka

(#18974) brd válasza zolee0307 (#18972) üzenetére


brd
nagyúr

Settings > Preferences > Advanced > Content > Manage site preferences

The only real valuable thing is intuition.

(#18975) zolee0307 válasza brd (#18974) üzenetére


zolee0307
őstag

Így se megy. Írtam a yahoonak is, de annyi választ kaptam, hogy a "béta" verziók nem támogatottak, használjam a támogatott böngészőket. Pl. Opera 9.5 :F

Pedig eddig rendesen ment.

///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\

(#18976) Predator2


Predator2
addikt

Egyre többet szórakozik nálam az opera 12.15 x64 facebookozás közben h kifagy (sajnos ilyenkor egy darabig nem tudja megnyitni mert abban a pillanatban kifagy, át kell váltanom mozillára)

[link]
[link]

Miért csinálja? És lehet vele valamit kezdeni?
Az már csak hab a tortán h flash közben is állandóan megadja magát :(

[ Szerkesztve ]

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#18977) kilozsul válasza Predator2 (#18976) üzenetére


kilozsul
aktív tag

Dettó! A FB használhatatlan lett vele, pedig nekem nagy szükségem lenne a gördülékeny használatra (oldalakat üzemeltetek rajta, nem csak szórakozás), valamint a flash tartalmak dettó...

Az első reklámos kiadása óta használom az Operát, de lassan ott tartok, hogy meg kell válnunk egymástól... :(

(#18978) Dictator^


Dictator^
veterán

Felraktam a legújabb flash playert, és ahol flashes beágyazás van, megkergül a legújabb opera (stable build) és egyeszerüen úgy laggol, hogy ki se tudom X-elni.

Ötlet?

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#18979) AtHoS


AtHoS
nagyúr

Keresztkérdés:
digis net van egyik barátom apjánál. Ma felhívott barátom, hogy google keresésnél hibaüzenetet dob a szolgáltatás. Mondtam neki, hogy küldje már át e-mail-ben a hibaüzenetet, de még eddig nem érkezett meg.

Ha jól értelmeztem a telefonban beolvasottakat, akkor a google túl sok lekérdezés miatt nem hajtja végre a keresést. Bár nem pontosan emlékszem a beolvasottakra, de úgy rémlik, mintha IP is említve lenne a hibaüzenetben.

CIS védi egyébként a gépet + Malwarebyte's Antimalware kézileg futtatva időnként

Mi okozhat ilyen problémát?

Opera 12.15 legfrissebb stabil kiadás

read-only mode on the forum

(#18980) AtHoS válasza AtHoS (#18979) üzenetére


AtHoS
nagyúr

No, megérkezett a hibaüzi is (jó 1,5 óra késéssel)

"We're sorry...

... but your computer or network may be sending automated queries. To protect our users, we can't process your request right now.
See Google Help for more information."

read-only mode on the forum

(#18981) harley


harley
senior tag

üdv

ma bekapcsolom az operát és a facebook nem jön be.
tegnap még semmi baja nem volt..

Biztonságos kapcsolat: súlyos hiba (49)

mit csináljak?

"Olyan még nem volt, hogy ne lett volna valahogy" :)

(#18982) karldergroße válasza harley (#18981) üzenetére


karldergroße
senior tag

Örülj, hogy ma nem töltesz feleslegesen órákat a gép előtt :-)

(#18983) harley válasza karldergroße (#18982) üzenetére


harley
senior tag

hát az a heti 15 perc amit facebookozok...

de a kérdés nem ez volt....

"Olyan még nem volt, hogy ne lett volna valahogy" :)

(#18984) Dictator^ válasza harley (#18981) üzenetére


Dictator^
veterán

Verzió? Build?
Frissíts a legújabbra?

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#18985) harley válasza Dictator^ (#18984) üzenetére


harley
senior tag

legújabb opera.
csak a facebook nem jó.

Biztonságos kapcsolat: súlyos hiba (49)
https://hu-hu.facebook.com/
A tanúsítvány érvényes, de a hozzáférés megtagadva.

"Olyan még nem volt, hogy ne lett volna valahogy" :)

(#18986) B@ldrick válasza harley (#18985) üzenetére


B@ldrick
aktív tag

Találkoztam ilyesmivel bankos oldalnál. Ezt nyomogasd végig.

▌iPhone 12 • Huawei P20 Pro • OnePlus 3 • HTC One ▌Ubuntu • OpenMediaVault • XPEnology ▌

(#18987) harley válasza B@ldrick (#18986) üzenetére


harley
senior tag

melyiket?
mit? :Y

"Olyan még nem volt, hogy ne lett volna valahogy" :)

(#18988) B@ldrick válasza harley (#18987) üzenetére


B@ldrick
aktív tag

Bal oldali menüben, arannyal kezd, hátha segít. Mondjuk VeriSign Class 3-at használ, azt nem tudom hogy kéne telepíteni.

▌iPhone 12 • Huawei P20 Pro • OnePlus 3 • HTC One ▌Ubuntu • OpenMediaVault • XPEnology ▌

(#18989) dqdb válasza harley (#18985) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Ctrl+F12 > Haladó > Biztonság > Tanúsítványok kezelés > Elutasított
A listában nálad milyen tanúsítványok szerepelnek?

B@ldrick: magyarországi bankoknál a hiányzó CA tanúsítvány szokott a probléma lenni, mivel ők a két minősített hazai CA-tól vásárolnak, ezért a Netlock és a Microsec rootok importálásával megszűnik a biztonsági figyelmeztetés. Ennek a problémának nincsen köze hozzá, a hibaüzenet is egyértelműen azt jelzi, hogy a tanúsítvány ellenőrzése sikerült, azaz a root is az Opera rendelkezésére állt.

Azt a listát csak figyelmeztetéssel együtt szabad importálásra ajánlani, mert a teszt CA is szerepel benne, ami tényleg tesztelésre-fejlesztésre van online bármikor és bárki által igényelhető tanúsítványokkal, annak az importálása egy átlagfelhasználó gépére a biztonságot jelentősen gyengítő tényező.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#18990) harley válasza dqdb (#18989) üzenetére


harley
senior tag

ott volt, töröltem, működik.. :C :R

"Olyan még nem volt, hogy ne lett volna valahogy" :)

(#18991) Penge_4


Penge_4
veterán

Másnál is villog Linux/KDE alatt az Opera beúszó értesítője? Akár új e-mail, akár új feed, akár blokkolt popup. Lassabban is úszik be, akadozik és közben villog. Testcase

(#18992) Rimuru válasza Penge_4 (#18991) üzenetére


Rimuru
veterán

Úgy néztem hogy a hardveres gyorsítás okozza.

Vigyázat, csalok!

(#18993) Penge_4 válasza Rimuru (#18992) üzenetére


Penge_4
veterán

Kikapcsolt opera:config#UserPrefs|EnableHardwareAcceleration mellett is villódzik.

(#18994) Armahun


Armahun
addikt

Urak ez ellen lehet tenni valamit:

Már nagyon idegesít, hogy hetek óta ha mobilról megnyitom a Ph-t ez az oldal is beszemtelenkedik.

Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#18995) Rimuru válasza Penge_4 (#18993) üzenetére


Rimuru
veterán

Akkor még a WebGL-t kapcsolgattam, nézd meg azt is bár nem tudom elképzelni hogy miért csinálhatná ha tényleg az. Több ötletem nincs.

Vigyázat, csalok!

(#18996) Rimuru


Rimuru
veterán

Bocsi a dupláért de ha már itt jártam eszembe jutott. Google Reader helyett Tiny Tiny RSS-t használok van is hozzá kiegészítő de valamiért nem jelzi mennyi olvasatlan hírem van, valakinek van-e ötlete? (bár nem hiszem hogy használ még más is ilyet)

Vigyázat, csalok!

(#18997) Penge_4 válasza Rimuru (#18995) üzenetére


Penge_4
veterán

Az is ki van kapcsolva, nincs összefüggés. Nem lehet, hogy nálad nincsenek bekapcsolva a KWin effektek?

Egyébként melyik verziót használod? 4.8-ban is ugyanaz volt 12.10-nél, mint most 4.10-ben 13.04-nél.

Tiny Tiny RSS-t nem használok, egyelőre nem tudom mit használjak. Olyan kéne, ami átmenti a csillagozott és tagelt feedjeimet is, az OPML-lel nem megyek sokra. Már azon gondolkodom, hogy barkácsolnom kéne magamnak egy sajátot, amihez egy elég kompex tervet eszeltem ki.

Egy szerveren futó Opera kell hozzá + Egy kis program, ami már desktopon fut és a szerveren futó Opera profiljának mail mappájából leszinkronizálja a szükséges fájlokat. De ez több ponton vérzik. Egyszer csak úgy lehetne véghez vinni, mivel futó Opera alá nem lehet bepakolni ezeket a fájlokat, hogy speciális parancsikonnal indítom az Operát, ami először ezt a kis programot indítja, ami
1. Ellenőrzi a szerveren lévő szükséges fájlok utolsó módosításának dátumát. Ha régebbi, mint a desktopé, akkor indítja az Operát.
2. Ha újabb, mint a desktopé, akkor először felülírja a szerveren lévő Opera fájljaival a desktop Opera fájljait, majd utána indítja az Operát. Esetleg erőforrásspórolás céljából jelet is küldhetne, hogy amíg a desktop Opera fut (ezt autorunként ellenőrizné, hogy összeomlás, illetve fagyás esetére is védjen), addig a szerveren lévő Opera ne ellenőrizzen. Amikor leáll a desktop Opera, akkor a szerveren lévő pedig onnantól elkezd ellenőrizni. Továbbá kétirányú is lehetne a szinkronizáció, hogy ilyenkor a desktop fájljait küldi fel a szervernek.

Már csak szerverbérlet hiányzik meg a felvázolt kis program az örömhöz. :DDD

(#18998) Rimuru válasza Penge_4 (#18997) üzenetére


Rimuru
veterán

Nem használok KDE-t effektekre elég Compton is (Xcompmgr fork) így nem tapasztaltam. Mikor még Gnome Shell-t nézegettem akkor voltak ilyen problémáim, sőt még nagyobb bajok is voltak, az egész Opera ablak villogott, de nálam a hardveres gyorsítás kikapcsolása megoldotta.

Én egy jegyzetben mentettem el a csillagozott elemeimet, jó alkalom volt a szelektálásra is, igaz alapból nincs sok. Ilyen szolgáltatásnak a TTRSS-t találtam a legjobbnak, vagy The Old Reader.

Vigyázat, csalok!

(#18999) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#18991) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Azért ez hihetetlen, hogy a mai napig ennyien keverik a Java-t a JavaScripttel... főleg egy olyan oldalon NAGYON gáz, ahol pont az a lényeg, hogy JavaScripttel pattogtatnak fel ablakokat. Pedig NAGYON nem ugyanaz a kettő.

Java != JavaScript...

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#19000) Vangelis


Vangelis
nagyúr

Üdv Skacok!

Azt a beállítást kerestem, hogy amikor egy linkre kattintok akkor új fülön nyíljon meg és ne jelenlegibe.
De valamiért nem találom pedig tudom, hogy van ilyen. :)

Másik kérdés! Be lehet-e állítani, hogy mennyi memóriát használjon max az opera, mert nekem megeszik állandóan mindent ami létezik. :(

THX

@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.