Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18901) M_AND_Ms válasza Predator2 (#18900) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Akkor ne üzenj hétfőn! ;-)

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#18902) littlemamba


littlemamba
aktív tag

Sziasztok, mostanában azt vettem észre, hogy vannak napok, amikor az Opera folyamatosan terheli a procit egy 13-14%-kal, ha ez idő alatt fut a Chrome is, az csak 5-6%-ot terhel. Valami javaslat? Egy restart hellyel közzel megoldja, de csak ideig óráig...

Zenfone I0 I Garmin EPIX PRO I ExpertBook & ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro

(#18903) Penge_4 válasza littlemamba (#18902) üzenetére


Penge_4
veterán

Megrémült a konkurens böngésző jelenlététől és csökkenő CPU használattal próbál kedvezni, mivel könyörögni nem tud, hogy "Kérlek, ne uninstallálj!"

(Esetleg valami bővebb infó? Hány tab van nyitva, milyen oldalakkal, van(nak)-e valami specifikus oldal(ak), ami(k)nél megfigyelhető a folyamatos CPU terhelés, stb. Pl. ha a Flash engedélyezve van és nincs bekapcsolva az On Demand Plugin, akkor előfordulhat egy egyszerű hírportálon is, ahol van 3-4 Flash reklám, hogy folyamatosan pörgeti a CPU-t még a háttérben is).

(#18904) unknownerror


unknownerror
tag

Üdv!

Win 8 Pro-n van fennt a legfrissebb opera.

Szerintem ilyet senkinél se produkált még a drágaszág. Letöltök egy .srt kiterjesztésű fájlt, és mire lejön, .zip lesz belőle. Mit szívtam, mire ezt észrevettem. :D Semmit nem álllítottam át, feltelepítettem, és így csinálja.
Na ez miez szerintetek? Más böngészőbe jó a letöltés.

(#18905) fatal` válasza unknownerror (#18904) üzenetére


fatal`
titán

Rosszul van beállítva a MIME type az oldalon, az opera meg ezt figyeli, nem a kiterjesztést (mert pl. utóbbi linuxon nem létezik).

(#18906) littlemamba válasza Penge_4 (#18903) üzenetére


littlemamba
aktív tag

Általában 8-9 fül van nyitva, FB, hotmail, gmal, itcafé, vatera, bonuszbrigad, origo sztaki és szokott híroldal is lenni közte 1-2... szóval ilyesmik. Próbáltam már figyelgetni, hogy milyen oldalaknál jellemző, de eddig még nem tudtam kiszűrni. Öööö ez ismeretlen fogalom : On Demand Plugin ----> ezt hol találom? De a híroldalas tipp is jó lehet, figyelem majd külön csak azokat is, viszont megnézném itt ezt a másik dolgot is azért :-) Köszönöm

Zenfone I0 I Garmin EPIX PRO I ExpertBook & ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro

(#18907) Penge_4 válasza littlemamba (#18906) üzenetére


Penge_4
veterán

Ctrl+F12->Haladó->Tartalom

(#18908) Penty


Penty
tag

12.15-ös Opera Debian Wheezy alatt. A probléma a következő:

Átállítom, hogy ne a Google legyen az alapértelmezett kereső, hanem valami más. Oké.
Bezárom az Operát, pár perc/óra múlva ismét megnyitom, és megint a Google az alapértelmezett kereső. ('zmeg!)
Most kitörlöm a Googlet, majd ismét beállítok valami mást alapértelmezettnek. Minden szép és jó.
Bezárom az Operát, pár perc/óra múlva ismét megnyitom, és megint a Google az alapértelmezett kereső. ('nyád!)
Hogy a túróba lehet ezt a nyamvadt Google-t kiirtani az Operából, hogy ne az legyen az alapértelmezett kereső? A 12.14-es és korábbi verzióknál eddig nem volt ezzel problémám. :W

(#18909) Penge_4 válasza Penty (#18908) üzenetére


Penge_4
veterán

Vagy vedd ki a szinkronizálandó elemek (Opera Link beállítások, klikk a kis felhő ikonra az állapotsávon) közül a keresőket, vagy megpróbálkozhatsz még azzal, hogy írásvédetté teszed a profilodban a search.ini-t.

(#18910) Penty válasza Penge_4 (#18909) üzenetére


Penty
tag

Az Opera Linket nem használom, nincs beállítva ott semmi. Az írásvédettség viszont jó ötletnek látszódik, de ez az egész nekem valamiféle bugnak tűnik, hiszen mint említettem, a korábbi verziókban nem találkoztam ezzel a hibával.

(#18911) Penty


Penty
tag

Nos, bezártam az Operát, majd kitöröltem a search.ini-ből a Google keresőt. Ezután beállítottam, hogy csak olvasható legyen a search.ini, de mindez az Operát hidegen hagyta. Mikor megnyitom a böngészőt, még mindig odarakja a Google-t alapértelmezett keresőnek. Érdekes ez, mert a search.ini-ben a Default Search és a Speed Dial Serach-nél az általam választott kereső UNIQUEID-je van ott. Valahol kell lennie még egy fájlnak, ahol azokat a keresőket tárolja, ahol a Google, Bing, a mall.hu és a többiek vannak. Valószínűleg ebben a fájlban kéne valamiféle irtást végezni...

(#18912) dqdb válasza Penty (#18911) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Töröld le a mostani search.ini-t, hadd hozza létre az Opera újra, és utána próbálkozz a takarítással. Valamiért úgy tűnik, hogy nálad állandóan hiányzónak/sérültnek ítéli meg ezt a fájlt, ezért az alapértelmezett tölti be.

Windows alatt az alapértelmezett search.ini a Program Files\Opera\defaults\search.ini fájlban található, gondolom Linux alatt is a program mappája alatt találsz egy defaults könyvtárat. Ha magyar nyelvű Operát használsz, akkor a lokalizált változat lép érvénybe, ez a Program Files\Opera\locale\hu\search.ini fájlban található meg.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#18913) Penty válasza dqdb (#18912) üzenetére


Penty
tag

Kitöröltem a profil mappámból (/home/user_name/.opera) a search.ini-t, majd a default mappából is/ (/usr/share/opera/defaults) a search.ini-t. Elindítom az Operát és ott van ismét az összes default kereső!! (Google, Bing stb.) Beírom és beállítom megint, hogy az általam kedvelt kereső legyen az alapértelmezett (eddig oké minden), majd bezárom a böngészőt. Ismét megnyitom és megint a Google az alapértelmezett! Az általam berakott meg csak ott van a sor végén, egy a többi 5-6 default kereső között.

(#18914) Predator2


Predator2
addikt

Helló

Szerintetek miért csinál nekem ilyen szépséget a prohardver ha rákattintok? (csak ha gondol egyet)
12.15 x64

[ Szerkesztve ]

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#18915) Ndruu válasza Predator2 (#18914) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

Nem az Opera hibája, az oldal gyengélkedik egy kicsit, de dolgoznak rajta és ki fogják javítani. Addig bármikor szembetalálkozhatsz ezzel (másik böngészőn Tartalomkódolási hibát ír ki az ákombákom karakterek helyett).

Harrrr!!!!

(#18916) Rimuru válasza Predator2 (#18914) üzenetére


Rimuru
veterán

Ez nem opera hiba.

Vigyázat, csalok!

(#18917) Predator2


Predator2
addikt

értem köszönöm a tájékoztatást

Most is "támadják" még az oldalt?

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#18918) dqdb válasza Predator2 (#18917) üzenetére


dqdb
Topikgazda

[link]

Penty: keresd meg a nyelvfüggő search.ini-t (látatlanban az /usr/share/opera/locale/hu mappára tippelnék), és azt írd felül az általad szerkesztettel. Jelentsd az Operánál bugként, és reménykedj, hogy a 12.16 javítja a hibát (ha nem, akkor ott ismét eljátszhatod ezt).

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#18919) Penty válasza dqdb (#18918) üzenetére


Penty
tag

Kitöröltem a hu mappából és a default mappából is a fájlt. A profil mappámban a search.ini-ben csak az általam megadott kereső adatai maradtak, semmi más. Elméletileg tehát, mikor megnyitom a böngészőt most már csak annak az egy keresőnek szabadna ott lennie. De nem!!! A Google még mindig odapofátlankodja magát alapértelmezettnek. A többiek (Bing, mall.hu stb) most nincsenek ott, csak a G és az általam megadott. Mikor átállítom, hogy ne a G legyen az alapértelmezett, akkor a korábban már leírt dolgok játszódnak le.
Akkor ha jól sejtem ez vagy bug, vagy szándékosan csinálják, hogy pénzt kapjanak a G-től... Ha ez az utóbbi, akkor nem értem, hogy minek rakják bele az alapértelmezett kereső megváltoztatásának lehetőségét. Hogy szakadna rájuk a budi!!! :W

(#18920) littlemamba válasza Penge_4 (#18907) üzenetére


littlemamba
aktív tag

Szia, nem találtam ezt a tartalmat meg :-( nem tudom, hogy hol bénázok, bementem ott az alpontokba is, a tartalmon belül, de sehol nem látok Demand Plugin-t

Zenfone I0 I Garmin EPIX PRO I ExpertBook & ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro

(#18921) Penge_4 válasza littlemamba (#18920) üzenetére


Penge_4
veterán

Ha magyar nyelvűt használsz, ilyet nem is fogsz találni. Felülről a 4. közvetlenül a beépülők letiltása/engedélyezése alatt.

(#18922) S-IW válasza littlemamba (#18920) üzenetére


S-IW
tag

Szia!
Lehet, hogy engedélyezni kell az Opera:config-ban

[ Szerkesztve ]

(#18923) littlemamba válasza Penge_4 (#18921) üzenetére


littlemamba
aktív tag

Köszönöm, bepipáltam a 4-et :-) Remélem jobb lesz ;)

Zenfone I0 I Garmin EPIX PRO I ExpertBook & ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro

(#18924) Luminary


Luminary
csendes tag

Üdv! Szokott valaki Operával weboldalakat készíteni?

(#18925) Sk8erPeter válasza Luminary (#18924) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Szerintem OperáVAL senki nem szokott webalkalmazásokat készíteni, legfeljebb OperáRA optimalizálva... :)
A kérdés ilyenformán értelmetlen. :)
Ha meg az a kérdésed, hogy használja-e valaki az Opera Dragonfly-t debuggolásra és egyéb célokra, akkor tedd fel úgy a kérdést.

Sk8erPeter

(#18926) Luminary válasza Sk8erPeter (#18925) üzenetére


Luminary
csendes tag

szerintem egyvalaki legalább szokott (

(#18927) Luminary


Luminary
csendes tag

Mindegy leírom hátha valaki tudja a választ, vagy azt hogy hol tegyem fel a kérdést. Amit szeretnék az az, hogy ez az oldal működjön az asztalról és felhasználónévtől függetlenül is. Tehát ha a menüben megnyitom a könyvet és utána a fejezetszámra kattintok éppen úgy működjön az asztalról, mint feltöltve. Szeretném letölthetővé tenni...

Ezzel próbálkoztam, de nem jött be:
file://localhost/C:/Users/%username%/Desktop/file.htm#utalás
ez sem:
file://localhost/C:/Users/%currentuser%/Desktop/file.htm#utalás

[ Szerkesztve ]

(#18928) Sk8erPeter válasza Luminary (#18926) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Pedig az Opera nem arra való, hogy AZZAL KÉSZÍTS WEBOLDALAKAT, szóval valószínűleg csak rosszul fogalmazol... :)
A forráskódot nem az Operában írogatod át, igaz? Na látod...
Ha meg igen, akkor valamit rosszul csinálsz. :D A DragonFly-jal lehet variálgatni a DOM-ot, hasonlóan a többi böngésző fejlesztőeszközéhez (Chrome beépített, illetve FF-hez Firebug), de a böngészők egyike sem arra való, hogy abban készíts weboldalakat. Hogy az adott böngészőre optimalizálsz-e, az már másik kérdés.

A (#18927)-ben írt problémádra: a felhasználók asztalán csak egy parancsikon kellene, hogy legyen a megfelelő fájlra, olyan helyre mutasson, ami minden felhasználó által elérhető. De ez semmilyen módon nem kapcsolódik az Opera topichoz. Alternatívák: [link], [link].

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#18929) Luminary válasza Sk8erPeter (#18928) üzenetére


Luminary
csendes tag

üres .html dokumentumból indulok és így építem fel az oldalt és konkrétan nem ezzel foglalkozom és konkrétan NEM EZ volt a kérdés... :U

(#18930) dqdb válasza Luminary (#18927) üzenetére


dqdb
Topikgazda

konkrétan NEM EZ volt a kérdés
És az Opera topikjában konkrétan marha nagy OFF, mert alapszintű HTML kérdés, amihez Sk8erPeter linkelte a szaktopikokat :U

Amúgy a megoldás rém egyszerű: az oldalon relatív linket kell használnod #név formátumban, a HTML fájlra mutató részt törölnöd kell. Így akárhová és akármilyen néven feltöltheted a HTML fájlt, a hivatkozások biztosan jók lesznek:

<a href="#a">link az első fejezetre</a>

<a name="a" />1. fejezet

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#18934) Ndruu válasza Luminary (#18931) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

A személyeskedést kéretik mellőzni!

A kérdésed a weblap készítés topikba illik talán a legjobban.
Hogy gyorsan megkapd a választ:

Mentsd le az oldalt az Operával (Fájl - Mentés másként), válaszd a Fájl típusa: Minden fájl opciót, a név maradjon az, ami.
Nevezd át a fájlt pl. Total Commanderrel úgy, hogy ne legyen benne szóköz vagy egyéb speciális karakter (pl. biblia), a kiterjesztését módosítsd .htm-re. Tehát ezt kell kapnod: biblia.htm
Tedd ki a .htm fájlt az asztalra és voilá.

Működik, kipróbáltam.

Harrrr!!!!

(#18935) Luminary válasza Ndruu (#18934) üzenetére


Luminary
csendes tag

Most azért működik, mert fel van töltve, de köszönöm.

(#18936) Gerisan


Gerisan
tag

Hali! Évek óta Operát használok de az utóbbi időben sok bajom van vele. Fb-nél sokszor fogja magát és kilép( olvastam másnál is csinálja) Videóknál sokszor a bővítmény megadja magát pl you tube és van,hogy kilépek de a folyamatoknál továbbra is megmarad az opera és az istennek nem tudom lelőni. Flash playert is telepített már újra de régebbi opreával is csinál ilyeneket hiába teszem újra, Most a 12.15 van. Néztem át állok másra de már annyira megszoktam ezt. Van esetleg valakinek ötlete mit lehet tenni vele vagy ez már így marad?

GIGABYTE GA-B85M-D3H ,Core i5 4460, 12 Gb Ram,GigaByte Geforce GTX 650Ti Boost 1024 MB DDR5,1,5TB SATA HDD,60 Gb SSD

(#18937) Predator2


Predator2
addikt

Helló

Szoktam háttérképeket böngészni a Wallbase oldalon, de sokszor előfordul ha rákattintok egy képre először egy reklám honlapja jelenik meg. Ha bezárom ezt az oldalt és megint rákattintok a képre csak akkor jelenik meg a tényleges háttér.

Lehet vele valamit kezdeni h rögtön a képet töltse be?

Gerisan

A Youtubenál a bővítmény sajna nekem is gyakran behal. A Fb jó csak egy idő után borzalmasan belassul. Ilyenkor opera restart az ami segít.

[ Szerkesztve ]

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#18938) vhw


vhw
addikt

A 12.15-ös verziót használom és újabban nem tudok belépni a yahoo mail fiókomba.
Ezelőtt mindig felvillant egy pillanatra ez az üzenet:

"Ez már majdnem jó, de a böngésző nem támogatja Yahoo! Mail legújabb változatát."

De aztán simán tovább engedett és beléphettem.

Jelenleg nem, ugyanez az üzenet fogad, hiába frissítem az oldalt, vagy indítom újra a böngészőt/gépet nem enged.

Mi lehet a gond? Avagy a megoldás.

"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"

(#18939) dqdb válasza vhw (#18938) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Nincsen Yahoo Mail regisztrációm, ezért csak elméleti javaslat jön. Az levelező oldalán (vagy az összes érintett oldalon) el kellene játszanod ezt:

F12 > Webhely beállításainak szerkesztése > Hálózat > Böngésző azonosítása > Azonosító rejtése Firefoxként

Ha szerencséd van, akkor simán működni fog Firefoxnak álcázva (például az ELMŰ és a K&H ilyen, az Operát tiltja, de álcázva simán működik).

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#18940) vhw válasza dqdb (#18939) üzenetére


vhw
addikt

Identify as Firefox, vagy a Mask as Firefox?
Van különbség köztük?

"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"

(#18941) dqdb válasza vhw (#18940) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Van, Mask as Firefox a helyes válasz.

Közben egy gyors regisztráció után megnéztem, működőképesnek tűnik, ment a mappák közötti drag and drop is. Bejelentkezés közben az általad említett hiba megjelent, ott átállítottam a maszkolást, vissza, és újra beléptem. A webhely címe alapján (hu-mg42.mail.yahoo.com) valószínűsíthető, hogy ezt párszor el kell még játszanod a jövőben sajnos.

Identify as Opera:
Opera/9.80 (Windows NT 6.2; Win64; x64) Presto/2.12.388 Version/12.15

Identify as Firefox:
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; Win64; x64; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0 Opera 12.15

Mask as Firefox:
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; Win64; x64; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#18942) vhw válasza dqdb (#18941) üzenetére


vhw
addikt

Igen működik. Köszönöm a segítséget.

Bár hogy érted, hogy a a címe alapján? Nem fogja megjegyezni ezt a beállíítást?

"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"

(#18943) dqdb válasza vhw (#18942) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Bár hogy érted, hogy a a címe alapján? Nem fogja megjegyezni ezt a beállíítást?
Megjegyzi. Csak a hu-mg42 névből én arra asszociálok, hogy létezik még legalább 41 másik szerverük a levelezés kiszolgálására. Emiatt elképzelhető, hogy nem mindig erre irányít majd át a mail.yahoo.com cím, és azokat is majd fel kell venni kivételként.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#18944) Gerisan válasza Predator2 (#18937) üzenetére


Gerisan
tag

Ezt a videó bővítmény problémát lehet sikerült orvosolni. Legalábbis nekem azóta nem halt még be mióta ezt megcsináltam.
A C:\WINDOWS\system32\Macromed\Flash mappába lévő dll fájlt kell átmásolni(Nekem ez van NPSWF64_11_6_602_180.dll)
Ide: C:\Program Files\Opera\program\plugins (Nekem opera x64 van mivel 64 bites operám van) Mióta ez megvan azóta nem jött elő a hiba. remélem segítettem

GIGABYTE GA-B85M-D3H ,Core i5 4460, 12 Gb Ram,GigaByte Geforce GTX 650Ti Boost 1024 MB DDR5,1,5TB SATA HDD,60 Gb SSD

(#18945) Predator2 válasza Gerisan (#18944) üzenetére


Predator2
addikt

Nekem is x64-es opera van. Átmásoltam a fájlt a leírásod alapján. Tesztelem...

Köszi a segítséget.

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#18946) dqdb válasza Gerisan (#18944) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Ez egy nagyon rossz ötlet, egyben teljesen felesleges és ráadásul veszélyes is.

Az Opera induláskor a következő sorrendben tölti be a plugineket:
1. végigmegy az általad megtalált plugins mappában található DLL-eken (ez általában üres, történelmi okai vannak már csak a létezésének, az Opera sem ajánlja a használatát)
2. végigmegy az HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\MozillaPlugins kulcs összes gyerekén, és betölti az ott szereplő plugineket (például @adobe.com/FlashPlayer néven van hivatkozás a Flashre)

Azaz ezzel csak azt érted el, hogy nem a telepítési helyéről fog betöltődni a plugin, hanem a másik mappából, mivel annak van prioritása. Ezzel most még nincsen problémád, de hamarosan lesz, amint frissítesz a 11.7.700.169 változatra: onnantól kezdve az Opera az első Flash tartalomnál ki fog fagyni (én látatlanban azt vártam, hogy a régi verziót fogja használni a frissítés ellenére biztonsági problémát okozva, de ez a hibajelenség is eléggé kellemetlen).

Az összes Flash-sel kapcsolatos stabilitási hiba esetén sajnos egyetlen dolgot lehet csak tenni: várni, hogy az Adobe kijavítsa.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#18947) Gerisan válasza dqdb (#18946) üzenetére


Gerisan
tag

Máshol ovlastam ahol többek írták hogy rendbe hozza meg azátn nekem mindegy. legfeljebb nem frissítek. Én örülök neki,hogy nem omlik össze pár percenként.

GIGABYTE GA-B85M-D3H ,Core i5 4460, 12 Gb Ram,GigaByte Geforce GTX 650Ti Boost 1024 MB DDR5,1,5TB SATA HDD,60 Gb SSD

(#18948) Predator2 válasza Gerisan (#18947) üzenetére


Predator2
addikt

ki töröltem a dll-t és frissítettem (ugyan úgy összeomlott az opera a ddl fájl másolása ellenére is)

Ezzel a progival frissítettem [link]

eddig abban a hitben voltam h a flash automatán frissíti magát

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#18949) dqdb válasza Predator2 (#18948) üzenetére


dqdb
Topikgazda

eddig abban a hitben voltam h a flash automatán frissíti magát
Képes rá, csak a leírás alapján le van tiltva az alapértelmezett telepítésben. Ez volt az elmélet, a gyakorlat úgy néz ki nálam, hogy bár az ott leírtak szerint engedélyezve van az automatikus frissítés, mégsem tűnt fel, hogy valaha megtörtént volna ...

Ezenkívül Windows bejelentkezéskor fut le egy ellenőrzés, és ha van frissebb változat, akkor azonnal felajánlja a telepítését is. Ez nálam biztosan működik.

Esetleg azzal próbálkozz meg, hogy kitakarítod a Flash ideiglenes mappáit, hátha azok egyikében lévő sérült adat hatására áll fejre. Ehhez lépjél ki minden böngészőből, és a következő mappák tartalmát töröld le:

C:\Users\<felhasználónév>\AppData\Roaming\Adobe\Flash Player
C:\Users\<felhasználónév>\AppData\Roaming\Macromedia
C:\Users\<felhasználónév>\AppData\Local\Macromedia

Ha Windows Intézőből keresgélsz, akkor ezek ugyanoda mutatnak:

%APPDATA%\Macromedia\Adobe\Flash Player
%APPDATA%\Macromedia
%LOCALAPPDATA%\Macromedia

Ha nem minden Flash tartalom bűnös, hanem csak a videólejátszás, akkor még két további dolgot tehetsz:
1. frissíted a videokártya driverét
2. ha az első pont nem elég, akkor letiltod itt a hardveres gyorsítást

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#18950) Predator2 válasza dqdb (#18949) üzenetére


Predator2
addikt

Nem volt letiltva és így sem frissítette magát [link]

Én sem vettem észre h bármikor is frissítette volna magát automatán a flash.

Most h frissítettem az általad is írt verzióra egyenlőre nem omlott még össze, de ha megint előfordul akkor törlöm a fájlokat.

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.