Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18701) brd válasza Sk8erPeter (#18593) üzenetére


brd
nagyúr

Kezded már érteni, mitől tartok? :( Persze még változhat.....................

The only real valuable thing is intuition.

(#18702) fatal` válasza Rimuru (#18700) üzenetére


fatal`
titán

Ezt már meg sem néztem. Nincs normális tördelés, se opera:config, se urlfilter semmi. Piros O betűs Chrome, turboval. Szuper :( Nem jó semmire.

Ettől félek az asztali változatnál is.

[ Szerkesztve ]

(#18703) Rimuru válasza fatal` (#18702) üzenetére


Rimuru
veterán

Az is vicces hogy kikapcsolt "Rally"-val (turbo) is sikerült nekem spórolnia. ;] Számomra a felület se kényelmes. Elteszek magamnak egy pár régi opera mobile és asztali változatot is biztos ami biztos.

Vigyázat, csalok!

(#18704) Penge_4 válasza brd (#18701) üzenetére


Penge_4
veterán

Van még rosszabb is: [link] :(((

(#18705) brd válasza Penge_4 (#18704) üzenetére


brd
nagyúr

Ajjaj, tényleg közeleg a vész. :W Remélem azért, csak átalakítják az oldalt, azért nincs ott tartalom.

The only real valuable thing is intuition.

(#18706) attisx válasza brd (#18695) üzenetére


attisx
addikt

"Én, ha rajtam múlna, tennék egy külön gombot a felületre, ami a kijelölést kapcsolná ki/be, lévén, arra szerintem viszonylag ritkán van szükség, "háttérbenlinkmegnyitásra" viszont gyakran."

Na igen, lehetne opcionális, vagy akár teljesen kiiktatva, elvégre hosszú tap-ra helyi menüben így is ott van "Select text" opció, nem ezen a két extra érintésen múlik a világ béke...

Rossz a helyesírásom?! Vedd úgy, hogy mobilról írtam... :D

(#18707) Sk8erPeter válasza brd (#18701) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Meg gondolom láttad Penge fordítását is, amiben írja, hogy a WebKitnél konkrétan a Chromiumra alapoznak. :DDD
Mindenesetre ettől még a beállíthatóság tekintetében csak nem kúrják már el az Opera egyik legnagyobb erényét. Azért előre nem kell teljesen beparázni, elég lesz majd akkor idegeskedni, amikor esetleg bekövetkezik az, amitől tartottál, hogy elkrómosodik. :DDD (Remélhetőleg nem nagyon.)

Amúgy kíváncsi vagyok, az általános böngészési tempót hogyan fogja érinteni a motorváltás.

====

Penge_4 :
megnézted a sorrenddel kapcsolatos cuccot Linuxon? Amúgy konkrétan milyen disztribúciót használsz?

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#18708) brd válasza Sk8erPeter (#18707) üzenetére


brd
nagyúr

Amúgy kíváncsi vagyok, az általános böngészési tempót hogyan fogja érinteni a motorváltás.

Ezt már most megmondhatom: úgy fog alakulni, hogy először baromi lassú lesz, aztán valamit hegesztenek rajta, kicsit javul, aztán úgy marad, és széttárják a kezüket, ill. mutogatnak a Chromiumra/WebKitre, hogy hát ez ennyit tud (ja *zmeg, nektek. nem kellett volna a jól működőt lecserélni - értem én, hogy miért "kell(ett)" meglépni, el ne kezd írni ;) ), vegyé' i7-xxxxK-t egy szaros html megjelenítőhöz.
Ne legyen igazam.

The only real valuable thing is intuition.

(#18709) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#18707) üzenetére


Penge_4
veterán

"Mindenesetre ettől még a beállíthatóság tekintetében csak nem kúrják már el az Opera egyik legnagyobb erényét."

Miért ne? Átlagusernek nem kell opera:config. Az INI struktúrának annyi, legalábbis Androidon már csak json meg sqlite van.

"megnézted a sorrenddel kapcsolatos cuccot Linuxon? Amúgy konkrétan milyen disztribúciót használsz?"

Igen, megnéztem. Amúgy Kubuntut használok.

(#18710) fatal` válasza Penge_4 (#18704) üzenetére


fatal`
titán

Ez mi volt? Mert a súgó főoldalára irányít. Vagy pont ez a baj, hogy eltűntették az inihez kapcsolódó cuccokat?

(#18711) dqdb válasza fatal` (#18710) üzenetére


dqdb
Topikgazda

[link]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#18712) Barthezz2


Barthezz2
MODERÁTOR

Sziasztok!

Jönni akartam panaszkodni, hogy a legutóbbi verzió óta egy katasztrófa az fb-t operán használni(gyak megöli nálam az egészet, nem csak az a lap), de látom nem vagyok egyedül a problémával.. :(
Van esetleg valami hirtelen megoldás rá, azon kívül, hogy használjak mást? A mással az a bajom, hogy oldalra helyezett tab-ot, és egérparancsokat nem tudom melyik tud így..

Everybody lies.

(#18713) fatal` válasza dqdb (#18711) üzenetére


fatal`
titán

Az ini kukázása miért akkora probléma? Windows 3.1-ről megmaradt formátum :D

Engem ez nem zavarna, ha a vele járó beállítások és opera:config cuccok megmaradnának, másmilyen módon tárolva. Sajnos attól tartok, hogy nem így lesz :(

(#18714) dqdb válasza fatal` (#18713) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Az operaprefs.ini és az opera:config lényegében egymás 1:1 vetületei, ha megnézed, ugyanazok a szekciónevek, ugyanazok a beállítások. Most két lehetőség van: vagy áttértek valami JSON alapú megoldásra, vagy le kell cserélnem az Operát hamarosan valami másra ...

Az Opera Mobile 14 előzetese alapján a Fit to Width funkciót elbuktuk (félek, hogy a következő áldozat a spatial navigation lesz). Ez annyira az Opera specialitása volt, más közelében nem járt ennek a feature-nek, végig bíztam benne, hogy a Mini miatt szerveroldalon megoldják maguknak, és így a mobil és asztali kliensbe is átkerül. Ha egy ennyire egyedi és kedvelt funkciót beáldoztak, akkor ki tudja, mi jön még. Persze azért bízom abban, hogy idővel visszakerül, de ha túl sok ilyen apróság bukik ki, és nem pótolják rövid időn belül, akkor a felhasználók kemény magjának búcsút inthetnek.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#18715) Penge_4 válasza Barthezz2 (#18712) üzenetére


Penge_4
veterán

Várd meg a WebKit-es verziót. Addig annyit tehetsz, hogy a számodra szükségtelen fix pozíciós elemeket (és háttereket) kiiktatod userCSS-vel. Attól kicsit gyorsabb lesz, legalábbis a görgetés biztosan. Facebookot nem használok, de én ki szoktam vágni display:none !important;-tal a szükségtelen fix pozíciós elemeket. Szerencsére én olyan oldalakra járok, ahol csak úszkáló megosztás dobozok, cikkajánlók és hasonlóan nélkülözhető dolgok kapnak fix pozíciót. Háttér helyett (ha az is fix pozíciós) meg (mivel a sima fehér zavaró) beállítok valami kellemes színt linear-gradient-tel.

(#18713) hunfatal: Akkor egy piros pont a Microsoftnak érte (egyébként a Linux is ugyanezt a struktúrát használja).

Egyrészt ha csak magát a fájlformátumot nézzük, a JSON-tól kiráz a hideg. Minek oda kapcsos zárójel meg minden szar? Sokkal logikusabb volt egy szimpla egyenlőségjel, boolean, string és integer értékek, kikommenteléshez meg ; a sor elejére. Tisztább, átláthatóbb.

Ráadásul kevesebb karakter = kisebb méret = gyorsabb feldolgozás.

De ha más formátumba ugyanazt a funkcionalitást átemelik, az ellen nincs kifogásom, de nem ez lesz a vége. Az orosz oldalon egy pepelsbey nevű Opera fejlesztő írt, valaki lefordította.

(Google Translate, tehát webcam = WebKit (de erre olvasás után is rá lehet jönni) és hasonló félrefordítások, de a lényeg érthető. Meg vannak beszédes mondatok, mint "It is very difficult to change the minds browser interface and rewrite from scratch"

Meg írogattak olyat is, hogy 2x annyi RAM-ot zabál (Androidon). Most elindítottam próbaképp egy Chrome-ot 3 tabbal, amiből az egyik blog.hu-s, a másik about:memory a harmadik pedig ez az ITCafés oldal és 426 megát zabál. Van benne egy Adblock Plus, ami 98 megát eszik és egy Ghostery, ami 56 megát. Meg egy kilőhetetlen Google Instant (ha kilövöm újra nyílik), az 45 megát.

Fasza, nem? Operában egyedül az AutoPager/AutoPatchWork kiegészítők voltak erőforrásigényesek és dobták meg kb. 100 megával a memóriahasználatot, de gyanítom, ha valaki készített volna egy Lite verziót a legszükségesebb 20-30 lapozóscripttel, akkor az is elhanyagolható lett volna.

(#18716) fatal` válasza Penge_4 (#18715) üzenetére


fatal`
titán

"Ráadásul kevesebb karakter = kisebb méret = gyorsabb feldolgozás."

Ez nem feltétlen igaz. Esetleg kevesebb memória. De XML-re is áttérhetnek, a linux kezeli azt is.

"De ha más formátumba ugyanazt a funkcionalitást átemelik, az ellen nincs kifogásom, de nem ez lesz a vége."

Ettől félek én is. :(

(#18717) brd válasza fatal` (#18713) üzenetére


brd
nagyúr

Azért, mert egyszerű szöveg, emiatt egyszerű állítgatni (kézzel), egyszerű értelmezni, egyszerű backupot készíteni. Ja és egyszerű a fejlesztők által szétbarmolt beállításokban a hibát okozót megkeresni. Ennél milyen formátum lehet jobb?

The only real valuable thing is intuition.

(#18718) dqdb válasza Penge_4 (#18715) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Egyrészt ha csak magát a fájlformátumot nézzük, a JSON-tól kiráz a hideg. Minek oda kapcsos zárójel meg minden szar? Sokkal logikusabb volt egy szimpla egyenlőségjel, boolean, string és integer értékek, kikommenteléshez meg ; a sor elejére. Tisztább, átláthatóbb.
Az Opera .ini fájlaira az átláthatóság nem igazán jellemző, van ott kavarodás bőven a menük és toolbarok környékén a fájlformátum határainak megerőszakolásával. Tavalyelőtt nekiálltam egy általános classlibet összedobni az Opera .ini/.adr fájljainak a kezelésére. Ez az operaprefs.ini esetén pillanatok műve volt (kivéve a content type-okat), azonban a menüknél használható dokumentáció hiányában már igazi fejfájás volt egyes sortípusokban a konkrét formátum kitalálása, így inkább hagytam az egészet a fenébe.

Én is utálom a JSON-t, mert ránézésre nehezebben értelmezhető. Azonban van egy nagy előnye az .ini-hez képest: nem csak kétszintű hierarchia (csoport+érték) írható le benne, hanem tetszőleges mélységű. Feldolgozása az XML-hez hasonló időigényű*, annál jóval kevesebb helyet igényel, de bármilyen hibakeresés és kézi hegesztés már kínszenvedés.

* kivéve olyan helyen, ahol már maga a feldolgozókód JS-ben fut, mint egy böngészőben, mert ott a JSON szinte nulla idő, míg az XML plusz nyűg

Ráadásul kevesebb karakter = kisebb méret = gyorsabb feldolgozás.
Ez nem mindig igaz. Hiába kompaktabb egy formátum, ha nagyobb k értékű LL(k) parser képes csak feldolgozni, ilyenkor a bonyolultabb feldolgozás, és a nagyobb token lookahead buffer kezelése elviheti a kisebb adatmennyiség okozta előnyöket.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#18719) AtHoS válasza brd (#18695) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Sajnos nem tudom elég gyorsan nyomni az ESC-et. :( Ha gyorsabban nyomom, akkor bevág a 8-as metro felületére, mert még nem engedtem fel a ctrl-t :B

read-only mode on the forum

(#18720) brd válasza AtHoS (#18719) üzenetére


brd
nagyúr

Akkor szokd meg! :( Ill. van az a lehetőség, hogy a Wand ne submitteljen (opera:config#UserPrefs|WandAutosubmit pipa kivesz), de ez sajnos globális beállítás. :(

The only real valuable thing is intuition.

(#18721) Penge_4 válasza dqdb (#18718) üzenetére


Penge_4
veterán

"akkor a felhasználók kemény magjának búcsút inthetnek."

Nem csak annak. Mivel pénzük ekkor se lesz marketingre, meg OEM-ekkel társulni, meg népszerű szarokba bundled Operát gyártani, ezért még az 1%-ot is elveszítik és visszacsúsznak ilyen gány böngészők szintjére, mint a Maxthon vagy az Avant. Egyáltalán miért kéne bárkinek is ezek után Operát használni? A fícsörök miatt használta mindenki, meg maximum páran az Opera Turbo miatt. Ha a Google is beszáll a bizniszbe, akkor a hatalmas szerverparkja röhögve lenyomja az Opera Mini szerverparkját és ezt a szegmenst is bukták. Nyilván alternatíva hiányában ha már nagyon rá leszek kényszerülve, hogy 12.14-ről váltsak, akkor akár egy szimpla (mindenhol működő) mouse gestures vagy billentyűparancs konfigolhatóság is elegendő lesz, hogy az Operát válasszam, de minél kevesebb ilyesmi tart majd az Opera mellett, annál nagyobb az esélye, hogy ha a konkurencia jobbat kínál, akkor átállok.

És akkor még mindig csak rólam, mint extra igényekkel rendelkező power userről beszéltünk. Az átlagfelhasználó semmi miatt nem fog Operát használni, mert bármelyik böngésző kiszolgálja az igényeit. Neki mások a prioritásai.

"Az Opera .ini fájlaira az átláthatóság nem igazán jellemző, van ott kavarodás bőven a menük és toolbarok környékén a fájlformátum határainak megerőszakolásával."

Ja, a sok kis vesszőre gondolsz, például a sajátgomboknál, vagy 1-1 komolyabb parancsnál? Az tényleg durva volt.

Meg már 1-2 verzióval korábban is bevezették a dialogs.yaml fájlt, mert ott már elérték az ini határait. Szóval várható volt, hogy előbb-utóbb bekövetkezik, a kérdés már csak az, hogy miket emelnek át a régi funkciók közül.

"kivéve olyan helyen, ahol már maga a feldolgozókód JS-ben fut, mint egy böngészőben, mert ott a JSON szinte nulla idő, míg az XML plusz nyűg"

De míg a Chrome eleve webes nyelvekben íródott nagyrészt és szinte minden "weboldal", még a saját gyorshívójuk is, addig az Operában azért volt sok natív kód is. És ez jó volt, mert gyorsabb volt. Ha Operában is minden webes nyelveken lesz írva (még a panelek is), azon a JSON sem segít.

"Hiába kompaktabb egy formátum, ha nagyobb k értékű LL(k) parser képes csak feldolgozni, ilyenkor a bonyolultabb feldolgozás, és a nagyobb token lookahead buffer kezelése elviheti a kisebb adatmennyiség okozta előnyöket."

Szóval akkor ezért van, hogy a brainfuck a leggyorsabb kód? :D

Amúgy ez az általános szabály konkrétan az INI-re kivetítve mit jelent? Valóban lassabb, mint a JSON?

(#18719) AtHoS: opera:config#UserPrefs|WandAutosubmit

(#18720) brd: Vagy csinál neki sajátgombot, billentyűparancsot vagy mozdulatparancsot. Egyelőre még megteheti, aztán ki tudja... Amúgy ha már itt tartunk, itt is volt egy ősrégi bug. Vagyis ha bizonyos parancsokat raktál be és menüből ki/be kapcsoltad, akkor újratöltötte minden nyitott tabon a stíluslapokat, ami miatt egyrészt a zoom értéke mindenhol visszaállt defaultra, másrészt pár másodpercre meg tudta fogni a böngészőt sok nyitott tabnál.

Ilyen volt egynek például az általam F12 alá berakott "Enable Content Blocker" (hogy egyszerűbb legyen debuggolni, ha valami gáz van az oldallal) is. Ezt a bugot se javították évek óta.

[ Szerkesztve ]

(#18722) dqdb válasza Penge_4 (#18721) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Amúgy ez az általános szabály konkrétan az INI-re kivetítve mit jelent? Valóban lassabb, mint a JSON?
Nem, én csak arra reagáltam, hogy a neked logikusnak tűnő egyenlőségjelek néha tényleg egyenlőségjelek, de néha nem.

Az INI-t egyszerűbb feldolgozni, ahhoz nyelvtant sem kell formalizálni, sőt, még rendes tokenizert sem kell írni, elég hozzá egy naiv parser soronként feldolgozással, Trim, IndexOf, Substring és hasonló hívásokkal. Persze amint egy menüt/toolbart szeretnél felolvasni, oda a kilapított struktúra értelmezéséhez már kell egy tokenizer, de lexerről továbbra sem igazán lehet beszélni.

A JSON feldolgozása is rém egyszerű, nevetségesen rövid a nyelvtana. Ha nem kompakt formában tárolják le, akkor még olvasmányos is (ilyen például a windows-opengl.blocklist.json fájl a profilban). Ha kompakt módon, akkor halál ránézésre elolvasni, de egy egyszerű prettifieren keresztül kell zavarni, és a probléma megoldva.

Az általad felhozott YAML is tökéletes lenne a beállítások tárolására, bár nem értem, miért kevertek bele akkor még egy formátumot a szoftverbe.

Egy redukált XML formátum, ami körülbelül ugyanazt nyújtja, mint a JSON (szigorúan csak UTF8, komment, node-ok, esetleg még attribútumok), is hasonló bonyolultsággal rendelkezik, könnyen fel lehet SAX típusú parserrel is olvasni. Persze a többi XML feature engedélyezésével (kódlapok, sémák, processing instruction és referenciák) el lehet bonyolítani a parsert, de nem szabad elfelejteni, hogy az Operában már most is ott van egy teljes értékű XML DOM modul, amit tudnak ilyen célra is használni. Az XML-nél is létezik kompakt (dictionaries.xml) és nem kompakt (typed_history.xml) tárolás, az előbbi esetben egy prettifier nem árt, hogy a hierarchiát könnyen át lehessen látni.

Felőlem nyugodtan kukázhatják az INI fájlokat, ha továbbra is szövegesen tárolják a paramétereket, és ezeket vagy rendesen dokumentálják, vagy kitalálható a formátumuk. Mind a JSON, mind az XML szemre jól olvasható (prettifier után legalábbis) és egyszerű text editorral is módosítható. Ráadásul a mostani INI fájlokkal ellentétben sokszintű hierarchia leírására is alkalmasak. Azt azonban jó lenne végre kitalálniuk Norvégiában, hogy mit is szeretnének használni a négy közül: most ugyanis mind INI, mind XML, mind JSON, mind YAML és ráadásul némi bináris fájl is előfordul a profilban és az Opera mappájában ...

Sőt, akár még az SQLite adatbázissal is kiegyeznék a fenti feltételekkel, azt sem sokkal kényelmetlenebb kezelni (ezt persze fejlesztőként* mondom, a témában járatlan átlagfelhasználónak sokkal rosszabb lenne).

* nekem eléggé jó hatékonysággal megy a DER kódolású ASN.1 olvasása is szemmel (kivéve az OID-ok dekódolása), bár ezzel a valószínűleg az őrültek nem túl népes csoportját gyarapítom :)

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#18723) Sk8erPeter válasza dqdb (#18722) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ezzel a hozzászólással teljesen egyetértek, nekem sem lenne probléma, ha az INI-ket lecserélnék JSON-re, ahogy írtad, normális formában, nem minimalizáltan tök jól olvasható. És igen, létezik pl. http://jsbeautifier.org/, ha mégsem lenne az elsőre.
Nekem az is szimpatikus, hogy a Google Chrome extensionöknél JSON-formátumban kell megadni az alapadatokat (manifest.json), semmi baj nincs vele, teljesen jól olvasható, és így egymásba ágyazott formátum is megadható, ami ilyen esetben jóval olvashatóbb az INI-fájloknál.
Az XML csúnyább egy fokkal számomra, de attól még az is jól olvasható, az ellen sem tiltakoznék.
Csak ahogy írtad is, legyen egységes, és akkor ez a formátumprobléma megoldott kérdés.
Sőt, kívánom minden Opera usernek, hogy az új verzióknál az legyen a legnagyobb problémájuk, hogy az ő preferenciájuknak esetleg nem felel meg az XML- vagy JSON-formátum, az lenne a szép világ, egy jó böngészővel. :D

Sk8erPeter

(#18724) sunahunter


sunahunter
senior tag

Hali.
Az a kérdésem, hogy egy oldalt megnyitva ez a szöveg fogad a beépülő tartalom (videóbeágyazás) helyén:
Violation! Error No Hotlinking Allowed!

Régebben nem volt gond, most viszont nincs ott a tartalom. Explorer alatt működik, de tudni szeretném Operánál mit állítsak át, hogy jó legyen?

Az szóban forgó oldal erősen off!!! [link kiszedve, ezt inkább ne]

[ Módosította: 7 ]

(#18725) Penge_4


Penge_4
veterán

Mekkora felfedezést tettem. Adaptív módban lévő VGA smooth scroll esetén felvált maximum frekvenciára. Ami már csak azért is érdekes, mert nem HD videók asztali vagy Flash-es lejátszásakor is csak közepes teljesítménnyel pörög. De legalább egyúttal arra is rájöttem, hogy néha miért indul kicsit nehézkesen.

(#18728) sunahunter válasza sunahunter (#18724) üzenetére


sunahunter
senior tag

Sajnos a problemam fennal, a torles kereset koszonom a nevtelen telefonalonak :D A Firefox is kezeli a linkelt beagyazast, az Opera nem. Azota belefutottam mas oldalba is, ami szinten nem mukodik. Tobbieknel igen, de az Operat kedvelem, es bosszanto. Ha van aki tudja mi a gond, kozolhetne.

(#18729) Rimuru válasza sunahunter (#18728) üzenetére


Rimuru
veterán

Nekem Linux alatt simán lejátssza.

Vigyázat, csalok!

(#18730) Rikarda


Rikarda
csendes tag

Sziasztok.

Flash video letöltésére a Flash Video Downloader-t használom operához, de nem minden oldalról ment le, próbáltam olyat is, hogy megvárom míg letöltődik a videó, és az Opera Cache View-val megkeresem a megfelelő .tmp fájlt, ez a kis program mutatja is, hogy pl az adott flash video flv vagy mp4 formátumú, de ez a megoldás sem minden ilyen videó megosztón működik. (Nem mindig listázza a flasht) A forrásfájlban se találom. Kérdésem, hogy lehetne menteni pl a http://vidup.de/ oldalról videót?

Köszi.

(#18731) lordjancso


lordjancso
senior tag

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy az elmentett levelezési fiókjaimat hol tárolja az Opera? Mert nem az AppData\Roaming\Opera könyvtárban.

Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.

(#18732) fatal` válasza lordjancso (#18731) üzenetére


fatal`
titán

AppData\Local\Opera

(#18733) AtHoS válasza lordjancso (#18731) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Súgó -> Opera névjegye vagy címsorba opera:about elég sok mindenről infót ad

read-only mode on the forum

(#18734) Jámbor


Jámbor
tag

Hogy tudom beállítani, hogy a beágyazott Youtube-videók teljes képernyőn menjenek? Most így mennek:

Soha ne mondd, hogy soha.

(#18735) Ndruu válasza Jámbor (#18734) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

youtube.com/html5 - Leave the HTML5 Trial (a blabla végén)

Pár napig én is használtam, mert az Adobe Flash is nagyon rossz mostanában, de sajnos html5 módban még annyira sem használható a youtube, mint normál módban.

Harrrr!!!!

(#18736) Jámbor válasza Ndruu (#18735) üzenetére


Jámbor
tag

Köszi, eddig hibátlanul működik.

Soha ne mondd, hogy soha.

(#18737) lordjancso válasza fatal` (#18732) üzenetére


lordjancso
senior tag

Értem köszi.
És a feliratkozott RSS csatornákat is az email-ekkel együtt tárolná?
Erről nem látok infókat a súgóban sem.

Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.

(#18738) dqdb válasza lordjancso (#18737) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Igen, mindkettőt az M2 felület kezeli.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#18739) lordjancso válasza dqdb (#18738) üzenetére


lordjancso
senior tag

Mit jelent az, hogy "M2 felület"?

Továbbá ez az Opera Local könyvtárának tartalma.
Elmondaná valaki, hogy az egyes könyvtárak pontosan mit tartalmaznak?

Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.

(#18740) dqdb válasza lordjancso (#18739) üzenetére


dqdb
Topikgazda

M2 = az Opera levelező és RSS kliense

temporary_downloads: ideiglenes letöltések, azok a fájlok kerülnek ide, amelyeket nem mentesz el, hanem azonnal megnyitsz
icons: a meglátogatott oldalak ikonjai
pstorage: local és session storage
widget: telepített Opera bővítmények
mail: ez egyértelmű
thumbnails: a Speed Dial előnézeti képei
cache:ez is egyértelmű
jumplist_icon_cache: Windows 7 alatt az Opera ikonjához tartozó jump list ikonok
vps: a meglátogatott oldalak tartalmának indexelt változata (ezt a kereső és a címsor is képes használni, aminek segítségével nemcsak a meglátogatott oldalak címében, hanem annak tartalmában is keres a megadott szövegre)
opcache, application_cache: passz

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#18741) M_AND_Ms válasza lordjancso (#18737) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Én RSS-re nem használnék semmilyen lokális alkalmazást, mert azok csak akkor szedik a hírfolyamok elemeit, amikor épp futnak. Inkább a Google Reader. Az folyamatosan gyűjti a híreket amelyek bármikor egy böngészőből elolvashatók

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#18742) Penge_4 válasza dqdb (#18740) üzenetére


Penge_4
veterán

application_cache: Elvileg a WebDatabases lenne, amit lecseréltek IndexedDB-re (amit az Opera még nem támogat).

opcache: Én sem tudom, de a levelezési indexhez van valami köze. Egyszer még régebben, mikor profilt takarítottam, töröltem és keletkezett pár olyan levél, ahol a listában "üres levélhelyeket" lehetett kijelölni és nem jelent meg levél. Bár nem tudom, hogy tényleg köze volt-e hozzá vagy bug volt-e.

(#18741) M_AND_Ms: Ja, 1-2 órás késéssel frissülnek egyes "Most obscure" feedek, meg újabban a 30 napja olvasatlan feedeket önhatalmúlag törli. Szóval csak óvatosan azzal is.

Egyébként a többivel egyetértek, engem is bosszant, hogy nincs használható RSS alternatíva, csak ha az ember szervert bérel, amin saját Feedburner fut. Pedig nem lenne nagy dolog egy hibrid megoldás, de úgy néz ki 2012 áprilisa óta a Wishlist-en is csak 1 szavazat érkezett rá...

(#18743) dqdb válasza M_AND_Ms (#18741) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Cserébe a Google Reader 30 nap után törli a cikkek olvasottságát. A lokális sem jó, de a Google Reader sem az igazi, bár szerintem még mindig az a legjobb RSS-re.

Az igazi megoldás olyan webes szolgáltatás lenne, amely az online felület mellett IMAP-on keresztül levélként kiadná az összes cikket, és helyesen kezelné az olvasottságjelzést.

Penge_4: egyetértünk :) Ma másodszor sikerült jó nagy késéssel leírnom ugyanazt, mint előttem valami, mert holmi munkával megzavartak írás közben :)

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#18744) M_AND_Ms válasza dqdb (#18743) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Nekem a 30 nap bőven elég.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#18745) lordjancso válasza dqdb (#18740) üzenetére


lordjancso
senior tag

Köszönöm szépen!
Ebből pár könyvtárat fogok szinkronizálni felhőbe.
A mail könyvtár egy részét is szeretném, de úgy, hogy a mail könyvtárban lévő fájlokat mindent, plusz a benne lévő könyvtárak közül csak egy párat. Ez megoldható valahogy symlinkeléssel?

(#18741) M_AND_Ms: Nálam amíg be van kapcsolva a gép, az Opera is fut, tehát nekem megfelel RSS kliensként is. :)

Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.

(#18746) dqdb válasza lordjancso (#18745) üzenetére


dqdb
Topikgazda

A mail könyvtár egy részét is szeretném, de úgy, hogy a mail könyvtárban lévő fájlokat mindent, plusz a benne lévő könyvtárak közül csak egy párat. Ez megoldható valahogy symlinkeléssel?
Létrehozol valahol egy mappát, ebben hozol létre symlinkeket a szinkronizálni kívánt mappákra (akár ki is lapíthatod a struktúrát, nem kell a hierarchiát tartanod, ez csak egy tisztán funkcionális mappa, nem az Opera fogja használni), és ezt a mappát dobod be a Dropbox mappába symlink formájában (vagy ha már a Dropbox mappában hoztad létre direktben, akkor felesleges ez a lépés).

M_AND_Ms: Nekem a 30 nap bőven elég.
Nekem pár igényes és hosszú cikkeket készítő tematikus blogban kevés, ahol fel tud halmozódni nagy mennyiségű olvasnivaló, és húzósabb időszakban simán kifutok 30 napból. A csillagozás nem elég, már most is keveredik az érdekes, ezért megjelöltem, hogy tetszett, és a mindenképpen le szeretném olvasni, csak nem biztos, hogy 30 napon sor kerül rá kategória.

Persze híroldalon bőven elegendő, ott nyugodt szívvel törlöm pár nap után a felhalmozódást, még a 30 napot sem érik el az olvasatlanul maradt cikkek.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#18747) M_AND_Ms válasza dqdb (#18746) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

(és (#18745) lordjancso)
Persze, ki mire és hogyan használja.
Én pl több helyről olvasom őket (két gép és mobil) tehát szükséges az egy online nyilvántartás.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#18748) S-IW válasza dqdb (#18746) üzenetére


S-IW
tag

Ezzel a kiterjesztéssel elmentheted azokat az oldalakat, amelyeket később olvasnál el.

(#18749) fatal` válasza lordjancso (#18737) üzenetére


fatal`
titán

Ugyanott tárolja azokat is.

(#18750) dqdb válasza M_AND_Ms (#18747) üzenetére


dqdb
Topikgazda

M_AND_Ms: Én pl több helyről olvasom őket (két gép és mobil) tehát szükséges az egy online nyilvántartás.
Én is, és ezért is írtam, hogy minden hibája ellenére mégis a Google Reader a legjobb RSS olvasó. De a legjobb jelen esetben sajnos nem azt jelenti, hogy tényleg nagyon jó, hanem azt, hogy a többinél valamivel jobb. A 30 napos limit csak egy hiányosság, van még pár finomításra váró funkció benne, csak sajnos a designváltásokon kívül nem igazán látok fejlődést az elmúlt 2 évben.

S-IW: Ezzel a kiterjesztéssel elmentheted azokat az oldalakat, amelyeket később olvasnál el.
Ismerem, pontosítva ismertem ezt az extensiont. Az egyik Opera elszállás után elveszett az összes linkem ("jó" dolog a local storage, ha könnyen képes megsérülni ...), így köszönöm, inkább nem. A bővítménynél a beépített Opera Link szinkronizálás szép dolognak tűnik leírva, gyakorlatilag nálam sose működött.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.