Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17901) poirot


poirot
senior tag

Sziasztok !

Az Opera 12.10 -est használom win8 és win7 alatt. Ha a hirkereso.hu-n valamelyik hvg.hu-s cikket megnézem. akkor csontig lefagy, mindkét rendszeren. Nem mindegyik cikknél, de kb 60-70 százalékánál. Kettőt tudok ilyenkor csinálni; vagy várok 3-4 percet és lehet, hogy bejön az oldal. Vagy ctrl+alt+del-el kilővöm az egész operát, mert semmit nem lehet kezdeni vele. Ismétlem mindkét rendszeren, régi rendszeren illetve új telepítée után is kijött ez a probléma. Ha valakinek van ötlete evvel kapcsolatba, hogy mi módon lehetne ezt kiküszöbölni, megköszönném.

Előre is köszönöm.

(#17902) masterful87 válasza AtHoS (#17900) üzenetére


masterful87
senior tag

Anyám, sírok... ezzel olyan, mint régen, tökéletes!
De valami hihetetlen, hogy lehet ilyen stabil verziót kiadni, amiben elcseszik, ami eddig tökéletesen működött, felfoghatatlan. Hozzá se kellett volna nyúlniuk ehhez a részhez, erre bumm, elrontják.
Köszönöm!

Tanúsítványkezelést azért nem sikerült visszaállítaniuk a jól működő állapotra, így még mindig nincsen DirektNet meg ÁNTSZ.

[ Szerkesztve ]

(#17903) dqdb válasza fatal` (#17899) üzenetére


dqdb
Topikgazda

A bankom javat használ, szóval ott nem hiszem, hogy probléma lesz. Gmailt nem nézek a webről, más meg nincs, ami olyan baromi fontos lenne.
Én sem hiszem, hogy egy átlagfelhasználónak problémája lesz az opció kikapcsolásából, de egy irányított támadás során ki lehet használni:
1. kompromittálódik a tanúsítványlánc bármelyik tagja, ami kiderül, ezért azt visszavonják
2. a támadó az eredeti webszerver és közéd lép be, feléd eljátszva az eredeti oldalt

Ekkor amúgy a Java alapú netbank megoldás is bukna, hiszen adott esetben egy preparált appletet is visszaadhatna neked a feléd netbank szerepét eljátszó támadó.

Természetesen ha megtörténik, de nem derül ki a kompromittálódás, akkor ugyanúgy megszívod, azonban ekkor a beállítás értékétől függetlenül szívsz :) (ilyenkor akármilyen böngészőt használhatsz, mindegyikben ez lesz a helyzet, ezért szokás a CA-kat minősíteni, és minél fontosabb a szerver, annál magasabb fizikai és szoftveres védelemmel ellátni).

Eléggé nagy probléma lehet PKI szinten, ha egy egész CA kompromittálódik (volt már ilyen), ugyanis a gyökértanúsítványok érvényességének lekérdezésére nincsen szabványosított lehetőség (az EU szintjén van erre kezdeményezés, de csak pár országban kezelik a listát megfelelően, hazánk például az élen áll ilyen téren).

Az előző hozzászólásommal csak azt akartam érzékeltetni, hogy a biztonság-vírusirtó-exploit témakörben előjövő ultimate érv, azaz én márpedig nem megyek olyan oldalakra, így védve vagyok az atomtámadástól is, jelen esetben nagyon nem állja meg a helyét.

---------------------

A 12.10-es változat egy szégyen, snapshotnak még elmenne, de véglegesnek katasztrófa. A 64 bites változat nálam csúnyán leakel, a YouTube-on, microlagok tömege lejátszás közben, pár oldaltól szó szerint használhatatlan szintre lassul a böngésző, 10-12 fül felett véletlenszerű akadások, a tanúsítványos mizériáról ne is beszéljünk: eljutottam oda, hogy váltanék, ha lenne mire. De nincsen, így reménykedem, hogy a következő snapshot jobb lesz ...

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#17904) Komplikato válasza Sk8erPeter (#17871) üzenetére


Komplikato
veterán

1652 Next van fent, de azt és előtte lévőt törölték. Erre kijött a 12.10 béta RC2 build 1653-al. Csak ez nem olyan bugos. Viszont friss NEXT meg nincs. Mindegy én hülyeségem miért használom ezeket. :)

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#17905) fatal` válasza Komplikato (#17904) üzenetére


fatal`
titán

Először is már kint van a végleges 12.10. Másodszor van már 12.11 next :)

(#17906) AtHoS


AtHoS
nagyúr

Kicsit elvesztettem a fonalat :B

12.10b1652 Next lett a 12.10 végleges, ami megegyezik a 12.10 RC4-el

Ezt követően kijött a 12.11b1653, ami snapshot és nem Next

A törlésekre vonatkozó részt végképp nem értem: mit töröltek és főleg honnan?
Itt elérhető az összes "részbuild" [link]

read-only mode on the forum

(#17907) fatal` válasza AtHoS (#17906) üzenetére


fatal`
titán

Next = Snapshot.

(#17908) AtHoS: Eddig sem volt külön. A Next mindig a következő verzió előzetese. Attól függően, hogy milyen állapotban van a verzió éppen ez lehet snapshot, béta vagy RC. Ezen kívül vannak még a labs buildek, amik baromi ritkán frissülnek.

Nem túl logikus az opera frissítési rendszere, van, amikor a next két ágon is fut (ha jól tudom most is van 12.50 előzetes).

[ Szerkesztve ]

(#17908) AtHoS válasza fatal` (#17907) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Akkor miért volt Next és Snapshot féle verzió :B Csak a Nextes frissítési lehetőség miatt?

read-only mode on the forum

(#17909) Komplikato válasza fatal` (#17905) üzenetére


Komplikato
veterán

Hát így build szám kiírás nélkül klikkelgesse a fene végig, de én ezekről beszélek és itt volt nem egy RC4 utáni: http://arc.opera.com/snapshot/windows/
Most meg nincsen.

Javítok, itt van egy 12.11 NEXT: [link]
Na most ez is build 1653 mint a 12.10 beta RC2??? :W

[ Szerkesztve ]

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#17910) fatal` válasza Komplikato (#17909) üzenetére


fatal`
titán

Opera Desktop Team

Ez a link meg mindig a legutolsó nextre visz: [link]

Az RC2 pedig biztosan nem volt 1653, mert 1652 az RC4 (final).

[ Szerkesztve ]

(#17911) Komplikato válasza Komplikato (#17909) üzenetére


Komplikato
veterán

Ja, hogy az nem next, hanem én néztem be és 12.11 beta RC2 a neve és tényleg ugyan az, de már nem NEXT. Azt hiszem itt feladom, hogy követni próbáljam. ;]

[ Szerkesztve ]

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#17912) AtHoS válasza Komplikato (#17911) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Kicsit alaposabban is megnézhetnéd mi van leírva, mert 12.11 RC2 még nincs. Linkelhetnéd hol is találkoztál vele

Ami oldalt linkeltem és hunfatal is linkelte #17910-ben: [link] hivatalos oldal, szóval az itt leírtak a mérvadók és nem az amit egyes helyeken leírogatnak

Mutatja mindig a legfrissebb felállást, ahol ha a letöltési linkre viszed a kurzort láthatod a böngésző megfelelő helyén, hogy milyen build számú verziót lehet leszedni (nálam pl. az Opera állapotsorában mutatja, de ugye be lehet kapcsolni lebegő buborékként is) Kattintani sem kell, csak kinyitni a szemed :K

A blog hozzászóláscímében pedig szokták jelölni, hogy ez béta vagy rc stb.. és ezekből melyik verzió (pl.. béta 2, RC3, stb...)

A lényeg, hogy innen le tudod szedni az előző buildeket is bár nincs olyan szépen összerakva egy csoportba, mint azon az oldalon, amit linkeltél

read-only mode on the forum

(#17913) Sk8erPeter válasza masterful87 (#17896) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Jaaaaaa.... bocs, kicsit nehezen bár, de felfogtam.
Főleg miután letöltöttem a 12.10 USB-s változatát, és kipróbáltam, mire gondolsz.
Hát ez így tényleg rohadtul értelmetlen egy szar. Csak tolódik ki jobbra a francba, miközben a bal széle marad pontosan ugyanott, ahol a fit to window-nál volt.
Ez nyilván egy bug volt, valamit elkúrtak. De legalább már közös nevezőre jutottunk. :DDD

Amúgy nekem az eredeti elgondolás fura egy kicsit, hogy hiába nyomogatod a pluszt, akkor is marad a fit to window, de egy kicsit ugrabugrál, ebből látszik, hogy most ám nagyít a háttérben, de még mindig értelmesebb, mint az, hogy a bal széle marad ugyanott, szarul, tehát látszik egy jó buzinagy fehér csík bal oldalt, és csak a jobb oldala tolódik ki. De mint AtHoS linkelte, azóta már úgy tűnik, ők is észrevették a hibát (jelezték nekik).
Bírom, hogy az Operánál csomószor a legkevésbé fontos dolgokhoz nyúlnak hozzá, amit nem kéne bántani, mert tök felesleges, vagy legalábbis ezerszer fontosabb, a felhasználókat rohadtul idegesítő bug van (gondolom nem kell mondani, fixed position bug, ami miatt a többiek már ezer éve szidják az Operát :D).

Sk8erPeter

(#17914) Sk8erPeter válasza fatal` (#17895) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

na, hát azóta amit dqdb a korábbiakon felül posztolt, az nekem bőven eléggé meggyőző volt ahhoz, hogy ne váltsak, mert totál értelmetlen, sőt, káros is az ember idegrendszerére. :D
Őszintén szólva mostanság nem nagyon látok fejlődést az Operánál, csak az idegesítő dolgokkal tudnak előállni. Bugokat bugokra halmoznak, és jelentős haladás nincs.
Szánalmasnak tartom, hogy a mai napig nem sikerült egy jól használható fejlesztőeszközt kreálni ebből a rohadt Opera Dragonfly-ból, mert még mindig csak egyetlen példányban lehet elindítani, pedig alapvető elvárás lenne, hogy az oldalakat egymástól teljesen függetlenül tudd debuggolni. Aki aktívan webfejlesztget, azt biztos, hogy zavarja ez a probléma, és inkább áttér akár Chrome-ra, akár Firefoxra (Firebug) a fejlesztgetéshez.

A Chrome-nál viszont látok némi fejlődést: [link] Pl. a videók GPU-gyorsítása, meg a tartalmak megjelenítésének aprólékos korlátozhatósága nekem eléggé bejövős.

Egyre kevésbé dolog van, ami engem személy szerint az Operához köt. Mondjuk ebben nem is vagyok ragaszkodó, kettő böngésző van, amitől kiráz a hideg (legalábbis jelenleg, hacsak nem fejlesztenek jól): IE, Firefox. Általában Chrome és Opera között váltogatok.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#17915) Penge_4 válasza masterful87 (#17902) üzenetére


Penge_4
veterán

Szerinted én és még sokan mások merő fanatizmusból használnak snapshotokat? :D
Bizonyos fokig az új fícsörök miatt is, de a snapshotok sokszor stabilabbak, mint a végleges. Ha meg nem, akkor 1-2 hét és jön újabb, nem kell rá fél évet várni.

(#17907) hunfatal: Normál esetben igen, de ez a "snapshot" piros Opera ikonos, tehát nem Next. :D

"Nem túl logikus az opera frissítési rendszere, van, amikor a next két ágon is fut (ha jól tudom most is van 12.50 előzetes)."

A Next nem futott eddig még soha két ágon. Most is ezért lett piros ikonos a 12.11 és régebben is a visszaminősített 11.60 újabb kiadásai, azaz 11.61, 11.62, 11.63 és 11.64 előzetesei. A 12.50 pedig addig jegelve volt, amíg a 12.10 ki nem jött. Most meg azért lett piros ikonos a 12.11, mert a közeljövőben (péntek?) várható majd 12.50, ami Next lesz.

(#17914) Sk8erPeter: Hát igen, Operában valahogy 9.0 óta értek véget az ehhez hasonló, logikus és felhasználóbarát innovációk. Azóta még ha ötletes funkciót is raktak bele vagy totál értelmetlen módon akár a mai napig (lásd: fit-to-width), vagy úgy kellett könyörögni, hogy 2 főverzióval később legyen használható (lásd: On Demand Plugin, ami 10.60 óta van, mégis azóta lett használható, hogy oldalspecifikus lett. Ráadásul korábban épp azzal indokolták (ez egy privát BTS-en folytatott beszélgetés volt) azt, hogy egy csomó helyen nem működött, azaz elindult a beépülő (nem kis biztonsági kockázatot is jelentve), hogy ha a beépülő el van rejtve visibility-vel vagy display:none-nal, akkor az átlaguser nem tudja mitévő legyen. Könnyesre röhögtem magam, mialatt ezt a 30-40 hozzászólásos belső beszélgetést végigolvastam, mire az lett a végső konklúzió, hogy oldalspecifikussá kell tenni és páran még beúszó értesítést is javasoltak (abból nem lett semmi).

De ettől függetlenül a Chrome még mindig nagyon fapados. Próbálgattam én is, de valahogy rengeteg minden hiányozna. Oldalsáv, oldalra pakolható fülsáv, ami egy ideig volt, de aztán azt is kivették, billentyűparancsok, mindenhol működő mozdulatparancsok és még sorolhatnék millió fícsört.
De ettől függetlenül a Chrome még mindig nagyon fapados. Próbálgattam én is, de valahogy rengeteg minden hiányozna. Oldalsáv, oldalra pakolható fülsáv, ami egy ideig volt, de aztán azt is kivették, billentyűparancsok, mindenhol működő mozdulatparancsok és még sorolhatnék millió fícsört.

[ Szerkesztve ]

(#17916) fatal` válasza Penge_4 (#17915) üzenetére


fatal`
titán

Ehhez képest, ha a magyaroperablogon a latest snapshotra kattintok, akkor a 12.11-es snapshotot szedi le és a fájlnévben next van :D

(#17914) Sk8erPeter: Lehet, hogy a Chrome fejlődik, de még mindig nem lehet benne beállítani semmit sem. Se cachet, se olyan apró dolgokat, hogy ne zárja be a böngészőt, amikor bezárom az utolsó fület, hanem nyissa meg a kezdőlapot (gyorshívó vagy ami be van állítva). A letöltéskezelője is még mindig ugyanaz az ótvar, ami teleszemeteli a letöltés könyvtárat az ideiglenesen megnyított docokkal, pdfekkel stb. Szóval bőven lenne hová fejlődnie.

[ Szerkesztve ]

(#17917) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#17915) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Duplikálódott az utolsó bekezdésed. Opera bug? :DDD

Ja, persze, ez mind igaz, amiket írtál, ezek miatt tényleg még mindig fapados a Chrome.
Nem is tudtam, hogy kiszedték az átpakolható fülsáv feature-t. :D (Nincs most külön külső nagymonitorom.)

Viszont azt veszem észre, hogy a Chrome bővül (lásd előző link), az Opera meg csak bugosodik, és ez egyre gázabb kezd lenni. Új feature-ök meg alig, vagy csak snapshotokban, de az átlagfelhasználó által is élvezhető dolgok nem nagyon (mi vonzaná az Operához a felhasználókat? Most komolyan, érdekelne a cég embereinek elképzelése.) De a fejlesztőket sem igazán kényeztetik (lásd az Opera Dragonfly megrekedése, és a source-ban való keresés highlight-színének végre stabilba belepakolása). Mintha a fejlesztőknek a tökük tele lenne, és oda se figyelnének, mit csinálnak. :D Lehet, hogy kéne oda egy vérfrissítés, hogy valaki végre alkosson valamit, és megpróbálja gatyába rázni a brigádot - de legfőképp a böngészőt.

(#17916) hunfatal :
ez is mind igaz, egyetértek. :K

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#17919) Vangelis


Vangelis
nagyúr

Srácok!

Nekem pár oldal pl a gmail.com sem akar bejönni.

Meg pl a t-mobil webshop.

Valami biztonsági lópikulára hivatkozik.

Frissítés óta...

https://webshop.t-mobile.hu/webapp/wcs/stores/WSPhoneSearchCmd?langId=-11&krypto=m2u24g5uF0oetzi8qCeqgKNuvEaK2wMC7yZTDNIPin60gf2ogk3fdA%3D%3D cím, melyet meg akart nyitni, jelenleg nem elérhető. Győződjön meg róla, hogy a webcímet (URL) helyesen írta be, majd próbálja meg újratölteni a lapot.

Biztonságos kapcsolat: súlyos hiba (1578)

Ha már leírta valaki akkor sorry... tény, hogy nem olvastam vissza, mert egy lusta féreg vagyok.

Üdv!

@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new

(#17920) Predator2


Predator2
addikt

sajnos másnál is jelentkezett ez a hiba
és pl visszaraktam a 11.64-et azzal volt a legkevesebb bajom

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#17921) Dictator^ válasza dqdb (#17903) üzenetére


Dictator^
veterán

Ezek alapján akkor ne frissítsem be a 12.10-re amit reggel dobott fel?

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#17922) Penge_4


Penge_4
veterán

Csak tudnám, minek van gyorskereső, amikor senki nem használja... :U

Ezt kell kikapcsolni: opera:config#SecurityPrefs|Certificaterevocationlistsforssl

Akiket pedig bővebben érdekel, azoknak javaslom dqdb néhány korábbi hozzászólását, amiben leírja a részleteket ezzel kapcsolatban.

(#17923) Mosanke


Mosanke
senior tag

Én régebben használtam Opera-t de aztán a 11.-nél valahol abbahagytam. Voltak gondjaim a gmail és a freemail fiókokba való belépéssel. (is)
Ma feltettem a 12.10-et de amit veszem észre (vagy én vagyok a béna) még mindig megvan ez. Nem akarja megjegyezni a jelszavakat valmiért. Vagy egy órát szórakáztam vele de nem jutok előbbre. :O

FF-ban meg Chrome-ban azonnal és egyszerűen meg lehet jegyeztetni a jelszavakat, és meg is jegyzik, de itt valahogy nem akar sikerüli nekem.

[ Szerkesztve ]

(#17924) fatal` válasza Mosanke (#17923) üzenetére


fatal`
titán

Csinálj új profilt, mert nincs ilyen probléma.

(#17925) Mosanke válasza fatal` (#17924) üzenetére


Mosanke
senior tag

Köszi. :R Közben már leszedtem de akkor visszarakom az Operát.

(#17926) koti


koti
tag

Szeretnék kérni egy kis segítséget. A minap frissítettem a 12.10-es verziót 12.50-re. Amikor jelezni szokta hagyom, hogy csinálja a frissítést. Eddig soha nem is volt vele gondom. Most azonban biztonságos oldalakra lépve ez a hír fogad belépéskor (pl. bankok oldalai)
Biztonságos kapcsolat: súlyos hiba (1578) és nem lehet továbblépni. Explorerrben nincs ilyen hiba. Nem hiszem, hogy a bankok oldalán eszközöltek valamit, mert több banknál is ezt csinálja. Megpróbáltam leszedni és visszatenni a régebbi verziót, de a hiba már ennél a verziónal is megmaradt. Vajon mit tehetnék? WIN7 az op. 32 bites. Előre is köszönöm a választ.

(#17927) Vangelis válasza koti (#17926) üzenetére


Vangelis
nagyúr

Jah ez van nekem is sajnos.

@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new

(#17928) Ndruu válasza Mosanke (#17923) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

Nálam a Gmail is és a freemail is feldobja a jelszó megjegyzés opciót.
Freemailnél trükközni kell, mert szar a tanúsítványuk. Először be kell jelentkezni biztonságos belépési módban, a felugró tanúsítvány ablakában meg kell jegyeztetni azt. Belépés után lépj ki, töröld a jelszókezelőből (Eszközök - Haladó - Jelszókezelő) a freemailre vonatkozó bejegyzéseket.
Újra nyisd meg a freemail oldalát, írd be az adataidat, pipáld be a biztonságos beléptetés opciót, a Belépés gombra kattintás után fel fogja dobni a jelszó mentése "ablakot".

Gmailnél ilyet nem tapasztaltam, de próbáld meg ott is törölni a jelszókezelőből a gmailre vonatkozó részeket, és próbálj meg újra belépni.

Egyébként a legtöbb ilyen esetben az oldal van rosszul megcsinálva (még mindig nagyon kevesen optimalizálnak minden böngészőre, így az Opera optimalizálás kimarad), vagy a tanúsítványok nem stimmelnek. Az Opera elég háklis az utóbbira.

[ Szerkesztve ]

Harrrr!!!!

(#17929) Vangelis válasza Ndruu (#17928) üzenetére


Vangelis
nagyúr

Nekem maga a gmail honlap sem jön be. Meg se tudok próbálni belépni.

@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new

(#17930) Ndruu válasza Vangelis (#17929) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

(#17931) Sk8erPeter válasza Vangelis (#17929) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Write-only mode? :U

Sk8erPeter

(#17932) Mosanke válasza Ndruu (#17928) üzenetére


Mosanke
senior tag

Szia és köszi a részletes leírást. Megpróbálom majd így.
Egyébként azt meg nem teljesen értem (és már régebben sem értettem), hogy itt az Opera-ban miért kell ennyit vacakolni egy-egy jelszavas belépéssel. FF-ben amikor jelszavas belépés van(először) azonnal jön egy kis ablak, hogy megjegyezze-e a jelszót. Ennyi ... és attól kezdve sima ügy már.
Egyébként egy ideig először a freemail be sem jött, de aztán egyszer csak meg igen. :F

[ Szerkesztve ]

(#17933) daninet válasza Ndruu (#17930) üzenetére


daninet
veterán

Nekem sincs gmail. :(

413. That’s an error.

Your client issued a request that was too large. That’s all we know.

Ha nagyritkán belép, a gtalk nem tud bejelentkezni, érzéketlenek a menüpontok. Rakom vissza az előzőt, ez így használhatatlan számomra :(

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#17934) Sk8erPeter válasza daninet (#17933) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ez a 12.10 tényleg botrány, ha ilyeneket okoz. Irtó nagy gyökerek tesztelhették.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#17935) fatal` válasza daninet (#17933) üzenetére


fatal`
titán

Nálam gond nélkül működik a gmail, érdekes.

(#17936) Rimuru válasza fatal` (#17935) üzenetére


Rimuru
veterán

Gmail itt is megy (én alap html módban használom), de a gtalk nem jó (igaz Pidgint használok hozzá ez nem nagy kár).

Vigyázat, csalok!

(#17937) Vangelis válasza Sk8erPeter (#17931) üzenetére


Vangelis
nagyúr

Láttam de nem műx.

@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new

(#17938) daninet válasza Sk8erPeter (#17934) üzenetére


daninet
veterán

Ellenben a 12.10-hez felajánlott a gmail valami újfajta levélíró nézetet amit most 12.02 alatt nem ad.

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#17939) koti válasza Vangelis (#17927) üzenetére


koti
tag

Biztonságos kapcsolat: súlyos hiba (1578)

Megvan a megoldás arra, hogy a biztonságos oldalakhoz is beléphess. Köszönet érte dqdb fórumtársunknak.

A címsorba beírod az
opera:config#SecurityPrefs|Certificaterevocationlistsforssl és Enter.
Kikapcsolod a beállítás melletti pipát, majd megkeresed lejjebb a Mentés gombot. :C
BINGOO!

[ Szerkesztve ]

(#17940) Vangelis válasza koti (#17939) üzenetére


Vangelis
nagyúr

jah.., hogy így. thx

@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new

(#17941) masterful87 válasza Mosanke (#17932) üzenetére


masterful87
senior tag

Egy darabig valóban szívózott a Freemail, talán akkor volt az hogy Operával csak valami gagyibb, butított felületre lehetett belépni (vagy még most is azt hozza be?), nekem ez rémlik, ha volt is olyan hogy egyáltalán nem hozta be, azt már el is felejtettem! :D

Viszont a jelszót ott gond nélkül megjegyeztettem, nem kellett semmi ilyen biztonságos, nem biztonságos, törlés dolgot eljátszanom.

Ugyanakkor tényleg vannak oldalak ahol még fel se ajánlja, hogy megjegyezze, de fentebb írta Ndruu hogy válogatós tanúsítványok terén az Opera és nem optimalizálnak rá, én csak arra tudok gondolni, hogy ezért is olyan nyögvenyelős a jelszó mentése, szemben Firefoxxal, ahol szinte ott is feldobja, hogy szívesen megjegyezné a jelszavam, ahol nem is adtam meg semmit. :)

EDIT: Gmailhez annyit, hogy én a https://mail.google.com/mail/ linken gond nélkül használom, jelszót megjegyzi, és tanúsítványokkal sincs gondja.

[ Szerkesztve ]

(#17942) brd


brd
nagyúr

Csak csendesen jegyzem meg: szerintem jobb lenne inkább hanyagolni a 12.10-et (mehet vissza helyette a 12.02), és nem kikapcsolni a nevezett beállítást, lévén semmi lényeges újítás nincsen a 12.10-ben...

The only real valuable thing is intuition.

(#17943) koti válasza koti (#17939) üzenetére


koti
tag

Bocs most látom rosszul linkeltem be, de a lin azért jó.

opera:config#SecurityPrefs|Certificaterevocationlistsforssl

Sajnos most sem jó kattintással. Tehát másold ki és úgy be a böngészőbe!

[ Szerkesztve ]

(#17944) dqdb válasza brd (#17942) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Csak ezt tudom én is javasolni. A tanúsítványos problémát a mai 12.11 előzetes (build 1655) sem orvosolja. Ha az így megy át 1-2 napon belül véglegesbe, akkor ez változat is felejtős lesz. Most 1 GB memóriafoglalással elindult 30 nyitott füllel, kíváncsi vagyok, ebben a 64 bites buildben is eljutok-e 3 GB memóriafelhasználásig pár óra alatt, mert ez nem szivárgás, hanem csőtörés ...

masterful87: tapasztalatom szerint az Opera az egyik legjobb az jelszavak automatikus megjegyzésében. Persze van, ahol elbukik (az emlegetett Freemail és Gmail probléma nélkül megy nálam), de sok helyen pont a Firefox képtelen felismerni (az ELMŰ online ügyfélszolgálata jó példa erre).

koti: a fórummotor nem enged olyan speciális címeket beilleszteni, mint opera:valami, az ilyenek elé mindig bekerül a http:// szöveg.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#17945) AtHoS


AtHoS
nagyúr

A beépített színprofil kezelést lehet matatni valamerre?

read-only mode on the forum

(#17946) Szabtom


Szabtom
senior tag

Már fél órája error 413-at kapok a Gmail.com-on de csak Operával, ami ma frissült automatikusan.
"Your client issued a request that was too large."

IE 9 alatt simán be tudok lépni. Nem tudjátok, mi van?

(#17947) AtHoS válasza Szabtom (#17946) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Most beléptem, hogy megnézzem a gmailt. Nálam OK 12.11b1655

read-only mode on the forum

(#17948) Dluinet válasza Szabtom (#17946) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Próbáld meg a mail.google.com oldalt betölteni, majd jobb klikk és webhely beállításainak szerkesztése, sütik fülön töröld az összes sütit.
Lépj be a gmailbe.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#17949) Szabtom


Szabtom
senior tag

Töröltem a sütiket és a cache-t, valamelyik megoldotta. Kösz!

(#17950) Sk8erPeter válasza Vangelis (#17940) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

látom mégis write-only mode volt ;]

Sk8erPeter

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.