Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18201) dqdb válasza kiskaktusz (#18199) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Nálam ebben a pillanatban probléma nélkül megy Opera 12.11-en (build 1661), YouTube nem HTML5, hanem Flash módban van. De egész délelőtt a YouTube eléggé érdekesen működik, az ajánlott videók néha hiányoznak, néha 3-4 darab jelenik csak meg, valami az oldalon nem korrekt.

daninet: ne használj FB-t, vagy más böngészőből használd, más ötletem nincsen sajnos. A legrosszabb hiba a reprodukálhatatlan hiba :(

Sk8erPeter: az Opera nálam nagyon szépen eszi a memóriát, 20 füllel 2 GB alá nemigen szokott menni, és nálam ennyi fül mellett induláskor használhatatlanul lassú a felülete. Elvileg mostanában került be az FF-be olyan megoldás, hogy programindításkor nem az összes fület egyszerre tölti be, hanem csak az aktívat, és ahogyan váltogatsz, úgy kerül betöltésre egyre több fül, szóval ott az indulásnak elvileg javulnia kellett (nem teszteltem, csak olvastam róla).

Ezek és a topikban szidott egyéb problémák ellenére ellenére még mindig az Opera magasan a legjobbnak minősülő böngésző számomra. Ami a az elvileg dúló konkurenciaharcot elnézve szomorú, hogy egy ennyire ezer sebből vérző valamit nem tudok leváltani, mert a többiek ugyanúgy ezer sebből véreznek, maximum náluk a sebek máshol vannak.

daninet #18200: hangosan gondolkozom: nem lehet, hogy valami Flash alapú komponens szívatott, ami oda mentegetett egy félig jó, félig rossz állapotot :F Néha programtelepítéskor tud a temp mappák ürítése megváltás lenni, és az eddig hibával elszálló install hirtelen meggyógyul ...

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#18202) daninet válasza dqdb (#18201) üzenetére


daninet
veterán

passz.. tele volt már szeméttel 1 éve nem volt ürítve, a programok meg ahogy elnéztem nem szeretnek maguk után takarítani :)

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#18203) Sk8erPeter válasza dqdb (#18201) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Hát a 2 GB elég durva.
Ja, sajnos az Opera is tele van hibákkal, ezt én is hangoztattam sokszor a topicban.

"Elvileg mostanában került be az FF-be olyan megoldás, hogy programindításkor nem az összes fület egyszerre tölti be, hanem csak az aktívat, és ahogyan váltogatsz, úgy kerül betöltésre egyre több fül, szóval ott az indulásnak elvileg javulnia kellett (nem teszteltem, csak olvastam róla)."
Na ez lehet, én nem teszteltem sok füllel való indulással, csak egyetemen múltkor ültem egy srác mögött, és azt néztem, mennyit szenved, míg betölt a nyomorék Fájörfox, szokásos "Not responding", kis megerősítést láttam abban, amit korábban is gondoltam, hogy vannak gondok vele bőven. :D Simán lehet, hogy ez azóta javulgatott.
Én meg épp azon csodálkoztam, h volt, hogy egy fülre váltottam, és mintha újratöltött volna.

"Ezek és a topikban szidott egyéb problémák ellenére ellenére még mindig az Opera magasan a legjobbnak minősülő böngésző számomra."
Mostanában nagyon váltogatom a böngészőket, nem találom meg az igazit. A Chrome sok szempontból jobban tetszik, mint az Opera.

"Ami a az elvileg dúló konkurenciaharcot elnézve szomorú, hogy egy ennyire ezer sebből vérző valamit nem tudok leváltani, mert a többiek ugyanúgy ezer sebből véreznek, maximum náluk a sebek máshol vannak."
Igen, ez egy jó összefoglalás.

Sk8erPeter

(#18204) Penge_4 válasza daninet (#18193) üzenetére


Penge_4
veterán

"többnyire az oldal hibája, nem az Operáé. A lassulás nálam is előfordul, de csak tumblr-nél ha már 15 perce görgetek lefelé (1200 kép, 1/5-e gif egy oldalon. Mondjuk ilyenkor már használhatatlan"

Most nem specifikusan a Tumblr-re értem, egyre több oldalon ilyen ajaxos módon van megoldva, ahol az alapötlet jó, csak nagyon gányul van megoldva. Facebook (amit én nem használok, de kaptam visszajelzéseket) vagy YouTube videók alatti több száz vagy 1000+ komment és hasonló.

Ez valóban nem kizárólag az Opera hibája, de az már a marginális részesedésnek köszönhető, hogy a userscripts.org-on is ha a többihez (Firefox, Chrome) van is userJS, az Operához nincs vagy nem kompatibilis vele a többi, ami például permalinkekkel orvosolja a problémát. Az AutoPatchWork-höz vagy az AutoPager-hez hasonlóan, hogy rányomsz mondjuk a 30-as linkre, majd az adott oldal 31. oldalától folytatja tovább, ezzel több száz mega RAM-ot felszabadítva.

(#18205) br.rak válasza kiskaktusz (#18199) üzenetére


br.rak
őstag

Kapcsold ki a hardveres gyorsítást Flash-ben, nálam két gépen is megoldotta a problémát youtube-nál (ez nemcsak opera alatt fordul elő)

Br

(#18206) Nobuo válasza Sk8erPeter (#18198) üzenetére


Nobuo
tag

daninet felismerte az úgynevezett : humort

Van, amikor én is 13-14 lapot tartok megnyitva egyszerre, én sem a levegőbe beszélek. Nálam pl. az opera volt használhatatlan, ha már egy 10. lapot nyitottam, ha pedig egyiken futott egy videó, akkor biztos halál.

Lényegtelen, benyögtem egy egy pofátlanságot poénból, te rákaptál, de nem folytatom.
Azért annyit még hozzáteszek, hogy itthon még mindig a Firefox vezeti a népszerűségi listát, biztosan azért mert mindenki hülye, aki használja, mint én.

Minden jót. :)

(#18207) Sk8erPeter válasza Nobuo (#18206) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

1.) senki nem mondta, hogy a Firefox-felhasználók hülyék :) Egyrészt azt mondtam, hogy személyes tapasztalatom alapján nem bejövős, teljesen szubjektív véleményre hagyatkoztam (a sajátomra); megindokoltam, miért: én úgy tapasztaltam, hogy túlzott erőforrás-igénye van (durva CPU-használat még akkor is, ha nem mennek youtube-os és egyéb Flash-videók, már régen leálltak, vagy pausézva vannak, akkor nem kéne ugrálnia a CPU-használatnak 10% környékére; plusz memóriát is csak úgy zabálja, nem mintha sok esetben Operáról ez ne lenne elmondható, de láthattad is, hogy ezt is már írtam itt másnak), plusz nem tetszik a GUI, és a sebességével is vannak gondjaim.

2.) Milyen statisztikára alapozod azt az állításodat, hogy a hazai felhasználók többsége még mindig Firefoxot használ? :)
Csak úgy kíváncsiságból, mert nem mindegy, kik és milyen körülmények alapján tesztelték! Ez eltérhet, oldalak látogatottságától, azok alapján készült riportoktól, bejelentésektől és egyebektől függően.

Meg azért, mert az alábbi statisztika nem igazán ezt mutatja:

http://stats.wikimedia.org/archive/squid_reports/2012-10/SquidReportCountryBrowser.htm
kis segítség: eme statisztika alapján a Chrome jelentősen vezet. Persze lehet, hogy más statisztika mást mutat, ahogy írtam, ez körülményfüggő.

Nem mintha ez igazolná, hogy egyik vagy másik böngésző jobb. Annyit igazol, hogy valamelyik böngésző például agresszívabb reklámkampánnyal "büszkélkedhet", és/vagy valamilyen egyéb okból népszerűbb, esetle az van a felhasználó arcába tolva (lásd IE-használat sok vállalatnál), és ezért azt használja, ami van.

Az egyéni preferencia dönti el, kinek melyik böngésző miért tetszik. Amit persze nagyban befolyásol az is, hogy egy böngésző milyen szolgáltatásokat kínál, mivel teszi kényelmesebbé a felhasználónak az adott böngészőt.
Neked a fájörfox jött be, másnak nem, ízlések és pofonok különböznek. :)

Sk8erPeter

(#18208) Sk8erPeter válasza Sk8erPeter (#18207) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

egyébként az előbbi (még mielőtt valaki kérdezné) ez alapján készít statisztikát:
"Country meta data collected from English Wikipedia"
szóval ezért mondtam, hogy nagyon nem mindegy, milyen szerveren készítik a statisztikát.

Sk8erPeter

(#18209) Nobuo válasza Sk8erPeter (#18208) üzenetére


Nobuo
tag

Bocsi a népszerűséget benéztem, mert 2010-es adatot néztem. De a vitát lezártam így is.

(#18210) Sk8erPeter válasza Nobuo (#18209) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ennek örülök :D (remélem, valamennyit azért sikerült megértened egy másik álláspontból :) )

Sk8erPeter

(#18211) brd válasza Sk8erPeter (#18207) üzenetére


brd
nagyúr

Nem mintha ez igazolná, hogy egyik vagy másik böngésző jobb. Annyit igazol, hogy valamelyik böngésző például agresszívabb reklámkampánnyal "büszkélkedhet", és/vagy valamilyen egyéb okból népszerűbb, esetle az van a felhasználó arcába tolva (lásd IE-használat sok vállalatnál), és ezért azt használja, ami van.

Egyszerű a képlet: a legtöbb felhasználónak olyan a Next és a Download now gomb/felirat, mintha drog lenne, lecsapnak rá agyatlanul, mint tyúk a takonyra. A Chrome pedig ugye ügyesen be van pipálva. Amikor a McAffe szara volt ott bepipálva, akkor 100 flashplayeres gépből 99-en ott figyelt az is, most a Chrome figyel.
Ha az Opera mondjuk a Java-val együtt települne, akkor sokkal több helyen lenne az is...

[ Szerkesztve ]

The only real valuable thing is intuition.

(#18212) Nobuo válasza Sk8erPeter (#18210) üzenetére


Nobuo
tag

Csak nem tudsz egyszerűen te is kiszállni. Tudod mit? Mindenben igazad van. Remélem így megnyugszik a lelked és helyreáll a békéd. Attól, hogy valamit te mondasz még nem lesz minden igaz.
És lehet a firefox nem első, de a Chrome, firefox, opera hármasból így is az opera az utolsó. Természetesen azért, mert az a legjobb mindhárom közül. És mindenkinek van ideje, kedve utánanézni, hogy egy weboldalt miért nem jelenít meg.

(#18213) kiskaktusz válasza br.rak (#18205) üzenetére


kiskaktusz
addikt

Áhh, hagyom a francba, úgysem yt-ozom sokat, akkor meg már ott van a chrome, mint másodböngető, azzal úgy is jobban megy a yt, mint operával bármikor. Bár, ha jól emlékszem, akkor 10.10-ig nem volt gondja az operának sem.

Mindegy, opera marad, a szolgáltatásaihoz már hozzászoktam az évek alatt, inkább más böngészőből yt-ozom.

"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."

(#18214) Nobuo válasza kiskaktusz (#18213) üzenetére


Nobuo
tag

Youtubera nagyon nem tökéletes a chrome. Sokszor ütközik az integrált flash lejátszó az adobeval és állítgatni kell.

(#18215) kiskaktusz válasza Nobuo (#18214) üzenetére


kiskaktusz
addikt

Nem vagyok megrögzött yt buzi. Arra a napi 10-20 videóra meg megfelelő. Legalább normálisan ki lehet tenni nagyra, és amikor tekerni akarnál, nem ugrál föl-le a panel.

"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."

(#18216) Sk8erPeter válasza Nobuo (#18212) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Igazából kettőnk közül csak Te játszod a véresszájút, én vitatkozni próbáltam veled érdemben, és nincs is azzal semmi baj, ha nem értünk egyet, többek közt arra is való ez a fórum, hogy megvitassunk különböző álláspontokat. Csak Te valami ismeretlen okból játszod a besértődöttet, mintha mondtam volna neked bármi olyat, amivel a lelkedbe gázoltam volna. :)

Sk8erPeter

(#18217) Ayg0


Ayg0
senior tag

Üdv!

Most vettem észre, hogy nincs Unit a 12.11-ben. Tudja valaki mi történt vele? Vagy csak nálam tűnt el?

"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."

(#18218) Sk8erPeter válasza brd (#18211) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Jaja, mondjuk az a baj, hogy sok ilyen szoftver nagyon alattomosan tud feltelepülni, ugye alapból azzal kezdesz egy telepítést, hogy rendszergazdai jogokat adsz, aztán mehet minden... rengeteg programnál (nagyon nagy csalódás számomra például a uTorrent!) csinálják azt, hogy alapértelmezetten bepipálják, hogy igen, beleegyezel, hogy felmenjen két böngésződhöz egy toolbar, meg át is állítódjon a default kereső az XYZnagyonkúlkereső.com-ra, meg még valami háttérben futó szart is felraksz vele, ha nem figyelsz oda. Ha odafigyelsz, mert többet tudsz annál, hogy van a nagy bekapcsológomb, a vindóz meg a zzinternet (kék E betű), akkor kiszeded a pipát, de sok júzert beugratnak ezzel, szerintem ez a legaljasabb módszer.
Ja, a Google Chrome szépen bekúszik mindenhová, de szerintem már az ő módszereik is iszonyat aljasak, és ez már óriási túlzás, hogy akárhányszor használok másik böngészőt a Google Drive-val, egyéb Google-termékekkel, akkor a pofámba kapom, hogy használjak már egy gyorsabb, modernebb, kúlabb böngészőt, nesze, itt a letöltés link. Ahogy írtad is, persze, hogy "lecsapnak rá, mint tyúk a takonyra". :D

Sk8erPeter

(#18219) Sk8erPeter válasza Ayg0 (#18217) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

http://hu.wikipedia.org/wiki/Opera_%28webb%C3%B6ng%C3%A9sz%C5%91%29#Opera_Unite

"A Unite sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ezért az Opera 12.00 verziótól kezdve le alapértelmezésben le lettek tiltva és 2012 végén várhatóan a szolgáltatást is leállítják."

szerk.: szó szerint idéztem, kicsit hibás a mondat (le alapértelmezésben le lettek tiltva), de érthető. :D

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#18220) Ayg0 válasza Sk8erPeter (#18219) üzenetére


Ayg0
senior tag

Ez de sz... :( Én meg voltam elégedve vele és korábban sokat használtam. Kár érte.

Kösz az infót!

Egy kis off:

A PH keresőmotorjával is történt valami. Az utóbbi időben a keresett szó első 2 vagy 3 betűjével egyező összes találatot kiadja, csak magát a keresett kifejezést nem... Erről valami?

"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."

(#18221) AtHoS válasza kiskaktusz (#18215) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Nálam is ugrabugrált a tekergető sáv, de az extend tube kiegben belőttem, hogy mutassa állandóan :B

Mod:

Más:
A soklapos böngészgetéshez annyi hozzáfűzni valóm lenne, hogy nálam 30...60 lappal indít az Opera és nem vettem észre problémát ennyi megnyitott füllel böngészés közben

[ Szerkesztve ]

read-only mode on the forum

(#18222) Sk8erPeter válasza Ayg0 (#18220) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Van alternatíva bőven. :K Dropbox, Google Drive, SkyDrive, ilyesmik. Mondjuk annyi különbséggel, hogy akkor nem a saját gépedből csinálsz szervert, ami sokkal jobb is...

Amúgy én őszintén szólva az előbb említett szolgáltatások megléte miatt soha nem használtam. :D

(#18221) AtHoS :
nálam is rengeteg füllel indít, és nem pofozgatja a CPU-használatot, ahogy például a Firefox teszi. Memóriát zabál rendesen, attól tényleg nem kell félteni.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#18223) Ndruu válasza Ayg0 (#18220) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

Nem sűrűn jársz akkor a fórumon, mert már több, mint egy éve ilyen.
Használd a részletes keresést, vagy a gyorskeresőben tedd idézőjelbe a keresett szót. Esetleg szó elejére is kereshetsz, de minden szépen össze van szedve a PH abszolút kezdőknek topik első hozzászólásában.

Harrrr!!!!

(#18224) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#18222) üzenetére


Penge_4
veterán

Megosztásra mindig is volt. Például a Megaupload, ami mindentől jobb volt, mert több megabites sebességgel tudtak húzni free userek is. Akkor meg szórakozzon a halál ilyen pár gigás nevetséges retkekkel, ahol olyan privacy van, hogy még az életemet is rájuk ruházom és sosem tudhatom, hogy mikor törlik az adataimat, akár előzetes bejelentés nélkül.

De a Lounge-ra a mai napig nincs alternatíva. Még az is csak minimálisan enyhíti a fájdalmamat, hogy végre az MSN megszűnik (egy hulladékkal kevesebb), marad a Skype toolbarosított változata, a Google Talk meg a Facebook (amire akkor se fogok regisztrálni, ha nem tudom mi történik).

A Lounge pont jó volt arra, hogy az 1 bites usereket képes voltam egy karámba terelni egy sima HTTP linkkel, amit akár céges IE6-tal képes volt betölteni, ezáltal még ha mikrofon és webkamera nem is játszott, de legalább szöveges módban kapcsolatba lépni velem és akár még több másik userrel, akiket bevontam a beszélgetésbe. Majd ezt követően az URL megszűnt létezni. Biznisz lezavarva, a jövőben csak a tényleg fontos ügyfelekkel tartva a kapcsolat. Azok is külön kategorizálva többféleképpen a "nagyon hülye, de fontos ügyfél"-től a "technikailag hozzáértő (tehát nem küld körleveleket és egyéb baromságokat), de nem fontos)-on át egészen a "kiemelt kör"-ig.

(#18225) #27441408


#27441408
törölt tag

Az operablog az mennyíre hivatalos? Vagy csak 1 túlbuzgó rajongó, mondjuk Penge :DDD bolgja? Vagy tud róla az opera software is?

[ Szerkesztve ]

(#18226) cousin333 válasza #27441408 (#18225) üzenetére


cousin333
addikt

[link]

"We spared no expense"

(#18227) Dictator^


Dictator^
veterán

Ismént alkotott az Opera.. sztem a 11 es verziónál fele ennyi hiba nem volt vele.
Flashplayer frissítés, többé nincs flash lejtásztás 12.02..
X , megoldottam, de akkor is..

[ Szerkesztve ]

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#18228) #27441408 válasza cousin333 (#18226) üzenetére


#27441408
törölt tag

köszi

(#18229) fasirTTT


fasirTTT
őstag

az mitől lehet, hogy (w7 64 bit) mikor megfogom felül egérrel és neki akarom húzni a monitor szélének, nem akarja fél képernyőre tenni, meg a méretét nem tudom módosítani, csak ablak módba, de az ki van terjesztve teljes képernyőre, és a teljes képernyős megjelenítés van.

(#18230) fasirTTT válasza fasirTTT (#18229) üzenetére


fasirTTT
őstag

ja és mikor teljes képernyősre rakom, akkor a tálcát is eltakarja

(#18227) Dictator^ a flasht hogy oldottad meg?

[ Szerkesztve ]

(#18231) M_AND_Ms válasza fasirTTT (#18229) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

W7 64 bitem van és szépen lehet csinálni az Operával ezeket a műveleteket.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#18232) fasirTTT válasza M_AND_Ms (#18231) üzenetére


fasirTTT
őstag

nekem is, csak valami elállíthattam vagy nem tudom, mert eddig tökéletes volt.

(#18233) Sk8erPeter válasza Dictator^ (#18227) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Elég sejtelmes volt a hsz.-ed. Mi az, hogy "X , megoldottam"? :DDD

Sk8erPeter

(#18234) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#18224) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ja, hát a MegaUpload tényleg jó volt, de mondjuk tényleg az egyik legnépszerűbb oldal volt a warez-cuccokra. Szerinted miért ismertem olyan jól? :DDD

"Akkor meg szórakozzon a halál ilyen pár gigás nevetséges retkekkel, ahol olyan privacy van, hogy még az életemet is rájuk ruházom és sosem tudhatom, hogy mikor törlik az adataimat, akár előzetes bejelentés nélkül."
Most a Dropboxról, Google Drive-ról, SkyDrive-ról beszélsz, amiket említettem alternatív feltölthetőségre, ha meg akarsz osztani - akár csak átmenetileg - valamit?
Ezek a "pár gigás nevetséges retkek" elég jók a célra... :DDD Meg ezek a "retkek" elég jó és kényelmes felületet is kínálnak. Persze nyilván rá lehet húzni erre is a szokásos Nagy Testvér-parádat, de úgy egy kicsit nehéz az élet. :P

A Lounge-ot amúgy nem ismertem. Az miért szűnt meg?

Sk8erPeter

(#18235) kiss.a


kiss.a
csendes tag

valaki tudna segiteni? operát használok és valahogy teljes képernyős lett alul nem jelenik meg a tálca sor, elég idegesítő h csak alt+tab al tudok váltogatni. xp-m van

(#18236) dqdb válasza kiss.a (#18235) üzenetére


dqdb
Topikgazda

F11

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#18237) kiss.a válasza dqdb (#18236) üzenetére


kiss.a
csendes tag

köszi igen nyilván nem vettem észre középen villogó sort h mivel lehet kikapcsolni f11 es parancsot...

(#18238) Dictator^ válasza Sk8erPeter (#18233) üzenetére


Dictator^
veterán

Mondhatni user error (általába ha valamire megtalálom a választ csak szerkesztve X-elek, egyet. :) )
Igazából felment a Flash, nem volt kép. Újrainditottam semmi, következő indításnál akadt, hardwares gyorsítás ki be (radeon 6870) , majd újraindít és ment..
Érdekes, ilyen herce-hurca még eddig nem kellett, de végre megy.. viszont a 12.11-et még mindig nem merem felrakni, az 12.10 volt ami alapból kiakasztotta az egészet, félek a 12.11-et is ugyanez lenne.

[ Szerkesztve ]

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#18239) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#18234) üzenetére


Penge_4
veterán

A Lounge egy gyári Unite alkalmazás volt, a Unite-tal együtt szűnt meg.

(#18240) gerolka


gerolka
tag

Tudnátok segíteni? Édesanyám gépét egy ideje baromira fogja a gmail, nem egy erőmű (2,4 GHz, 2GB RAM, win xp sp3), de pár hónapja még nem volt vele gond. Mostanában ha csak egy levelet akar megnyitni az is 10-20 másodpercig tart, a CPU meg 100%-on meg akar halni!
Opera 12.11-el más oldalon is döcögős, így visszaraktam neki a 11.50-et, azzal legalább a többi oldal jól megy, ellenben a gmail ezzel is baromi lassú!
Firefox-al és a Chrome-mal viszont gond nélkül használható a gmail!
Annak idején én beszéltem rá az Operára és már meg is szerette, nem szívesen váltana. Van megoldás a problémára?

(#18241) Sk8erPeter válasza gerolka (#18240) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Kíváncsiságból megpróbálhatnád az Opera USB-változatát: http://www.opera-usb.com/operausben.htm, hogy azzal is jelentkezik-e a probléma, ha nem, akkor egy teljesen szűz telepítést kéne végrehajtani (előző uninstall, esetleges maradékait kitakarít).

=======

(#18239) Penge_4 :
ja értem. Pedig az azelőttiből úgy tűnt, a Unite-ot úgy, ahogy van, hülyeségnek tartod. :D

Sk8erPeter

(#18242) gerolka válasza Sk8erPeter (#18241) üzenetére


gerolka
tag

Próbáltam az USB-st is, de azzal is ugyan az a helyzet, és a totális újratelepítés sem segített! :(

(#18243) Sk8erPeter válasza gerolka (#18242) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Hát nem tudom, esetleg megpróbálhatnád Operában a maszkolást, de én alapból úgy vettem észre, hogy a Gmail erősebb gépen is botrányosan lassú Operában, hogy miért, azt nem tudom.

Sk8erPeter

(#18244) Rimuru válasza gerolka (#18242) üzenetére


Rimuru
veterán

Vagy próbáld meg az alap HTML nézetet, kisebb a funkcionalitása de egyszerűbb is, én azt használom. :)

Vigyázat, csalok!

(#18245) kiss.a


kiss.a
csendes tag

nos akkor senki nem tudja hogyan tudnám vissza állítani operát normál nézetbe, ne foglalja el teljes nézetet a képernyőből?

(#18246) gerolka válasza Rimuru (#18244) üzenetére


gerolka
tag

Igen az alap HTML-t állítottam be alapértelmezettnek, de így nagyon korlátozott.

(#18247) kiss.a


kiss.a
csendes tag

valaki?
gmailben miert nem tudok kijelölni másolásra a leveleim közül semmit? feladatkezelőbe miért használ pár perces indulás után 400-500 megát a memóriából?

(#18248) sunahunter


sunahunter
senior tag

Ki mit használ itt?

Újrarajzolás...1mp, 2mp, stb, betöltéskor, azonnal...

Illetve melyik a javasolt? Én semmi különbséget nem látok :(

(#18249) Predator2


Predator2
addikt

Helló

Be lehet azt valahol állítani h amikor kijelölök valami és jobb klikkel keresni próbálok akkor új ablakban nyissa meg?

THX

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#18250) Sk8erPeter válasza Predator2 (#18249) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

[link] + korrekció

Sk8erPeter

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.