Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18851) zileut válasza dqdb (#18849) üzenetére


zileut
tag

:R
Köszönöm!

(#18852) zileut válasza dqdb (#18849) üzenetére


zileut
tag

Esetleg azt hogy lehetne megcsinálni, hogy rögtön látszódjon, ha jobb klikkel kattintok és ne a jobb klikk/ keresés ezzel/ .... almenüben?

[ Szerkesztve ]

(#18853) dqdb válasza zileut (#18852) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Szerintem ne állj neki, nem ér ennyit.

Ha mégis:
1. Ctrl+F12 > Haladó > Eszköztárak > Menübeállítás > kijelölöd az Opera Standard sort > Másolat > kijelölöd az Másolat Opera Standard sort > Ok
2. kilépsz az Operából
3. megnyitod Jegyzettömbben a profilod mappája alatt a menu\standard_menu (1).ini fájlt
4. megkeresed benne ezt a blokkot:

[Hotclick Popup Menu]
Item, MI_IDM_SELSEARCH="Hotclick search, 200,,, "Search Web""
Submenu, MI_IDM_SEARCH_DUMMY_PARENT, Internal Search With
--------------------1

és lecseréled erre:

[Hotclick Popup Menu]
Include, Internal Search With
--------------------1

5. elindítod az Operát

Azért mondom, hogy nem ér ennyit, mert innentől kezdve az Opera menüi nem fognak nálad frissülni a jövőben az újabb verziókban megjelenő módosításokkal, neked kell mindig kézzel módosítanod őket.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#18854) Sk8erPeter válasza dqdb (#18849) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Már csak azt nem látom be, mi értelme van ennek a szenvedésnek, ahelyett, hogy egyből az IsoHunton keresne, ha már úgyis az a dolog vége... :N

(#18853) dqdb :
a jobbklikkes menüben milyen említésre méltó rendkívüli újítások szoktak lenni, amiről lemaradna az ember? :) Még sosem éreztem hátrányát, hogy átszerkesztettem a jobbklikkes menüt saját menüpontjaimmal, SŐT...

Sk8erPeter

(#18855) zileut válasza Sk8erPeter (#18854) üzenetére


zileut
tag

Az igaz, hogy az első találatot az isohuntról hozza be, de ha jobban megnézed, akkor a felső sorban egy csomó más torrent kereső közül lehet választani.

[ Szerkesztve ]

(#18856) dqdb válasza Sk8erPeter (#18854) üzenetére


dqdb
Topikgazda

milyen említésre méltó rendkívüli újítások szoktak lenni, amiről lemaradna az ember?
Én már jártam így, nem értettem, hol van a nagy újításként beharangozott Dragonfly. Szóval azt is kitalálhatod, hogy nem mostanában történt ez :D

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#18857) zileut válasza Sk8erPeter (#18854) üzenetére


zileut
tag

és azt hogy lehet megcsinálni hogy csak a google és a torrents.to látszodjon a keresők közül a jobb klikk menüben?

[ Szerkesztve ]

(#18858) dqdb válasza zileut (#18857) üzenetére


dqdb
Topikgazda

[Hotclick Popup Menu]
Item, MI_IDM_SELSEARCH="Hotclick search, 200,,, "Search Web""
Item, "torrents.to"="Go to page, "http://torrents.to/search/isohunt/%t""
--------------------1

Ez az alapértelmezett keresőt (ami a Google, ha át nem állítottad) és a torrents.to keresőt teszi a popup menü elejére.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#18859) Penge_4 válasza dqdb (#18853) üzenetére


Penge_4
veterán

"Azért mondom, hogy nem ér ennyit, mert innentől kezdve az Opera menüi nem fognak nálad frissülni a jövőben az újabb verziókban megjelenő módosításokkal, neked kell mindig kézzel módosítanod őket."

Azért kell egy szűz menu.ini-t gyártani a feltétlenül szükséges adatokkal és kizárólag a [Hotclick Popup Menu] szekciót tárolni benne. Ilyenkor csak a módosított szekciók nem frissülnek, a többi hiányzót a gyári menu.ini-ből rántja be. Skineknél és toolbar.ini-nél is használható ugyanez a módszer, kivéve keyboard és mouse esetében, mivel ott a hiányzó elemek azt jelentik, hogy azokat törölted.

(#18854) Sk8erPeter: "a jobbklikkes menüben milyen említésre méltó rendkívüli újítások szoktak lenni, amiről lemaradna az ember?"

Nem sok, de előfordul.
- Egyszer különdobták a kijelölt linkekre és a kijelölt szövegekre vonatkozó környezeti menüt (ezt vissza is csináltam, mert ha kijelölöm egy link szövegét, akkor valószínűleg a szöveges dolgok érdekelnek (mint kereső, stb.), nem pedig ugyanaz, ami a linkre jobbklikkelve előjön, hogy megnyitás itt-ott, stb.
- A másik a "Reload Every" lebutítása. Avagy az előredefiniált értékeknél a 30 perc a minimum a másodperces és pár perces elemeket kivágták.
- Az Inspect Element bekerülése óta 3x változtatott helyet.
- A szövegre duplaklikkre feljövő menünél a Search/Search With és a Copy/Copy to Note helyet cserélt.
- F12-ből kiszedték az Enable/Disable background sound-ot mikor a szövegfelolvasót kivették az Operából. Bár a kettőnek nem sok köze volt egymáshoz, ugyanis a háttérhangok arra vonatkozott (legalábbis arra IS), hogy mikor wav vagy midi háttérhang van egy oldalra beágyazva (amit le tud játszani az Opera alapból, de a HTML5 óta az ogg-gal is kibővült), akkor ez megszólaljon-e vagy sem. Életem során egy oldalon találkoztam ilyennel, az összes többin Flash alapon oldották meg, szerencsére annyira nem terjedt el.

(#18860) vihar100


vihar100
tag

Sziasztok pár napja tettem fel a legfrissebb Operát, két kérdésem lenne egyenlőre:

Youtube videó nem indul el automatice, hanem egy giga nagy fehér PLAY jel jelenik meg és rá kell klikkelni, plusz olyaqn oldalakon ahol mozgo reklám van szintén ez jelenik meg, A Másik kérdés pedig, hogy MINDEN szót aláhúz pirossal.

Előre is köszönöm a segítséget.

(#18861) Ndruu válasza vihar100 (#18860) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

No click to activate nevű kiegészítővel ki lehet kerülni ezt a védelmet.

A beépített helyesírás-ellenőrző alapértelmezésben angol szótárral dolgozik. Egy beviteli mezőn nyomsz egy jobb klikket, legalul Szótárak - Szótárak hozzáadása és törlése, letöltöd, telepíted a magyar nyelvűt és kész.

[ Szerkesztve ]

Harrrr!!!!

(#18862) vihar100 válasza Ndruu (#18861) üzenetére


vihar100
tag

Köszönöm szépen. Működik. :R

Annyira sikerült rájönnöm a Youtubos kérdéssel kapcsolatban, hogy fent ahova beírom a címet ott megnyitás után megjelenik egy kis lego szerű kocka, ha arra rákattintok akkor betölt mindent és indul a Youtube is.

Még erre keresek emgoldást.

(#18863) Rimuru válasza vihar100 (#18862) üzenetére


Rimuru
veterán

Ha be van kapcsolva az opera turbó és nem kel kapcsold ki, amúgy meg Beállítások Haladó Tartalom bővítmények engedélyezése csak szükség esetén elől szedd ki a pipát.

Vigyázat, csalok!

(#18864) vihar100


vihar100
tag

:R :R :R

Igazi urak vagytok.

Működik .

Köszönöm

(#18865) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#18859) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"- Az Inspect Element bekerülése óta 3x változtatott helyet.
- A szövegre duplaklikkre feljövő menünél a Search/Search With és a Copy/Copy to Note helyet cserélt."

De ez miért érdekes? :F Direkt felüldefiniálom a sorrendet, hogy úgy jelenjenek meg az elemek, ahogy nekem kő', ahogy nekem kényelmes.

(#18855) zileut :
OK, ez jogos, csak az URL-ben az isohuntot láttam, ezért úgy tűnt, úgyis csak az arról származó találatokat jeleníti meg, de megnéztem normálisan, és ott van a többi, amire át lehet kattintani. :D Szóval sorry.

(#18856) dqdb :
ja, hát néha előfordulhat, hogy van változás, de azért olyan nagyon nem gyakori, hogy igazi érdemi újítás történjen, ami miatt megéri nem felüldefiniálni a sorrendet... :) Az alapértelmezett sorrend szerintem elég szar.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#18866) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#18865) üzenetére


Penge_4
veterán

Te kérdezted, hogy milyen említésre méltó változások szoktak lenni, én meg felsoroltam párat. De van, amikor konkrétan a környezettől is függ, hogy melyik a kényelmesebb. Windows alatt például a régi megoldás, mikor a Copy volt felül, jobban tetszett. Linux alatt felesleges, mivel a duplaklikkes kijelölés eleve az alternatív vágólapra küldi és középső klikkel bárhova beszúrhatom, szóval kevesebbszer látom hasznát.

Az Inspect element meg gáz, ha nincs benne, szóval ilyenkor
1. Követed folyamatosan az Operás fejleményeket, hogy tisztában legyél vele, hogy látnod kéne ilyesmit a böngésző ezen menüpontjában.
2. Utána újraszerkeszted az egészet.

Ha okosan csinálod és csak a szükséges dolgokat módosítod, nem a komplett INI-t duplikálod, majd abban módosítasz, akkor kevésbé érint és megéri. De esetenként sok munka lehet bizonyos fájlok karbantartásával. Pl. egy időben karbantartottam olyan skineket, mint a Compact Crystal, vagy a lassan frissülő Omelion, de utána rájöttem, hogy felesleges kínlódni vele. Mióta csillag van a könyvjelzőknél és a gyorshívókon sincs 5-10 pixeles keret, már azt se módosítottam, alig van pár apróság, amit elvégeztem a gyári skinben, így kényelmesebb.

(#18867) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#18866) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ja, ez egész kellemes dolog Linuxban, bár Windows után nagyon nehéz átszokni, hogy eleve vágólapra másolódik, amit kijelölsz.

Én így szoktam átszerkeszteni, ahogy korábban itt leírtam jó hosszan:
http://prohardver.hu/tema/opera_bongeszo_2/hsz_18263-18263.html
ahogy látszik, csak az érintett elemeket módosítom, nem nyúlkálok a többihez.

De az Inspect element és a Copy EREDETI helye továbbra sem értem, miért érdekes.
Attól még változatoktól függetlenül "GhostItem, M_INSPECT_ELEMENT=Inspect element", a másiknak meg "Item, MI_IDM_DOCCOPY=Copy" a neve, aminek segítségével lehet helyezgetni, nem? Tehát nem tudom, az miért lenne releváns módosítás a saját szempontomból két változat között, hogy most a harmadik helyről mondjuk az ötödik helyre került, ha így is-úgy is saját sorrendet definiálok - ráadásul ezzel a sorrendváltoztatással nem maradtam le semmiről. Az persze már másik eset, amiről dqdb beszélt, hogy ő először azért nem vágta, hol van a Dragonfly-hoz tartozó menü, mert a saját módosítása még akkor készült, amikor nem is készült még el ez a fejlesztés... ilyen esetben nyilvánvaló, hogy érdekes lehet egy ilyen módosítás. De az Inspect element vagy a Copy sorrendjének megváltozása nem jár azzal, hogy valami újítást az új változatban nem érek el. Ezért kérdeztem vissza rá, hogy mire gondolsz.
"Az Inspect element meg gáz, ha nincs benne"
Ez nálam már az előbb linkelt esetben nem volt érdekes, mivel ugye már eleve bele volt szerkesztve... Ilyen szintű módosítások meg Operánál annyira sajnos nem gyakoriak, hogy át kelljen ismét szerkeszteni a hotclick popup menu-t...

Egyébként meg az új változatok megjelenésével sem nagy dolog végül is belekukkantani a standard_menu.ini-be néhanapján, aztán annak megfelelően berakni az esetleges újítást.

Sk8erPeter

(#18868) M_AND_Ms válasza Sk8erPeter (#18867) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

" eleve vágólapra másolódik, amit kijelölsz."
Ez nekem nagyon nem tetszene. Én szeretem eldönteni, hogy mi kerüljön oda. Szöveget meg sok más ok miatt jelölök ki.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#18869) vihar100


vihar100
tag

Sziasztok, tegnap már kaptam itt segítséget, most is kérnék, Operához van Facebbok timeline remove?

Cromenál használtam de ehhez nem találok.

Előre is köszi.

(#18870) Penge_4 válasza M_AND_Ms (#18868) üzenetére


Penge_4
veterán

Mondom alternatív vágólapra. Mert Linuxban kettő van. Az egyik a hagyományos Ctrl+C/Ctrl+V a másik pedig a kijelölés->Középső klikk, ráadásul van még vágólap history is.

Tehát ha Ctrl+C-vel vágólapra raktál valamit, azt Ctrl+V-vel beillesztheted bárhova egészen addig, amíg egy ismételt Ctrl+C-vel felül nem írod. De eközben (ha nem akarod törölni) nagyon hasznos tud lenni, hogy kijelölsz valamit, középső klikkel meg beszúrod valahova.

(#18871) Rimuru válasza vihar100 (#18869) üzenetére


Rimuru
veterán

Nézd meg ezt a kiegészítőt. "If you want to disable Facebook Timeline, by enabling a single column Timeline layout, just click the "TL" button next to the search box."

M_AND_Ms: Pengének igaza van, és még hasznos is, most hogy használok Windowst (megint, rövid ideig) reflexből használnám.

Vigyázat, csalok!

(#18872) Penge_4


Penge_4
veterán

Opera 12.15 Final Released

Blink: A Google új WebKit forkja

- Kijavítottam a verziószámot.

[ Módosította: Ndruu ]

(#18873) dqdb válasza Penge_4 (#18872) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Opera 15 Final Released
Elsőre néztem, hogy április 1. van-e még vagy az Opera akkorát fejlesztett, hogy a 13 mellett a 14-et is kihagyta :DDD

Blink+troll: a fanyalgók örülhetnek, nem lesz webkites Opera ;]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#18874) Penge_4 válasza dqdb (#18873) üzenetére


Penge_4
veterán

Upsz, a 12.-t lehagytam az elejéről. :DDD

(#18875) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#18874) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Én is nagy csodálkozó, kerek szemekkel néztem, hogy most mi va'? :DDD

Hmm, hát úgy tűnik, mégsem csupán rosszindulatú feltételezés volt, hogy kissé Google-majmoló lesz az Opera...

Sk8erPeter

(#18876) Predator2


Predator2
addikt

Most jelenleg 32 bites opera van telepítve a gépemre (win7 x64)
Ha feltelepítem az x64-es verziót ugyan oda ahová a 32 bitest telepítettem akkor megmaradnak a beállításim és a könyvjelzők stb?

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#18877) dqdb válasza Predator2 (#18876) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Nem szerencsés dolog pontosan ugyanoda felrakni: 64 bites operációs rendszeren a 32 bites programok a Program Files (x86) mappába, míg a 64 bites programok a Program Files mappába kerülnek.

Ha a 64 bites telepítésénél annyit felülbírálsz, hogy a célmappa neve ne az alapértelmezett C:\Program Files\Opera.x64 legyen (vagy valami hasonló, régen telepítettem), hanem egyszerűen C:\Program Files\Opera, akkor ugyanazt a profilt fogja használni a 64 bites is, mint előtte a 32 bites.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#18878) Predator2 válasza dqdb (#18877) üzenetére


Predator2
addikt

megtűri egymást a két változat ?

mármint meghagynám a 32 bites verziót ameddig tesztelgetem a 64 bites változatot

[ Szerkesztve ]

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#18879) dqdb válasza Predator2 (#18878) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Teljesen külön mappába települnek fel, teljesen különböző fájlokat használnak, de a profil struktúrája megegyezik. Én a 12 béta időszakában volt, hogy snapshotonként váltogattam a 32 és 64 bites változat között (ugyanazt a profilt használtam). Annyi, hogy közös profil használatakor nem ajánlott a kettő változatot egyszerre futtatni (nem tudom, hogy hagyja-e egyáltalán).

A profilod neve attól függ, hogy milyen mappába telepíted fel az Operát. Ha a 32 biteset telepíted, akkor alapértelmezetten Opera lesz, ha a 64 biteset, akkor alapértelmezetten Opera.x64. Ha a C:\Program Files\Kukutyin mappába, akkor Kukutyin. Szóval ha ugyanazt a profilt szeretnéd a 32 és 64 bites között megosztani, akkor használd ugyanazt a mappanevet (persze a Program Files és Program Files (x86) különbség továbbra is áll). Ha külön profilt szeretnél a két változatra, akkor használj különböző mappanevet.

Ha további profilokat szeretnél egyetlen Opera telepítéssel, akkor hozzál létre a változattól függően a Program Files vagy Program Files (x86) mappában symlinket (vagy más néven junctiont) az Opera telepítési mappájára a kívánt néven. Van előnye (egyetlen telepítés, mindenhol ugyanaz a változat), de hátránya is (egyetlen kivételével az összes profilból ki kell lépni frissítéskor, ha hibás a build, akkor mindegyik profil borul). Én egy ideig így nyomtam, de azóta áttértem több portable változat párhuzamos telepítésére.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#18880) Rimuru


Rimuru
veterán

Frissült az Opera beta talán alakul, már van szövegtördelés is igaz néha csúnya dolgokat művel
pl.:

[ Szerkesztve ]

Vigyázat, csalok!

(#18881) amadeus11


amadeus11
senior tag

Üdv !
Tableten is szeretnék Operát használni . Letöltöttem az Opera Mobile-t , de a flash videók nem akarnak elindulni . You Tubeon a videólejátszás néha elindul néha nem . Legújabb Flash van fenn ill. Opera . Ötletek ?
Android 4.1 Jelly Bean

There is a star

(#18882) amadeus11 válasza amadeus11 (#18881) üzenetére


amadeus11
senior tag

Ráadásul a beállításoknál van olyan funkció hogy weblapok nagyítása , akármennyire állítom , nem működik. Mindig 100%-on jeleníti meg :S. Próbálgatom a böngészőket androidon , de mindnek van valami betegsége . Firefox-on jól megy a flash ha épp össze nem fossa magát . NA mindegy idővel megoldódik biztos .:S

There is a star

(#18883) M_AND_Ms válasza Rimuru (#18880) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Nálam nagyon szarul teljesít: lassú az egész, sok oldalnál hibát jelez

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#18884) Predator2 válasza dqdb (#18879) üzenetére


Predator2
addikt

Köszönöm jó lett.

Opera 32 bites a Programfájlok x86-ba telepítve még a 64 bites a Programfájlok mappába. Ugyan azon a néven.

Nem lehet egyszerre futtatni a kettőt. Ha megnyitom a 64 bites változatot és megpróbálom a 32 biteset is akkor csak a 64 bitesben csinál egy új fület.

Nem okoz gondot a könyvjelzőknél és egyéb kiegészítőknél a két különböző változat használata?
(Mentek egy könyvjelzőt a 64 bitesben az ugyan úgy szinkronizálódik és használható lesz majd a 32 bitesben is?)

Kiegészítők is?

[ Szerkesztve ]

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#18885) Predator2


Predator2
addikt

Régebben volt a Google fordítónak olyan "ikonja" amit ha kihúzott az ember a könyvjelző eszköztárba és rákattintott akkor egy idegen nyelvű oldalt automatán magyarra fordított. De most ezt sehol nem találom.

Aki tudja h hol keressem az ne tartsa magában.

THX

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#18886) attisx válasza Predator2 (#18885) üzenetére


attisx
addikt

Erre a célra én a Translator kiterjesztést használom, igaz ezzel nem egy, hanem két kattintás a teljes oldal ferdítése...

[ Szerkesztve ]

Rossz a helyesírásom?! Vedd úgy, hogy mobilról írtam... :D

(#18887) Predator2 válasza attisx (#18886) üzenetére


Predator2
addikt

köszönöm

nekem a google megoldása jobban tetszett (remélem sikerül visszahozni valahogy)

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#18888) Sk8erPeter válasza Predator2 (#18884) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Opera 32 bites a Programfájlok x86-ba telepítve még a 64 bites a Programfájlok mappába. Ugyan azon a néven."
Akarod mondani Program Files (x86), illetve Program Files. :P Attól, hogy a rendszerpartíción "Felhasználók" nevű könyvtárat látsz, attól még az csak lokalizálva van, de valójában Users a könyvtár neve. :)

Sk8erPeter

(#18889) Winnie The P


Winnie The P
őstag

Sziasztok!

Ez mitől lehetséges?

IE10 alatt se megy, ugyanez a hiba. FF alatt jó.

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|

(#18890) Predator2 válasza Winnie The P (#18889) üzenetére


Predator2
addikt

Ezért:

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#18891) Winnie The P válasza Predator2 (#18890) üzenetére


Winnie The P
őstag

Köszi közben megleltem én is, éppen olvasom!

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|

(#18892) gipszw


gipszw
csendes tag

sziasztok segitséget kérnék adott az opera 12.15 és a youtub amit a tartalomtilto folyton letilt bármit csinálok minden inditáskor letitja

(#18893) S-IW válasza Predator2 (#18887) üzenetére


S-IW
tag

Szia!
[link]
Remélem sikerül kimenteni. Email-ben elküldve sikerült. Jobb klikk. Hivatkozás címének másolása, majd beillesztés a kedvencek mappába.

(#18894) M_AND_Ms válasza Predator2 (#18887) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Hétfőn küldj egy privátot emlékeztetőül és én elküldöm az én linkemet, ami kint van a fordítóra.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#18895) Predator2 válasza S-IW (#18893) üzenetére


Predator2
addikt

Sajnos nem jó :(

M_AND_Ms

Írok

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#18896) dqdb válasza Predator2 (#18885) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Itt. Bookmarkletnek hívják az ilyen gombokat, ha legközelebb hasonlót keresnél másik oldalhoz.

Opera 32 bites a Programfájlok x86-ba telepítve még a 64 bites a Programfájlok mappába. Ugyan azon a néven.
Ahogyan Sk8erPeter is írta, ezek az általam említett a mappák, csak a Windows lefordítja a nevét az Intézőben (ha törlöd belőlük az alapból nem látható desktop.ini fájlt, vagy abból a LocalizedResourceName sort, akkor megszűnik ez az átnevezgetés). Ha bemész az adott mappába, és felül az elérési út mezőbe belekattintasz, akkor ott a nem lokalizált, hanem a fájlrendszerbeli név jelenik meg.

Nem lehet egyszerre futtatni a kettőt. Ha megnyitom a 64 bites változatot és megpróbálom a 32 biteset is akkor csak a 64 bitesben csinál egy új fület.
Nem tudtam, hogy megoldják, ez jó. Bár most így végiggondolva: végül is ugyanazon a névtéren osztoznak a 32 bites és 64 bites programokból létrehozott objektumok, így az egyik által létrehozott mutexet a másik is látja.

Nem okoz gondot a könyvjelzőknél és egyéb kiegészítőknél a két különböző változat használata?
(Mentek egy könyvjelzőt a 64 bitesben az ugyan úgy szinkronizálódik és használható lesz majd a 32 bitesben is?) Kiegészítők is?

Mindkettő ugyanazt a profilmappát, azon belül ugyanazokat a fájlokat használja, így ugyanott tárolják a kiegészítőket, a könyvjelzőket, stb.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#18897) Predator2 válasza dqdb (#18896) üzenetére


Predator2
addikt

Köszönöm!!

Nem engedi az Operában "kihúzni" mozillával viszont működik.

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#18898) dqdb válasza Predator2 (#18897) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Engedi az, a hozzászólásom elküldése húztam ki magamnál tesztelésre. Lenyomod az egérgombot, átvált a link pirosra, és már húzhatod is a könyvjelzősávra. Ha nincsen olyanod, akkor Shift+F12 > Eszköztárak és kapcsold be

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#18899) Ndruu válasza Predator2 (#18897) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

Fölfelé vagy lefelé kell húzni, úgy működnie kell.

Harrrr!!!!

(#18900) Predator2


Predator2
addikt

Köszönöm jó lett. Én pont oldalra próbáltam húzni. :W

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.