Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- MasterDeeJay: Comet lake (10gen) és DDR3 - mert ilyet is lehet!
- talmida: Változások 2. rész
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
No.
Reggel azzal kezdtem, hogy vettem egy dugókulcs készletet, hogy legyen külsős és belsős torxom. Jó szett, 40e forintom bánta.
A V6-os CDTI-n az EGR-t kiszedni majdhogynem lehetetlen, vagy legalábbis a fél motort ki kellene szedni, beleértve talán még a V6 szelepvezérlését is. Ellenben van egy csonk, ami a szelepről a torokba tér vissza. Sajnos ennek a csonknak az egyik csavarja nem valami könnyen hozzáférhető, de azért megoldható. Azt leszedve belelátunk az EGR szelepházba. Kompresszorral adtam neki. A torok, a csonk is tele volt korommal, de az leírhatatlan, amit az EGR-ből fújtam ki. Aztán beindítottam a motort, hogy nyisson az EGR, így is kifújattam kompresszorral.
Így az egész fél-háromnegyed órámba került, és teljesen rendben van.
Hol az EGR? Ha levesszük a motor műanyag burkolatát, bal oldalon egy Isuzu/Denso modul alatt van az EGR.Átgondolva a dolgot, köztudott, hogy egy dízel füstöl, mindig is fog. Amiken van részecskeszűrő, azok is füstölnek, csak közben megszűrődik. A részecskeszűrő a bőven az EGR után van, így az EGR szépen engedi a kormot a szívóoldalra. Nem tartom okos dolognak, ilyen elven a levegőszűrő tök felesleges.

Azt is hozzá kell tennem, ha k.rván tolom neki, az osztrák üzemanyagtól akkor sem füstöl az autóm. Jó, nem? Ausztriában a common-rail porlasztócsúcsok és a nagynyomású pumpák sem szoktak elromlani, itthon viszont betegség.Más: Vett már valaki OP-COM-ot? Most tervezek venni egyet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amazfit GTR Mini okosóra
- Xiaomi Redmi Note 12S 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime H610M i5 12400F 16GB DDR5 500GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA A-Data 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4694
- Apple iPhone 13 Pro 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest