Hirdetés

2024. július 2., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-06-30 22:51:47

LOGOUT.hu

Opel topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#87239) Szada85 válasza Bitpalace (#87232) üzenetére


Szada85
aktív tag

Szia.

Ugyan nem személyes tapasztalat, de pont nemrég volt szó - ha jól emlékszem H Astrával kapcsolatban - az Easytronic/hagyományos automata témáról.

Az Easytronic ugye nem hagyományos automata váltó, hanem egy sima kéziváltót robotizáltak Opelék (illetve az Opelnek), tehát maga a váltó ugyan úgy müködik, mintha kézi lenne, pusztán rászereltek pár (ha jól tudom 3db)motort, amik a kuplungot és a kapcsolóvillákat müködtetik, az egészet pedig egy computer vezérli.

A neten rákeresve ("easytronic vélemények", "easytronic problémák") pedig az összkép elég borús, már a korai tesztekben is lassúnak, tohonyának írták le, ami váltásokkor alapból sokszor ránt egyet, hibamódokból pedig elég sokféle tud elöjönni, legtöbbször a vezérlö megy tönkre, de a motorok is van, hogy leteszik a müszakot, a jelzés legtöbbször egy sima "F" betü a müszerfalon, aztán kezdödhet a hullámvasút a hibakereséssel. Emiatt is a legtöbben inkább a hagyományos automatát szokta javasolni az Easytronic-kal szemben.

Nyilván nem mondja senki, hogy az összes Easytronic törvényszerüen tönkre fog menni, de a rizikó benne van, mivel "bonyolultabb" konstrukció, mint a hagyományos, kiforrott automata.

Összességében tehát nehéz azt mondani, hogy 88 ezer Km-nél még további 100 ezer Km-ig gondtalan lesz, vagy 20 ezer múlva elfossa magát. Ami mindenképp fontos, hogy legyen elrakva büdzsé erre is, ha gond lenne vele.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.