Aktív témák

• Dr.Zoo

őstag

404,25 forint egy euró, 2747,70 dollár egy (troy) uncia arany. (9999-es).
    Durva számok ezek. Hogy az aranyat mi hajtotta fel ennyire a tavalyi 1800 dodó per uncia árról, az egy jó kérdés.
    Szeptember 12. óta nem ittam sört. (Se egyebet amiben alkohol van)
    Előtte is csak hétvégén, illetve csapatépítőn.
    Rövidet már nem is emlékszem mikor ittam.
    Nem bírom. :D
    Hanna ma elment anyámékhoz, kedden hozom haza.
    Be kell valamikor mennem a NeHiTi-be, én állat az itthon lévő tört aranyakat beolvasztottam. Ami szép meg minden, de így senki se veszi át. Be kell üttetnem hogy 14K-s utána beszámítják. Szerintem becserélem egy 10grammos négy 9-re.

• Dr.Zoo

őstag

Csak úgy pattognak a pöttyös lasztik. Csóró anyós kocsiját ma vittem el, egy lakatos emberhez, mert a 2001-es brava minkét küszöbje cserés. Erre az Ombre 300 ezer JMF-et mondott ami azért jó, mert ennyit konkrétan nem ér a kocsi. Na most jon6a matek, hogy mi legyen, mert ezt max a fekete lábúak viszik el, ugyanis 2025 márciusban lejár a műszaki. Szar a hideg szél nélkül, szokták mondani. Kocsi vélhetőleg kelleni fog mivel a kékgolyó utca napi szinten lesz látogatva a közel jövőben, és minimum az Árpád u metró be kell jutni kocsival. Szóval az élet szar, de kurvajó a grafika, (ismeretlen szerző)
    Más.
    Régóta vágytam Asimov teljes robotuniverzum és sci-fi univerzum kötetek 8-9-10 hiányzó darabjaira, viszont ezek használtan kb beszerezhetetlenek. Most, sok év és gondolkodás után, egy etióp falu éves költségvetéséért végre teljes a gyűjtemény. [Egy híja maradt, vagy egy "A" kiegészítő kötet, azt majd q jövő hónapban...]

• Dr.Zoo

őstag

Az élet szar, de qrvajó a grafikája.
    Gyerek járt néhány alkalommal pszichológushoz, lévén a hasfájás újra elkezdődött. Most úgy tűnik sikerült ezt leküzdenie, úgyhogy drukkolok, így is maradjon.
    Anyós volt éves szűrővizsgálaton, ahol mintát vettek, majd közölték hogy irány a Kékgolyó utca. Elméletileg lesz sebész, de először onkológus.
    Muterék elengedik a telket, fater műtötték a szívével, így nem fogja tudni csinálni. Traktor lis okafogyottá vált, utat valahogy elintézik, aztán eladják a telket.

• Dr.Zoo

őstag

No.
    Megint elszaladt pár hónap, Tipo kész, -200e JMF.
    Matizka gazdasági totálkár (első futómű felújítás, gátlók, féltengelyporvédő, meg ami még szar volt) -200e JMF.
    Hanna hasfájása elmúlt, eljutottunk Tenerifére.
    Csoda egy hely, aki teheti menjen el, a Loro park és a Siam park nagyon ajánlott!!! :)
    Trakira gyűlik a lóvé, megvan a pontos típusa, Stiga 5108W lesz végül.
    Muterék sikeresen összevonatták a két telket Gárdonyban, egy új hrsz.-re került, így elindíthatják a birtokvédelmi eljárást a Polgármesteri hivatalban, a Polgármesteri hivatal ellen. :D
    (dióhéjban, sikerült kettő egymás melletti csíktelket megvenniük annó, amiknek nem volt közterületi kapcsolatuk, hanem egy másik telken van bejegyezve átjárási szolgalmi joguk. Ezt erősen korlátozzák, lévén az alsó szomszéd bekerítette a portáját, (persze a méteres csíkot nem kellett volna, de laszarja) így ezen keresztül nem tudnak bejárni. Ez addig nem is zavarta őket, amíg a telek fenti részén egy szokásjog alapján 40 éve útként használt, egyébként magánterületek határán található úton vidáman közlekedtek, (mindenki) egészen tavalyig, mikor is a mellettük lévő telket megvette egy ingatlan spekuláns család, akik szépen ezt az utat lezárták. Muter nem esett kétségbe, mivel a szolgálató villamoshálózata is ennek az útnak a szélén figyel, elmesélte a szomszédasszonyának, hogy azért ezt így nem kellene lezárni, ennek hatására egy kb. 2m csíkot elhagyott az új szomszéd, hogy legyen hol járnunk.)
    Tipo-t vihetem vissza a szakszevízbe, mert valami a bal elején elkezdett klattyogni. Nem tudom van-e rá jobb szó, nem recseg, ropog, fémes, egyszerűen klattyog.
    Ha nem zárja le, dobok fel pár képet Teneriféről... :B

• Dr.Zoo

őstag

Tipo kész, 4db első fékbetét, műszaki vizsga, szűrők cseréje, 200 eft. Matizban már eléggé recseg a jobb oldala, új hibája a szervószivattyú hiba. Június 03.-ra kaptam időpontot. Hanna hasa jobban, és eddig talán 2 hetet volt itthon betegállományban. A tavalyi évhez képest ez nagy előrelépés. Fűnyírótraktor (MTD) amivel a Fater nyírta a tanyán a gazt elpatkolt, most keresésben vagyunk. Használt szarokért horror pénzt kérnek, marad az új ami emmilo forint. Ez fáj kiadni, de háti nyíróval a 2350m2 levágni nem opció.

• Dr.Zoo

őstag

No, ami azóta történt.
    Hanna hasa időnként most is fáj, gyerek szakorvos a világon nincs, (van fél év előretartás a kórházban, oszt' akihez kerülsz, vagy szerecséd van, vagy nem) szóval kínomban az én háziorvosomhoz kunyeráltam be, aki nem mellesleg felnőtt gasztrós.
    Persze ez ilyen félmegoldás, de örülök hogy 400 az eruó, és lesz maxi dubai burdzs kalifa Rákosrendezőn. :U
    Ilyen a világon nincs.
    Szóval, ház eladás sehol, egy azaz egy darab nem ingaltanos érdeklődő volt, aki már majdnem kijött megnézni, de aztán szerintem rákeresett a guglin, és rájött hogy ez a RED zone-ban van.
    Matizka gurul, most volt általános szervízen, jobbos lengőkart cserélni kell záros határidőn belül, mert a szilent elfáradt.
    Tipo áprilisban megy műszakira, 150-200 között mondott a szagszervíz. :Y
    Voltunk a Bambarában múlthéten pár napot, na most van az a pont, hogy fel kellene legalább részlegesen újítani a helyet, mert itt-ott málik a lazúr...
    Azért ennyi lóvéért ez igazán bele kellene férjen, ebből valószínűleg érzéleknek vmit a döntéshozók is, mert ottjártunkkor épp a gyereksarkot verték szét.

• Dr.Zoo

őstag

A költözés (céges) egyre biztosabbnak tűnik, saját költözésünk (ház eladás) még sehogy sem áll.
    Sikerült ráfutnom egy aknára, Magyar Posta fejléccel beúszott egy spam, és egy külföldi csomag beérkezése előtt (fél órával a házhoz szállítás előtt) vámra hivatkozva lóvét kért tőlem.
    Én állat nem nyitottam le a feladó e-mail címét, és utaltam volna (kártya adatok egy gombnyomás ugye) mire kaptam egy sms-t a banktól, hogy most tiltották le a kártyámat visszaélés gyanúval.
    Fain, öreg koromra hülyülök el?? :U :(((
    Gyerek jól van, lassan visszaállunk a lovaglásra, balett egyenlőre még megy, de húzza a száját.
    Mama kitalálta hogy szét kellene verni a fenti fürdőszobát, ami szerintem 2,5-3mft között valahol, mondtam hogy előtte talán prióban a lenti bejárati ajtót kellene kicserélni, mert az a 2018-as nagy cserénél kimaradt.
    Illetve a fenti fürdőben lévő fa tetőablakot is ki kellene cserélni, mert az mellett is húz a hideg.
    Ezeket leszámítva minden fasza, idén kitalálta hogy menjünk el vmi extrább helyre, így naponta nézegeti Tenerifét, illetve a fapadosok árait. ;]
    Matiz egyenlőre bírja, kíváncsi leszek hogy a napi 60km ingázáshoz mit fog szólni.
    Tipot nem akarom erre befogni, havi 1080km elméletileg a bejárás háztól a melóhelyig, és vissza.

• Dr.Zoo

őstag

Elkezdődött az év, úgy néz ki februárban költözünk.
    Pontosan még nincs meg az időpont,.de egyenlőre ez tűnik valósnak.
    Könyököm egyre jobban fáj, sajnos ismét vissza kell mennem egy (kettő) szteroid szurira, ez így nem állapot.
    Hanna ügyes, jól tanul, még jár balettra illetve lovagolni.
    Asszony is elvan, már a nyaralást tervezi, idénre Tenerifét nézte ki.

• Dr.Zoo

őstag

Gyereknek fájt a hasa, doki elküldte mindenfelé kivizsgálásra, utolsó eleme a vérvétel.
    Tegnap hajnalban otthon megpróbálták, sikertelenül.
    Ma hajnalban a rendelőben 4 felnőtt segítségével sikerült, nagyon félt és hisztizett csóri, aztán persze "túlélte ".
    Matizban figyelnem kell az olajszintet, motorcserekor nem néztem meg a nivópálcát, de 3 ezret futottam azóta, és a minimum alá került kicsivel az olajszint. Töltöttem rá, figyelni kell.
    Elvileg dec. 9.-én megyünk Székesfehérvárra rokonlátogatóba, unokatesóim már sok éve nem láttam.
    Tipo szépen fut, már 42 ezret beletettünk 2020 óta.

• Dr.Zoo

őstag

Ezt le kell jegyezzem.

Történt a héten, hogy a vízóraleolvasó kiszúrta a rutinellenörzés során, miszerint a vízóra után két helyen is lukas az olómcső, és szökik a víz. Anyóst (aki nyugger) leküldte, hogy zárja el.
    Mamma lemászott, elzárta.
    Jött a telefonálgatást, a sorban második hívott vízszerelő Ember kijött, és megnézte, majd közölte hogy 40.000 ft ellenében megjavítja.
    Anyós szólt neki, hogy ez oké, de csak délután tudja odaadni rá lóvét, vagy másnap reggel.
    Ezt a Szerelő elfogadta, majd 1 óra molyolás után visszahívta hogy nem kap alkatrészt, de nincs gond mert otthon van neki minden, sőt így még olcsóbb is lesz, csak 25.000 forint, ez így oké?
    Persze, gyere csinálni.
    Emberünk jött, mókolt, majd mikor végzett villámsebesen lecsapta a vízóra akna fedelét, és közölte a Mamával, hogy hát izé, valami történt a szolgáltató oldalán, és folyik a víz.
    Hívja SOS a vízműveket, és ne mondja nekik, hogy Ő ott gépészkedett bármit is.
    Mamma hívta a vízműveket, jött is nemsokára három olyan 120 kilós jóember, akik kinyitották a vízóra akna tetejét és közölték, hogy el van roppantva (sérült) a plomba, és valaki eltörte a szolgáltató oldali csapot.
    Ez szabálytalan vételezés, a szerelő nem értesítette őket a plomba bontásról, irgum burgum, már írja is a szabálytalan vételezési jegyzőkönyvet, és még az óra sincs regisztrálva a rendszerbe, ez valami fusi óra lehet...
    Na ezen a ponton durrant el a Mamma agya, hogy akkor Ő most bemegy és kihozza azt a munkalapot, amit a néhány évvel ezelőtti szerelő aláírt, rajta a plombák és a mérő gyári száma, ember aláírásával, és ő most valakit fel fog jelenteni/hívja a zsarukat.
    Erre embereink összenéztek majd közölték, hogy telefonálnak párat.
    Meglett a mérő a rendszerben, rögtön békülékenyebb hangot ütöttek meg a helyszínen megjelent fiúk, sőt, még a szabálytalan vételezési lapot is eltépték.
    Jött is a javaslat részükről, hogy amit az előző ember belegányolt, azt ők helyre tudják tenni, kiszivattyúzzák az ekkor már 1,5 méteres vízoszlopot, újraplombálják, mindez csupán 20.000 ft zsebbe, az előző kóklernek pedig egy kanyi vasat se adjon.
    Mamma az ajánlatot elfogadta, emberek serényen dolgoztak, előtte persze velük is le lett tisztázva, hogy másnapra lesz korpa, ezt elfogadták.
    Mindent szépen megcsináltak, majd elhúztak.
    Délután felhívták az egyes vízszerelőt embert, aki ezekszerint eltörte a szolgáltatói (csapot?) valamit, és közölték vele hogy itt egy kanyi vasat se fog kapni, amit meg beszeretl, viheti el a portáról.
    Nekiállt emberünk hepciáskodni, hogy ő kiment, szerelt, neki bukta van ez miatt, és különben is mennyit kértek az vízmű emberei??? (maffia?)
    Le lett szerelve hogy semennyit, ekkor jött hogy nem is nyúlhattak volna a mért utáni részre amit ő szerelt, így valakit fel fog jelenteni.
    Oké, sok sikert.
    Másnap délután megejlentek a vízmű emberei, és boldogan elvitték a 20.000 JMF-et.
    Természetesen ez egy kitalált történet, minden a valósággal megegyező részlete a véletlen műve.

• Dr.Zoo

őstag

Ismét eltelt egy fél év.

Gyerek 1 osztály pipa,
    Mama munkahely pipa,
    Matizban -1 motor pipa, (motorcsere)
    Tipo működik, pipa,
    Könyököm szar, pipa,
    Zakhyntos, Laganas augusztus 03-10-ig pipa,
    Sör visszaszoktam (ez van)
    HMKE termelt 3,2MWh, pipa.
    Továbbra is váltok minden hónapban eurót, pipa.

• Dr.Zoo

őstag

Megint jól elfelejtettem írni...

Ami azóta történt.
    Megérkezett a visszautalás, igaz volt még 1 pici hiánypótlás, de ezt követően utaltak.
    Nagyon bosszantó, hogy amiért az égészbe belevágtam, (éves szaldó) valószínűleg 2024 évvel kivezetik, így ez a beruházás sosem fog megtérülni.
    Hanna 1-2 iskola, utána 1 hét betegállományban. Jó lenne kimászni ebből a vírusos, bakteriális, or similar állapotból.
    Asszony elvan, egyenlőre még szokja az Ovi hangulatát, kicsit össze kell kapnia magát tanulás terén, mert nemsokára vizsga...
    Anyós is elvan, bár az évek óta tartó köhögés nem javul. (gondolom long covid tünet, ment néhány helyre Orvosokhoz, volt pár vizsgálat, de kb. fingjuk sincs hogy mi okozza)
    Én is elvagyok, 2 hónapig nem ittam semmilyen alkoholt, nagyon jól bírtam, karácsonykor toltam pár sört, de miután elfogyott, nem kívántam meg, sőt azóta citromos Drehert vettem a Pennyben.
    Autók mennek, Matizból időnként elfogy a hűtővíz, így figyelem a tartályt, és minimum szint alatt töltök rá.
    Tipo-ban már 33 ezer futott km van, lassan bejelentkezem az éves olajcserére.
    Brava is rendbe lett téve az ünnepek előtt, ott a futóműben hullott ki valami, ezért gyorsan még elvittem egy ismerős autószerelőhöz, aki némi forint ellenében rendbe tette.
    Apropó forint.
    Ilyen szar rég volt a fizetőeszközünk, így mindent ami nem az életbenmaradáshoz kell, átváltottam eur+chf-re.
    Könyökömbe kaptam egy szteroidos szurit, miután kiderült hogy teniszkönyököm van. Elvileg januárban kell(ene) a következőt kapni, de ezt szeretném megúszni. Meglátjuk.
    Hanna kapott karácsonyra jó sok társasjátékot, néhány állatot a farmjához, meg persze csokit.
    Asszony kapott (Anyóssal közösen) egy MI forró levegős sütőt, tőlem egy nyakláncot, (a régit már többször javították, de mindig elszakad) illetve várok még egy MI telefonra is, mert a Redmi 7-e már eléggé a halálán van.
    Anyós kapott pár könyvet, testápolót, meg ilyen csecsebecséket.
    Én kaptam egy Bvlgari parfümöt, meg pár apróságot.
    Júliusban ha minden összejön, Zakhyntos, Laganas.
    Tudom, hülye vagyok, de eddig ez az a hely, ami minden szempontból megfelelő nekünk, tengerpart+szállás+kaja kombót nézve. :)

• Dr.Zoo

őstag

Gyerek ma megy iskolába, végre.
    Már szétunta magát otthon, és kezdte szétszedni a házat.... :U
    Visszautalásról még mindig semmi, lehet hogy hiánypótlásra fogok futni.
    Kár, pedig kaptam egy nagyon jó ötletet, hogy merre kellene kimenni kirándulni és vásárolni Ausztriába, jövő héten hétfőn.
    Még nem szóltam a Nyanyának, hogy túlságosan ne élje bele magát ha nem jön vissza a lóvé.
    Ilyen ez a popszakma. :(((
    Marad a favágás hétvégén, Anyós vett 3 liter benzint a fűrészbe, és nekiállok fát vágni.

• Dr.Zoo

őstag

Kezdek izgulni.
    Kolléganő, akivel egy időben vágtunk bele a HMKE telepítésbe, tegnap megkapta az átutalást az államkincstártól, nálam még mindig semmi.
    Tegnap megjött a 3 héttel ezelőtt beígért 2.-ik körös fa, összesen 3 erdei m3, 164.000 Ft.-ért.
    Ami nem olcsó, de legalább van fánk télre, ha nagyon hideg lesz.
    Gyerek a hétvégén nagyon köhögött, vasárnap elugrottunk a Faterékhez szülinapot ünnepelni, aztán futi haza.
    Tegnap délután elvittem a gyerekorvoshoz, mindent jól csinálunk, folytassuk tovább a már megkezdett kezelést.
    Oké, de mikor mehet legközelebb iskola közelébe, tekintve hogy szeptember óta fele suli, fele otthon??
    Csütörtökön, ha addig javul. Oké.

• Dr.Zoo

őstag

Érdekes a világ....
    Hanna a héten 3 napot itthon volt, napközben semmi baja, este, inkább éjjel köhög.
    Párásító elő, Salvus víz bele, és nyomatom éjjel.
    Orrát kiszívjuk, igazából neki is az orrkancsó lenne a jó, de arra nem tudom rávenni, hogy használja.
    Leállok a sörrel. Múlt hét vasárnap ittam utoljára sört, egyenlőre jól bírom.
    A hétvégék neccesek, főleg akkor szoktam elszopogatni néhány sört, de egyrészt a májam nem a legjobb, másrészt olyan kurvadrága lett a sör, hogy gazdasági megfontolás is áll a döntés mögött.
    Kíváncsi vagyok, meddig bírom.
    Asszony is göthös, napok óta be van dugulva az orra, és éjjel horkol.
    Ami kiváló, a gyerek kezdi éjjel a köhögést, majd az asszony horkolása teszi be a kaput, úgy hajnali 2 felé.

Ennek következtében, ezen a héten minimális alá csökkent az alvással töltött óráim száma, szóval eléggé kivagyok nyúlva.

Faterék, Anyós elvan, kutya megvan még.

Jövő áprilisban lesz a Tipo 3 éves, van benne kemény 31.000 km.
    Matiz még elfut, bár nyáron egyszer elfogyott belőle a hűtővíz, azóta nézegetem 2-3 hetente, és pótlom.
    Olaj nem fogy, csak a víz.
    Amikor utántöltök, elég nagy benne a nyomás, szóval valami nem oké, szerelő már le akarta kapni a hengerfejet, én még kivárok vele.
    Túl sokat nem akarok rákölteni, A-ból B-be elmegy.
    Az állami 50%-os visszatérítésről még nincs hír, 26.-ig kell(ene) valamit böfögniük.
    Kíváncsi leszek, hogy visszakapom-e a forintot.

• Dr.Zoo

őstag

Augusztus 26.-án délelőtt sikerült felszerelni az ad-vesz mérőt, azóta termel a rendszer.
    Az látszik, hogy ha nem sikerül eladni a kecót, a második stringre is fel kell szerelni néhány kW-ot.
    Leadtam az 50%-os állami visszatérítésre is a kérelmet, de nekem úgy tűnik, azt buktam.
    Lejegyzem az utókor számára, ma 423 forint az euró közép árfolyama.
    Aki szerint minden rendben van ebben az országban, az vagy nem itt él, vagy szimplán hülye.
    Esetleg a klientúrához tartozik, akik vezetnek minket...

• Dr.Zoo

őstag

Felszerelték a HMKE-t, 4,05kWp Sharp napelem, 5kW Huawei inverterrel,
    Ad-vesz mérőre várok, illetve indítom az 50% lakás felújítási program visszautalást.

• Dr.Zoo

őstag

Szerk:
    Beszart a mosogatógép, a szerelő Fagort nem vállal.
    Semmi gond, net elő, alkatrész berendel.
    Voltunk Vácon a sörfesztiválon.
    Idén is fasza volt, mentünk egy kört az óriás kerékkel.
    Gyerek nagyon élvezte. 😄

• Dr.Zoo

őstag

Próbáltam képeket feltenni, de a legtöbb HD minőségű, így fel kellene tölteni valahová, utána direkt linkkel betenni ide. (Lusta vagyok)

Hanna szeptember 1.-el megkezdte az 1/A osztályt, eddig nagyon tetszik neki.
    Asszony az Oviban 3 hete nyomja dajka poziban, egyenlőre tetszik neki.
    Online oktatással csinálja a pedagógia asszisztens képzést, eddig sima liba.
    Havi 120.000 Ft mínusz a festék bolthoz képest, ami mocskosul fáj, de ha nem lesz idegbeteg, megéri.
    Szeptember 6.-án jönnek napelemet telepíteni, egy 4.05 kWp-s rendszer megy fel, 5kW Huawei inverterrel.
    Mocsok sok lölö fillért fizettem érte, de nagy a keco, így nem szeretném gázzal fűteni.
    Váltottam valutát, és másnak is ezt tanácsolom.
    Bármiben, csak ne forintban legyen a lóvé.
    Van egy olyan érzésem, hogy ez a forint leértékelődés csak a jéghegy csúcsa.
    Idén kb. 20% inflálódott a forint, és ez egy optimista becslés.
    Azt nem tudom, hogy a komplett EU, vagy csak mi szakadunk be?

• Dr.Zoo

őstag

Ezek szerint majd otthon görögöknek nem erősségük a wifi. 😄😏

• Dr.Zoo

őstag

Ezek szerint majd otthon, görögöknek nem erősségük a wifi. 😀😏

• Dr.Zoo

őstag

Eltelt néhány hónap, még élünk.
    Épp Kefalonia szigetén, gyerek kezd az idegeinkre menni, nagyon meleg van.
    Pénteken megyünk haza, vár a gálya.
    Feldobok pár nyaralós képet.

• Dr.Zoo

őstag

Elkiabáltam.
    Anyós lerokkant, hidegrázás, fejfájás, stb....
    Szerintem maradok itthon hétfő kedd home office, mert asszony nem akar betétállományba menni, se szabadságra. Reméljük Anyóson átmegy gyorsan a nyavalya, csóri elég szarul van.

• Dr.Zoo

őstag

Mai nap történései.
    Reggel Asszony ment dolgozni, én elindultam lemosni a Tipo-t, aztán irány bevásárolni.
    Szombat reggel, Penny mellett piac, szóval mindne lehetséges parkolóhelyen álltak.
    Kiszúrtam egy megfelelő helyet, ahol épp kiálltak.
    Egyik oldalán egy kutyás ember próbálta kiszedni/betenni a kutyáját, a másik oldalán pedig apuka ugyanezt egy gyerekkel.
    Türelemmek vártam hogy végezzenek, mikor egy pici piros kocsi megprópált az üresen "tátongó" helyre ügyesen beállni.
    Z rákönyökölt a dudára, hogy nanemá'...
    Piroska vette a lapot, elhúzott.
    Eddig semmi extra, szállok ki a Tipoból mikor hallom a jobb oldalon Aput, amint mondja a gyereknek, hogy a Bácsinak biztosan mentális problémái vannak, azért fekszik a dudán.
    Gondolom azt hitte nekik dudálok, hogy mikor húznak már el.
    Mély levegő, nem kommentálok.
    Gyors bevásárlás, mivel nem volt minden, átmentem a Sparba is.
    Otthon a kapuban látom, hogy egy hatalmas csula figyel a kocsi orrán, mert "valaki" leköpte.
    Ilyen tahót rég nem láttam már, innen is szeretnék gratulálni anyukájának, hogy ilyen értelmes lényt sikerült a világra hoznia. :)
    Persze lemostam, dehátna.
    Asszony harapós, egész héten mindennap ment mert az egyik kollégája lázasan fekszik otthon, így maradtak ketten.
    Asszony újra elkezdett köhögni, szóval mindenki vidám.
    Gyereknek semmi baja, hétfőn írunk a Gyerekdokinak hogy mehet Oviba, mert lebontja a házat unalmában.

• Dr.Zoo

őstag

Gyerek szétunja magát, utcára nem mehetünk, marad az udvar. A héten itthonról dolgoztam, hát nem tudom más hogyan csinálja, de nekem minden bajom van.
    Házra az ingatlanosokon kívül nincs érdeklődő, egyenlőre kívánunk.
    Asszony továbbra is köhög, nagy nehezen mászik ki ebből a kehéből, jó lenne ha már kitavaszodna, már a jó idő látványa is segítene ezen a nyamvadt göthös társadalmon.
    Ma reggel levezettem Anyósnak aki OV hívő, hogy minden egyes forintodból 60 fillér az államé.
    Bruttó nettó közti különbségem 33%, az áfa pedig 27%.
    Kicsit pislogott, aztán nyugtázta a tényeket.
    Jó így éldegélni, befizetni amit be kell, aztán matekozni.
    Piszok fáradt vagyok, és még csak február van...

• Dr.Zoo

őstag

Hétfőn délután elmentünk covid tesztre, miután a gyerekorvos elküldött rá, és pozitív.
    Szóval 7 nap karantén, jövő héten hétfőn keressük őket hogy mivan. Ha van még beteg a családban, azt is teszteljük le, asszony 2db negatív tesztje nem számít.
    Ha meggyógyult a gyerek, vigyük beoltatni.
    Oké. Nem.
    Nekem bedugult az orrom, szóval önkéntes karanténban vagyok a héten, a gyerek akinek egyébként a néha köhögésen kívül semmi baja sincs, szétkapja a házat, mert unja magát.
    Aki be van oltva, mehet mindenhová, csak a gyerek van karanténban.
    Hülye egy világban élünk.

• Dr.Zoo

őstag

Elkiabáltam.
    Gyerek ovijában a csoportból egy biztosan covidos, tegnap délben a gyerekem pedig kicsit köhögött.
    Hát, ilyen ez a popszakma.
    Az anyját tegnap már kicsit helyre tettem, mert úristen azonnal teszteljük, #mindmeghalunk, #mostmilesz, stb. után mondtam hogy figyeljen, mert csak 1x írom le.: nem veszek tesztet, és nem fogok a gyerek orrában a tarkójáig turkálni.
    Tegnap este kicsit köhögött, meg karikásak voltak a szemei, egyébként elvan.
    Ma bent vagyok a munkahelyen, de ez a nyamvadt időjárás szétcseszi a fejem, olyan nyomott vagyok mint a préselt pillangó.
    Tegnap is hívott egy ingatlanos, már rafkósak mert nem úgy kezdi a dumát hogy jónapot Gipsz Jakab ingatlanszakértő vagyok, hanem az eladó ingatlan után érdeklődik, hogy megvan-e még, hol is van pontosan, jaja, mikor lehet megnézni, stb?
    Aztán persze kiböki hogy ingatlanos, ekkor köszönök és bontom a vonalat.
    A szomszéd utcában feltettek egy eladó kecót, hasonló méret, hasonló kialakítás, egy apró szépséghiba van vele, emlékeim szerint úgy 6-7 éve adták el, 20misi alatt, most fent van 80 misi felett, amikor beköltöztek, és a mai állapot között egy fűszál nem került arrébb. ;]
    No de mindegy, reménykedünk a csodában, és veszem a lottót meg a kaparóst a gyereknek.
    Igazából már tényleg csak az motivál, mivan ha bemákolom valamelyikkel?
    Úgy tűnik az idei nyaralás kuka, mert megmaradtunk a 2db oltásunknál, és én 3.-ik 4.-ik, 5.-ik ki tudja hányadikat már kívánok beszúratni.
    Reménykedem hogy vége lesz már egyszer ennek az elmebajnak, mert igen teli van vele a padlás.

• Dr.Zoo

őstag

Sikerült megint teljesen elfelejteni a naplóírást, próbálok zanzásítani.

Egy tavalyi megtörtént esettel kezdeném, amely eléggé rányomta a bélyegét a tavalyi karácsonyomra.
    2021.12.21.-én délután a 14:45-ös személyvonaton Göd és Felsőgöd állomások között egy utas (hölgy) rosszul lett, én hívtam a 112-öt, Felsőgödön megállt a vonat, ott már elkezdődött az újraélesztés, a mentők kiérkezéséig az egyik utas (ápolónő) próbálta életben tartani a hölgyet, én pedig a mentőket navigáltam telefonon.
    10 perc alatt kint voltak Vácról, azonban a szakszerű újraélesztés ellenére, a hölgy a vonaton meghalt.
    Másnap a facebookról tudtuk meg, hogy 1 éve lett volna nyugdíjig.
    Ez úgy rendbe rakta a fejem, kellett pár nap, amíg helyre billenek.
    December végén feltettem az ingatlan.com-ra a házat, az első pár napban semmi, aztán sorban jöttek az ingatlanközvetítők, ingatlanszakértők, or similar.
    Az első 10-15 embert még türelmesen végighallgattam, most már kérdés nélkül nyomom ki őket a pics@ba.
    Nincs hozzá lelkierőm, hogy elmondjam ugyanazt a szöveget 1000x, pedig egyzésképp sokszor megnéztem Mucsi az Ingatlanos című youtube videóját...
    No de ez van.
    Elkezdtük kipakolni a pincét, Mama eladott egy csomó vackot pici pénzért, elvitték a régi redőnyöket a francba, elvileg a héten jönnek az új redőnyök, szóval épülünk, szépülünk.
    Sajnos semmi esélyt nem látok a ház értékesítésére, de ez van. (esetleg ha mélyen bemegyek ár alá)
    Mama sikeresen megfázott, és már 1,5 hete csúnyán köhög.
    2db kokain árban vett covid teszt szerint negatív, valószínűleg tüdőgyulladás szerű valami, 1 hét után veszekedés után hívta fel az orvosát, AKI TELEFONON KERESZTÜL megállapította, hogy mi a baja.
    Értem én hogy covid, meg pandémia, meg szar orvosi fizetés, de az ilyet elhajtanám a napszámba dolgozni. :U
    Gyerek jól van, jár oviba töretlenül!
    Múlthéten elugrottam vasárnap vele a Muterékhoz, kicsit unokáztak jól érezték magukat.
    Én majdnem kinyírtam magam, kíváncsiságból. :D
    (rosszul sült el egy pincebeli kísérletem ahol klórgáz szabadult fel, és kicsit megviselte a tüdőm)
    Tudom, tudom, ennyi idősen miért hülyül meg az ember?
    Nem tudom. ;]

• Dr.Zoo

őstag

Átnyálaztuk a környékbeli ingatlanhirdetéseket, az ingatlanbecslő nem tudom mit nézett, (Cseh 2-öt?) de nem rentábilis az általa leírt ár.
    Szóval beárazzuk mi, (mínusz az ingatlanos 3-5%-a), és megy fel a Facebook marketplace felületére.
    Érden a kiszemelt ház ára 2 hét alatt +10%-ot ment fel, szóval nem lehetetlen hogy építési telket veszünk először, aztán egy generál kivitelezőt kezét fogjuk meg, aki meg tudja építeni az elvárt minőségben a kecót.
    Remélem egy laposföld Fidesz hívő veszi meg, akit nem zavarnak a tények.
    No mindegy, ha nem megy el arra is van forgatókönyv, akkor spórolás és veszünk vhol egy építési telket, amire aztán hitelből felhúzunk egy kecót, ezt meg kiadjuk az Ukránoknak. (or similar)
    Gyerek jár még lovagolni, már csak szombatokra korlátozva, mert szerdánként Ovis torna van.
    Óvónénije szerint okos gyerek, csak sajna az önbizalmát az Anyjától örökölte, (lelke hatalmas) így az iskolában kell/fog megegyződni. :U
    Asszony megvan, bár időként összezörrenünk mert este 8-kor már beszédülök az ágyba, és ahogy a párnára hajtom a fejem, alszom el.
    Reklamálja hogy a házi munkában is részt vehetnék, ezen mondjuk én is filózom.
    Idei évértékelő összejövetelünk ismét megtartjuk szomszéd Zoli bácsival, kíváncsi vagyok a véleményére a 2021-es évről... :K

• Dr.Zoo

őstag

Megvolt az értékbecslés, meglepődtem.
    Többre számítottam, így lehet újratervezni.
    Ami Budapesti és szóba jöhet, arra is locsolni kell(ene) mondjuk 10-20 mft között, Erdőkertes egyes részei pedig fertőzött. Nézegetjük a peremvidéket is folyamatosan, de elkeserítő hogy szarokért mi pénzt akarnak kérni.
    Érd került képbe, de ugyanúgy vannak fertőzött részei, mint Erdőkertesnek.
    Mama meg mindig bele van szerelmesedve Veresegyházába, de nekem őszintén nem tetszik. Zsúfolt szar, iszonyatosan rossz közlekedéssel. Autóval piac napokon halál a közlekedés, vonat pedig lassú a sok megálló miatt, illetve egy sínen megy.
    Van még az az opció hogy Nagymaros, Kismaros, nekem személy szerint ezek tetszenek a legjobban, de ezeknél csak a használt ház játszik.
    Szóval nem egyszerű az élet.

• Dr.Zoo

őstag

Ami azóta történt.
    Szerdán jön egy független értékbecslő, aki megmondja mennyit ért most az ingatlanunk.
    Ha megvan a kotta, szépen ráteszek mondjuk +10%-ot hogy legyen miből alkudni, aztán elballagok a közelünkben működő műintézményhez akik a faluban már több házat is megvettek. (nem a Samsung)
    Kíváncsi vagyok, hogy mennyire értékelik a házat... :U
    Mamával lázas keresést folytatunk, eddig amit meg tudunk (elvileg) fizetni az Erdőkertes.
    Néhányszor már autóval/gyalog végigmentünk a falun, Veresegyház jobban tetszik, de az X+20MFT.
    Így kompromisszum lesz, nekem fontos hogy legalább 800m2 telek legyen, NE ikerház, NE sorház.
    Marad egy új építésű, elvileg van Vállakozó, aki megépíti.

• Dr.Zoo

őstag

No, megérkeztünk Bambarába, kicsit pofára esés de nem vészes. (Recepció szintjén kértem szobát, közel a recepcióhoz, ehhez képest sikerült a legtávolabbi szobát kiadni. 😂 )
    Node ott egye meg a franc, idő jó, wellness jó, sör hideg.
    Nemsokára vacsi, csak hús, köret nem kell.
    Aztán jöhet desszert. 😏😁

• Dr.Zoo

őstag

Sikeresen elkaptuk az ovis kórt, gyerek kb. 2-3 nap alatt kijött belőle, az Asszony 1.5 hete köhög, Anyós most kezdte, én valahogy orrdugulással megúsztam, minimális köhögés mellett.
    Jövő hétre meg kell gyógyulni, mert hétfő délután Bambara, welnessz-fittnesz-habzsidőzsi. :D
    Mivel az Asszony már régóta macerál(t) egy robotporszívóért, múlthéten rendeltem CZ raktárból a Geekbuying fantázianevű cégtől egy Viomi SE típusú kézikészüléket, 66.000 kredit ellenében.
    Ennyiért jó vételnek tűnt, majd nov. közepi szülinapján megkapja életem értelme.
    Megjelent egy új videó a Gödi Samsung gyárról, az ebben szereplők teljesen érthetően elmesélik a falu "problémáját", melyet pártunk és vezérünk egy tollvonással elintézett.: kormányzatilag kiemelt.
    Sajnos az ember ilyenkor szembesül a ténnyel, hogy egy diktatúrában él és egy hangyapénisszel jobb a helyezte, mint mondjuk É. Koreában, ahol az emberi jogok lábbal tiprása a szórakozása a helyi diktátornak.
    Itt sem sokkal jobb a helyzet csak annyi a különbség, ha nem tetszik, el lehet húzni. :U
    Ezek után ismét szeretnék gratulálni a mi diktátorunk szavazóinak és csak reménykedni abban, hogy soha nem kell megtapasztalniuk mikor egy multi-kormány bizniszbe csöppennek úgy, hogy egy rohadt szót nem közölnek velük - nincs helye a vétónak- és a tehetetlen düh amit éreznek ez miatt megeszi őket.

Kicsit negatívra sikeredett az írás csak az ember szarul érzi magát úgy, hogy szeretett a falujában élni, szerette a Dunakanyart, és most "szeretne" elköltözni.
    Azért azokat a tetveket, akik ebből hülyére keresik magukat beköltöztetném a gyár mellé, mert ha szerintük lehet itt normális életet élni, akkor hajrá pajtás, élj TE itt...

• Dr.Zoo

őstag

Hanna szombat éjjel elkezdett iszonyatosn köhögni.
    Láz nincs, fél Ovi dögrováson, szóval vmi közösségi dögvész.
    E van, a vobat hellyel közzel pontos, az azon eltöltött 2x33 perc talált idő, szóval elkezdtem Merle-t olvasni.
    Majd előkerül újra Asimov, ha elfogytak a Merle könyveim.

• Dr.Zoo

őstag

Ami azóta történt.

Emberünk visszafizette a tartozást, ami engem személy szerint meglepett.
    Szétszedtem a traktor motorját úgy is mindegy alapon, amiről kettő egymástól független szerelő mondta, hogy hajtókar csapágyas. Nos, nem az a baja
    Fogalmam sincs hogy mi, de nem az
    Hanna jár lovagolni, amit továbbra is nagyon szeret. Cégnél annyi a meló hogy belefulladunk.
    Tipot elvittem egy kárpitos emberhez, hogy kicsit faragjon az ülésen, hátha jobb lesz, kifizettem 24.500 kreditet, szarabb nem lett, jobb sem.
    Átálltam a vonatra, a havi 36.000 kreditet kicsit soknak velem a benzinre, a 100-as benzin 500 forint felett jár, ami a fájdalom küszöböm felett van.
    Szóval a héten vonat, ami havi 14.000 forintba fáj, ha leveszem a cég által fizetett kb. 10.000 kreditet, amiből BKK bérletet veszek.
    Feldobok pár képet.

• Dr.Zoo

őstag

Elkiabáltam, ugyanaz a bajom mint a Faternak, alapvetően bízom az emberekben.
    Történt ugyanis hogy kedves édesapám megegyezett a traktor szerelő emberrel egy árban, és egy határidőben.
    Emberünk sem az árat, sem a határidőt nem tartotta, és folyamatos ígérgetéssel altatta az öregeket, magyarra fordítva hazudozott.
    210.000 forint van az emberünknél, amit a traktor új motorjâra, és új akkumulátorra kért és kapott, mai nappal hoztam haza a traktort motor nélkül.
    Ez nálam kimeríti a lopás fogalmát, így amennyiben a héten nem rendezi emberünk a tartozást, megyünk rendőrségi feljelentést tenni.
    Az élet szar, de a grafikâja nagyon ott van. 😏

Egy kép erejéig visszatettem a régi motort.

• Dr.Zoo

őstag

Túl vagyok a szélvédő cserén, egy igen érdekes focimeccs után.
    Union casco vs. Carglass Kft.

Kérdések:

-Javíttathatom magam saját szervezésben a kocsim?
    -Az Union szerződött partnere a Carglass?
    -Mit takar pontosan a Carglass részéről a logo nélküli, gyárival megegyező minőség, kínai üveg?
    -A Carglass szerződött partnere az Unionnak?

Fenti kérdésekre jó néhány telefon és e-mail váltás után, a cserét követően kaptam választ.
    Azt már csak halkan jegyzem meg hogy logózott francia üveg került bele QR kóddal, (a csere helyszínén derült ki) majd a cserét követő napokban az Union hozzájárult, hogy intézhetem magam.
    Miután szintén a csere helyszínén kérdeztem rá, hogy nem kellene nekem bármit kitöltve visszaküldeni, vagy bármit intézni, a cserét végző srác hívta fel a figyelmem egy apró gikszerre, miszerint a Carglass 2.-ik e-mailje vagy spambe jön, vagy promócióba keressem....
    Ezek után rohamtempóban töltöttem ki az anyám bugyiméretét is megkérdező 4 vagy 5 lapos papírokat.
    De túl vagyok rajta, a cserét végző ember szépen megcsinálta, szóval happy vagyok.

Hanna a nyári szünet után újra Oviba járt, szereti.. :)
    Autó fut, Asszony szétunja magát a munkahelyén, Faterék által használt traktor talán kész lesz ebben a hónapban, Samsung ügyben pedig egy igen érdekes cikk született, by: Index.

• Dr.Zoo

őstag

Újra itthon.
    Új napok, új gondok. Múlt héten pénteken gurulok hazafelé, mikor is kb. 400-500 méterre a háztól a fő úton egy kamionról lepattanó kavics megütötte a szélvédőt, ami szépen berepedt.
    Az ideg eltakarít. De sírva vígad a Magyar, felhívtam a cascot, és jövő héten kedden van időpontom szélvédő cserére. Ez legalább ingyenes, a Carglasst választottam, rugalmasan lehetett helyszínt és időpontot egyeztetni.

• Dr.Zoo

őstag

Újra itthon.
    Holnapra kivettem még egy nap szabadságot, ki tudja mi lesz alapon.
    Jó ötlet volt, még ma is olyanok vagyunk, mint a mosott kaki.
    Nyaralás jó volt, az ágy kriminálisan szar, (ez kb. minden olcsóbb apartmanban igaz Görögországban) a kaja jó volt, főleg az Avantiban ettünk.
    Néhányszor elmentünk máshova is, csalódni.
    Még a Family étterem volt vállalható, a többi futottak még kategória.
    Utolsó napokban már 40 fok fölött volt a napi maximum hőmérséklet, ez már a görögöknél is soknak számít.
    Tengerpart tiszta, nem volt tömegnyomor.
    Hanna nagyon élvezte, 3 napig volt kocsink, mentünk mint a mérgezett egér.

Felteszek pár képet.

• Dr.Zoo

őstag

Üdv mindenkinek Zakhyntos szigetéről.
    Az idő pazar nulla felhő, 36-38 fok.
    Szállás tiszta, végre eljutottunk Xigia strandra ahol záptojás szagunk lett a víztől. :D
    Egy Seat Mii típusú kisautót kaptunk, meglepően fürge kis jószág.
    Tele van a szállás macskákkal, gyerek imádja őket.
    Viz nagyon jó, a tengerpart végig homokos.
    Angolokat most alig látunk, helyettük vannak olaszok, akik hasonló bulizós népség.

• Dr.Zoo

őstag

Megint sikerült egy hónap után jegyzetelnem, ez van.
    Sajnos egy jó ismerős elvesztése az, amivel nyitom soraim, sokat kavéztam vele a Metró vonalán hajnalban. Nyugodj békében MurdR....
    Fel lett dobva a telefon gyűjteménye a fórumra, özvegye egyben akarta eladni, a temetésre szánta az ebből befolyó összeget. Jövő héten megyek érte, úgy tűnik én ajánlottam érte a legtöbbet.
    Apám kálváriája a traktorral még nem ért véget, a szerelő végre kivette a régi motort, és betette az újat amikor kiderült, hogy a gyárilag cserére ajánlott motornak a tengely átmérője 26mm. A régi motor tengely átmérője pedig 24mm. Szóval mivel a Faternak nincs ekkora gépe, szerzett egy embert aki kiesztergál 2mm átmérőt, és belemarja az ékpályát. Egyszer készlesz. 😏
    Hanna a nagy meleg miatt nem járt délutáni lovaglásra, mert ráégett volna a pacira. Helyette vasárnap reggel 8-ra álltunk át.
    Ma megyünk befizetni a jövő heti nyaralást, mert úgy néz ki, hogy július 24.-én hajnali 04:30-kor felszáll a gép, Zakhyntosra.
    Majd onnan jelentkezem.

• Dr.Zoo

őstag

Az év hirdetése.
    Szerintem igen kemény csirke lehetett... 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

• Dr.Zoo

őstag

Gyerek által hazahozott kehe igen durva.
    Szerda estére elment a hangom, és bedugult a fejem. Anyós is elkapta, jó volt a múlt hét második fele.
    Gyerek szerintem észre sem vette hogy vírusos, minket meg levert, mint vak a poharat.
    Fater szerzett egy "helybéli" szerelőt, aki Briggs 17,5 LE motorra 170.000 Ft-ot mondott, plusz 15.000 hozza viszi, szereli, ami nagyon baráti ár.

• Dr.Zoo

őstag

Gyerekem hazahozott valami taknyos kehét, fél napig nekem is csorgott az orrom.
    Keddtől itthon maradt, majd jövő héten megy újra. Lovaglás folyamatosan megy, egyre ügyesebb. 😊
    Kipurcant traktor motor még mindig függőben, próbálok értelmes szakszervízt találni, aki normális felújított motort ad, vagy ezt rakja rendbe.

• Dr.Zoo

őstag

Jó rég sikerült jegyzetelni, ez van.
    Családban mindenki be lett oltva, a héten megjelent a Görög konzulátus honlapján, hogy gyerekeknél 6 éves kor felett kérnek PCR tesztet, egyébként kb. mindegyik oltást elfogadják. Felmerült a kérdés, hogy menjünk-e idén last minute-el, vagy marad a szokásos jól bevált Bambara?
    Hanna töretlenül jár oviba, és lovagolni, tegnap a lovasoktatónk kb. 3x megdícsérte, hogy mennyire ügyes.. :)
    Tegnap délelőtt kétségbeesve hív Fater, hogy nem indult el a fűnyírótraktor, most mi lesz?
    14:00-kor beültem a Tipoba, és lerongyoltam Gárdonyba, ahol sikerült beindítani a trakit, de valami csattogott benne, így le is állítottam. Utolértem egy kisgépszervízest, aki szerint kuka a motor, új motor 230.000ft, kínai motor 160.000 ft. Új traktor 500.000 ft. :Y
    Ilyen ez a popszakma, a régi traki kb. 14-15 éves, valami elfáradt benne, mondjuk nehezen hittem el, hogy nem javítható, ezért tegnap este még googlizva találtam egy Ceglédberceli embert, aki felújított motorokat árul 100.000 ft magasságában.
    Ma megcsörgetem, hogy egy ilyen motor mennyit kóstál, illetve a "dögöt" mennyiért számolná be?
    Feldobok pár friss képet.

• Dr.Zoo

őstag

Hanna jár oviba.
    Ez legalább lefoglalja, szerda - csütörtök délután lovaglás,
    Szóval próbáljuk lemozgatni, hogy ne hisztizzen.
    Szerdán kivettem egy nap szabadságot, mert kedd délután kaptam meg a 2.-ik adag Sputnik V-t, és nem tudtam mennyire fog kiütni. Azért leszerveztem szerdára a Muteréket, hogy ha reggel felkelek és minden oké, elindulok hozzájuk, és megyünk a telekre füvet nyírni, illetve traktort szervizelni.
    Sikeresen leértünk, traktor rendbe tettem, lenyírtuk a gazt, öröm boldogság.
    Hazafelé beugrottunk Elvira majorba, vettem almát, almalevet, diót. Hazaérve pár perc pihenő, majd egy extra sürgős ügyféllel beszéltem telefonon. Utána rohanás az Oviba, aztán rohanás a gyerekkel lovagolni, aztán rohanás haza.
    Délután 3/4 ötkor kinyúltam, mint a gyalogbéka.

• Dr.Zoo

őstag

Jövő héten hétfőtől Ovi.
    Már nagyon hiányzott a gyereknek, itthon nem tudjuk úgy szórakoztatni, mint a vele egykorúak.
    Kutya időnként kiidegel, minden megrág, kiás, szétkapar. Rohamtempóban építem a kerítést, már amikor épp nem esik, vagy van időm. Tegnap fogattal mentünk Dunakeszire, Dzseni a Sári nevű lovát tokkal vonóval fogattal kölcsön adta az állatsimogatónak, megpróbálják használni.
    Itt lesz nagy helye, van két szamár, akikkel azonnal összebarátkozott, szóval jó helyre került.
    Nézegettem egy eladó telket a Börzsöny lábánál, 900 ezer körül kérnek érte, villanyt csinálni nem probléma, elgondolkodtam egy kis 4*4-es OSB "szerszám tároló" építésén. Meg nem romlik, enni nem kér, nekem nagy szerelem a Börzsöny, olyan jó levegő van ott, tele van vaddisznó, őz, fácán, és minden erdei állattal.
    Jó lenne ott sétálni. Nyugi van. :)

• Dr.Zoo

őstag

Ismét eltelt egy év, megértem a 40 évet.
    Család jól van, Fater megkapta a Sputnyik-ot hétfőn, 26.-án megy a második adagért.
    Kivittem őket múlt héten a tanyára, lelkesen permeteztek, ástak, molyoltak kint pár órát.
    Visszafelé bementünk az Elvira majorba, vettünk 5 literes almalevet, pár kiló almát, befőttet, stb.
    Érden feltettem a kérdést a Muternek, hogy szeretne bemenni a Pataki cukrászdában vásárolni?
    Hát persze, így ott is hagytuk egy Etióp falu éves költségvetését.
    Hanna továbbra sem jár oviba, és szét unja magát.
    Ez abban jelentkezik nála, hogy szándékosan azt csinálja, amire megkérjük hogy ne csinálja.
    Időnként lever egy 10-20-30 perces hisztit, hogy ne unatkozzunk. 🤣

Feldobok pár képet.

• Dr.Zoo

őstag

Asszony itthon volt egy hetet, aztán jött a lezárás.
    Kitalálták, hogy a barkács dolgokat áruló boltok nyitva maradhatnak, így tegnaptól újra jár dolgozni.
    Ma voltunk a Tipoval 15.000 szervízen, a munka felvevő srác közölte hogy only olajcsere, az üléshez nem tudnak hozzányúlni. Kérdem miért? 5 szerelője volt, ebből 1 dolgozik. 1 kórházban, kettő tesztelteti magát, egy biztosan Covidos.
    10:00-kor hívott, hogy mehetek az autóért.
    Megbeszéltük, hogy két lehetőség közül választhatok, A verzió hogy szétszedik az ülést, és kivesznek belőle egy műanyag alkatrészt, ami fizikailag nyomja a gerincem, ez kb. 20.000 ft-ba fáj, B verzió hogy utólag beépítenek egy elektromos motort, és állítható gerinctámasz lesz benne.
    Ez 120.000 forintban állna meg.
    Kicsit idegesít, hogy veszek egy új autót, amiben gyárilag egy elbaszott ülés van, és azért fizessek több mint egy kilót, hogy ne nyomja a gerincem.
    Kerestünk a parkolóban egy állítható támaszos Tipot, amiben nullára tekertem ezt a nyomorult támaszt, és nem nyomta. Szóval ez a bajom. Valószínűleg a B opció lesz.
    Matiz levizsgázott, plusz kicserélték a termosztátot, negyven. Tipo olajcsere és átvizsgálás harmincöt, jövő héten Matizban fűtő radiátor csere negyven ruppo.
    Szar a hideg szél nélkül. 😁
    Múlt héten voltam biztosítón keresztül magán egészségügyi vizsgálaton, ahol megállapították, hogy asztmás vagyok.
    Kaptam spray-t, amivel reggel 2 este kettőt kell befújnom.
    Hanna, Asszony jól vannak, Anyós is.
    Kutya egy mocsok, lukakakat ás, az egy helyre gyűjtött faágakat összeszedi, és felhozza az ajtó elé.
    Eszi a macska, csirke, galamb, kecske, és minden egyéb állat végterméket. Az idegrendszerem erősen kopik.

Feldobok pár képet.

• Dr.Zoo

őstag

Az asszony elkapta a gyerektől a tüsszögős kehét, hétfőn bement dolgozni ahonnan hazazavarták.
    Most itthon van mindenki, tegnap elballagtam a gyermekorvoshoz, hogy kedden már mehessen oviba a gyerek, az asszisztens elkezdett kunyerálni, hogy tartsuk otthon még szerdáig, mert a fél Ovi betegállományban van.
    Oké, maradjon.
    Húgom azóta sem keres, gondolom még nem emesztette meg amit kapott.
    Jövő héten viszem a tipot 15.000 ezres szervizre, megpróbálják az ülést beállítani, hogy ne nyomja a gerincem.
    Kíváncsi vagyok, sikeres lesz-e.

Feldobok pár képet.

• Dr.Zoo

őstag

Ami az előző hsz-ből kimaradt.

A képeken látható kutyaház saját fejlesztésű, hasonló tudású, és szigetelésű 113.000 bruttóért árulnak a neten.
    Anyag kb. 25.000ft volt, 10.000 adtam Zoli bácsinak a kb. 2x3 óra munkáját honorálandó, és slusszpassz.
    Szóval értem én hogy gőzgép, csak mi hajtja????!!!?????
    Amikor elköszöntem múlt héten vasárnap a Muteréktól, és az utca végén belenéztem a visszapillantó tükörbe, látom, hogy a húgom maszk nélkül ölelgeti a Mutert.
    Ezen picit felbasztam az agyam, mivel mióta ez a nyomorult vírus velünk él, én mindig maszkban, távolságot tartva, a legrövidebb időt töltve próbálom óvni az öregeket.
    Ezért basztatom őket, hogy ne galoppozzanak boltba, fodrászhoz, zöldségeshez, or similar.
    Írtam egy pár szívet melengető sort a Hugomnak, hogy legalább neki lehetne esze, és ne ölelgetné őket, mivel az öregem szívgyógyszert szed, és ha bekerül a kórházba, kb. ott lesz vége ismerve a Magyar egészségügyi ellátást.
    Azóta nem írt vissza, gondolom most egy darabig nem fog velem tárgyalni.
    Hanna kedd délután tüsszögött, úgyhogy ma itthon maradt. Ma délután fosott is, úgy látszik elkapta az ovis fosós kort.
    A héten itthon marad.

• Dr.Zoo

őstag

Pörgés van.
    Melóhelyen annyi munka van, hogy elhagyjuk a tökünket. Szó szerint.
    Hanna továbbra is jár lovagolni, nagyon komolyan veszi a sportot.
    Muterékat elkiabáltam, múlt héten hívtam őket, fatert hallom rág valamit a telefonban, mondom mit tetszik tömni? Töpörtyűt.
    Oszt' honnan a bánatból van töpörtyű?
    Hát izé, már régi, csak most került elő. Hát persze Pityu, engem néztek hülyének???
    No de nézzünk előre, ismét elmondtam, ha bármi kell, hívjanak bizalommal, megveszem, elviszem, és happy finish.
    Gyerek születésnapja márciusban lesz, és egy lovardát szeretetne kapni.
    Asszony kitalálta, hogy építsük meg ketten. Igazi rabszolga munka, de azért készül... :D
    Hugomék Puntójában meghalt az akku. Gyorsan kerestem egy olcsó akkut a neten, átdobtam a linket, ők meg azonnal berendelték. Pénteken délután rohantam a gyerekért az oviba, majd rohantam a Faterékhez a gyerekkel, aztán rohantam a hugomhoz akkut cserélni a puntóban.
    Nem nyílt ki a géptető a puntóban, berohadt. 10-15 perc WD-40 és csavarhúzó segítségével kinyílt.
    Oké, hozd az új akkut.
    Baszki, ez vékony sarus, nézem a hirdetést, a szöveg végén ott virít, hogy ÀZSIAI.
    Hogy a bantu néger húzza fel a kukacâra....
    Kínomban mellé tettem a sarunak egy bitfejet, a másik felére meg egy csavart, és lehúztam. 🤣

• Dr.Zoo

őstag

Ismét eltelt pár hét.
    Hanna rendületlenül szeret lovagolni, miután átköltözött a lovarda az uca egyik végéből a másik végébe, elkezdtünk újra járni. Oktatója 1 hétre kiesett, mert autóbalesetük volt, és a lánya csúnyán megsérült.
    Szerencsére már jobban van, kiengedték a kórházból.
    Muterék jól vannak, szerencsére nem mászkálnak el, csak sétálni mennek az utcában, minden nap, hogy legyenek kint a levegőn.
    A boltbarájársól leszoktak, ha kell nekik valami, azt elviszem én kocsival.
    Volt egy érdekes eset, Asszony kollégájával beszélgetett, mikor szóba kerültek a festmények, illetve hogy egy Dunakeszin élt művsztől is vannak képek, igaz a pincében vannak már évek óta.
    A srác teljesen belelkesült, hogy ismeri a művészt, és nem-e adná oda neki az Asszony a képeket, ha nekünk nem kell?
    Kíváncsíságképp rákerestem, szerencsére szignózta a képeket, A.KÓD Jim, azaz Dóka Attila festőművész, performance.
    Így maradnak a képek, főleg nem ajándékba...
    Elhozunk ma egy kutyát a menhelyről, akit Arielnek hívnak.
    Szóval mától lesz kutyánk, kb. 4 hónapos keverék szuka.
    Tescoban volt akciós ír krémlikör, vettem a Muteréknak is, mert konkrétan Lidlis sajátmárkás árban adták. Jó lesz ajándékba adni, vagy rosszabb napokon elszopogatják.. :D
    Tegnap megvettem életem eddigi egyik legbetegebb sörét, mézeskalács íz, kanalas köptető utóízzel. :DDD

Feldobok pár képet.

• Dr.Zoo

őstag

Szombaton elvittük Hannát Muterékhez, ma délután hoztuk haza. Jól viselkedett, de itthon megint előjött belőle a kisördög. Az Anyját idegelte ki a világból, rajzoljon neki lovakat. De ne ilyet. Ne abba a sarokba. :))
    Ma hajnalban álmodtam, nem sűrűn emlékszem az álmaimra, de ez megmaradt. Álmomban egy kaparós sorsjegyen nyertem 50 milliót, amiből Nógrád megyében vettünk egy szép házat nagy telekkel, amiben meg most lakunk, kiadtuk a Kóreaiaknak. (Samsung)
    Épp azt ecseteltem a kapcsolatnak aki intézte a kiadást, hogy ide csak olyanok jöhetnek be, akik nem cseszik szét a házat... 😅 Kb. ekkor ébredtem fel.
    Érdekes álom volt.
    Holnaptól vissza a munka világába, fura lesz közel 2 hét után.

• Dr.Zoo

őstag

Nem engedi a telefonról szerkesztést.

(Dunán láttunk úszni egy embert tegnap. 🤪😅)

• Dr.Zoo

őstag

Félbe kellett hagynom a memoárt, mert egy volt tenyésztő társ hívott Gyömrőről, hogy most kellene nekik kecsketej, mert 2 alom franciabulldog van neki jelenleg, és nincs teje az anya kutyának.
    A világon nincs kecsketej, mert vemhesek a kecskék, és március körül lesz tejük. Két helyet is megkérdeztünk itt a faluban, de esélytelen...
    Muterék szomszédja lélegeztetőgépre került, az intenzíven van, úgyhogy a helyzet szar.
    Én még az év végén kinéztem egy ütvefúrót, mert a régi kezdi kilehellni a lelkét, a Lidlis meg nem tűnt komoly gépnek, 30.000-ért, így egy Hilti akkus géptestet vettem, használtan. Lebeszéltem az Eladóval, hogy a géptest hibátlan, az akku működik, csak a töltő szar.
    Ehhez képest a töltő szar, az akku szar, a géptest hibátlan. Már nem volt kedvem az év végén összebarátkozni az Emberrel, írtam neki egy sms-t, hogy fentiek vannak, amire természetesen nem reagált, hát ez van.
    17 ezerét postával, dobozzal nem volt vészes szerintem, azóta építettem hozzá egy 36V-os 2.200mHA-ás LI-ION pakkot, amivel hibátlanul üzemel.
    Tipo fórumot olvasgatom, és másnak elég durva olajfogyasztása van, 2000km-ként töltöget rá olajat úgy, hogy 2019 márciusában vette át az autót, 0 kilóméteresen. 13.000km-nél vitte el első kötelező szervízre, konkrétan nem érte el a nivó pálca szintjét az olaj.... :U
    A miénkben 4200km-nél lett lecserélve a gyárilag beletöltőtt "lóhugy" olaj, múlthéten léptem át a 12.000km-t, és félig van a nivón az olajszint. Figyelgetni kell. Mondjuk azt nem tudom megérteni, hogy egy 2020-ban eladott autót hogy lehet úgy árusítani, hogy nincs benne olajszint hiányára egy lámpa, jelzés, bármi??? :Y
    Matiz hibátlanul üzemel, hálás kis jószág, nem sokat kosztol, és A-B-be elmegy. Asszony szereti. :D
    Remélem az idei év kevésbé lesz agybaj, ha több millió beoltott lesz a világban, és nem jelentkezik komoly mellékhatás, nekünk is muszály lesz beoltatnunk magunkat, mert nekem most úgy tűnik, ha nem oltatod be magad, nem igazán mehetsz külföldre. Márpedig le van foglalva a 2021-es nyaralás Laganasba, így oda már el szeretnénk jutni.
    Felteszek pár képet, mindenki vigyázzon magára, és főleg az idősekre, hogy ne kelljen kórházba/gépre kerülniük!!!

• Dr.Zoo

őstag

Boldog új évet Mindenkinek!

Sajnos szeptember. november óta kezdtem megint elkurvulni, és visszaszokni a sörre, erre jobban oda kell figyelnem a jövőben.
    Hanna unatkozik, tegnap kivittük a Dunapartra sétálni, kagylókat gyűjteni, a kocsiból való kiszállás kb. 10 perc hisztivel sikerült, épp a kabátját nem akarta megtűrni magán.
    Aztán persze 1 óra séta után alig tudtuk visszakönyörögni az autóba, hogy most már haza kellene menni.
    Voltam Muteréknál, vittem nekik 5 kilós jázmin rizst, 1 kilós nutellát, pás sört az Öregnek, meg még pár apróságot.
    Jól vannak, de ez a szomszédjukról már nem mondható el, 31.-én hívott Muter, hogy mentőt hívtak a szomszédhoz, a mentőautóban újraélesztették, és bevitték a kórházba.
    Úgy 50 éve masszív alkoholista, köszvényes, és egyéb bajai is vannak.
    Hátsó szomszédunk takcsó kutyája volt Mázli, aki úgy 6 hónapot bírt, kb. 2 hete kivasalták a kocsijukkal, és nem élte túl. Most lett Mázli 2.0 tacskó, aki talán szerencsésebb lesz, mint az elődje volt.

• Dr.Zoo

őstag

Ez az év is lassan eltelik, megvagyunk.
    Tipo hibátlanul működik, kellemes fogyasztással.
    Muterék leszoktak a mászkálásról, talán megértették, hogy most nem kellene erőltetni.
    Hanna unatkozik, sajnos az egyedüli gyerek szindrómában szenved, unatkozik. Próbáljuk lekötni, vinni ide-oda, de ez nem pótolja a vele egykorúak társaságát. Jövőre megy oviba, ott nem fog unatkozni.

Karácsony lezajlott, mindenkinek tetszett az ajándéka, így happy van. :)

Mindenkinek boldog új évet kívánok, bár még mindig az a véleményem, hogy megérett ez a világ a pusztulásra.

Felteszek pár képet.

• Dr.Zoo

őstag

Ismét eltelt egy kis idő, megvagyunk.

Hanna teszteli az idegeinket, egyenlőre bírjuk.
    1.5 hétig nem volt oviban, mert kb. 2 nap csorgott az orra, így meg nem visszük be.
    Tipo az új kerekekkel 6 liter körül kosztol, 120 km/H felett drasztikusan nő a fogyasztása.
    Vettünk a gyereknek egy új ülést a kocsiba, mert a régit már kinőtte, "csak" 42.000 Ft volt, akciós áron.
    Matiz kész lett, nem kellett végül kicserélni a szívósort, mert csak a tömítése ment tönkre.
    4db új Apollo típusú teligumit kapott, kicseréltek 2db csövet, megjavították az ablaktörlő spricnit, ezért fizettem 124.000 Ft-ot. Hát, kellett ez, mint tevére a púp.
    Muterékhez mentem múlt szombaton hajnalban, bevásárló körútra, talán megértették, hogy nem kellene mászkálni.

Felteszek pár képet.

• Dr.Zoo

őstag

Az élet dobja a pöttyös labdákat, csak győzünk elugrálni...
    Tipo megkapta a téli gumikat, mivel lusta voltam utána járni, a legközelebbi gumisnál szereltettem, aki be tudott vállalni 2 napon belül.
    Hanna irgalmatlanul teszteli az idegeinket, most épp a nem szeretlek, és nem leszek a gyereked duma a sláger. Gondolom az oviban szedte össze, az anyját a sírásig tudja hajszolni.
    Muterék lenyugodtak, voltunk Apám 70. -ik születésnapját ünnepelni, szigorúan egymástól 1.5 méterre, én maszkban. Megb@szódott ez az egész világ, és megérett a pusztulásra. :(((
    Asszonynak 19.-én lesz a születésnapja, sorban a 34.-ik.
    Szombaton lesz egy nagyon szűk családi ünnep, valahonnan lőnöm kell tortát. Még ajándékot kell még vennem.
    Hozattunk 2m3 marhatrágyát, amit fel kellett hordanom, a hátsó kertbe.
    Matizból folyt a hűtővíz, elvittem pénteken délután szerelőhöz, majd ma délután felhívtam őket, hogy mégis mi van? A szívósorban van egy vízkör, (mi a pénisznek??????¿????¿??????) aminek a tömítése elfáradt, kirepedt, és csöpög ki a hűtővíz.
    Oké, és mibe fáj? Az eddigi legjobb ajánlat 130.000 volt. 270-ért vettük a kocsit. :DDD
    Az élet szar, de a grafikája qrvajó. :D

Pár kép, ömlesztve.

• Dr.Zoo

őstag

Ma eszembe jutott, hogy jó ideje nem írtam semmit.
    Még élünk, mindenki jól van.
    Azt hiszem ez az elb@szott helyzet sokat kivett belőlem mentálisan, és igyekeztem a felszínen maradni, hogy ne kattanjak be. A családnak szüksége van rám, na nem csak ezért, mert én hozom haza a jó lóvét, hanem mert szeretnek.
    Most ami eszembe jut épp, azt jegyzem le, nem időrendi a sorrend, ha csapongok, elnézést...
    Hanna jár oviba, Ovónénik szerint nagyon ügyes, itthon tanulgatunk számolni, a betüket is felismeri, használja, színez, fest, szóval kreatív gyerek lesz. :)
    Asszony nyűglődik, az új munkahely már túl "nyugis", illetve a nyitvatartás nem tudja megszokni, sötétben megy el, sötétben jön haza.
    (Gyerek is lehet ezt érzi, mikor a hotelben mellettünk aludt, csikorgatta a fogát álmában. :( )
    Apámékkal sikerült 1x-2x összeveszni, mentek mint a mérgezett egér, holott direkt megbeszéltük, ha kell valami szólnak, és elmegyek kocsival.
    Ehelyett vonatoznak maszkban.
    Már talán kevesebbet mennek, de az elmúlt 2-3 hóapban sokat veszekedtünk ez miatt.
    Anyós megvan, gyerek kitalálta kb. 1 hónapja hogy lent alszik nála, aminek persze örül(t), de próbáljuk visszaszoktatni a saját szobájába Hannát.
    Hanna újra jár hétvégente lovagolni, új oktatója szerint nagyon ügyesen lovagol. :D
    Iszonyat akaratos kislány, folyamatosan teszteli az idegeinket.
    Én hajnalban felkelek, és jár az agyam a munkán. :U
    Próbálok kikapcsolni, szedek "nyugi" bogyót, "D" , "C", "B6" vintamint, és igyekszem túlélni.
    Házat folyamatosan csinálom, az alsó szinten körbeértünk a cserélt ablakok szélének kijavításával, a tetőtérben van még 4db nagy ablak, de ahhoz kicsi a meglévő állvány.
    Majd tavasszal folyt.-köv.

Felteszek pár képet.

• Dr.Zoo

őstag

Olvastam egy viccet, ami jól jellemzi, az idei évünket:

Tudod mi hiányzik 2020-ból még?
    A földönkívüliek.

• Dr.Zoo

őstag

Kiderült mi volt a baja Jancsi bácsi fiának, a törött váll miatt került újra kórházba, de mellette volt egy áttétes tüdőrák is.
    Sokat fogyott, rengeteget bagózott, és köhögött.
    Ez van, ha tudjuk a temetés időpontját, lemegyünk elbúcsúzni tőle.
    Tegnap voltunk a Budakeszi vadasparkban, végre sikerült a dinóparkon kívül a vadaspark részét is megnézni. Visszafelé gondoltam megebédelünk a Gesztenyés vendéglőben, de épp esküvőt tartottak, így mentünk az Üvegház étterembe, ahol sikerült jókat enni, és inni. 27 ezer volt a cehh, ami nem olcsó. Előtte a vadaspark 14, szóval egy kisebb etióp falú éves költségvetése ment el a hétvégén.. 😄

• Dr.Zoo

őstag

A héten lementünk szervízelni a traktort, mert ingadozott az alapjárat.
    Szétszedtem kipucoltam a karburátort, de a helyzet nem javult, terhelésre jelentkezett az ingadozás.
    Utána olvastam, nagy valószínűséggel a regulátor része makkanhatott meg, ami a levegő hűtés segítségével állítgatja az alapjáratot.
    Elég sok forgó rugóval feszített alkatrészből áll, így nem mertem belenyúlni.
    Szeptemberben kijön egy helyi kisgép szervízes srác, elviszi, és megcsinálja.
    Felhúztam a kútból a szivattyút, mert alig nyomott valamit. Gondoltam mielőtt veszek egy újat, megnézem mitől ment tönkre a régi. A réz fittinget megette a kútvíz.
    Kicseréltem műanyagra, azt talán nem eszi meg.
    Tegnap délután elmentünk a Váci sörfesztiválra, jó volt. Gyerek mindenre is fel akart ülni, kicsit fura, hogy az 500 fő feletti események tiltva vannak, ehhez képest itt több ezren voltak.

• Dr.Zoo

őstag

Csütörtök délután kaptam ajándékba 2 üveg Pardubicky Portert, amíg tegnap délután elszopogattam.
    Beszélgettem Muterékkal, mikor már úgy gondoltam hogy az idei év talán már előtte az összes puskaporát, rájöttem hogy nem.
    Nagyanyám testvérének a fia meghalt, 52 évesen.
    Csórik mindig olyan szerencsétlenek voltak, hol az egész família kórházba került mert össze törték magukat, hol az állatoknak volt valami baja, vagy a traktor ment tönkre.
    Szóval az ág is húzza őket.
    Jancsi bácsi 70 fölött, az egész életét végig dolgozta, és a fiát temeti.
    Innen nézve az én, a mi problémáink lófülének tűnnek, van hol lakni, jól keresünk, járunk nyaralni.
    Még nem tudjuk, mikor lesz a temetés.

• Dr.Zoo

őstag

Egészen jól bírom a sörről való leszokást, egyszer még elkurvultam, két hete, és vettem néhány doboz búza sört, de azóta tartom magam.
    Hotelben sikerült meginni 0.5 literes korsót 2.000 Ft értékben, így inkább a helyi Lidliben vettem német búzát, 440/doboz áron. Nyaralás alatt 3 sör csúszott le, ami egészen jó.

Ez a két mondat üti egymást.
    Otthonra nem veszek sört, buli, nyaralás kivételt képeznek, szigorúan helyben fogyasztásra.

• Dr.Zoo

őstag

Hanna hétfőtől lovas táborban van, mindenap 08:00-16:00-ig.
    Nagyon élvezi, bár mesélni nem nagyon akar róla.
    Tegnap felhívott Skype-on a Fater, hogy a leszervízelt traktor rángat, és alacsony fordulatszámon lefullad.
    Király, valami a karburátor körül pusztult ki. Esetleg a gyújtás, de az a kisebb valószínűséggel előforduló hiba.
    Jövő héten szabadságon vagyok, mehetek le.
    Egészen jól bírom a sörről való leszokást, egyszer még elkurvultam, két hete, és vettem néhány doboz búza sört, de azóta tartom magam.
    Hotelben sikerült meginni 0.5 literes korsót 2.000 Ft értékben, így inkább a helyi Lidliben vettem német búzát, 440/doboz áron. Nyaralás alatt 3 sör csúszott le, ami egészen jó.
    Tipoban lassan 6000km lesz, 15.000-nél kötelező szerviz.

• Dr.Zoo

őstag

Hazajöttünk.
    Szekér 6.7L/100 km körül kosztolt, 123 km/H beállítva a tempomatot.
    Ami külön öröm, hogy az M1-es szokás szerint szét van verve, így voltak benne 80km/H szakaszok is.
    Azért Sárvár nincs közel, több mint 2.5 órát vezettem.
    Összességében jó volt, az kicsit fura, hogy ennyi pénzért fizetni kell a parkolásért, és előre ki kell fizetni a szállást, becsekkoláskor... :U

• Dr.Zoo

őstag

Akad itt néhány akkora tahó, hogy ihaj.
    Ülünk Mamával az egyik kabinban, bejön egy középkorú nő. Már az ajtóban hesszelt, bejövetelkor is lesett engem. Ráköszönök hogy jónapot kívánok, erre vonul tovább, se puszi, se pá. Anyukád, az. :(
    A másik Kolompár Alfaromeó, aki kutyaláncal a nyakában, 5 gyerekkel maga után mászkál Dzsordzsó Ármáni papucsban, és napszemüvegben, pont leszarva azt, hogy te szemben közlekedsz, és nem fértek el.
    Nem tudom miből, de igen sok Kalányos gyűlt most itt össze.

No de sírva vígad a Magyar, sokat sétáltunk a tó körül, tele van kacsákkal, és halakkal. Bezzeg a horgász előre köszönöm. 😅

• Dr.Zoo

őstag

Üdv Sárvárról.

Szép helyen vagyunk, szálloda eddig tetszik, akad pár apróság, amit máshol jobban csinálnak, de ezeket leszámítva jó hely.
    Kaja remek, wellness is rendben van.

• Dr.Zoo

őstag

Szombaton délután áthívott Zoli bácsi, hogy kellene nála csapot cserélni, van hozzá fogóm?
    Persze hogy van, megyek. Kiderült, hogy két csaptelepet is ki kell cserélni, de pikk pakk végeztünk.
    Tegnap átjött Zoli bácsi, és elkezdtük a földszinti székeket felújítani.
    Fából vannak, 30 évesek, így elengedett itt ott a ragasztás.
    Szombaton délelőtt indulunk Sárvárra, előtte megállunk Kónyon, az Asszony odaígérte egy volt tenyésztő társ unokájának a régi babakocsit.
    Csórinak most halt meg a férje, egy mezőgazdasági géppel találkozott, motorral. Azonnal meghalt. :(

• Dr.Zoo

őstag

Tegnap elvittem Hannát a Muterékhez, Faterral pedig elmentünk leszervizelni a traktort.
    Kicseréltem a benzin szűrőt, és csövet, lecseréltem az olajat, leszedtem a késeket élezni.
    Kb. 11-re végeztünk, Fater kitalálta, hogy menjünk fel a szemetet és a benzint hozzuk el a faházból.
    Beálltam, kipakoltunk, aztán vissza.
    Elindultam kifelé a telekről, rákanyarodtam a bekötő útra, és nem érzékeltem egy gödröt, előtte egy gazzal benőtt fatörzs maradékkellal, ami kb. 5 centire lett elvágva a föld fölött.
    Fennakadt a Tipo bal első küszöb, leszedte az alváz védőt, még két helyen picit megnyomta a küszöböt.
    Emelő elő, kibakoltuk a kereket, jött segíteni a szomszéd, és legurultam róla.
    Az ideg elpusztít.
    Tegnap délután még befeküdtem alá, és ahol lehorzsolta a tuskó az alváz védőt, kikentem Sikaflex-el.
    Kevertetek hozzá egy deci színt, és lefestem ecsettel.

• Dr.Zoo

őstag

Az élet szar, de a grafikája nagyon ott van...
    Tipo-t kedden hoztam el, kívülről nem látszik semmi, a sérülésből.
    Nagyon szépen megcsinálták, a vége 240.000 Ft lett.
    Matizhoz megérkezett a kormánymű, klímát egyelőre elengedtem, így 22.000-be fájt az alkatrész.
    Pénteken délelőtt elmentek a temetőbe az Asszony az anyjával, aminek a kapuját épp átalakították, és kiszedték a kapu alján a tükröt úgy 20 centi mélyen.
    Közepén csináltak egy mocsok nagy kapu ütközöt, amit semmivel nem jeleztek.
    Így Mama simán behajtott a temetőbe, kipufogó pedig fennakadt.
    Valamit letépett, mert igen sportos hangja lett a Matiznak.
    Shiva kutya egy hete alig evett, így elvittük orvoshoz, röntgen, vérvétel, infúzió, gyógyszer, 60.000 Ft.
    Ma reggel újra visszamentem a dokihoz, hogy alig eszik, valamit adjon.
    Délután elaludt Alcsiligeti Ópium Shiva, élt 14 évet. Nelson mellé temettem el.
    Asszony kiakadt, gyerek még nem hiszem, hogy érti, mi történt.
    Holnap viszem ajánlott olajcserére a Tipo-t, illetve délután megyek a Matizért.
    Hanna csütörtökön reggel megy Anyámékhoz, vasárnap délután hozzuk haza.
    Történhetne valami pozitív. Bármi. Egyelőre az idei év egy híg kalap szar.

• Dr.Zoo

őstag

Sikerült elvinnem a Tipo-t egy műanyag lökhárító specialistához, akivel megalakultak a javítást illetően.
    Kedden reggel adtam le, péntekre ígérte a kocsit.

Szerda délelőtt hívott, hogy a lámpatestet kiszerelve jobban sérült a vártnál, ezért cseréjét javasolja.
    Alatta a fém nem sérült, de a fülek törtek, illetve a lámpatest alja is.
    Oké, cseréld.
    Na, ilyen alkatrész a világon nincs, valahonnan Lengyelországból rendelte be.
    Öröm, boldogság.
    Pénteken reggel hív, hogy kész az autó, le van fújva az első lökhárító, de szemmel látható eltérés van a lökös, és a kocsi többi része között.
    Kérdem én, hogy miért?
    Mert ezt a "Török" színt ember nem tudja kikeverni, 3 félét próbáltak eddig.
    Nagyon jó, akkor mi a megoldás?
    Hát, hétfőn elviszik a 4.-ik helyre, és ott is kikeverik, aztán fényezik.
    Hurrá, mikor lesz autóm?
    Ezen a héten. 😭😅
    Már nem idegesít, az Asszony átiratta a Matizt, rendelem a bontóból az alkatrészt hozzá, tegnap délután kicseréltem a téli gumikat nyárira, és elmentünk a gyerekkel a Pólus moziba Bogyó és Babócàt nézni. :)

• Dr.Zoo

őstag

Ma délután sikerült belecsúszni egy régi Mercedesbe hátulról, a Tipoval.
    Körforgalom bejáratánál állt, én úgy gondoltam hogy bemegy, de nem ment be.
    Kb. 20km/H sikerült belekoccanni, neki a hátsó csomagtartó picit kapott, nekem az első lökhárítón egy 200 forintosnál alig nagyobb sérülés, jobb első fényszóró egyik füle letört, króm a hűtőmaszkon picit kopott, meg bolhák törtek.
    Nyúlvány, hűtő, keresztmerevítő, ködlámpa nem sérült.
    Iszonyatosan mérges vagyok magamra.
    Gyereket vittem Felsőgödre boltba, kicsit megijedt, de nem sérült senki.
    Anyagi kár jelentős. Kitöltöttük a kék sárgát, holnap bejelentem a káreseményt a biztosítónál.

• Dr.Zoo

őstag

Eltelt egy több mint egy hónap, ami azóta történt:

Hanna rendületlenül jár oviba, előző illetve a mostani héten szünetel a foglalkozás, így most otthon van.
    Asszony tanulja a festékeket szorgalmasan, azért a reggel 7-től este 6-ig kiveszi az energiát rendesen, néha panaszkodik hogy fáradt.
    Én július közepe óta bent dolgozom az irodában, egyenlőre a Tipoval járok be.
    Tipoban már 3500 km van, be kell jelentenem az ajánlott olajcserére, ami nem kötelező, de javasolt.
    Múlt héten vettünk az Asszonynak egy futrinka autót, egy 1999 Daewoo Matizt.
    800cm3, elektromos ablakemelő, szervó kormány, klímás, de az nem működik.
    Általánosságban renben van az autó, nincs rommá rohadva, újszerű kipufogó, új akkumulátor, a gumik cserések rajta, 8db felni, téli nyári szett.
    Tegnap azért elvittem klímáshoz, aki 70.000-től mondott rá árat, szóval klíma nélkül fogja használni.
    Múlt héten pénteken elmentünk egy mini wellnessre, Demjénbe a Cascade hotelben.
    Szállás rendben, kaja rendben, személyzet rendben.
    A külső fürdőben sok a tahó, illetve ide jár a környék összes vajdája.
    Összességében nem volt rossz.

Feldobok pár képet.

• Dr.Zoo

őstag

Elfelejtettem lejegyezni, hogy elkészült Hanna hintája.
    Vettem akác rudakat, amiket hántoltam, aztán lenolaj kencével vastagon alapoztam.
    Száradás után, zöld olajfesték ment rá, ez a réteg 3 napot száradt.
    Múlt héten az Asszonyt vittem be az új cég központjába délelőtt, délután pedig összeszereltem.
    Miután kínlódás árán kifúrtam pár lukat, és próbáltam becsavarni pár csavart, kénytelen voltam kölcsön kérni, a szomszéd Makita csavarbehajtóját.
    Ekkor döntöttem, kell egy normális gép.
    Tegnap megjött, ez valami brutális jószág. 110nm nyomatékkal húz, a 7 centi hosszú facsavart röhögve betekerte, teljes hosszában, végig fában. :)

• Dr.Zoo

őstag

Pénteken délután elvittük Hannát a Muterékhez, 2 hónapja nem láttak, már nagyon be voltak zsongva...
    Úgy volt, hogy szombaton délután hazahozzuk, de olyan jól elvolt, hogy vasárnap délután lett belőle.
    Pénteken elhívtam az Asszonyt egy vacsira, az újranyitott Üvegház étterembe.
    Mama csípős tortillába csomagolt csirke csíkokat evett, én erdei gombás, kacsamájas szószban főtt bélszín csíkokat, az ördög lángos köntöst most kihagytam, grill zöldségekkel kértem.
    Ittam két Edelweisst, Anyósnak kértünk ki egy hatalmas kézműves hamburgert, szalmakrumplival.
    Ezért cakk-pakk fizettem 16.000 ft-ot. Szerintem nem volt vészes.
    Utána hazafelé menet beugrottunk nekem másnapi kaját venni Szilvia kóreai éttermébe, ahol sikerült egy jó csípős, édes mártással elkészített bordát kiválasztanom, 6800 Ft értékben.
    Amíg vártuk, hogy elkészüljön, kikértem egy barna Kozelt, illetve kaptam a kaja mellé 4 féle salátát.
    Miközben készült a kaja, kérdezte meg Szilvia, hogy ugye tudom, ez 2 adag?
    Nem baj, ha finom felkiáltással ittam tovább a Kozelt.
    Végül ahogy számolom olyan 7500 Ft kellett volna fizetni, de mondtam viccből, hogy áfa nélkül számolja, és adja hozzá a diák kedvezményem.
    6700 Ft kellett fizetni. 😂
    Új kocsiba pörög a méter, egy ilyen Muterékhez kirándulás az M0-n 144km oda vissza, ezt néhányszor mostanság megtettem, így 820 km mutat az órája.
    Vasárnap a Hugomék is bekéreckedtek a Tipoba, hogy ne kelljen 2 autóval menni Muterhez.
    Hanna ma ment először oviba, az Asszony pedig az új munkahelyén kezdett, a festékboltban.

Feldobok pár képet.

• Dr.Zoo

őstag

Juteszembe, leszokóban vagyok a sörről, utoljára úgy 3 hete vettem, boltban.
    Igaz, ha lent vagyunk a Dunaparton, frissen csapoltból le szokott csúszni 1-2, de itthonra már nem veszek.
    Ez a tegnapi egy teszt palack lett volna, mert 1100ft//0.44 literből nem szándékoztam 1 nél többet megvenni.
    De ezt a problémám, a helyi Spar megoldotta. :R ;]

• Dr.Zoo

őstag

Tegnap este elugrottam tankolni, a helyi kis kútra, illetve elmentem a Sparba, hogy vegyek egy New York Moccacino-t.
    A Gödi Sparban szerettem volna megvenni, így zárás előtt beestem, és kerestem a portékát.
    Ez a "mi" Sparunk egy katasztrófa sújtotta övezet, mert még hasonlót sem találtam.
    Annyira jó, hogy bárhol máshol az Ország egész területén kapni, de ide valamiért nem jut normális áru.
    Na mindegy, legutóbb a Zipferrel jártam ugyanígy, Spar akció, miből nem volt egy darab sem? :)
    Hanna tegnap délután volt lovagolni, nagyon bele van szerelmesedve a kocsiba. Örülök neki, a lovasoktatónk nyugdíjas pedagógus, szóval közben nevelés is megy. 😂
    Asszony Felsőgödön megy interjúra egy festékboltba, egyenlőre jó lesz, ha felveszik.

• Dr.Zoo

őstag

Már 386km futott az új kocsi, lassan tankolni kell.
    Mikor elhoztam, egy tizesért tankoltam bele.
    Nem smucig voltam, gondoltam megúszom a tankolást, meg a Pest megyei matricát 14.999ft-ból, és akkor nem kell a pin kód.
    Vaslogika, tudom. 🤣

Előkerült 2011-ból két röntgen felvétel a könyökömről, műtét után.
    Fura így visszanézni, már nem is emlékszem rá.
    Utána kezdtem fogyókúrázni, és ment le közel 40 kg.

• Dr.Zoo

őstag

Tegnap hazahoztuk az új kocsit, Fiat Tipo 1.4 16 95LE. 6 sebesség, longue felszereltségű.
    Nagyon jól fut, a 17 kereket nagynak érzem ehhez a motorhoz.

• Dr.Zoo

őstag

Kezdek kicsit bezizzenni a home office-ba.
    Március 16.-tól nem tettem be a lábam az Elmű-be, már hiányzik a személyes kontaktus, van amit emailben nagyon nehéz egyeztetni.
    Talán júniusban mehetünk vissza a központba, valószínűleg átalakul a munkába járás újra gondolva lesz a home office.
    Itthon az Asszony keresgél munkát, visszahívták a régi munkahelyére, félig meddig hivatalosan.
    Még elmélkedik rajta, majd lesz valami.
    A Faterékhez szoktam menni hetente, nehogy kóboroljanak.
    Hanna unatkozik, oviról nincs hír.
    Lovaglás is szkippelve van egyenlőre, amíg nem enyhíti kormányunk a korlátozásokat.
    Nyaralást egyenlőre lemondtunk, átforgatták utalványra, amíg idén december 31.-ig kell beváltani. Jövőre elő lehet foglalni, illetve ha a vírus mentes lesz a világ, last minute útra lehet beváltani.
    Felteszek pár képet.

• Dr.Zoo

őstag

Fifi kész, olajak, szűrők cserélve.
    Két hátsó lengéscsillapító kuka, hátsó fékdob csere (balos) mindkét hátsó fék szétszedve, kipucolva, kézifék beállítva. Cakk-pakk 105.370 Ft. Mire a Hugom megkapja fifit, fel lesz újítva.. :D
    Anyósom Brava-t is elvittem, kötelező szervíznek indult, első féktárcsa+betét cserével végződött. 75.000Ft. :)
    Rákérdeztem pénteken az új Tipo-ra, Olaszországban Monfalcone-ban áll, március 21.-e óta. Passz, hogy mikor ér át Győrbe.
    Hanna jól van, nyúzza az anyját. Asszony hol napokig alig köhög, hol egy-egy nap majd megfullad. Tavaly december óta kínlódik. Felhívta az orvosát, menjen be a tüdőgondozóba. Dunakeszin bezárták, Pestre meg nem mer bemenni, mert mivan, ha ott kapja el ezt az új korona göthöt? Ejj. :(
    Muterék a múlthéten csak nem bírtak megülni a seggükön, "leugrottak" az Aldiba, kis zöldség, gyümölcs, nutella. Lebasztam őket, hogy akkor én hetente mi a csöcsnek kirándulok alkalmanként 120km autóval hozzájuk, ha nem bírnak otthon megülni? Elnézést, de már 2 hete nem voltak boltban. :O
    Jujj.
    Asszoy ráállt a házi kenyér, buci, és minden egyéb sütésére, ami számomra nem annyira fasza, tekintve hogy minden amit csinál jóízű, és qrvára hízlal. ;]
    Ma bicikli túrát tervezünk, holnap grillezni szeretnék.
    Pár kép, az utókornak.

• Dr.Zoo

őstag

Ma reggel elvittem Fifit olajcserére, illetve az összes szűrő cseréjére.
    192.500 km mutat most az órája. Átnézik a fékeket, ha kell, cserélik. Kézifék kötél valószínűleg kuka.

• Dr.Zoo

őstag

Üdv mindenkinek!

Jó rég nem írtam, ami azóta történt:
    Megrendeltük a Fiat Tipot, áprilisra ígérték, kíváncsi leszek, hogy mikorra lesz belőle valami.
    Asszony továbbra is hurutosan köhög, most már szolidabban, a héten kb.
    Hanna elvan, Anyós is.
    Asszonyt március 19.-i nappal, azonnali hatállyal elbocsájtották a munkahelyéről, erre a mostani helyzetre hivatkozva, illetve hogy nem megy a bolt. Két embertől vált meg a cégük.
    Egy hete home office-ban, furcsa. Még szoknom kell.

• Dr.Zoo

őstag

Tegnap megtartottuk Hanna 4.-ik szülinapi buliját, rokonságot, és ismerőst meghívva.
    Én reggel 8-tól bográcsozást készítettem elő, 9 felé került a 3kg őz a bográcsba, 10 után forrt fel az őzpöri, 12 után kicsivel tudtunk enni belőle.
    Pár doboz sör fogyott, meg minimális pálinka, pöri mindenkinek ízlett, de a 3/4-e megmaradt, mert volt mellette rántott hús is, és az emberek mixelve ettek... :)

Hanna nagyon élvezte, kint rohangált a bogrács körül, aztán kaja után kapott egy szép tortát, majd ügyesen elfújta a gyertyáit.
    Ajándékbontás után, természetesen játszani kellett vele, 14 óra után mentek el a vendégek, 3/4 3 felé sikerült elaltatni.

Muterék is viszonylag hamar elmentek, délután rom eltakarítás volt a program.

Holnap estére kaptunk időpontot pulmanológiára, visszahívott minket a Doktornő kontrollra, aki januárban vizsgálta Hannát.

Ma lesz az Oviban a második buli, az Asszony bevitt egy 26 szeletes tortát, tekintve hogy a fele csoport beteg, úgy tippelek, hogy a fele meg fog maradni.

Ami miatt ég a pofám, kutyánkat kiengedtük az udvarra nézelődni, mivel jó idő volt, be sem akart jönni.
    Kb. 13 óra felé kopognak az ajtón, és egy 25 körüli szőke lány, az asszonyt keresi, a lánykori nevén, kezében pórázon a kutya.
    Kiderült, hogy meglépett, és az utcán szedték össze, a 14 éves félig süket és vak franciabulldogot... :(
    Eddig sosem jutott eszébe hogy kimenjen a kapun, most már erre is kell figyelni.

Még egyszer köszönet a megtalálónak! :R

• Dr.Zoo

őstag

Kb. 3 óta fent vagyok, ez egy pár hónapja problémám.
    Random felkelek hajnalban, és képtelen vagyok visszaaludni.
    Mindenen jár az agyam, forgatom a párnám, forgok én is. :(
    Hanna köhögött vagy 15 percet, most hagyta abba.

• Dr.Zoo

őstag

Eltelt több mint egy hónap, az utolsó bejegyzés óta, ami azóta történt:

Hanna a múlt hétvégén betaknyosodott, előtte azért nem volt jellemző, inkább jobban volt, pici köhögéssel.
    Asszony idegei kopnak, a munkahelyén van néhány "problémás" ember, az új kisFőni átvette az előző leszarom stílusát, szóval ott is akadnak problémák.
    Anyós megvan, sokat segít Hannával, takarítással, meg úgy általában mindenben.
    Faternak ajándékoztam egy általam kiselejtezett Samsung LE40C650-es tv-t, ő még megjavíttatja felkiáltással.
    múlt héten sikerült a szerelő emberrel kokettálnia, nekem a telefonban még 12-16 ezer között mondott a javításra, a Faternak már 25 körül, plusz kiszállási díj, plusz szállítási díj. :U
    Kicsit másképp fogott a toll, majd alkalom adtán megjegyzem az embernek, hogy csóri kisnyugdíjason talán nem kellene nyerészkedni... :(((
    Autót nézegettünk a HaHu-n, aztán 2.5 milliós határt beállítva, még mindig szemeteket guberálva, elszakadt bennem a cérna, és elhatároztuk a Mamával, hogy elég volt a rohadó, 10x visszatekert km állású, totálkárból visszahozott szutykokból, autó kell.
    Így elkezdtük nézegetni az új autókat, hát elég vegyes a felhozatal... :U
    Sok alternatívát átnyálaztunk, és kis pénz kis foci elvét követve, egy Fiat Tipo 1.4 szívó benzinesre esett a választás.
    Így marad még némi vésztartalék, a konfigurátorral egy elég fasza felszereltségű szedánt sikerült összerakni, a méreteihez képest normális áron.
    Van olyan extrája, aminek utána kellett olvasnom, hogy pontosan mit jelent, mert nem is hallottam ilyenről.
    Sötét szürke metál mellett maradtunk végül, ülés és tükörfűtés, ami nekem kellett, teljes értékű pótkerék, telefontükrözés, stb.
    Áprilisra ígérték, már gyártásban van.

• Dr.Zoo

őstag

Hanna már nem köhög, vasárnap este ért véget az antibiotikum kúra, illetve az inhallálás.
    Anyja még mindig köhög, de két napja ő is elkezdett inhallálni, esténként legalább.
    Ma beszéltem Fifi előző gazdájával, aki egyből rávágta, hogy nem a benzin a baja a kocsinak, hanem a gyújtótrafó. Megnéztem pár youtube videót, és kísértetiesen hasonlót produkáltak gyertya/gyújtótrafó hibával...
    Szóval ma délután lóra pattantam, és a Váci Bárdiban, kedvezményes áron, 5095 Ft.-ért vettem egy új trafót.
    Pipákat lehúzva zártam ki, a kettőből az egyiket, és egy 15 perc masszív szarrá ázást követően, sikerült kicserélni.
    Természetesen olyan alapjárata lett, mint egy svájci órának. :((( ;]
    Kb. 100e ft-ot nőtt a piaci értéke, a 0-tól, illetve a mínusztól, ha nekem kell fizetni egy bontósnak, hogy bevegye.

• Dr.Zoo

őstag

Kedd este elmentünk magán pulmanológiai vizsgálatra a gyerekkel, akut hörghurut gyulladás, jobb oldali tüdő szörcsög. Antibiotikumot írt fel, illetve az eddig szedett gyógyszereket abba kell hagyni, mert azok allergia ellen vannak.
    Vettünk inhalátort, napi 3x sóoldatot kell maszkon keresztül lélegeznie.
    Héten ovi off.
    Anyját ma este viszem szintén magán pulmanológiai vizsgálatra, mert ő meg december 25.-e óta köhög.
    Zajlik az élet.
    Punto még mindig traktor, szebb lett a hangja, de nem tökéletes.
    Sikerült egy teli tankkal 400 km menni, ami 10 literes fogyasztást jelent.
    Azért ez egy 1.2 8 szelepes motortól igen masszív. 🤪
    Ma megint teli tankoltam, 98-as benzinből, meglátjuk.

• Dr.Zoo

őstag

Punto lámpa a helyén, egyik délután beraktam.
    Az alapjárat és a dadogás csökkent, mióta kijártam a nagyja E10-et, és a múlthéten teli tankoltam 98-al, az Auchan kúton. Még mindig nem tökéletes, kicsit már belefáradtam ennek az autónak az életben tartásába.
    Elkezdtem újra nyálazni a Suzukikat, hátha találok valamit, az értékhatárt sajnos toltam felfelé, mert 1.5-ért 10 éves bevallottan 150e km felett futott darabok vannak.
    Asszony még mindig köhög, már felszakad neki. Antibiotikumot abbahagyta, már csak a köptetőt szedi.

• Dr.Zoo

őstag

A sulitól 5 km-re van a bontó, kiugrottam ma ebédszünetben a lámpáért. Ha lesz időm, egyik délután beteszem a helyére.
    Reggel 8-tól 15 óra utánig nyomta az oktató a szöveget, nagyon okos faszi, igen nagy tudással.
    Ma reggel is ráálltam a mérlegre, ez hülye ötlet volt, 101.1 kg.
    Ennyit nem hízhattam 2 hét alatt. :(
    Időnként eltöprengek azon, mi lett volna ha.
    Szóval ha anno tökös vagyok, és én is kimegyek az USA-ba, vagy másik országban próbálok szerencsét?
    Kürtőskalácsot sütnék a tengerparton, vagy akármit. Érdekes gondolat, és miért most?
    Fene tudja. 😁

• Dr.Zoo

őstag

Természetesen nem tudták meggyőzni, hogy aludjon náluk, ezért csóró Fater eltanglizott vele, majd a 18:12-es Nyugatiba tartó vonattal, hazaindult.
    Kb. 1/2 9re érhetett haza.
    Asszony talán kicsit javult, ma már volt kedve enni, de még mindig rémesen köhög.
    Az új antibiotikumot 3.-ik napja szedi. Meglátjuk.
    Apropó, gyerek.
    Ma reggel egy olyan cirkuszt sikerült levágnia, hogy befontam a szemöldököm. Az anyja, és a mama is.
    El szerettem volna sétálni vele a kecskékig, az tőlünk pár száz méterre, egy farm.
    Ő nem hajlandó sem vastag gatyát, sem overallt felvenni.
    Beleerőszakoltuk a végig üvőltő gyereket, majd kb. 150m iszonyat üvöltve sétálás után, az Asszony megunta, és visszafordultunk.
    Azóta nincs mese nézés, különösöbben nem hatja meg.
    Az üvöltés fénypontján eldurrant az agyam, és rácsaptam 2x a seggére, ami egyáltalán nem hatotta meg.
    Próbáltuk szépen, halkan, kiszedni a pörgőből, kiabálva, leszarja.
    Nehéz.
    Holnap egész napos továbbképzés, elugrok Puntó hátsó lámpát venni.
    A tankolt 100-a benzin kicsit javított a helyzeten, de még mindig traktor hangja van, alapjárat közelében.
    3000 fordulat felett megjavul, de nem tudom állandóan pörgetve használni.
    Keszin az Auchan kúton ma 409 ft volt a 98-as, ha kiürül belőle ez a keverék, azt fogom bele tankolni.

• Dr.Zoo

őstag

Hanna tegnap kitalálta, hogy ő a másik mamáékhoz szeretne menni, így ma reggel átvettem Budára.
    Délig ott voltam, mennek a tropicariumba, meg leskelődni.
    Muter megpróbálja meggyőzni, hogy aludjon ott.
    Január elsején telitankoltam E10-el a kocsit, és az euro 3-as motorral szerelt Punto, 100 km után átment traktorba. Kínomban rátankoltam 100-as benzint a MOL benzinből, most egész kisimult a járása.

• Dr.Zoo

őstag

Visszanézve, az Asszony beteg december 25.-e óta.
    Onnan tudom, hogy karácsony esti szex volt, de akkor már lázasan. Adtam neki Kalmopyrint, kb. 28-29.-ig minden nap belázasodott.
    29.-én ment elöszőr orvoshoz, ott kapott antibiotikumot. Köhögés folyamtosan jelen van.
    02.-én elvittem újra az orvoshoz, most az eredeti Dokija vizsgálta, az előző helyettesítő volt.
    Új antibiotikumot írt fel, "szörcsög" a tüdeje. Láz 29.-e óta nincs.
    Elég masszív kehe, elvileg nem tüdőgyulladás. Jövő héten itthon lesz, még a múlt évből megmaradt 14 nap szabiját használja el, mivel nem fizetik ki.
    Én úgylátszik megúsztam, még idejében kaptam meg a 3 napos antibiotikumot.
    Eurót kell vennem, kérdés van-e értelme várni tavaszig, esetleg nyárig, vagy inkább minél előbb?
    Lehet, hogy egy nagyobb összeget veszek most, mert kuszaszemű Matolcsy rángatja a forrintot.
    Eltöprengtem azon is, hogy néhány milliót ingatlanba fektetek, mert ki tudja, mi lesz itthon még.
    Arany olyat ment, hogy csak lestem.
    Amikor elkezdett érdekelni a bef. arany, a kitco.com volt a kezdő oldalam kb., akkor volt olyan évem, hogy 1000 dodó alatt sikerült unciáját venni. Ma 1550 dodó. :U
    A lakáslufi még nem ért véget, azért marhára érdekel, az elmúlt mondjuk 2 évben felvett CSOK-os hitelesek, kb. hány % fog bedőlni, elvállni, vagy a friss ropogós házuk rájuk szakadni?
    Egy anyukával beszélgettem tegnap a játszótéren, aki elmesélte, hogy az ismerőse tavaly vett házában jön fel a csempe, csatorna szarul lett kivitelezve, párás, stb.
    Érdekes, egyben sajnálom azókat, akik csilliárd forint hitelt felvéve, új építésűbe költöztek, CSOK-ra bevállaltak 3 gereket, oszt' rájukszakad a kégli, egy szemétláda kivitelező miatt.

• Dr.Zoo

őstag

Asszonny kapott antibiotikumot, pihenjen.
    Megállás nélkül köhög, rossz hallgatni. Hanna nyúzná, de most nem lehet.
    Én 4-5 napja nem alszom, annyira köhög mellettem, álmában pedig zenélve veszi a levegőt. Nem tudom korrekten megfogalmazni, mint a Disney mesékben Donald kacsa kb.
    Hétfőn tanfolyamra megyek, kedden kezdődik az új évi meló.
    Visszanézve a tavalyi évhez képest, tavalyelőtt jobb számokat hoztam, lehet, hogy ez miatt lesz még elbeszélgetés. Igaz tavaly volt betegállomány, de ez nem mérvadó.
    Meglátjuk.
    Január elsején küldött a youtube egy figyelmeztetést, hogy az egyik videómban egy jogdíjas szám hallható, így a bevételt osszam meg, vagy cseréljem ki a számot. Töröltem a videót, remélem ennyiben maradunk.

• Dr.Zoo

őstag

Vissza az egészet, Asszonny éjjel köhögött, és újra belázasodott.
    Holnap reggel bemegyek vele az orvoshoz, ő természetesen nem akar menni, mert dolgoznia kell.
    Közöltem vele hajnalban, hogy ez kizárt.
    Hanna is köhögött még, szóval vidámak vagyunk.

• Dr.Zoo

őstag

2019 gázóra állások, dátummal:

01.25: 975m3
    02.25: 1444m3
    03.26: 1626m3
    04.25: 1760m3 (ablakcsere!)
    05.25: 1880m3
    06:28: 1915m3
    07:29: éves leolvasás
    08:26: 1959m3
    09:25: 1995m3
    10:25: 2098m3
    11:25: 2372m3
    12:26: 2579m3 (dec. 3.-tól dec. 19.-ig fa fűtés)

• Dr.Zoo

őstag

Talán jön kifelé az Asszony a kehéből, kicsit még krákog, de leglább már nem lázas.
    Hanna hajnalban köhög úgy 20-25 percet, majd reggelig csönd. Minden hajnalban.
    Azt hiszem sikerült leszűkíteni 3-4 napra a nyaralás alatti autóbérlést, mert az 5 napra 66 ezer jött ki, plusz benzin, amit kicsit soknak vélek.
    A szállástól 6km-re van egy Lidli, az kb. éjjel-nappal nyitva, legrosszabb esetben, kisétálok bevásárolni.
    Asszony nagyon meg van indulva, már valami szipi-szupi kajáldát is talált a szállás közelében, ahol van 2 személyes tenger gyümölcsei tál.
    Jó lenne, ha el lehetne vinni a rollerem, minden ott van a szánkban, de napi pár km sokszor gyalogoljon le a tököm. Nem is értem, miért nem nyitnak kint a Görögöknél roller kölcsönzőt, hülyére keresnék magukat.

• Dr.Zoo

őstag

Asszony 2 napja kissebb megszakításokkal lázas.
    Adtam neki kalmopyrint, az lehúzta a lázát, de köhög. Orvoshoz nem akar menni, koptatja az idegeim. Ma reggel Hanna baba gyógyult rá a wc-re, és nem tudtuk eldönteni, hogy 1. hasmenés, 2. székrekedés, 3. felfázott. ???
    Végignyervogta a délelőttöt, majd mikor az amúgy is kopott idegeim elpattantak, és viszlek az orvoshoz felkiáltással elkezdtem öltöztetni, kicsit lenyugodott.
    Majd ezután kitaláltuk, hogy menjünk ki sétálni.
    Voltunk a lovaknál, sikerült egy Spot nevű pónit simogatni, aztán elmentünk az utca végi Méhes bácsihoz, akinél kint volt az öszes kecskéje, és 3 kecske hagyta magát vakargatni. Ezután még sikerült egy kismacskát is simogatni,
    E ööm, e bodottá.
    Filózom egy tavalyihoz hasolnó évértékelő beszélgetésen a szomszéd Zoli bácsival, a nagy ilyedségre lehet, hogy felpattintunk valami finom italt.

• Dr.Zoo

őstag

Tegnap a Muteréknál is karácsonyt ünnepeltünk, kaptam tőlük egy palack Panyolai fekete cseresznye pálinkát, Mama tusfürdőt, amit szépen elrak, majd pár év múlva kivág.
    Hanna könyvet, társasjátékot, még pár apróságot.
    Húgom hozott mindenből kis kóstolót, a múlt heti kirándulásból, sógor sör válogatást kapott.
    Muter a nyaralást augusztusban tervezi elmondani a Faternak, kíváncsi vagyok, tudja-e tartani magát ehhez.
    Fater nekem ajándékozta a nagypapától örökölt késeit, van ezen kívül még egy tiszti kardja, arra még várnom kell. 😁

• Dr.Zoo

őstag

Kicsit el voltam tájolva az előző hsz-ben, ugyanis szerdán, azaz holnap megyünk a Muterékhez.
    Node sebaj, lényeg hogy karácsony van.
    Hanna kapott játék konyhát, puzzle-t, könvyeket, megy ey csomó kacatot.
    Mama kapott parfümöt, Orsay kártyát, pulcsit.
    Én kaptam borállványt, egy új könyvet Észak Kóreáról, és egy beteg chili szószt.
    Miért beteg?
    A világ jelenleg legerősebb paprikájából készült.

• Dr.Zoo

őstag

Múlthét csütörtökön visszaálltam gázfűtésre, mert az idei tél, érdeklődés hiányában elmaradt.
    A jövő január-február még tartalmazhat meglepetéseket, de egyenlőre a fa fölösleges égetését felfüggesztettem.
    Kicsi köhögés még visszamaradt, de a múltheti kehe úgy tűnik múlik. :K
    Hanna cirkuszol, amikor neki nem tetsző irányba mennek a dolgok, Anyjával is harcolok, hogy ne a kis nincs 4 éves szaros diktáljon már.
    Kicsit idegőrlő, de csak túl leszünk ezen a korszakon is.
    Kefalóniáról a fekvés közben megnéztem vagy 15-20 videót, kocsi bérlést nem ússzuk meg, a kérdés, hogy 4-5-6 vagy 7 napra béreljünk?
    A Myrtos és az XI strand rajta van a bakancslistán... :DDD
    Meglátjuk. :K
    Holnap futi a Muterékhoz, Húgommal ott futunk össze aki szombaton volt egy napos buszos kiránduláson a Melki bencés apátságnál, illetve Mariazell bazilikában. Hozott mézeskalácsot, és likőröket. :)

• Dr.Zoo

őstag

Visszajött a hangom, kicsit még rekedt, de legalább értik amit mondok. :)
    Elfeküdtem mindenem, és nem bírok több teát meginni.
    Masszív egy kehe amit sikerült összeszedni, a garatból még mindig sötét színűt köhögök fel.
    Ez van.
    Hanna jár oviba, ma lesz az utolsó napja idén. Elég lassan oldódik fel, nem nagyon barátkozik senkivel.
    Remélem az idő megoldja, próbáljuk bíztatni, hogy beszélgessen többet, illetve játsszon a többiekkel, meglátjuk.
    Asszonny be van sózva, már menne nyaralni és folyamatosan tervez. 😅
    Májusig fel kellene használni a Bambara utalványt is, igaz 2020-ban érvényes, de valami tavaszi wellness nem lenne rossz.
    Jövő héten hétfőn bemegyek dolgozni, megpróbálom lezárni a függő ügyeket.
    Legközelebb január 2.-ik hetén megyek be.
    Muter sikeresen lefoglalta az ő nyaralásukat, jövő októberben lesz a Faterom 70 éves, így Anyám azt találta ki, hogy elmennek Karphatos-ra, ahová egyébként mi is készültünk.
    Az öreg biztosan kiakad, de a Muter elég határozott személyiség. 😆

• Dr.Zoo

őstag

Doktor bácsi is köhögött, ilyen az, amikor a hóhért akasztják... 🤣
    A torkom nem vészes, valami a garatnál lehet, azt meg nem látja.
    Hangom továbbra sincs, így jobb híján 3 napos, 6 szemes antibiotikum kúra.
    Közösségbe ne menjek, sok folyadékot igyak, fekvés.
    Tegnap Asszony lefoglalta a nyaralást, az előzőt visszamondta az utazási iroda. Ha jól értettem.
    Kefalonia lett belőle, július végén megyünk.
    Hanna reggel nem akart oviba menni, meg vele is harcolni kellett, ami nulla hangal izgi.
    Azért cuki, mert sajnálja Apát, aki így nem tudja leb@szni. 😂
    Megjött a múlt havi gáz csekk, tisztán gázzal fűtve a kecót, 21.5 fokot tartva 32 ezer.
    Ebben benne van a főzés, illetve a HMV is.

• Dr.Zoo

őstag

Sikerült úgy megfáznom, hogy tegnap délutánra teljesen elment a hangom.
    Szóltam a melóban, hogy ma orvoshoz megyek, szóval nem valószínű, hogy a héten látnak.
    Ma hajnalban párszor fordultam a wc felé, nem hánytam, hasmenés. :(
    Az egyik ilyen után, annyira elkezdtem fázni, hogy remegtem úgy 20 percen keresztül. Lehet több volt, nem tudtam felmérni.
    Ilyenre nem emlékszem, még gyerekkoromból sem, elég szürreális élmény volt.
    Hanna kicsit köhög, ma reggelre az asszony kezdett el köhögni.
    Ez van, fekszem. Ma 11:30-ra megyek a háziorvoshoz.
    Meglátjuk mit mond.

• Dr.Zoo

őstag

Ma hajnalban Hanna sírva kelt, úgy 20 percen keresztül nem tudta megnyugtatni az Anyja.
    Kitalált dolgokat, fáj a hasa, fáj a lába, hányingere van, stb.
    Annyira belelovallta magát, hogy elkezdett csúnyán köhögni.
    Tegnap délután/este elméleti vitába kerültem az Asszonnyal, eléggé flusztrál engem, ha mondok valamit, amit aztán Ő felülbírâl. Például tegnap a sokadik mese után elnyomta a távirányítón Hanna a mesét, én mondtam hogy oké, akkor mára befejeződött a mese. Természetesen azonnal hiszti, csak egy mesét még.
    Mondtam hogy nem, mára elég. Anyja felülbírâlt, és visszakapcsolta.
    Az igazsághoz hozzátartozik hogy épp a jövő évi nyaraláshoz kerestünk szállást a neten.
    Ezen eléggé felhúztam magam, úgyhogy az este folyamán nem szóltam a Mamâhoz.
    Nem érti, miért ez a cirkusz részemről, és hiába magyarázom, hogy ezzel az amúgy is a béka segge alatti tekintélyem tapossa még mélyebbre....🙄
    Eldőlt, tavaszig marad a Punto, aztán keresek valamit helyette.

• Dr.Zoo

őstag

Múlt héten, péntek-szombaton az Asszony hányt, csak hogy ne unatkozzunk.
    Szombat délután már javult a helyzet, vasárnap már nem volt semmi baja.

• Dr.Zoo

őstag

Hanna tagnap hajnalban elkezdett hányni, 01:45-től folyamatosan jött ki belőle minden.
    Tegnap reggel irány az orvos, ja, semmi extra járvány van sok a beteg. :U
    Sok folyadék, diéta, ágynyugalom.
    Asszony is zizi, Anyós nagyon csúnyán köhög. Én még bírom :)
    Fifi egyenlőre marad, hátsó lámpát találtam hozzá 5 ezer forintért a 20.-ik kerületi bontóban.
    Kaptunk fizut, 13.-ik havival kiegészítve, igen kellemes. :D
    Szerda este átálltam fa tüzelésre, azóta a vegyes kazán megy.
    Nem bánom, így 22 fok felett van a földszinten is, a tetőtérben +1,5 fok. Tegnap Hanna megkapta a Mikulástól az ajándékokat, a betegsége miatt, csak egy fél csokit, és 2db gumicukrot engedélyezett az Anyja, de így is nagyon örült neki.
    Én megleptem magam egy Henessy konyakkal. :DDD

• Dr.Zoo

őstag

A lámpa lezúzós srác eltűnt a bal fenéken, 21.-én írtam neki sms-t, hogy mi a helyzet lámpa ügyben, azóta se kép, se hang...
    Megint tanultam valamit, túlságosan bízom az emberi gerincességben, ez bizony nagy hiba.
    Kicsit szar, hogy nyomorult 5 ezer forintért a lelkiismeretét hajlandó feláldozni, de ez van.
    Hanna nagyon kicsit köhög, még nem jutott idő a vizsgálat lefoglalására, de a héten muszáj lesz.
    Asszony fáradt, az a felettese/kolléganője aki eddig kiidegelte a csapatot, a héten közös megegyezéssel távozik a cégétől.
    Nálunk is volt melóhelyen meglepi, gyors egymásutánban két tapasztalt kollégától váltak meg, egyikük 33 évet, másikuk 35 évet húzott le.
    Nem igazán tudjuk hová tenni ezt a tarvágást, mindenesetre furcsa.
    Anyós kocsija, az alapjárati motor cseréje óta hibátlan, múlt hét végén kicsit esztétikusabbá tettem, kitört műanyagokat visszaragasztottam, az orrán lévő műanyag díszt az egyik kontár f@sz szerelő letépte félig, szintén sikerült visszatenni, rögzíteni, szóval egész autóformája lett... :D
    Puntón filózom, hogy még decemberben eladjuk-e, mert akkor a súlyadó már nem az én nevemre kerülne, illetve a Pest megyei matricát is megúsznám.

• Dr.Zoo

őstag

Nem sok minden történik mostanság, Hanna 3 napos antibiotikum kezelésen van túl, jobban van.
    Zasszony kedden ünnepelte a 33.-ik szülinapját, külön nem vettem neki ajándékot, amit kicsit zokon vett.
    Igaz, a Bambarába foglaltam helyet, jövőre, amit januártól kb. bármikor be tudunk váltani, 3 nap 2 éjszaka, gyerekkel, de az nem olyan. Elvittem a múlthéten vacsizni, két helyen is voltunk, kipróbáltunk egy új Váci éttermet, a kaja szenzációs volt, de a desszertek terén lehetne fejlesztetni. Így hazafelé beugrottunk a kedvenc éttermünkbe, egy kis desszertért.
    Puntót muszáj lesz eladni jövőre, mert konkrétan kirohad alólunk, most leszűkítve a keresést, az SX4 Suzuki a befutó.
    Természetesen használt, 10 év körüli példányokat nézegettem, de ebből is valami egygazdás kell(ene).
    Meglátjuk.
    Anyós kocsijában, végre sikerült 1 év alatt után kicserélni a hibás alapjárati motort, ami csoda számba megy. Most hibátlan.
    Hanna nagyon okos, már önállóan elszámol 15-ig, és egyre több betűt ismer fel, ami tekintve hogy jövő márciusban lesz 4 éves, nagy szó. (nekem)
    Én megvagyok, kútfúró embert várom, hátha még idén lesz kutam. :)

• Dr.Zoo

őstag

Lámpa ügyben még semmi hír, remélem nem ültetett fel arra a bizonyos rollerre az ember.
    Pénteken voltunk kontrollon Sopron mellett, az elején sikerült kikapcsolni a GPS-t, úgyis odatalálunk felkiáltással.
    Nem így lett, Hegyeshalom határátkelőnél álltunk félre, hogy akkor most kell visszafordulni valahogy.
    Sikerült, plusz 1 órát vertünk rá az amúgy is 3 órás útra.
    11:00 előtt bement a Mama a kontrollra, úgy 5 perc múlva már robogtunk az Osztrák határ felé.
    Kb. 1.5 órát bolyongtunk kint, sikerült az Eurospar-ban, és a Billa-ban kicsit több mint 100 eurót otthagyni. :DDD
    Vettünk ezt-azt, aztán Sopron belvárosában beültünk egy hamburgerezőbe.
    Cakk-pakk fizettünk a két hambiért 3380Ft-ot, ami tekintve hogy hol van helyileg a kajálda, illetve az adagok miatt, igen barátinak tűnik.

Fifi jól teljesített, a kb. 600km végére, egészen lecsendesedett a váltó.
    Természetesen visszafelé belefutottunk egy órás ácsorgásba, az M1-es történt baleset miatt.

Hanna baba szombat délután nem volt hajlandó aludni, szombat estére kezelhetetlen lett, mindenért vernyogott, csapkodott, visszafeleselt.
    Kezd hasonlítani az Anyjára.
    Nagyon. ;]

• Dr.Zoo

őstag

Sms-ben letárgyaltuk, bal hátsó lámpa sérült meg, a húzás korábbi sérülés.
    Szerez bontott lámpát, és be is építi. Pénteken voltunk kint a temetőben, Apósnál.
    Szombaton nagybevásárlás a Lidliben, gyerekkel. Délután szabadfoglalkozás, vasárnap Aldi játék konyha Hannának karácsonyra, reggel 8 előtt éhezők viadala az Aldiban.
    Lett konyha, én meg elmentem a Váci Lidlibe Franziskaner sört venni, mert Keszin lerabolták.

• Dr.Zoo

őstag

Ma hajnalban jeget vakartam fifiről, majd elindultam vele a vasútállomás irányába, aztán leparkoltam.
    Eddig semmi izgi.
    Balról az álló autónak csattant egy (talán) B Merci, ami úgy 70-80m után állt meg.
    Mindez hajnalai 5:08 perckor. Én nézegettem a saját kocsim, eltelt kb. 1 perc, ellenfél még mindig nem szállt ki.
    Futva indultam a Merci felé, hogy hátha rosszul lett a sofőr, vagy mittudomén.
    Már a kocsi hátuljánál állva nyílt ki az ajtó, és kikászálódott, egy mackósabb fiatal srác, majd sűrű elnézések között, megnézte az én autóm.
    Bal hátsó lámpa, bal oldali visszapillantó, meg egy kicsit a bal oldali sárvédő is kapott.
    Az Ő tükre valószínűleg letört, de nagyobb baja nem lett.
    Mivel nekem maradt 2 percem a vonatot elérni, megadta a telefonszámát, autószerelő vagyok felkiáltással.
    Éjszaka melózott, így úgy tippelek, hogy elbóbiskolhatott.
    Vagy nagyon hülye vagyok, vagy nem, ez majd ma kiderül, mert írtam neki sms-t, és hívtam is, de ki van kapcsolva a szám.
    Most vagy alszik, (ami érthető) vagy el szeretne tűnni. :U

• Dr.Zoo

őstag

A változatosság kedvéért, ma is esik.
    Hanna tegnap éjjel-hajnalban aludt, köhögés nélkül. Kopp-kopp.
    November 8.-án megint megyünk ki Sopron mellé, azt hiszem átmegyek az osztrákokhoz, egy nagyobb bevásárlásra.
    Kaptam kölcsön testkamerát, hétvégén ha nem esik, felveszem az épített roller gyorsulását... :D

• Dr.Zoo

őstag

Esik.
    Hanna baba talán kicsit kevesebbet köhög, ma mennek vissza kontrollra.
    A héten még tippelek, hogy nem megy oviba, itthon meg kezd átok varangy lenni, épp a dackorszak tombol nála.
    Mama néha kedves, néha nem. :DDD
    Azért igyekszik...
    Fifi működik, most néztem, hogy 2021 közepéig van rajta műszaki, azt hiszem, jövő nyáron keresek valamit helyette, mert ki fog alólam rohadni. Szó szerint.
    Elkezdtem nézegetni a lehetséges alternatívákat, amiben kényelmesen elférünk, az talán a Suzuki SX4.
    Van belőle dögivel, az 1.5-1.6-os benzines kéziváltósok lemennek a térképről, 1,5 mft körül, már van választék is.
    Fifi meg megy a piacra, megkeresem a HaHu-n ilyenből a legolcsóbbat, oszt' beteszem az alá árban.
    Remélem 1 nap alatt adom el, és valaki még boldogan rohangál el vele pár évet.

• Dr.Zoo

őstag

Megvan a kocsi, a differenciálmű egyik fogaskerekéből letört egy darab, ami kiütötte a váltóházat.
    Bontott váltó 32 ezer forint, munkadíj 33 ezer forint.
    Hanna kapott Ventolint, illetve egy cső forma inhalátort, amiből szipákolni kell a gyógyszert.
    Kevesebbet köhög, de hajnalban 3-4 között még mindig. :(
    Remélem hogy meggyógyul, mert több mint 2 hete kínlódik.
    Felteszek pár képet.

• Dr.Zoo

őstag

A tegnapi nap hosszú volt.
    Reggel kölcsönöztem egy VW Crafter-t, aminek 473 cm hosszú a beleseje.
    Én kis butus, 500cm hosszú csöveket szerettem volna vele szállítani, amik természetesen nem fértek bele, keresztben sem. Így kilógatva, de beletuszkoltam. Épp a tuszkolós művelet közepén voltam, mikor csörög a telefonom. Majd visszahívlak pajtás felkiálltással összefogattam a csöveket, és spaniferrel lehúzattam.
    Visszahívtam a számot, ami mint kiderült az autószerelő ember volt, aki PUNTÓT szereli.
    Még kedd este vittem el a puntót, akkor egy szó nélkül vették el tőlem.
    Annyit mondtam, hogy ha 32 ezer felett találnak hozzá váltót, akkor szóljanak.
    Erre hív csütörtökön délelőtt, hogy most hozzak nekik váltót.
    Mondom persze, leakasztok egyet. Anyukátokat, azt. :(((
    Hazahoztam a csöveket, menetközben kiderítettem, hogy a 20.-ik kerületben van egy váltó, 32 ezerét, ami vihető. Így lerámoltam a csöveket, tankoltam a Crafter-be, majd leadtam.
    Bepattantam Anyós brava-ba, aztán gyí a 20 ker.
    Váltó be a csomagtartóba, irány Felsőgöd.
    12:30-ra letettem a váltót a műhelybe, majd megkérdeztem, hogy jó lesz bele?
    Asszondj az emeber, hogy nem tudja, mert még nincs kiszerelve az enyém... :U :W
    Oké, mikor lesz belőle autó? Passz.
    Mindegy, engedjük el.
    Hazafelé a 3 hete hucolt kinőtt, leselejtezett ruhákat bedobtam a Tescó ruhagyűjtőjébe, vettem a csöveket ingyen odaadó embernek egy palack Agárdi szilvapálinkát, két dedikált pohárral, meg pár sört magamnak.
    16:00-ra mentem a gyerekért oviba, aztán 17:00-ra Asszonyért a melóhelyre, 18:00-ra Anyósért a melóhelyre.
    Olyan 160km nyomtam le, úgy 8-9 óra alatt.
    Hanna egész éjjel köhögött, így ma nem ment oviba, Doktornő 15:00-tól rendel, odamegyünk nyitásra, és gondolom este 6-ra haza is érünk. Talán.
    A kocsi is talán ma készlesz, még nem hívtak.

• Dr.Zoo

őstag

Hanna tagnap ment Oviba, egy hét betegállomány után.
    Délután mentem érte, egyből a nyakamba ugrott, nem jött a szokásos most nem megyek még oda hozzád Apa dumával... ;] Tegnap este még köhögött kicsit, kapja a Stodal-t, meg mézes tea.
    Délután kimentünk a napra, én a pincében molyoltam, meghúztam a roller csavarjait, mert nyekergett a szekér.
    460 futott km van most benne, 2019 februári vásárlás.
    Az elmúlt 2 hétben szaladt bele napi 7km körül, mivel Fifi (punto) szerelőre vár.
    Ma délután kell vinnem, talán csütörtök délután lesz belőle autó.

• Dr.Zoo

őstag

A show folytatódik tovább. ;]
    Szombaton kinéztünk Anyósnak egy új Mora márkájú elszívót, a Bauhausban.
    Felcuccolva elmentünk érte Keszire, ahol pár perc keresgélés után, a kedves, segítőkész Omre közölte velünk, hogy ez itt jelen pillanatban nincs.
    Oké, rendeld be. Az 3 hét előreláthatóan. Őőő.
    Akkor másik Bauházban esetleg? Van készleten Maglódon. Hát, az több mint 22 km az M0-on, csak oda, de ez van.
    Lefoglalnád?
    Az sajnos nem fog menni... :P
    Oszt' miért, drága arany Mókusbogárkám???
    Mert több mint 3 órájuk van befoglalni, így mire odaérnénk, lehet hogy elfogy.
    Ó, hogy az a názáreti tenne be a kopaszok közé, hajasbabának...
    Mondom azt legalább meg tudnád nézni, hogy hány db. van készleten, mert nem szeretnék kb. 40km luftra leautókázni, ezért a sz@rért.
    Persze, elvileg 7db-ot lát.
    Esetleg nem tudjátok ide Keszire átkérni?
    De, kb. 2 hét. :O :W
    Köszi, akkor indulunk.
    De megvan az elszívó, működik is.
    Vasárnap kiültünk a Dunapartra, Gátőrház rulez... :DDD

• Dr.Zoo

őstag

Maradtam a Gödi autószerelő embernél, okt. 22.-én vihetem a puntot hozzá.
    Elvittem a forgalmit, addig próbál hozzá szeretni váltó+diffit, mint kiderült, ennél a típusnál egyben van a kettő, az ára 30.000 forint-tól kezdődik bontottan.
    Ehhez jön még a váltóolaj, abból 1.6 liter megy bele, plusz a munkadíj.
    Olyan 70.000 ft.-ra saccolok.

Glamour napok alkalmával elmentünk Anyósnak hűtőt venni, szombaton.
    Sikerült pár óra alatt kiválasztani egy Samsung inverteres no frost darabot, viszem az Auchanban a kiadó emberhez a cetlit, hogy ebből van-e raktáron.
    Van.
    Oké, szeretnénk kuponozni.
    5 perc pötyögés után mondja az ember, hogy ez újságos termék, akciós, nem lehet kuponozni.
    Eredeti ára 130.000 Ft., ebből leengedtek 5.000ft.-ot, így nem lehet a -20%-os kupont rá felhasználni... :U
    ZÖLD CÍMKÉS, az összes ilyenre a fentiek érvényesek.
    Ó az anyátok p@cs@j@t.. :W
    Semmi gond, akkor egy Gorenje no frost, 108.000ft., FEHÉR CÍMKÉS.
    Ezt lehet kuponozni?
    Persze.
    Akkor van belőle raktáron?
    Van.
    És meg is vehetjük?
    Persze.
    Kitöltötte emberünk a cetlit, irány a belső információs pult.
    20 perc ácsorgás után, mi következünk.
    Csókolom, ezt vennénk.
    Okés, de nem tudja levonni most a -20%-ot, hanem ráteszik egy ajándék kártyára, amit bármire levásárolhatunk.
    :D
    Okés, úgy is kell szagelszívó a lenti konyhába, hajrá.
    Hazacuccoltunk, másnap azaz vasárnap vissza az Auchanba, vásárlás, elszívó, kuponos öblítő, boldogság.
    Fizetésnél a pénztárosnak mutatom az öblítőre, és a folyékony mosószerre a 40%-os kuponom, mire közli, hogy ezt nem fogadja el a gép.
    Jujj.
    Kifizettem teljes áron, majd vissza az külső információs pulthoz, ahol sacc. 15 perc után, elsírva a bánatunk, visszaadtak 3350Ft.-ot.
    Ha már ott voltunk, lepecsételték, a 19999 ft.-os elszívó papírjait, és szóltak, hogy 3 napon belül vigyük vissza, ha nem fasza, mert utána szervíz.
    Vasárnap este felszereltem, a régi dögöt alig bírtam kiszedni, de pár óra masszív szívás után, a helyén volt.
    Direkt olyan elszívót vettünk, ami kihajtható üveges, mert viszonylag közel van a tűzhelyhez.
    Tegnap délután szokásos rohanás haza, Anyós egy kb. 3mm * 4mm-es műanyag darabot nyom a kezembe, hogy ez kiesett az elszívóból. :U
    Konkrétan az tört ki, ami az üveget a helyén tartja, így mikor hajtogatva volt az üveg, lifegett a világba, a bal oldalán.
    Ekkor kicsit már tikkelt a szemem, de kibontottam az új gépet, vissza a dobozba, majd vissza Keszire.
    Ott mutattam a Néninek (sorban állás most kimaradt) hogy mi a nyomorom.
    Szó nélkül adta vissza az árát.

Hanna még mindig köhög, orrspray, köptető, meleg tea.

A rollerhez kaptam ajándékba HALL szenzort, amit ki is cseréltem, beragasztottam, működik. :)

• Dr.Zoo

őstag

Tegnap siettem hátam mögött Hannával a Zasszonyért, próbáltam az utcánkból kikanyarodni.
    Úgy 3-4 perc után elunva, hogy még véletlenül sem lassít / enged ki senki, picit erősebben nyomtam meg a gázt, a 60 lovas erőgépnek.
    Befértem, de a kanyar közben, egy hangos reccsenés jött a váltó felől.
    Mikor beálltam, a tőlünk kb. 2km-re lévő parkolóba, az autóból dőlt az égett olajszag, alánézve egy tenyérnyi tócsa állt alatta, olajból.
    Vissza a kocsiba, azonnal haza.
    Rákérdeztem az autószerelőnél, aki 2 hetet mondott, mire odavihetem.
    Ex autószerelőmet hívtam fel kínomban, aki Vácon kb. azonnal tud(na) fogadni.
    Morfondíroztam rajta, hogy elmegyek a tőlem 27.5km-re lévő szervízig, de az index Fiat fúrumán is megfuttattam a kérdést, ahol nagyon gyorsan lebeszéltek róla.
    Így vadásznom kell egy trélerest, aki elviszi Vácra.
    Ma reggel rollerrel jöttem be a vonathoz, kiiktattam a féket, így már biztos, hogy a fékkar alatt lévő hall szenzor / mágnes párosból valami elpatkolt.

• Dr.Zoo

őstag

Eljött a nemszeretem idő, reggelenként odafagyok a peronra... ;]

Szombaton mentünk, mint a mérgezett egerek, reggel termelői piac, fél 10-től lovagolt Hanna, 11 után kimentünk a Gödi lovas felvonulás és főzőversenyre, valahogy délután kettő után keveredtünk haza.
    Délután Mama még el akart volna menni a Lidlibe, de ezt villámgyorsan leszavaztam.
    Így vasárnap reggel, kényelmesen mentünk vásárolni, utánfutót otthon hagytunk a Mamával, mesét nézett.
    Sikerült fél 11-re hazaérni, 44 ezret hagytam a Lidliben.
    Mama kapott új kabátot, gyereknek is kell felkiáltással Hanna is, a két tétel közel 13 ezer. :U
    Többi a kaja, zöldség, hús, stb.
    Teszkóba még berohantunk hazafelé, vettem akciós felezett őszibarack konzervet, 299.-ért teljesen rendben van. :K
    Amikor épp nem futkostunk sehová, haladtam egy kicsit a saját építésű DIY rollerrel.
    Egy két motoros, 500W-os gépet építek, újrahasznosított hoverboardból.
    Ha készen lesz, teszek fel videót.
    Apropó roller.
    A gyári Kugoo S1 megkotlott, először vezérlő hibára gyanakodtam, aztán darabokra szedtem, és pár óra töprengés után rájöttem, hogy a fék karban lévő HALL szenzor kotlott meg.
    Az azért vicces volt, amikor először a hibát produkálta, 20km/h tempónál elkezdett blokkolgatni a fék.
    Nem volt kedvem röhögni. :U

Dobok fel pár képet.

Bónusz videó.

• Dr.Zoo

őstag

Ma hajnalban, valamelyik szomszéd kutyus döntött úgy, hogy rohangálva ugatni poénos, hajnali 2-3 között.
    Miután elcsitult, Hanna kelt fel, ma 4x. Kicsit fáradtak vagyunk, Mama morog, én szimplán kivagyok. :P
    Hanna kicsit köhögött tegnap, orra nem folyik, láza nincs, nyűglődött tegnap délután, és rossz volt, mint az ördög. :DDD
    Próbálok összetett mondatokban, logikai sorrend mentén felépítve beszélni, de ez most nem fog menni, inkább hagyok magamnak időt, a lehetséges regenerálódásra.
    Reméljük, sikerrel járok. ;]
    Addig is, a KÁVÉ ad nekem erőt, és mindent lebíró akaratot.

• Dr.Zoo

őstag

Hétvégén szombat-vasárnap is voltunk lovagolni Hannával, kezd nagyon rágyógyulni a témára.. :K
    Szombaton volt egy kis szabadidőm, nekiálltam egy rég tervezett projektnek, egy régi szétbontott hoverboard-t akartam külső vezérlővel elindítani, ami sikerült is.
    Még gondolkodom, mi legyen belőle, első körben egy két kerék meghajtású favázas rollert csinálok, aztán eszembe jutott, hogy bicikli első kerékbe építem be, és utólagos rásegítésként használom, de erre meg kevésnek érzem s motor 250W-os teljesítményét.
    Maradok a 2x250W-os motorral szerelt rollernél. :)

• Dr.Zoo

őstag

Gyerekem az elmúlt pár hétben azzal szórakoztat minket, hogy random hajnalban felkel, 2-3-4 óra között, akár többször is, és keres valamit. A valami alatt értek babát, plüsst, zsepit, vizet, Anyát, szóval mindent IS.
    A Zasszony szerint, az Ovi, és az attól való "félelem", milyen lesz, hogy fogja magát érezni, milyenek lesznek a többiek, stb. miatt ilyen "stresszes".
    Most hogy lassan túl vagyunk 1,5 hét Ovin, talán kevesebbet kel hajnalban, de azért előfordul.
    Mióta vonattal járok, tesztelem a MÁV különböző időpontban induló szerelvényeit, (késés, tömegnyomor, stb.) amivel a munkába is az eddig megszokott 6 óra körül tudok beérni, az a 05:12-es Felsőgödi vonat.
    Ehhez nekem 04:40-kor kell kelnem, kocsival kb. 4km megyek, onnan roller vagy gyalog a vonatig, és ha minden klappolt, felszállok a 05:12-re.
    Innen random, van hogy 05:42-kor beáll a Nyugatiba, van hogy várunk több állomáson is, illetve a Nyugatiba nem engedik be, volt hogy 05:55-re sikerült begurulni.
    Nyugatiból még 2 metró megálló, vagy 20 perc gyalog, vagy 6-7 perc rollerrel.
    Így átlag 06:00-kor érek be.
    Ha az egyel későbbi, 05:42-es vonattal megyek, ott már általában tömegnyomor van, beérni a Nyugatiba 06:18-25 között sikerül, onnan pedig a szokásos metró/roller/gyalog megoldás.
    Meglátjuk hosszabb távon hogy fogom bírni, a 04:40-es ébresztőt. ;]
    Télen még rosszabb, ha csúszik az út, pár perccel korábbra kell tennem az otthonról elindulást autóval, illetve muszáj lesz BKV bérletet vennem.

• Dr.Zoo

őstag

Megvolt a csapatépítő, péntek délután sikerült pár pincébe benézni, egy finom vacsora után volt borozgatas, pálinkázás.
    Egy szobában 3 ember "aludt" nálunk, ebből kettő nem aludt, a harmadik kolléga ugyanis horkolt.
    Itt nem a klasszikus értelemben vett horkolásra gondolok, konkrétan üvöltve vette a levegőt....
    Szombaton a Petrény pincészetben egy gyárlátogatást tettünk, aztán kimentünk az ültetvényeket megnézni, a végén pedig a Szépasszony völgyben egy borkóstolással zárult a program.
    Innen szabad foglalkozás volt, pontgyűjtő borkóstolással, pálinka kóstoló, stb.

Majd elfelejtettem, a pince látogatás előtt, sikerült egy olyan helyen ebédelni, ahol 1.5 órát vártunk a megrendelt kajára. :(

Mi a nem horkoló kollégával hazajöttünk vasárnap hajnalban, mivel az alvás kb. kizártnak tűnt, így hazaérve 01:30 után, kb. 5 perc alatt aludtam el. Gyerekem vasárnap reggel 8-ig hagyott aludni. :)

Pár képet felteszek.

• Dr.Zoo

őstag

Múlt héten pénteken elestem a rollerrel, fejem, vállam, könyököm, csípőm ütöttem meg a bal oldalon.
    Roller picit sérült, én jobban. Kell egy bukósisak. Mióta MÁV-al járok, a vasút és a lakóhely közötti 3.5 km távolságra keresek megoldást, a helyi kisbusz 30 percenként megy, és kerülővel.
    Hanna tegnap volt életében először oviban, délre annyira belejött, hogy nem akart hazajönni.
    Holnap itthon kell vele maradnom, mert az Anyja nem tudja elkérni magát egymás utáni napokon, Anyósnak pedig dolga van.
    Pénteken délutántól megyünk csapatépítőre, vasárnap délelőtt érek haza.

• Dr.Zoo

őstag

Nem sok minden történik, Hanna volt pár napig beteg, egyik nap mértünk 38.5 fokos lázat, 3 adag Nurofen kb. 1.5 nap alatt levitte. Köhögés nem volt, valamit összeszedhetett, vagy napszúrás.
    Két hét szabadság alatt sem történt sok minden, voltunk a Veresegyházi Medveparkban, Apámnál szervizeltem a traktort, várok pár csomagot Kínából.
    Anyósnak összeraktunk egy régi szekrényt, ami úgy 10éve a pincében pihent.
    Pár képet felteszek.

Aktív témák