Hirdetés
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyemi
csendes tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Szia.
"Tegyük helyére a dolgokat. Kezdésnek egy kis olvasnivaló:[link]"
Na ez az
én is ebből gondoltam, hogy elméletileg minden olajszűrőben van visszafolyás gátló szelep.
Írtam is az olajdokinak a Hengst szűrő képét csatolva , de sajnos ez a kérdés még rajta is kifogott, mert nem válaszolt.

Amúgy túlnyomás szelep, hogy nincs az nem baj mert van a olajszűrő alatt a blokkban.
A menetes csonktól jobbra látható.
"Jelzi, fel is van téve a szűrő felépítése,de mivel a szűrő felépítése azonos,ezért nincs külön mindegyik tipushoz odabiggyesztve."
Egy precíz katalógusban minden benne van (Mann az). Ha kicsit elmerülsz benne és csak egy pár keresési feltételt adsz csak meg, láthatsz olyan szűrő típust, ami két visszafolyás gátló szeleppel rendelkezik, amúgy meg még azt is jelzi, hogy a bypass szelep nyitási nyomása mennyi. Szóval ha nem jelez szelepeket a szűrőben az nincs is. Ha nem hiszed, olajcserédkor vágd szét és megtudod
.
Inkább ugye az lenne itt a kérdés: Kell e egyáltalán? Nincs e az C14NZ-X14NZ motor rendszere úgy kialakítva hogy ne is keljen? Az utolsó képemen látszik , hogy az olaj szűrőbe felülről ömlik bele, ez biztosítja hogy a szűrő ne ürüljön ki. De mégse, mert a menetes csonkon keresztül ki ürülhet a főtengely csapágyak fele, ha meleg a motor és egy kicsit hígabb olajat használunk (Pld:5W40-est). Persze így már megszakad az olaj folytonosság és a szivattyú fele is vissza fog folyni ami a csőben van. A Szóval szerintem régen olyan szűrő anyagot (vastagabbat-sűrűbbet) használtak ami ezt meg akadályozta, meg persze az olajok is hígabbak manapság. Ezért már kell a visszafolyás gátló szelep, mert már olyan szűrőt és olajat se kapsz mint régen.
Ezért javasoltam ennek beszerzését. Ezzel aztán felcsavarható az előzőkben linkelt szűrő amiben benne levő szelep megfogja felezni az olajat a csatornákban. Az olajszivattyú felé lefolyó olaj, nagyobb súlya miatt le zárja a szelepet evvel meg akadályozva a főtengely felé való olajkiürülést is.
"Csakhogy ne legyen hiányérzeted,neked csináltam:
"
Nagyon köszönöm a fáradozásodat ,sajnos csak egy baj van vele, hogy nem fedi a valóságot.
Megtévesztő lehet más számára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- PlayStation 1 / 2
- Bizonyos GeForce VGA-k hiányára figyelmeztet a Zotac
- Bundle topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Synology NAS
- Nem spórolt a PCI Express sínekkel a Maxsun alaplapszörnye
- BMW topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Új Asus Zenbook 14 WUXGA OLED 10bit HDR Ryzen AI 7 350 16GB 512GB SSD Radeon 860M Win11 2év Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
én is ebből gondoltam, hogy elméletileg minden olajszűrőben van visszafolyás gátló szelep.
.