Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Okuyama

tag

válasz Damage401 #26744 üzenetére

Tudom sokan mondják hogy az 1.6 os motor eszi az olajat .De ez is a kopásnak köszönhető javarészt.... Nálam adott egy Vectra B 1.6 Benzines motorral amit picivel több mint két és fél éve használunk, előtte nálam is mindig csipegette az olajat valamilyen szinten November elején megadta magát a hengerfejben pár szelep .Teljes hengerfej felujjitás lett a vége ,közben akkor belett méretve kompresszió is.Ha jól emlékszem valami 14-15 re jött ki az érték ,szerelő szint jó ! Amióta össze lett rakva az olajfogyasztás megállt , ezt a szerelő is hozzá tette mostmár nemkell hogy csipegesse az olajat .És mostmár bebizonyosodott hogy igyvan mert azóta semmit sem kellett utána önteni ,ráadásul az olaj is csere érett már benne és mindig ugyanott áll a szint ahogy elhoztam a szerelőtől .Előtte GM olajat kapott pedig ami olyan közepes minőségűnek mondható . Ha autót akarsz vásárolni egy szervizben nem ártana megnézetni akár 1.4 akár 1.6 os a kiszemelt .Én egy kompresszió méréssel kezdenék rögtön .Ha hozza közel a gyári értéket akkor nagy baj nemlehet

Új hozzászólás Aktív témák