Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Stema

tag

Sziasztok!
    Van egy Opel Astra G 1.4 kocsim, és 1-2 hete éreztem h amikor a szivató kikapcsol (tudom nincs szivató, de visszavesz), legyengül, alapjárat alacsonyra esik (500-600) és ilyenkor rángat is. Magas fordulaton volt h a check engine villogott, visszavettem a gázból, ilyenkor már nem mutatta. Elvittem szerelőhöz, nézte a hibát, gyújtáskimaradás alacsony üzemanyaggal. Igen, kevés volt benne a benzin. Mindig megbízható helyen tankoltam (osztrák avanti kút, ha nem akkor itthon envi). Gyertyákat is megnézte, megtisztította, mondta h tankoljunk bele, hajtsuk meg, nézzük. Anyósülésen kiütötte a hibákat menet közben h kicsit meghajthassuk pályán. 1-2km, aztán nem jött a hiba többet. Gyertyákat ajánlotta h vegyek újat és üzemanyagszűrőt és rakassam majd bele. 3-4 nap után jött újra a dolog, már folytonosan égett a check engine, és még gyengébb volt néha. Visszavittem, belerakta a gyertyákat, üzemanyagszűrőt, tesztelte, maradt a hiba.
    Én nem értek a kocsikhoz, nem érdekelnek, emiatt laikus vagyok, ha őrült nagy baromságot mondok, bocsássatok meg és olvassatok a sorok közt:
    A 4es henger állt se sokszor, de néha a 2es is. Próbálta megcserélni a gyújtástrafókat és próbálta az egészet egy bontott üzemanyagbefecskendezővel. A kocsim eszi az olajat rendesen (de hát ecotec, mit várok :) 1500-2000en a litert), merült már fel hogy gyűrűzés vagy motorgenerál, de volt aki azt mondta h egy idő után ugyanez lenne és olcsóbb bele az olaj mint megcsináltatni. Most ott tart a szerelő hogy levenné a hengerfejet szelepeket megnézni és ha ott nem lát komolyabb bajt akkor a motorgenerált ajánlaná. Én ott tartok h nem akarnám 2 lépésben (tehát ha lát is bajt és megcsináltatom, majd utána újra szét kell kapni motorgenerál miatt az pluszköltség, inkább legyen jó egyszerre). De kollegák meg azt mondják h nekik ez nem mechanikus gondnak hangzik.
    Szóval ha bármi jó tanácsot, Ecotec zsenit Győrben tudtok mondani, örömmel fogadnám, mert nincs kedvem valahogy azt az alsóhangon 200at kiadni és lehet nem is az a baja.. Kéne már az autóm :)

Előre is köszi!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés