Hirdetés
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- hcl: Amúgy mi a terv?
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
k.
őstag
válasz
Calogero
üzenetére
Az a vicces hogy mi még amikor 2003ban vettük a mi G astránkat 1 kritérium volt és hozzuk a kocsit 1 héten belül meglegyen.Mivlehogy az elQzQ kocsi full totálkáros volt és kocsi sqrgQsen kellett így nem volt mit tenni.ÚGy kapkodtak mint állat és még engedményt is kaptunk(metálfény meg baloldali üléselmelés
vagy valami ilyesmi)A kocsi egyébként 1 alap modell gyakorlatilag a klíma az extra benne meg az anyósoldali légzsák.Na persze mondjuk a metálfény is de az nem kelrült semmibe.Azóta is hibátlanul szolgál pedig mindennap jó 2 órát unatkozik a dugóba
.Nagyon valószínü hogy a következQ autó is opel lesz.
Egyszer volt 1 baleset beleszált a hátuljába 1 volvó.Na hát a volvó eleje leamortizálodott az opelnak megsérült a lökhárítója meg a hátsó oldallemez elmozdult azt visszarakták és kész is volt 1 hibátlan kocsi.Na most képzeljétek maikor megláttuk a volvot mekkora sokk volt(pont úgy jöttünk hogy a volvónak láttuk az elejét).
ui:az elsQ oldalon van róla kép(k. astra g 1.4 16szelepes) na valószínüleg csinálok róla új képet.
bocs a hibárkét nem jó a billem.
[Szerkesztve] -
Peter789
senior tag
sajna a műszaki + forgalomba helyezés lassú mostanában...
-
Calogero
addikt
H Astrákoskat szívesen látjuk itt : [link]
-
Calogero
addikt
-
Peter789
senior tag
-
Calogero
addikt
válasz
Peter789
üzenetére
Nem értem hogy minek húzzák az időt, elvégre az új autót nem kell elvinni a vizsgabázisra.
Amúgy meg tököm ki van az Opellel. Először azért hosszabították meg a határidőt, mert a gyárban sztrájkoltak. Most meg már itt van a kereskedőnél, beleülhettem, halottam a motorhangját, tehát meg volt az átvét. Megtörtént a komfort programozás.
Márcsak a rendszámra és a papírokra kell várni....várni..... és megint csak várni
-
dokar
addikt
huh, na végre le lettek szedve az oldalsó műanyag díszlécek az astráról.

-
_seth_
veterán
Ha már szennyezem az autómmal a környezetet legalább a fákat megkímélem

Foglalt név: karbiban mindent kitakarítottam a legapróbb kis csőig, külső mozgó részek megkenve, eredmény: olyan mint volt
rángat és nincs alapjárat 
Ebből szerelő lesz... 2 nap és lejár a zöldkártyája is... áh...
Ugyanakkor 1 hónap alatt majd 2000 kilométert raktam bele ami nem rossz főleg, hogy nem járok dolgozni, nem voltam messzebb mint 60km, és csak vizsgázni jártam be vele + na jó volt, hogy kocsikáztam csak úgy... (kb 150km ez a része ami nem is csoda miután 2,5 hónapig darabokban volt az autó...
) ezalatt megbüntettek 1x gyorshajtásért (50 helyett 63 főút városi szakaszán, az óra 60-at sem mutatott) és 1x ellenőriztek (szonda+papirok), rengeteg bogarat, rovart megöltem, baleset szerencsére nem volt pedig sokszor lehetett volna ha nem figyelek kellően 
Ballábfék megy jól csak kérdés, hogy át tudom-e rakni a tappancsaimat mielőtt leállna a motor
[Szerkesztve] -
Foglalt név
addikt
válasz
Foglalt név
üzenetére
Alapjárat már egész pofás és szépen végigpörög, viszont még vlmi mindig nem az igazi, nem úgy harap, ahogy kéne

-
_seth_
veterán
Üzemanyagrendszert hogyan tudom ellenőrizni?
''Újabb jelenség: rángat, hogy a fene enné meg... 120-ig húzattam negyedikben majd átraktam ötödikbe, onnan mondom 130-ig gyorsulok de semmi... ha több gázt nyomtam mint amennyivel a 120-as tempót tudtam tartani csak rángatott de nem ment gyorsabban
Ellenben most volt alapjárat... áááááhhhh emberek? mi lehet ez a probléma? kikészít...
És nyáron menni kellene vele hosszabb távra is de így nem indulhatok el vele
''
Kadettklubon karbira tippelnek, hogy sok benzint kap vagy a levegő nem okés
Tegnap még nem volt vele ilyesmi viszont nem volt alapjáratom... most is csak hazafelé volt szal nem értem mi lehet... változó problémák
-
-
helkis
veterán
hmm.. szvsz, vagy túl sok levegőt kap (fals), vagy túl keveset (dugulás), vagy túl sok benyát (nem tudom mi lehet), vagy túl keveset (ac-pumpa? membrán? telement trutyival mert már nem volt sok benzin a tankba és felszívta az alján lévő szarokat), esetleg még lehet szar a gyújtás túl korai, vagy túl későn ad szikrát így mivel nem nagy a fordulatszám, nem tudja a lendület továbbvinni a dugattyút és leáll, bár ezt biztos éreznéd..

újabb opelekben szokott olyan lenni, hogy a benzingőz visszavezető cső megtörik, eldugul, és nem tud visszaáramlani a tankba a cucc, és ettől fullad..
egyenlőre ennyi, remélem bejön valamelyik!
-
T 1000
aktív tag
szerintem az benzinellátással van gond. Nem vágom mi van benne tápszivattyú vagy ac pumpa, de ez is okozhatja azt, hogy nincs alapjáratod (PL mikor a lada szamaránál az ac-ben kilyukad a membrán) ilyenkor alacsony fordulaton nem jut elég benzinhez és leáll, de ha növeled a fordulatot akkor rendesen felpörög. Ha van benzinszűrőd, ellenőrízd le azt is, meg az egész üzemanyag ellátást, mivel nem egy nagy dolog megnézni és így ezt a lehetőséget is kizárhatod. Aztán lehet még trafó, alapjárati fordulatnál ha szarakodik a trafó nem adja rendesen a szikrát és leáll, de ha rálépsz a gázra, megnő a töltés és minden ok (szintén szamarával jártam így), valamint nézd meg alapjáraton az aksi töltését is.
-
_seth_
veterán
Na fiúk ötleteket várok:
A kadettemben nincs alapjárat, egyáltalán nincs.
-Gyújtás elosztó jó (még meg sem kopott)
-Rotor szintén
-Gyertyák újak (NGK, Opel kétpólusúval sincs)
-Gyújtáskábelek újak
-Légszűrő új
-Friss olaj, olajszűrőcsere
-Ha nyomok neki egy kis gázt akkor semmi probléma, menet közben sincs probléma, erő is van benne.
Az automataszivató nem tökéletes de ennek csak az induláshoz van köze és egy idő után ''kikapcsol'' eddig így volt és utána nem is volt vele gond de most vmi nem az igazi...
Sokan a karburátorra gyanakodnak amit ma elkezdtem kitakarítani de autószerelési ismereteim nem terjednek ki a karbi 100%-os kitakarítására, a tetejét levettem, megtakarítottam, a két torkot is megtakarítottam de ennél tovább nem bontottam... szerintetek a karbi a ludas vagy nem?
(karbi: Pieburg 2 E 3 kéttorkos)
Erre mondjatok valami okosat
Vinnem kellene zöldkártyázni de így beállok és megáll a motor egyből... igaz így károsanyag sem jön ki belőle... -
TasiA
senior tag
válasz
deicide
üzenetére
HALI!
Egy pár nap kimaradás után...
Akartam kérdezni, hogy ez valami utángyártott alkatrész, mert akkor kár volt érte pénzt adni, de hamar kiderült. Régebben én is megjöttem az ilyen utángyártott hulladékokból. Akkor megfogadtam, hogy csak jót, vagy gyárit veszek. Idén még is megszívtam, ÉN HÜLYE! Hagytam magam rábeszélni a GABRIEL lengéscsillapítóra. Kár volt. Az új csillapító kopog, de ha véletlenül elhalgat, akkor meg nyikorog. Rakás kaka. Még szerencse, hogy csak hátsó. Jó messzire fogom dobni, ha veszek másikat. -
deicide
veterán
válasz
Foglalt név
üzenetére
kináld meg a drágaságot... -
dokar
addikt
válasz
Foglalt név
üzenetére
Én ma szétkaptam a szívóoldal elejét, mire végeztem újra lett alapjárat.
én is megtettem pár napja, a karter gáz okozta dolgokat nem győztem eltakarítani, utána beöntöttem fél deci vizet a fojtószelepen
holnap a hátsó fék rendbetétele miatt viszem szerelőhöz. 
-
Foglalt név
addikt
válasz
deicide
üzenetére
Örülök, hogy meglett a hiba

Én ma szétkaptam a szívóoldal elejét, mire végeztem újra lett alapjárat. Kopp-kopp. Nem volt energiám kipróbálni, de szerdán úgyis jövök pestre aztán kiderül máshol is érződik-e hatása. Ha igen és kicserélte a vezérműszíjat az ódis, akkor megcibálom a tollát

-
Tocsi
csendes tag
Köszi gyerekek az infókat!
Azért picit megnyugodtam....
Igen gondoltam én is, hogy nem minden G-nél lehet ilyen hiba, max ezek jöhetnek elő.
Alakra tetszik a opl
és az anyagi oldala se elhanyagolható, ha rendben vele minden, akkor nem drága a kicsike eltartása
Ebben az ecotech motorban mi a jó?
Kevesebb a károsanyag kibocsájtása? Kb. mennyivel mint a normál motornál? -
helkis
veterán
az astra g classic II-t már a lengyelek rakják/ták össze, azok valamivel kevésbé strapásak szvsz, de ha sikerül úgy venned, hogy ismered az előéletét, akkor nem lehet baj. amúgy a többi márkához képest olcsó a fentartás, ill a fogyó-kopó anyagok-alkatrészek is relatív olcsók hozzá, mivel ''népautó'' sok bontott cuccot is találni ha épp kellene..

-
Calogero
addikt
Megnéztem az oldalt, szerintem ezek az adatok nem nagyon számítanak, max megtudod hogy ilyen hibák is előfordulhatnak az autóval. (az itt felsorolt hibák bármelyik márkánál is előjöhetnek)
Ha a kiszemelt autó jó állapotban van, külső, belső és motorikusan, akkor megveheted nyugodtan. -
Peter789
senior tag
hát így végigfutva marhaságokat általánosít sztem...

apámnak is G-je van, ismeretségi körben is van 2, és a felsorolt ''típushibákból'' egyiket se tapasztalták eddig... na jó, izzócseréhez tényleg nőgyógyász képesítés kell, de megoldható...
egyik 3 éves 60-70e km-rel, másikak 6 körül 120-150e km-rel, és hiba nélkül tették eddig a dolgukat... -
dokar
addikt
volt ma délelőtt egy kis tuning:
direktszűrőt cseréltem nagyobbra, hogy alul is legyen több nyomaték.
továbbá beépítettem a rendszerbe T toldást is, melybe pont belepasszolt a szenzorom.
eredmény:
5-ösben 80-120: 7,8%-os javulás, ez időben 1,201 másodpercet jelent.
képek a toldásról, szűrőről, szenzorról:
[link][link][link] -
Tocsi
csendes tag
Üdv!
Többen mondták már nekem, hogy az astráknál (G) sok az elektromos gond...kiég minden, elfüstől és csak romhalmaz marad a 4kerekű, de már azt csak lovaskocsinak tudják használni!
Sőt talicskának, igaz jó nagy , de akkor is?
Igaz ez?
D
Na a lényeg, hogy szidják az elektronikáját!
Ti mit mondtok erre gyerekek?
Ugyanis használt astra G kombit néznék...és ha ez a típushiba, vagy ez is akkor meggondolom!
Még mik a típushibái a G-nek?
Thx! -
Calogero
addikt
Nha még 1 hét én is aktiv tagnak számítok itt

Már megvolt az átvét, készen van a komfort programozás is, már csak a vizsga van hátra.
Valmint megtudtam egy-két dolgot az Easytronic váltóval kapcsolatban.
''Az okosnak tűnő váltót felszerelték téli üzemmóddal is. A hópehely gomb itt nem a klímát kapcsolja, hanem a váltónak ad utasítást, hogy eleve kettesből induljon, és hamarabb váltson, így nehezítve a kerekek síkos úton való kipörgését. Szárazon, nyári üzemmódban viszont semmi akadálya a gumicsikorgatós gavallér rajtoknak. Ekkor a váltó elengedi a motort a piros fordulatszám-tartományig, és nagyon sportos menettulajdonságokkal kápráztatja a sofőrt. Egyetlen baj a lassításnál való szintén sportos visszaváltogatás, 30 km/h-nál simán visszavált egyesbe, amit kézzel ugye nem tennénk.
A műszerfalon a többi közé elrejtett sport gomb a futóművet alakítja a tempósabb haladáshoz megfelelőbbé, és a váltót is gyorsabb kapcsolásra készteti, valamint a gázpedál is érzékenyebb lesz tőle.''
[Szerkesztve] -
deicide
veterán
no, reggel elvittem futóművet állittatni, persze semmi baja, tökéletes. De az ottani szervizesnek is mondtam, hogy a gumibak cseréje óta ráz, erre felemelte az autót, alánéztünk, és az új bak nem elnyeli a motor rezgéseit, hanem átadja mindennek, ugyanis olyan kemény és annyira befeszül, hogy amig a többi régi bak szépen mozog, addig ezt rángathatod ahogy akarod, meg se nyikkan...valami minőségibbre kell cserélni, addig meg nyomom a gázt a lámpánál...

-
dokar
addikt
ott sok az egyetemista. hangosak, isznak, buliznak, zavarják a lakosságot. én már csak tudom, én is voltam.

sok egészséget a leendő lurkóknak.
nekünk még várni kell legalább egy évet, hogy kitisztuljanak az asszonyból a szerek. 
én a munkahelyen szoktam lemosni az autóm az udvarban. de a céges autókat mosatni szoktuk, majd megkérdem a titkárnőt, hogy hova szokta őket vinni.
tudok pár autósboltot és szerelőket is. bővebb információkért inkább keress meg skype-on vagy msn-en. -
N1
tag
válasz
Foglalt név
üzenetére
de nagyon igazad van, testvér!
sokaknak azért is zabál a karbi, mert nyomják mint a süket a csengőt.
itt a lábad a vezérlőkompúter, azt csinálja amit mondasz neki. -
dokar
addikt
hátsó fékek (dob) tisztítása, kézifék beállítása
nekem is ez lesz kedden
holnap: szívó oldali piszkágatás (direktszűrő csere, cső toldás, T elágazás, saját szenzor beépítése közvetlenül a csőbe... stb)
jövő 7 vége: díszlécek eltávolítása, hűtőmaszk átalakítás, vonóhorog tartó eltávolítás, beömlők, majd ezek után festés
ma történt: váltó mellé kapcsolót tettem a középkonzol neonhoz -
KrAt
veterán
válasz
Foglalt név
üzenetére
Ez igen
Szépen leírtad 
Karbi kitisztítását majd megeszközölöm, vagy majd segítséget kérek
-
_seth_
veterán
válasz
Foglalt név
üzenetére
+deicide:
Na igen... előzmény: női tulajtól (vagy legalábbis egy nő nevén volt az autó most, hogy ki használta azt nem tudom) szal női tulajtól került hozzám kereskedőn keresztül ahol az autó annyit állt, hogy lemerült az akksija... még hazajöttünk vele (100-120km) utána kb újabb 100 km és az akksi meghalt... mentem vele vagy egy hetet városban és gondoltam megnézem mit tud... 150-ig ment majd azt vettem észre, hogy már lassan az autó elejénél van a gázpedál annyira taposom de folyamatosan lassul... akkor tört el a szelep benne... de semmi gond... mentem még vele utána is csak rángatott nagyon + sokat fogyasztott... vszeg nem hajtottát ennyire az autót és nem tetszett neki, szelepcsere után mentem vele 180-at tavaly, idén 1x mentem vele 175-öt
(nem ez az utazótempóm
)
Szelepcsere óta egyébként egészen jó lett a motor bár alapjárat körül vannak gondjai
(magasabb fordulaton szerelő úgy mondta, hogy elkapja a ritmust és akkor nincs gond vele). -
deicide
veterán
válasz
Foglalt név
üzenetére
én is remélem, jobb ötletem nincs, minthogy a kicserélt gumibak nem fér össze a már benn rohadókkal, vagy rosszul lett összerakva...
-
helkis
veterán
válasz
Foglalt név
üzenetére
nagyon ütős hsz!

-
Foglalt név
addikt
válasz
deicide
üzenetére
Szerintem nézesd meg, de vlmi jobb helyen(bár már szinte mindenhol egész jó gépparkjuk van hozzá, de szerelőből találni olyat, akinek a kókler is kitüntető cím lenne).
Bár az eredeti probléméra visszatérve, ez az alapjárati rázást nem igen fogja megszüntetni, de lehet miközben nézik a futóművet kapsz valami megváltó ötletet
[Szerkesztve] -
deicide
veterán
válasz
Foglalt név
üzenetére
centirozva volt, már 2x is, első esetben tökéletesen megoldotta a rángatást, most az 1 héttel ezelőtti centir azonban nem, de a dimbes-dombos 140es száguldás után kezdett újra remegni, akkor lehet hogy kapott a futómű...
-
Foglalt név
addikt
válasz
deicide
üzenetére
Azért kérdeztem, hogy lokalizálható-e a rángatás sebességtartományra, mert az általában csak centír szokott lenni. Mi éppen nyaralás elött jártunk úgy, hogy a 4ből 3 gumi pattant el egy hét alatt... Csodáltuk mi is, meg aki cserélte a gumikat is, hogy hazaértünk a pályán. A futófelület elég érdekesen nézett ki... Két szomszédos lamellat, amit egy kb. 2mm-es barázda választ el, kb. ugyanekkora eltérést mutatott az ideális körívtől, tehát kb. olyan volt, mint mikor egy 4 éves gyerek vonalzóval próbál kört rajzolni

Ha meg elmegy a futómű, kerékösszetartás, dőlés, az is elég érdkes egyenesfutást eredményez, főleg nagyobb sebességnél. -
deicide
veterán
válasz
Foglalt név
üzenetére
a gumit 1 hete ellenőrizták, a futóművet még nem nézettem meg, érdemes beállittatni? Mert volt pár egyenetlenség, amit megéreztem 140-nél...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
_seth_
veterán
válasz
Foglalt név
üzenetére
Nekem 1.3S van, szintén karbis (Pieburg 2 E 3 kéttorkos, automataszivatós), ez akkor megy igazán amikor padlózok, gyári 0-100 12,4sec nekem óra szerint 12,3 sec, még mielőtt az órába belekötne vki nagyobb kerekek vannak rajta(éppen csak nagyobb) és a trafi is többet mutatott amikor megvágtak mint amit az órán láttam
. 5 sebességes F13 vagy vmi más váltó lehet benne mert a többi kadetteshez képpest a sebesség-váltó-fordszám adatok nem egyeznek, nekem kevesebb fordulaton megy ugyanannyit mint másnak magasabb fordulaton.
Haverom 5,15-5,25-ös fogyasztást is kihoz az 1.3S+4-es váltóból
Én ált 7-8-al számolok ha nyomom neki, 10-el amikor SPM MODE be van kapcsolva és 6 amikor csak úgy közlekedem vele mindenféle padlózás nélkül 
Volt már brutál nagy fogyasztása is amikor máv rakodón szórakoztam vele, 2-esnél nem váltottam feljebb... + amikor elsőnek 3 majd csak 2 henger üzemelt... (5fő + 3 henger: 110km/h a max, 5 fő + 2 henger: 80km/h a max, 2 henger + már nagyon problémás motor: éppen csak gurult már... szelep eltört, 2 gyertya totál meghalt...). -
_seth_
veterán
Ha már kinek milyen gondja van napot tartunk akkor én is eleresztek egy kis listát

Műszaki óta(máj 27):
-Opel (GM) 10W40 SemiSynthetic => Castrol Magnatec 15W40 Synthetic olajcsere
-olajszűrő csere (Hengst)
-légszűrőbetét csere (TechnoFil)
-csomagtérajtó beállítása (nem volt a helyén)
-hátsó fékek (dob) tisztítása, kézifék beállítása
-első lökhárító ''felújítása'', én festettem le pirosról és volt ahol már lekopott a festék... most lefújtam újból de most le is lakkoztam... elmegy addig amíg le nem lesz festve rendesen
-lyukas kipufogó foltozása (középdob után hegesztés mellett lett lyukas)
-gyújtásbetét tönkrement, cserélve
-a gyújtáskapcsoló (gyújtászár) cseréje mivel a vége letört így a betétet nem tudja elfordítani, cserélve (ez nem volt kis meló mert a kadett állítható kormányosban nem egyszerű a csere, szal nem a kézikönyv szerinti kihúz-berak módszer hanem meg kell fúrni és lenyomni a kormányzárat a betétben és akkor már be lehet rakni az új zárat...), egy autóhoz már 3 kulcs van
ajtók, indítás, tanksapka... ha elhagyom és vki a legmodernebb kinézetű kulcsot belenyomja az ajtókba mivel azt hiszi, hogy az kell oda akkor utána az ajtókhoz való kulccsal sem lehet nyitni őket... passzív védelem, ha beteszem az oda való kulcsot és játszok vele egy kicsit akkor már nyílik)
Várható:
-holnap rakok bele NGK gyertyákat
-gyújtáskábeleket is cserélek köv hónapban
-karbit lehet holnap megtisztítom amennyire hozzáférek
-+ még ki tudja mi jön... -
Foglalt név
addikt
Ennél a motornál nagyon nem mindegy, hogy használod. Hosszú úton 6 literből megálltunk vele. Mikor én ''állatkodtam'' benyalta a 12 litert. Karbit tudni kell vezetni, padlógázt nyomni ökörség. Annyit kell neki adni, amennyit kér. Olyan, mintha nővel lennél. Meg kell adni, ami jár neki, de nem többet, mert akkor megun, különben meg csak téged akar. Berakod egybe. Kuplung+gáz, aztán ha elindult figyeled. Van egy pont, ahol szinte szívja a pedált, érzed a hangján, ahogy engedsz neki, úgy akar egyre többet. Ha elkapkodod megfojtod vele. Csak érzéssel. Egy karbissal együtt kell élni. Nem olyan mint egy kurva, egy injektoros, akinek bemondod mit akarsz és csinálja, mert az a dolga. Itt kell, hogy mind a ketten akarjátok, cserébe sokkal nagyobb az élvezet. Áh...
Holnap szombat, akkor még nyitva vannak a kereskedések
Mellesleg én kb. minden héten szétkaptam a gépet. Benzinszint beállít, az összes járatot áttisztít, stb., stb. igényli a foglalkozást, de amit nyújt érte
-
deicide
veterán
válasz
Foglalt név
üzenetére
110 felett rapszodikusan, van hogy nem, van hogy táncol a kormány, szoritani kell, de ez 110 felett végig megvan, akár 170nél is.
-
KrAt
veterán
Na ha már problémák

Nemrég néztem, intenzív gáznál magas fordulaton füstölt az autó (ezt ilyen 70 fölött értsd 2-ben)
Majd másnap néztem, hogy üresben járattam kb 5 percet (meg átálltam a parkolóból) és ha ráléptem a gázra, akkor nem füstölt, ha koppig nyomtam fél mp-ig, akkor egy kisebb felhőcskét eleresztett. Járattam még kb 10 percig, utána már sehogy nem füstölt.
Emellé társul 2 dolog: városban nagyonnagy fogyasztás (10+ liter) országúton vagy hosszabb úton meg nagyonjó (6-7 liter) és az, hogy apummal párszor valszeg elállítottuk a benyó-levegő keveréket (jóvanna, rossz csavart állított, azthitte, az az alapjárat
) és lehet, hogy ezáltal elállítottuk a karbit, így sok benyát kap, ezért füstöl magas fordulaton, és ezért magas a városi fogyasztás? Mert igazából nem hinném, hogy szar a motor, mert szépen jár, jó a hangja, alapon nem füstöl, középgáznál se, és mellé még sztem jól is megy 
-
deicide
veterán
válasz
Foglalt név
üzenetére
ez rendben is lenne, ha eddig is ilyen lett volna, de otthagytam csütörtökön, addig mindössze az volt a baja, hogy 110 felett rázott, mondta, az egyik bakot cserélni kell, erre ma elhozom, és ugyanugy ráz (
), plusz remeg alapjáraton...csak most elment hétvégére, majd ha megjön a srác, azért megkérdem, hogy ez igy jó-e... -
-
deicide
veterán
válasz
Foglalt név
üzenetére
rakjunk tüzet alájuk

-
deicide
veterán
a jelenség:
beinditom, beáll az alapjárat, 800-900 közé és remeg az egész autó, a hátsó szárny, a kormány, az ülések, minden, ha nyomok egy kis gázt, felmegy 1200 köré a fordulatszám, akkor teljesen megszűnik a rázkódás, ha lelépek róla és visszaesik a fordulat, megint rángat, de az alapjárat egyenletes, semmi baj nincs vele. -
Foglalt név
addikt
-
helkis
veterán
válasz
deicide
üzenetére
akkor valszeg lekötötte az aksit egy időre, hallani olyan szervizekről is, ahol bemész egy adott problémával, és kijössz több kisebb más nyüggel, magyarul az épp akkor ott állomásozó hasonló autókba szerelnek át alkatrészt a tiédből, vagy rendelésre lopnak ki valamit a kocsidból, persze a rosszat visszarakják

ez a magyar valóság.
tisztelet a kivételnek! 
-
deicide
veterán
ja és a dátum és idő is lenullázódott a kijelzőn...

[Szerkesztve] -
helkis
veterán
válasz
deicide
üzenetére
rá kellett jönnöm, hogy mióta az a cél, hogy h2o, ill o2- jöjjön ki a kipufogókból, azóta az alapjárat a legkényesebb dolog egy modern autón.. szvsz kismillió oda lehet ennek a hibának:
kezd az elején:
-menj el egy hosszabb útra, magyarul kokszold ki, ha inkább városban használtad
-ecu-reset
-szívóoldal tömötetlenség ellenőrzés
-torok tisztítás (ink.: pillangószelep)
-alapjárati motor tisztítás
-légtömegmérő tisztítás
-gyertyák ellenőrzése
-kábelek ell.
-stekkerek széthúzása kontaktspray-vel kipucolás
-üzemanyagszivattyú és környéke ell.
-üzemanyagrelé ell.
hirtelen ennyi jutott eszembe..
-
deicide
veterán
az mitől lehet, hogy az elszakadt motortartó bak cseréje után ráz az alapjárat, aztán ha kicsi gázt adok elmúlik?
-
helkis
veterán
az Egyetem utcával párhuzamos Csikász Imre utcába költöztünk párommal, várjuk az ikreinket (még kb 5-6hét, egy fiú - egy lány lesz
) itt nagyon minimális a zaj, Győrben egy forgalmas útra nézett az albi ott elég gáz volt nyáron nyitott ablaknál élni.. Fateromék pedig a Levendula üzletháztól 2 percre laknak a Mikszáth-on, ott simán lehet hallani a gyűrűt éjjel..
én is szeretek barkácsolni, de csak olyan dolgokhoz nyúlok, amihez értek!
olyan szinten nem mernék belenyúlni az autómba, hogy az a biztonság vagy a megbízhatóság rovására menjen.. pedig kellene még kraft bőven ebbe az 1.2-esbe..
de már megszoktam, hogy nem igazi tigris, inkább olyan mint egy lajhár..![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ha lenne zsetonom egy újabb mercire, tuti nem faragnék rajta semmit..
juteszembe, ha már összefutok egy benszülöttel
hol van erre felé olyan autómosó, ahol kézzel mossák a kocsit, kívül-belül? opel-bolt? megbízható, nemlehúzós autószerelő? (ez utóbbira nincs szükség még (kopp-kopp-kopp), de ami késik..) előre is köszi! 
-
dokar
addikt
merre fele költözöl? én a cholnokyn lakom, szoktam néha én is hallani az állatkodásokat. bár a hajnali madarakat jobban utálom.

btw vannak olyanok, akik szeretnek átalakítani (berhelős típus) és ennek a menetében sokkal nagyobb élvezet van, mint a már kész dolog használatában.
-
Peter789
senior tag
jaja, hiperszuper optikai tuningos durrogó F astra-k 60 lovas 1.4-es mocival, meg az 1000-es puntók vasalódeszkákkal a hátukon... kész röhej... de a homasita jól megél belőlük...

mondjuk kivétel, ha az az 1000-1400 ccm egy wankel motor...
ezek a hülyegyerekek nem gondolnak bele, hogy mindenki csak röhög rajtuk, hogy menőnek hiszik magukat? vagy a saját köreikben tényleg menők? mint a cigivel feszítő 10 évesek... szánalmaska...
de legalább a rendőr már kilométerekről tudja, hogy jön a hülyegyerek, és persze papírja egyik átalakításról se lesz, szóval fejheti...
[Szerkesztve] -
TasiA
senior tag

Érdekes, hogy mindíg a legkisebb, leghitványabb motornak van mindíg a legnagyobb hangja, amitől az ember nem hallja a saját hangját. Aztán jön egy mondjuk 2.5 , vagy 3.0, vagy esetleg valami nagyon nagy és semmi hangja, max egy kis mély duruzsolás oszt padlógázra olyat megy, hogy lesel. Érdekes, pl húzott dízelekre sem raknak ZIL kipufogót oszt mégis halkan mennek el úgy melleted, hogy csak lesel.( a füsttől
) .Mé kell egy 1000-től 1400cm3-is autóra nyitott, 60-as és egyébb okádás hangú kipufogó? Mee attó jobban megy? Gondolom! Teljesen egyet értek, én is útálom mikor a hatalmas teljesítményű csoda tuning autókat vinnyogtatják, oszt a picike fiacskámat meg nyugtatgatni kell, mert felriad álmából.
Remélem az ilyen , ha egyszer elköltözik apukától, anyukától, akkor ilyen suhancok fognak egész nap és éjjel a háza előtt STREET RACSINGOLNI.
Szeretem nézni az ablakból, mikor már messziről lehet hallani, hogy wrűűűűűűűm-- wrűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűm, oszt kb 60-70re sikerült felgyorsulni úgy, hogy felverte az egész környéket.
BÓÓÓRZALOM! -
Peter789
senior tag
itt azért most alapjában véve nem eszetlen átalakításokról, megsokszorozott teljesítményekről van szó, csak hogy hogyan lehet picit harapósabb, pörgősebb az a motor... manapság a sok környezetvédelmi pampogás miatt egyre több marhaságot tömnek a kocsikba, amelyek általában egyre rontják a gázreakciót, teljesítményt, és nem árt kitárgyalni hogy ezeket hogyan lehet kijavítani, korrigálni...

-
helkis
veterán
egyetértek, nálam egy autónál a fontossági sorrend a biztonság, megbízhatóság, gazdaságosság, kényelem, szolgáltatások, ill a power.
aki utcára szánt autóját kezdi el átépíteni versenyautóra, (optikailag még elmegy szvsz, de vannak olyan megoldások, hogy görcsberándul a szemem
) az valszeg úgy is akarja használni, csak az a bökkenő, hogy az utcán!! 
a héten költöztünk Veszprémbe, első éjjel fateroméknál aludtunk, mert csúsztak a munkások a lakással, szinte egész éjjel 22h-03h-ig zengett a körgyűrű, pár eszes üveghangig hajtott mocijától, kocsijától. csak gratulálni tudok nekik..
visszatérve: mindenki azt tesz a kocsijába/val, amit akar, csak utána vállalja a következményeit, nyilván azért 100Milla egy WRC is, pc-s szak-szóval élve, mert ''fel van húzva'', a megfelelő anyagokból, ill finomhangolással, mérési lehetőségekkel, tesztekkel, szvsz nehéz lehet leutánozni egy ilyet ''olcsó'' megoldásokkal, amit az utcai kocsikhoz kerülnek forgalomba. ami a lényeg, akinek több power kell vegyen erősebb kocsit, valszeg átalakítás nélkül is elégedett lesz vele..
-
TasiA
senior tag
Hali!
Senki nem mondta.hogy nem nyúlt hozzá 3 évig.
A nem szabad átereszteni az egy dolog. Sok olyan van, hogy nem szabadna oszt mégis.
Amit én saját szememmel láttam és tapasztaltam az abszurditás. Jó legyen, csak, hogy megnyugodjál, neked van igazad.
Gondolom sokszor szedtél már szét motort és sokat is láttál szétszedett állapotban, ezért oly magas szintű a szakértelem. 
A többi sok-sok ember a fórumokon akik hasonló olajos trutyiról mesélnek a szívó rendszerben a DÁJREKT felhejezése után, azok is biztos rosszul látták és abszurd dolgot állítanak.Az alapjárati és légtömeg mérési problémák is biztosan mástól voltak, nem a szűrő miatti olajos kosztól, ami előtte nem volt tapasztalható.Legyen igazad, ha így jobb, mivel én azokat nem láttam, csak olvastam róla.
mellesleg az olajfim réteg olyan vékony, hogy szabad szemmel nem is látod.
Az biztos, mert nem rakok ilyesmit az autómba.
Inkább veszek olya motorral autót ami alapból erősebb,hogy ne kelljen ilyen sport dolgokat áruló boltokban olvasgatnom a dobozon illetve használati utasításokban olvasható HOLLYWOOD-i sztorikat a +teljesítményről fogyasztáscsökkenés mellett. 
Még jó, hogy veled lehet kulétúráltan szmét cserélni.Némely más helyen, ilyenkor már anyázás megy.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Thermalright Phantom Spirit 120 SE
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 128-256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
vagy valami ilyesmi)A kocsi egyébként 1 alap modell gyakorlatilag a klíma az extra benne meg az anyósoldali légzsák.Na persze mondjuk a metálfény is de az nem kelrült semmibe.Azóta is hibátlanul szolgál pedig mindennap jó 2 órát unatkozik a dugóba
.Nagyon valószínü hogy a következQ autó is opel lesz.

talán majd a következő héten.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
kináld meg a drágaságot...
Amúgy tom, de akkoris szépen leírta 
Én ált 7-8-al számolok ha nyomom neki, 10-el amikor SPM MODE be van kapcsolva és 6 amikor csak úgy közlekedem vele mindenféle padlózás nélkül
tisztelet a kivételnek!