Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Foglalt név
addikt
válasz
Foglalt név
üzenetére
[link]
vagy
[link] ezzel [link]
Amit elfelejtettem, hogy a nem fordulatszámmérős órához más az olajgomba. Az csak jelez, ha alacsony a szint, de nem mér folyamatosan, ehhez mérős 3 pólusú gomba kell, azt viszont elég nehéz összevadászni(nekem kb. fél év alatt sikerült). Ez annyit jelent, hogy az egyik műszer nem fog mutatni, de enélkül is egész jól megy a dolog. A fordulatszámmérőhőz pedig a trafóról tudsz lehúzni, ha nincs eredetileg(zöld szokott lenni).
[Szerkesztve] -
KrAt
veterán
válasz
Foglalt név
üzenetére
Hmm, az király
És most, h nincs benne fordulatszámmérő, azt utólag lehet bele eszkábálni valahogyan? 
-
_seth_
veterán
E kadettet ezzel a motorral rengeteg gumival szerelték a 145 R13-tól kezdve a 185/60 R14-ig.. futómű ugyanaz... (nem gsi) tehát a gyári méret meghatározása sem egyszerű egy 21 éves autónál

(+ ilyeneket sikerült szereznem... a téli/nyári garnitúra + 4 acélfelni nem volt 50K pedig a gumik még jópár szezont kibírnak).
[Szerkesztve] -
-
_seth_
veterán
Dolgoztam még egy kicsit az autón (és fogok is ma egész nap):
[link] -
_seth_
veterán
Amikor autókat nézegettem ültem egy kadettben ami ültetve volt + 15'' és 205/225-ös gumik voltak rajta asszem a / az 50 volt. Rángattuk a kormányt de nem billegett, kanyarban brutál volt az az autó tapadt rendesen DE az egész csörgött annyira kemény volt az egész és vszeg az autó sem bírja sokáig a gyári futóművel azokat a nagy kerekeket...
Az tetszik amikor olyan felnit raknak egy kocsi alá, hogy kilóg a kerék
de nem ám 1 centivel hanem van, hogy 3-4-el
Persze segítenek is neki szélesítéssel pedig nem kellene... utána meg ugye meghal az egész mert nem bírja a csapágy...
Nekem pl 165/70 lenne a gyári kerék ezzel szemben a téi 155/70 a nyári 175/70 a kettő között 1,4 cm difi van a földtől mérve... mindkettő 13''... nem direkt ilyet kerestem hanem ilyen gumikat sikerült szereznem jó állapotban olcsón (külön acélfelnin vannak és a felnik is gyári opelek). -
Sotho
őstag
Még csak pár hónapja van kocsim szóval tökegyszerű dolgokat kérdezgetek(még).
Mekkorának kell lennie a keréknyomásnak ebben a járgányban, elöl/hátul : astra caravan F ? (benyás) (igen fentebb már írtam , de ismétlés a ..)
Ok logikus amit mondasz és igen nem vagyok tisztában vele és még sokminden mással sem, kösz a felvilágosítást minden további hasznos infot szívesen fogadok.
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
nekem azért is kéne 15 ös kerék mert ahonnan kiállok nagyon könnyen leér az alja , az az 1,2 cm amivel magasabban lesz pont elég.
Bár most hülyeséget mondtam elég lenne vastagabb gumit tolni rá
Tudod te miről beszélsz...?
A felni/gumicserét MINDIG ÚGY KELL CSINÁLNI, HOGY A KERÉK ÁTMÉRŐJE MINÉL KISEBB MÉRTÉKBEN VÁLTOZZON MEG...!!!
Az autód futóműve a gyári méretre van tervezve...ha ettől eltérsz, elállítódik a futómű, megváltozik az autó viselkedése, futása, kanyarodási képessége, stb.
Bizonyos fokig a futómű utánállításával korrigálható a dolog, de amin nem tudsz változtatni: fokozott terhelést kapnak az alkatrészek, idő előtt fog megpusztulni egy rakás dolog: szilentek, gömbcsuklók, kormánymű...
A 175/65R14 gyári mérethez 15-ös felnivel a következő gumikat használhatod:
185/55R15, 205/50R15
Esetleg 195/55R15...de ez már határeset...
A szélesebb gumi valóban jobb kanyarodást eredményezhet, de pl. a 205-ös gumival már jobban meg fognak vezetni a nyomvályúk, nagyobb gördülési zajod lesz, valszeg nagyobb fogyid is...és ezzel fogja a legkomolyabb terhelést kapni az a pár pálcika amit az autódban stabilizátoroknak és kormányösszekötőknek csúfolnak...
Ráadásul minél ''peresebb'' a gumi, annál inkább veszítesz a rugózási kényelemből, tehát a felsoroltak közül a 205/50-essel leginkább.
Az egyetlen értelmes alternatíva a 185/55R15...szélesebb mint az eredeti, ''komolyabban'' néz ki, de még nem olyan méret hogy gondot okozzon.
Volt olyan okos, akinek sikerült olyan széles kereket felbűvészkednie a járgányára hogy nem tudta teljesen ''kitekerni'' a kormányt mert a gumi beleütközött a sárhányóba belül...sebaj, szépen kivágták flex-el...
P.S.:
Arról már ne is beszéljünk, hogy ezek szerint az ET számmal sem vagy tisztában, tehát ''jó'' esetben egy szerencsétlen felniválasztással - hű de barón néz ki! Ez kell nekem! - is gajra teheted a futóművedet...
[Szerkesztve] -
Sotho
őstag
nekem azért is kéne 15 ös kerék mert ahonnan kiállok nagyon könnyen leér az alja , az az 1,2 cm amivel magasabban lesz pont elég.
Bár most hülyeséget mondtam elég lenne vastagabb gumit tolni rá
Találtam egy boltot, ezt a környéket még ismerem is valamennyire [link]
[Szerkesztve] -
_seth_
veterán
Nyári: Continental EcoContact EP 175/70 R13 82T
Téli: Nokian Hakkapeliitta NRW 155/70 R13 75T
Téli van rajta
Olcsó volt nagyon ráadásul felnire szerelve centírozva... nem hagyhattam ki még ha ilyen kicsi akkor sem.
[link] így nézett ki a nyári kerekekkel
Jövőre én is 15''-os kerekeket szeretnék venni
Például stabilabb lesz kanyarban.
[Szerkesztve] -
Sotho
őstag
Upsz, gyorsan gyorsan valaki, türelmetlen vagyok...
-
Sotho
őstag
Tudna mondani valaki egy boltot Bp.-n opel 1.6 16v astra caravanom van F (asszem
) kéne bele pár alap dolog, (légszűrő, olajszűrő, olaj, pollensz stb.) de ne valahol a messzeségbe legyen a belvárosból indulok ki 
köszi
_seth_ : hány colosak a kerekek?
Az enyémen 14/175/65 van, elég nyominak tűnnek, gonolkodom egy 15' és kicsit szélesebb kerekeken, miben befolyásolná ez a menettulajdonságokat?
[Szerkesztve] -
_seth_
veterán
-
Vigneau
félisten
válasz
Foglalt név
üzenetére
Ahogy tetszik mondani.

-
Lord Myn
senior tag
Srácok... 4 napja halott a topic, ne essünk szét!

-
Vigneau
félisten
válasz
Silencer83
üzenetére
Értem. Anno nekem is tetszett az ezüst és társai. Aztán rájöttem, kicsit színesebb verzióra vágyom. A narancs pont jól is jött. Nem bánom, hogy ilyen szine van, sőt...

-
Lord Myn
senior tag
válasz
Silencer83
üzenetére
Hát, vannak elképzelések: megkímélt, f*sza műszaki és esztétikai állapot, kevesett futott és még színben is stimmeljen... Sok sikert hozzá!
Megjegyzem: a mostani H Astra-m helyett, előszőr egy B2 Vectra-t szerettem volna, ahányat megnéztem mind tip-top-nak nézett ki, aztán az autószerelőm mindegyikre elmondta, hogy mi a baja (=rakás hulladék), úgyhogy meguntam és inkább új autó lett belőle (pedig nálam a szín nem is számított!). -
Vigneau
félisten
válasz
Silencer83
üzenetére
Más színben nem gondolkodsz?
-
Vigneau
félisten
válasz
Silencer83
üzenetére
Szeva F@szikám! Te itt? Majd várjuk a képeket a Zafiráról.

-
Silencer83
addikt
bazz Vigneau
, pedig jo kis vga az
, nekem is ilyen feszit a notiban!
300/400 es 2pipa rulzzzz
udv Faszikam -
Silencer83
addikt
válasz
Lord Myn
üzenetére
szerintem mar azert az elerheto kategoriat kepviseli, ez nezopont kerdese offkorsz

nalam a lenyeg annyi (lesz), hogy 2001 v kicsit fiatalabb es 2.0dti legyen. jo lenne vmi megkimelt, elso tulajos kevesett futott ( a vezetett szervizkonyv szamomra mar elvesztette a hitet, amiket hallottam
...) szal vmi serulesmentes szep allapotut kifognom.nezegetem hasznaltauto.hut, ill olvasgatok forumokon tulajdonosok tapasztalatairol -
nemcso
őstag
válasz
Lord Myn
üzenetére
Mivel a cég fizette a szervízzel együtt a gumiszőnyeget, nekem nyolc az ára. (Én, magamnak ennyiért biztosan nem vennék, az én kocsimban is tescos gumiszőnyeg van. Tökéletesen jó az is)
Na este kicsomagoltam a guiszőnyeg garnitúrát...Szóval szépnek, szép. Sima felület olyan karikákkal a gumiban, mintha kupakokat nyomkodtak volna bele. Szóval semmi peremes négyzetalaku mintázat, hogy az esetleges esővízet, hólét megfogja.
Igazi, ''fedett parkolóban beszállok, fedett helyen kiszállok'' megoldás. És ezt adják téli gumiszőnyeg garnitúraként.
-
Lord Myn
senior tag
válasz
Silencer83
üzenetére
Sógorom szeretett volna Zafírát venni, de drágának találta, úgyhogy maradt a mostanság oly divatos Xsara Picasso...
-
Lord Myn
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Hmm... Ez így elsőre nem is rossz ötlet, de nem néz ki nagyon gyógyul? (Bár, ha azt előadom a páromnak... Már így is hót hülyének néz, hogy az autóra meg a számítógépre úgy kell mindenkinek vigyázni, mintha hímes tojás lenne).
-
Silencer83
addikt
válasz
Silencer83
üzenetére
punto 2-esem lesz lecserelve az emlitett 2.0dti Zafirara , v netan egy 4es Golf

-
Silencer83
addikt
udv!
jovoev elejen szeretnek egy hasznalt Zafirat, ~ 2001 evjarat, es ami nagyon fontos 2.0dti
tapasztalatok erdekelnenek elsosorban! -
nemcso
őstag
Anno Astra F-nél tolatásnál sikerült a padka segítségével leszednem a hátsó ''szarpofozók'' egyikét, amit el is hagytam így. Na akkor, kb 6 éve 6.000Ft-ért lehetett venni ilyet a márkaszervíztől. Persze a csomagban két darab volt.
Na utána már felkészültem... nagyméretű alátéttel és lemezcsavarral váltottam fel a kisfejű csavarokat, melyek a gumi ''szarpofozókat'' rögzítette a műanyag elemhez. Na azt már nem tudtam letépetni semmivel. -
nemcso
őstag
Mivel cégem megköveteli, elvittem az Astra H-t 5000km-es olajcserére.
De mivel nem volt hozzá téli gumiszőnyeg, vehettem bele azt is a szervíztől, 15000Ft -ért !
-
-
Boxer001
veterán
válasz
parandroid
üzenetére

Elsősorban idősebb tulajokra kellene vadászni...
-
parandroid
félisten
válasz
Boxer001
üzenetére
Van egy rakás Corsa és Corsa alapú Combo a cégnél. A régebbi B-sek nagy része szanaszét van hajtva, de nem csoda, 250e km fölött van már mind, de még mindig autók. Mondjuk ezek nagyrészt régebbi 1,7-es dieselek, benzinesből egy-két személyautó van csak hasonló futásteljesítménnyel. Sajnos a cég hajlamos spórolni a szervízköltségen amit csak lehet, ha rendesen és mindig időben lenne szervizelve rajtuk minden, egész jó állapotban lennének.
Arra vigyázz, hogy leinformálható autót vegyél, nehogy egy ilyen leselejtezett cégautót sikerüljön találnod.
p -
Boxer001
veterán
-
Boxer001
veterán
Zsír.

Csak mert párommal tervezgetjük, hogy kellene valami a közeljövőben, sajnos árban max 6-700 inkább...aztán nekem ez jutott elsőre eszembe. 3 ajtóval még nem tudom, hogy kibékülnék-e...de végül is...
Mondjuk azon is ment az agyalás, hogy dízel v. benzin, most a benzin mellett vagyok, olcsóbb is... -
Boxer001
veterán
Sziasztok!
Corsa B-ről esetleg vélemények?
-
KrAt
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
A kétlityós benzines turbómotor több, mint 200 lovas volt
Ami az OPC-ben van, az a kétliteres az 240 ló 
Viszont az 1.6 turbó 180 lóval az aranyos
[Szerkesztve] -
Calogero
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
De szerintem az is egy jó kis húzás lehett volna ha 1.4-ból kihozták volna 100Le-t
-
parandroid
félisten
válasz
Calogero
üzenetére
Épp most akartam linkelni én is, de lemaradtam.

Nekem ezen akadt meg a szemem: ''A kétliteres, 170 lóerős turbómotor viszont eltűnik a kínálatból, a helyét a Merova OPC-ből már ismert 180 lóerős, 1,6 literes turbómotor veszi át.''
Mondjuk a 'Merova' nyilván elírás.
Mit műveltek ezek, hogy egy 400 ccm-mel kisebb motorból kihoznak 10 LE-vel többet, mint az eddigi csúcs turbós Astra motor?
Amire kíváncsi leszek még, hogy ''a 80 és 100 lóerős 1,7 literes, illetve a 100 és 120 lóerős, 1,9 literes dízelmotorok helyére az 1,7 literes CDTI motor két új változata érkezik, 110 és 125 lóerővel.''. Vajon hogyan pozícionálják ezt árban?
p -
Calogero
addikt
Nem képzelődsz, csak egyszerűen mázlim volt, az értékesítő figyelmetlensége miatt.
Nha szépen sorban.
Előszőr is jött az árajánlat kérés, majd leadtuk a ''megrendelést'', meg az időpont hogy tavasszal lesz kocsiból valami.
Végül a tényleges megrendelésből nem lett semmi, mert a megrendelő nevenél nem firkáltam alá a nevemet.
És amikor mentem ezt a hiányt pótolni inkább visszamondtuk
- Szalon tulaja szólt 2007-re változtat a opel a kocsin, és mivel így is úgy is csak jövőre lett volna a kocsiból valami, akkor várjak.
D Corsa csak tesztvezetés volt a nyílt napon
[Szerkesztve] -
Calogero
addikt
Azt hiszem meg lesz döntés, bár még kicsit fűzni kell az asszonyt
[link]
Ha nem lesz tulnagy különbség árban akkor megnézzük milyen az új 1.6-s motor
Az 1,6 literes Twinport motor változó szelepvezérlést kapott, így teljesítménye 115 lóerőre nőtt, bár ezt a változatot egyelőre a régi, 105 lovas kivitel mellett forgalmazzák. A
Itt már csak az a kérdés hogy honnan fogom én megtudni hogy melyik 1.6 motorral fogom kézhez venni a kocsit.
Ne felejtsük el Magyarországon vagyunk, itt képesek 105Le motorral szerelt autót 115Le motorral szerelt autó áráért eladni. -
-
válasz
Calogero
üzenetére
Nekem azt mondták szervízben, hogy a twinport motor már nem eszi az olajat, az ecotec eszi. Egyébként legyen annyi bajod az új autóval, mint nekem van a g astrával (0).
Én egyszer játszottam ''gyorsulásit'' az m5-ösön 1.4-es twinport corsa ellen, 70-130 között 3.ban és lomha volt, mint atom. Az 1.6-os ecotec lényegesen jobban megy szerintem, mint az 1.4-es, mindkettő van a családban. -
Vada
tag
Sokan panaszkodnak a fogyasztásra akkor beírom én is hátha jobb kedvetek lesz
városban 8.5 - 11 literig kedvtől , dugotól függ pályán ha sporlósan akarok menni 6.5 re le tudom vinni de ha így akarnék járni 1.4 , 1.6 os motorom lenne (bocs srácok nem félreértés, cukkolás képp
) Tehát pályán 9 literrel megyek általában el. Mindez a 2.0 16V-s GSi moci ami közel 170 LE , ja és 150.000 km van benne és szinte nulla olajfogyasztás.. Persze kinek mire kell az autó ,és persze , ha családos ember lennék (még nem vagyok) mondjuk egy lotus omegára váltanék
Kérésképp :mi van , ha fogaszt a moci egy kis olajat? Mennyibe kerül az olaj? 5 liter mondjuk 10.000 forint (ne beszéljünk tescos olajról mondjuk ezt egy középkategóriás olajnak) utántöltötök mondjuk fél litert 5000 kilóméterenként az 1000 forintot kell erre költeni. És akkor megsporoltok egy csomó lóvét a fogyasztáson szerintem az az 1000 forint nem egetverő és roszabb nem lesz a motorod , mert néha eszik egy kis oilt , de lehet tévedek.Minden esetre fateromnak H astrája van 5.5 literrel jár vele 1.4 mocival néha én se akarom elhinni , de ennyit eszik nem is megy , olajat se fogyasztott eddig látható szinten úgy hogy rosszat nem tudok róla írni a teljesítményen kívül.
[Szerkesztve] -
Fisha
őstag
Vegul a motorcsere mellett dontottem. Elinditottam a dolgokat. Ha megint kidobok 200-300 HUF-ot az ablakon, akkor lehet, hogy ongyi leszek.
-
nemcso
őstag
4 és félezer kilométerrel a H Astrában (1.4), a fogyasztás :
országúti/sztráda (légkondi nélkül) : 6,2 - 6,4
vegyes : 7,3 - 7,5
Az 1.4 -es motor eléggé lomha, igazi dinamizmust csak 120-nál való ötödikbe felkapcsolásnál érezni, akkor nyúlik a kocsi dereka. De 160 felett már ismét elveszíti lendületét, és komótosan ballag fel a mutató a 185kmh-s végsebességig. -
Wajk
addikt
jah amúgy az én gépem:
most van jelenleg átalakítás alatt. sikerült beszereznem pár finomságot hozzá
![[kép] [kép]](http://www.carstyling.hu/pic/usercar/21524/11.jpg?1158842750)
![[kép] [kép]](http://www.carstyling.hu/pic/usercar/21524/1.jpg?1158842750)
[Szerkesztve] -
bocX
tag
én C Corsa-ban hajtom az 1.2es Twinport motort. A fogyi az kb annyi mint amennyit PeterkeT mondott erre a motorra, városban 7.2 volt a max, országuton eddig 5.9 volt a legjobb de átlag az 6.2 - és ez pedig corsa, ami könnyebb az astra-nal.
korábban vezettem párszor G Astra kombit, 1.4es volt, még nem twinportos, az is elbirta volna az 1.6os motort, főleg országuton.
láttam egyébként majdnem mindenki tett fel a gépsárkányról képeket, majd lehet délután én is csatlakozom egyel.
-
Amu
tag
válasz
parandroid
üzenetére
csak a H nehezebb, mint a G
-
Calogero
addikt
1.3 CDTI motorról mi a véleményetek?
-
Tacso
aktív tag
válasz
Calogero
üzenetére
Egyet kell, hogy értsek peterkeT kollégával... Twinportról még nem hallottam, hogy enné az olajat. A fogyasztásban valóban nincs sok differencia...nekem az 1.2-es Astra 7litert eszik 75% város 25% előváros, relatíve sok dugóval! Évente mindig megyünk rokontlátogatni Hévízre: tehát M7-es + Balaton É-i parton végig, na ilyen kor szokott 6-6.2-t enni (autópálya 130körül)!
Szóval én még mindig azt mondom, hogy 1.6...
-
deicide
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
nekem most kellett 9000km után tölteni hozzá egy liternyit, mert közeledett a nívószint aljához, úgyhogy azért eszi valamelyest, de 2 olajcsere között azért kibírja általában (bár az enyém F-es astra).
-
parandroid
félisten
válasz
Calogero
üzenetére
Ugyanaz az 1,6 Twinport motor van az én G Astrámban is, mint amit a H-k használnak, és ég és föld a különbség az 1,4-eshez képest. A fogyasztása pedig ugyanannyi (7-7,5l körül). Ja, az 1,2-esé is, gondolhatod, mennyit erőlködik szegény. Viszont ez megy is, ha kell. Cégnél van pár Astránk is (főleg 1,4-esek), a tapasztalat egyébként általános. Sajnos az 1,4-es motor nagyon alap ehhez a mérethez. Menni megy, de néha bosszantó. Olajevés így 8000 km után kicsivel még az enyémnél nem jött elő, a céges autókba pedig gondolhatod, hogy nem tölt senki olajat két kötelező szervíz között... Sőt...

p
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Milyen videókártyát?
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Nintendo Switch 2
- Sorozatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - Total War: THREE KINGDOMS
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6750 XT 12GB Zalman T4 Plus GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
És most, h nincs benne fordulatszámmérő, azt utólag lehet bele eszkábálni valahogyan? 

de nem ám 1 centivel hanem van, hogy 3-4-el

...) szal vmi serulesmentes szep allapotut kifognom.nezegetem hasznaltauto.hut, ill olvasgatok forumokon tulajdonosok tapasztalatairol

Mit műveltek ezek, hogy egy 400 ccm-mel kisebb motorból kihoznak 10 LE-vel többet, mint az eddigi csúcs turbós Astra motor?
városban 8.5 - 11 literig kedvtől , dugotól függ pályán ha sporlósan akarok menni 6.5 re le tudom vinni de ha így akarnék járni 1.4 , 1.6 os motorom lenne (bocs srácok nem félreértés, cukkolás képp