- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
válasz
kételkedem #7599 üzenetére
egy kalappal.
Amúgy ez annyira jellemző a mai kormányunkra, bazzeg, még az apeh is nemzeti lett.
hát ettől majd biztos a magunkénak érezzük... -
kételkedem
addikt
-
fokukac
nagyúr
válasz
kételkedem #7594 üzenetére
www.adoforum.hu/index.php/szakmai-forum/tema/16882/szigoru-szamadasu-nyomtatvanyok-megorzese?wa=RSS22F0908
ez talán segít... Szorri, mobilról nem tudok linkelni.
NAV helyett használj NOD32-t -
kételkedem
addikt
válasz
Winner_hun #7596 üzenetére
Eddig én is így tudtam, illetve mintha rémlene, hogy valamit 7 évig, de az tuti, hogy olyanról nem hallottam, hogy 10-11 évig kellene egy egyéni vállalkozónak a csekkeket őrizgetni!
(#7595) pohár
A mester addig ásott, míg kúttá nem változtatta a gödröt? -
Winner_hun
félisten
válasz
kételkedem #7594 üzenetére
Nem csak 5 évig kell megőrizni azokat a vackokat?
-
pohár
félisten
válasz
kételkedem #7587 üzenetére
kúttá?
-
kételkedem
addikt
A Nemzeti Adó és Vámhivatal levelet küldött, hogy ellenőrizni óhajtják 2000. február 01-től napjainkig az adózással kapcsolatos dolgaimat. Egyéni vállalkozó (is) voltam 2000-től 2010-ig. Szinte teljesen kizárt, hogy 2000-től napjainkig az összes számla, bevallás, csekk, stb meglegyen!
-
kételkedem
addikt
Alakul, de egyiket sem tudom folytatni
Mi van, ha a feladat nem nyelvi?
Á T Á T Á
T Á T Á T
Á T Á T Á
T Á T Á T
Á T Á T Á -
Lortech
addikt
válasz
kételkedem #7589 üzenetére
Mattá?
-
Dylen
senior tag
válasz
kételkedem #7587 üzenetére
Én erre az országra nem nagyon vagyok hatással
HATTÁ?
-
Dylen
senior tag
na, megvolt a második adathalász telefonhívásom, gratulálok magamnak
persze nem én voltam aki adatot akart halászni, hanem tőlem akartakkételkedem: esetleg VASSÁ, mint valamit valamivé formál, alakít
-
kételkedem
addikt
válasz
ladybug #7561 üzenetére
Csak, hogy ne süllyedjen el:
Á T ? ? ?
? Á T ? ?
? ? Á T ?
? ? ? Á T
? ? ? ? ÁA legfőbb gond az az, hogy nagyon kevés öt betűs szavunk van ami TÁ végződésű!
Nekem csak régies szavak jutnak eszembe: itatá, aratáA feladvány feladója is megér egy misét, de az a harmadikos gyerek is, aki ezt helyesen kitölti!
-
BlacKSouL
addikt
"A Tepco kedden az április 2-án vett minták vizsgálata alapján közölte: a 131-es jódizotóp koncentrációja a szivárgó vízben köbcentiméterenként 300 ezer becquerel. Két nappal később a mért érték a határérték ötmilliószorosára esett vissza."
Számomra ez a mondat teljesen értelmezhetetlen...Mit akarnak ezzel mondani? Hogy a 300ezer becquerel az több mint a határérték ötmilliószorosa, és az intézkedés után visszaesett éppen pont az ötmilliószorosára? Mennyi a határérték?
-
Tim82
félisten
válasz
Kalandor #7573 üzenetére
Abból sehogy, X31-ből/X32-ből viszont dokkolóval simán. (IBM-nél nem szerették a régi Intel integrált GPU + DVI együttes kombóját.)
-
Mehetek orvoshoz, fáj a torkom
.
-
BlacKSouL
addikt
[link] no mindegy..
-
Brutforsz
senior tag
válasz
kételkedem #7553 üzenetére
Ladybug azt írta, hogy 5x5-ös a mátrix, szerintem kihagyott egy sort:
ÁTLÁT
GÁTLÓ
AGÁTA
TEHÁT
MÁSSÁ -
nike_
addikt
válasz
kételkedem #7548 üzenetére
az utolsó nem jó, mert az utolsó betű az "Á".
de amúgy
-
lujó55
addikt
válasz
kételkedem #7548 üzenetére
Na, akkor nem töröm tovább a fejem ami amúgyis fáj, mert korán keltem. Megyek pancsizni és szundi... -
ladybug
őstag
Á T _ _ _
_ Á T _ _
_ _ Á T _
_ _ _ _ ÁSegítséget szeretnék kérni.
Az alábbi 5x5-ös négyzetben így vannak elhelyezve a betűk. Értelmes szavakat kell elhelyezni benne (bármilyen szófajú lehet). -
válasz
kételkedem #7541 üzenetére
Akkor le vagyok maradva mint a borravaló
. Azért kissé megnyomja az árát, nem hiába kb. 3,59$ egy gallon benzin az USA-ban, itt meg rájön minden szir-sz@r adó
.
#7542 venember83: Ezt sem tudtam, köszi
.
-
venember83
nagyúr
válasz
Tothgera30 #7540 üzenetére
Nem olcsóbb. Romániában pl. drágább.
-
kételkedem
addikt
válasz
Tothgera30 #7540 üzenetére
Az EU nem az árakat, csak a benzin jövedéki adó tartalmát szabályozza és az sem fix, hanem egy -tól -ig százalék. A nagyker ár, az ÁFA, a kisker ár és bizonyos határokon belül a jövedéki adó tagországonként eltérő.
-
válasz
kételkedem #7539 üzenetére
Sőt, valószínű hogy előbb-utóbbi oda lyukadunk ki
. De úgy tudom hogy az EU-ban egységes árakat kellene diktálni, akkor a környező országokban miért olcsóbb a benzin
? Türelmes ember vagyok, várok míg 500ft-ig fel nem megy az ára (mert fel fog menni), azután meg külföldről szerzem be a naftát, bár nem autózom/autózunk sokat (napi szinten vonatozom, így olcsóbb), 8 éves autóban lassan 60 ezer km
.
-
kételkedem
addikt
válasz
Tothgera30 #7538 üzenetére
Én is olvastam, tulajdonképpen elgondolkodtató!
-
válasz
kételkedem #7537 üzenetére
1000Ft, eh, smafu, itt már felvázolták mi lenne
.
-
kételkedem
addikt
válasz
venember83 #7536 üzenetére
Először a 100 Ft/l , majd a 250 Ft/l azután a 300Ft/l volt a lélektani határ, amikor mindenki azt mondta, hogy namármostmáraztán de drága! Már egy ideje a 400 Ft-os benzint várjuk, ha megkaptuk, majd az 500-ast fogjuk!
Bár nem drasztikusan, de biztosan csökken a naponta autózók száma. A dugó egy másik érdekes kérdés, munka után a belvárosban lépésben mozog pár száz autó, tehát látszólag nem számít, hogy mennyi a benzin ára!
Kíváncsi vagyok, mikor fog majd megfizethetetlen luxusnak számítani az autó? Mondjuk 1000Ft/l-nél azt mondjuk majd, hogy rendben, megspóroltam a múlthavi fizetésemből 20 ezret, most lemegyek csapatok egyet a verdával!
-
AMD Power
titán
De jó megint emelik a benzint!
-
Holnap kemény nap
. De ma olyan tré idő volt hogy alig akartam elindulni
.
-
nike_
addikt
na megjöttem a fogorvostól (megint)...
hát ez k*rvára fájt. pedig még ez tűnt a legjobb fogamnak, de az orvos azt vette észre, hogy körbe az alján majdnem mindenhol teljesen rossz.
fasza.
-
fokukac
nagyúr
Sziasztok! Egy kolléganőm itt sír már hónapok óta, hogy milyen lassúa notebook-ja, amikor autocad-et futtat rajta (egyetemista építőmérnök)
Mondta, hogy 5-6 éves notebook-ja van, és már akkor se volt egy menő darab, amikor vette.
mondtam neki, hogy bővítse a memóriát, és jó lesz neki. Felrakta az everest-et, ami ezt mondja:[ Memory Devices / DRAM Slot 0 ]
Memory Device Properties:
Form Factor DIMM
Type DRAM
Type Detail EDO
Size 512 MB
Speed 166 MHz
Total Width 64-bit
Data Width 64-bit
Device Locator DRAM Slot 0
Bank Locator Banks 0/1Milyen RAM ez? létezik, hogy EDO-RAM? elég hiányosak a számtech ismereteim, de EDO-RAM nem a múlt században volt?
Hol lelhet még ilyet szerezni, hogy bővísen?Amúgy egy Fu-Si AMILO L7310, : egy 1,5 GHz-es celeron m-mel.
Aztán eljutottam a GPU-hoz, ami talán szintén magyarázatot ad, hogy miért olyan rajta az autocad, amilyen:
Graphics Processor Properties:
Video Adapter Unknown
GPU Code Name UniChrome Pro (Integrated 1106 / 3118, Rev 02)
GPU Clock 14 MHz
Memory Clock 66 MHzMit mondjak neki, mit csináljon? Mik az esélyei egy kis autocad-re?
Nincs pénze másikra most. -
ToBeY
nagyúr
Beautózom a Délihez a fogorvoshoz,erre elfelejti a találkát.De legalább 1-2 tömés ingyen lesz azt mondta.
-
Dylen
senior tag
válasz
kételkedem #7524 üzenetére
gyémántot nevelt a Bleki?
sajnos pont nemtudom megnézni a képet
-
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #7521 üzenetére
De. Nevelgettem nagy titokban, annyira hogy magam se tudtam róla, majd 11-én megindultak a fájások, tegnap meg megszületett. A szülés meglepően zökkenőmentes volt, bár az ijedség számokban volt mérhető.
Az ultrahangot és labort (tehát a tényleges vizsgálatokat) kivéve minden nem egzakt diagnosztikai tünet erre utalt, csak az elején nem volt egyértelmű. -
kételkedem
addikt
-
kraftxld
félisten
válasz
kételkedem #7518 üzenetére
Képet kérek róluk
-
kételkedem
addikt
Rétközi Sámuel
Rétközi Sámuel vagy ahogy mindenki ismeri: Samu viszonyt folytatott Irénnel becenevén Ircsi, Gizellával becenevén Gidus és Jolánnal becenevén Szarvas. Samuról tudjuk, hogy megnyalja a sót, sőt egyesek tudni vélik, hogy nem csak a sót és nem csak nyalja... A lányok ezzel szemben szemérmesek voltak, csak Samu közeledését fogadták el!
A három lány egyszerre esett teherbe, egy időre várták a kicsiket. Gidus szült először, de sajnos a szülés közben komplikációk léptek fel és egyetlen csemetéje halva született. Szarvas ikreknek adott életet, ám ő egyszerre csak egy valakiről tud gondoskodni, ezért egyáltalán nem vette zokon, hogy az egyik apróságot Gidus magához veszi, sőt kimondottan hálás volt ezért! Ircsi szintén ikreket hozott a világra.
Samu mostanában a napja nagy részét a kicsinyei szemlélésével tölti! Párás szemmel nézi, ahogy a mindig eleven, ugráló apróságok szaladgálnak körülötte!
-
BlacKSouL
addikt
Na sto eto? [link]
-
ToBeY
nagyúr
Kutyám sétálnál belefeküdt a sz*r-ba lehetett fürdetni.Délután meg go fogdoki,jó ez a mai nap....
-
kételkedem
addikt
válasz
fokukac #7510 üzenetére
A plazma topikban többször elő jött már, hogy különösen a FHD tévéken elég elkeserítően néz ki az analóg sd adás, de még így is jobb, mint az lcd tévéken. Néhány hete erről személyes tapasztalatom is van! Barátom 46" Sony LCD tévéjén az analóg adás teljességgel nézhetetlen volt, az én HD plazmámon ugyan az az adás teljesen vállalható minőségű volt. Tegnap este összehasonlítottuk a digitális kábel csatornákat és az enyém teljesen jó, az övé elfogadható. Még az M1 HD adása is szebb az én tévémen, mint az övén. Hétvégén átviszem hozzá a médialejátszót és pár 1080p filmet, kíváncsi vagyok, hogy ott látok-e különbséget az ő tévéje javára!
-
NoLF
veterán
mindennemű kabátot otthonhagytam, kénytelen leszek egész héten ingben és zakóban császkálni.
wow
ja nem, péntekre már otthon kell lennem, MR vizsgálat következik
-
fokukac
nagyúr
mi az Istent lehet csinálni 60 kg cukorral?
Kicsit édesen isszátok a kávét?
Vagy netán a Kecel-Soltvadkert-Kiskőrös aranyháromszögben laktok?----------------------
Blacksoul : Te meg ne sírjál már....
Kételkedem: az DVB-C valamiért csak pár országra állíva működik, ez már a dobozra is rá van írva. Hogy mi értelme van, nem tudom... én Finnországot állítottam be, és csókolom
de nálam nincs DVB-C. Csak analóg jel jön a kábelen, nagyjából annyira trágya képe van, hogy elmondani se lehet, ki is húztam, most egy DVB-T antenna van bedugva helyette. igaz, hogy csak 7 adó, de úgyse nézem...Nálam most sorozatnézés tévébejáratás van, már végignéztem az 1. évad House-t újra...
-
zolynet
veterán
A Hermina út teljesen be van állva, biztos megint vmi balfasz jön és ezért meg kell bénítani a bp-i forgalmat. Dudálás megy szépen, jó ez a aláfestés a munkához.
Ha itt be van állva, akkor mi lehet máshol. -
kételkedem
addikt
válasz
BlacKSouL #7503 üzenetére
Ez mindig mindennel így van! Természetes, hogy ha valami irreálisan drága, akkor behozzák a környező országokból, aztán az árak elkezdenek kiegyenlítődni. Mire az utca egyszerű embere felismeri a lehetőséget, hogy valamit külföldről érdemes behozni, addigra az a biznisz már rég nem biznisz!
Más!
Tegnap beköszöntött nálunk a digitális XXI. század! A kábeltévé szolgáltató az analóg jel mellé felpakolt 90 digitális csatornát. Természetesen a két halmaznak vannak közös elemei, hiszen pl a TV2, RTL stb csatornák analóg és digitális formában is jelen vannak. A digitális adókat egyelőre ingyen kapjuk. Ebbe benne van pl az HBO, HBO2, movebox stb is. Ez a jövőben 100%, hogy változni fog, biztosan lekódolják és fizetőssé teszik a filmcsatornákat.
A digitális kábel adást a dvb-c vevővel rendelkező tévével lehet nézni. Az én 2010-es évjáratú Panasonic 42X20 plazmám természetesen ilyen, mégis hiába indítottam el a csatorna keresést! Valami rémlett a plazma topikból, hogy a régiónál Magyarország helyett valamelyik skandináv országot kell beállítani. Finnország majd Svédország után Norvégiával próbálkoztam, és láss csodát, gyönyörűen megtalálta a digitális adásokat! Ha Magyarország van beállítva, akkor eleve fel sem hozza a dvb-c-t mint lehetőséget!
-
neduddki
nagyúr
válasz
Winner_hun #7498 üzenetére
HI!
ki kell mennem es csinalon kell jobbaakt nagyon ugy erzem:- )))
udv
neduddki
-
BlacKSouL
addikt
3 hete mikor kint voltam Füleken akkor 1,28 € és 1,32 € volt, az egyik Clever (Billa üzletlánc gazdaságos termékei), a másik valami szlovák cukorgyár terméke. Azóta nem tudom. De pont akkor emelték, mert a pénztáros mondta hogy előtte 4 nappal még 0,89 € volt, de a magyarok elkezdték kamionostól vinni ...
-
t1
veterán
Nem tudja valaki véletlenül, hogy Szlovákiában mennyibe kerül 1kg cukor? Illetve van korlátozás arra, hogy hány kg-ot lehet belőle behozni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- One mobilszolgáltatások
- Temu
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- iPhone topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- The First Berserker: Khazan
- Házi hangfal építés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Már elérhető a PIONER című MMOFPS demója
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged