- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bambano: Bambanő háza tája
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pohár
félisten
válasz
Tothgera30 #14199 üzenetére
és miért kell pofa bevinni egy másik boltba egy csokipapírt? nem hiszem hogy ott ahol laksz ne lenne 3-4 kisbolt minimum...
-
kételkedem
addikt
válasz
FehérHolló #14194 üzenetére
#14197) pohár nem oda, ahova, hanem máshova! Teccik érteni?
-
pohár
félisten
válasz
Tothgera30 #14196 üzenetére
mi az hogy máshova?
-
válasz
FehérHolló #14194 üzenetére
Nekem egy magyarban vett Sport szeletem volt, aminek a csomagolásában benne van hogy nyertél még egyet. De nem váltották be, máshová meg nincs pofám odavinni beváltatni.
-
FehérHolló
veterán
Van egy horvát Tuborgom. Az van írva a cimke túloldalára horvátul, hogy nyertem még egyet, és akármelyik boltban beválthatom. A fenének sem akarják sehol elfogadni. Az élet kegyetlen.
(A címkére magyarul is rá van írva, hogy miből készült, stb.) -
lorcsi
veterán
a norvég mészárlás csendes hősei
milyen szemetek hogy róluk senki nem beszél
-
neduddki
nagyúr
válasz
kételkedem #14188 üzenetére
HI!
kudd el pitztalba, csak ne legyen rajongoja a porgos eletnek mert akor hujjet kap:- )))
beleszerettem a bab a volgybe:- )))udv
neduddki
-
Dylen
senior tag
válasz
kételkedem #14185 üzenetére
A kételkedés jó dolog, de jó ha tudod, hogy miben is kételkedsz
A paleolit és a nyers étrend között nagy a különbség.
Én inkább Victoria Boutenko-t említeném meg a témában. -
ClayMore
aktív tag
válasz
kételkedem #14188 üzenetére
ezen nem lepődöm meg. nekem sampon váltás nélkül még a korpásodásom múlt el külhonban, valamint kb fél évig egy darab "galambot" sem engedtem el. bár nyilván ez étrend miatt.
hirtelen egy fénysebesség alatti, hibernáció mentes út villant fel előttem ide:
Kamino -
kételkedem
addikt
válasz
ClayMore #14186 üzenetére
Poroszlón nyaraltunk, nem volt kedvem egy levél gyógyszerért különösebben utána járni. Az a doboz elfogyott, ma veszek egy 30 darabosat!
A fiam a tengerparton, vagy a Tátrában érzi jól magát ilyenkor. Ott ugyanis kap levegőt!
Tegnap arról beszélgettünk, hogy ez is egy újabb ok arra, hogy ne maradjon itthon. Költözzön pl Ausztriába 1000 méter fölé, ahol se poratka, se parlagfű.A téma úgy jött elő, hogy tegnap egy órát beszélgettem Horbács Anikóval, aki végig gyalogolta az El Camino-t. Állítása szerint a 40 napos gyaloglás alatt egy csomag zsebkendőt használt el, viszont mióta itthon van naponta egy 100-as csomag is elmegy! Azt mondja, hogy sok helyen járt már, de csak itthon szenved ennyire az allergiától!
-
Mawyx
őstag
válasz
Én is mentem Panadolért, állandó fejfájós vagyok, ez bevált. Aszondja 16szemes helyes kis új dobozban 700ft. Otthon gondolkoztam, augusztusi akció, veszek még sokat, mert úgyis kell. Másik patikába mentem, gondolván az árak ugyanazok, vagyis nem gondoltam semmire, csak mentem mintha természetes lett volna, azt mondja 840ft.
-
ClayMore
aktív tag
válasz
1500 volt a 10 darabos
az kemény. ezért írtad h drága volt
ha előbb kérdezed akkor mostanra a polcodon figyelne a 30 db os occsósítva.
nekem egy évem volt amikor nem voltam allergiás->akkor meg nem itthon laktam
ez is megoldás. -
kételkedem
addikt
válasz
Pisztillus #14157 üzenetére
A Balzsamban 2160 Ft a 30 szemes Allegra, Az Íriszben viszont annyi, amennyit írtál, tehát 1795.
Saját tapasztalatom szerint patikánként hatalmas szórás van az árakban, még a hálózatba tartozó patikák sem feltétlen alkalmaznak azonos árat.
A 10 szemes Allegrát Poroszlón vettem emlékeim szerint 1500 Ft körüli áron, amin meglepődtem, mert sokalltam a 150 Ft/db-os árat. Persze tudom, hogy a kisebb kiszerelésben általában relatíve minden drágább, de itt a 60 Ft/db vs. 150 Ft/db között elég nagy a lépcső!#14184) Dylen
A nyíregyházi Retro rádió egyik műsorvezető nője nagy híve a paleolit étkezésnek, ami neki nagyon bevált. Azóta fogyott, jobb a közérzete stb stb.A csaj Szendi Hajni, aki könyvet írt erről a táplálkozásról, az szendi Gábor, én meg kételkedem!
Mint mindenütt, itt is részigazságokkal és csúsztatásokkal igazolja az elméletét, hogy a XXl. században az egyedüli üdvözítő, ha visszatérünk az őskori táplálkozási szokásokhoz!
-
Dylen
senior tag
válasz
kételkedem #14183 üzenetére
nyers étkezés - egyetlen igazi gyógymód
-
kételkedem
addikt
Mindenkinek köszi az allergiával kapcsolatos észrevételeket!
Nálam tavaly kezdődött, előtte csak hírből ismertem.Az apám és a fiam is allergiásak. Apám pár éve nagyon durva tüneteket produkált, aztán propoliszos méz, gyógytea illetve parlagfű levél segítségével ma gyógyszer nélkül kihúzza nyár végéig! Sajnos most már olyan magas a pollen koncentráció, hogy a napokban elkezdett tüsszögni, de ez a pár évvel ezelőtti állapothoz képest szinte semmi! A parlagfű levelet csak olyan növényről lehet leszedni, ami még nem virágzik, ilyet pedig már nem találni.
Természetesen elmegyek majd allergológushoz, de majd csak novemberben, főszezonban felesleges.
-
ClayMore
aktív tag
csomagkövetés van? remélem nem magyar DHL! iszonyat szidják őket manapság.
Reggelt! elképesztő h mibe nem botlik az ember önfeledt reggeli wikipediazas közben!
F.-Ugor genetikai alapú öngyilkossági hajlam -
tildy
nagyúr
Claymore: tudom.
Magyar posta kezdi huzogatnia gyufat...Legkozelebb lookouttal megy haza ilyesmi....
-
ClayMore
aktív tag
Ejnye. nap közben két pogatsche estefelé meg a rendes ebédnek való.
pont ma döntöttem h ideje visszafognom magam és kicsit megint mocorogni, mert nem jó irányba tolódik a BMI-m.hubertus? csak mert az ihatóbb mint a pálinka
claritin: semmit nem ért még gyerekkoromban sem.
allegra: szemem viszket és orrom is folyik, de a napi 30-40 db zsepi a napi 120-130hoz képest managelhető. természetesen mind kopogósra telerakva 1,5 fújástól (ez pontos J? mik vannak...).
orrcseppek, sprayk, sólámpa, napi többszöri sex és más plöm-plöm megoldások semmit sem értek. sem régen, sem mavényre kapható gyógyszerek megint semmit se értek.
-
pohár
félisten
válasz
Pisztillus #14169 üzenetére
jó még ott a 80-as jóféle absinthe is
-
-
-
-
bnss
veterán
válasz
Pisztillus #14162 üzenetére
Nézzenek oda, egy PH!atikus, szép estét - mindenki másnak is!
-
Mawyx
őstag
válasz
Pisztillus #14152 üzenetére
Eddig tartott a nyugalom, már járkálok, de mondjuk most itthon vagyok, beköltözök laptoppal a fürdőbe
Mondjuk ez rohadtul nem vicces, kínomban röhögök
2 kis szem tabettát ettem reggel, most a végtermék koromfekete.
Nem kellett volna enni, de éhes voltam, napközben csak 2pogácsát ettem, most vacsira húst, salátát, krumplit, de nem sokat. A kaját direkt úgy vettem, mert megfordult a fejemben, hogy talán az Anyu féle vidéki koszttól szoktam el az évek alatt és az ártott meg. Folyadékkal is óvatosan bántam egész nap, itthon most narancslevet ittam vagy fél litert.
Nem tudom mi lehet ez, sose volt még ilyen gondom. -
Az allergológus valóban nem árt, már csak azért sem, mert nem árt tudni, hogy mire is vagyunk allergiások. Legtöbb esetben nem lehet az ilyen anyagokkal való találkozást elkerülni, de legalább fel tudunk rá készülni időben. Anno én is megcsináltattam a tesztet - aztán vagy el tudom kerülni az allergiaforrásokat (macskaszőr, kutyaszőr), vagy nem (pollenek, házipor).
Lehet, hogy a parlagfű* van a dologban, hiszen a virágzása az augusztusi kánikula idejére esett, s a hidegfront előtti délkeleti, majd a hidegfront utáni északnyugati szél jól szétvitte mindenfelé.
*: No meg a libatopfélék és a lándzsás útifű - ez utóbbi hiába jó köhögésre, ha a pollenje allergizál. Hiába, no, nem egyszerű dolog ez (sem).
-
nike_
addikt
válasz
Pisztillus #14160 üzenetére
nem, amikor már elkezdtem szedni a telfastot, claritine-t, allegrát, akkor már nem volt elég! tehát nem hozzászoktam, hanem alapból olyan erős az allergia, hogy nekem ezek a vény nélküli készítmények már akkor sem értek semmit.
de egyébként teljesen igazad van, a lehető leggyengébbet kell használni. az allergológust arra az esetre ajánlottam neki, amikor már a vény nélküli gyógyszerek nem segítenek.
-
De azért tegyük ám hozzá - és ez pohárnak is szól* - hogy mindenki másképp reagál a különböző gyógyszerekre.
Nálad azért kellett egy viszonylag új tabletta, mert a régieknek már nincs elég hatásuk, ergo hozzászokott a szervezet (vagy az eddigiektől eltérően jóval nagyobb dózisban jött az allergén, így a régi gyógyszernek megint csak nem volt kielégítő a hatása**).
Az allergiánál is igaz az, hogy mindig a leggyengébb, még hatékony szert kell használni, hogy később - ha kell - legyen mihez nyúlni; nem pedig a legerősebbel indítani. Sajnos ezt az elvet gyakran felülírják az éppen arra járó céges emberkék, úgy az orvosnál, mint a patikában.*: És ez nem csak az egyéni toleranciától függ, hanem bizony befolyásolja a nem, életkor, testsúly, anyagcsere sebessége, egyéb betegségek, stb. Ebből a szempontból is különbözőek vagyunk, ezt kellene megérteni és elfogadni.
**: Ezt a teóriámat alátámasztja az, hogy idestova 10 év után kismértékben, de engem is kiütött az allergia, tüsszögés, orrfolyás képében, de egyelőre sima orrcsepp elég neki.
-
nike_
addikt
válasz
kételkedem #14155 üzenetére
Telfast: próbáltam, nem volt elég
Allegra: próbáltam, nem volt elég
Claritine Akut: próbáltam, nem volt elégnemrég írattam fel a dokival gyógyszert. most ezeket szedem:
Avamys orrspray: 1-1 fújás mind2 orrlyukba naponta 1x (reggel)
Novocetrin tabletta: este 1 dbmostanában még ezek mellett is viszket a szemem, de azért sokkal jobb, mint ezek a vény nélküli gyógyszerek. szerintem menj el te is allergológushoz, vizsgáltasd meg magad, és annak függvényében ő biztos, hogy a legjobb gyógyszert fogja neked ajánlani.
-
válasz
Pl. a helyettesítői (Telfast 120mg/30x és Altiva 120mg/30x) 1641 Ft, de ha doki kiírja, akkor 1325 Ft. De mindenképp írja rá a receptre, hogy neked 30 darabos kell, mert a 10 darabos verzió nem támogatott.
Az 1100 Ft-os, 30 darabos Allegra valószínűleg a Gyöngy Patikákban van (a weblapjukon már nem írják ki az akciókat, korábban kint volt), ugyanez a Szimpatikákban 1795 Ft a hónap végéig. Szimpatika Kisvárdán az Írisz Patika a Flórián téren, míg Gyöngy Patika a Balzsam és a Remény Gyógyszertár, mindkettő a Szent László utcában.
-
ClayMore
aktív tag
válasz
augusztus hónapban bizonyos patikákban a 30 szemes kerül 1100-be.
és ma még ugyibár 30. van
-
kételkedem
addikt
válasz
Pisztillus #14152 üzenetére
Ha már fogadóórát tartasz, néhány hete kezdődött szénanátha/allergia tüneteinek csökkentésére milyen patikaszert tudsz ajánlani?
10 szemes Allegrát vettem, viszonylag drágán és már elfogyott.
Egyébként nem rossz a cucc, alig tüsszögök, bár a szemem az szokott égni.Tehát olyan tabletta kellene, ami kedvező árú, és hatékonyan csökkenti a tüsszögést, orrfolyást, szemviszketést!
-
Óvatosan kell kezelni az ilyeneket, nem vitás. Enyhébb esetben a széntablettát vagy a Bolus adstringens-t ajánlom, ez utóbbi egy kicsit fertőtlenít is. Durvább esetben kell az Imodium (vagy generikumai, pl. Lopedium). Ha viszont túllőttünk a célon (székrekedés), akkor meg Laevolac-lactulose, ez egy fel nem szívódó cukoralkohol, amly sok vizet köt meg, és felpuhítja a székletet. Hasonló módon segít a magas rosttartalmú étel is.
Hasmenésnél figyelni kell a folyadékpótlásra is, célszerű a szokottnál többet fogyasztani. (Ilyenkor jó az ásványvíz, mert az az ionokat is pótolja.)
Egészségügyi félóránkat hallották...
-
Mawyx
őstag
válasz
Pisztillus #14122 üzenetére
Köszönöm a választ, csomó embert megkérdeztem előtte azért.
Faterom évekig tartó betegeskedésbe kezdett, véletlen egybeesés volt, hogy hasfogót vett be előtte... (utána egészen egyszerűen nem volt széklete, de annyira, hogy hetekig, kórházba is került....) -
Mawyx
őstag
amennyi faszságot beböfögsz a fórumba, annyit nekem is szabad, bocs hogy meg mertem kérdezni
a székrekedésnél még mindig jobb a hasmenés
érdekes, hogy rajtad kívül mások képesek értelmes válaszokat is írni a fórumba nem csak nekem
a múltkori praktikeres beszólásod is aztán überkirály volt -
NoLF
veterán
az én új cipőm clarks, mintha a fellegekben járnék az előzőek után. gondoltam már rá, hogy szerzek lépésszámlálót, mert tutira biztos vagyok benne, hogy minimum 15-20km-t gyaloglok naponta a melóban. na ehhez viszont nem árt a jó csuka, az eddigi 25 fontos hulladékok 1 hónap alatt elkoptak és fájt bennük mindenem, ez a 65 fontos clarks wavewalk viszont isteni
-
ClayMore
aktív tag
válasz
Tothgera30 #14141 üzenetére
design akkor puma->csak baromira gyenge minőség és ár arány érték
futócipők asics, nagyon stabil, jó rugózás és tartás. ár érték arány korrekt. tartós és nem agyon hipeolt márka (lásd nike és barátai)
viszont pont a smart casual az aminél világ életemben bajban voltam. nagyon válogatós vagyok és nagyon megnézem mit veszek meg. azon is filózom h két párral veszek most CAT-t
mert ennyiért még a kinti árakhoz képest is korrekt (ugyebár itthon minden cipő és ruhamárka drágább) a mostani árazás. -
-
ClayMore
aktív tag
válasz
Tothgera30 #14137 üzenetére
köszi
-
tbs
addikt
válasz
kételkedem #14138 üzenetére
Csak a megfogható dolgokban hiszek...
-
kételkedem
addikt
Mértani gömbnek látszó testrészek vizuális és manuális ellenőrzésére?
A szokásos helyemen ebédeltem. A menü csontleves és szezámmagos csirkemell volt rizzsel.
A levest ki sem kértem, az üres csontleves élvezeti értéke nálam konvergál a nullához. Akik kikérték, azok viszont nem ették meg, állítólag ízetlen volt és szét volt ázva benne a tészta. A rámenősebbek még a leves árát is vissza kérték!
Kijött a szakácsnő, aki azzal védekezett, hogy nem ő főzte, a levest ők is hozatják valahonnan.
Már itt tartunk? Az éttermek a menüztetéshez nem helyben készítik a konyhán a kaját, hanem hozatják? pff -
-
ClayMore
aktív tag
Hali mindenki!
remélem élvezitek h kevésbé van meleg.
Lenne egy cipős kérdésem:
Mennyire jó és megbízható márka CIPŐKNÉL a Caterpillar?
farmereknél nagyon rendben van, de cipőikkel nincs tapasztalatom. most az office s.-ban jóárasítva vannak nagyon faszás kis dolgozós smart casual csukák és gondolkodom rajta.előre is köszi!
-
frame>24
addikt
Lassan kezdődik az új tanév:
kellemesen vékony lebarnult kiscsaj kipucsított (mértani gömb) seggel 90°-ban előrehajolva ismerkedik a kitömött állatokkal...ez a látvány fogadott.
Nem bírtam ki, elmentem arra és rámosolyogtam, és köszönt.
Újra elsőéves hallgatónak kéne lenni, bár akkor még hülyébb voltam a punci témához. -
-
ToBeY
nagyúr
Úgy utálom hogy egyik nap majd 40fok van aztán meg 20-25
-
neduddki
nagyúr
válasz
Winner_hun #14117 üzenetére
HI!
koszi de nem erre gondoltam, hanem kifejezetten a kokuszosra vot ojjan is, probalok raakadni
udv
neduddki
-
-
Mawyx
őstag
válasz
Winner_hun #14120 üzenetére
Melóban vagyok, esélytelen egy ekkora cikket elolvasnom.
A PH!atikusunkat várom, hogy mit mond, bevehetem-e. -
lorcsi
veterán
válasz
Winner_hun #14117 üzenetére
-
Mawyx
őstag
A széntabletta tényleg szén? Koromfekete, nem lesz tőle bajom?
Enni kéne, mert melóban vagyok és nem tölthetem a teljes munkaidőt a mellékhelységben...
-
Pikari
veterán
kevés undorítóbb dolog van a világon, mint 3d meghajtóprogramokat írni linuxra (beleértve a wc tisztítást valami noname lákátos ipari iskolában, a szippantóst, elefántok végbélcsatornájának tükrözését, ocsmány állatok inszeminációját)
-
válasz
Winner_hun #14108 üzenetére
Sejtettem, hiszen írtad párszor, hogy szerencsére van meló dögivel. Jó pihenést és jobbulást!
-
válasz
lorcsi #14110 üzenetére
persze, hogy nem mindegy. de már nagyon érik az ágycsere itthonra és szerintem így logikus. jelenleg ennyi a keret rá, és ha ebből veszek egy közepes keretet közepes matracot, akkor majd ha továbbállok végleg itthonról, mindkettő helyett vehetek újat. így inkább most veszek egy jó keretet, ami tényleg tetszik, meg egy elégséges matracot. amin azelkövetkezendő másfél évben szerintem 100-szor ha aludni fogok. mondjuk kéthetente egy hétvégét
erre sztem megfelel.
-
lorcsi
veterán
válasz
bandus #14099 üzenetére
érdekes szempont...én fordítva vásátolnám..inklább a matrac legyen jó.
nem mindengy miben alszol14111:
szerintem azok a vacak keretek, amiknek középen csak egy 20x30-as léc van beépítbve 2 tiplivel 2 helyen
idővel a tipli elengedi és középen 0 alátámasztás lesza matrac viszont érdekes dolog, mert nekünk max 2-3 éven belül kikagylósodott már többször is. a 30k és a 60k értékűek is
-
lorcsi
veterán
válasz
fokukac #14103 üzenetére
szerintem iylen a munkahelyed mint ebben a könyvben, ajánlom amúgy...elég jó
én felismertem enne az előző pocsék helyem -
Winner_hun
félisten
válasz
Pisztillus #14107 üzenetére
Fáj egy kicsit a fejem, eléggé baromi álmos vagyok, különben se olvasok mindig végig, kérdés volt, válaszolni kell rá, ennyi
-
válasz
Winner_hun #14106 üzenetére
Most mondjam én is azt hogy klikk?
-
Winner_hun
félisten
válasz
Pisztillus #14096 üzenetére
-
válasz
Pisztillus #14096 üzenetére
Közben meglett, tényleg törölték.
-
fokukac
nagyúr
Na, a mai sztorim.
A hétvégén kiverték az irodában az összes falat, most mindenki egy légtérben ül, de egyelőre a régi helyén.De ez még mind semmi, mert egy hét múlva a 38 emberből 35 helyet cserél, mert valami idióta kitalálta. Ennek az oka, hogy időközben jött két főnök, de rossz helyre ültek be, így (részben) a folyosó másik felén vannak az embereik. És ahelyett, hogy ezek ketten cserélnének helyet, inkább mindenki mást elköltöztetnek az emelet másik felére, mert az egyszerű, és gazdaságos, mondom, 38-ból 35-öt, és még jön vagy 4 ember egy másik emeletről. Összesen ennyivel lesz több hely, de így legalább jó bonyolult volt.
Régi jó status quo-k borulnak föl, és majdnem mindenki szarul jár. Mi pl. valahol középen fogunk ülni, a vécé mellett, bukjuk a szekrényeinket, a kis tárgyalósarkunkat, mindent, ami otthonossá tette eddig a helyet.
Újraindulnak a küzdelmek a fényért, az ablakért, a légkondiért, új konfliktus lesz, hogy ki mennyire hangos, hogy ki mikor nyitna ablakot, ki hogy lát rá a másik monitorára....
Imádom ezt a helyet.Ennyit akartam elmondani, köszönöm, leülök magamtól.
-
-
tildy
nagyúr
válasz
Tothgera30 #14100 üzenetére
kb 2950Ft.
1050 a csomagdij, 1900 a biztositas.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Autós topik
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3193, 94% Akkumulátor
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Dell Latitude 7440 -14"FHD+1 IPS - i5-1345U 16GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia + Dokkoló + 240W DC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest