Hirdetés
- Olcsó USB WiFi AC adapter
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
benvolio
őstag

-
Holnap újra 4:30-as kelés. Uh, kicsit unom már ezt az egészet én is.
-
Mawyx
őstag
válasz
JetiRulez
üzenetére
ehh, ez jó

(#15893) tope: dógozni kő
most vacsi (hal), aztán hajmosi, aztán meg kaja csinálás holnapra, a zöldséget megcsinálom meg a gombát és hajnalban sütök hússzeletet, most befűszerezem
Persze pont olyan vana tévében, amit néznék, 8-ig tart. Addig eszek.
Ja, és sör, ez a nap fénypontja
-
Kihalt a totyik nagyon, elég "hulla"szag van mindenhol.
A mai napkezdést elfelejteném, Hétfőn kiderül mi lesz az okozata -
tildy
nagyúr
Újabb műtét

Szeretném, ha már otthon lehetne édesapám
-
BlacKSouL
addikt
21-es számú
főútHalálút [link] -
fokukac
nagyúr

-
philoxenia
MODERÁTOR
Nem kellene mindenben kételkedni....[link]
-
zoltanz
nagyúr
válasz
kételkedem
üzenetére
Bull + IOS5 premier van, várható volt.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
kételkedem
üzenetére
-
kételkedem
addikt
válasz
kételkedem
üzenetére
Nem kis teljesítmény hétköznap nappal 8 órás topik gyilkolást összehozni!

-
neduddki
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
hI!
optimalizad a sqlkonnyut:- )
udv
neduddki
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Volt T41p, T43p (ez Bon3ssnél szolgál most, tudtommal hiba nélkül), T42, meg egy X41 tablet, ami meg is van + a T60, ami ATI-s és 14" - 1400*1050 felbontással.
T61-ben is van 4:3, csak ritka.
Ja és ikszpével nyilván neki is gyorsabb lenne... Az X41 tabletem szintén lassúcska már Windows 7-tel, de majd egy újratelepítés lesz, meg némi upgrade (n-es wifi + bt bele).
-
fokukac
nagyúr
hi, na, így beújítottál a t43 helyett?
Nekem is T60-am van, de csak T2400-as procival, 1,5 GB rammal, és nekem úgy se lassú, de hát vénember kollega nyilván hárdkóre színész, illetve játékos, esetleg dtp-s, vagy videószerkesztő, ha neki lassú

Amúgy a T60 egy kincs, az uccsó 4:3-as kijelzőjű noti...
-
Tim82
félisten
válasz
venember83
üzenetére
Még csak hibaüzenetet sem fog kiírni. (T60 / Win 7 legalábbis nem csinálta.)
-
Tim82
félisten
válasz
venember83
üzenetére
Nem, max 2*4 GB-ot, csak a 4 GB-os modulok ritkák és aranyárban mérik őket.
-
Mawyx
őstag
Értem, szóval hetek óta nincs áram a fürdőben, eláztatott a szomszéd, szeretnék kőművest meg festőt hívni, de nincs szabadságom, tehát vagy nem teszem rendbe a lakást csak jövőre vagy felmondok a munkahelyemen, szuper.
-
tbs
addikt
...És most itt hagyom ezt a csinos kis terminált a csinos kis portáslánynál, és belevetem magam (családostul) a kellemes hűvösvölgyi forgalomba... Egy dolog éltet: az út újpesti végén KAJA A CSAJOKKAL!

-
tbs
addikt
Fegyelminek hívják ami lesz vele.
Pár darab után megszűnnek a munkáltató felmondási kötelezettségei, úm. végkielégítés, felmondási idő. Szóval minden olyan, ami a munkavállalót "védi".
És a következő munkahelyed nem biztos hogy értékeli, ha az előzőről fegyelmivel távoztál...
-
kételkedem
addikt
Ezt úgy oldjuk meg, hogy betelefonálunk a főnöknek, hogy nem tudunk bemenni. Munkahelytől, munkaidő beosztástól függően lehet rá szabadnapot írni, vagy lecsúsztatni, vagy egyszerűen csak ellógni azt a napot. Ezt legfeljebb havonta egyszer, de inkább félévente egyszer érdemes igénybe venni. Itt is sok minden függ a főnök hozzáállásától, a munkahely szigorúságától.
Barátom olyan helyen részlegvezető, ahol évek alatt sem tudta kinevelni a régi szakikból azt, hogy ha berúgtak, vagy fialt a koca, vagy esett az eső akkor betelefonáltak, hogy nem mennek dolgozni. Ez a gyakorlat még akkor alakult ki, mikor az üzemben dupla annyian dolgoztak, mint most, így nem volt gond, ha az állomány fele valamiért hiányzott.
-
Mawyx
őstag
válasz
kételkedem
üzenetére
De tuti volt már olyan és lesz is, hogy valaki úgy berúgott, hogy nem ment be dolgozni másnap és mondjuk nem volt már szabadsága, akkor vele mi lett?
Nem csak berúgásra értem, ha elkapja az embert egy hasgörcs, amivel nem megyünk orvoshoz vagy egyik reggelre elhányja az ember magát, a gyerek lebetegszik, jön a vízszerelő stb stb. Nem mondhatom, hogy házat építettem, ha egyszer nem, semmivel nem tudom igazolni a házépítést.A betegszabis linket elolvastam, köszi

-
kételkedem
addikt
Olyan nincs, hogy nincs kedvem bemenni. Olyan van, hogy rettentően rosszul vagyok, nem bírok bemenni és betelefonálok a főnökömnek, hogy el kell mennem orvoshoz, ha holnapra jobban leszek, akkor megyek melózni, ha kiír a doki táppénzre, akkor beviszem a táppénzes papírt. Táppénz, betegszabi van, ezek nem függenek attól, hogy hány éves a munkaviszonyod. Itt pontosan le van írva minden ezzel kapcsolatban!
Teszem azt van egy hónapban 23munkanap, bejön 10 nem megyek be állapot, akkor az annyi mint 13munkanap és mondjuk ha napi 5ezer ft-tal számolunk, akkor az 13*5000ft a 23*5000ft helyett?
Egyáltalán nem így működik. Ha bejön 10 nap táppénz, akkor arra az időre a kereseted bizonyos százalékát kapod meg.
Létezik még a szabadság, ami az életkorodtól, illetve a gyerekeid számától is függ, itt egy kalkulátor, ahol ki tudod számolni, neked mennyi jár.
Létezik még fizetés nélküli szabi amit közeli hozzátartozó ápolása, vagy saját ház építésére lehet kérni. Itt azt hiszem a munkaadó jóindulata sokat számít.
Összefoglalva olyan nincs, hogy nincs kedvem bemenni dolgozni.
-
Mawyx
őstag
Van olyan elvileg, hogy szabadság, de mi van akkor ha az ember mondjuk elalszik vagy másnapos vagy akármi és nem megy be dolgozni? Oké, kirúgják egy idő után, de úgy értem ez micsodának számít? Vagy ez a fizetés nélküli szabadság? Teszem azt van egy hónapban 23munkanap, bejön 10 nem megyek be állapot, akkor az annyi mint 13munkanap és mondjuk ha napi 5ezer ft-tal számolunk, akkor az 13*5000ft a 23*5000ft helyett?
És táppénz van még?
Betegszabadság?
Ezeket ki kaphat, hány év munkaviszony vagy micsoda után? -
Tim82
félisten
válasz
venember83
üzenetére
Ja, meg a T7100-ban feleannyi a L2 cache.
Én RAM-ot is pakolnék még bele legalább +1 GB-ot. -
zoltanz
nagyúr
A parlamentadót mikor vezetik be? Ha sokat járnak be ugye oda, akkor az káros nekünk.

-
Tim82
félisten
válasz
venember83
üzenetére
Nem tudom, a T60-am T7400 CPU-val, 3 GB RAM-mal és Intel X25-M 80GB SSD-vel pl. egyáltalán nem bizonyul lassúnak, az R61-edben pedig kb. ilyen CPU van, nem?
-
neduddki
nagyúr
-
fokukac
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
nem testileg vagyok fáradt, hanem mentálisan

-
fokukac
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
olyan vagy.
én egy konkrét szervemre gondoltam, stresszoldónak...nagyon fárasztó mostanában a munkám
-
bnss
veterán
Szép estét mindenkinek! Több, mint egy hete írtam utoljára, hogy repül az idő... És közeledik a határidő.

-
tildy
nagyúr
Ha van valakinek sebesz ismerose, keressen meg. Fontos.
-
válasz
venember83
üzenetére
Á, az drága, elég lesz urnában is...

Amúgy meg: Minden törvény annyit ér, amennyit be tudnak tartatni belőle...
-
kételkedem
addikt
válasz
venember83
üzenetére
morbid

ez meg olyan izé, olyan ciki vagy mittudomén
-
fokukac
nagyúr
válasz
kételkedem
üzenetére
én is szívesebben temetkeznék pin@ba, mint másba...

-
kételkedem
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Ja, hogy a ragoknak és toldalékoknak is egyezniük kell? Csillagok száma számít?
Autóról, hajóról, fagyról, ajtóról, hamuról vagy másról?
-
venember83
nagyúr
válasz
kételkedem
üzenetére
Temetkezésról?

-
kételkedem
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Értem. Nem temetkezés, hanem pin@.

-
venember83
nagyúr
válasz
kételkedem
üzenetére
Rossz betűket helyettesítettél be a csillagok helyére.

-
kételkedem
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Két mondatból beleviszem a politikát!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Most olvasom:
A javaslat szerint a temetkezési szolgáltatók jövőben csak egy másik temetkezési hely vagy emlékhely befogadó nyilatkozatának megléte esetén adnák ki a maradványokat (hamvakat) a hozzátartozóknak. Ennek oka, hogy gyakorivá vált, a hozzátartozók a hamvakat tartalmazó urnákat – elsősorban anyagi okokból – nem temetik el, de még csak nem is viszik haza, hanem eldobják, parkokban, folyópartokon rakják le, esetleg már megváltott sírokban hivatalos regisztráció nélkül illegálisan helyezik el.
[link]A temetkezés elképzelhetetlenül nagy pénzeket mozgat meg, de úgy látszik semennyi sem elég. Van néhány renitens, aki nem fizet a sírhelyért, koporsóért, szemfedélért és még számtalan egyébért, hanem elhamvasztatja a hozzátartozóját és a hamvakat egyszerűen a Dunába szórja.
Mindenkinek szíve joga szerintem, hogy miképpen adja meg a hozzátartozójának a végtisztességet. Egy mostanában elhunyt ismerősünknek konkrétan az volt a végakarat, hogy a hamvait a hétvégi telkén szórják szét!
-
venember83
nagyúr
válasz
kételkedem
üzenetére
Beszélhetnénk akár a ****ról is, az legalább viszonylag pártfüggetlen.

kieg.: és politikamentes.
-
kételkedem
addikt
Ó kishitűek! Nem hallottatok még a rettentő erejű bérkommandóról? Vagy a kötelező érvényű érdekegyeztető tanácsi ajánlásról? Aztán lehet, hogy jövőre megalakul a Nemzeti Ár és Bérhivatal. Majd választott képviselőink eldöntik, hogy mi mennyibe kerüljön és kinek mennyi a fizetése.
A fenébe, már megint ilyen butaságról beszélgetünk, ahelyett, hogy pl fikáznánk a mandzsettás aljú nadrágot!
-
válasz
kételkedem
üzenetére
Hagy ne mondjam, hogy ez már idén se valósult meg nálam, jövőre meg jóval többet kéne emelni. (szóval szív az átlagember, k@pn@ be az a marha aki kitalálta ezt a baromságot)
-
Mawyx
őstag
válasz
kételkedem
üzenetére
hahaha nah igen persze majd megemelik

-
Nekem speciel most visznek el 1 vidikarit, igaz nála van már vagy 1 hónapja, csak akadt a géppel is probléma. Igaz nem nagy pénz, de ennek is örülni kell.
Kiváncsi leszek, hogy lesz nekem biztosítva az, hogy nem lehet reálérték csökkenésem a bérben, mert a nettó csökkeni fog nem kicsit (avagy ilyen irányultságú törekvés nincs a kormány részéről ?)
kételkedem: Nemtom hogy sírjak, vagy nevessek

-
kételkedem
addikt
Sikkasztással gyanúsítják a pénztisztító jósnőt
Több részletben 28 millió forintot csalt ki egy hódmezővásárhelyi jósnő békéscsabai áldozatától; a rendőrség vádemelést javasol - közölte a Békés Megyei főkapitányság kedden.
A jósnő rontáslevétel ígéretével csalta ki áldozattól a pénzt. Azt mondta neki, hogy a bankjegyeket egy szent helyre viszi, ahol megtisztulnak, és ha ez megtörténik, akkor visszaadja őket, ám erre soha nem került sor - tájékoztatott Vargáné Szombati Andrea sajtószóvivő.
Kiderült a nyomozás során, hogy a jósnő - újsághirdetés segítségével - hasonló módszerekkel, csalt ki pénzt, ékszereket egy idős békéscsabai férfitól és további három hódmezővásárhelyi lakostól is.
A 38 éves nőt üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével gyanúsítja a békéscsabai rendőrkapitányság, amely az ügy iratait vádemelési javaslattal továbbítja az ügyészségre.Hogy a fenébe kellene megismerkednem egy hasonló adottságokkal megáldott emberrel? 28 milliója van, józan paraszti esze meg nincs

-
fokukac
nagyúr
Miért, miben egyeztetek meg?
márpedig a upc-nél ennyi jár, 10 mega upload a 120 mbit-es nethez.Amúgy nálam nagy lassulás volt, fél úv grátisz után visszaraktak az eredeti 60 megás csomagomba, ahhoz meg csak 6 mbit az upload.
Amúgy igazából tök mindegy mennyi a sebesség, igazából inkább az zavar, hogy kb. Havonta egyszer-kétszer úgy belassul egy fél napra, hogy semmi nem jön be
-
zolynet
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
azt hiszem ekkor már csak a fb és gmail volt megnyitva, azaz 2lap a 200+ helyett ... kvázi nem fb kompatibilis a 7.0.1., ennyi
-
zolynet
veterán
válasz
kételkedem
üzenetére
egyszóval upgrade helyett downgrade lesz jövőre

-
válasz
kételkedem
üzenetére
Jövőre meg elfogja még jobban, mert a nettód kevesebb lesz
-
kételkedem
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Nekem is kellene újítani ezt-azt de most jövő április környékére toltam, ugyanis mindig elviszi valami a pénzem.

-
Tim82
félisten
válasz
venember83
üzenetére
Az Opera is zabál 5-600 megát, 15-18 megnyitott fül mellett. A kis X41 tabletet néha túl is terheli (az 1,5 GHz-es Pentium M a szűk keresztmetszet).
-
Mawyx
őstag
Hagy nyafogjak már egy kicsit: úúúútáááálom ezt a kib munkahelyet

(de a fizut jó megkapni ) -
zolynet
veterán
válasz
kételkedem
üzenetére
csak ismételni tudom magam: katt

-
zolynet
veterán
válasz
venember83
üzenetére
jól sikerült ez a kevesebbet eszik memóriából project-jük

lassan áttérek krómra

-
degu
senior tag
Hosszu tavon a hagyma komoly gyomorpanaszokat okozhat! /A hatszelrol ne is beszeljunk!
/
Egyre jobban fokozza a gyomorsavtermelest. -
tildy
nagyúr
Ez nagyon komoly, 5 fontért szállít Magyarországra innét a Tesco Clothes...
-
pohár
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
én mostanság lettem ekkora hagymabuzi, sült hagyma jöhet minden mennyiségben

-
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Winner_hun
üzenetére
Vigyázz, mert ha megeszel egy zsákkal a bőrödön keresztül is érezni majd.

-
vikvuk
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
én már a pucolástól is bekönnyezek
milyen trükkök vannak az elkerülésére? bevizezem, védőszemüveg akkor is... -
Winner_hun
félisten
Hagymás kézzel továbbra se ajánlott szemhez nyúlni. Mégha csak gyengén hagymás is a kéz.
-
BlacKSouL
addikt
Hmm, FF3.6 nem szereti
ie-n megy -
BlacKSouL
addikt
Ez nektek továbbmegy a bufferingnél?
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a politizálás!
- Autós topik
- PlayStation 5
- Gaming notebook topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen alaplapot vegyek?
- Kriptovaluták és az adózás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Synology NAS
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Surface Laptop 5 Touch 13.5 Retina i7-1265U 10mag 4.8Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)